hits

Perikles - Ett två let's goSkånske Perikles har nærmest kultstatus i sitt hjemdistrikt, og ellers i Sverige er de godt kjent som et band som både spiller til dans og til konsert, da de har en stil og et repertoar som passer til begge deler. Nytt album har det blitt nå i 2017, med tittelen "Ett två let's go".

Perikles har eksistert helt siden 1974 og har sitt utspring i Ystad i Skåne. Nå i 2017 består bandet av Anders Olsson, Pex Svensson, Jan Wellbo, Lars Lundgren og Joachim Sehlin, og av disse så er det Anders, Pex og Jan som har vært med siden starten.

Den nye plata handler mye om relasjoner, skriver Perikles i sitt presseskriv, da de fleste av låtene handler om en eller annen form for relasjon. Produsent for plata har vært Lars Lundgren, også kalt "Lunkan", og han har også mikset det hele. På plata finner vi totalt 12 låter, i hovedsak nyskrevne låter, men også en svenskspråklig versjon av den nå avdøde artisten Prince sin store hit "Kiss". Ellers har bandets egne medlemmer skrevet brorparten av låtene, men vi finner også velkjente navn som Thomas Berglund, Ulf Georgsson og Jan Svensson blant opphavsmennene på plata.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vi kommer aldrig förlora - En heftig låt med skikkelig fart, trøkk og tempo og en forrykende innledning på plata. Opphavsmenn her er Göran Sonesson og Mikael Karlsson.

Hon blir aldrig du - En atskillig mer neddempet låt enn den forrige, rett og slett en stemningsfull ballade som jeg likte veldig godt. Denne er skrevet av Lars Lundgren ene og alene. Et godt valg til en siste dans, og perfekt for en god "tryckare".

Ingen man för dej - Her får vi servert litt behagelige reggaerytmer og en litt sommerduftende låt i stil og arrangement, selv om teksten ikke har så mye med sommeren å gjøre. Her er det også Lars Lundgren som står bakom både tekst og melodi.

Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har vært noen utpreget Perikles-fan, men denne plata likte jeg virkelig godt og jeg tør påstå at den er noe av det beste jeg har hørt fra disse gutta noensinne. Mange gode og hørbare låter som fenger godt, og dansbarheten er også godt ivaretatt på store deler av plata. Det var heller ingen enkel jobb å bare velge tre låter fra plata til denne presentasjonen, for jeg hadde atskillig flere på "blokka" som jeg kunne tenkt meg og spilt. Jeg syns denne plata fortjener en solid 5`er på terningen, for dette var bedre enn mye av det jeg har hørt fra Perikles tidligere. Ansvarlig utgiver for det hele er forøvrig Atenzia Records og plata kan anbefales varmt til både dansefolket og de som liker litt mer ren "partymusikk" igjen.

Besøk Perikles sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar