hits

The Mule Skinner Band - Än en gångStreaplers-veteranene Håkan og Göran Liljeblad, Bjarne Lundqvist og Gert Lengstrand i The Mule Skinner Band er igjen aktuelle med et nytt album med gamle Streaplers-svisker og et knippe andre gamle hits i ny tapning. Nå har de også fått med seg et yngre tilskudd i bandet i form av Jörgen Flach.

"Än en gång" er blitt den treffende tittelen på den andre plata til denne gjengen som er å regne som et tributeband til Streaplers, men som også har med noen andre låter på repertoaret der fellesnevneren er at alt sammen er hentet fra Streaplers sin storhetstid på 60 tallet og innspilt i et sound som både minner om Streaplers og som i tillegg passer denne tidsepoken bra.

På den nye plata til The Mule Skinner Band så finner vi total 14 spor, noen i svensk språkdrakt, men de aller fleste på engelsk. Noen av låtene er velkjente fra Streaplers, mens andre er hentet fra diverse andre artister fra samme tid. "I hear you knocking", "Runaway", "Vad har du under blusen Rut" og "Min gamla gula flygmaskin" er bare noen av titlene vi finner på denne plata. 

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Bara femton år - En gammel Streaplers-klassiker som de hadde suksess med i 1974. Siden det opprinnelig var nå avdøde Lasse Larsson som sang på denne låten så har de her fått med seg Lasses sønn, Lasseman Larsson fra Arvingarna, til å være med som gjesteartist på den nye innspillingen. En flott gest for å hedre Lasses minne, og etter min mening også et av høydepunktene på plata.

You are lovely like a sunny summer day - Dette er en uptempo og skikkelig swingende låt som Streaplers gjorde i svensk språkdrakt på 90 tallet. Her er den på engelsk med The Mule Skinner Band, også dette et av sporene på plata som i mine ører skiller seg litt ut i positiv retning.

Linda Marie - Opprinnelig en gammel amerikansk countrylåt som Marty Robbins spilte inn så tidlig som i 1959. Streaplers gjorde en svensk versjon av låten i 1970 og her har The Mule Skinner Band gitt nytt liv til låten i en versjon som ligger ganske tett opptil den originale Streaplers-versjonen fra 1970.

Dette er ei plate som hyller Streaplers og deres første suksessperiode under 60 tallet og tidlig 70 tall. Utover det så er det ingen store overraskelser på plata, for min del blir den litt kjedelig i lengden, og kanskje også en smule ensformig. Låtene jeg har nevnt her ovenfor er de jeg liker best fra plata, og jeg syns The Mule Skinner Band med fordel kunne valgt seg ut litt flere svenske låter fra Streaplers sin karriere, ettersom jeg personlig liker svenske tekster bedre enn engelske når de skal fremføres av svenske danseband. Ellers så er det egentlig ingen dårlig plate, og det er beundringsverdig at disse veteranene fortsatt holder koken etter å ha passert "middagshøyden" i livet med god margin. Men på terningen blir det dessverre ikke noe mer enn en 3`er fra undertegnede denne gangen. På neste plate(hvis det blir en neste...) håper jeg gutta kanskje tar med noen små overraskelser, f.eks noen helt nyskrevne låter, som kan sprite opp produksjonen litt sammen med de gamle traverne. Men når det er sagt, likte du Streaplers i deres tidlige karriere, så vil du ganske sikkert like denne plata også - isåfall er det bare å løpe og kjøpe eller søke den opp på Spotify dersom du heller foretrekker det.

Besøk The Mule Skinner Band sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar