hits

UKENS PROGRAM UKE 14: Blue Hawaii og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den seneste plata til danske Blue Hawaii i tillegg til For Swingende-Toppen for mars måned.

Blue Hawaii kom i 2016 ut med sitt sjette album med den logiske tittelen "Vol.6", ei plate som for det meste inneholder ganske kjente danselåter med opphav fra både Sverige og det store utland. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for mars måned er også avsluttet nå og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som går videre i tillegg til tre nye utfordrere til lista for april. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Date, Renè Franz og Kenneth Lundsæter.

Ellers byr jeg også på en helt ny låt fra Pia Pihlgrens og en gammel traver fra Kjell Vidars.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Blue Hawaii sin hjemmeside

Heaven Duo bytter navn til Mix Duo

Den vestlandsbaserte dansebandduoen Heaven Duo bytter i disse dager navn til Mix Duo, men besetningen er den samme.

Duoen har sin base på Osterøy utenfor Bergen og består av Ingrid Lone og Carl-Andrè Hjelvik. Deres Heaven Duo har ved flere anledninger både vært omskrevet her på nettsiden og spilt i mine radioprogrammer, og det blir stort sett samme konseptet som vil gjelde for Mix Duo ogå.

En ny hjemmeside har de også fått på nett nå i dag og denne finner du på www.mixduo.no. Her finner du det meste du trenger å vite om Mix Duo. Ønsker både Ingrid og Carl-Andre all lykke til videre under deres nye navn!

Dette er Matz Bladhs sin nye vokalist

Svenske Matz Bladhs har i dag avslørt hvem som blir bandets nye vokalist etter at Conny Nilsson trekker seg tilbake.

Den nye mannen i Matz Bladhs blir Ole Hansen, som tidligere blant annet har erfaring som vokalist i dansebandet Jontez. Oles første spillejobb med Matz Blads blir på Rydsnäs Loge i Ydre i Östergötland den 30.juni. Det er bare å si lykke til, og ønske Ole velkommen i gjengen, mens vi samtidig takker Conny for de årene han har frontet dette flotte svenske orkesteret!

Spilleliste uke 12 - 2018

Her er spillelisten for uke 12 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  LIKES - Kyss mig nu
2.  LADDAZ - Fest hos Ola
3.  BOB STEVENS - Om kärleken finns kvar
4.  OLE STEENS - Alene på mors dag
5.  LEIF BLOMS - På världens tak
6.  LEIF BLOMS - Johan på Snippen rock
7.  VOIZE - Tur att du fanns
8.  TOMMYS - Våga vinna
9.  TOMMYS - Det skulle varit vi
10.TOMMYS - Allt ljus på mig
11.DÆNSEBÆNDET - Jinta som ga meg spellmænnsro
12.EXTAS - Utan nummer och namn
13.TONY STRANDBERG - Vindens melodi

JUKEBOX UKE 12:

1.  RED FOX - Sola kjæm
2.  RED FOX - Ta godt vare på hvert år
3.  RAINBOW - Bjerke sag
4.  RAINBOW - Der og da
5.  POLARLYS & CHATRIN M.HAGEN - Når ord ikke strekker til
6.  POLARLYS - Det e kjærlighet på gang
7.  PK & DANSEFOLKET - Du rykker stadig frem i køen
8.  PK & DANSEFOLKET - Borgny M
9.  PINOCCIO - Meir enn et eventyr
10.PINOCCIO - Triveligst i Trøndelag
11.PICAZZO - Flagget til topps
12.PICAZZO - Siste bussen hjem
13.PER ARNE ERLANDSEN - Okie from Muskogee
14.PER ARNE ERLANDSEN - Om jeg gråter

Renè Franz - I en drøm

Danske Renè Franz har nylig sendt ut en ny singellåt som er en nyinnspilling av en låt han hadde med i finalen i Dansktop Talent på DK4 TV i 2017.

Dette er faktisk en opprinnelig norsk låt som er skrevet av Tommy Nilsen fra Pegasus, og tittelen er "I en drøm". Låten går i middels tempo og har en fin dansetakt og også litt innslag av country. Renè synger veldig bra og har en myk, behagelig og litt særpreget stemme. Han er forøvrig en mye spilt artist her i For Swingende og har de siste par årene levert mye god dansemusikk, både singler og fulle album. Jeg planlegger også å teste "I en drøm" på For Swingende-Toppen nå i april 2018, så da vil du samtidig få premiere på låten her i For Swingende, ihvertfall premiere i mine programmer.

Besøk Renè Franz sin hjemmeside

Tommys - Våga vinna

Reklame | CDON
Finske Tommys har nylig sluppet et flunkende nytt album med tittelen "Våga vinna", der vokalist Tom Käldström tolker en rekke kjente låter, men også et lite knippe nyskrevne melodier.

Tommys, som kommer fra Nykarleby i landskapet Österbotten i Finland, har ikke akkurat mistet popularitet etter at Hans Martin forlot skuta, for de er fortsatt et veldig godt og populært orkester som tviholder på samme mogne dansebandstilen som de var kjente for da Hans var vokalist. Dagens frontfigur, Tom Käldström, gjør også en meget god jobb i bandet og har en myk og behagelig stemme som kler denne typen låter bra.

Og på den nye plata så finner vi totalt 14 låter, deriblant kjente travere som "Jag vill ha en egen måne", "Riktiga vänner", "Segla din båt i hamn" og "Den stora dagen", men vi finner også et knippe nye bekjentskaper slik som tittellåten og et par-tre andre kutt. Stilen er mogen og tradisjonell, men likevel med et friskt og tidsriktig lydbilde.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Våga vinna - Tittelsporet på plata som er en fin og iørefallende danselåt i middels tempo, og den er signert Micke Løvdalen, Maritha Johansson og Eirik Johansen. Etter min mening kanskje det største høydepunktet på plata.

Det skulle varit vi - En litt mer uptempo låt igjen, og denne er også gjort med Mr Ray på norsk på hans seneste album. Låten er skrevet av radarparet Mats Larsson og Åsa Karlström.

Allt ljus på mig - En vakker og stemningsfull ballade som også ble blant mine favoritter på plata. Her er det Jonas Lindau og Åsa Jinder som er opphavsmann/kvinne.

Jeg syns Tommys fortsatt befester sin posisjon som kanskje det aller fremste bandet innen den finske dansebandfloraen, og den nye plata har mange gode kvaliteter både i form av låtvalget, vokalen og det tekniske og det musikalske. Skal jeg pirke på noe, må det være at jeg kunne tenkt meg enda litt flere nyskrevne låter når de først skulle lage plate, men likevel er det ikke noe gærnt å si om låtene som ligger her. Mange av dem har vi hørt mange ganger før, men det er likevel ikke snakk om de mest ihjelcovrede låtene, så dette er absolutt "innafor". På terningen skal Tommys få en solid 5`er av meg, og plata er både å finne på Spotify samt som fysisk eksemplar, om du følger annonselinken til CDON under. Plata kan ihvertfall trygt anbefales til alle danseglade!

Besøk Tommys sin Facebookside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

UKENS PROGRAM UKE 13: Charles Plogman i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til finske Charles Plogman.

Charles Plogman er en kjent mann innen det finske dansebandmiljøet, og han er også kjent som lederen for dansebandet Charlies. I 2016 kom Charles ut med et soloalbum som bar tittelen "Ota kiinni tästa", ei plate hvor vi finner totalt 12 låter, noen veldig dansevennlige, mens noen av dem nok er noe mer melankolske og mollstemte i formen enn det vi er vant til fra de fleste norske og svenske danseband. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt byr jeg denne uka på to låter som det norske dansebandet Company Band spilte inn i 1974.

Ellers blir det ny musikk fra blant andre Renè Franz, Paul Paljett, Terje Mårstad og Holmsve.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
KJØP CHARLES PLOGMAN SIN PLATE FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 11 - 2018

Her er spillelisten for uke 11 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  SVEN-INGVARS - En liten låt om våren
2.  SVEN-INGVARS - Old clock at home
3.  SVEN-INGVARS - Luffarvise
4.  SVEN-INGVARS - Ärter och fläsk 
5.  SVEN-INGVARS - I nästa stad
6.  SVEN-INGVARS - Den tanklösa flickan
7.  SVEN-INGVARS - En sådan sommar
8.  SVEN-INGVARS - När vi rör varann
9 . SVEN-INGVARS - Det finns sköna stunder
10.SVEN-INGVARS - I alla fulla fall
11.SVEN-INGVARS - Telefonannonsen 

JUKEBOX UKE 11:

1.  PEGASUS - Du har en drøm
2.  PEGASUS - Lev for å vinne
3.  PAR I HJERTER - Om änglar finns
4.  PAR I HJERTER - En skimrande minut
5.  OLZEN - Rockehjulet
6.  OLZEN - Hybel'n min er fin
7.  OLE IVARS-VETERANENE - En liten cowboy
8.  OLE IVARS-VETERANENE - Venner av oss
9.  OLAVS DANSEBANDDUO - Livet går ej i repris
10.OLAVS DANSEBANDDUO - Ett brev betyder så mycket
11.OLAS - Den som var 18 år igjen
12.OLAS - Ensom gammel mann
13.OKERS - Finnskogen vår
14.OKERS - Grusjøvisa
15.ODD ARNE SØRENSEN - Min barndoms grønne dal
16.ODD ARNE SØRENSEN - Frå nord tell sør

Holmsve - Øl & Jæger

Trønderbandet Holmsve er for tiden aktuelle med tre nye singellåter, hvorav den ene også har vært ute tidligere.

Låtene på den nye singelen bærer titlene "Øl & Jæger", "Maskinisten" og "Bygdagut".

Førstenevnte er en skikkelig partylåt i middels tempo, hvor sterkere drikkevarer står i fokus, men likevel ingen utpreget rølpelåt. Fin dansetakt har den også.

"Maskinisten" er skrevet av en mann som har lang erfaring som nettopp maskinist på diverse båter i utenriksfart, så her har man hatt førstehåndsinformasjon til teksten. Denne mannen heter Oddvar Growe mens teksten er skrevet av Morten Bakken, og dette er en fin og følsom ballade med en sterk og levende tekst. Sangen er også skrevet litt som ei god gammel sjømannsvise.

Hva "Bygdagut" angår, så er dette også en ganske balladepreget låt, men også denne med en god dansetakt. Låten bærer preg av nostalgi og minner fra en barndom og ungdom som nå er forbi, og ellers en sang om hvordan det er å gå fra gutt til voksen kar. Meget bra låt både i tekst og melodi.

Her i For Swingende får du presentert et par av disse låtene allerede i kommendes ukes program(uke 13-2018). 

Paul Paljett - Ingen vind ingen våg

70 talls helten Paul Paljett, alias Paul Sahlin, er i 2018 på banen igjen med en rekke nyinnspillinger av hans gamle hits. Et helt nytt album er i emning, og som en forsmak på dette har plateselskapet sendt ut en singellåt i form av "Ingen vind ingen våg", som Paul opprinnelig gjorde i 1977.

Det var etter en opptreden på Guldklaven-galan i Malung for et par år siden at ideen om å gjøre en plate med nyinnspillinger tentes. Paul Paljett var jo nærmest som et ikon å regne på 70 tallet og på 90 tallet husker nok mange ham som suksessrik vokalist i Matz Bladhs.

"Ingen vind ingen våg" er en gammel traver som Paul spilte inn på albumet "Mumbo Jumbo" i 1977 og som var skrevet av Monica Forsberg i samarbeid med Paul selv. Nå er låten nyinnspilt i fräsch og moderne 2018-innpakning, men med omtrent samme arrangement som på 70 tallet. Flere av hans gamle slagere vil bli å finne på det kommende albumet som Paul Paljett planlegger å slippe på Atenzia sin etikett i løpet av høsten 2018. På denne plata vil vi også finne låter som Paul har skrevet til andre, samt et lite knippe helt nyskrevne låter, så her er det bare å glede seg.

Nyinnspillingen av "Ingen vind ingen våg" vil bli å høre i For Swingende i månedsskiftet mars/april.

UKENS PROGRAM UKE 12: Tommys i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den flunkende nye plata til finske Tommys.

Tommys kom den 16.mars ut med albumet "Våga vinna", som er ei plate som inneholder mange kjente slagere, men også et lite knippe nyskrevne låter med Tom Käldström ved mikrofonen. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi svenske Leif Bloms og hører et par låter som de spilte inn på plate i 1974.

Ellers blir det ny musikk fra Likes, Bob Stevens, Ole Steens, Voize, Tony Strandberg og Laddaz, for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
KJØP PLATA TIL TOMMYS FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 10 - 2018

Her er spillelisten for uke 10 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  FOUR JETS - Ned ved bredden av Nidelva
2.  HOLIDAYS - En sån natt
3.  GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer
4.  MR RAY - Tidsmaskin
5.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
6.  HILLJACKS - Redneck blood
7.  FEDE FINN & FUNNY BOYZ - Hottentot
8.  FEDE FINN & FUNNY BOYZ - Så gynger vi derud af
9.  FEDE FINN & FUNNY BOYZ - Jydekrogen
10.MATZ ROGERS - Jag hittade rätt
11.VOIZE - Älskam glömma och förlåta
12.KANDIS - Det' lørdag
13.CURT HAAGERS - Guld och gröna skogar

JUKEBOX UKE 10:

1.  OK BAND - Dieselrøyk og støv
2.  OK BAND - Varme hjul
3.  NYSTOGS - Mitt barndomsparadis
4.  NYSTOGS - Lille Laila
5.  NYANSE - Min juvel
6.  NYANSE - Jeg dro min vei
7.  NORDRE SVING - Lipsmacking Pepsi Cola
8.  NORDRE SVING - Finn en vei tilbake
9.  NORDANS - Langt inni hjertet mett
10.NORDANS - Et lite brev
11.NONSTOPS - Vil kjenne varmen
12.NONSTOPS - Sommerdans på øya
13.NO LIMIT - Det ska' være låter
14.NO LIMIT - En sång om kärlek
15.NILS ARNES - Du er ung du er fri
16.NILS ARNES - Oki doki

Nye sendetider for Jukebox på Radio Øst

Radio Øst innfører fra 1.april nye sendetider for programposten Jukebox, som er et spin-off program av For Swingende og som produseres av undertegnede.

De nye sendetidene vil bli fredager klokka 15:05 med reprise tirsdag morgen klokka 08:05.

For å høre Radio Øst kan du benytte avspilleren på www.radio-ost.no dersom du ikke bor innenfor radioens nedslagsfelt for FM og DAB.

 

Voize - Tur att du fanns

Svenske Voize er igjen ute med en ny singellåt som denne gangen bærer tittelen "Tur att du fanns".

Dette er en forholdsvis balladepreget låt, men likevel med en fin dansetakt og med et popduftende preg. Den er skrevet av trekløveret Ulf Georgsson, Andreas Åhlin og Thomas Berglund, mens produsent for det hele har vært ringreven Henrik Sethsson.

Låten har et behagelig og balansert lydbilde, en iørefallende melodi og en ganske myk og god vokal fra bandets hovedsanger. Dansemessig er det nok en låt som egner seg best til fox og andre litt roligere danseformer, så det er ingen låt for buggerne og swing-danserne.

Voize er forøvrig et band som for tiden består av Per-Erik Tageson, Jianis Nouri, Fredrik Grönvall og Kevin Öjvindsson. Nå i mars 2018 er de også utfordrere på For Swingende-Toppen med en låt fra deres seneste album.

"Tur att du fanns vil bli å høre her i For Swingende i løpet av april 2018.

Besøk Voize sin hjemmeside

 

Fede Finn & Funny Boyz - Ren røv at trut' iDet danske party-bandet Fede Finn & Funny Boyz kom i 2016 ut med albumet "Ren røv at trut' i", som er den første plata som ble gitt ut med bandets nye besetning, etter en solid omrokkering i medlemsrekkene på slutten av 2015.

Fede Finn & Funny Boyz har eksistert siden 2004, men dagens besetning er altså ganske ferske, med unntak av Lennart Johannesen som er bandets grunnlegger og som derfor har vært med siden starten. De andre som utgjør Fede Finn & Funny Boyz pr 2016 er Finn Gustavsen, Katrine Daugaard, Jesper Kristoffersen og Torben Eilersen.

Bandets spillestil er i følge Wikipedia "dansktop i countryinspirert stil", og de spiller både egne låter og gamle svisker fra 60, 70 og 80 tallet. På den nye plata finner vi mye dansbar musikk, men noen typisk dansebandstil er det ikke. Jeg vil kalle det party- og festmusikk, men absolutt verdt å swinge seg til. På plata finner vi totalt 13 spor og jeg vil beskrive dem som ganske varierte. Noen av låtene kjenner du nok igjen melodiene på, selv om tekstene er ukjente for oss nordmenn.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hottentot - En skikkelig fengende og artig låt, melodien er det noe kjent med, men jeg klarer ikke helt å plassere hvor jeg evt har den fra. Katrine Daugaard er vokalist på denne, som ble en av mine favoritter da jeg hørte gjennom plata. Låten går i det jeg vil beskrive som middels tempo.

Så gynger vi derud af - En ganske rocka og frisk låt som er super å både bugge og swinge til. Veldig fengende låt som fester seg lett i hodet, og også her er det Katrine som er vokalist.

Jydekrogen - En låt i et litt roligere tempo igjen, men veldig dansevennlig denne også. "Jydekrog" har jeg funnet ut er dansk for enten slepekrok eller tilhengerfeste, og dette ble også en av mine favoritter på plata. Her er det også Katrine Daugaard som synger.

Fede Finn & Funny Boyz er som sagt ikke som et typisk danseband å regne, men musikken er såpass dansbar at jeg syns den passer fint inn her i For Swingende likevel. Dette er forøvrig ei plate som styrker seg jo mer du hører på den, men det er nok ikke alle låtene som faller like godt i smak hos undertegnede. Så derfor vil jeg si det er litt varierende kvalitet over låtene, selv om det er min helt subjektive mening, men likevel ingen dårlig produksjon. For dansefolket vil jeg vurdere den til en hederlig 4`er og i tillegg et plusstegn i margen. De beste låtene syns jeg nok er de som har kvinnelig vokal, av en eller annen grunn, og jevnt over er det ei plate som absolutt lokker fram både dansefot og festhumør. Vil du høre den, så finnes den på Spotify, dersom du har tilgang dit. 

Spilleliste uke 9 - 2018

Her er spillelisten for uke 9 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  STEFAN BORSCH - Stopp stanna upp
2.  HOWARDS - Spelemannen Per
3.  IVAN SØRENSEN - Den du er
4.  DOODLE BUGS - En sång om kärlek
5.  TIFFANY - Nå vil jeg bare glemme deg
6.  TIFFANY - Det finnes et sted
7.  HELGE NILSENS ORKESTER - Du får bestemme selv
8.  KENNETH LUNDSÆTER - Tømmerkoievise
9.  KENNETH LUNDSÆTER - Vinter, vår eller sommer
10.KENNETH LUNDSÆTER - Gang på gang
11.XPLAYS - Baby I'll die for you
12.ANDERS ENGBERGS - Längtar
13.STREAPLERS & HANNE METTE GUNNARSRUD - Så lenge hjertet slår

JUKEBOX UKE 9:

1.  NEMESIS - Lengter etter vår
2.  NEMESIS - Ingen savner meg i morgen
3.  NAMELESS - Det kjæreste jeg har
4.  NAMELESS - Bre dine vinger
5.  MR ROSS - Alanya
6.  MR ROSS - Alle har sin egen stjerne
7.  MR RAY & RUNE RUDBERG - I samme spor
8.  MR RAY - Country eller blues
9.  MOTHER & DAUGHTERS - På veien igjen
10.MOTHER & DAUGHTERS - Hainn som æ likt
11.MONIQUE ELIASSEN - Dronninger på by'n
12.MONIQUE ELIASSEN - På'n igjen
13.MOMENT - Du försvann som en vind
14.MOMENT - My boy lollipop

UKENS PROGRAM UKE 11: Sven-Ingvars spesial i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende byr jeg på en egen Sven-Ingvars spesial i samarbeid med min gode kollega og Sven-Ingvars ekspert Sigbjørn Hemstad, hvor vi skal spille de litt mer ukjente låtene fra Sven-Ingvars sin karriere.

Her får du høre låter som "Ärter och fläsk", "I nästa stad", "Den tanklösa flickan" og "Luffarvisa" for å nevne noen, mens Sigbjørn Hemstad krydrer programmet med både fakta og sine egne betraktninger rundt låtene og gruppa forøvrig. Programmet lages i forbindelse med at det nå i mars er ett år siden Sven-Erik Magnusson gikk bort.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene 

Likes - Kyss mig nu

Likes er et moderne danseband fra Trelleborg i Skåne som i disse dager er ute med sin første singel med tittelen "Kyss mig nu".

Likes vant en talentkonkurranse i regi av Göteborg Kulturkalas for et par år siden og fikk med dette en skikkelig "flying start" på karrieren sin, men de har kun vært et deltidsband nå den første tiden. Nå, derimot, tar de steget for alvor inn i den travle dansebandbransjen og har også skrevet kontrakt med Nöjeskällan, Sveriges største bookingbyrå for denne typen musikk, og er dermed på god vei til å skaffe seg en atskillig flere spilleoppdrag i tiden som kommer. 

På sin første singelproduksjon så har Likes fått hjelp av Andraes Olsson fra Sannex til å produsere låten, en låt som forøvrig er en forsmak på et fullt album som Likes vil komme med til høsten igjen. Miksingen av låten er blitt foretatt av Thomas Plec Johansson, som også er en erfaren mann på området. Låten er en skikkelig uptempo "buggdänga", som det kalles i Sverige, og jeg vil si den er en god miks av moderne og tradisjonell dansebandstil. Jeg gleder meg til det som måtte komme i fortsettelsen fra denne gjengen, for dette låter skikkelig bra, og Likes er et band det svenske dansepublikummet har all grunn til å utforske nærmere.

 

Spilleliste uke 8 - 2018

Her er spillelisten for uke 8 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  INGEMARS - Samma tid, samma plass
2.  DAKOTA - Plogbilen
3.  VIKINGS - Hei hå-kom så
4.  FOUR JETS - Einar
5.  TELLUS - Får jeg komme hjem igjen
6.  TELLUS - Na-na-na
7.  SHINE - Du vet
8.  WESTLIGHTS - Den väg du ska gå
9.  WESTLIGHTS - Möt mig i Stockholm
10.WESTLIGHTS - Guys like me
11.DONNEZ - Samma väg, samma tysta jag
12.LOTTA ENGBERGS - Vilken härlig morgon
13.DRIFTERS - Komma hem

JUKEBOX UKE 8:

1.  MIX - En sang om gammeltia
2.  MIX - Når e ramla for de
3.  METOZ - Du ringde från Flen
4.  METOZ - På fæst
5.  MIMIX - På turnè igjen
6.  MIMIX - Nøkkens datter
7.  MIGHTY - Leende guldbruna ögon
8.  MIGHTY - Ashes of love
9.  MIDWAY - Tulsa time
10.MIDWAY - Blue Hawaii
11.MICKES - Det var du
12.MICKES - Kom hjem
13.MICHIGAN - Tida slik ho var
14.MICHIGAN - Tre grep på gitar'n
15.MENTZ DAGFINN GRESSBERG - Riksvæg 2

For Swingende-Toppen(Resultat) Februar 2018For Swingende-Toppen for februar ble vunnet av Hilljacks med låten "Redneck blood". Her følger hele resultatlista:

1 ( 1 )  HILLJACKS - Redneck blood - 32% av stemmene (1 mnd)
2 ( 3 )  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 20% av stemmene (9 mnd)
3 ( 2 )  MR RAY - Tidsmaskin - 18% av stemmene (2 mnd)
3 ( 4 )  GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer - 18% av stemmene (1 mnd)
5 (NY) HOLIDAYS - En sån natt - 5% av stemmene
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 (NY) NICK BORGEN - Vill du följa med mig då - 4% av stemmene
7 ( 5 )  TOMMYS - Ingenting ingenting - 2% av stemmene (1 mnd)
8 (NY) MICKES - The big one - 1% av stemmene​

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE LENA JENNY MELBY FRA SKJÅK.
 

Stem fram lista for mars via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Nye sendetider på Nea Radio

Nea Radio i Trøndelag innfører fra og med denne uka(uke 10-2018) nye sendetider for For Swingende.

De nye sendetidene er natt til søndager klokka 02 med reprise søndagskvelder klokka 21.

Mer info på www.nearadio.no

Kenneth Lundsæter - Favoritter


Kenneth Lundsæter er en sangglad gutt fra Elverum som nå har utgitt sin første plate med tittelen "Favoritter" der han har samlet 13 ganske så kjente dansebandlåter.

Kenneth er født i 1980 og kommer opprinnelig fra Årnes, men er nå bosatt på Elverum. Han er veldig glad i dansebandmusikk og gjør også litt opptredener rundt omkring fra tid til annen. Plate har det derimot ikke blitt før i 2018, og på denne produksjonen har han hatt med seg den dyktige og garvede musikeren og produsenten Ray Moen, også kjent som Mr Ray. Ray har vært Kenneths høyre hånd på denne innspillingen og sørget for at det har blitt et meget godt produkt, med et behagelig og fint lydbilde og dansbare takter med Kenneths myke og behagelige stemme i front.

På plata finner vi altså totalt 13 låter, mange av dem er ganske kjente, men vi finner også noen som kanskje ikke alle har hørt, selv om disse også er gjort med andre band og artister tidligere. Her kan jeg nevne titler som "Sladder og gamle vaner", "Alle har sin egen stjerne", "Hyttetur" og "Kjedekassa". Sistnevnte tittel er også navnet på studioet hvor Kenneth har gjort sine innspillinger, og denne låten har han selvsagt fått fra Mr Ray som har originalversjonen av låten. "Kjedekassa" vil også bli testet på For Swingende-Toppen litt lenger ut på våren, så dere er forberedt på det.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Tømmerkoievise - Denne velkjente slageren er som kjent forfattet av Hans Børli, mens Erik Bye har den mest kjente plateversjonen. Kenneth derimot, har hentet låten i dette arrangementet fra Trond Erics, som gjorde denne på plate i 1997.

Vinter, vår eller sommer - Nok en låt som Kenneth har hentet fra Trond Erics, som gjorde denne på plate i 2001. Både tekst og melodi er skrevet av Lars Espen Skogvold, og det er en ganske uptempo swinglåt som burde lokke de fleste ut på dansegulvet.

Gang på gang - Også dette en ganske uptempo låt, og denne har Kenneth hentet fra Pegasus og da er det selvfølgelig Ronny og Tommy Nilsen som er opphavsmenn.

Kenneth Lundsæter imponerer meg virkelig med sitt debutalbum, han synger veldig bra og rent med ei klar og behagelig stemme. Med et frisk og profft bakgrunnskomp så er det blitt ei skikkelig god plate som ihvertfall jeg likte veldig godt da jeg begynte å høre gjennom den. Kenneth har også vært flink med å velge ut låter som ikke er ihjelcovret av andre danseband, og når man sammenfatter alt dette, så syns jeg plata helt klart kvalifiserer til en solid 5`er på terningen. Egentlig ikke noe negativt å sette fingeren på her, og til å være hans aller første utgivelse så er jeg mektig imponert. Ja, dette er en gutt jeg gjerne vil høre mer fra senere. Stå på videre Kenneth, du er flink! Ønsker du å kjøpe plata, så er Kenneth på Facebook, så du kan helt sikkert sende ham ei privat melding der inne om du vil kjøpe et eksemplar.

Fede Finn & Funny Boyz og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den seneste plata til danske Fede Finn og Funny Boyz i tillegg til For Swingende-Toppen for februar.

Danske Fede Finn og Funny Boyz er et dansk partyband som spiller både glad, humørfylt og ganske så dansevennlig musikk. De siste par årene har de gjort en del endringer i besetningen, og plata "Ren røv at trut' i" er den første produksjonen som utgis med de nye medlemmene. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for februar er også klar nå og i ukens sending får du høre de fem låtene som går videre samt tre nye utfordrere til lista for mars. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Matz Rogers, Voize og Kandis.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Bob Stevens - Om kärleken finns kvar

Skånske Bob Stevens er nå ute med sin første singel der den nye vokalisten, Christoffer Bengtsson, står ved mikrofonen. Låten er en fin ballade med tittelen "Om kärleken finns kvar".

Dette er en veldig god og iørefallende danselåt med et sterkt innslag av country. Opphavsmann/kvinne er radarparet Kent Fingal og Haidi Krohn. Christoffer gjør en fremragende debut som vokalist på denne låten, rett og slett så bra som det bare kan få blitt.

Christoffer Bengtsson på sin side er bare 25 år gammel og er helt fersk på dansebandscenen, men som artist og musiker har han drevet på i mange år. Han kommer fra Olofström og har opptrådt i en rekke revyer og spilt i diverse coverband de siste årene. Nå er han klar til å ta steget fullt inn i dansebandbransjen, og stemmemessig vil jeg faktisk si at han har en del av egenskapene og særpreget til Mats Kärrlid, som er Christoffers forgjenger i Bob Stevens. Dette tror jeg kan bli riktig så bra, og jeg gleder meg til å følge med "nye" Bob Stevens på ferden videre.

Besøk Bob Stevens sin hjemmeside