hits

Westlights - Den väg du ska gå


Det svenske dansebandet Westlights fra Älvdalen er ute med sitt andre album som kom i 2017, ei plate som har fått tittelen "Den väg du ska gå" og som inneholder totalt 11 låter.

Westlights er et countryorientert danseband som består av Gunnar Korsmoe, Daniel Johansson, Kent Manfredsson, Gustav Håmås og Bengt Andersson, og de ble startet opp i 2011. To plater har det blitt pluss en demo, demoen kom i 2013 mens første ordentlige album ble utgitt i 2014. I fjor, altså i 2017, kom plate nummer to på banen, ei plate som inneholder flere kjente spor, men også noen litt nye bekjentskaper for mange. "Lång väg till dig" fra Streaplers", "Ett hundra mil från dig" fra Flamingokvintetten/Lasse Stefanz og "Crazy arms" fra Ray Price er noen av låtene du finner på den seneste Westlights-plata.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Den väg du ska gå - En countryduftende og veldig fin og fengende danselåt i middels tempo, som burde bli populær på dansegulvet der Westlights spiller. Etter min mening kanskje den aller sterkeste låten på denne plata.

Möt mig i Stockholm - Sir Douglas Quintet, Rune Rudberg og Tonix har alle gjort denne låten på ulike språk. Westlights gjør den naturlig nok på svensk, slik Tonix gjorde på 80 tallet, og har gjort en meget bra tolkning av denne knallgode låten som jeg alltid har vært veldig glad i.

Guys like me - Opprinnelig en amerikansk countrylåt som countrysangeren Gary Allan spilte inn i 2003. Westlights har dratt låten noe ned i tempo i forhold til originalen, men den er fortsatt veldig dansbar og en skikkelig gladlåt som burde være en real "floorfiller" på dansefesten, enten du liker å swinge, bugge eller kanskje danse linedance for den del.

Jeg må si at Westlights har imponert meg som et band som for meg var et helt nytt bekjentskap da jeg ved en ren tilfeldighet kom over dem på Spotify. Mye country i musikken deres og det hele er dansbart til tusen med en fin miks av raske og rolige låter. Vokalisten(e) gjør også en solid jobb på produksjonen, og både det musikalske og tekniske låter helt topp det også. Liker du country så er dette ei plate du garantert vil trykke til ditt bryst når du får høre den. På terningen vil jeg tildele plata en solid 5`er for et meget godt musikalsk håndverk. Det er vel fortjent, og jeg håper å høre mer fra denne gjengen ved en senere anledning. Westlights er et skikkelig friskt pust innen den svenske dansebandkulturen!

Besøk Westlights sin hjemmeside

Spilleliste uke 7 - 2018

Her er spillelisten for uke 7 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  CONTRAZT - Om jeg sier at jeg elsker deg
2.  HARLEKIN - Gi mæ fri
3.  FINN LUND - Boblevin til en kransekage
4.  SILENCE - Hjemmeindustri
5.  SILENCE - Dustehodet
6.  DANSBANDSKUNGEN - Min schlager
7.  HIGHLIGHTS - Nån som du
8.  KINDBERGS - Vem är du
9.  KINDBERGS - Bara låt mig vakna
10.KINDBERGS - Jajamen
11.KIKKI DANIELSSON - Osby Tennessee
12.GEIR ØDEGÅRDEN - Så lenge du lever
13.SOLONGAN - Är du min älskling än

JUKEBOX UKE 7:

1.  MEMORIES - Ikke reis fra meg i morgen
2.  MEMORIES - Minneboka
3.  ME2 DANSEDUO - Don Juan
4.  ME2 DANSEDUO - Kanariske netter
5.  ME AND YOU - En usynlig vei
6.  ME AND YOU - Dine blikk
7.  MAY KRISTIN HOLTSKOG - Hvis du tror meg si det nå
8.  MAY KRISTIN HOLTSKOG - En drøm om Nashville
9.  MAXIMA - Till the morning comes
10.MAXIMA - Linedance party
11.MAX PALMERS - Kärleken lever
12.MAX PALMERS - New York, New York
13.MARTE & KÆRA - Om du bare visste
14.MARTE & KÆRA - Du er den eneste
15.MAGNE WIDARS - Buona sera

Dakota - Plogbilen

Det trønderske countryrock-bandet Dakota feirer 10 års jubileum i år og er i tillegg ute med en singel som passer perfekt i disse vinterdager med ekstreme snømengder, nemlig en frisk og høyst dansbar låt med tittelen "Plogbilen".

Brøytemannskapene rundt i landet har gjort en formidabel innsats med bilene og maskinene sine denne vinteren, og den nye låten til Dakota er vel nærmest å regne som en hyllest til disse "veiens helter". Dakota er ikke noe danseband, men man kan fint danse både bugg og swing til musikken deres likevel, noe "Plogbilen" er et tydelig eksempel på. Bandet har sitt utspring i Ålen-distriktet i Sør-Trøndelag, ikke så langt fra Røros.

Dakota, som startet opp i 2008, og som etter den tid har fått to fulle albumutgivelser på samvittigheten, lover at det vil komme flere nye låter fra bandet nå i jubileumsåret. Dette gleder vi oss selvsagt til.

Her i For Swingende ble "Plogbilen" spilt og presentert på radioen i forrige ukes sending(uke 8-2018), om du fikk med deg den.

Kenneth Lundsæter i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Kenneth Lundsæter fra Elverum.

Elverumsmannen Kenneth Lundsæter elsker dansebandmusikk og har nylig vært i studio hos Ray Moen og spilt inn ei flott debutplate med 13 forholdsvis kjente dansebandlåter. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi trønderbandet Tiffany og hører et par låter som de hadde med på samlealbumet "Trønderkremen" i 1976.

Ellers byr jeg på to nye låter fra henholdsvis svenske Xplays og danske Ivan Sørensen, i tillegg til et par gamle travere fra Howards og Helge Nilsens orkester. Stefan Borsch, Doodle Bugs og Anders Engbergs stikker også innom for å spille og synge litt.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
 

Ivan Sørensen - Den du er / Flyv lille fugl

Den danske sangeren Ivan Sørensen har nylig spilt inn to nye singellåter med titlene "Den du er" og "Flyv lille fugl".

Disse låtene er innspilt i AM Studio som eies og drives av Anne Marie og Eddie Knudsen, som vi kjenner fra den danske duoen Amek Duo. Det er også Anne Marie og Eddie som har hjulpet Ivan i studio. Låtene på sin side er skrevet av Ivan selv i samarbeid med forfatteren Pia Rung Andersen, det vil si at Pia har laget teksten til "Den du er" mens Ivan har laget melodien, mens på "Flyv lille fugl" har Ivan selv skrevet både tekst og melodi.

"Den du er" er en ganske uptempo låt med en lystig og lett melodi, mens "Flyv lille fugl er en mer balladepreget sang igjen. Ivan er kanskje ikke verdens beste vokalist, men låtene er likevel hørbare med et behagelig og fint komp med en innleid mann på gitar(Johan Askov Hansen), mens det øvrige kompet og koringen er spilt inn av Anne Marie og Eddie selv.

Ivan har i hovedsak drevet med musikk på hjemmebane og har ikke opptrådt så mye offentlig, så han er vel mest å regne som en glad amatør. Men han skriver både tekster og melodier selv, først og fremst med appell til den delen av lyttene jeg vil beskrive som "godt voksne", uten at jeg legger noe negativt i det.

Her i For Swingende får du høre en smakebit fra den nye singelen i neste ukes sending(uke 9-2018).

Highlights - Nån som du

Det svenske bandet Highlights er ute med en ny singel i disse dager med tittelen "Nån som du", forøvrig den andre singelen med vokalist Adam Svensson ved mikrofonen.

Dette er en skikkelig uptempo og ikke minst popduftende låt som utfordrer dansebandgenren ganske heftig. Highlights regner seg nok muligens fortsatt som et danseband, men jeg vil nesten like gjerne kalle dem et boyband eller popband. Likevel, låten er dansbar den, og vil nok bli populær blant de litt yngre danserne i Sverige, det er jeg ikke i det minste tvil om.

Highlights har forøvrig jobbet ganske intenst i studio under høsten 2017 hvor de har spilt inn flere nye låter. Hva som skjer videre med Highlights på platefronten vites ikke her i redaksjonen, men jeg har en sterk følelse av at vi vil høre mer fra denne gjengen utover i 2018.

Tilbake til "Nån som du" så handler teksten i låten om det å treffe noen, om å ikke gi opp for lett og ikke minst det faktum at gresset ikke alltid er grønnere på andre siden. Det hele er skrevet av bandets keyboardist Christian Lindholm i samarbeid med David Strenge. Christian har også produsert låten og den er mikset av en person med kallenavnet "Plec" på The Panic Room.

Her i For Swingende ble låten presentert på radioen i forrige ukes sending(uke 7-2018).

Besøk Highlights sin hjemmeside

Spilleliste uke 6 - 2018

Her er spillelisten for uke 6 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ENGDAHLS - Lång lång väg
2.  TOMMYS - Ingenting ingenting
3.  GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer
4.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
5.  MR RAY - Tidsmaskin
6.  HILLJACKS - Redneck blood
7.  TRASTHES - Ge en blomma till en vän
8.  TRASTHES - Min lyckodröm
9.  TRASTHES - Kära du ring inte mer
10.MICKES - The big one
11.NICK BORGEN - Vill du följa med mig då
12.HOLIDAYS - En sån natt
13.ENGDAHLS - När du kommer hem

JUKEBOX UKE 6:

1.  MAGNE SAURE - Mona Lisa
2.  MAGNE SAURE - Min kjærlighet
3.  LYSTIG LAG - Fantomet
4.  LYSTIG LAG - Sannesund
5.  LEGATO - Akka bakka
6.  LEGATO - Da er du aldri ensom
7.  LOTHARS - Hemmets jord
8.  LOTHARS - Med hånden på hjertet
9.  LIV & BJØRN GRYTØYR - Mari oppi lia
10.LIV & BJØRN GRYTØYR - Bli hos meg til dagen gryr
11.LISE OLDEN - Åran går
12.LISE OLDEN - Trykk liker
13.LILL ANITA SYNNES - Mitt liv
14.LILL ANITA SYNNES - Et signal
15.KVIKNEGUTTA - Don't play me a symphonie

Kindbergs - Jajamensan, fattas bara!


Svenske Kindbergs er på banen igjen med et nytt album med deres forholdsvis ferske vokalist Anders Wigelius ved mikrofonen. "Jajamensan, fattas bara!", er tittelen på det hele, hva man nå legger i det uttrykket...

Kindbergs er et veldig populært band både i Norge og Sverige, og vi må vel kunne plassere dem i det absolutte toppskiktet av svenske danseband i 2018. Anders Wigelius er bandets ferskeste medlem og han er også frontfigur i tillegg til at han har skrevet hele 9 av låtene på den nye plata. I tillegg til han så består Kindbergs også av Joakim Ekelund, Henrik Svensson og Conny Falk. 

På sitt nye album har Kindbergs samlet totalt 13 låter, hvor de aller fleste er originallåter, i hovedsak fra Anders Wigelius sin penn, som nevnt innledningsvis. Noen låter framføres på engelsk, men de aller fleste er i svensk språkdrakt. Stilen er slik Kindbergs har vært kjent for de siste årene, med en moderne og ganske popduftende stil men likevel musikk som er dansbar til tusen, noe det norske(og selvsagt svenske) publikummet som møter opp i hopetall der Kindbergs spiller, er et tydelig bevis på.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vem du är - Innledningssporet som er en forholdsvis uptempo låt med skikkelig trøkk, en typisk Kindbergs-låt, og etter min mening et av høydepunktene på plata.

Bara låt mig vakna - En noe mer balladepreget låt igjen, fin låt å foxe til, ganske popduftende denne også, men uansett veldig behagelig å lytte til.

Jajamen - Dette er vel det nærmeste vi kommer tittelsporet på plata, en skikkelig uptempo og fartsfylt låt som burde være en skikkelig "floorfiller" ute på dans. Nok et av høydepunktene på plata, spør dere meg.

Kindbergs befester med denne plata sin posisjon som et av de fremste moderne dansebandene i Sverige i 2018. Ei meget velprodusert og god plate, men også her noen låter som stikker seg litt mer fram enn andre, selv om det i det store og det hele er veldig jevn og god kvalitet over det hele. Anders Wigelius synger også riktig så bra, en myk stemme med en fin klang, og lydbildet er også både friskt og velbalansert, noen låter litt luftigere i arrangementene, mens andre er litt mer fyldige igjen, men likevel ikke snakk om noe overlesset lydbilde noen steder. På terningen syns jeg plata helt klart fortjener en solid 5`er, kanskje ikke noen plate jeg selv kommer til å spille om og om igjen, da jeg personlig liker best den litt mer mogne retningen innen dansebandmusikken, men likevel ser til og med jeg at dette er et meget bra produkt som trygt kan anbefales til alle som liker "fräsch" og moderne dansemusikk, eller kort sagt, alle som liker å danse...!

Besøk Kindbergs sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Westlights i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til svenske Westlights.

Westlights er et danseband fra Älvdalen i Sverige som spiller mye countryinspirert musikk, men også litt rockabilly og ren dansebandmusikk. I 2017 kom de ut med sitt andre album med tittelen "Den väg du ska gå", og fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalghjørnet vårt møter vi denne uka det trønderske bandet Tellus og hører et par låter som de spilte inn på midten av 70 tallet.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Dakota, Shine og Donnez for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Westlights sin hjemmeside

Xplays - Baby I'll die for you

Det moderne, svenske dansebandet Xplays er ute med ny singel i disse dager som er en coverversjon av gruppa Blond sin Melodifestival-vinner "Bara hon älskar mig" fra 1997.

Xplays er et skikkelig fremadstormende danseband for tiden, om man i det hele tatt kan kalle dem et danseband, men de spiller ihvertfall for et dansende publikum og er et tydelig eksempel på hvor bred denne musikkgenren har blitt i Sverige. Xplays er også et mye strømmet band på Spotify, hvor de hittil har oppnådd over en million strømminger på deres første EP og tre seneste låter. Xplays har også en velfylt spilleplan nå i 2018 og flere og flere oppsøker dansestedene hvor denne gjengen spiller.

Den nye låten, som altså egentlig stammer fra 1997, er produsert av ringreven Henrik Sethsson og er en typisk svensk "schlagerlåt" som holder like godt måi i 2018 som på 90 tallet. Vokalisten i Xplays heter Kevin Lehnberg og gjør en veldig god innsats på denne innspillingen.

Her i For Swingende satser jeg på å spille låten på radioen i månedsskiftet februar mars, altså i uke 9-2018.

Besøk Xplays sin hjemmeside

Donnez - Samma väg, samma tysta jag

Svenske Donnez, som nylig var nominert til Grammis, er ute med en ny singel i disse dager som en forsmak på det kommende albumet som ventes på markedet i slutten av april.

"Samma väg, samma tysta jag" er en fin og litt countryinspirert låt i middels tempo som går i velkjent Donnez-stil. Her er det Andy Ekenmo som er vokalist, en mann som nå tar steget fra plassen bak trommesettet og fram til fronten av scenen der han skal være likeverdig frontfigur sammen med sjefen sjøl, Donald Laitila. Inn på trommer får Donnez istedet en mann fra Finland ved navn Kenneth Marins mens Johan Karlsson blir ny gitarist. Donnez vil med dette også utøke besetningen igjen fra fire til fem medlemmer, etter at Martin Nilsson sluttet for kort tid tilbake.

Den nye låten er en meget sterk og god danselåt og burde være perfekt til alle som liker seg på dansegulvet, da den har en takt som jeg tror burde egne seg såvel til swing og bugg som til mer fox-lignene dans igjen.

Her i For Swingende satser jeg på å spille den nye singelen på radioen i neste ukes program(uke 8-2018). 

Besøk Donnez sin hjemmeside

Spilleliste uke 5 - 2018

Her er spillelisten for uke 5 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  INGMAR NORDSTRÖMS - C'est si bon
2.  ANNE MARIT KNUTRUD(I DAG: SØRUM) - Stupid cupid
3.  CASANOVAS - Vi lever här och nu
4.  ANDERS ENGBERGS - Glöm inte bort
5.  INDEX - Den beste jenta
6.  INDEX - Kan du tilgi en klovn
7.  KONRAD ANGELL - Minner
8.  KANDIS - Så gi'r vi den gas
9.  KANDIS - Det var tider
10.KANDIS - Det' lørdag
11.FINN LUND - Rocker med trolde
12.FROLANDSSWINGEN - Vi står sammen
13.DÆNSEBÆNDET - Utsikt fra Fløien
14.OLE IVARS - De nære ting

JUKEBOX UKE 5:

1.  LASSE JOHANSENS ORKESTER - Fem mann i et danseband
2.  LASSE JOHANSENS ORKESTER - Ingen er som du
3.  LEDALS - Når æ vil dans med dæ
4.  LEDALS - Helg
5.  LARS KRISTOFFERSEN BAND - Belinda
6.  LARS KRISTOFFERSEN BAND - Gamle fine låtar
7.  LAILAS - Jag tillhör dig
8.  LAILAS - Billy Bryants kafè
9.  LADY & LANDSTRYKERNE - Hvis du kommer her inntil meg
10.LADY & LANDSTRYKERNE - Matrimony
11.LADY & LANDSTRYKER'N - Du är min man
12.LADY & LANDSTRYKER'N - Genom vatten och eld
13.HENNING KRISTIANSEN - E6
14.HENNING KRISTIANSEN - It's now or never

Tommys slipper nytt album

Den 16.mars er det klart for release på den nye plata til finske Tommys som vil få tittelen "Våga vinna".

Vi kjenner svært få detaljer fra denne plata foreløpig, men det jeg vet er at låter som "Den stora dagen", "Jag vill ha en egen måne" og "Det gick en liten ängel" vil bli å finne her, i tillegg til den nye singellåten "Ingenting ingenting" som for tiden også ligger på 5.plass på For Swingende-Toppen.

Plata vil utgis på selskapet Atenzia sin etikett og hovedvokalist/frontfigur er som vanlig Tom Kärldström. Det er bare å glede seg, og musikken får du selvsagt høre her i For Swingende, forhåpentligvis kort tid etter releasen. Det beste av alt er at du allerede nå kan forhåndsbestille plata fra nettbutikken Ginza, om du følger linken nederst i denne saken.

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK FOR NORSKE KUNDER)

 

Trasthes - Låtarna vi dansade till
Det svenske mogenbandet Trasthes kom i 2017 ut med albumet "Låtarna vi dansade till", der de har samlet i hovedsak gamle slagere, men også et knippe nyere låter for anledningen.

Trasthes er pr i dag en trio som består av Ingemar Trasthe på sang og keyboard, Håkan Stahre på sax og keyboard samt Jörgen Ingesson på gitar og sang. Bandet ble startet i 2010 og spiller mogen og tradisjonell dansebandmusikk. Målet deres er, i følge dem selv, "å spille dansemusikk for det mogne publikummet med herlige danselåter fra deres egen ungdom og fram til nå". Det tror jeg også de lykkes bra med, skal man dømme etter det vi finner av god dansemusikk på deres nye album. Og de aller fleste låtene her tror jeg de fleste av dere har hørt før...

Plata som er ute nå inneholder totalt 18 spor, så den er bortimot fullmatet. Her kan jeg nevne kjente titler som "Buona sera", "Love letters in the sand", "Varför" og "Tror du att jag förlorad är". 

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ge en blomma till en vän - En gammel låt som dansebandet Sven-Erics opprinnelig spilte inn i 1982. Låten er også skrevet av Sven-Eric Mörtsjö som var mannen bakom Sven-Erics. En fin låt i middels tempo som jeg tror mange av dere har hørt før.

Min lyckodröm - En av originallåtene på plata, som er skrevet av Ingemar Trasthe selv. Også denne låten går i middels tempo, men litegrann kjappere enn den forrige.

Kära du ring inte mer - Vi fortsetter med en ganske rolig og balladepreget låt, og opphavsmenn her er Mikael Cederborg og Lennart Clerwall.

Trasthes har her laget ei helt grei og veldig dansbar plate, selv om de fleste av låtene er av slaget man har hørt en del ganger før og som derfor heller ikke byr på de helt store overraskelsene eller høydepunktene. Låtene er fine de og dansbarheten er på topp, men likevel er det ingen plate som direkte stikker seg ut i mengden. Jeg syns likevel det låter bra av musikken, behagelig og rett balansert lydbilde, og myk og fin vokal fra den/de som synger. Terningmessig syns jeg likevel plata skal få en hederlig 4'er av meg, det syns jeg Trasthes har fortjent for denne produksjonen. Tror mange av dere vil like den, men kanskje ei plate som har aller størst appell til "de som har levd ei stund", uten at jeg legger noe negativt i det. Lytt gjerne til den på Spotify, eller kjøp et fysisk eksemplar via linken under, om du har lyst til å høre den.

Besøk Trasthes sin artistside på Facebook
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK FOR NORSKE KUNDER)

UKENS PROGRAM UKE 7: Kindbergs i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Kindbergs.

Kindbergs kom nylig ut med albumet "Jajamensan, fattas bara!" som inneholder totalt 13 låter hvorav 9 er signert bandets nye vokalist Anders Wigelius. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det trønderske bandet Silence og hører et par låter som de spilte inn på 70 tallet.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Highlights, Harlekin, Finn Lund, Kikki Danielsson og Solongan for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Kindbergs sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL KINDBERGS FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Solongan - Är du min älskling än

Dansebandduoen Solongan fra Våler i Solør jobber for tiden med et fullt CD-album og har allerede sluppet en liten forsmak i form av en singel.

Solongan består av Arild Espen Aas og Terje Berget, førstnevnte en mann som har lang erfaring innen genren. Gutta jobber altså med et nytt album i disse dager, der vi vil finne totalt 12 låter. Singellåten som er sluppet er Solongans egen versjon av den gamle Janne Önnerud-hit'en "Är du min älskling än". Den er lang, nesten 5 minutter, men en veldig ålreit tolkning av låten som vil bli å høre i For Swingende nå i løpet av februar. Det er Arild som er vokalist på denne.

Vi kjenner ikke flere detaljer rundt den kommende plata i skrivende stund, men jeg vil komme tilbake med ytterligere info om utgivelsen her på nettsiden/bloggen når jeg får mer info rundt det hele.

Besøk Solongan sin artistside på Facebook

Dansbandskungen - After ski

Den svenske "figuren" Dansbandskungen, som er samme mann som plateprodusent Marcus Persson, kom rett før jul ut med singelen "After ski", der han henvender seg til det festglade skifolket som gjerne tar seg en øl og en fest etter de har vært i slalombakken.

Dansbandskungen har blitt en suksessrik "morofigur" innen den svenske festkulturen det siste året og hans låter har blitt streamet ikke mindre enn 7 millioner ganger og vel så det på de digitale musikktjenestene. En meget folkekjær figur har han blitt på såvel allsangkvelder som beachparties og afterski, samt andre festlige anledninger. Og plateselskapet hans, Atenzia, spår at 2018 kanskje vil bli enda mer suksessrikt for Marcus...jeg mener, Dansbandskungen...enn det 2017 har vært, siden hans popularitetskurve peker rett til værs.

"After ski" er en uptempo og festglad partylåt som er signert Thomas Berglund, Marcus Persson, Magnus Meinert og Ulf Georgsson. Vokalmessig er Dansbandskungen kanskje ingen stor mester, men som festskaper er han helt suveren med sin "ursvenske" måte å synge på, eller med den skaraborgske dialekten, som han benytter seg av. Nesten litt i stil med Rolandz og Robert Gustafsson, som lett kan tolkes som en ren parodi på genren, men likevel med en noe høyere troverdighet enn mange andre som prøver seg på det samme. Marcus er tross alt Sveriges kanskje fremste plateprodusent innen dansebandgenren i 2018 og har derfor stor respekt og forståelse for musikkstilen.

Etter denne singelen kom ut har det rukket å komme ytterligere en singellåt fra Dansbandskungen, men den skal jeg presentere i et senere innlegg.

 

For Swingende-Toppen(Resultat) Januar 2018For Swingende-Toppen for januar ble vunnet av Hilljacks med låten "Redneck blood". Her følger hele resultatlista:

1 (NY) HILLJACKS - Redneck blood - 24,5% av stemmene
2 ( 1 )  MR RAY - Tidsmaskin - 17,5% av stemmene (1 mnd)
3 ( 2 )  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 13% av stemmene (8 mnd)
4 (NY) GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer - 12% av stemmene
5 (NY) TOMMYS - Ingenting ingenting - 10,5% av stemmene
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 ( 3 ) TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 10% av stemmene (11 mnd)​
7 ( 5 ) PIA PIHLGRENS - Cadillac girl - 7,5% av stemmene (2 mnd)
8 ( 4 ) MARTINEZ - Oh en sån man - 5% av stemmene​ (1 mnd)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE KRISTIN FOSSUM FRA BRÅRUD.
 

Stem fram lista for februar via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Spilleliste uke 4 - 2018

Her er spillelisten for uke 4 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  VOIZE - Hetare än hett
2.  FOXIE - When it rains I pour
3.  BLACKJACK - Sandy
4.  SKÅNINGARNA - Han har gått sin väg
5.  2+2+2 - Sov ut i morgen
6.  2+2+2 - Lukk døra
7.  DANSBANDSKUNGEN - After ski
8.  MICKE AHLGRENS - Dansa med mig
9.  MICKE AHLGRENS - Dina ögon är blå
10.MICKE AHGRENS - Linn jag är din
11.MARTINEZ - Klockan börjar ticka
12.GRÖNWALLS - Hela natten lång
13.ELISA'S - Gråt inga tårar

JUKEBOX UKE 4:

1.  KRUTTRØYK - Trygg og naken
2.  KRUTTRØYK - Godt å ha ei mor
3.  KOLBUS - Fremtidens land
4.  KOLBUS - Det spelar ingen roll
5.  KORPUS - Varme fra en venn
6.  KORPUS - En liten hytte for to
7.  KNOLL & TOTT - Ei frægnat lita frøken
8.  KNOLL & TOTT - Kjærlighetens eventyr
9.  KLAS MAX - Hey Paula
10.KLAS MAX - La natten vise vei
11.KJETIL NORDFJELD & CHRISTIANIA - Evig vandring
12.KJETIL NORDFJELD & CHRISTIANIA -Bill.mrk
13.KJERSTI GROV BAND - To eller tre millioner
14.KJERSTI GROV BAND - Om du stoler på deg selv
15.KJELL WIDLUND - Skolens lyse hode

UKENS PROGRAM UKE 6: Trasthes og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Trasthes i tillegg til For Swingende-Toppen for januar.

Trasthes er et svensk mogenband som spiller dansebandmusikk av det tradisjonelle slaget og på sin nye plate har de lagt hovedvekt på gamle, kjente slagere fra en svunnen tid, både i svensk og engelsk språkdrakt, men også noen få nyskrevne låter. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for januar er også avsluttet nå og i ukens sending får du høre de tre låtene som har gått videre, i tillegg til tre nye utfordrere til lista for februar. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Mickes(det svenske bandet), Nick Borgen og Holidays.

I tillegg byr jeg også på nye låter fra de svenske bandene Engdahls og Shine.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Trasthes sin side på Facebook
KJØP PLATA TIL TRASTHES FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT FOR INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Kandis - 18


Det store lokomotivet innen den danske dansebandbransjen, Kandis, er ute med sitt 18.album i den nummererte plateserien i disse dager, og plata lever absolutt opp til forventningene man har til enhver nye Kandis-plate.

Kandis har siden starten i 1989 vært Danmarks aller mest suksessrike danseorkesTer, det tror jeg ikke er å ta for hardt i. Johnny Hansen har frontet bandet helt siden starten og gitt dem det særpreget som har ført dem helt opp i toppen av den danske dansebandeliten. I starten spilte de ganske blankpolert svensktoppmusikk med sterk inspirasjon fra den svenske dansebandkulturen, men i nyere tid har de tatt den litt lenger ut i svingene og blandet litt mer moderne takter inn i musikken sin, selv om de fortsatt også har mye tradisjonell musikk på sitt repertoar. De har en stil som dermed burde appellere til alle som liker å danse, uavhengig av alder.

For ordens skyld: Kandis består i 2018 av Johnny Hansen, Jens Erik Jensen, Jørgen Hein Jørgensen og Frank Thøgersen.

Den nye plata til Kandis, "Kandis 18", inneholder totalt 17 spor, hvorav det ene er en duett med den danske artisten Michael Korup. Alle låtene er for meg nye bekjentskaper, men om alle er nyskrevne er jeg ikke sikker på, selv om jeg aldri har hørt dem tidligere selv. 

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Så gi'r vi den gas - "Så gir vi gass", regner jeg med blir den norske oversettelsen av denne låten som er en selvskreven innledningslåt på den nye Kandis-plata. En moderne og popduftende låt, nesten med litt DJ Ötzi-preg med høy allsangfaktor. Den er morsom, glad og veldig fengende, og har noen spennende effekter innimellom, så dette ble helt klart min store favoritt på denne plata.

Det var tider - En litt mer tradisjonell danselåt igjen i middels tempo og en tekst som tar oss tilbake til tiden da jeg-personen var skoleelev. Mye nostalgi med andre ord, og siden Johnny Hansen har en veldig klar og tydelig tekstuttale så er det null problem for en nordmann å forstå hva som synges også. Nok en av mine favorittlåter på plata.

Det' lørdag - Kanskje den aller mest typiske dansebandlåten på plata, en uptempo og frisk swing- og bugglåt med en skikkelig festglad tekst. Her må man bare utpå gulvet og svinge på dansefoten, for her er det full fart og "hålligång" fra første til siste tone.

Nok en gang er jeg mektig imponert over hva Kandis har fått til på sin nye plate, og jeg har stortkost meg med å høre gjennom denne produksjonen. Det er bare gode låter her, og fin variasjon mellom tradisjonell og mer moderne dansemusikk. Johnny Hansen har også ei stemme som er en fryd å låne øre til, klar og behagelig og som tidligere nevnt en veldig tydelig diksjon når det gjelder tekstuttalen, så de fleste nordmenn vil nok fint kunne forstå hva det synges om i tekstene. Lydbildet er også både moderne og velbalansert på alle måter, de låtene som krever litt ekstra trøkk har fått det, mens låter som heller bør ha litt luftigere komp og arrangement har også fått det. Jeg vil si at absolutt alt klaffer på denne plata, så her må jeg fram med toppscore på terningen, altså en skinnende blank 6'er til Danmarks fremste danseband. Meget meget bra, så det er bare å løpe og kjøpe, eller evt lytte via Spotify dersom du foretrekker det. Jeg tror garantert du vil like "Kandis 18"!

Besøk Kandis sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Radio Hurum legger ned driften

Radio Hurum, som i flere år har distribuert For Swingende over sitt sendenett, har lagt ned driften med virkning fra 1.februar 2018 pga urimelig høye utgifter i forhold til summen myndighetene har gitt dem lov til å tjene.

Dermed vil mine programmer ikke lenger bli å høre i Radio Hurum sitt nedslagsfelt, og jeg må istedet henvise disse lytterne til å høre For Swingende via nettradio hos en av de andre kanalene som sender dette programmet. Mer info om sendetider hos de ulike kanalene finner dere under menypunktet Sendetider, og direktelink til de ulike nettradioene finner dere i Lenke-menyen et stykke ned på høyre side her på bloggen.

Les mer om Radio Hurum sin nedleggelse på Lokalradio.no

Shine - Du vet

Det svenske dansebandet Shine har hittil gitt ut en rekke singler og vi venter spent på et helt album. Inntil det skjer så har vi i disse dager fått servert ytterligere en flott singellåt med tittelen "Du vet".

Dette er en fartsfylt og uptempo danselåt i en moderne takt og lydbilde der vokalist Jessica Hyvärinen tar fram det beste i seg og fremstår som en skikkelig dansebanddronning. Dette er ei jente som bare imponerer meg mer og mer for hver nye singel som kommer ut.

Låten er skrevet av Henrik Sethsson i samarbeid med Henric Axelsson. Det er også Henrik Sethsson som har produsert låten i likhet med de øvrige singlene som Shine har gitt ut. 

Shine er forøvrig et veldig ambisiøst og fremadstormene band som allerede har innbooket over 100 jobber utover i 2018. Jeg håper også at et helt album vil komme på banen med tid og stunder, for de singlene som har kommet hittil fra denne gjengen har bare fått meg til å hige etter mer.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere låten for dere lytterne på radioen i løpet av februar.

Besøk Shine sin hjemmeside