hits

Casanovas - Ut i livetSvenske Casanovas er ute med albumet "Ut i livet" i disse dager, ei moderne og popduftende dansebandplate med både nyskrevne låter og noen velvalgte covers.

Casanovas har hatt mange meritter i løpet av sin karriere, kanskje først og fremst tittelen Svenske Dansbandsmestere i 1998, men også flere sterke plater og ikke minst hovedmannen selv, Henrik Sethsson, sine mange suksesser både som låtskriver og produsent for såvel eget band som en rekke andre danseorkestre i Sverige. Ja, han har gjort mye bra for den svenske dansebandbransjen og er kanskje en av de mest anerkjente personene innen denne genren nå i 2017.

Men Henrik er selvsagt ikke alene om Casanovas, han har også med seg Stefan Ryding, Hans Plahn og Jimmy Lindberg i bandet. Casanovas har røtter tilbake til 1989, men jeg tør påstå at det kanskje er de siste 4-5 årene vi har hørt mest fra denne gjengen som står for en litt mer moderne gren av dansebandgenren enn det mange av de andre svenske dansebandene er kjente for, selv om det blir flere og flere svenske danseband som legger seg på den "fräsche" stilen når de starter opp.

Den nye plata "Ut i livet" inneholder totalt 14 spor, deriblant kjente travere som "Byns enda blondin" fra Niklas Strömstedt/Sven-Ingvars og "Vem vet" fra Shakin Stevens(original "I might"). Ellers så har opphavsmenn/kvinner som Henrik Sethsson, Thomas Berglund, Anna Engh og Nisse Hellberg(Wilmer X) levert låter til plata. Produsent for det hele har selvsagt vært Henrik Sethsson selv mens ansvarlig utgiver er Atenzia Records.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ut i livet - Tittelkuttet er også et av høydepunktene på plata etter min mening. Dette er en forholdsvis uptempo låt med elementer fra både pop og rock, og opphavsmenn her er F.Swahn og Ulf Johansson.

Leva ett vildare liv - Om jeg skrev at forrige låt var uptempo så er denne enda kjappere i svingene. En fengende, frisk og glad låt som er skrevet av Nisse Hellberg som vi kjenner fra bandet Wilmer X.

Klarar mig nog - Litt mer balladepreg over denne låten enn de to forrige. Og av de litt roligere sporene plata så ble dette min klare favoritt. Her er det Mikael Wigström, Henrik Sethsson og Stefan Jonsson som er låtskrivere.

Casanovas har laget ei god plate også denne gangen, men noen av låtene blir kanskje i friskeste laget for undertegnede, selv om de henter seg inn igjen i andre spor igjen, så totalt sett så blir det ganske ålreit å høre på. Henrik Sethsson synger bra og har et litt "raspete" særpreg på stemmen sin i en del av låtene, noe som gir låtene et litt mer rufsete preg igjen og som kler både Henrik og Casanovas godt. Det er også verdt å merke seg den utrolig flotte tolkningen av "Byns enda blondin" som Sven-Ingvars fikk suksess med i 1994. En av de litt mykere låtene på plata som bryter fint med resten av repertoaret. Jeg syns plata har mange gode kvaliteter, men siden enkelte av låtene kanskje blir i friskeste og "tøffeste" laget for meg, så ender terningen opp på en moderat 4`er, men likevel med et velfortjent plusstegn i margen, så da ender vi opp hårfint på grensa til 5. Plata er nok aller mest å anbefale til de litt yngre lytterne, men du trenger likevel ikke være tenåring for å like denne musikken, liker du heftige danserytmer, så finner du garantert mange fine låter å swinge deg til på denne plata, enten du er 20 eller 60.

Besøk Casanovas sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar