hits

Arne Mørch - Et bedre liv


Arne Mørch er en godt voksen mann fra Hønefoss som etter han ble pensjonist begynte å reise rundt og underholde med sitt allsangkonsept "Minnenes melodier". Et lite utdrag fra repertoaret han benytter på disse allsangstundene finner vi på hans nye album "Et bedre liv".

Arne reiser rundt over hele landet med allsangkonseptet sitt, som utelukkende består av gamle norske slagere som de fleste som har levd ei stund bør ha et forhold til. Han gjør mange gode tolkninger av disse låtene på den nye plata også, hvor han har samlet totalt 15 spor, hvorav kun èn låt er av forholdsvis ny dato, nemlig tittelmelodien, som han har hentet fra William Kristoffersen og Ole Ivars. Ellers kan jeg i fleng nevne slagere som "Lille Lilli-Ann fra Lillesand", "Møllerens Irene", "Ikke gråt om det er vinter og det snør" og "Ola var fra Sandefjord". Arne har fått god hjelp av Kenneth Kristiansen til å produsere plata, og Arne og Kenneth har stått som produsenter begge to, mens Kenneth også spiller flere av instrumentene på plata og fått til et veldig friskt og fyldig komp på samtlige låter. Broren til Kenneth, Glenn Kristiansen, har også lagt på gitarer på innspillingene, i tillegg til at Arnes to døtre, Ane og Victoria Irene, bidrar med koring.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Et bedre liv - En velkjent låt fra Ole Ivars som de opprinnelig gjorde på plate i 2003. Dette er også tittellåten på plata som altså er den eneste låten som opprinnelig er av nyere dato, og i tillegg et av høydepunktene, etter min mening. Meget friskt og dansbart arrangement på låten, denne vil du garantert like!

Om du visste - En gammel sviske fra slagersangeren Odd Børre som gjorde suksess med denne i 1968. Arne har gjort en meget god versjon av låten som også er dansbar til tusen, selv om den går i et noe roligere tempo, men perfekt til fox og "kinn-mot kinn" dans.

Rollebytte i oppgang A - En låt vi kjenner fra trubaduren Stein Ove Berg som dessverre er borte nå. Låten handler om å bytte om på kjønnsrollene i et samliv, en låt som muligens var mer kontroverisell da den kom på 70 tallet enn det den er i dag. Arne tolker låten på en utmerket måte og også denne burde fungere perfekt på dansegulvet, men jeg vil anbefale deg å lytte til teksten mens du swinger deg rundt.

Jeg syns dette har blitt ei veldig god plate, både for dansefolket og for de som heller ønsker å sitte rolig i sofakroken eller godstolen og mimre tilbake til en svunnen tid. Arne synger godt og har en tydelig diksjon når han synger, uten at det blir kunstig eller unatulig på noen måte. Musikalsk så låter det også meget meget bra, her har man gjort et topp studioarbeid og brukt ekte musikere og ekte instrumenter, noe som er et stort pluss. Terningmessig velger jeg å gi Arne Mørch en bunnsolid 5'er for denne plata, og selv om det bare er snakk om kjente coverlåter, så er det helt klart et produkt i ypperste klasse som jeg varmt kan anbefale alle som liker de gamle norske slagerne, først og fremst fra 60 og 70 tallet. Ønsker du å kjøpe et eksemplar av plata så finner du mer info på Arnes hjemmeside som du finner på www.minnenes-melodier.no.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar