hits

Her er vinnerne av billetter til dansegalla

Min konkurranse ang dansegallaen på Panorama Hotell & Resort på Steinsland på Sotra den 10.februar er nå avsluttet, og her følger rett svar på spørsmålet og navn på fire vinnere som vil motta premiebevis på hver sin billett til gallaen i posten i løpet av de nærmeste dagene.

Rett svar på spørsmålet jeg stilte er HANNE METTE GUNNARSRUD.

De fire vinnerne er følgende:

BERIT OLSEN
THERESE MIKKELSEN
HELGE ANDREAS PARELI NOTLAND
THOR SKJØNBERG

Ønsker alle riktig god fornøyelse på gallaen, og gratulerer så mye med premien!

Foxie - When it rains I pour

Det svenske dansebandet Foxie har nylig slippet en flunkende ny singel som er en coverversjon av Gretchen Wilson sin låt "When it rains I pour".

Dette er en frisk, uptempo og moderne låt i countryrock-landskapet hvor vokalist Ida Sundelius gjør en meget god tolkning, hun kler denne typen låter veldig godt og har en stemme som har mye å gå på, for å si det sånn. Låten er også dansbar så det holder og burde være perfekt til såvel bugg som swing-dans, ja jeg tror sågar den kan foxes til for de som foretrekker den danseformen.

Foxie er forøvrig et band som har sitt utspring på den svenske vestkysten og som har småländske Ida Sundelius som frontfigur og kapellmester, i tillegg til Jörgen Rhodèn, Emil Appelqvist og Tomas Ericsson. Ida har blitt hedret med flere ulike priser i løpet av sin karriere, blant annet med Guldsladden i 2013 og med 3.plass i Bingolottos dansbandstävling samme år.

Her i For Swingende fikk du høre den nye singellåten på radioen i forrige ukes sending(uke 4-2018), om du fikk med deg det programmet.

Besøk Foxie sin hjemmeside

Casanovas - Vi lever här och nu

Svenske Casanovas har nylig sluppet en flunkende ny singellåt med tittelen "Vi lever här och nu".

Dette er en popduftende og middels rask låt hvor Henrik Sethsson synger, mens opphavsmenn er Henrik selv sammen med Ulf Georgsson, Thomas Berglund og Micke Lövdalen. Låten er nok en ganske typisk låt for Casanovas sin del, med et moderne og ungdommelig preg. 

Ellers så har Casanovas hatt et veldig suksessrikt år i 2017, da de både har vunnet to priser på Guldklavengalan, for Årets Album og Årets Band, og i tillegg vært nominert med sitt seneste album "Ut i livet" både under Grammisgalaen og den litt mer alternative Manifestgalan. Med dette i bakhodet skulle men tro det ikke blir noen mindre suksess for bandet i 2018 heller, og et helt nytt album ventes på markedet i løpet av året. Der vil vi selvsagt også finne igjen "Vi lever här och nu".

Her i For Swingende får du presentert låten i ukens sending nå i uke 5-2018.

Besøk Casanovas sin hjemmeside

UKENS PROGRAM UKE 5: Kandis i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den flunkende nye plata til danske Kandis.

Kandis sitt 18.album i deres nummererte plateserie kom ut den 26.januar, og i ukens sending får du høre tre smakebiter fra denne, forøvrig ei veldig sterk og variert plate med både moderne danselåter blandet med litt mer tradisjonell dansebandmusikk, men også de i en tidsriktig innpakning. Gled deg!

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka bandet Index, som kom fra Grenland i Telemark, og hører et par låter som de spilte inn på plate i 1976.

Jeg byr også på ny musikk fra Casanovas, Konrad Angell og Finn Lund, i tillegg til noen gamle travere fra band og artister som Ingmar Nordströms, Anne Marit Sørum og Ole Ivars.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Kandis sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL KANDIS FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 3 - 2018

Her er spillelisten for uke 3 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ELISA'S - För det här är bara början
2.  LADDAZ - Odelsgut
3.  OLE STEENS - Flying
4.  DONNEZ - Bättre fria än att döma
5.  INGJERD HELEN & FIREBEATS - Jeg vil ha en gammel hambo
6.  INGJERD HELEN & FIREBEATS - Du er solen i mitt liv
7.  ME2 DANSEDUO - Kanariske netter
8.  JANNEZ - Till himlen för en stund
9.  JANNEZ - We bring the party up
10.JANNEZ - Raka rör och ös till bäng
11.RUNE RUDBERG - Vill indianer
12.HIGHLIGHTS - Tell it to my heart

JUKEBOX UKE 3:

1.  KATHO - Vintermelodi
2.  KATHO - Venezia
3.  KIKKI & ARNE - Ennu lyser det gamle fyret
4.  KIKKI & ARNE - Ringen rundt månen
5.  KEY BROTHERS - Line
6.  KEY BROTHERS - Regnets rytme
7.  KJELL VIDARS - Dere som står meg så nær
8.  KJELL VIDARS - Motorola telefon
9.  KJELL ERIKS MED BRITT VIKEN - I don't wanna play house
10.KJELL ERIKS MED BRITT VIKEN - The doodle bug rock
11.KIVI - Ein runde ved mitt bord
12.KIVI - Speilet på veggen
13.KIM WILLIAM - Livet mitt var ingenting uten deg
14.KIM WILLIAM - Om du ba meg hente månen
15.KJELL WAGENIUS - All shook up
16.KJELL WAGENIUS - Si han må gå
17.KIM & OLA - Adieu
18.KIM & OLA - Når ditt hjerte slår for noen

Micke Ahlgrens - LivsLevande 5


Micke Ahlgrens fra Uppsala i Sverige kom i fjor høst(2017) ut med albumet "LivsLevande 5" der de har samlet en rekke kjente og noen litt mer ukjente dansebandlåter, alle innen den mogne og tradisjonelle dansebandstilen.

Micke Ahlgrens har eksistert siden 1990 og er for tiden et firemannsorkester som består av Micke Ahlgren selv sammen med Kent Ekman, Jörgen Ohlsson og Petter Sand. En rekke album har bandet gitt ut i årenes løp og de siste årene er det plateserien "LivsLevande" som har vært den gjeldende. Bandet har en stil som ligger godt innafor det man kan betegne som "mogen dansebandmusikk" men likevel ikke noe sidrumpa musikk av den grunn, nei det låter friskt og fengende av disse gutta og de har både god vokal fra flere sangere og et klart og fint lydbilde.

Den nye plata inneholder totalt 14 låter, liveinnspilte sådan, og mange av dem kjenner du garantert godt fra før, slik som "Aj aj aj", "Nyanser", "Inget stoppar oss nu" og "Sitter här i regnet". I ukens presentasjon har vi imidlertid valgt å fokusere på de låtene som ihvertfall for meg er nye bekjentskaper, det vil si låter som også er nyskrevne for Micke Ahlgrens sin del:

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Dansa med mig - Den ene av originallåtene på plata, en fin og iørefallende danselåt i middels tempo med tekst og melodi av Jörgen Ohlsson som spiller keyboard og trekkspill og synger i bandet.

Dina ögon är blå - Nok en låt i middels tempo, en låt som også ble en av mine favoritter på plata. Også her er det Jörgen Ohlsson som står bak både tekst og melodi.

Linn jag är din - Vi må jo ha med en litt mer uptempo låt også og det blir denne, en herlig swing- og bugglåt som er signert låtskriverguruen Leif Mulle Melander. Helt klart et av høydepunktene på plata etter min mening.

Jeg syns Micke Ahlgrens har levert et brukbart album her, selv om de helt store overraskelsene uteblir, og mange av låtene er også av typen som "alle andre" også har på repertoaret. Likevel, de låtene som er nyskrevne er med og løfter albumet litt, og jeg føler at totalt sett så er det blitt ei veldig dansbar og hørbar plate med utelukkende låter som fungerer på dansegulvet. Vokalmessig låter det også veldig tilfredsstillende, det samme gjør det også både teknisk og musikalsk, så ingen tvil om at både sangere, musikere og ikke minst produsenten har gjort jobben sin. På terningskalaen velger jeg å ta fram en hederlig 4`er denne gangen, føler ikke det lever helt opp til 5'eren, selv om det langt fra er noen dårlig produksjon. Så da får du bare kjøpe plata eller lytte til det hele på Spotify, så kan du selv bedømme om jeg har rett i mine påstander eller ikke.

Besøk Micke Ahlgrens sin Facebook-side
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER) 

Finn Lund - Rocker med trolde / Boblevin til en kransekage

Den danske sangeren Finn Lund har nå på nyåret sluppet en singel med to låter, nemlig "Rocker med trolde" og "Boblevin til en kransekage".

"Rocker med trolde" er en litt smårocka låt, som tittelen tilsier, den går i middels tempo og går fint å danse både bugg og swing til, selv om det ikke er noen utpreget swinglåt. Opphavsmenn bak denne er signaturene Th.Tol, J.Tuijp og C.Tol med dansk oversettelse av Arne Strøm.

"Boblevin til en kransekage" er en noe mer balladepreget låt igjen som inviterer til litt kinn-mot-kinn dans eller fox for den del. Her er det Lothar Schrenk, Sylvia Hormung og Kurt Bønnerup som er opphavsmenn/kvinne.

Det hele er forøvrig produsert i Worm Studiet i Hjørring med Jørn Worm som tekniker og Jørgen Larsen som arrangør. Med på innspillingen deltar også Jørgen Larsen, Erik Ejstrup og Bent Ove Sørensen som studiomusikere. 

Her i For Swingende får du høre begge låtene på radioen i løpet av januar og februar.

Besøk Finn Lund sin hjemmeside
 

Skåningarna - Han har gått sin väg

Skåningarna, som er et veldig fremadstormende og suksessrikt danseband i Sverige for tiden, er ute med en ny singel i disse dager med tittelen "Han har gått sin väg".

Dette er en litt countryinspirert låt i middels tempo, og det hele er både skrevet og produsert av Donald Laitila fra bandet Donnez. Låten er veldig iørefallende og fin, og burde være perfekt spesielt for de som liker å danse fox. Den nye plata til Skåningarna kommer i mai, og denne låten er altså en forsmak på det fulle albumet.

Forøvrig så gjør Skåningarna stor sukess i Sverige for tiden med flere hundre dansere på flere av spillejobbene deres. De er helt i klasse med de mest populære dansebandene i Sverige, og det er tydelig at flere og flere for opp øynene for disse dyktige musikerne fra Skåne som har Joel Andreasson som vokalist og frontfigur.

Her i For Swingende får du høre den nye låten i sendinga for inneværende uke(uke 4-2018).

Besøk Skåningarna sin hjemmeside

Spilleliste uke 2 - 2018

Her er spillelisten for uke 2 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  CHRISTINA LINDBERG - Ge dig själv en chans
2.  PIA PIHLGRENS - Cadillac girl
3.  MARTINEZ - Oh en sån man
4.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
5.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
6.  MR RAY - Tidsmaskin
7.  MATZ ROGERS - Vägen till kärleken
8.  MATZ ROGERS - Jag har hört att du har någon annan
9.  MATZ ROGERS - Dina ögon är blå
10.HILLJACKS - Redneck blood
11.TOMMYS - Ingenting ingenting
12.GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer
13.WAHLSTRÖMS - Hur kan det regna från en himmel som är blå

JUKEBOX UKE 2:

1.  JUNO FOUR - Du har gjort min gråa värld till guld igen
2.  JUNO FOUR - Eva Lena
3.  JULIE GRUNDT - Så godt å være meg
4.  JULIE GRUNDT - Eidskogvisa
5.  KATE GULBRANDSEN - La meg bli der
6.  KATE GULBRANDSEN - Jeg vil leve
7.  KARIN HELLAND - Vinden blåste bort
8.  KARIN HELLAND - Mississippi
9.  KARI & KARA - Si hva du mener
10.KARI & KARA - Størst av alt
11.KAI ULFENG - Regn i mitt hjärta
12.KAI ULFENG - Sven-Ingvars medley
13.JUPITERS - Bøgda mi
14.JUPITERS - Træge Trine

UKENS PROGRAM UKE 4: Micke Ahlgrens i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant presentert den nye plata til svenske Micke Ahlgrens som kom ut høsten 2017.

Micke Ahlgrens kom i fjor høst ut med albumet "Livs Levande 5", ei mogen og tradisjonell dansebandplate som består av en god del velkjente danselåter som de fleste bør ha kjennskap til fra før, men også noen spor som ihvertfall for meg er nye bekjentskaper. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det norske bandet 2+2+2, som blant annet er kjent for å være det tidligere bandet til Rune Rudberg, men i For Swingende skal vi tilbake til tida før Rune startet opp i bandet og høre et par låter som de spilte inn på plate i 1980.

Ellers blir det mye ny, svensk musikk i ukens program, blant annet fra Voize, BlackJack, Dansbandskungen, Skåningarna, Foxie og Martinez.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Micke Ahlgrens sin Facebookside
KJØP PLATA TIL MICKE AHLGRENS FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Picazzo avlyser dansegalla-jobb pga sykdom

Picazzo har sett seg nødt til å avlyse lørdagens spillejobb på dansegallaen i Drammenshallen på grunn av alvorlig sykdom i bandet.

Gutta i Picazzo har snudd enhver sten for å prøve og finne en løsning, men har ikke lykkets, men istedetfor Picazzo så har duoen Gutta fra Scandinavia tatt på seg å steppe inn for Picazzo på gallaen, så jeg håper folk vil glede seg over musikken deres også, i tillegg til Rune Rudberg Band og Ole Ivars som er de to andre bandene som opptrer i Drammenshallen ikveld den 20.januar.

For Swingende vil få ønske god bedring til Picazzos syke bandmedlem og håper folk setter pris på løsningen man har funnet i denne leie situasjonen som har oppstått.

Les mer på Picazzo sin Facebook-side

BlackJack - Sandy

Svenske BlackJack er ute med en skikkelig 50 talls duftende singellåt i disse dager med tittelen "Sandy".

Dette er en frisk, fengende og velklingende låt med sterke influenser fra 50 tallet hvor opphavsmann er Henrik Sethsson mens produsenten heter Anton Matz, et helt nytt navn for undertegnede. Låten går i middels tempo, men er likevel perfekt til både swing og bugg-dans. Vokalist Kjelle Danielsson synger på en overbevisende og god måte og jeg føler stemmen hans kler låten perfekt. Låten er nesten som tatt ut av "Grease"-filmen, hvor det også var ei jente som het Sandy.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere låten for lytterne i kommende ukes sending, altså i uke 4-2018. Gled dere, for dette er en meget sterk og god danselåt som jeg tror mange kommer til å like. Tar jeg ikke feil så er låten også en smakebit fra et kommende album fra BlackJack, et band som forøvrig så dagens lys i forbindelse med filmen med samme navn i 1990 og som på den tiden sprang ut fra det tidligere dansebandet Per Lundgrens.

Besøk BlackJack sin hjemmeside via denne linken

Jannez - Till himlen för en stund


Svenske Jannez kom i 2017 ut med albumet "Till himlen för en stund", som er ei plate med 12 varierte og ganske gode danselåter med sterk appell til både swing, bugg og foxdanserne.

Jannez har sitt utspring i Jämtland, nærmere bestemt i Laxsjö, og består for tiden av Jan Oscarsson, Peo Grufvelgård, Ola Jonsson og Torgny Sundqvist. Her i Norge har bandet fått en stor stjerne hos mange dansere de siste årene, og har flere ganger vært her til lands og spilt, kanskje først og fremst for organiserte danseklubber som gjerne ønsker svensk dansemusikk framfor den norske. Og Jannez sin spillestil er også av typen som burde passe perfekt til de som danser såvel fox som swing og bugg, men med en litt mer moderne innretning enn de tradisjonelle "mogenbandene".

Den nye plata til Jannez inneholder totalt 12 låter, både svenske og engelskspråklige låter og både covers og nyskrevet materiale. De aller fleste låtene er riktignok nye bekjentskaper for undertegnede, men jeg antar at flere av disse likevel er gjort med andre artister tidligere. Ellers så er det en moderne gjennomgangstone over hele plata, samtidig som noen spor også har litt preg av 50 tallet, men det ligger likevel godt innafor det genren tillater.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Till himlen för en stund - Tittelkuttet på plata som etter min mening også er den sterkeste låten blant de 12. En balladepreget låt med et visst poppreg, men likevel en ganske så typisk moderne dansebandlåt. Iørefallende og god melodi med et behagelig og velbalansert lydbilde.

We bring the party up - En litt mer rocka låt i litt over middels tempo, med et refreng som raskt fester seg til hjernen. En perfekt låt å både bugge og swinge til.

Raka rör och ös till bäng - En gammel sviske fra 70 tallet som Thorleifs gjorde suksess med på midten av det tiåret. Her i Norge ble den også en hit med Kjell Vidars under tittelen "Superraske Cheva'n min". Jannez gjør den i en ganske autentisk, men samtidig litt oppgradert versjon. Nok en godbit for swing- og buggfolket.

Jeg syns plata til Jannez har mange gode kvaliteter, men låtmessig blir det likevel noen låter som føles litt mer anonyme igjen for min del og som ikke fester seg like lett i minnet etter plata er ferdigspilt og jeg føler plata mangler det lille ekstra for å kunne løfte seg opp i toppskiktet av terningskalaen. Vokalmessig låter det veldig bra, så ingen ting å si på den biten. Teknisk og lydmessig er det også ei veldig fin plate som er behagelig å lytte til og som verken har overlessede lydbilder eller andre momenter som gjør plata for intens å lytte til. Så på terningen ender jeg opp med en hederlig 4'er hvor jeg også tilføyer et velfortjent plusstegn i margen. Du kan lytte til plata på Spotify dersom du har tilgang dit, regner med den finnes som fysisk CD også, men jeg har dessverre ikke klart å finne den hos noen av de tradisjonelle nettbutikkene. Jeg tror de som danser swing og bugg aktivt vil like plata bedre enn meg, så for dere er den absolutt verdt å ta en nærmere lytt til.

Besøk Jannez sin hjemmeside

Spilleliste uke 1 - 2018

Her er spillelisten for uke 1 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  STEN & STANLEY - Tänker du på meg ikväll
2.  KANDIS - Levis 501
3.  NYA VIKINGARNA - Beautiful brown eyes
4.  LENE HOLME - Næste gang jeg ser dig
5.  MONA-JILL BAND - Kärleken för mig
6.  SKÅNINGARNA - Tågresan
7.  STREAPLERS - Långt från vardagen
8.  THOR GÖRANS - Ögon för dig
9.  PK & DANSEFOLKET - Rockabilly Rebel
10.NINNAS - Jag har saknat alla kyssar
11.ESPEN HAGEN OLSEN - Jenter som har dratt
12.ANNE NØRDSTI - Få'kke lokke meg
13.THONIEZ - Cherry baby
14.DONNEZ - Samma gamla visa
15.KAI ROBERT OG CAMILLA JOHANSEN - Ikväll jag tänder ett ljus

JUKEBOX UKE 1:

1.  JOE BJØRNARS - Je har gått på ra-ta-ta
2.  JOE BJØRNARS - Ola Torader
3.  JIWS - Livets lyse side
4.  JIWS - Coccobello Africa
5.  JIM ODDWINDS - Vandringsmann
6.  JIM ODDWINDS - Skjorte og slips
7.  JHOHANS - Det finns en sang
8.  JHOHANS - Tretti
9.  JETZ - Oh baby yeah
10.JETZ - Mine beste år
11.JET SET - Don't know much about love
12.JET SET - Vägen till ditt hjärta
13.JONNY BERNTSEN - Ta godt vare på de gamle
14.JONNY BERNTSEN - Godguttens sang
15.JENNY JENSSEN & SEPTIMUS - Hjæmlandet
16.JENNY JENSSEN & SEPTIMUS - E du gla i mæ i morra

UKENS PROGRAM UKE 3: Jannez i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Jannez.

Jannez er et band fra Laxsjö i Jämtland som de siste årene også har blitt et populært band hos dansefolket her i Norge. I 2017 kom de ut med albumet "Till himlen för en stund" som består av både engelskspråklige og svenskspråklige låter, noen covers, men også noe nyskrevet. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi Toten-jenta Ingjerd Helen sammen med Oslo-bandet Firebeats og hører et par låter som de spilte inn sammen på 70 tallet.

Jeg byr også på ny musikk fra blant annet Donnez, Laddaz, Highlights og Me2 Danseduo.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Jannez sin hjemmeside

 

Tommys - Ingenting ingenting

På tross av en ganske intetsigende tittel, så er finske Tommys sin nye singel absolutt verdt å låne øre til. "Ingenting ingenting" er nemlig atskillig mer enn bare ingenting...

Dette er en forholdsvis uptempo og veldig frisk og dansevennlig låt som er signert Henrik Sethsson og Mikael Wigström. Produsent for det hele har vært Tommys sin egen vokalist og kapellmester Tom Käldström. Låten vil garantert gi dansefolket der ute en real dansefot, og låten er forøvrig en forsmak på et fullt album som Tommys vil slippe i slutten av februar. Stilen på låten er ganske så tradisjonell dansebandmusikk, men likevel ingen sidrumpa "svensktoppsviske", derimot en herlig swing- og bugglåt som burde tiltale både yngre og eldre dansere. Ansvarlig utgiver er Atenzia Records.

"Ingenting ingenting" er forøvrig også utfordrer på For Swingende-Toppen nå i januar 2018.

Besøk Tommys sin Facebook-side

Matz Rogers - Vägen till kärleken


Matz Rogers er et band som kommer fra Sunne i Värmland og som spiller mogen og tradisjonell dansebandmusikk. Deres seneste album kom på markedet i 2017 og bærer tittelen "Vägen till kärleken".

Matz Rogers består pr i dag av Janne Carlsson, Roger Andersson, Ulf Gullbrand, Lennart Östlund og Kalle Örtlund. Bandets ambisjon er å by publikum på et bredt og allsidig repertoar, noe de også gjør på sitt nye album, selv om stilen i hovedsak er mogen dansebandmusikk med et par avstikkere til det store utland. Og kvaliteten på musikken er det ikke noe å si på, veldig bra jobba av både bandmedlemmer og produsent på denne plata, noe jeg skal komme nærmere tilbake til mot slutten av denne anmeldelsen.

Den nye plata innholder totalt 12 låter, hvor mange av dem er velkjente fra før, slik som "Sjunde himlen", "Jag vill älska", "I remember Elvis Presley" og "Roses of Picady". Men, vi finner også noen spor som er helt nye bekjentskaper, ihvertfall for undertegnede. Til og med en norsk låt har Matz Rogers hentet inn til sitt nye album, nemlig den kjente Ingemars-låten "Nå og heile livet", der vokalisten gjør et mer eller mindre tappert forsøk på å synge på norsk. Ikke helt overbevisende rent diksjonsmessig, men likevel ikke noe som skal trekke ned hovedinntrykket av denne plata.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vägen till kärleken - Tittelkuttet på plata er etter min mening også et av høydepunktene på denne produksjonen. En forholdsvis uptempo bugg- og swinglåt som er signert låtskriverparet Mats Larsson og Åsa Karlström.

Jag har hört att du har någon annan - En gammel Streaplers-låt som de spilte inn i 1984, en låt som er bedre kjent med engelsk tekst under tittelen "Have I told you lately that I love you". Veldig fin og fengende dansetakt på denne også.

Dina ögon är blå - Dette er også en ganske kjapp låt som jeg likte veldig godt. Opphavsmann her er bandets egen Roger Andersson, og i mine ører så er dette også blant høydepunktene på plata.

Matz Rogers har laget gode plater tidligere og det har de også gjort denne gangen, uten at plata har de helt store overraskelsene, men det er heller ikke nødvendig bestandig. Så lenge dansetakten er god og det låter fint av både vokal, komp og hele lydbildet, så er det absolutt "innafor", og jeg har ikke så mye negativt å sette fingeren på når jeg hører på denne plata. Jeg syns gutta har kommet godt utav det både i studio og med låtvalget, og jeg har lyst til å gi det hele en solid 5`er på terningen. Fin musikk for dansefolket og mange godbiter for både swing, bugg og foxdanserne. Så dette er både godkjent og vel så det!

Besøk Matz Rogers sin hjemmeside

For Swingende-Toppen(Resultat) Desember 2017

For Swingende-Toppen for desember ble vunnet av Mr Ray med låten "Tidsmaskin". Her følger hele resultatlista:

1 (NY) MR RAY - Tidsmaskin - 34,5% av stemmene
2 ( 4 ) INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 24% av stemmene (7 mnd)
3 ( 1 ) TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 12% av stemmene (10 mnd)​
4 (NY) MARTINEZ - Oh en sån man - 9% av stemmene​
5 ( 2 ) PIA PIHLGRENS - Cadillac girl - 8,5% av stemmene (1 mnd)
-------------------------------------------------------------------------------------------------
6 (NY) EXPANDERS - Turn me loose - 7% av stemmene
7 ( 2 ) DAGFINN GÅRDEN - Jeg savner deg - 5% av stemmene (1 mnd)
8 ( 3 ) CHIQUITA - Alldeles lagom - 0% av stemmene (2 mnd)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE MARIANNE EKLO FRA FLATÅSEN.

Stem fram lista for januar via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Nye sendetider på Radio TotenFor Swingende og Jukebox har fått nye sendetider på Radio Toten nå i 2018.

Sendetidene for mine programmer ser nå ut som følger:

For Swingende sendes tirsdager kl.19 med reprise lørdager kl.16
Jukebox sendes lørdager kl.19

Besøk Radio Toten sin nettside

Spilleliste uke 52 - 2017

Her er spillelisten for uke 52 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst:

1.  MONA G - Bella notte
2.  ARVINGARNA - I saw mommy kissing Santa Claus
3.  OLE IVARS - Juleregle
4.  STREAPLERS -Julens stjärna
5.  PAUL PALJETT - Jag önskar er alla en riktig god jul
6.  LENE HOLME - En stille sang
7.  KIKKI DANIELSSON - Jag vill hem till julen
8.  JIGS - Kom hem till jul pappa
9.  ANNE NØRDSTI, CONTRAZT-GRO & FRØYA - Julekveld
10.SÄWES - En gran så vackert grön
11.HANNE METTE GUNNARSRUD - Når julen kommer
12.MONIQUE ELIASSEN - Julen kommer
13.DAKOTA - Julkveld borti Dakota
14.THORLEIFS - Jul

JUKEBOX UKE 52:

1.  CONTRAZT - Romjulsdans
2.  CONTRAZT - Julen er her
3.  DOODLE BUGS - De kjente julesanger
4.  DOODLE BUGS - Da julestjerna gråt
5.  JENNY JENSSEN - With bells on
6.  JENNY JENSSEN - Et lys i mot mørketida
7.  JAN ERIK OLSEN - Julekveld i stua
8.  JAN ERIK OLSEN - Jul i vårt hjem
9.  HÅKON BANKEN - Grå jul alene
10.HÅKON BANKEN - Min barndoms jul
11.GLUNTAN - Gledelig jul
12.GLUNTAN - White christmas
13.ELIN STØA - Jeg så mamma kysse nissen
14.ELIN STØA - Romjulsdrøm
15.OLE IVARS - Den gamle nissen
16.DÆNSEBÆNDET - Sjømannsjul på Hawaii
17.DÆNSEBÆNDET - Pappa kom hjem
 

Spilleliste uke 51 - 2017

Her er spillelisten for uke 51 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ARVINGARNA - Christmas(Baby please come home)
2.  OLE IVARS - Kjære pappa
3.  FAMILJEN SIGFRIDSSON - En kväll i juletid
4.  KAI ROBERT JOHANSEN - Du bist meine Rose
5.  JAN TORE OLSEN - Julekveld i skogen
6.  LENE HOLME & PER MUSIK - Skal vi klippe vores julehjerter sammen
7.  LENE HOLME - Når lysene blir tændt
8.  LASSE JOHANSEN - Julehilsen
9.  KENT H - Du får mit julehjerte
10.JIGS - Sjömansjul på Hawaii
11.BRITT YNGVES - Tillsammans varje jul
12.BJØRN & OKAY - Hvid jul

JUKEBOX UKE 51:

1.  LASSE JOHANSEN - Julehilsen
2.  DÆNSEBÆNDET - Jul
3.  BJØRNS ORKESTER - Spellmannslag i Nisseland
4.  THOR WANG & NONSTOPS - Jul inni skogen
5.  SCANDINAVIA - Her kommer nissefar
6.  INGEMARS - Nå er det julestri
7.  FRYD & GAMMEN - Vi skal feire julen i sammen
8.  DEN LANGE OG DEN KORTE - Siste søndag i advent
9.  TROND ERICS - Jul i bygda mi
10.STEINAR ENGELBREKTSON - En to juletre
11.PK & DANSEFOLKET - Nissen og mor mi
12.GURO HÅVIK - Mi julegåve
13.ARISTOCATS - Da ska vi bli andre boller når papen hjem heim
14.SCAN EXPRESS - Jomfru Maria
15.SEPTIMUS - Julestri
16.RUNE RUDBERG - Julenissen tror på meg

UKENS PROGRAM UKE 2: Matz Rogers og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til svenske Matz Rogers i tillegg til For Swingende-Toppen for desember.

Matz Rogers fra Sunne i Värmland kom i 2017 ut med albumet "Vägen till kärleken", som er ei tradisjonell dansebandplate med mange fine danselåter, hvorav en del bør være godt kjente fra før. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for desember er også avsluttet nå og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som har gått videre, samt tre nye utfordrere til lista for januar. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Hilljacks, Tommys og Gutta fra Scandinavia. Lista for januar kan stemmes fram via bloggen/hjemmesiden fra og med mandag kveld 8.januar.

I tillegg byr jeg også på helt nye låter fra både Christina Lindberg og Wahlströms

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Matz Rogers sin hjemmeside

Gutta fra Scandinavia - Bak mine tårer

Superduoen Gutta fra Scandinavia har sluppet en flott singel nå på tampen av 2017, en iørefallende og koselig danselåt med tittelen "Bak mine tårer".

Dette er en låt i god, gammel Scandinavia-ånd der Terje Mårstad er vokalist, og opphavsmann er hans makker Steinar Storm Kristiansen, som både er hjernen bak gamle Scandinavia og dagens duoversjon av det legendariske dansebandet som var blant Norges fremste danseband fra 1988 og til langt utpå 2000 tallet.

Med på innspillingen har de også fått selskap av Bjørn Elvestad og Hans Borg som gjestemusikere. Det hele er innspilt i Steinar sitt eget studio med Steinar selv som produsent.

Låten går i middels tempo og har en gyngende og fin dansetakt hvor man bare kan seile bortover gulvet i armene på partneren sin. Teksten er nok av det bittersøte slaget, men uansett en veldig sterk og god låt som jeg tror de aller fleste danseglade lyttere vil sette pris på å høre. Og høre den får du her i For Swingende kommende uke(uke 2-2018), for da er nemlig "Bak mine tårer" utfordrer på For Swingende-Toppen.

Erika Hansson - Om vi bara bryr oss

Skånske Erika Hansson ga før jul i 2017 ut en julesingel med tittelen "Om vi bara bryr oss".

Det er riktignok litt i seneste laget å presentere julemusikk nå som vi er i full gang med januar, men jeg vil likevel vie litt spalteplass til denne flotte julesangen som ikke er noen typisk dansebandlåt, men som likevel er av en stilart som faller fint innunder For Swingende sitt musikkonsept.

Dette er en låt hvor Erika synger om det som for henne er litt av julens budskap og ikke bare det som handler om gaver, juletrær, nisser osv, men derimot det å vise omtanke, forsøke å åpne stengte dører og formidle følelsen av håp og lys...ja, det er ihvertfall slik Erika selv beskriver innholdet i sangen i en e-post til For Swingende. Opphavsmenn her er Jörgen Andersson, som har laget melodien og i tillegg produsert det hele i sitt studio, og Lennart Dahlberg som har forvandlet Erikas egne tanker rundt julens budskap til en ferdig låttekst.

Det hele er blitt en usedvanlig vakker, finstemt og veldig stemningsfull låt, Erika synger med en klokkeklar og aldeles nydelig stemmeklang, og via videoen under kan du høre Erika selv fortelle om både låten og sin musikalske karriere forøvrig.

HØR INTERVJU MED ERIKA HANSSON:
 

Vinnere av For Swingendes romjulskonkurranseJeg kan herved presentere både vinnere og rette svar på mine 8 romjulsnøtter:

Vinnere av en CD med Kai Robert ble Daniel Larsson og Laila Høibakken.

Rette svar er følgende:

#1: "Du gav bara löften"(Vikingarna)
#2: "Jeg vil så gjerne reise hjem"(Anne Nørdsti)
#3: "Miss Decibel"(Wizex)
#4: "Den rætte slager'n"(Ingemars)
#5: "Katmandu"(Lasse Stefanz)
#6: "Linedancebølgen går"(Holmsve)
#7: "Kurragömma"(Thorleifs)
#8: "En favn med røde roser"(Kjell Vidars)

Jeg gratulerer så mye begge to, CD-premien kommer i posten i løpet av en til to uker!