hits

Donnez - Akta dig för svärmor


Skånske Donnez kom i sommer ut med albumet "Akta dig för svärmor" som er ei meget sterk og god plate i velkjent Donnez-stil.

Det skjedde visse endringer i Donnez nå i 2017 da hovedvokalist og primus motor, Donald Laitila, fikk problemer med stemmen og dermed måtte ligge litt lavt en periode hva sangen angikk, og i den forbindelse så fikk de inn Martin Nilsson som vokalist for å avlaste Donald. Han fikk også synge en del av låtene på den nye plata og gjorde bra suksess med Donnez under sommeren og høsten. Men, nå nylig så fikk også Martin stemmetrøbbel i tillegg til at han også har hatt en del utfordringer på det private plan, slik at han nå på senhøsten måtte meddele at også han måtte takke for seg og overlate oppgavene til andre krefter. En ny mann er allerede på plass bak trommene, nemlig Andy Ekenmo, og han er også en meget habil sanger, så derfor blir det altså Andy som kommer til å ta seg av en stor del av sangen i Donnez i nærmeste framtid, fram til Donald selv er friskmeldt og kan synge for fullt igjen.

Dette var litt om det som har foregått i Donnez-gjengen i 2017, men nå må vi konsentrere oss om plata igjen:

"Akta dig för svärmor" er ei plate som inneholder totalt 13 spor og i hovedsak nyskrevet materiale, der både Martin, Donald og muligens enda en stemme til deler på vokalrollen. Det hele går i velkjent Donnez-stil med en del countrypreg i mange av låtene, noe som passer Martin Nilsson perfekt, siden han har vært en meget habil countrysanger før han startet i Donnez. Noen av opphavsmennene som har bidratt med låter til plata er blant annet Thomas Deutgen(ja, han er ikke bare dansbandsprofessor, men kan også skrive låter!), Marcus Persson, Henrik Sethsson og Donald Laitila selv for å nevne noen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukene presentasjon:

Den fege dör tusen gånger - Dette ble min store favoritt på plata, en meget sterk og countryinspirert ballade der det såvidt jeg kan høre er Martin Nilsson som synger. Opphavsmann her er Donald Lailtila.

Varken hackat eller malet - Også en meget god komposisjon fra Donald, men i noe kjappere tempo enn den forrige. Dette ble også en av mine favoritter på plata.

Förlåt om jag stör - Nok en ballade som klinger veldig fint i ørene, og med sterkt preg av country her også. På denne låten er det Johan Karlsson og Donald Laitila som er opphavsmenn.

Jeg syns Donnez nok en gang har gjort en fremragende innsats med produksjonen og det låter akkurat slik ei Donnez-plate skal og bør låte. Fin og behagelig vokal på alle som bidrar med leadsong på plata, og et friskt og velbalansert lydbilde med både trekkspill og diverse gitarer i kompet. rett og slett en fryd å høre på. Låtmaterialet holder også meget høy kvalitet, og de som liker Donnez fra før og som har hørt de tidligere platene deres, vil garantert både kjenne igjen stilen og like denne plata. Siden starten i 2000 har det bare gått èn vei med Donnez og det er opp og fram. Det er kanskje farlig å betegne plata som den beste hittil, men jeg vil uansett påstå at plata er blant de aller beste som Donnez har produsert, og på terningen flesker jeg til med en skinnende blank 6'er for Donnez og "Akta dig för svärmor". Klikk deg inn på CDON-linken under om du ønsker å kjøpe deg et fysisk eksemplar av plata, eller søk den opp på Spotify eller lignende tjenester om du heller foretrekker å streame musikk for en fast månedspris. Donnez skal ihvertfall ha all ære og honnør for denne plata, og jeg vet at de allerede jobber med neste, så her er det bare å glede seg til mer flott og frisk dansemusikk i 2018!

Besøk Donnez sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar