hits

Spilleliste uke 12 - 2017

Her er spillelisten for uke 12 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  MEMORIES - Minneboka
2.  OLE IVARS - Østafor sol og vestafor måne
3.  BJØRNS ORKESTER - Tilbake te vår`n engang
4.  KOLBUS - Itte sova i natt
5.  LYSTIG LAG - Mas og Jan
6.  LYSTIG LAG - Sannesund
7.  HASSE THOR - Blommor är kärlekens ord
8.  LOTTA ENGBERG - Guld och gröna skogar
9.  LOTTA ENGBERG - Tiotusen röda rosor
10.LOTTA ENGBERG & HASSE ANDERSSON - Allt eller inget
11.CHRISTINA LINDBERGS - 07975
12.DAKOTA - Kåmmå hematt

JUKEBOX UKE 12:

1.  KORPUS - Ikke den du behøver
2.  KORPUS - Mystikk og hete netter
3.  LEDAHLS - Kan ingen tala om
4.  LEDAHLS - Når æ vil dans med dæ
5.  LASSE JOHANSEN - Sju ensomme kvelder
6.  LASSE JOHANSEN - Dyna fyr
7.  LARS KRISTOFFERSEN BAND - Min Mustang
8.  LARS KRISTOFFERSEN BAND - Belinda
9.  LADY & LANDSTRYKERNE - Hvis du kommer her inntil meg
10.LADY & LANDSTRYKERNE - Matrimony
11.LADY & LANDSTRYKER`N - 34:an
12.LADY & LANDSTRYKER`N - Vent ikke legg på
13.LADDAZ - Hei du
14.LADDAZ - Kongen av Facebook
15.KVIKNEGUTTA - Let the loose end drag
16.KVIKNEGUTTA - Sweet sweet smile

Voize - En dagDet unge, skånske dansebandet Voize kom i fjor sommer(2016) ut med albumet "En dag", ei plate som inneholder 11 låter i en fin poppreget "schlagerstil".

Voize er et band som har holdt det gående siden 2011 da det så smått ble startet opp som et hobbyprosjekt. Etter en premierespilling som trakk 1200 danseglade publikummere så ble lysten til å satse videre tent og under høsten samme år så slapp de sin første singel som gikk rent inn på topplisten Sverigetoppen. I 2013 får bandet æren av å delta i Bingolotto sin Dansbandstävling hvor Voize tar seg helt til finalen, noe som gjør at Voize får sin første platekontrakt med plateselskapet Atenzia og utgir sitt første album her samme år.

Bandet har gjort noen medlemsbytter siden oppstarten, og nå i 2017 består Voize av frontfigur Magnus Meinert som mange kjenner fra bandet Sannex, i tillegg til Jianis Xouri, Fredrik Grönvall og Lillen Tagesson.

Den nye plata er forøvrig produsert av Magnus Meinert og David Fremberg, og blant låtskriverne finner vi navn som Marty Dodson(leverandør av låter til bl.a Joe Cocker), Jan Johansen, Henrik Sethsson og Andreas Stone i tillegg til bandets egen Magnus. Plata er utgitt på bandets egen label, nemlig Meinert Music.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Här lever du här lever jag - En frisk og ganske uptempo låt som fenget meg skikkelig første gangen jeg hørte den. Utvilsomt et av de beste sporene på plata.

Felicia - En mer balladepreget låt igjen som virkelig tiltalte meg da jeg hørte den, en låt med et luftig og behagelig arrangement og en iørefallende melodi som jeg likte kjempegodt.

Say hello - Dette er en skikkelig herlig og morsom låt som innledes med en karakteristisk plystre-intro som også gjentas noen ganger lenger uti låten. Låten fremføres på engelsk, men er likevel en av favorittene mine og jeg syns den både swinger og fenger meg skikkelig i tillegg til at den har et allsang-vennlig refreng.

Jeg syns dette er blitt ei veldig frisk, hørbar og velprodusert plate som har mange sterke og gode låter med høy dansbarhet. Magnus Meinert har også ei fin og klar stemme og det hele låter veldig tidsriktig og fengende på alle måter. Variasjonen på takt og tempo syns jeg også sitter som den skal, her bør det være noe både for buggerne og for de som liker å holde litt mer rundt hverandre igjen. Terningmessig er dette ei plate som utvilsomt kvalifiserer til 5`eren og jeg kan kort sagt anbafele den til alle som liker å danse, men kanskje aller mest til de som har en forkjærlighet for den moderne formen for dansebandmusikk, litt a la 90 tallets Barbados, Wahlströms osv. Bra jobba gutter, og ståkarakter fra For Swingende!

Besøk Voize sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT TIL NORSKE KUNDER OPPTIL 350 NOK INKL FRAKT)

Highlights - Vackrare än någonsinSvenske Highlights kom på vårparten i fjor(2016) ut med albumet "Vackrare än någonsin", ei plate som i mine ører er det klart beste jeg har hørt fra dette bandet hiittil.

Highlights har eksistert siden 2004 og består nå i 2017 av Michael Mårtensson som er bandets hovedvokalist, Christian Lindholm på keyboard og sang, Rickard Johansson på gitar og sang og Tommy Gustafsson som både er trommeslager og kapellmester. Bandet spiller en moderne og poprettet form for dansemusikk med hovedfokus på det litt yngre publikummet, men likevel med såpass dansevennlig musikk at folk i alle aldre bør kunne hygge seg på dansegulvet til disse gutta.

Plata som er ute nå er Highlights sin fjerde albumutgivelse og den består av totalt 13 spor, mye nyskrevet materiale men også et knippe velvalgte covers, slik som "Mitt bästa för dig"(Grymlings) og "Ännu doftar kärlek"(Marie Fredriksson), to låter hvor Highlights gjør fremragende tolkninger av begge to. Produsent for plata har vært bandets egen keyboardist Christian Lindholm og det er Calle Kindbom som utgir plata på sitt eget plateselskap Neptun. Thomas G:son og Henrik Sethsson er to av låtskriverne som har levert materiale til denne plata.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vackrare än någonsin - En skikkelig uptempo og temmelig rocka låt som burde få fram dansefoten, eller evt rockefoten, momentant når låten dras i gang. Dette ble også et av mine favorittkutt på denne plata, en låt som også er tittelspor på albumet.

Oslagbara - Her skrur vi ned tempoet flere hakk men dette er også en dansbar låt, selv om denne nok passer bedre til foxerne enn til buggerne, Ellers en fin og iørefallende melodi som etter min mening er en av de aller beste balladene på denne plata.

Lev livet - Her skal rockefoten og dansefoten igjen få kjempe om hvem som er den ivrigste, for låten er absolutt litt smårocka i formen, men har nok like mye poppreg og den går i litt over middels tempo. Nok en av mine favoritter på denne plata og såvidt meg bekjent også et av de nyskrevne sporene på plata.

Jeg syns Highlights har levert en meget flott produksjon med "Vackrare än någonsin" og det låter veldig friskt, tidsriktig og velprodusert av det hele. Michael Mårtensson har en myk og behagelig stemme og han kler denne typen låter veldig godt, han kunne nesten gått inn i hvilket som helst moderne boyband og gjort suksess der. Sammenlignet med de tidligere utgivelsene jeg har hørt fra Highlights så er dette den klart beste. Terningmessig syns jeg Highlights fortjener en solid 5`er for denne produksjonen. Mye bra låter og både dansbart og hørbart, men kanskje med størst appell for de litt yngre lytterene, la oss si de under 45-50 ihvertfall, selv om det blir litt feil å tallfeste sånne ting. Jeg kan ihvertfall anbefale plata til alle som liker den litt mer moderne grenen av dansebandgenren.

Besøk Highlights sin hjemmeside

Tottis på Bydansen i Moelv

Onsdag den 29.mars var det dans med Hallingdalsduoen Tottis på Folkets Hus i Moelv, også kalt "Bydansen". For Swingende var tilstede og kan her bringe dere en liten bildeserie fra arrangementet.

Tottis består av Trygve Saue og Frode Røysi og gutta leverte variert og frisk dansemusikk med god og velbalansert lyd og omkring 100 fremmøtte som danset og hygget seg på onsdagskvelden. I følge arrangør Svein Erik Smeby så er dette blitt et godt etablert og innarbeidet arrangement som ofte trekker nærmest fullt hus, og de prøver å booke inn band og artister som publikum setter pris på og vil ha. Behagelig og ikke for høy lyd er noe man higer etter når man hyrer inn musikk til Bydansen, slik at alle skal trives og kunne prate litt rundt bordene uten å måtte skrike til hverandre. Dette så også ut til å fungere fint med Tottis på scena. På det norske duomarkedet er dette faktisk noe av det beste jeg har hørt.

Her kan dere se bildene jeg tok da jeg overvar Bydansen denne siste onsdagen i mars:

(Foto: Thomas Neraasen)


Samlealbum fra Martinez

Svenske Martinez slipper i disse dager et nytt samlealbum der de har samlet de beste låtene fra årene som Sandra Estberg har vært vokalist i tillegg til et knippe helt nyinnspilte spor.

Låtmaterialet på plata er hentet fra tidsperioden 2013 til 2017 og plata innholder totalt 20 spor. Av disse er fem helt nyinnspilte. Av disse igjen finner vi blant annet en nyinnspilling av Martinez-hit`en "Grannen mitt emot", et par covers fra henholdsvis Elton John og Shania Twain, samt to helt nyskrevne låter som aldri er innspilt tidligere.

Ellers så får du servert en rekke av bandets største hits fra deres album som er utgitt under de siste 4 år. Mange av låtene er kjente covers som du garantert har hørt før, slik som "Slit och släng"(Siw Malmkvist), "Everytime we touch"(Maggie Reilly) og "Lika blå som dina ögon"(Peter Lundblad).

Her i For Swingende får du høre alle de nyinnspilte låtene utover våren, den første spiller jeg allerede i denne ukens sending(uke 13-2017). Plata slippes på markedet den 7.april.

Besøk Martinez sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT FOR NORSKE KUNDER INNTIL 350 NOK INKL FRAKT)

Intervju med Ninnas mars 2017

UKENS PROGRAM UKE 13: Expanders og Ninnas i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den seneste plata til svenske Expanders i tillegg til et intervju og en ny låt med skånske Ninnas.

Expanders er for tiden aktuelle med albumet "Play that rock'n roll", ei plate som inneholder 10 låter i en blanding av rock`n roll, countryrock og pop, men alt sammen med dansbarheten i fokus. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Ninna Lindgren i Ninnas orkester skal også være med oss på Skype i ukens sending, der hun skal fortelle litt om bandet og deres kommende album som slippes til sommeren. Vi får også høre en smakebit fra denne plata i etterkant av intervjuet. Selve intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt starter vi denne uka opp en ny serie der vi en god del uker framover skal høre musikk fra en del av originalalbumene til svenske Tonix. Dette i anledning av at Tonix skulle feiret 50 års jubileum nå i 2017 dersom de fortsatt hadde vært aktive. I ukens sending får du høre to låter fra albumet "Hands up" fra 1981.

Ellers byr jeg også på ny musikk fra Martinez, Blackjack og Roksvoll for å nevne noe

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Expanders sin hjemmeside
Besøk Ninnas sin hjemmeside


HØR INTERVJU MED NINNAS:

Spilleliste uke 11 - 2017

Her er spillelisten for uke 11 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  FLAMINGOKVINTETTEN - Regnbågens land
2.  THE VIKINGS - Jag har bott vid en landsväg
3.  VINDSTYRKE 15 - Du er det bedste
4.  SHINE - Du kan locka mig i fällan
5.  STELLANS - Hej min vän
6.  STELLANS - Jitterbugg
7.  JONTEZ - Jag går där bakom dig
8.  VOIZE - Här lever du, här lever jag
9.  VOIZE - Felicia
10.VOIZE - Say hello
11.ARNE BAKKEN - Nu är mitt liv komplett
12.OLLE BJÖRNGREEN - Country bebop
13.BOB STEVENS - Tre röda rosor
14.TROND ERICS - Gi oss tid

JUKEBOX UKE 11:

1.  KJELL VIDARS - Hjula i gang
2.  KJELL VIDARS - Det var dans borti vegen
3.  KOLBUS - Finn deg en engel
4.  KOLBUS - Siste indre
5.  KNOLL & TOTT - Musikken er mitt liv
6.  KNOLL & TOTT - Kalle med fela
7.  KLAS MAX - Hva gjør vi nu lille du
8.  KLAS MAX - En ny dag
9.  KJETIL NORDFJELD & CHRISTANIA - Suset fra vårt land
10.KJETIL NORDFJELD & CHRISTIANIA - Skoa til tørk
11.KJERSTI GROV BAND - Når nesa di er borte
12.KJERSTI GROV BAND - Hvem skulle vel tru
13.KJELL WIDLUND - Lørdag kveld
14.KJELL WIDLUND - Daglige refleksjoner
15.KJELL WAGENIUS - Kan man älska nån på avstånd
16.KJELL WAGENIUS - Don't you wish it was true

Roksvoll - Veien

Totenbandet Roksvoll kommer i disse dager ut med en ny singel, nemlig den tidligere Exit-låten "Veien", her i ny tapning anno 2017.

Denne låten spilte vi i For Swingende i 2011 og testet den også på For Swingende-Toppen på den tida, da med Exit som hadde mye av samme besetningen som det dagens Roksvoll har. Nå har man gjort om litt på teksten, frisket opp kompet litt og spilt inn vokalen på nytt med samme vokalist som i 2011, og resultatet får du høre i For Swingende kommende uke(uke 13-2017).

Låten handler om å kjøre landet rundt i lastebil og stikke innom hjemstedet på Toten før man farter videre. En tekst der en rekke stedsnavn både på Toten og ellers i landet blir ramset opp på en ganske fornøyelig måte.

Singelen blir også utgitt fra Tylden & Co om kort tid og jeg tror dette fort kan bli en ny radiohit. Vokalisten i Roksvoll heter Dag Inge Gundersby, med seg har han Hans Magnar Østlien på gitar og kor, Christian Sporild på keyboard og bass og Jon Moslet på trommer og perkusjon.

Her i For Swingende har vi også planer om å invitere noen av gutta fra Roksvoll i studio på et intervju i løpet av våren, mer info om dette vil jeg komme med innen det hele kommer på lufta, men den nye låten kan du altså nyte av allerede til uka i mitt program.

Her kan du høre låten i sin helhet på Youtube:
 

Send oss spilleplaner

Har ditt band lyst til å få sin spilleplan publisert her på For Swingendes hjemmeside? Send denne på e-post til forswingende@online.no, så legger jeg den ut under menyvalget Spilleplaner så fort jeg har mulighet. Dette er selvsagt en gratis tjeneste som alle danseband, duoer, trioer og soloartister innen dansebandgenren kan benytte seg av. Vi publiserer først og fremst offentlige spillejobber, private jobber kan gjerne legges ut slik at publikum ser at dere er opptatte den datoen, men i utgangspunktet holder det at dere sender oss jobber som er åpne for offentligheten.

Sven-Erik Magnusson er død


Det er med stor sorg vi i For Swingende kan fortelle at Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars døde natt til onsdag 22.mars etter lengre tids sykdom, 74 år gammel.

Det er nettavisen NWT.se som melder dette. Sven-Erik døde i Karlstad og etterlater seg kona Eva, datteren Johanna, sønnen Oscar samt to barnebarn. Han har kjempet lenge mot kreftsykdommen og måtte tilslutt gi tapt. Sønnen Oscar Magnusson sier til NWT at familien fikk en fin, siste stund sammen med Sven-Erik og ønsker nå ro rundt seg en tid for å kunne bearbeide sorgen.

Jeg vil med dette lyse fred over Sven-Erik Magnusson sitt gode minne.

Les mer om Sven-Erik og hans bortgang på NWT.se

Blackjack - Rosalie(SINGEL)


Svenske Blackjack er ute med nok en ny singel som er en forsmak på det kommende albumet som slippes den 28.april.

"Rosalie" er en litt 50 talls inspirert låt i rock`n roll-gata som er signert Micke Finell som tidligere spilte i Refreshments, Peder Sundahl og Dougie Lawton fra gruppa Roadworks(Dougie står også bakom Jerry Williams sin låt "I can jive") samt Travis Green fra Austin, Texas. Med andre ord er det et internasjonalt team som står bakom denne komposisjonen som låter veldig frisk, dansbar og "trallvennlig". Ja, her bør publikum få både dansefot og rockefot.

Låten vil også bli tittelsporet på den kommende Blackjack-plata som undertegnede har store forventninger til, siden Blackjack i mange år har vært et av mine store favorittband i Sverige, og selv om de nå i 2017 stiller med ny vokalist(Kjelle Danielsson) så er jeg ganse sikker på at Blackjack-stilen og soundet er godt ivaretatt.

Her i For Swingende får du høre låten på radioen i neste ukes sending(uke 13-2017).

Besøk Blackjack sin hjemmeside

Donnez - Många långa milSkånske Donnez kom i fjor sommer(2016) ut med nok et flott og velprodusert album med tittelen "Många långa mil", ei plate med mange gode kvaliteter og med nesten bare nyskrevet materiale.

Donnez har de siste årene seilt opp som et av undertegnedes store favorittband innen den svenske dansebandfloraen, og det er ikke uten grunn, for disse gutta er eksperter i å skrive og velge ut sterke og fengende låter til platene sine, mange av dem signert bandets egen frontfigur og "låtskriverguru" Donald Laitila. Jeg syns faktisk det er han som skriver de aller sterkeste låtene til Donnez.

For å si litt kort om Donnez sin historie aller først, så er det et band som så dagens lys i Perstorp i Skåne helt på begynnelsen av 2000-tallet, men det store gjennombruddet kom nok først i 2010 da de medvirket i Dansbandskampen på svensk TV. Og etter det har bandets popularitet bare skutt fart og for tiden er de et av Sveriges mest turnerende danseband med ikke mindre enn 170 spillejobber i året. DET er noe det står stor respekt av!

Den nye plata inneholder totalt 12 låter hvor jeg kun finner to coverlåter, blant annet den gamle traveren "Hi lili hi lo" der de også har fått med seg vår egen sangfugl Hanne Mette Gunnarsrud på duett, selv om man knapt kan høre stemma hennes når man lytter til låten. Ellers består plata av nyskrevne låter hvor selveste Christer Ericsson fra Lasse Stefanz har bidratt med tanker og idèer rundt produksjonen.

Plata er forøvrig utgitt på Mariann sin etikett.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Dags att leka klart - En skikkelig frisk og uptempo bugglåt som tiltalte meg skikkelig da jeg lyttet gjennom plata første gangen, så den seilte raskt opp som en av mine favoritter da jeg skulle velge ut låter til denne presentasjonen. Låten er en svensk oversettelse av den gamle Buck Owens-låten "Foolin` around" og den svenske teksten er skrevet av ingen ringere enn Bo Göran Svensson, en skikkelig ordkunstner og "moromann" innen countrygenren fra Skåne.

Ner mot Skåneland - Her har vi en litt mer middels tempo låt igjen, og her får du et eksempel på hva Donald Laitila er god for på låtskriversiden, selv om han her også har fått hjelp av Tim Nilsson, tidligere trommis i Drifters, til å skrive et annet av mine favorittspor på denne herlige plata.

Rus och röda rosor - Nok en skikkelig perle av en swing- og bugglåt som Lennart Dahlberg har levert til Donnez. Her får man dansefot så det holder og det er også et ganske sterkt preg av country over denne låten.

Jeg syns også denne gangen at Donnez har levert et fremragende produkt, og de aller fleste låtene her er av typen som virkelig fenger og tiltaler meg, og de få som blir litt mer anonyme kan jeg nok telle på ei hånd... ja, de blir vel heller ikke akkurat anonyme, for alle låtene har noe ved seg, men det er likevel noen som stikker seg litt mer fram enn de øvrige i mine ører. Jeg syns plata fortjener en sterk 5`er på terningen, altså hårfint på grensa opp mot 6. Meget flott produksjon som Donnez virkelig kan stå inne for og den kan anbefales varmt til alle tilhengere av tradisjonell, svensk dansebandmusikk. Løp og kjøp, eller lytt på Spotify dersom du heller foretrekker det!

Besøk Donnez sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

UKENS PROGRAM UKE 12: Lotta Engberg i For SwingendeI ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til Lotta Engberg, "Lotta på Liseberg".

Lotta Engberg har i flere år ledet det suksessrike allsangprogrammet "Lotta på Liseberg" på svensk TV4, og i fjor sommer kom hun ut med et album spekket med gamle og nye svenske sommerslagere som Lotta tolker på sin egen måte. Plata inneholder totalt 15 spor, og av disse får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det Østfold-baserte bandet Lystig Lag og hører to låter som de spilte inn på en kassett for mange år siden.

Ellers byr jeg på en helt ny låt fra duoen Memories, også de fra Østfold, en låt hvor undertegnede faktisk har skrevet teksten. Det blir også musikk fra Bjørns orkester, Hasse Thor, Christina Lindbergs og Kolbus for å nevne noen.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
KJØP PLATA TIL LOTTA ENGBERG FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Intervju med Kai Robert Johansen september 2016

Hør Anne Nørdsti sitt aller første radiointervju

Vi i For Swingende har endevendt arkivet vårt og funnet fram til det aller første radiointervjuet vi gjorde med Anne Nørdsti i 2001. Dette har en viss historisk verdi ettersom dette var det aller første radiointervjuet Anne deltok på selv, og allerede i dette intervjuet spådde Annes manager på den tida, Per Johan Skjærstad, og undertegnede, at Anne Nørdsti fort kunne bli Norges nye dansebanddronning, noe hun også ble noen år senere.

Her kan du høre dette intervjuet i sin helhet, et intervju som ble laget i forbindelse med den første plata som Anne deltok på, nemlig plata "Her vil jeg bo" med dansebandet Kolbus. Vi beklager den noe svake lydkvaliteten på stemma til Anne i del 2 av intervjuet, ettersom vi hadde litt mikrofonproblemer under dette opptaket.
Kort tid etter dette intevjuet ble laget, så var Anne også i studio og sang inn to låter til Frem fra Glemselen kap.20, nemlig "Barndomshjemmet" og "Tullingen", som altså ble Annes to første sololåter. Denne plata kom ut i 2002.

Intervju med Express september 2016

Intervju med Arne Kolsrud Overen februar 2017

TIL MINNE OM: Låtskriver Maritha Johansson

Dermed er vi tilbake med en ny artikkel i vår serie "Bak kulissene" hvor jeg først og fremst presenterer låtskrivere innen dansebandbransjen. Denne gangen har jeg gleden av å presentere tekstforfatter Maritha Johansson fra Göteborg som har skrevet dansebandtekster helt siden slutten av 80 tallet. Maritha gikk dessverre bort i 2015, to år etter vi skrev denne artikkelen.

Maritha het tidligere Höglund til etternavn, så har du ei dansebandplate hvor Maritha Höglund står oppført som opphavskvinne, så er dette samme Maritha som het Johansson fram til hennes død i 2015. Hun startet med å skrive tekster allerede i 1989 da hun jobbet som journalist men plutselig ble langvarig syk. Gjennom en kollega i avisen der hun jobbet kom hun i kontakt med en musiker som dermed ble årsaken til at hun skrev sin første tekst. Dette ble starten både for en ny jobb og et nytt liv for Maritha. Hun hadde aldri lyttet på dansebandmusikk tidligere men ettersom innholdet i tekstene hennes passet bra til nettopp denne typen musikk i tillegg til at melodiene hun fikk tilsendt var dansebandmelodier så ble det altså denne typen tekster hun endte opp med å skrive. Det ble en lang reise for Maritha og det tok ytterligere noen år før hun fikk innspilt og utgitt sin første låt. Hun ble så glad for at noen virkelig kunne benytte seg av det hun hadde skrevet og med tiden så fikk hun kontakt med flere komponister som hun fikk prøve seg på å skrive tekster til.

I begynnelsen var det helst litt mindre kjente band som tok i bruk Marithas låter på sine repertoar, og etterhvert så fikk hun innspilt låten "Där vita syrenerna blommar" med det lokale dansebandet Maxells orkester, en låt som i ettertid har blitt innspilt med flere andre band også. Dette oppmuntret henne til å fortsette og skrive tekster og deretter fulgte låt på låt og hun arbeidet et par år aktivt med Lennart Clerwall. Sammen laget de låter til band som Matz Bladhs, Helene & Gänget osv, og etter det har det gått på løpende bånd for Maritha og hennes låtskriving. Låtene hennes ble etterhvert spilt på både radio og tv og de ble testet på Svensktoppen og andre topplister både i Sverige og ellers i Norden. 

En av hennes mange meritter er låten "Säg att du kommer hem" som hun skrev sammen med Patrik Ahlm til bandet Wahlströms som på den tiden kom på andre plass i Dansbands-SM i Sunne. Senere har hun jobbet med komponister som Stefan Kardebratt, Mats Rådberg, Erik Skoog, Bert Östlundh, Lasse Sigfridsson, Lennart Grahn, Jonas Lindau, Mulle Melander, Danne Strandberg og Mia Olsson for å nevne noen. Og mange av Sveriges fremste danseband har spilt inn Marithas låter på plate, deriblant Lasse Stefanz, Curt Haagers, Thorleifs, Berth Idoffs, Lotta Engberg og flere band i både Norge og Danmark. Hans Petters, Ingemars og Dænsebændet er noen norske band som har benyttet seg av Maritha sine låter. 

Maritha skrev forresten ikke bare dansebandlåter, men hun skrev også innen genre som viser, pop og rock. Etter 26 år som tekstforfatter(2013) så følte hun seg ganske godt etablert innen musikkbransjen, men i 2015 var det altså slutt for Maritha og hun gikk inn i evigheten med mange fine og populære låter på samvittigheten.

Låtskriver Heidi Janka Berg


Vi går videre i vår låtskriverserie og kan denne gangen presentere tekstforfatter Heidi Janka Berg som kommer fra Hønefoss og som har skrevet sangtekster til flere av våre fremste danseband og flere skal det bli.

Heidi Janka Berg har skrevet tekster i ganske mange år, men det var først i 2005 hun fikk sitt store gjennombrudd da hun skrev vinnerlåten til Årets Dansebandmelodi det året, nemlig Ingemars sin storslager "Hæffer skær vi slærve og skravle" som handler om bygdesladder, en tekst Janka fikk inspirasjon til en gang hun satt på bussen et sted på Hedmarken...hun hadde ikke noe papir for hånden, så utkastet til teksten måtte hun skrive på leggen sin, noe som skulle vise seg å være et lurt påfunn av henne, ettersom låten vant blant 84 innsendte bidrag til den aller siste runden som ble arrangert av Årets Dansebandmelodi på NRK.

Dette var altså Janka sitt gjennombrudd som gjorde at hun endelig ble tatt på alvor i bransjen og deretter fikk utgitt flere av sine tekster. I vår samtale med henne som sendes på radioen i disse dager, så retter hun en spesiell takk til Thor Wang, som har hjulpet henne med å både lage melodier til tekstene hennes og ikke minst få noen av dem utgitt. For selv om Thor Wang er en mann som svært sjelden spiller inn låter fra andre opphavsmenn/kvinner enn seg selv, så har han faktisk spilt inn en av Janka sine låter, nemlig "På bæstemors fang".

Andre band som har gitt ut tekster fra Heidi Janka Berg, er Furulunds, Bjørns orkester, Hans Petters, Jankos og Jan Erik Olsens orkester. Når det gjelder Jankos, så fikk hun med dem utgitt en veldig spesiell tekst som ble skrevet som en minnelåt til den populære sangeren Jan Werner Danielsen da han døde brått for noen år siden. Denne teksten hadde Janka gjort ferdig fra før med et litt annet innhold, men da hun fikk beskjeden om at Jan Werner var gått bort, så satte hun seg ned og skrev om litt på teksten og fikk bandet Jankos, som kommer fra samme bygda som Jan Werner, til å skrive melodi og gi den ut på sin seneste plate. Låten fikk tittelen "Mine tanker" og er en nydelig ballade som blir fremført av Jankos i duett med den kvinnelige sangartisten Anita Kanstad.

Det siste bandet Janka har fått utgitt en låt med, er Jan Erik Olsens orkester. De har laget melodi til hennes tekst som heter "Broen over elven" og gitt ut denne på en singel pluss som en video på NRK sin Dansefot Jukeboks. Og jeg vet at Janka har flere låter på gang med Jan Erik, som forhåpentligvis vil bli å finne på deres kommende album, selv om dette ikke er helt fastspikret ennå.

Av andre prosjekter Heidi Janka Berg har på gang, så kan vi nevne at hun for tiden har et samarbeid med svenske Hedins under opprulling. Her har hun levert flere tekster som bandet skal vurdere om de vil benytte seg av, og her har Janka og Hedins fått hjelp av Streaplers-vokalisten Kjetil Granli til å oversette tekstene hennes til svensk.

Janka forteller ellers at alle tekstene hun skriver er dypt personlige og handler om tanker og hendelser fra hennes eget liv. Noen ganger har hun faktisk blitt så personlig i sine tekster at hun har angret på at hun har gitt dem ut, men uansett prøver hun alltid å skrive tekstene på en slik måte at folk flest kan kjenne seg igjen i dem selv om de innerst inne handler om hennes eget liv og hverdag.

Janka har forøvrig rundt 200 tekster liggende så er det noen danseband som leser dette og trenger en eller flere nye låter, så er det bare å ta kontakt med Janka. Hun står i telefonkatalogen og vi i For Swingende kan også formidle kontakt dersom noen er interessert å komme i kontakt med henne for et mulig samarbeid.

TIL MINNE OM: Låtskriver Reidun Dawes


I vår serie der vi presenterer låtskrivere og andre som jobber "bak kulissene" i dansebandbransjen har vi nå kommet fram til tekstforfatter Reidun Dawes som har skrevet låttekster først og fremst til bandet Furulunds. Reidun ønsket ikke å bli intervjuet på radioen, så vi presenterte henne istedet kun med en artikkel her på nettsiden vår. Reidun Dawes gikk dessverre bort noen få år etter at vi skrev denne artikkelen.

Reidun Dawes var bosatt på Nedre Romerike og har alltid holdt på med kreative ting, slik som blomsterdekorering og diktskriving. Hun har også alltid vært glad i dans og musikk og har skrevet dikt for Romerikes Blad siden 2002. I tillegg har hun skrevet mange bursdagssanger til en rekke jubilanter. I 2003 kom hun ut med diktsamlingen "Kjærlighet" og i 2006 kom oppfølgeren som het "Lev livet her og nå". Disse ble utgitt etter "press" fra gode venner som var veldig glad i diktene til Reidun. I 2008 holdt hun også ei egen kunstutstilling som "Månedens Kunstner" i regi av Skedsmo Kunstforening, hvor hun bidro med dikt som ble forstørret opp og illustrert med matchende bilder og satt i glass og ramme. 

Reidun har også skrevet dansebandtekster i mange år og i 2007 kom hennes første dansebandtekst ut på plate med Furulunds. Denne låten het "Alltid når jeg ser deg" og der var det Roger Nysveen i bandet som satte melodi til Reidun sin tekst. Låten er blitt veldig populær både blant medlemmene i bandet og hos publikum på dansegolvet. Låten ble ofte spilt både to og tre ganger på samme dansekveld. 

Da Furulunds igjen kom med ny plate i 2010 så fikk Reidun denne gangen med hele tre av sine egne tekster på plata. Dette var låtene "Ta min hånd", "Tenker på deg" og "Vår egen kjærlighet" og felles for de fleste av tekstene til Reidun Dawes er at de handler om kjærlighet. Reidun og Rune Engen i Furulunds har hatt et veldig godt samarbeid på flere områder og hun har fått et veldig nært og godt forhold til alle gutta i dette bandet. Og når vi i For Swingende spør Reidun om hun er interessert i å skrive tekster for andre danseband, så svarer hun at for henne er det kun Furulunds som gjelder, men hun forteller også at hun har sendt en tekst til Bjørns orkester som kom med på albumet de ga ut i 2011. 

Reidun var ei godt voksen, men likevel ungdommelig dame, da jeg fikk bli kjent med henne, og hun var veldig blid, imøtekommende og jordnær og tok seg gjerne en tur dit Furulunds spilte for å lytte til musikken og være blant danseglade folk.

Låtskriver Roland Jansson


Her finner du låtskriverserien vi presenterte i For Swingende for noen år siden, der vi portretterer flere kjente låtskrivere innen dansebandmiljøet. Første låtskriver ut er Roland Jansson fra Fetsund.

Roland Jansson er opprinnelig svensk, men flyttet til Norge i 1988 og ser dermed på seg selv som en god nordmann. Han drømmer på norsk, forteller han til For Swingende med glimt i øyet. Men tross sitt svenske opphav så skriver Roland nå mest låter på norsk, og han har levert låttekster til band som Hans Petters, Dænsebændet, Me and You, Jhohans, Scandinavia og Sogns for å nevne noen. Hans første tekst ble utgitt med det svenske bandet Sounders i 1997 og het "Ett själ att ge sig av", og dansebandtekster begynte han å skrive allerede rundt 1995. Det var ikke lett for Roland å få tekstene sine innspilt og utgitt i begynnelsen og han sendte rundt mye tekster som det aldri ble gjort noe utav. Nå derimot har han fått en stor fot innenfor i bransjen og blir nå som regel spurt av bandene selv om han har låter til dem. Han har skrevet for mange av de største bandene i landet, og for tiden jobber han med låter til blant annet Christiania & Kjetil Nordfjeld for å nevne noe. Et av bandene som har hatt størst betydning for Roland sin låtskriverkarriere den siste tida er nok Dænsebændet, og i vårt intervju så forteller han at han har mye å takke Arnstein Tungvåg i Dænsebændet for. Den første låten han skrev for dette bandet var "Den peneste på Dokka", en av flere låter han har skrevet som en hyllest til Dænsebændets og undertegnedes egne hjemtrakter rundt Gjøvik, Dokka, Biri og Snertingdal. Roland har nemlig flere venner på disse trakter og har derfor blitt spesielt glad i dette distriktet, noe som gjenspeiles tydelig i flere av låtene han har skrevet til Dænsebændet, blant annet "En enkel mænn" fra deres seneste plate hvor han skriver om folket fra Gjøvikdistriktet og de for ham enkle og jordnære menneskene som bor her oppe. Han så for seg Arnstein i Dænsebændet da han skrev denne låten, og det selvfølgelig i positiv mening. Enkle, jordnære og ordentlige mennesker er det Roland setter størst pris på både i dansebandmiljøet og ellers i livet. Og låtene han skriver for Dænsebændet, ja de skriver han rett ned på klingende Toten-dialekt, for denne dialekten mestrer han bedre enn mange andre og forteller også at han syns Toten-dialekta er veldig lett å synge og skrive musikk på.

I vår presentasjon av Roland i For Swingende i 2010 fikk vi høre låter som "Greven ta bar bakke" med Sogns og "Du tok hjertet mitt" med Scandinavia. Her går både humor og alvor hånd i hånd, men Roland innrømmer at han nok liker aller best å skrive tekster med litt humoristisk vri. Livet er så alvorlig ellers, så i tekstene sine liker han å fokusere på det morsomme og det positive. Han er også en meget positiv og jordnær mann selv når han ankommer vårt studio i Redalen utenfor Gjøvik en mild og fin ettermiddag i slutten av august. 

For ordens skyld: Roland Jansson skriver kun tekster, melodier lar han andre ta seg av.

Skulle ditt band trenge en låt fra Roland, så er det bare å ta kontakt med ham, så stiller han mer enn gjerne opp. Du finner ham i telefonkatalogen som de fleste andre nordmenn...

Omtale av dansekursSom en ny service til både lesere og kursholdere, så ønsker vi i For Swingende å bli tipset om dansekurs som skal holdes rundt om i landet. Sender dere info om kursene deres til oss, så skriver vi en omtale av kurset på siden vår helt gratis.

Vi ønsker å omtale alle typer dansekurs, enten det er swing, linedance, fox, salsa eller andre danseformer. Send relevant info om kurset på E-post til forswingende@online.no så skriver jeg en sak om kurset deres så fort det lar seg gjøre. Viktige momenter som bør være med er sted, tidspunkt, pris, varighet og litt om innholdet i kurset. Info om påmelding bør også være med, gjerne med mailadresse eller telefonnummer. Håper med dette at Forswingende også kan bli en viktig infokanal får dere som ønsker å gå kurs innen dans.

Spilleliste uke 10 - 2017

Her er spillelisten for uke 10 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ANN CAHTRINE WIKLANDERS - Samla alla vänner
2.  JONTEZ - Vi lyfter igen
3.  JONTEZ - Jag lever på minnen
4.  RUNE RUDBERG - Mot samme morgendag
5.  CARINA JAARNEK & ALFSTARZ - Våga fråga får jag lov
6.  CARINA JAARNEK & ALFSTARZ - Låt natten bli min
7.  LADDAZ - Hei du
8.  HIGHLIGHTS - Vackrare än någonsin
9.  HIGHLIGHTS - Oslagbara
10.HIGHLIGHTS - Lev livet
11.MOONLIGHTS - Cannibals
12.CHRISTER SJÖGREN - Hurt
13.OLE IVARS - Røykringer
14.BROR ARONSSON & ENGMARKS ORKESTER - Den lilla krogen där nere i hamnen

JUKEBOX UKE 10:

1.  KIM WILLIAM - Håpløst forelska
2.  KIM WILLIAM - Kan englene si meg
3.  KIM & OLA - Hælje
4.  KIM & OLA - Når ditt hjerte slår for noen
5.  KIKKI & ARNE - Kjære sjømann
6.  KIKKI & ARNE - Havets krefter
7.  KEY BROTHERS - Da begynner livets vår
8.  KEY BROTHERS - Fjerne land
9.  KATHO - Vintermelodi
10.KATHO - Pappas gutt
11.KATE GULBRANDSEN - La meg bli der
12.KATE GULBRANDSEN - Lengsel og farvel
13.KARI & KARA - Hey baby
14.KARI & KARA - Drømmen om et band
15.KJELL ERIKS MED BRITT VIKEN - I can't help it if I still in love with you
16.KJELL ERIKS MED BRITT VIKEN - Du eller ingen
17.KAI ULFENG - I varje andetag
18.KAI ULFENG - En del av mitt hjerte

Sannex - Jag è stark


Svenske Sannex er singelaktuelle i disse dager med den popduftende og smårocka låten "Jag è stark".

Dette er en ganske heftig, rocka og røff låt som er signert Andreas Olsson i Sannex sammen med Mattias Olofsson. Plateselskapet sammenligner den med både Tomas Ledin og Mikael Rickfors, og det tror jeg er en ganske bra sammenligning. Med andre ord ingen typisk dansebandlåt, men likevel en låt som absolutt burde lokke fram såvel dansefot som rockefot ute på gulvet, og kanskje med en spesiell appell til de litt yngre danserne. Låten går forøvrig helt fint å danse bugg til.

Her i For Swingende har du allerede fått høre låten på radioen.

Besøk Sannex sin hjemmeside 

 

Mona-Jill Band - Kärleken för mig


Svensknorske Mona-Jill Band er ute med ny singel i disse dager, en forholdsvis uptempo låt med tittelen "Kärleken för mig".

Mona-Jill Band har en svensk vokalist men ellers norske musikere. Mona-Jill synger like overbevisende her som på debutplata som kom i 2014. Meget fin og sterk stemme med den rette "countryknekken" som passer perfekt til den typen musikk som denne gjengen spiller, det vil si dansebandmusikk med et sterkt preg av country i mange av låtene.

Den nye låten burde passe perfekt til swing- og buggdanserne og er en låt med en tekst som omhandler det å endelig finne den rette etter å ha opplevd en god dose motgang i jakten på kjærligheten. Pakket inn i en meget iørefallende og herlig melodi som gjør denne låten til en skikkelig "hitvarning" som det heter på svensk.

Låten er forøvrig en smakebit på et kommende album som slippes i slutten av mars og er allerede spilt for lytterne her i For Swingende.

Les mer om låten på Tylden sin nettside
Besøk Mona-Jill Band sin artistside på Facebook

Jontez med samleplate


Det svenske mogenbandet Jontez kommer i disse dager ut med et samlealbum med en rekke av bandets mest populære låter fra de årene Ole Hansen har vært bandets vokalist.

Repertoaret på plata er en blanding av publikums sine ønskelåter og bandets egne favoritter, og det viktigste av alt er at de har lagt med fire helt nyinnspilte låter på plata, blant annen en instrumentalversjon av vår egen "nasjonalstolthet", "La det swinge". De tre andre, nye sporene har du nylig fått høre her i For Swingende.

Ellers så består plata av totalt 20 låter, deriblant kjente travere som "My boy lollipop", "Spinnrocken" og "Lover please".

Jontez består forøvrig av allerede nevnte Ole Hansen i tillegg til Håkan Nöjd, Mattias Berghorn og Conny Ohlson.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Shine - nystartet danseband fra Örebro


I dag har jeg gleden av å presentere mine lesere for det nystartede dansebandet Shine fra Örebro, et band som skal ha sin premiere til sommeren og som består av en rekke garvede musikere med bakgrunn fra flere kjente og populære svenske band.

Det var sommeren 2016 at tre av gutta i bandet satt på Dansbandsveckan i Malung og fantaserte om at man burde skape og etablere et nytt, moderne danseband der kvalitet og musikalsk glede skal stå i fokus. Og som sagt så gjort, knapt ett år senere er bandet Shine en realitet og i tillegg til de tre gutta som hadde idèen så har de også fått med seg Jessica Hyvärinen Andersson på vokal, ei jente som er godt kjent for For Swingende sine lyttere fra band som Express og Canyons, og de har også fått med seg Peter Enström på gitar. Og de tre som ennå ikke er blitt nevnt ved navn er Marcus Persson på trommer, Daniel Andersen på keyboard og Lasse Strand på bas. Og alle fem er de med og synger. Medlemmene har bakgrunn fra band som Pure Divine og Surround.

Disse fem har allerede øvd jevnt og trutt i velkjente Brunnsparken i Örebro, og de har også fått med seg den dyktige og anerkjente produsenten Henrik Sethsson som blant annet har produsert bandets første singel, som du får høre her i For Swingende allerede i inneværende ukes sending(uke 11-2017). Låten har fått tittelen "Du kan locka mig i fällan" og er skrevet av Henrik Sethsson i samarbeid med Andreas Åhlin. En meget sterk danselåt med litt moderne preg, som du bør glede deg til å høre.

Bandets første spillejobb er forøvrig lagt til Folkets Park i Gemla i Växjö i Småland den 17.juni. 

Besøk Shine sin hjemmeside
Besøk Shine sin Facebookside 

Har du en etterlysning? Send den til oss!Vi har en del år hatt en egen etterlysningsspalte her i For Swingende hvor danseband kan etterlyse musikere og omvendt. Dette har vist seg å bli veldig populært, og vi ønsker nå å utvide denne spalten til også å omfatte andre typer etterlysninger som er relatert til dans og danseband.

Har du en etterlysning så er du velkommen til å sende den til oss, så lenge den er relatert til enten dans eller dansebandmusikk. Det kan være en spesiell låt du er på utkikk etter hvor du kanskje bare kjenner til deler av teksten. Det kan også være en person du har truffet på dans og som du gjerne ønsker å få kontakt med igjen, eller det kan være at du er på utkikk etter instrumenter eller annet utstyr til dansebandet ditt. Ønsker du musikere til bandet ditt eller selv ønsker et band å spille med, så er dette selvsagt også lov å etterlyse. Uansett er du velkommen til å sende oss en E-post til forswingende@online.no med din etterlysning, så legger vi den ut på siden vår og lar den ligge ute i en måned, så lenge du ikke gir beskjed om at du har funnet det du søker. Har du et bilde eller en illustrasjon som beskriver eller illustrerer det du søker, må du gjerne legge ved dette også, enten det er bilde av deg selv eller av dansebandet ditt osv. Legg også ved kontaktinfo til deg selv som vi kan legge ut i etterlysningen din, enten E-post eller telefonnummer. Er det en personlig etterlysning hvor du ikke vil legge ut kontaktinfo offentlig, så kan du si fra om det så ber vi folk ta kontakt via oss her i For Swingende også formidler vi kontakt videre.

Det er helt gratis å legge ut etterlysning på våre sider, så ikke nøl, kontakt oss med det samme hvis du er på utkikk etter et eller annet innen dans og danseband.

Vil DIN lokalradio sende For Swingende?Hvis din lokalradio har lyst til å formidle For Swingende over sitt sendenett, så er dette selvsagt fullt mulig. Dette er helt gratis og er dette aktuelt for din radio så bør du lese videre. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at vi ikke er interessert i å sende på flere rene internettradioer, da vi dekker dette markedet bra nok som vi gjør. Heretter kommer vi altså kun til å innlede samarbeid med FM/DAB-baserte radiostasjoner.

Dersom du som driver lokalradio har lyst til å formidle For Swingende over deres sendenett, så kan du ta kontakt med meg på E-post til forswingende@online.no .

Ønsker dere å formidle For Swingende så kan dette bli overført til dere ukentlig via link i E-post eller evt via Wetransfer om dere heller ønsker det. Programmet lages på ca 55 minutter og lagres i mp3-format(320-kvalitet).

Vi er interessert i å kunne formidle For Swingende på så mange radioer som mulig, så vi er glade hvis dere som driver radio og kan tenke dere et eget dansebandprogram på kanalen deres tar kontakt med oss, så kan vi komme fram til en avtale som passer din radio best. 

Kontaktinfo

For å komme i kontakt med For Swingende:

Send e-post til forswingende@online.no

SMS-tjeneste: Kodeord THOMAS til 2030 (kr. 5,-)

Postadresse for Promo-CD'er osv:

Thomas Neraasen
Øvermoen 8
N-2836 Biri, Norge

Facebook-side:


Memories - Minneboka


Duoen Memories fra Råde i Østfold er i disse dager klare med en flunkende ny singel hvor faktisk undertegnede har skrevet teksten mens Trond Ihle står bak melodien.

Memories består av ekteparet Marit og Roy Verner Dahlby og de har ved flere anledninger vært presentert i mine programmer, senest på For Swingende-Toppen nå i vinter med en annen av sine originale innspillinger.

"Minneboka" er en tekst fra virkeligheten, den omhandler minneboka jeg fikk i gave da jeg var 8 år og som fortsatt står i bokhylla mi. Trond Ihle skrev melodi til teksten for noen år siden, men den har ligget på vent ganske lenge før Memories fikk den tilsendt og valgte å gjøre en singelinnspilling av den. Kompet er det svenske Owe Astmo som står bak og Roy Verner i Memories har produsert det hele i sitt eget hjemmestudio med kona Marit ved mikrofonen. Melodien er en fin ballade som jeg syns Trond Ihle har lykkets veldig bra med, og det er ikke med så rent lite stolthet og ydmykhet at jeg i natt fikk høre det ferdige resultatet og ser fram til å presentere det hele for lytterne mine som første radioprogram i Norge.

Her i For Swingende vil du få en urpremiere på låten i neste ukes sending(uke 12-2017).

BLI MED I MEMORIES SIN FANGRUPPE PÅ FACEBOOK VIA DENNE LINKEN

Gullskoen 2017 - nå med kun èn kategori


Bladet De Danseglade har nylig lansert kandidatene til Gullskoen 2017, som i år kun skal deles ut i èn kategori, nemlig Årets Danseband, og denne gangen også med svenske danseband involvert. Kategoriene for arrangør og musiker er tatt vekk inntil videre.

Du kan lese mer om årsaken til at man har gjort disse endringene på Gullskoen sin nettside via linken under. Undertegnede syns det er veloverveide grunner til å gjøre disse endringene og jeg syns det hele kan bli mer spennende og rettferdig med det nye opplegget.

Denne gangen kan du i første omgang velge mellom en ganske lang liste med både norske og svenske danseband og stemme fram de du liker best fram til 14.juli klokka 24. Da skal det velges ut fem nominerte band som vil bli offentliggjort under Dansefestivalen i Sel, og deretter skal det stemmes blant disse fem og en vinner skal utropes i NRK sin På Dansefot-sending i løpet av oktober.

Jeg minner om at det kun skal deles ut èn pris, selv om listen inneholder både norske og svenske band. Med andre ord kan Gullskoen gjerne bli svensk i år. Her følger lista og hvilke kodeord du bruker for å stemme på de ulike bandene. Kodeordet skal brukes i en SMS-melding hvor du aller først skal bruke kodeord DANSEBAND og deretter de tre bokstavene som tilsvarer ditt favorittband(mellomrom mellom de to ordene). Meldingen sendes til 2030 og koster kr. 10,- pr stemme:

NORSKE BAND: 

Anne Nørdsti    ANN
Aristocats    ARI
Bjørns orkester    BJØ
Bris    BRI
Chivix    CHI
Christiania    CHR
Contrazt    CON
Dænsebændet    DÆN
Gluntan    GLU
Hanne Mette Band    HAN
Holmsve    HOM
Ingemars    ING
Jhohans    JHO
Kolbus    KOL
Lasse Johansen    LAJ
Mona Jill Band    MON
Ole Ivars    OLE
Picazzo    PIC
PK & Dansefolket    PKD
Rainbow    RAI
Rune Rudberg Band    RUN
Splint    SPL
Steinar Engelbrektson Band    STE


SVENSKE BAND:

Callinaz    CAL
Donnez    DON
Framed    FRA
Holidays    HOL
Jannez    JAN
Lars Kristerz    LAR
Lasse Stefanz    LAS
Martinez    MAR
Pia Pihlgrens    PIA
Sounders    SOU
Streaplers    STR


Les mer om rammen rundt Gullskoen 2017 på Gullskoen.no via denne linken 

NOSTALGI: Septimus


I denne Nostalgi-artikkelen skal vi ta for oss et av de mest populære norske pop- og dansebandene på 70 tallet, nemlig gode gamle Septimus som på denne tida hadde Steinar Fjeld som sin frontfigur og vokalist. Bandet må ikke forveksles med Jenny Jenssen og hennes Septimus, som bare har overtatt navnet etter 70 tallets Septimus.

Bandet Septimus var en blanding av danseband og popband og hadde sitt utspring i Oslo. Det hele sprang ut av Rune Alstedts orkester, som startet opp allerede på slutten av 60 tallet. Etterhvert ble også de to medlemmene i viseduoen Dobbelt Opp, Birger Dahlman og Steinar Fjeld, med i bandet, og dermed fant Steinar på navnet Septimus etter at Rune Alstedt trakk seg ut. Steinar Fjeld hadde også hatt en viss suksess som soloartist tidligere og det ble nå bestemt at bandet skulle satse mer profesjonelt enn tidligere. I begynnelsen ble bandet booket under det noe kronglete navnet "Septimus med Dobbelt Opp og Steinar Fjeld", men Dobbelt Opp-navnet forsvant imidlertid ganske fort. 

Septimus hadde flere utskiftninger opp gjennom årene og det var kun to av musikerne som var med hele tida, nemlig Steinar Fjeld og trommeslageren Kai Knutsen. De første årene hadde også bandet med seg ei egen blåserekke og befant seg da ganske sterkt innenfor den stilen som man kalte Blood Sweat & Tears. Andre kjente musikere som var innom Septimus var blant andre Finn John Andresen som tidligere spilte i band som The New Beatnicks og New Jordal Swingers, Trond Graff fra Pussycats, Trond Eliassen fra Torry Enghs og til og med også Benny Borg som var vikar under en turnè tidlig på 70 tallet. 

Septimus var også på turnè i USA i 1971 og ga ut noen singler på de kjente plateselskapene RCA og EMI. Etterhvert gikk de over til Arve Sigvaldsen sitt plateselskap Talent hvor de startet på en lengre platekarriere. Debutplata til Septimus fikk tittelen "I lag med Septimus" og ble innspilt live i studio. Dessverre gjorde ingen av platene til bandet seg bemerket på VG-lista, men på midten av 70 tallet fikk bandet suksess på en helt annen side av jordkloden, nemlig i Thailand. Her ble de populære med låter som "Sha-la-la", "Telstar", "Thailand girl" og den kjente slageren "When you walk in the room". I Thailand var Septimus enormt populære med sine rock`n roll show med låter fra 50 tallet. Faktisk ble gutta så populære i Thailand at de fikk tilbud om å flytte dit, og dermed satse for fullt på det asiatiske markedet, men dette var ikke alle medlemmene i bandet villige til, så dermed forble Septimus i Norge likevel.

Septimus var også veldig aktive når det gjaldt liveopptredener, i 1975 hadde de hele 241 spillejobber, i 1976 ble dette redusert til 211 men det var jo fortsatt ganske mye for et danseband. I 1983 skiftet bandet plateselskap, til RCA igjen, hvor den siste originalplata "Septimusikk 3" kom ut, og mot midten av 80 tallet skled medlemmene fra hverandre og dermed gikk Septimus etterhvert over i historien. Senere ble navnet overtatt av det velkjente bandet til Jenny Jenssen, hvor også Birger Dahlman fra gamle Septimus var med en periode, men utenom dette så har dagens Septimus ingenting med det gamle bandet å gjøre.

Det ble tilsammen ni album og flere singler på Septimus mens de holdt på, i nyere tid har også flere av bandets gamle innspillinger blitt reutgitt i CD-format fra Arve Sigvaldsen og Talent. Nå i 2009 er også ytterligere nye reutgivelser på vei ut på CD. Noen av bandets største slagere er "Sha-la-la", "C`est la vie" og "Å Kari". De var kjent for å lage norske versjoner av gamle internasjonale slagere, slik som "Oh Carol" fra Smokie som ble til "Å Kari", og "Living next door to Alice" fra samme band som ble til "I 24 år har jeg bodd i samme gård som Anne". Flere av bandets låter har gjort suksess på Norsktoppen og det er ikke lenge siden flere av disse låtene ble spilt om igjen i NRK Gull sin mimreserie om Norsktoppen fra 1973 og fram til slutten i 2008. Steinar Fjeld har senere gjort seg bemerket som blant annet programleder for radioprogrammet Ti i skuddet og har også jobbet med forskjellige ting i musikkbransjen i tida etter dette igjen. Septimus er et band som hadde mange gode kvaliteter etter min mening, og de hadde mange fengende låter med gode tekster og ikke minst mange iørefallende arrangementer på låtene sine. Heldigvis har Arve Sigvaldsen gjort de gamle innspillingene tilgjengelig i CD-format til rimelige priser nå i nyere tid, og takket være dette så kan også kommenede generasjoner av danseglade også ta del i 70 tallets norske dansemusikk hvor Septimus altså var et av de mest fremtredende utøverne av denne musikkformen.

(Kilde: Norsk Pop & Rock Leksikon)

NOSTALGI: Tellus


Vi har fått tilsendt litt info om Trondheimsbandet Tellus fra bandets tidligere vokalist Åge Olsen. Dette har vi brukt som bakgrunnsmateriale til denne nostalgisaken som omhandler et danseband som var veldig populære og aktive under 70 og 80 tallet.

Tellus var veldig aktive og populære rundt på bygdelokaler og danserestauranter i Trondheim og omegn. Bandet spilte mye svensktopp og annen god dansemusikk, slik som rock og swing, kort sagt musikk som fikk det til å rykke i dansefoten. Det var ofte stinn brakke på lokalene der Tellus spilte til dans og i tillegg til Trøndelag så hadde de også en del spillejobber i Moldedistriktet.

Som i de fleste andre band så ble det også i Tellus en del utskiftinger av medlemmer opp gjennom årene, og for å ramse opp de fleste som har vært med, så kan jeg nevne navn som Gunnar Hammer(bass), Ketil Vigdal(keyboard), Jan Bentzen og Svein Skjevik(begge på trommer), Tore Karlsen, Idar Furnes, Odd Hole, Roy Hoeggen(alle på gitar), Berit Nyheim, Arne Hole og Åge Olsen(alle på vokal). Bård Svendsen var også innom Tellus en periode. De hadde i tillegg med seg en del vikarer på enkelte spillejobber.

Tellus var aktive gjennom en periode fra cirka 1972 til 1985 og et par av vokalistene er også kjent fra andre band. Åge Olsen for eksempel har også vært innom Vikings, mens Arne Hole sang i Gluntan en periode på 70 og 80 tallet etterfulgt av en tid i Grabbans på 90 tallet. Gitarist Odd Hole er forøvrig kjent fra både Grabbans og Carmen i nyere tid. Berit Nyheim var også en mye brukt artist på diverse kassettutgivelser under 80 tallet, blant annet på en rekke av utgivelsene fra det trønderske plateselskapet Home`s som ga ut og solgte lavpris-kassetter over en lav sko utover 80 tallet. Berit var også med på et duoprosjekt sammen med Kjell Bjørklund fra Kjell Vidars under tittelen "Folkeeie" på 80 tallet, og i 1981 medvirket hun i den norske Melodi Grand Prix-finalen, med andre ord ei veldig aktiv og erfaren sangerinne.

Tellus kom også ut med både LP og CD-utgivelser i løpet av sin karriere.

Se forøvrig noen gamle bilder av Tellus i bildegalleriet under. 

(Kilde: Åge Olsen) 

NOSTALGI: Vikings


Vår nostalgispalte har ligget brakk noen år nå, men nå føler jeg tiden er inne for å blåse liv i den igjen, noe jeg i første omgang gjør med en liten artikkel om trønderbandet Vikings som eksisterte fra tidlig 60 tall til midt på 80 tallet.

Vikings var å regne som et amatørband de første 10 årene de drev på, men fra midten på 70 tallet valgte de å satse profesjonelt. Den første platekontrakta si fikk de i 1974 med selskapet Experience Records og ga der ut debutalbumet "Karsk & Calypso".

På denne tida bestod Vikings av Åge Haugan på gitar og vokal, Jan Olav Arntzen på vokal, Kjell Mortensholm på tangenter, Jens Chr. Fjeseth på gitar og vokal, Hugo Madzog på bass og vokal og Skule Johansen på trommer, med andre ord en solid sekstett.

Etterhvert så forlot Arntzen og Fjeseth bandet og fra og med album nummer to så var det Rune Sundby med tidligere fartstid i prog.rock-bandet Ruphus som stod ved mikrofonen. "Vikings" var tittelen på den andre plata som kom i 1975 og hvor Rune hadde komponert alt materialet selv.

Deretter skulle det gå tre år til neste album kom, denne ble utgitt i 1978 og hadde tittelen "Vikings 3 - Higher - higher!". På denne tida var hele bandet Vikings blitt totalt omorganisert og bare Åge Haugan og Skule Johansen var igjen fra originalbesetningen. I tillegg hadde Vikings da fått med seg Kurt Pedersen på vokal, Roar Sæthre på keyboards og vokal samt Hjalmar Pettersen på bass og vokal. Og det gikk ikke lenge før den nye vokalisten, Kurt Pedersen, også skulle forlate bandet, en kar som ble erstattet av ikke ukjente Per Kristian Støbakk, som i 2014 er en av Norges mest markante skikkelser innen dansebandmiljøet og selvsagt frontfigur i suksessbandet PK & Dansefolket. Og det var PK som også var vokalist på Vikings sine mest populære innspillinger, slik som låten "Venus" som faktisk toppet Europatoppen i 1979 og den store landeplagen "Du må ha det riktig godt" som også er en slager den dag i dag, takket være PK & Dansefolket sin nyinnspilling av låten over 20 år senere. Det hører også med til historien at PK helt tilfeldig traff på Vikingsgutta langs veien og dermed ble hyret inn som ny vokalist da den forrige hadde sluttet, noe som skulle vise seg å bli et skikkelig lykketreff for Vikings som band.

Da 80 tallet kom og Vikings hadde avrundet 70 tallet med sitt kanskje mest populære album "Vikings 4 - Gjør som en viking" i 1979, så bestod gruppa av Åge Haugan, PK Støbakk, Bjørn Schandy, Stein Haanshus og Tor Lindberg. Siste album med Vikings ble forøvrig utgitt i 1981 og het "Vikings 5 - I rockeheksens klør".

På midten av 80 tallet så ble Vikings lagt ned etter at Støbakk sluttet, og dermed skulle det ta over 15 år før han igjen dukket opp som konferansier under den første Dansebandfestivalen i Seljord i 2001, og hva som siden skjedde, er en helt annen historie og noe de aller fleste kjenner til...

(KILDE: Norsk Pop & Rock Leksikon) 

NOSTALGI: Jim Oddwinds


Da er vi endelig tilbake med en ny artikkel i vår nostalgi-serie der vi presenterer gamle og til dels legendariske norske danseorkestre. Denne gangen skal vi presentere et godt gammelt band fra Romerike ved navn Jim Oddwinds som har eksistert under det navnet siden 1964.

Jim Oddwinds gikk tidligere under navnet The Vultures, men byttet altså navn til Jim Oddwinds i 1964. I godt over 45 år har orkesteret nå turnert over store deler av Norge men den spede begynnelsen var på lokalet Dalheim i Gansdalen utenfor Fetsund på det sørlige Romerike. Dette ble øvingslokalet til Jim Oddwinds og på fredagene ble det arrangert såkalt Ten-treff for alle tenåringene på Romerike med Jim Oddwinds på scena. 

Den første utgaven av Jim Oddwinds bestod av Jim Solberg på trommer, Oddvin Sørlie på sang og gitar, Anders Uriansrud på saksofon, Tore Tveter på bass og Harald Oseth, orkesterlederen, på trekkspill og orgel. Oddvin var kjent som en meget dyktig sanger som hadde som sin spesialitet å fremføre låter fra countrylegenden Bobby Bare samt mer typiske svensktopplåter. I en ettårs periode var også Mohammad Said Omari med som var en kløpper til å tolke calypsorytmer og låter fra Harry Bellafonte.

Jim Oddwinds har forøvrig fostret flere kommende sangstjerner, deriblant Svenn Erik Fjeldberg, Bente Bråten, Glenn Tharaldsen(gjesteartist sammen med hans eget band Support), Laila Kristin, Anita Andreassen Kanstad, Anita Dragseth, Solfrid Stene og Liv og Bjørn Grytøyr, sangere som senere har gjort lysende karrierer i andre band og musikkprosjekter. Den landskjente gitaristen John "Mykjan" Fredriksen har også flere års fartstid fra nettopp Jim Oddwinds, en mann som forøvrig er kjent som en av landets beste gitarister.

Platedebuten til Jim Oddwinds kom i 1967 da de utga singelen med "To hjerter" på ene sida og "Anne Lise" på den andre. Denne plata ble utgitt på plateselskapet Continental Records og ble lansert på et stort russeshow på Jordal Amfi dette året. På denne tida hadde også Harald Hagen blitt med som ny mann på saksofon. Senere kom to singler med Svenn Erik Fjeldberg om vokalist, også utgitt på Continental. På samme tid så fikk også Jim Oddwinds det ærefulle oppdraget å spille sammen med selveste The Kinks på Motangen i Blaker, et meget kjent og populært internasjonalt band på den tida.

Først i 1980 kom Jim Oddwinds med sin første fulle LP-plate, denne ble utgitt akkurat til vinter-OL skulle arrangeres i Lake Placid det året og dermed passet det jo bra å lansere låten "Balladen om Eric Heiden" og ikke minst "Lake Placid-here we come". På denne plata medvirket både Glenn Tharaldsen som gjesteartist og navnesøstrene Anita & Anita på vokal.

Andre kjente låter med Jim Oddwinds er "Bare en episode i mitt liv", "Vandringsmann" og "Goodnight Irene". Kun ei CD-plate har bandet gitt ut og denne kom på 90 tallet og het rett og slett "Jim Oddwinds". Denne ble utgitt på BW Records og gjorde blant annet flotte listeplasseringeer i Danmark. På denne plata var det Leif Sande som var vokalist. I 2011 består Jim Oddwinds av Oddvin Sørlie sammen med  John Dobran og Harald Oseth, så det er fortsatt liv laga for denne gjengen som har en lang merittliste, men som kanskje ikke er like godt kjent blant dagens oppvoksende generasjoner.

Vi må også tilføye at Jim Oddwinds var det første nordiske orkesteret som turnerte i Polen.

Vi takker Arnfinn Opsand på Dansaktuellt.com samt Tore Tveter og Harald Oseth for hjelp med stoff og materiale til å forfatte denne artikkelen.

NOSTALGI: Bugges Firo


Da er vi tilbake med en ny artikkel i vår nostalgiserie, hvor vi presentererer gamle norske danseband, noen er historie mens andre fortsatt holder det gående. Denne gangen skal vi ta for oss trønderbandet Bugges Firo som har røtter tilbake til 1967, og som fortsatt lever i beste velgående, selv om et av de mangeårige medlemmene gikk bort i 2009.

Bugges Firo ble startet våren 1967 av elever ved Lademoen skole. Tore Bugge Pedersen har helt siden dengang vært bandets vokalist og frontfigur med sin velkjente trønderbart. Med seg fra starten hadde han Tore Lande på gitar og vokal, Dagfinn Ellefsen(nå i Gluntan) på bass og vokal, Roger Andersen på trommer og Arne Kristian Svendsen på tangenter og vokal. Sistnevnte døde forøvrig i september 2009. Ut fra navnet og dømme, altså "Firo", så skulle bandet egentlig være en kvartett, noe de aldri har vært. Navnet henspeilet istedet på at Tore Bugge Pedersen hadde med seg fire mann til i orkesteret sitt. Roger Andersen forlot forøvrig bandet da repertoaret etterhvert ble dreiet over fra rock til mer tradisjonell dansemusikk og ble erstattet av Per Kristian Andersen på trommer.

I 1970 skjedde det store ting for Bugges Firo, for da vant de det trønderske mesterskapet for pop-band. Premien her var en platekontrakt med selskapet MCA, og dette førte til at bandet spilte inn fire låter som ble fordelt på to singler hvorav den ene kom i 1970, mens den andre ble utgitt først i 1971. De to første singellåtene het "Veien tilbake" og "Den som lever får se". De to neste het "Borte bra, men hjemme best" og "Allikevel".

I 1975 byttet Bugges Firo igjen trommeslager, denne gangen var det Rune Nordal som tok over etter Per Kristian Andersen. Rett etter dette så medvirket bandet på samleplata "Trønder-kremen" fra Nett Records sammen med seks andre danseband. Etter dette gikk Bugges Firo inn i sin mest populære periode hvor de utgav fire LP-plater på platemerket Philips.

Spesialiteten til Bugges Firo var på denne tida å oversette gamle internasjonale popslagere til norsk. På den første plata de gav ut så hadde de blant annet med en norsk versjon av "Speedy Gonzales" fra Pat Boone som gjorde suksess på Norsktoppen i 1976. Oppfølgeren til denne kom samme året og het "Cadillac". 

Det tredje albumet til bandet kom i 1977, og det er her vi finner bandets aller største hit, nemlig "She loves you yeah" som endte opp på førsteplass både på Norsktoppen og Europatoppen. Dette skjedde faktisk samme uka. Albumet denne gangen bar tittelen "Bugges Firo skyter med skarpt". Alle de tre første platene til bandet ble produsert av Rune Nordal, trommeslageren i Bugges Firo, en mann som også er en velkjent produsent i det norske musikkmiljøet forøvrig. 

Etter at den tredje plata var innspilt og utgitt, så gjennomgikk Bugges Firo visse omrokkeringer innad i bandet ettersom Dagfinn Ellefsen og Rune Nordal gikk ut av bandet, mens Bjørn Nessjø kom inn på bass, gitar og vokal og Harry Fuglem kom inn på trommer. Bjørn Nessjø var også produsent for gruppas fjerde album, som ble hetende "5 fra glemselen" og kom i 1978. Da den femte plata, "Bugges på boks", kom i 1981 var Rune Nordal igjen tilbake bak trommene, og nå hadde de istedet en ny mann på gitar, nemlig Geir Falck som overtok etter Tore Lande. På denne tida var det meste av låtmaterialet egenkomponert, først og fremst av Arne Svendsen. Den femte LP-plata ble produsert av Bjørn og Rune.

Etter dette var det forholdsvis stille fra Bugges Firo på mange måter, selv om de fortsatt opptrådte og holdt det gående. Jeg husker blant annet at de spilte på en stor dansegalla på Biri Travbane i 1989 som også ble filmet og sendt i flere episoder på TVNorge i ettertid. I forbindelse med dansegallaene som bandet deltok på rundt 1989-1990 så ble det også spilt inn en egen låt som het nettopp "Dansegalla" og hvor Bugges Firo hadde med seg storheter som Bjøro Håland, Christer Sjögren, Lasse Johansen og Sven Erik Magnusson. Men på platefronten forøvrig skjedde det lite helt fram til årtusenskiftet, da de utga nytt album hos Tylden & Co, fortsatt med egne låter fremført på trønderdialekt, både gamle innspillinger fra 70 tallet og noen helt nye. Denne plata fikk tittelen "På dansefot" og det er også der vi finner kjenningsmelodien til radioprogrammet På Dansefot på NRK, for hvis du ikke visste det, så er det faktisk Bugges Firo som spiller denne. Da denne plata kom var det bare Tore Bugge Pedersen og Arne Kristian Svendsen som var igjen fra originalbesetningen. I tillegg hadde de med seg Thor Egil Larsen på gitar, Per Lauritzen på saksofon, Bjarne Bårdstu på bass og Leif Arnold Raanes bak trommene. 

Senere har de kommet med ei juleplate i 2003 samt ei ny samleplate i 2008, begge disse også hos Tylden & Co. De har også deltatt i melodikonkurranser i regi av både Se og Hør og NRK, og nå i 2010 har de blant annet opptrådt i Ytre Enebakk på sommershow med Fridtjof alias Øyvind Blunck og på Nostalgifestivalen i Stjørdal. 

Noen av de mange populære låtene til Bugges Firo er blant annet "Takk for i kveld", "Ei frægnat lita frøken", "Spælledilla" og "Bli med på dans" for å nevne noen.

Kjennemerket til Bugges Firo er fortsatt deres flerstemte sang, med hele fem stemmer, og de har også ei egen hjemmeside hvor du finner mye spennende og nyttig info om bandet. Denne finner du på www.buggesfiro.no . 

(Kilde: Norsk Pop & Rock Leksikon)

NOSTALGI: Torry Enghs


Vår nostalgiserie med gamle norske danseband er tilbake, og vi kan denne gangen presentere et av Totens mest populære danseband gjennom tidene, nemlig Torry Enghs som startet opp i 1969 og som opprinnelig var et storband med blåserekke og med et repertoar som strakk seg fra lett popmusikk til jazz og lignende.

Torry Enghs bestod opprinneglig av grunnleggerne Trond "Torry" Eliassen på vokal, gitar, saksofon og trombone og Arild Engh(senere kjent fra Ole Ivars) på trommer i tillegg til Ivar Georg Hansen på orgel og vokal, Tom Narten på saksofon og fløyte, Kjell Arne Olsen på trompet, Jan Egil Båkind på trompet, Sveinung Hovensjø på gitar og Nils Østby på bass. Med andre ord et band som telte hele 8 medlemmer. Etter å ha startet opp som et band med mye pop og jazz på repertoaret så ble gruppa etterhvert store eksponenter for glad norsk dansemusikk med steelguitar og saksofon som viktige instrumenter i lydbildet. Gjennombruddet kom ganske fort med låten "Hippie Hege" som kom i 1969 og som ble tildelt sølvplate i 1970. Dette var også bandets første singellåt. Det var velkjente C.C.Bøyesen som var produsent for den første plata og låten "Hippie Hege" ble også lansert i Tyskland, England, Spania og Sverige.

Tidlig på 70 tallet kom Torry Enghs med ytterligere to plater, men den ene ble likevel ikke utgitt før i 1976. Denne ble produsert av Arne Schulze som var kjent fra gruppa Popol Vuh. Plate nummer to av disse ble produsert av Johnny Sareussen og inneholdt blant annet bandets kommende landeplage "Karoline Kjøs". Begge disse platene fikk tittelen "Portrett", noe som ble ganske forvirrende for folk, og likere ble det ikke av at den andre plata av disse ble reutgitt på midten av 70 tallet med både nytt cover og nye titler. På omslaget stod det "Jag vill inte byta med någon" og på etiketten på selve plata stod det "En liten kvinne". Bortsett fra dette noe forvirrende elementet på disse to platene så var oppskriften for alle bandets plater en blanding av egne låter og kjente slagere med både norske og svenske tekster. 

I 1973 skjedde den første av flere omrokkeringer i bandets besetning. Dette startet med at Dag Spantell begynte å benytte seg av Torry Enghs som backingband. Av bandets åtte opprinnelige medlemmer så var det nå kun Trond Eliassen som var igjen. Ellers så bestod bandet nå av Ivar Eriksen, Geir Wentzel, Carl-Erik Hedløv og Ingar Nordberg. Med denne besetningen så ga gruppa også ut plata "Karnevel" i 1974.

I 1975 så skilte Dag Spantell og Torry Enghs lag, og Trond fortsatte bandet som nå var blitt til en helt ny sekstett. Her fikk han med seg Kjell Solem, Bjørn Rugaas, Helge Eftedal, Stig Brøndmo og Rune Tollefsen. Denne besetningen ga ut to LP-plater på selskapet Tambourine, plater som blant annet inneholdt låter som "Nyfeminist fra Drammen" pluss en 8 minutter lang versjon av Elvis sin "Burning love". På disse platene var det Trond Eliassen selv som stod som produsent. På denne tida medvirket også Torry Enghs på flere samleplater som også ble utgitt på Tambourine. 

Når 80 tallet kom så konsentrerte Torry Enghs seg om å reise rundt og opptre live uten å gi ut noen flere plater. På denne tida dukket også grunnlegger Arild Engh opp bak trommene i Ole Ivars hvor han sitter fortsatt, mens gruppas opprinnelige vokalist, Ivar Georg Hansen, nå vendte tilbake til Torry Enghs. Først på 90 tallet kom bandet med nye plater, tilsammen tre stykker under fellestittelen "På oppfordring". På denne tida bestod bandet av Ivar Georg på vokal mens han hadde med seg Trond Meland, Bjørn Elvestad, Alf Håvard Nyseth og Erik Snaprud i tillegg til Trond Eliassen selv. Det er også denne besteningen som figurerer på bildet vi har satt inn i denne saken. Den siste plata i denne serien kom ut i 1993 og ble den siste plate som ble utgitt med Ivar Georg Hansen på vokal.

Det siste vi hørte fra Torry Enghs før de la inn årene i 2008 var ei plate som het "100% Torry Enghs" og som hadde Tommy Øiamo som vokalist. I tillegg til han og Trond så bestod bandet den siste tida av bare nye medlemmer, blant annet tidligere medlemmer fra Totenbandet Freelance. De hadde også med seg Jan Arne Lønseth på vokal en kort periode før Tommy Øiamo tok over og tauet Torry Enghs-skuta i land for aller siste gang med ei plate som inneholdt en rekke av gruppas gamle slagere i nyinnspilte versjoner. En helt ny låt fra Sverige ble også spilt inn til denne plata, nemlig "Ingen stopper oss nå".

Torry Enghs sin karriere ble altså nesten 40 år lang, men det må også nevnes at etter en navnestrid mellom to av gruppas medlemmer så ble det også startet et helt nytt band i 2001 med Ivar Georg Hansen som vokalist og dette bandet ble hetende "Nye Torry Enghs".

(Kilde: Norsk Pop & Rock Leksikon)

NOSTALGI: Reddik


I vår nostalgiserie om gamle norske danseband har vi nå kommet fram til Moldebandet Reddik som ble startet i 1973 og som har hatt mange gode låter på repertoaret opp gjennom årene, mest kjent med Finn Erlandsen i fronten.

Der var i 1973 at Finn Erlandsen startet dansebandet Reddik sammen med velkjente Lars Egil Vågseter, nå kjent fra bandet Vassendgutane, i tillegg til Vebjørn Rokstad på bass, Sven Bernt Ellingseter på saksofon og Magne Asphol på trommer. Lars Egil er fortsatt med Finn og turnerer mens det opp gjennom årene har vært et 30 talls medlemmer innom Reddik. Reddik spiller dansemusikk av den tradisjonelle svenske stilen og har ved flere anledninger opptrådt sammen med Vikingarna.

Reddik ga ut sin debutplate i 1976 med albumet "Sommeren som var". I 1977 deltok de på en såkalt dugnads-LP som ble utgitt av Nor-West Records på Sunndalsøra. På samme plate medvirket også artister som Anita Farstad og dansebandene Juft og Jonsok.

Fra 1978 så valgte Finn Erlandsen å jobbe med musikken på heltid. Året etter gikk en utvidet utgave av Reddik i studio og produserte en ny LP på plateselskapet CBS. Dette fikk enkelt og greit tittelen "Reddik" og var laget etter samme mal som debutplata, nemlig mest eget materiale sammen med noen svenske og engelske slagere oversatt til norsk.

I tida som fulgte så fungerte Reddik blant annet som husband i NRK sin serie "Svingom" og Finn ble også vokalist i en gjeng som kalte seg "Sønner av Norge". Denne gruppa fikk på 90 tallet en slager med låten "Fadderi faddera" som egentlig er en Ole Ivars-låt. På 90 tallet ble også en ny utgave av Reddik stablet på bena, denne gangen med Roger Tverfjell på tangentinstrumenter og Atila Borza på trommer. I 1991 kom plata "Med fengende dansemusikk 1" på markedet, ei plate som ble utgitt av GP Records på Fetsund med Gunnar GP Pedersen i spissen. Det ble imidlertid ikke flere plater i denne serien, men istedet kom plata "Hjerter i brann" ut i 1995 på plateselskapet Dodgy Records. Dette er etter undertegnedes mening Reddik sin sterkeste plate noensinne og på denne plata medvirket også unge og vakre Christin Hoff på en duett sammen med Finn. I tillegg hadde Reddik også med seg Torstein Flakne fra Stage Dolls på denne produksjonen, og plata ble spilt inn i Trondheim med Rune Nordal som produsent. Etter min mening er dette noe av det beste som er laget av norske dansebandplater noensinne med låter som "Midtsommerkveld", "Spille en swing", "Hyllest til Romsdal" og "Juniminner". 

Andre slagere Reddik har hatt opp gjennom årene er "Adjø Milano" og "Dimmetid" som også har vært en gjenganger i Nattønsket på NRK.

Samtidig med å fronte dansebandet Reddik har også Finn Erlandsen komponert låter for andre artister. Den mest kjente av disse er nok den morsomme låten om finanskongene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten med tittelen "Røkke og Gjelsten og I" som ble en slager både med humorgruppa Trøste & Bære og med Finn selv. Etterhvert kom også en oppfølger som Finn døpte til "Røkke og Gjelsten og Bondevik og I" og denne ble med på Reddik sin jubileumsplate som kom i 1998 og som markerte bandets 25 års jubileum. 

I tillegg har Finn Erlandsen også gitt ut et album sammen med noen som kalte seg "Sentrumskameratene" og her gikk Finn politikken i vold og spilte blant annet inn låten "I vil være statsminister i" i forbindelse med at Kjell Magne Bondevik tok over rollen som Norges statminister. Denne låten kom i 1997 og i 2001 ble den besvart med oppfølgeren "Få igjen stol'n min Jens" som kanskje ikke er fullt så godt kjent. Albumet som Finn og Sentrumskameratene ga ut fikk tittelen "Sterke saker" og inneholdt blant annet freske låter som "Ho Anne e på tjukken" og "Sommerdans på Sekjinn". Denne kom i 1997 og ble utgitt på plateselskapet Talent med Arve Sigvaldsen i spissen. På denne plata ble alle låtene framført på Finn sin egen sjarmerende Romsdalsdialekt. Dette er også den seneste full-CD'en som Finn Erlandsen har medvirket på etter det jeg kjenner til, men han har i ettertid også gitt ut flere singellåter på plateselskapet Carambole Records som også hører inn under Talent og Arve Sigvaldsen. Den siste singelen som ble utgitt her heter "Det er livet" fra 2006, men Finn kom også med en julesang rett før jul i 2008 som het "Christmas angel in the sky". 

KILDE: Carambolegroup

NOSTALGI: Katho


Da er vi i gang igjen med vår nostalgiserie etter noen måneders opphold i sommer. Denne gangen er det Hamarbandet Katho vi skal sette under lupen, bandet som blant annet ble forløperen til Scandinavia og som også fostret opp Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen på 70 og 80 tallet.

Flere nettsteder samt Jan Eggum sitt Pop & Rock-leksikon skriver feilaktig at Katho var fra Gjøvik, men etter å ha konsultert meg med diverse musikkeksperter fra distriktet, så har jeg kommet fram til at de aldri har vært noe Gjøvikband men derimot fra Hamar. Bandet ble startet i 1973 og navnet Katho var satt sammen av de første bokstavene i fornavnene til medlemmene, nemlig Kjell, Arne, Tore, Henry og Olav. Litt nærmere forklart var dette Kjell Søby, Arne G.Bekk, Tore Halvorsen, Henry Slaatten og Olav Nersveen. Dette var den aller første besetningen av Katho. Utskifting av medlemmene startet allerede før den første plata kom ut, og da bandets andre LP var klar i 1975 var det bare Tore Halvorsen som var igjen av gruppas opprinnelige besetning. I løpet av årene bandet eksisterte var en rekke ulike medlemmer innom, vi kan nevne de viktigste og det var Tore Halvorsen, Steinar Kristiansen(nå med mellomnavnet Storm), Gard "Dutte" Christensen(senere Strøm), Alan Graves, Gunnar Engen, Morten Nyhus, Egil Forårsveen og Finn Jacobsen. 

Platene som Katho ga ut var ganske varierte rent musikalsk. Det strakk seg fra 50 talls rock via gammeldans til svensktopplåter. 70 talls funkmusikk var de også innom og mye annen fengende dansemusikk. Tekstene var en periode noe småfrekke i formen og med nærgående beskrivelser av diverse ting som kunne foregå på bygdefest. Etterhvert ble denne språkbruken tonet noe ned og fra plate nummer tre så var tekstene til Katho blitt litt snillere i kantene. På bandets to første plater var det Tore Halvorsen som skrev de fleste låtene, men fra og med plata "Dagen er din" som kom i 1977 så var det Steinar Kristiansen som overtok det meste av låtskrivingen. "Dagen er din" var også den plata som gjorde at Katho ble mer et ordinært danseband. Dette albumet var det første som ble produsert i Trondheim av Rune Nordal som var produsent. Tittellåten "Dagen er din" ble jo som kjent en stor landeplage både i Ønskekonserten og i andre radioprogrammer, og skulle det feires en bursdag eller noen skulle gratuleres så var det som regel "Dagen er din" som ble spilt. Denne slageren ble også gjort på svensk med Vikingarna på slutten av 80 tallet, i tillegg til at Scandinavia også har hatt denne låten som en av sine aller største slagere. Katho produserte etterhvert flere storselgere og favoritter, og de fikk tilsammen 14 plasseringer på Norsktoppen, men ingen av låtene kunne måle seg med "Dagen er din". 

Etter et tiår med mye suksess og åtte plateutgivelser så valgte Tore Halvorsen i 1988 å trekke seg ut og hadde egentlig tenkt å holde seg unna artistlivet også, men skjebnen ville det slik at Tore skulle takke ja til å hjelpe Ole Ivars i en kort periode til de fant seg ny vokalist etter Lasse Johansen og der ble han likså godt værende som vi alle kjenner til. 

Katho holdt det gående helt til starten på 90 tallet, fra da av var bandet historie. I 1988 ble Katho reorganisert og fire av bandets medlemmer valgte å gå egne veier og startet dermed bandet Scandinavia. Dette var Steinar Storm Kristiansen, Finn Jacobsen, Pål Fuglseth Tautra og Ronny Jakobsen. Disse slo seg sammen med Bjørn O.Jensen og Terje Mårstad fra Torry Enghs, men dette er en helt annen historie som vi ikke skal gå inn på her. Det siste vi hørte fra Katho var ei samleplate som Tylden & Co ga ut i 2005 og i den forbindelse så ble også bandet gjenforent for en kveld i forbindelse med releasepartyet ombord på dansebåten Stena Saga. 

KILDER: MIC.NO OG NORSK POP OG ROCK LEKSIKON 


Les mer på MIC sine nettsider
Les mer på Gard Dutte Strøm sin hjemmeside

NOSTALGI: Nordre Sving


I denne artikkelen i vår nostalgi-serie skal vi ta for oss Nordre Sving, et band som har holdt det gående siden 60 tallet og som var spesielt kjent for å blande sport og musikk på en ganske genial måte. De skrev låter om de fleste sportsgrener som nordmenn har et forhold til og de ga ut mange plater på 70- og begynnelsen av 80-tallet.

Nordre Sving hadde sitt utspring i Oslo hvor de ble startet i 1962 under navnet The Buccaneers. Med sine røtter på Kampen og Vålerenga har de skrevet mange hyllester til sin egen hjemby i tillegg til at de har turnert over store deler av verden, blant annet i Moskva og USA. 

Det eneste medlemmet som har vært med i bandet under hele karrieren er Kolbjørn Hagen, bandets trommeslager. Fram til midten av 80 tallet var Bjørn Langli en av de store drivkreftene bakom Nordre Sving og han var også bandets vokalist. Bjørn døde forøvrig nå for kort tid siden. Foruten Kolbjørn og Bjørn så var Jan Rudolf Pettersen, Harald Meland, Terje Lia, Ivar Eriksen og Birger Dahlman noen av bandets viktigste medlemmer opp gjennom årene. Den siste tiden var Henning Fries vokalist og han var også med på bandets hittil seneste plateutgivelse som het "Livets glade gutter" og som kom ut i 1999. Da denne plata kom så bestod Nordre Sving av Kolbjørn, Harald, Terje, Jan Rudolf og Henning. Ut fra det For Swingende kjenner til så eksisterer bandet Nordre Sving fortsatt men de er ikke spesielt aktive nå for tiden. 

Det hele startet med at fire skolegutter fra Teisen Gymnas dannet shadowsbandet The Buccaneers som altså var forløperen til Nordre Sving. Bandet var den gang inspirert av Beatles og Gals & Pals og begynte etterhvert også å synge i tillegg til gitarsoundet som shadowsbandene var kjent for. I 1969 ble The Buccaneers engasjert av plateprodusent Arve Sigvaldsen for å spille inn bandets første og største slager, "Bislet Special", under navnet Nordre Sving Blandede Mannskor og Orkester. Sangen stammet opprinnelig fra det britiske bandet The Scaffold og låtens originaltittel var "Lily The Pink". Det hører også med til historien at det på denne tiden verserte to ulike norske versjoner av denne låten, ettersom Gluntan også spilte inn samme låt under tittelen "Dr. E.Vang". Begge disse versjonene lå høyt oppe på de norske hitlistene i begynnelsen av 1969. 

Arve Sigvaldsen fortsatte samarbeidet med Nordre Sving og i 1970 ga han ut bandets første album som fikk tittelen "Spelle litt for galleri". Også på denne plata handlet låtene mye om sport. De hyllet både skøyteløpere og fotballspillere med norske versjoner av kjente utenlandske slagere slik som "Venus" og "Ob-la-di, Ob-la-da" i tillegg til at de også lanserte storslageren "En slant til trikken hjem" på dette albumet. Etter dette ble Nordre Sving hyret til å vært husorkester på Arve Sigvaldsen sin velkjente plateserie På Treff Med. Fra midten av 70 tallet opphørte imidlertid dette samarbeidet og Nordre Sving satset kun på egne utgivelser. 

I perioden fra 1972 til 1982 var Nordre Sving særdeles aktive på platefronten og ga ut ti LP-plater på like mange år. Bandet deltok også på en del samleplater. De aller fleste albumene hadde samme oppskrift som debutplata, nemlig utenlandske slagere med norske tekster i tillegg til et knippe egenkomponerte låter. På albumet "På krøttersti og kjerrevei" fra 1979 fikk Nordre Sving med seg Henning Fries som gjesteartist og 20 år etter skulle Henning vende tilbake til Nordre Sving som fast medlem etter å ha hatt suksess som soloartist en del år, blant annet med låten "Legg et stykke ved til på peisen" som kanskje er den mest kjente låten til Henning utenom tida med Nordre Sving. 

I de senere årene har det kommet ut flere samlealbum med Nordre Sving, blant annet ga de i 1993 ut en CD hos Tylden & Co med 20 av sine beste låter i tillegg til et knippe helt nyinnspilte låter. Nå for ikke så lenge siden ga også Arve Sigvaldsen og Talent ut en samle-CD med Nordre Sving sine mange slagere, og det er denne CD'en vi har hentet hovedbildet i denne saken fra. Dette er foreløpig det siste som har kommet ut av plater fra Nordre Sving, men ut fra en av våre kilder å dømme så eksisterer Nordre Sving fortsatt men i hvilken grad de fortsatt holder på kjenner vi ikke til å skrivende stund. Henning Fries har ihvertfall nylig kommet ut med et nytt soloalbum og er vel dermed å betrakte som ute av Nordre Sving, men vi skal ikke se bort i fra at gutta kanskje kan dukke opp igjen i ulike sammenhenger med tida, selv om en av hovedmennene bakom bandet, nemlig Bjørn Langli, altså døde for kort tid siden. Uansett vil nok strofer som "litt te med no' godt i" og "en termos Bislet Special" fortsatt leve videre i mange nordmenns hjerter. 

KILDE: Norsk Pop og Rock Leksikon 


Les mer på nettstedet Mic.no

NOSTALGI: Kjell Vidars


I vår nostalgiserie om gamle norske danseband har vi nå kommet fram til et av undertegnedes store favorittband gjennom tidene, nemlig Hadelandsbandet Kjell Vidars som har eksistert siden 1969.

Kjell Vidars startet altså opp i april 1969 og ble dannet av Kjell Bjørklund på gitar og vokal og Ole Vidar Lien på bass og vokal. I tillegg til disse to så bestod den første besetningen av bandet av Arne Støen på orgel og trekkspill, Øystein Hvalby på trommer og Øyvind Lysenstøen på gitar og vokal. Bandets hovedvokalist har hele tiden vært Kjell Bjørklund. 

Gruppa debuterte på platemarkedet i 1973 med en hyllestplate til Gluntan med 18 store Gluntan-slagere i sine egne versjoner. Denne plata solgte i over 25000 eksemplarer og ga dermed Kjell Vidars den første av mange sølvplater.¨ 

Samme år ga Kjell Vidars også ut ei juleplate med tittelen "Hei, hå nå er det jul igjen". Også denne bestod av 18 låter. Ikke nok med det, men ei tredje plate kom også ut innen det var gått et år og denne fikk tittelen "Rett hjem". Disse platene ble utgitt på platemerket Nett Records. Den tredje av disse platene ble en pekepinn på hvordan de kommende platene til bandet skulle bli. Oppskriften til de fleste av Kjell Vidars sine plater bestod av utenlandske slagere med norske tekster pluss et knippe låter levert av norske artister. Mange av sangene ble gjengangere på Norsktoppen og de oppnådde tilsammen 25 førsteplasser på denne populære listen. Ikke nok med det, men i januar 1977 klarte gutta også det kunststykket å havne på første plass av Europatoppen med instrumentallåten "Guitar Boogie". Kjell Vidars fikk også en viss popularitet hos svenskene hvor de ble omtalt som "Norges mestsäljande dansband". Bandet ga også ut ei plate med svenske tekster for det svenske markedet. 

Fram til 1979 var besetningen den samme som ved oppstarten men nå ble Øystein Hvalby erstattet av Jan Tore Iversen på trommer og i 1982 sluttet også Arne Støen og Øyvind Lysenstøen som ble erstattet av henholdsvis Terje Eriksen og Asbjørn Furulund. I 1984 ble bandet redusert til en kvartett da Asbjørn ga seg. Noen år senere kom han imidlertid tilbake og var med på bandets hittil siste studioalbum "Kjell Vidars går igjen" som ble utgitt i 1992. På denne plata medvirket Kjell Bjørklund, Ole Vidar Lien, Asbjørn Furulund, Jan Tore Iversen og det nyeste medlemmet ved navn Øyvind Myhre på keyboards. Dette var det siste vi hørte fra Kjell Vidars før de i 2002 ga ut ei samleplate med sine aller største slagere. 

Det bør også nevnes at iløpet av karrieren sin så solgte Kjell Vidars over 600.000 plater. Noen av de største slagerne til Kjell Vidars var "Per Ugle", "Arven", "Puff den lille dragen", "Skateboard", "Livet går vidare" og "En favn med røde roser".

At Kjell Vidars er blitt legendariske i norsk dansebandsammenheng er det ihvertfall ingen tvil om og de hadde en ekthet, en troverdighet og en særegenhet som mange andre band kan misunne dem. 

KILDE: Norsk Pop & Rock Leksikon 

NOSTALGI: Mimix


Mimix var på 90 tallet et av Norges mest populære danseband, omtrent like populære som Ole Ivars er idag. Bandet ga ut flere plater med mange sterke og populære danselåter, men i 1998 var det slutt, da la gutta instrumentene på hylla. 

Mimix startet opp allerede i 1972 og bestod da av Marvin Hermansen, Alfred Håkonsen, Tor Stoknes, Øyvind Eriksen og Bjørn Johannessen. 

Bandet sin første plateutgivelse kom i 1985 og het "Kom og dans med meg". På den tida var det Bente Bøe som var bandets hovedvokalist og med seg i Mimix hadde hun da Leif Åge Fredriksen, Marvin Hermansen, Alfred Håkonsen, Bjørn Johannessen, Arvid Numme og Jon Teyler. 

Deretter går det fem år frem til neste utgivelse kommer i 1990. Tittelen på denne er "California blue" og inneholder slagere som "Tårer på ditt kinn", "Piken i dalen" og "Lise Lotte" for å nevne noen. Her har Bente og Leif Åge sluttet og Roger Askjem har kommet med på vokal og keyboard/trekkspill. 

I 1991 kommer bandets tredje plate med tittelen "De nære ting". Her finner vi kjente slagere som "Her lever sommeren", "Idag har jeg brent mine kjærlighetsbrev" og "Ola var fra Sandefjord". Et par av disse låtene blir gjengangere og store landeplager både på Norsktoppen og norsk radio generelt. Det er forøvrig plateselskapet til Arve Sigvaldsen, Crema, som gir ut platene til Mimix på denne tida. Nå har bandet også tre vokalister som bytter på å synge, nemlig Alfred, Arvid og Roger, men Arvid Numme regnes nok som bandets hovedvokalist. 

Året 1992 kommer så plata "Jukebox" på markedet. Fra denne plata blir det også laget video av flere låter som blant annet blir sendt som eget program på TVNorge i tillegg til at det også gis ut en videofilm med alle låtene på. Kjente låter fra denne plata er "Jukebox i mitt hjerte", "Vandringsmenn synger" og "Avskjedstoner". 

Så i 1993 skjer noe tragisk i Mimix, da dør mannen som startet opp det hele, nemlig Marvin Hermansen, og framtida føles usikker for bandet. Likevel drøyer det ikke mer enn to år før det kommer nok ei plate med Mimix, denne gang under tittelen "Takk for sist" og dette viser seg også å bli Mimix sin femte og siste plateutgivelse. 
På denne plata har Marvin Hermansen fått inn Rune Eriksen som erstatning på trommer. Denne plata inneholder låter som "Har du peng har du seng", "Susanne, Birgitte og Janne" og "Ingen dag har vært som denne". Denne plata setter altså punktum for Mimix sin platekarriere, men bandet holder det fortsatt gående fram til 1998 da de legger instrumentene på hylla og legger ned hele dansebandeventyret Mimix. 

KILDE: Kenneth Mauseth sin nostalgiside Adress Rosenhill

NOSTALGI: Doodle Bugs


I vår nye serie hvor vi presenterer gamle norske danseband har vi denne gangen valgt å presentere dere for et av undertegnedes store favorittband opp gjennom årene, nemlig Doodle Bugs fra Elverum, eller "Vegglusene fra Østerdalen" som de også ble kalt.

I hele 30 år reiste Doodle Bugs rundt omkring og underholdt både norsk og færøysk dansepublikum. Nye plateproduksjoner har også blitt sluppet med jevne mellomrom. Selv om Doodle Bugs nå har lagt inn årene for lengst så vil nok mange av gruppas melodier fortsatt bli husket i mange år framover. Det siste utspillet fra bandet på platefronten var samle-CD'en "40 beste" som Mix Music og Ola Meljordshagen utga i 2002. Ola Meljordshagen er nå borte, men han var en av grunnleggerne av Doodle Bugs og en av de som stod på sterkest for å prøve å gjenforene gruppa for ikke så mange år siden. Dette rakk han dessverre ikke å realisere før han døde for få år siden, men heldigvis rakk han å få ut denne unike samle-CD'en på markedet, ei plate som dessverre ikke er så enkel å oppdrive i butikkene lenger, men som er en utrolig god dokumentasjon på de fleste store slagerne som Doodle Bugs hadde iløpet av sin karriere, alt fra Lille Laila på 60 tallet til den nyeste innspillingen "Minner fra Torshavn". 

De fleste av låtene som Doodle Bugs hadde på sitt repertoar var skrevet av bandets vokalist Åge Heltzen. I tillegg til Åge og Ola så vil nok mange også forbinde Doodle Bugs med navn som Rolf Kjernet, Arild Engemoen og Bernt Østby. Andre personer som har vært innom gruppa er Undis Lien, Ragnar Barnhus og Jens Erik Lindmoen pluss et titalls andre medlemmer som var innom bandet i kortere perioder. 

Noen av Doodle Bugs sine mest kjente låter var "Lille Laila", "Farvel Kristin", "Vest i havet", "Einsam", "Pernille", "Jossefin", "Nordsjøens perle" og "En sang om fred" for å nevne noen. De har også spilt inn et knippe coverlåter opp gjennom årene, slik som "Minnenes melodi", "Minns du bjørken" og "En sång om kärlek". 

Doodle Bugs er også den eneste norske gruppa som har klart å innta de fire første plassene på en utenlandsk 10 på topp liste, nemlig lista på Færøyene der Doodle Bugs alltid har hatt et stort publikum og vært mer populære enn de største internasjonele artistene i flere perioder. En gang i tida måtte til og med Beatles se seg slått av Doodle Bugs på platebarometeret på Færøyene. 

Doodle Bugs sin debutsingel var selvfølgelig "Lille Laila" som kom i 1966 og som har vært reutgitt i flere nyere versjoner ved senere anledninger. Denne singelen har fortsatt salgsrekorden på Færøyene. Selve bandet Doodle Bugs ble startet i 1965 og ble raskt kjent som "Vegglusene fra Østerdalen" med turnebussen "Ormen Lange". Den første besetningen av gruppa bestod av Åge Heltzen, Ola Meljordshagen, Ragnar Bernhus, Rune Olbergsveen og Undis Lien. Det var også denne besetningen som var med på platedebuten i 1966, med Undis Lien sitt velkjente orgelspill. Innen gruppas første LP-plate ble utgitt så sluttet både Ragnar Bernhus og Rune Olbergsveen i bandet, disse ble erstattet av henholdsvis Rolf Kjernet på bass og Arild Engemoen på trommer. Etterhvert fulgte flere utskiftinger, og iløpet av sin karriere var rundt 20 medlemmer innom Doodle Bugs. Men fast frontfigur og låtskriver gjennom hele karrieren har vært Åge Heltzen som har gitt gruppa sitt velkjente særpreg over både vokalen og musikkstilen. 

Når det gjelder albumet "Lille Laila" som vel er den mest kjente produksjonen til bandet så ble dette første gang utgitt i 1969, men har senere være reutgitt to ganger, både på etiketten Nett Records midt på 70 tallet og på EMI i 1979. Det samlede salget for disse tre LP-utgivelsene ligger på over 100.000 eksemplarer. Også bandet andre album med tittelen "Rett og slett" ble reutgitt på Nett Records tidlig på 70 tallet, da under tittelen "Brune øyne" og med nytt omslag. 

Doodle Bugs la inn årene for godt ved tusenårsskiftet etter mer enn 30 år som reisende danseband. De var på Færøyene og spilte 13 ganger og solgte totalt over 600.000 plater. Av Doodle Bugs mange utgivelser kan vi nevne "Lille Laila" i 1969, "Rett og slett" i 1971, "Hemm'brent" i 1974, "Einsam" i 1976, "Doodle Bugs er her igjen" i 1984 og "Lill-Mailen" i 1986. I tillegg har de også vært ute med ei egen juleplate pluss en kassett med nyinnspillinger av gamle låter som ble utgitt på selskapet Sonet en gang på 90-tallet. 

Som det står å lese på platecoveret til den siste samle-CD'en som kom i 2002: "La Doodle Bugs surre med sin LP i ca 40 minutter, og vi tror at det ikke blir så lett å kvitte seg med 'Vegglusene'. De kommer igjen." 

KILDER: Norsk Pop & Rock Leksikon 
Doodle Bugs "40 beste"(MIX CD 023)
 

NOSTALGI: January


Som en forsmak på hva vi kan bringe dere i vår nye artikkelserie om gamle norske danseband så bringer vi her en liten presentasjon av det gamle 70/80 talls bandet January som hadde sin opprinnelse i Sortland i Vesterålen. Dette er bandet hvor Terje Mårstad var vokalist i starten på sin musikalske karriere, mannen som senere var med og startet opp Scandinavia og som nå for tiden jobber mest som soloartist.

January ble startet i 1976 og ble oppløst tidlig på 80 tallet, så de hadde en heller kort karriere. Likevel rakk de å gi ut tre LP-album iløpet av sin karriere, det første kom i 1978 og het "Hvor ble det av sommeren", det andre hadde tittelen "Kraftsalve" og ble utgitt i 1981 før det siste albumet "Troll i eske" kom i 1982. 

January var ei popgruppe som spilte både rock, soul og vanlig dansemusikk og de valgte i 1978 å satse som heltidsmusikere. De fikk platekontrakt med selskapet CBS og det var Kristian Lindeman, kjent fra Norsktoppen, som var produsent for bandets første LP hvor låtmaterialet bestod av kjente, utenlandske slagere med norske tekster. På denne tiden bestod January av Marith Endresen og Terje Mårstad som hovedvokalister, Lars Petter Dahl som nå spiller i Rikingan spilte gitar og sang, Kolbjørn Karlsen spilte tangenter og gitar, Trond Hansen trakterte bass og Ørjan Dahl satt ved trommene. 

I løpet av 1980 begynte January å skrive sine egne låter og fikk dermed etterhvert også sin egen identitet. I tillegg kom Tommy Stensrud inn som erstatning for Terje Mårstad som hoppet av det året. Etter dette skrev gruppa platekontraket med det nystartede selskapet Sheeba Records og kom deretter ut med plata "Kraftsalve" i 1981. Herfra ble låten "Mamma Norge" en liten hit fra January. Produsentene for denne plata var Ola Johansen og Atle Helgestad. 

Den tredje plata som kom i 1982 ble innspilt med Roger Valstad som medprodusent. På denne tiden hadde January også etablert seg på det svenske markedet og låter fra deres to seneste plater ble utstyrt med svenske tekster og ble utgitt på en egen plate som var spesielt beregnet for Sverige. 

Det sies at styrken i January lå i vokalist Marith Endresen som hadde en kraftig sangstemme og en tøff utstråling. Etter at January ble oppløst så dro Marith tilbake til sine egne hjemtrakter igjen og startet etterhvert opp sitt eget bluesband med navnet Marith Endresen Band som først så dagens lys på begynnelsen av 90 tallet. Hun ble også kalt for Nord-Norges souldronning. 

Under finner du noen bilder fra January sin karriere. Klikk på bildene for å se dem i større format. 

Vi takker Terje Mårstad for bruk av bilder og for å ha tipset oss om dette bandet. 

Spilleliste uke 9 - 2017

Her er spillelisten for uke 9 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  DANSBANDSKUNGEN - En riktig schlager
2.  LASSE STEFANZ - Borta med vinden
3.  TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
4.  ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Kom hør mitt hjerte
5.  VANGSTEINS - Bautan i ditt liv
6.  RUNE JOHANSEN - Fra i dag
7.  DONNEZ - Dags att leka klart
8.  DONNEZ - Ner mot Skåneland
9.  DONNEZ - Rus och röda rosor
10.PICAZZO - Siste bussen hjem
11.RONNY NILSEN - Hold fast
12.WRETAZ - Du och jag
13.TITANIX - Det är du

JUKEBOX UKE 9:

1.  JUPITERS - Si meg Louise
2.  JUPITERS - Veronika
3.  JUPITER - Farvel Marita
4.  JUPITER - Kjær mæ heim
5.  JUNO FOUR - Du har gjort min gråa värld till guld igen
6.  JUNO FOUR - Jiggen
7.  JULIE GRUNDT - Mitt liv
8.  JULIE GRUNDT - Fordi du finnes
9.  JONNY BERNTSEN - Solørguttens sang
10.JONNY BERNTSEN - Takk for mange gode år
11.JOE BJØRNARS - Tuba`n
12.JOE BJØRNARS - Je lar strenga før klinge for di skyld
13.KAI ROBERT JOHANSEN - Lillemors drømmer
14.JANNEX - Til lykke kjære mamma
15.JIWS - Barndomshjemmet
16.JIWS - Hvite roser fra Athen

Spilleliste uke 8 - 2017

Her er spillelisten for uke 8 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  BOB STEVENS - Som en saga som en dröm
2.  PK & DANSEFOLKET - Rein magi
3.  PK & DANSEFOLKET - Blue darling
4.  LADDAZ - Kongen av Facebook
5.  RUNE RUDBERG BAND - Run run away
6.  GRABBANS - Du er bare femten år
7.  GRABBANS - Livet er herlig her i Trøndelag
8.  PIA PIHLGRENS - Casino
9.  PIA PIHLGRENS - Där och då
10.PIA PIHLGRENS - Vi talar om kärleken
11.BJØRN & OKAY - Country-medley
12.BLACKJACK - Ängel
13.LADY & LANDSTRYKER`N - På grunn av bagateller

JUKEBOX UKE 8:

1.  JANKOS - Hei får jeg lov
2.  JANKOS - Pappa på lånt tid
3.  JIM ODDWINDS - Min beste venn
4.  JIM ODDWINDS - Det er vel ei meining
5,  JHOHANS - Supermann
6.  JHOHANS - Lykken e kort
7.  JETZ - Fire mil igjen
8.  JETZ - Med vinden i ryggen
9.  JET SET - Vägen till ditt hjärta
10.JET SET - Barndomdsparadis
11.JENNY JENSSEN - My lady
12.JENNY JENSSEN - Litt meire frihet
13.JANNEX - Dansegalla i kveld
14.JANNEX - Åh Lena
15.JANINE LINDBERG - Austa kufælla

Spilleliste uke 7 - 2017

Her er spillelisten for uke 7 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  LILL-INGMARS - Lycka på färden
2.  BOB STEVENS - Det går en stig
3.  BOB STEVENS - Minns du den sommaren
4.  LEIF BLOMS - Jag längtar bara efter att få komma hem
5.  LEIF BLOMS - Vår kära gamla motorbåt
6.  ARNE KOLSRUD OVEREN - Mine damer
7.  ARNE KOLSRUD OVEREN & CHRISTINE STRID - Går alene
8.  ARNE KOLSRUD OVEREN - Helt greit
9.  SANNEX - Jag è stark
10.DANNE STRÅHED - En lilja i dalen
11.VIKINGARNA - Nu är det bara du och jag

JUKEBOX UKE 7:

1.  HÅKON BANKEN - Maria Maruschka
2.  HÅKON BANKEN - Tack för alla minnen
3.  JAN ROGER BARTH - Den gang menn hadde føring og stil
4.  JAN ROGER BARTH - Nr 44
5.  JAN ERIK OLSEN - Hele livet
6.  JAN ERIK OLSEN - Vi to skal vinne
7.  JAN BORSETHS - Kollekvinten
8.  JAN BORSETHS - Nå drar vi hjem
9.  IVERS & CO - Goodhearted woman
10.IVERS & CO - Please please baby
11.INGEMARS - Min ukjente kjærlighet
12.INGEMARS - Har jeg sagt deg
13.ICHOS - Alltid på farten
14.ICHOS - Du er den engelen
15.HÅWARDS - Sjå te å klæ dæ
16.HÅWARDS - Hitra, Frøya og Fjellværøya 

Spilleliste uke 6 - 2017

Her er spillelisten for uke 6 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  MONA-JILL BAND - Kärleken för mig
2.  NYA VIKINGARNA - Vi börjar om
3.  VIKINGARNA - Flickan i hagen
4.  FLYUMS - Dansetreff
5.  FLYUMS - Vårres hælg
6.  ROOSARNA - Det blåser kallt från norr
7.  ROOSARNA - Jag har sökt dej(i hela mitt liv)
8.  FERNANDOZ - Close up the honky tonks
9.  FERNANDOZ - Sing me back home
10.FERNANDOZ - Vi ä`ju som vi ä`
11.CEDRIX - När drömmarna slår in
12.LASSE STEFANZ - Nu får det vara slut

JUKEBOX UKE 6:

1.  HOLMSVE - Easy come easy go
2.  HOLMSVE - Et lite hus inntil veien
3.  HOWARDS - Las Palmas
4.  HOWARDS - Trine vår kusine
5.  HONGBARSTADS - Take me home country roads
6.  HONGBARSTADS - I love you baby
7.  HILDE FJØRTOFT - En uskuldig liten krangel
8.  HILDE FJØRTOFT - En gang til
9.  HILDE & GUTTA - Hei det er du
10.HILDE & GUTTA - Til en danseglad
11.HEROLD RASMUSSEN - Min barndomstid
12.HEROLD RASMUSSEN - King of the road
13.HERMANZ - Ge mig hav
14.HERMANZ - Dags att ge sig av
15.HENNING SIRNES - Det lille hus i Løkken
16.HENNING SIRNES - Du ser i grunnen godt ut

Spilleliste uke 5 - 2017

Her er spillelisten for uke 5 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  NONSTOPS - Isabella
2.  MEMORIES - Du valgte din egen vei
3.  LASSE STEFANZ - Borta med vinden
4.  ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Kom hør mitt hjerte
5.  TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
6.  VANGSTEINS - Bautan i ditt liv
7.  LARZ-KRISTERZ - Hank Williams och jag
8.  LARZ-KRISTERZ - Vinden i ryggen
9.  LARZ-KRISTERZ - Vi går hem till Max
10.MATZ BLADHS - En morgonkopp på altanen
11.RUNE JOHANSEN - Fra i dag
12.EXPRESS - Home to Alabama
13.BOB STEVENS - Blå som mina tankar

JUKEBOX UKE 5:

1.  HELGE STØHOLEN & TORE HALVORSEN - Vårt ferieparadis
2.  HELGE STØHOLEN - Ekte kjærlighet
3.  HEIDI ELSTAD & STEINARS - Ain`t that a shame
4.  HEIDI ELSTAD & STEINARS - If I said you have a beautiful body
5.  HEIDI BRISKODDEN BAND - Kjærlighet på internett
6.  HEIDI BRISKODDEN BAND - Lykken er hva du vil bli
7.  HEAVEN DUO - Every little thing
8.  HEAVEN DUO - For alltid
9.  HANS PETTERS & SUSANNE HALVORSEN FOSS - Allting vil jeg glemme
10.HANS PETTERS & SUSANNE HALVORSEN FOSS - Vår glemte kjærlighet
11.HANNE METTE GUNNARSRUD - Kyss meg still
12.HANNE METTE GUNNARSRUD - Du gjør meg gæærn
13.GØRAN & THE DEBITORS - Campingvogna
14.GØRAN & THE DEBITORS - 73` Transit
15.GURO HÅVIK - Ei klype salt
16.GURO HÅVIK - Om ett hundrede år

Spilleliste uke 4 - 2017

Her er spillelisten for uke 4 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  STEFAN BORSCH - La bamba
2.  BOB STEVENS - Huset bär ditt namn
3.  BOB STEVENS - Den gamla krogen
4.  ELIN STØA - Drømmesyn
5.  TERRY & LENA`S - Woman
6.  TERRY & LENA`S - Sommerhete minner
7.  XPLAYS - Sanningen kommer fram
8.  FLAMINGOKVINTETTEN - Tiden har sin gång
9.  FLAMINGOKVINTETTEN - Ellös folkets park
10.FLAMINGOKVINTETTEN - En gång till
11.KANDIS - Tak og hej
12.BLACKJACK - Sista dansen, sista chansen

JUKEBOX UKE 4:

1.  GLEDESKOMPANIET - Å i sava
2.  GLEDESKOMPANIET - Opptur
3.  GLUNTAN - Gi meg et svar
4.  GLUNTAN - Du lever som du en gang har lært
5.  GRABBANS - Opp ned
6.  GRABBANS - Bare du og ingen andre
7.  GUNNAR FJELDSETH BAND - Mobiloman
8.  GUNNAR FJELDSETH BAND - Uno Cerveza
9.  GUDBRANDS - Boogie Marta
10.GUDBRANDS - Hadelandsberta
11.GREVINNEN & BARONEN - These boots are made for walking
12.GREVINNEN & BARONEN - Den finaste eg veit
13.GRETE BOGEN - En-to-tre
14.GRETE BOGEN - Forsovet meg igjen
15.GRANNES - Kan du høre mæ no
16.GRANNES - Kom gi mæ livet mitt

Spilleliste uke 3 - 2017

Her er spillelisten for uke 3 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  SÄWES - Golden gate
2.  PICAZZO - Mari
3.  TERKEL ARRILDT - Lørdag herlige lørdag
4.  CURT HAAGERS - Clap clap sound
5.  BROR ARONSSON & ENGMARKS ORKESTER - Vi kommer snart tillbaks och spelar
6.  BROR ARONSSON & ENGMARKS ORKESTER - Hur kan sånt här hända
7.  MR ROSS - Ikke gråt
8.  KANDIS - Nu tænder jeg lys
9.  KANDIS - Pokèmon
10.KANDIS - Levis 501
11.SEPTIMUS - Hei Frk Ensom
12.SKÅNINGARNA - Jag kör genom natten
13.SKÅNINGARNA - Vid foten av Texas
14.FREDDY WAIDER - San Antonios ros

JUKEBOX UKE 3:

1.  GEIR ARNE HANSEN - Den aller første
2.  GEIR ARNE HANSEN - Best å ikke vite
3.  POULINA ØDEGÅRDEN - Kiss an angel good morning
4.  POULINA ØDEGÅRDEN - Ikke gråt om det er vinter og det snør
5.  FURULUNDS - Gran Canaria
6.  FURULUNDS - Can you forgive me
7.  FRØYA - Ekte Texas skreppe
8.  FRØYA - Kjærlighetsregn
9.  FRYD & GAMMEN - Ille bra
10.FRYD & GAMMEN - Tekstmeldinga
11.FROLANDSSWINGEN - Gjør det vondt
12.FROLANDSSWINGEN - Si pappa
13.FRODE VIDARS - Himmelvalsen
14.FRODE VIDARS - Livets melodi
15.GIMMICS - Nye eventyr
16.FRIENDS - Da vi møttes i april
17.FRIENDS - Tilslørte bondepiker

Spilleliste uke 2 - 2017

Her er spillelisten for uke 2 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  WIZEX - I samma land
2.  ALDAHL - Nordjyllands top
3.  NABOENS ROCKEBAND - Kalle Gran
4.  NABOENS ROCKEBAND - Ann Karin
5.  BENGT HEDINS - Fattiglapp och miljonär
6.  FLEMMING WERGE - Hold nu op med at drille
7.  LOTTE RIISHOLT - Mandehygge
8.  TERKEL ARRILDT - Den man elsker kan man få
9.  TERKEL ARRILDT & LENE HOLME - Når det sidste ord er sagt
10.TERKEL ARRILDT & SUSANNE LANA - En dag vi aldrig glemmer
11.BERTH IDOFFS - Santa Lucia en söderhavsö
12.STEN & STANLEY - Volare
13.STREAPLERS - Rena rama Texas
14.SYNTH Å LE - Rolige dans

JUKEBOX UKE 2:

1.  FINN ERLANDSEN - Vinda i ditt hår
2.  FINN ERLANDSEN - No må himmelen vente
3.  FERNANDO - Grønn gammel benk
4.  FERNANDO - Gutta på skauen
5.  FREELANCE - Tippevisa
6.  FREELANCE - Du vil alltid lengte hjem
7.  FRANK ROBERT BENTZEN - SMS
8.  FRANK ROBERT BENTZEN - Du har vist meg kjærlighet
9.  FOUR JETS - Dag etter dag
10.FOUR JETS - Æ kjæm så vel i hau dæ
11.FOREMEN - Jenter
12.FOREMEN - Luckenbach Texas
13.FLYUMS DANSEBAND - Dansetreff
14.FLYUMS DANSEBAND - Vårres hælg
15.FIVE 4 YOU - Du har det där som andra saknar

Spilleliste uke 1 - 2017

Her er spillelisten for uke 1 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ELIN STØA - Vi møtes på internett
2.  MEMORIES - Du valgte din egen vei
3.  KIM & OLA - Når ditt hjerte slår for noen
4.  LASSE STEFANZ - Borta med vinden
5.  ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Kom hør mitt hjerte
6.  NORDANS - Trønderdans
7.  STEN & STANLEY - Ett hjärta av guld
8.  STEN & STANLEY - Här kommer natten nu igen
9.  STEN & STANLEY - En himla massa låtar
10.TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
11.WIZEX - Jag ger dig mitt hjärta
12.VANGSTEINS - Bautan i ditt liv
13.LILL-ARNES - Kom stanna kvar

JUKEBOX UKE 1:

1.  F.A.K.S. - Heimover
2.  F.A.K.S. - Feitj å baill
3.  EXPRESS - Home to Alabama
4.  EXPRESS - När jag tänker på kärlek
5.  EXCELSIOR - Det er ingen idè
6.  EXCELSIOR - Velkommen hjem
7.  ERIKS - Nu kan hela vår värld sjunga med
8.  ERIKS - No øl, no vin, no dram
9.  EMMA - No ska livet leves
10.EMMA - Kos oss
11.ELIN STØA - Det börjar verka kärlek banne mej
12.ELIN STØA - Vi møtes på internett
13.ELDORADO - Sven-Ingvars potpurri
14.ELDORADO - Kom ta min hånd
15.FANTASY - Locomotion
16.EKSPRESS - Ain`t it a shame
17.EKSPRESS - Fru Sauterne

Pia Pihlgrens - Tiden rullar påPia Pihlgrens fra Åmotfors i Värmland kom i fjor sommer ut med albumet "Tiden rullar på" som består av nyskrevet materiale i en fin miks av dansebandstil og country/countryrock.

Pia Pihlgren og hennes orkester har holdt det gående siden 1993 og spiller det som beskrives som tradisjonell dansebandmusikk i moderne tappning. Bandet kan skilte med hele fire vokalister, men det er Pia som er hovedvokalist og som synger brorparten av låtene. Bandet opptrer mye i Norge og er et mye brukt orkester innad i swingmiljøet, og de frekventerer også mye på en del dansegallaer her til lands.

På den nye plata har de gitt plass til totalt 14 spor og såvidt jeg kan se så er samtlige låter nyskrevne fra en rekke av Sveriges fremste opphavsmenn innen denne genren. Av disse kan jeg nevne navn som Leif Mulle Melander, Mats Larsson, Åsa Karlström, Donald Laitila og Ulf Börjesson.

Produsent for det hele har vært ringreven Marcus Persson og plata er utgitt på Pia Pihlgrens sin egen label.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Casino - En skikkelig heftig bugglåt med et sterk preg av countryrock og ble en av mine store favoritter på plata etter første gangs gjennomlytting. Denne perlen av en danselåt er signert Peter Nord og Mats Larsson.

Där och då - En fin og iørefallende ballade hvor en av de mannlige vokalistene synger, usikker på hvem av dem. Låten er ihvertfall levert av radarparet Kent Fingal og Haidi Krohn som også har skrevet to andre låter til samme album.

Vi talar om kärleken - En fin og dansbar bugg- og swinglåt i litt over middels tempo. Opphavsmenn her er trekløveret Thomas Berglund, Patrick Svensson og Mikael Wigström. En veldig countryduftende melodi.

Jeg syns Pia Pihlgrens har levert et fremragende album også denne gangen, og et stort pluss at det kun er originallåter her, ihvertfall så langt jeg kan se. Pia synger overbevisende og bra med sin personlige og særegne stemme, og de gjør heller ikke skam på plata de mannlige vokalistene. Selvsagt er det noen låter som faller litt bedre i smak enn andre, men jevnt over så er det ei veldig sterk og god plate hvor man har lykkets bra med låtvalget og funnet en god miks av både raske og rolige låter med hovedfokus på at det skal være dansbart. På terningen velger jeg å trille fram en solid 5`er for Pia Pihlgrens og "Tiden rullar på" og det er bare å løpe og kjøpe eller evt lytte til plata på Spotify dersom du foretrekker det.

Besøk Pia Pihlgrens sin hjemmeside
KJØP PIA PIHLGRENS SIN PLATE FRA GINZA VIA DENNE LINKEN (TOLLFRITT FOR NORSKE KUNDER INNTIL 350 NOK INKL FRAKT)

Arne Kolsrud Overen - Alt for megArne Kolsrud Overen er kanskje mest kjent som trommis i Pegasus, men mannen kan også synge og har en lang musikalsk karriere bak seg. Nå er han ute med sitt første soloalbum som bærer tittelen "Alt for meg".

Arne kommer opprinnelig fra Valdres men er bosatt i Nes på Romerike. Han har vært med i flere ulike bandkonstellasjoner tidligere og hans musikalske karriere startet i korps allerede i skoletida, etterfulgt av storband, og deretter ble det blant annet et band ved navn Royans og senere et annet band fra Ytre Enebakk, for å nevne litt. Nå for tiden er han også aktiv i en duo i tillegg til trommisjobben i Pegasus, sammen med Jan Lenander, kjent fra Kongsvingerbandet Vingers.

På sin nye plate har Arne fått god hjelp fra Pegasus-gutta Ronny og Tommy Nilsen som har skrevet flere av låtene på plata og Tommy har i tillegg produsert det hele i sitt eget studio, så derfor er stilen også blitt veldig farget av Pegasus, noe de fleste nok vil høre tydelig med en gang de setter på plata. Men Arne har også vært med og skrevet flere av låtene selv og har ikke kun benyttet Pegasus-materiale, og han har også med seg to gjesteartister på plata som er med på duetter, og dette er Christine Strid Johansen og Ronny Nilsen, førstnevnte kjent som vokalist i bandet Express. Dette frisker opp plata og setter en liten spiss på det hele. To coverlåter er også med på plata, nemlig "Friendly" og "Stone cold ashes".

Fra plata har jeg valgt ut følgende låter til ukens presentasjon:

Mine damer - En fresk og litt smårocka låt som innleder plata og som jeg også føler er noe annerledes enn det øvrige materialet på plata. Låten har høy allsangfaktor og vil nok fort kunne bli en publikumsfavoritt, særlig ute på livejobber. Låten er skrevet av Ronny Bjørklund, Arne selv og Tommy Nilsen.

Går alene - Dette er vel også en låt som skiller seg litt ut fra resten av plata, men på motsatt måte enn den forrige, da dette er en veldig følsom og stemningsfull ballade hvor Arne har med seg Christine Strid Johansen på duett. Slutten på et forhold er aldri noen hyggelig opplevelse for noen av de involverte, og dette er tema for denne låten som oser av sårt savn og ensomhet, men uansett en veldig vakker sang som Arne og Christine har lykkets bra med.

Helt greit - Her er det på tide å få opp igjen både tempoet og sinnsstemningen og da får vi en litt mer uptempo låt igjen med et tydelig Pegasus-preg. Låten er også signert Ronny og Tommy
ene og alene, og ble en av mine favoritter da jeg lyttet gjennom plata første gang. Meget fengende og glad låt med fin dansetakt, så denne sitter som et skudd!

Jeg syns Arne og hans "Team Nilsen" har gjort en meget god jobb med denne produksjonen, det låter gjennomarbeidet og profesjonelt hele veien igjennom og det er også ei plate med en ganske god variasjon fra låt til låt. Ballader, danselåter og litt mer smårocka stoff om hverandre, og alt sammen pakket inn i et behagelig og velbalansert lydbilde. Må også få med at Arne synger veldig godt selv også, en stemme med særpreg og fin klang. Terningen denne gangen lander på en solid 5`er her i For Swingende, det vil si godkjent og godt "innafor" i karakterboka. Plata kan du kjøpe ved å kontakte Arne Kolsrud Overen på Facebook eller evt ved å kontakte For Swingende om du ikke har tilgang til Facebook. Jeg kan trygt anbefale Arne og "Alt for meg" til både danseglade og andre musikkelskere!

HØR INTERVJU MED ARNE KOLSRUD OVEREN:


 

Fernandoz - Country classicsSom en markering av sitt 30 års jubileum så slapp värmländske Fernandoz i 2016 et album med et knippe kjente countrysvisker fra USA samt en helt nyskrevet låt. "Country classics" er tittelen på denne plata som er Fernandoz sitt første album som i hovedsak består av coverlåter.

Fernandoz ble startet opp i 1986 og Anders Nordlund har vært bandets vokalist og frontfigur siden 1991. I 1993 vant bandet Svenska Dansbandsmesterskapet og dermed var Fernandoz plutselig et kjent og populært navn på den svenske dansebandhimmelen.

Countrypreget over musikken har alltid vært Fernandoz sitt varemerke, og med albumet "Country Classics" så tar de den helt ut og spiller utelukkende kjente countryslagere, med unntak av den ene nyskrevne låten som jeg skal komme tilbake til litt lengre ned i denne anmeldelsen. 

Plata inneholder totalt 13 spor, hvorav Anders sin sønn, Kevin, er vokalist på tre av dem. Produsent for plata har vært ringreven Martin Klaman og av repertoaret på plata kan jeg nevne kjente titler som "Rhinestone cowboy", "Let your love flow" og "Mississippi".

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Close up the honky tonks - En frisk og fengende countrylåt som Buck Owens opprinnelig spilte
inn i 1964. I mine ører et av de klare høydepunktene på plata. En uptempo låt som er perfekt for swing- og buggdanserne.

Sing me back home - En skikkelig klassiker fra Merle Haggard som vi her hjemme kjenner best under tittelen "En slant til trikken hjem", og Fernandoz gjør en meget sterk og god versjon av låten
med den aller største respekt for originalversjonen og opphavsmannen, som dessverre døde i 2016. Nok et av mine favorittspor på plata.

Vi ä`ju som vi ä`- Den tidligere omtalte nyinnspilte låten som har en treffende tekst som oppsummerer Fernandoz sin 30 år lange karriere på tre og et halvt minutt. Opphavsmenn her er ingen ringere enn far og sønn Anders og Kevin Nordlund, og låten går i forholdsvis kjapt tempo og er vel den låten på plata som ligger nærmest den tradisjonelle svenske dansebandstilen, men også her med visse countryinfluenser.

Jeg pleier som regel ikke å være så begeistret for plater som nesten kun inneholder kjente covers, men dette albumet er et lysende unntak fra denne regelen. Fernandoz gjør nemlig en fremragende tolkning av samtlige låter og setter sitt eget stempel på alle sammen med sitt eget preg og sine egne tolkninger. Ja, dette syns jeg er skikkelig bra, og jeg syns også låtvalget her sitter perfekt, Fernandoz har valgt populære og kjente låter samtidig som de heller ikke har valgt de som er mest "ihjelcovret" av alle andre. Så her blir det ståkarakter på tross av kun èn egen låt, så terningen lander på en solid 5`er og jeg kan trygt anbefale plata til alle danseglade og selvsagt også til countryfansen. Bra jobba gutter!

Besøk Fernandoz sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Sendetider

For Swingende og Jukebox kan du høre på flere radiostasjoner i Norge. Her følger oversikten over når de ulike stasjonene sender programmene. Nettradioer finner du under Lenker i menyen til høyre her på siden.

Radio Toten
Hver tirsdag klokka 19.00, med reprise lørdag klokka 16.00. 
Jukebox sendes lørdager klokka 19.00. 

Radio Hallingdal
Ukjent sendetid - kontakt radioen for nærmere info.

Radio Laagendalen
Hver fredag klokka 20.00 med reprise søndager klokka 13.00.

Radio Modum
Hver fredag ca. klokka 20.10, med reprise søndager klokka 17.05

Nea Radio
Natt til søndager klokka 02:00 med reprise søndager klokka 21:00.

Radio Øst
Kun Jukebox - 
sendes fredager klokka 15.05 med reprise på tirsdag morgen kl.08:05.
(Lytt via www.radio-ost.no)

Larz Kristerz - Rätt å slättÄlvdalens store sønner, Larz Kristerz, kom høsten 2016 ut med albumet "Rätt å slätt", noe som er bandets tiende utgivelse og som vanlig en veldig god, swingende og dansbar produksjon i velkjent Larz Kristerz-stil. 

Larz Kristerz er intet annet enn en suksesshistorie, spesielt etter at bandet gikk til topps i svenske Dansbandskampen i 2008. Den ene gode plata etter den andre har sett dagens lys de 16 årene bandet har holdt på, og ekstra bra har platene etter 2008 vært, da bandet sikkert har hatt litt mer forventningspress på seg enn tidligere, noe som utvilsomt har båret frukter.

En kort presentasjon av Larz Kristerz sin besetning før vi går videre: Peter Larsson, Tobbe Eriksson, Trond Korsmoe, Anders Tegnèr og Mikael Eriksson.

Den nye plata inneholder totalt 14 låter, aller mest nyskrevet materiale, men også noen velvalgte coverlåter, slik som Vikingarna sin gjennombruddslåt, "Du gav bara löften", som er en udødelig svensk dansebandklassiker som Larz Kristerz gjør på sin måte. Ellers finner vi låter fra opphavsmenn som Erik Morell, Nils Hellberg, Kjell Gustavsson og bandets egen Anders Tegnèr, for å nevne noen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hank Williams och jag - En herlig og iørefallende swing/bugg-låt i litt over middels tempo med klare referanser til den gode gamle countrymusikken fra USA og en av de største legendene innen denne genren. Denne låten er skrevet av Erik Morell og Anders Tegnèr.

Vinden i ryggen - En flott og velklingende ballade og utvilsomt et av høydepunktene på plata etter min mening. En låt med et tydelig countrypreg som er signert Sören Karlsson og Peter Larsson.

Vi går hem till Max - En av coverlåtene på plata, en artig og superfengende låt som opprinnelig ble gjort med smått legendariske Max Fenders i 1975. En skikkelig genistrek av en dansebandlåt, og selvsagt med sterk duft av 70 tallet selv om denne innspillingen er gjort over 40 år senere.

Nok en gang har Larz Kristerz levert et gnistrende godt album med sin typiske stil og 70 talls sound og med masse herlige og dansevennlige låter, mange av dem er av typen som fester seg momentant i hodet. Det er en fryd å låne øre til denne plata og det finnes egentlig ingen dårlige låter her, i tillegg til at både det tekniske, lydmessige og ikke minst musikalske også sitter som et skudd. Terningmessig har det vippet veldig mellom 5 og 6 inni hodet mitt, men jeg har endt opp med et lite kompromiss, noe som betyr at jeg gir plata en 5`er og setter et plusstegn i margen, så da ender vi hårfint opp på grensa mot 6. Dette er bra, og jeg tror alle som liker svensk dansebandmusikk vil få noen hyggelige minutter om de kjøper denne plata eller evt setter den på i Spotify om man nøyer seg med å streame musikken gjennom dataen. Bra jobba gutter, dette er godkjent og vel så det fra oss i For Swingende! 

Besøk Larz Kristerz sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Flamingokvintetten - En gång tillFlamingokvintetten er still going strong om noen skulle tro noe annet, og i 2016 kom de ut med et nytt album med både gamle Flamingo-hits i ny tapning og noen helt nyskrevne låter. "En gång till" er titttelen på plata.

Flamingokvintetten har i 2017 holdt på i 57 år, og det er vel ikke mange nåværende svenske danseband som kan måle seg med dette. Gjengen har forandret seg en del med årene, men to av gutta fra grunnstammen er fortsatt med, nemlig Dennis Janebrink og vokalist Hasse Carlsson. I tillegg til disse to så består bandet for tiden av Stefan Kardebratt, Douglas Möller og Ulf Georgsson, sistnevnte er også en velkjent låtskriver innen dansebandmiljøet i Sverige.

Den nye plata består av totalt 15 spor, hvor brorparten av låtene er kjente Flamingo-slagere fra gamle tider, slik som "Där näckrosen blommar", "Gamla kära tuffa tuff-tuff tåget" og "Den gamla kastanjeallèn", alle innspilt i nye versjoner anno 2016. Et knippe nyskrevne låter har også fått plass på plata, låter som i hovedsak handler om Flamingokvintetten sin karriere og nostalgiske tilbakeblikk på årene som har gått, og det er disse låtene jeg har satt hovedfokus på i ukens presentasjon. Og følgende låter har jeg valgt ut fra plata til denne presentasjonen:

Tiden har sin gång - En uptempo låt som oser av nostalgi og med tilbakeblikk på alt Flamingokvintetten har opplevd på disse snaue 60 årene de har holdt koken. Låten setter også et selvironisk blikk på det faktumet at gutta ikke er noen ungdommer lenger. Og dansetakten er selvsagt godt ivaretatt.

Ellös Folkets Park - En mer balladepreget låt igjen som omhandler en dansekveld i nettopp Ellös Folkets Park der både Streaplers og Flamingo har gjort spillejobber. I teksten her ser man riktignok dansekvelden fra publikums ståsted og ikke fra bandets.

En gång till - Dette er en låt som Flamingokvintetten har fått overlevert fra trubadur og tidligere Wizex-vokalist Danne Stråhed. Låten handler om at det ikke er så lett å gi seg når man har drevet i gamet så lenge, for om man tror det er slutt, så dukker man fort opp igjen en
gang til. Med andre ord en skikkelig treffende tekst for Flamingo-gutta sin del. Forøvrig går låten i det jeg vil betegne som middels tempo.

Jeg syns dette har blitt ei velprodusert og helstøpt, men også livat og danseglad plate. Det er artig å høre de store slagerne til bandet i oppgraderte 2016-versjoner, men det har jo også skjedd tidligere, sist var vel i 2000 da de fulgte samme oppskriften på dobbeltalbumet "Dacapo". Men likevel, dette er 16-17 år siden og det er derfor helt legitimt at man igjen plukker fram noen gamle svisker som man leker seg litt med i studio. Men når det er sagt, så er det likevel de nyskrevne sporene som virkelig løfter denne plata her, og når man sammenfatter både gammelt og nytt så syns jeg det hele fortjener en solid 5`er på terningen. Ei plate alle Flamingo-fans bare MÅ ha i samlinga si, og det bør også alle andre som samler på dansebandmusikk. Så det er et bra produkt på alle måter som jeg trygt kan anbefale, og når det gjelder Flamingokvintetten så vet man jo også hva man får fra gang til gang...det er en fin trygghet i det også.

Besøk Flamingokvintetten sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Kandis - 17Danske Kandis har kommet til plate nummer 17 i rekken av nummererte studioalbum, og dette er ei meget sterk plate med en variert miks av låter og med den velkjente Kandis-kvaliteten i bunnen.

Kandis er nok fortsatt å regne som Danmarks aller fremste danseband, og det er ikke uten grunn, for kvaliteten på alt som Kandis tar i og produserer blir bare knallbra på alle måter. Siden starten i 1989 har de produsert rundt 20 plater om man tar med samtlige produksjoner og ikke bare de nummererte studioalbumene. Jeg har fått med meg de aller fleste produksjonene deres, og jeg har merket meg at stilen nok er blitt noe mer modernisert de siste årene, men ikke mer enn at de fortsatt holder seg godt innenfor genren.

Jeg kan jo nevne at nå i 2016/2017 så består Kandis av vokalist og frontfigur Johnny Hansen sammen med Jens Erik Jensen, Jørgen Hein Jørgensen og Frank Thøgersen.

Den nye plata inneholder forøvrig totalt 19 låter, så plata er vel nesten det man kan kalle for fullmatet. Av disse har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Nu tænder jeg lys - En av de litt mer moderne og popduftende låtene på plata, men like fullt en låt med god dansetakt og med skikkelig driv som lokker folket ut på dansegulvet. En meget sterk og fengende låt som jeg likte med en gang jeg hørte den.

Pokèmon - Denne herlige låten ble min definitive favoritt på plata. Låten omhandler det verdensomspennede mobilfenomenet som oppstod i fjor sommer, nemlig mobilspillet Pokèmon Go. I denne teksten er det nok mange som vil kjenne seg igjen og muligens dra litt på smilebåndet i noen av strofene. Og det hele er bakt inn i en meget iørefallende og danseglad melodi med perfekt takt for swing- og buggdanserne.

Levis 501 - Det var ikke lett å velge ut den tredje låten jeg skulle presentere på radioen denne uka, for mens de to første var helt selvskrevne for meg, for var det temmelig mange kandidater
til spor nummer tre, men jeg endte tilslutt opp på denne forholdsvis uptempo låten som omhandler den populære og udødelige "olabuksa" Levis 501 som ALLE skulle ha på 80 og 90 tallet. 

Nok en gang har Kandis levert et fremragende produkt og befester med dette fortsatt sin posisjon som Danmarks fremste danseorkester og ikke minst danskenes svar på Vikngarna, som mange kaller dem. Her klaffer alt slik det skal, både låtmateriale, dansbarheten og kvaliteten på musikk, vokal og innspilling. Det låter såpass bra at jeg ikke kommer utenom toppscore på terningen, så en skinnende blank 6`er blir konklusjonen for min bedømmelse av albumet "Kandis 17" som kom på markedet i november 2016. Bra jobba gutter, bedre enn dette kan det ikke bli!

Besøk Kandis sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Terkel Arrildt - 7+3=10 gode sangeDen danske sangeren Terkel Arrildt har sendt meg en ny CD med 10 tradisjonelle dansktop-låter, tre av dem er duetter med tre flotte sangerinner som også er kjente navn innen dansktopgenren i Danmark.

Terkel Arrildt begynte å interessere seg for musikk allerede som 6 åring, da han begynte å spille på ulike blåseinstrumenter i tillegg til både klaver og gitar. Musikken har derfor fylt en stor del av Terkel sitt liv, men hans første plate kom først i 2008 og var en plate med mye visepreget musikk. Denne gangen derimot har han valgt å gjøre plata mer popete og dansbar, og han har samlet 10 friske og fengende låter til albumet som har fått tittelen "7+3=10 gode sange". Her har han også fått med seg de tre sangerinnene Susanne Lana, Vivi Sydendal og Lene Holme til å synge på hver sin duett sammen med Terkel selv.

Plata er forøvrig innspilt i Worm Studiet i Hjørring med Jørn Worm i produsentstolen. Flere studiomusikere medvirker også på plata med både gitar, bass, keyboard og kor. Låtene er skrevet av både danske, svenske og til og med norske opphavsmenn, men selvsagt alle med danske oversettelser.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Den man elsker kan man få - En glad, frisk og uptempo swinglåt hvor Terkel synger alene. Opphavsmenn her er svenske Jan Erik Knudsen og Ulf Georgsson, mens den danske teksten er skrevet av Inge Tang.

Når det sidste ord er sagt - En litt mer balladepreget låt igjen og her har også Terkel med seg Lene Holme på duett. Denne låten er skrevet av svenske Jan Erik Knudsen og Elisabeth Lord, mens den danske teksten også her er skrevet av Inge Tang.

En dag vi aldrig glemmer - Her øker vi tempoet flere hakk igjen og swinger oss til en fengende låt hvor Terkel har med seg Susanne Lana på duett. Her er det igjen Jan Erik Knudsen og Ulf Georgsson som er opphavsmenn mens Inge Tang nok en gang har tatt seg av den danske oversettelsen.

Jeg må si jeg ble positivt overrasket da jeg begynte å høre på denne plata, for dette låt mye friskere og bedre enn jeg hadde forventet på forhånd. Jeg hadde aldri hørt om Terkel Arrildt før denne plata dukket opp i postkassa mi, og det var en hyggelig opplevelse å putte plata i CD-spilleren og sette seg ned og lytte. Låtene fenger meg veldig, friske og glade melodier og veldig dansbart fra begynnelse tilslutt. Terkel sin vokalprestasjon er det heller ingenting å si på, i tillegg til at det frisker litt ekstra opp med tre kvinnelige stemmer på plata. Så dette var en positiv lytteopplevelse for meg, og på terningen syns jeg Terkel fortjener en solid 5`er for disse 10 låtene. Jeg håper og tror dette er en mann vi får høre mer fra i tida som kommer.

Sten & Stanley - Du öppnade din dörrSten & Stanley er fortsatt "still going strong", selv om hovedpersonene, altså Sten og Ebbe Nilsson, langt fra er noen ungfoler lenger. Men musikken er livet deres og derfor er de som gamle sirkushester å regne som fortsatt lar seg tiltrekke av lukten fra sagmugg. Nytt album ble det høsten 2016 med tittelen "Du öppnade din dörr".

Sten & Stanley skapte nærmest furore på svensk TV i fjor sommer da de kunne presentere oppfølgeren til braksuksessen "Jag vill vara din Margareta" i "Allsång på Skansen" i beste sendetid, et program vi nordmenn også kunne nyte av på NRK2. Denne låten er selvsagt skrevet av samme opphavsmann som skrev originalhistorien på 70 tallet, altså Jan-Eric Karlzon, og oppfølgeren, "Du öppnade din dörr", har også gitt tittel til det nye Sten & Stanley-albumet. 

Foruten denne go`biten så inneholder plata også 11 andre meget sterke danselåter i velkjent Sten & Stanley-stil. Sten Nilsson synger på de fleste, men sønnen til Ebbe, Alexander Nilsson, synger også på noen spor innimellom. Og det er også dette trekløveret som er kjernen i Sten & Stanley i 2016/2017, i tillegg til at Johann Helander er med som fjerdemann.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ett hjärta av guld - En herlig og nesten litt countryduftende danselåt i middels tempo som er signert låtskriverparet Ann Persson og Björn Alriksson, som mange sikkert kjenner fra 70 og 80 tallet og Örebro-bandet Country Road. Denne perlen av en låt ble fort en av mine egne favoritter da jeg satte på denne plata første gangen.

Här kommer natten nu igen - En litt mer "seig" men veldig iørefallende ballade, også denne med et visst preg av country. Dette ble også en av undertegnedes favoritter etter første gjennomlytting.

En himla massa låter - Det er kanskje ingen overraskelse, men Sten Nilsson er også en dyktig låtskriver selv, og denne låten har Sten satt både tekst og melodi til selv. Låten går i litt over middels tempo og teksten oser av nostalgi. Nok et av høydepunktene på plata.

Jeg er imponert over hva Sten & Stanley fortsatt får til etter så mange år i bransjen, hadde Sten og Ebbe vært i en vanlig jobb så hadde de vært pensjonister i mange år allerede, da både Sten og Ebbe befinner seg i midten av 70 årene begge to. Likevel er de to musikalske kruttønner som fortsatt har mye tæl i seg, og det høres også på det nye albumet. Fart og trøkk og ikke noe sidrumpa takter der i gården, nei mange av låtene bærer faktisk et ganske moderne preg, selv om de såklart ligger trygt innenfor den stilen Sten & Stanley har stått for i alle år. Og når det ikke finnes en eneste dårlig låt på plata og alt låter friskt og velprodusert og ikke minst superprofesjonelt til fingerspissene, ja da blir det intet annet enn en 6`er på terningen her i For Swingende. Bra jobba gutter, og for dere som leser og lytter, så er det bare å løpe og kjøpe, eller eventuelt lytte til det hele på Spotify!

Besøk Sten & Stanley sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Info om For Swingende

For Swingende er et dansebandprogram som sendes på 5 norske radiostasjoner. Programmet sendes ukentlig og tar for seg det nyeste innen nordisk dansebandmusikk blandet med litt gamle "godingar". Her på bloggen publiserer jeg plateanmeldelser, spillelister fra radiosendingene og nyhetsmeldinger fra dansebandmiljøet. Programleder og webredaktør er Thomas Neraasen.

I programmet presenteres hver uke en ny dansebandplate hvorfra jeg spiller tre utvalgte låter fra plata samt gir et ganske så subjektivt terningkast på hva JEG mener og synes om den aktuelle produksjonen. Jeg prøver også fra tid til annen å få til intervjuer med noen av bandene som kommer med nye plater. 

I programmet satser jeg på å blande de store, kjente dansbandene med de mer ukjente og mindre etablerte bandene, slik at lytterne får bli kjent med hele spekteret av nordiske danseband, alt fra små, lokale duoer til de store, tunge bandene som Vikingarna, Thorleifs, Ole Ivars osv. 

Omtale av alle nye dansebandplater som presenteres på radioen legges ut her på bloggen ukentlig, 

Du kan også lytte til For Swingende når det sendes via diverse nettradioer og FM-radioer. Nærmere oversikt over sendetider og kanaler finner du via menyvalget SENDETIDER. Radioene jeg sender på for øyeblikket er Radio Toten, Radio Modum, Radio Hallingdal, Radio Hurum og Radio Laagendalen

Har DITT band lyst til å få musikken sin presentert I For Swingende, så send gjerne CD-er, singler, mp3-filer og demoer til: 


THOMAS NERAASEN, ØVERMOEN 8, N-2836 BIRI, NORGE 
E-POST: 
forswingende@online.no