hits

Picazzo - Hvis morgendagen aldri kommer(live)


Picazzo, 2000 tallets store suksessband på de norske dansebandscenene, feiret i februar i år sitt 25 års jubileum med en stor konsert i Rådhusteateret på Kongsvinger. Dette ble festet til mastertapene og det hele ble i sommer utgitt på CD inneholdende totalt 15 av bandets største og muligens også litt mindre hits.

Picazzo var jo et av landets mest populære danseband rundt årtusenskiftet og noen år framover, og i 2017 så er det nesten kun originalmedlemmene som igjen spiller i dette bandet, med unntak av trommeslageren, om vi regner originalmedlemmene siden debutalbumet kom i 98, for helt tilbake til starten i 92 var det en noe annen gjeng som utgjorde Picazzo enn det var på tida de slo gjennom for fullt.. Og det kanskje aller viktigste for fansen er vel at vokalisten fra de første suksessårene fortatt står bak mikrofonen etter noen års fravær sånn cirka midt på 2000 tallet, nemlig Tommy Michaelsen, mannen med den litt småhese men likevel fløyelsaktige stemmen som for cirka 15 år siden sjarmerte den kvinnelige delen av publikummet totalt, noe han sikkert også gjør fortsatt, selv om han har fått noen flere år på baken enn han hadde under Picazzo sin storhetstid...men nok prat om svunne tider og dansebandromantikk, vi må jo se litt mer på Picazzo anno 2017 og deres seneste album som altså er det første liveinnspilte albumet fra denne gjengen:

Picazzo består i 2017 av, foruten Tommy, Glenn Bates, Per Morten Bråten, Per Erik Gjedtjernet og Vegard Åslund. Foruten Vegard er dette samme gjengen som stod bak Picazzo da de fikk sitt store gjennombrudd i 1998 da debutplata "Blanke ark" kom på markedet. Plata som er ute nå har fått plass til de aller største publikumsfavorittene til Picazzo og noen til. Innimellom låtene så krydrer Tommy det hele med litt koselig og tilbakelent småprat, noe som gir plata den rette livefølelsen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Flammer i regn - Skal jeg velge ut èn personlig favoritt fra hele Picazzo sin platekarriere så må det bli denne, en skikkelig genistrek av en låt som var med på debutplata "Blanke ark" fra 1998. Låten er skrevet av Per Erik Gjedtjernet i samarbeid med dansebandprofilen Kjetil Nordfjeld.

En lang lang vei - Dette er noe av det aller nyeste som Picazzo har gitt ut, opprinnelig hentet fra plata "Blindvei" som kom i 2016. Også en meget sterk og god låt i typisk Picazzo-stil, signert Per Erik Gjedtjernet og Per Morten Bråten.

Best før - Dette er en låt som bryter totalt med bandets øvrige repertoar, både på tekstsida og rent takt- og arrangementsmessig. Her får vi nemlig en god porsjon humor og selvironi i sterk kontrast til de til dels alvorlig og følelsesladde tekstene som Picazzo ellers er blitt mest kjent for, innpakket i en ganske frisk, uptempo og glad melodi. For min del har også dette vært en av mine store Picazzo-favoritter siden starten.

Selv om denne plata utelukkende består av kjente og tidligere utgitte låter fra Picazzo, uten at det låter så veldig annerledes enn de opprinnelige studioversjonene, så må jeg likevel si at Picazzo innfrir på alle måter også når de spiller live. Fin lyd, bra vokal og verbal sammenbinding av Tommy med sang og prat om hverandre, og helt klart et album som både lokker fram nostalgiske følelser hos fansen, samtidig som det også er en fin måte for nye lyttere å bli kjent med dette flotte og smått legandariske Solørbandet på. Jeg vil belønne plata med en 5`er på terningen, og vil tilføye at ethvert danseband med respekt for seg selv og sitt publikum bør utgi ei liveplate når de har nådd et tosifret antall år. Picazzo gjorde det først etter 25 år, da var det absolutt på tide og det hele falt i god jord her i For Swingende, regner med det gjelder hos mange av dere andre også. Grattis med dagen gutter, selv om det er noen måneder siden nå! Og keep up the good work, gjerne i 25 år til...!

Besøk Picazzo sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar