hits

UKENS PROGRAM UKE 18: Mule Skinner Band og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Mule Skinner Band, som består av gamle Streaplers-medlemmer, i tillegg til at du også får høre resultatet av For Swingende-Toppen for april måned.

Mule Skinner Band som består av fire forhenværende Streaplers-medlemmer er ute med sitt andre album med tittelen "Än en gång" i disse dager. Her serverer de både gamle Streaplers-klassikere i ny tapning samt en rekke kjente utenlandske hits fra en svunnen tid. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for april måned er også klar nå, og i ukens sending får du høre hvilke 5 låter som går videre til neste måneds liste samt tre nye utfordrere til lista for mai måned. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Blender, Arne Kolsrud Overen og Ole Steens.

Ellers byr jeg også på musikk fra danske Aldahl og fra värmländske Mia Olsson.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Mule Skinner Band sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL MULE SKINNER BAND FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 16 - 2017

Her er spillelisten for uke 16 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  BENGT HEDINS - Då börjar livets vår
2.  CANDELA - På solokvist
3.  ALDAHL - Forår
4.  PEGASUS - Blue jeans
5.  TONIX - Jag vill bort härifrån
6.  TONIX - Där kommer Jack
7.  BJØRNS ORKESTER - Countrygjengen
8.  LENE HOLME - Den frække dreng i klassen
9.  LENE HOLME - Gi`mig et kram
10.LENE HOLME - Rock'n roll på Vesterbro
11.NYA VIKINGARNA - Det är okej mamma
12.HASSE THOR - Ann-Christin
13.COOL CANDYS - Eva
14.MARTINEZ - Sacrifice

JUKEBOX UKE 16:

1.  NYANSE - Den sommer'n jeg traff deg
2.  NYANSE - De ord som mor min sa
3.  NORDRE SVING - Shangri-la Vål'enga
4.  NORDRE SVING - I cella mi
5.  NORDANS - Trønderdans
6.  NORDANS - Ingen har sånn nydelig stemme som du
7.  NONSTOPS - Nå er det lørdag
8.  NONSTOPS - Langt innpå skogen
9.  NO LIMIT - Sven-Ingvars potpurri
10.NO LIMIT - Liljor
11.NILS ARNES - Aldri aldri mer
12.NILS ARNES - Peppelinos Restaurant & Bar
13.NEMESIS - Lengter etter vår
14.NEMESIS - Grease
15.NAMELESS - Det kjæreste jeg har
16.NAMELESS - Robbans

Nya Vikingarna - Kramgoa låtar 30Nya Vikingarna er årets store "snakkis" på dansebandfronten. Mange har ventet og spekulert på hvordan den første plata til bandet skulle bli, og om den skulle leve opp til forventningene, og for min del må jeg absolutt si at forventningene ble innfridd. "Kramgoa låtar 30" er tittelen på det hele.

Nya Vikingarna består jo som kjent av både nye og gamle Vikingarna-medlemmer. De som er med fra gammelt av er Erik Lihm, Kenth Andersson og Johan Norgren. De nye medlemmene er Martin Lindqvist, Chris Andersen og selvsagt den nye frontfiguren Kenneth Wahlberg. Sammen har de trommet sammen bandet igjen og leid merkenavnet Vikingarna av manager og eier av merkenavnet, Jörgen Arnemar, noe som også forplikter en del, ikke minst at stilen vi kjenner fra 80 og 90 tallets Vikingarna må ivaretas, noe den virkelig også er blitt når man lytter til det nye albumet. Jeg syns Kenneth Wahlberg er en perfekt etterfølger for Christer Sjögren, for selv om han kanskje ikke har helt den samme fylden i stemmen som Christer, så er han så nært opptil "originalen" som man kan komme.

Den nye plata inneholder totalt 11 spor, hvorav det ene er et bonusspor som kun er tilgjengelig på de fysiske eksemplarene, altså ikke på Spotify og lignende kanaler. Plata går i veldig typisk Vikingarna-stil og det er også bra variasjon i stil og tempo på låtene, de aller fleste veldig fengende og lette å få i hodet. Det hele er forøvrig innspilt i ærverdige Sun Studios i USA hvor blant annet Elvis gjorde sine innspillinger. Av den grunn er det også tatt med en svensk oversettelse av den aller første låten som Elvis selv festet til platerillene, nemlig "That's all right mama".

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hej Maria - Det var ikke lett å bare velge tre låter fra denne flotte produksjonen, men denne låten skilte seg litt ekstra ut i mine ører, med en veldig fengende og iørefallende melodi og en herlig takt og tempo som virkelig lokker fram dansegleden. Denne låten minner også mye om slik Vikingarna hørtes ut i sin storhetstid, så dette ble raskt en av mine favoritter på plata.

Låt det få hända ikväll - Nok en veldig typisk Vikingarna-låt, men her i balladeform. Dette er utvilsomt et av høydepunktene på plata dette også, og blant de litt roligere låtene så er dette min helt klare favoritt. Her kan man virkelig hygge seg i armene til partneren sin på dansegulvet...!

Solsken efter regn - Her skrur vi opp tempoet et par hakk igjen og låner øre til en annen av favorittsporene mine på plata. Dette er en låt som burde passe perfekt til bugg- og swingdanserne, og den har en gyngende og herlig takt som ihvertfall tiltaler meg.

Ja, her er det jo veldig mye bra å plukke i, og jeg har bare superlativer å komme med når det gjelder 2017-utgaven av (Nya) Vikingarna, ihvertfall på platefronten. Det låter slik det skal og bør låte av ei ekte "Vikinga-plate" og Kenneth Wahlberg får også ståkarakter fra undertegnede på alle måter, for han har det ikke vært noe problem å "hoppe etter Wirkola" med den stemmeprakten og ikke minst stemmekontrollen han viser på disse innspillingene. Om han verken er Stefan eller Christer så er han likevel en verdig arvtager og jeg tror bandet har skutt gullfuglen ved å ansette Kenneth som vokalist. Terningen er det vel heller ingen tvil om her, dette må bli 6, og hadde jeg kunnet satt et plusstegn i margen på den 6'eren så hadde jeg ratt gjort det også...her er det bare å ta av seg hatten og bøye seg i støvet for Nya Vikingarna og "Kramgoa låtar 30", ei plate som forøvrig også er tilgjengelig på vinyl, noe du finner direktelink til nederst i denne saken. Løp og kjøp, eller lytt på Spotify om du foretrekker det, men da går du som sagt glipp av bonussporet...

KJØP PLATA PÅ CD FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)
KJØP PLATA PÅ VINYL FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Besøk Nya Vikingarna sin Facebookside

Minnehefte etter Sven-Erik Magnusson i salg

I anledning Sven-Erik Magnusson sin bortgang så har den norske Sven-Ingvars-eksperten- og tilhengeren Sigbjørn Hemstad fra Gjøvik forfattet et eget minnehefte på 28 sider om Sven-Erik og Sven-Ingvars med masse bilder og med Sigbjørn sine egne betraktninger og opplevelser fra Sven-Erik sitt liv og karriere.

Dette heftet ble blant annet overrakt Sven-Erik sin nærmeste familie under begravelsen i Karlstad nylig, og heftet er også å få kjøpt for allmennheten for kr. 100,- for norske kunder og kr. 120,- for svenske kunder, begge prisene er inkludert frakt. For bestilling kan du sende en e-post til forswingende@online.no så videresender jeg alle bestillinger til Sigbjørn som tar seg av både utsendelse og fakturering. Husk å vedlegge ditt fulle navn og adresse. Heftet er trykket og produsert hos Land Trykkeri.

 

Intervju med Roksvoll april 2017

UKENS PROGRAM UKE 17: Mona-Jill Band og Roksvoll i For SwingendeI ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svensk-norske Mona-Jill Band.

Mona-Jill Band kom nylig ut med sitt andre album, ei knallsterk plate med mye countrypreg, men samtidig ganske tradisjonelle dansebandlåter, alle i svensk språkdrakt. "Kan du förstå mig" er tittelen på plata, og i ukens sending får du høre tre smakebiter fra denne.

I nostalgihjørnet vårt møter vi fortsatt 50 års jubilantene Tonix, som riktignok har vært historie siden 2010, og i ukens sending spiller vi to låter som Tonix spilte inn på albumet "Knockout" i 1978.

Ellers byr jeg på et intervju med Totenbandet Roksvoll, som i ukens sending er representert ved Jon Moslet og Dag Inge Gundersby, henholdsvis trommeslager og vokalist i bandet. Du får også høre tre helt nye låter fra Roksvoll, to av dem er såvidt meg bekjent aldri spilt på radio før. Dette intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

Besøk Mona-Jill Band sin hjemmeside
Besøk Roksvoll sin Facebookside

HØR INTERVJU MED ROKSVOLL:

Guns Rosor - Mors drömvävGuns Rosor er et finsk danseband som synger på både svensk, finsk og engelsk og som består av fem ganske unge gutter. I 2016 kom de ut med albumet "Mors drömväv" som består av totalt 13 ganske så tradisjonelle dansebandlåter.

Guns Rosor kommer fra Karleby-området i Finland og består av Herman Hagnäs, Joel Åman, Robin Grankvist, Robin Hagnäs og Einar Holmbäck. Bandets musikkstil omfatter alt fra tradisjonelle svensktopplåter til gamle klassikere og gammeldans, med andre ord et allsidig danseband som burde kunne tilfredsstille både yngre og eldre dansere.

På deres nye album finner vi mange velkjente covers, slik som "Ge en bukett med röda rosor", "Kiss me quick" og "Varför", men også et knippe låter som ihvertfall er nye for undertegnede. Stilen er mogen selv om det er snakk om ganske pur unge gutter her, og plata er en helt grei produksjon som burde fungere godt på dansegulvet, men skal komme tilbake til hvor mye jeg ønsker å gi plata rent terningmessig i siste avsnitt. De fleste låtene fremføres i svensk språkdrakt med et par engelskspråklige unntak.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ett slitet gammalt dragspel - En låt som blant annet svenske Curt Haagers gjorde på 80 tallet, en fengende og glad swing/bugglåt som er signert Thomas Haglund og Flode Lomeus.

Mors drömväv - En litt mer balladepreget låt igjen som såvidt meg bekjent er en helt nyskrevet låt for Guns Rosor sin del. Dette er også tittelsporet på plata som i mine ører er et av høydepunktene på produksjonen, og teksten er gjennomsyret av gamle minner og nostalgi.

Ein flickå från lande - Nok en låt som er helt ny for meg, men har heller ikke her klart å oppspore navn på opphavsmenn. Låten er ihvertfall en ganske uptempo låt med fin dansetakt og hvor det synges på svensk, men med en tydelig finsk aksent, noe som er et sjarmerende trekk på flere av låtene her og hvor det ikke finnes tvil om at det er finner som synger selv om tekstene er svenske.

Guns Rosor var et artig bekjentskap for undertegnede, da dette var et helt nytt band for meg da jeg kom over dem på nettet. Plata er en helt grei produksjon sånn cirka midt på treet, og jeg likte den ganske godt, men likevel ingen produksjon i toppklassen, så terningmessig velger jeg å moderere meg litt denne gangen og dele ut en hederlig 4`er til "Mors drömväv". men jeg setter i tillegg et plusstegn i margen, for jeg syns plata bør få ståkarakter siden den langt fra er dårlig. Det er sjarmerende med den finske aksenten i mange av låtene og dette er også med på å gi Guns Rosor sitt eget særpreg og et lite "stempel" om bandets nasjonalitet. Plata kan avlyttes på Spotify dersom du ønsker deg, så kan du selv dømme hva du synes om det hele. For meg var ihvertfall Guns Rosor et morsomt og hyggelig bekjentskap.

Besøk Guns Rosor sin hjemmeside
Besøk Guns Rosor sin fanside på Facebook

Spilleliste uke 15 - 2017

Her er spillelisten for uke 15 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  DUO'JE - Da ser jeg alltid lyst på livet
2.  MARTINEZ - Nån som du
3.  HANNE METTE GUNNARSRUD - Jentekveld
4.  CHRISTER SJÖGREN - Då svallar vårt vikingablod
5.  TONIX - Bugga loss
6.  TONIX - Tajta jeans
7.  PERIKLES - Vi kommer aldrig förlora
8.  NYA VIKINGARNA - Hej Maria
9.  NYA VIKINGARNA - Låt det få hända ikväll
10.NYA VIKINGARNA - Solsken efter regn
11.STREAPLERS - Långt långt härifrån
12.CONTRAZT - Kan du høre mine ord
13.HELENE & GÄNGET - Nostalgiexpressen

JUKEBOX UKE 15:

1.  MR RAY - Bigda mi
2.  MR RAY - Fra Taunus til Cadillac
3.  MIGHTY - Det gikk en liten engel
4.  MIGHTY - Oppi villaste fjellan
5.  MIMIX - Playa Blanca
6.  MIMIX - Kom og dans med meg
7.  MIX - Samejenta mi
8.  MIX - Hennes melodi
9.  MOMENT - That sudden stop
10.MOMENT - You're still the one
11.MONA-JILL BAND - Här i mitt hjärta
12.MONA-JILL BAND - Här är livet
13.MOTHER AND DAUGHTERS - Finn tilbake veien
14.MOTHER AND DAUGHTERS - Motorsykkelfrelst
15.MR ROSS - Cowboys

Arild Engh i Ole Ivars er død

Vi i For Swingende har i dag fått den triste beskjeden om at mangeårig trommeslager i Ole Ivars, Arild Engh, døde tirsdag morgen, 70 år gammel.

Det er VG Nett som melder dette, hvor de også siterer William Kristoffersen i Ole Ivars som uttaler seg i samråd med Enghs familie. William uttaler til VG at dette er en tung dag for resten av bandet. Arild Engh har forøvrig vært fast trommeslager i Ole Ivars siden 1979 og har alltid vært en høyt aktet og godt likt musiker i hele bransjen.

For Swingende vil med dette vise vår dypeste medfølelse med Arild sine etterlatte og lyser fred over hans gode minne.

Les mer på VG.no 

Dansbandskungen - En riktig schlager

Dansbandskungen i Marcus Persson sin skikkelse slår til igjen, denne gang med "En riktig schlager", som både beskriver hans nye singel og som også er tittelen på låten.

I fjor gjorde Dansbandskungen covers på to av låtene fra fjorårets Melodifestival, men nå i 2017 kunne han ikke finne en eneste god nok låt å covre, i følge ham selv. Derfor tok han istedet saken i egne hender og skrev en helt ny schlagerlåt helt fra bunnen. Dette har altså blitt til "kungens" nye singel, en låt som fenger godt, fin dansetakt og selvsagt høy schlagerfaktor. Marcus har selvsagt produsert det hele selv og hans alter ego Dansbandskungen synger som vanlig på sin helt spesielle dialekt, som på en måte er blitt et av denne figurens varemerke, selv om jeg som god nordmann ikke helt klarer å stedfeste den aktuelle dialelekten - i mine ører høres den muligens ut som en salig blanding av norrländska og värmländska, kanskje mest det første.

Uansett, låten har stort hitpotensiale og bør være lett å synge med på etter du har hørt den et par ganger. Her i For Swingende fikk du høre låten allerede i begynnelsen av mars, om du fikk med deg den sendinga. Gjorde du ikke det, så kan du likevel lytte til låten på Spotify via linken under, så sant du har et gyldig abonnement på Spotify, enten gratis eller Premium.

HØR LÅTEN PÅ SPOTIFY VIA DENNE DIREKTELINKEN

UKENS PROGRAM UKE 16: Lene Holme i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til danske Lene Holme.

Lene Holme er ei dansk sangerinne som synger ganske så tradisjonell "dansktopmusikk" og hennes nye album har fått tittelen "Gi' mig et kram". Her finner vi totalt 16 låter som såvidt neg bekjent er nyskrevne alle sammen, og av disse får du i ukens sending høre tre smakebiter. Dette er ei meget sterk plate, så du har noe å glede deg til!

I nostalgihjørnet vårt fortsetter vi med musikk fra de gamle originalalbumene til svenske Tonix, og denne uka plukker jeg fram plata "Vindens melodi" fra 1975 og spiller to spor fra denne.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Pegasus, Bjørns orkester, Nya Vikingarna og Martinez, for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Lene Holme sin hjemmeside
 

Expanders - Play that rock'n rollExpanders fra Boden(men som pr i dag har Piteå som utgangspunkt) er ute med albumet "Play that rock'n roll" i disse dager, ei plate med en litt røffere og pop/rock-preget stil enn de tradisjonelle dansebandene.

Expanders ble startet i Boden i Norrbotten i 1987 og består i 2017 av Jörgen Sandström, Jan-Åke Glavèn, Tony Westland og Alexander Björnfot. Bandet ble i 2000 kåret til Svenske Dansbandsmestere og har siden 2005 spilt en noe tøffere stil med mye blues, country og rock. Plater har de gitt ut ganske sporadisk, de kom med en i 1993, en ny en i 2012 før de kom med seneste utgivelse nå nylig. 

Det nye albumet har altså fått en ganske rocka tittel, noe som også beskriver musikken på plata ganske bra. Det er både rock'n roll, country/countryrock og litt mykere ballader på denne produksjonen, og alle låter unntatt èn fremføres på engelsk. Plata har fått mye god kritikk rundt i dansebandmiljøet og har tydeligvis truffet en nerve hos dansepublikummet, selv om de ikke har en eneste tradisjonell dansebandlåt med på denne plata.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Play that rock'n roll - Tittellåten swinger som bare det og er nok et av de store høydepunktene på plata etter min mening. Denne låten er skrevet av trekløveret Thomas Thörnholm, Danne Attlerud og Tony Westland, sistnevnte er også medlem av Expanders.

The story - En meget vakker, følsom og iørefallende ballade som bryter litt med det øvrige repertoaret på plata. Låten er en coverlåt fra den amerikanke folkrock-sangerinna Brandi Carlile og er signert Phil Hanseroth.

 Nothin' for a broken heart - Dette er en heftig og uptempo låt i en blanding av rock'n roll og blues og opphavsmenn er Vince Gill og Al Anderson, førstnevnte står også bakom originalinnspillingen av denne høyst swingbare låten som også ble et av mine favorittspor på dette albumet.

Jeg har stort sett bare ett stort ankepunkt på denne plata og det er at det meste framføres på engelsk...jeg tror dette kunne blitt minst like bra i svensk språkdrakt. Men når det er sagt så er det absolutt ingen dårlig plate, den består av et godt stykke studioarbeid og innehar mange gode musikalske og tekniske kvaliteter. Låtmaterialet er variert og de fleste melodiene faller meg godt om øret. Dansbarheten er også nøye ivaretatt her, og det burde være noe for både buggerne og foxerne på denne plata. Jeg har fundert ei stund på hvilket terningkast jeg skulle gi plata, og lenge lå det og vippet mellom 4 og 5 inni hodet mitt, men etter et par ekstra gjennomlyttinger så fant jeg ut at plata helt klart fortjener en 5`er til tross for all engelsken her som jeg alltid er en smule kritisk til når det gjelder norske og svenske band og artister. Jeg syns uansett plata har så mye bra å by på ellers at jeg gir den 5 med god samvittighet. Vil likevel påstå at den kanskje passer best for de litt yngre danserne som liker at man utfordrer genren litt i flere ulike retninger, for det har Expanders helt klart gjort med "Play that rock'n roll". Ellers får du bare skaffe plata, lytte og dømme selv.

Besøk Expanders sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA.SE VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT FOR NORSKE KUNDER INNTIL 350 NOK INKL FRAKT)

Spilleliste uke 14 - 2017

Her er spillelisten for uke 14 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  NYA VIKINGARNA - Länge leve kärleken
2.  TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
3.  LASSE STEFANZ - Borta med vinden
4.  ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Kom hør mitt hjerte
5.  PICAZZO - Siste bussen hjem
6.  VANGSTEINS - Bautan i ditt liv
7.  GUNS ROSOR - Ett slitet gammalt dragspel
8.  GUNS ROSOR - Mors drömväv
9.  GUNS ROSOR - Ein flickå från lande
10.KANDIS - Pokemon
11.DRIFTERS - Bortom tid och rum
12.INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
13.NINNAS - Hjärtan i sand

JUKEBOX UKE 14:

1.  MARTE & KÆRA - Hæffer skær vi slærve og skravle
2.  MARTE & KÆRA - 9 to 5
3.  MAX PALMERS - Lambada
4.  MAX PALMERS - Tjo och tjim
5.  MAXIMA - Lodi
6.  MAXIMA - Silence is golden
7.  MAY KRISTIN HOLTSKOG - I ramme og glass
8.  MAY KRISTIN HOLTSKOG - Meet me in Stockholm
9.  ME AND YOU - Anna fadderi og faddera
10.ME AND YOU - Danseband
11.METOZ - Whose bed have your boots been under
12.METOZ - Takk skal du ha
13.MICKES - Ei lita stjerne
14.MICKES - Kræsj bom bæng
15.MIDWAY - En gyllen ring
16.MIDWAY - Mexican girl

Bilder fra Hot Wired på Skogtun i Snertingdal

Lørdag 8.april var undertegnede tilstede på en lukket medlemsfest for Skogtuns Venner på lokalet Skogtun i Snertingdal, og hvor trioen Hot Wired var leid inn som kveldens band.

Hot Wired er egentlig en utvidet versjon av Duo'Je, som her var representert ved vokalist Roger Solberg fra Hønefoss, bassist Terje Bratlistuen og keyboardist Frode Bratlistuen, begge sistnevnte opprinnelig fra Snertingdal. Noen ganger er de 4 mann og har da med seg Espen Hagen Olsen(kjent fra Sogns) som fjerdemann. Hot Wired byr på alt fra tradisjonelle dansebandlåter og til mer røffe saker som rock`n roll, country og en del Hellbillies-covers. Roger Solberg er bandets vokalist, noe han har vært helt siden Duo'je så dagens lys i 1996, men med noen års pause tidlig på 2000-tallet. På Skogtun gjorde de en fremragende opptreden med god og frisk lyd, særpreget og flott vokal og et repertoar som var både variert og dansbart hele veien igjennom med trøkk i lydbildet og ikke minst god publikumskontakt. Ja, det låt rett og slett knallbra, og jeg kan anbefale Hot Wired på det varmeste til alle som trenger god dansemusikk til festen sin, enten den er av offentlig eller privat karakter.

Følgende bilder ble tatt under kvelden av For Swingendes "utskremte" fotograf, altså meg selv...!

(Foto: Thomas Neraasen)

HER KAN DU FØRST HØRE ET LITE KLIPP FRA "LINE" SOM HOT WIRED FREMFØRTE PÅ SKOGTUN:


 

UKENS PROGRAM UKE 15: Nya Vikingarna i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Nya Vikingarna som endelig er ute og som naturlig nok har fått tittelen "Kramgoa låtar 30".

Nya Vikingarna slapp sitt første album den 7.april med deres nye vokalist Kenneth Wahlberg ved mikrofonen. Plata inneholder totalt 11 låter, hvorav 9 er helt nyskrevne. Det hele er innspilt i ærverdige Sun Studios i USA hvor blant annet Elvis gjorde sine innspillinger. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt skal vi igjen høre svenske Tonix og denne uka spiller jeg to låter som de spilte inn på plate i 1975. I forbindelse med at Tonix skulle blitt 50 år nå i 2017 så har vi viet alle nostalgihjørnene våre utover våren og forsommeren til å spille musikk fra en rekke av originalalbumene til det bandet.

Ellers byr jeg denne uka på ny musikk fra Hanne Mette, Perikles, Martinez og Streaplers for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
KJØP PLATA TIL NYA VIKINGARNA SIGNERT FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)
KJØP PLATA TIL NYA VIKINGARNA PÅ VINYL FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Lotta Engberg - Lotta på LisebergLotta Engberg har vært borte fra platemarkedet ei god stund nå, men sommeren 2016 klemte hun til igjen, denne gang med et album med svenske sommerslagere med utgangspunkt i hennes populære sommershow "Lotta på Liseberg" på TV4.

Lotta har i flere år gjort suksess med dette programmet som er en ren konkurrent til SVT sitt "Allsång på Skansen" og mange mener sågar at Lotta mestrer dette med allsang bedre enn man gjør på rikskanalen. På sitt seneste album har hun også samlet et fint tverrsnitt av den svenske sommermusikken, mye av den har fulgt oss helt siden 70 tallet, mens andre låter igjen er av litt nyere dato. Det er blitt ei glad, sommerlig og iørefallende plate hvor både nordmenn og svenske burde ha et forhold til de aller fleste låtene.

"Michelangelo", "Bra vibrationer", "Sommartider" og "Sjösala vals" er noen av slagerne Lotta har gjort sine egne tolkninger av på denne plata. Totalt 15 spor har fått plass på denne produksjonen, deriblant en duett med skånske Hasse Andersson som jeg skal komme tilbake til litt lenger ned i omtalen.

Plata er forøvrig utgitt av Capitol Music Group.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Guld och gröna skogar - Dette er vel en av de ferskeste slagerne på denne plata, nemlig Hasse Andersson sitt bidrag til Melodifestivalen i 2015. Her gjør Lotta en herlig tolkning av låten, som i mine ører nesten er bedre enn originalen, men hun gjør den riktignok ikke på skånsk, slik som Hasse. Helt klart et av mine favorittkutt på plata.

Tiotusen röda rosor - Denne er kanskje ingen typisk sommerlåt, men den er helt klart en kjempeslager på begge sider av grensen og burde passe perfekt til allsang. Lotta gjør heller ikke skam på denne, selv om de fleste nok aller helst vil høre den med enten Thore Skogman eller Jan Høiland.

Allt eller inget - Dette er da den tidligere omtalte duetten mellom Lotta og Hasse Andersson, såvidt meg bekjent en helt nyskrevet låt. Denne swinger godt og er kanskje en av de mest typiske dansebandlåtene på plata. Denne ble også en av mine favoritter og det er en låt med høy allsangfaktor.

Jeg syns Lotta har gjort en fin produksjon her og jeg syns det er flott at hun har sammenfattet en del av de svenske slagerne som alle sammen helt sikkert har blitt fremført minst èn gang i løpet av programmets karriere. Det låter også veldig friskt og velprodusert, og dansefolket bør kunne swinge seg til de aller fleste låtene her, enten man liker å bugga, swinge eller "hålla om". Terningmessig så er dette ei plate som i mine ører fortjener en solid 5`er, og den kan også sammenlignes litt med sommeralbumet "Tolv i topp" som Lotta og hennes daværende orkester ga ut i 1997 og som også inneholdt mange kjente svenske slagere. Veldig fint å få en slags oppfølger til denne nesten 20 år senere. "Lotta på Liseberg" får ihvertfall ståkarakter fra undertegnede, selv om jeg dessverre aldri har sett TV-programmet.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Kramgoa låtar 30 er ute

Natt til fredag 7.april ble Nya Vikingarna sitt første album "Kramgoa låtar 30" gjort tilgjengelig på Spotify.

Dermed er ventetiden over for mange ihuga Vikingarna-fans. Jeg har selv plata på ørene i skrivende stund og må si at dette låter meget, meget bra og står absolutt til forventningene. Plata inneholder totalt 11 låter, deriblant finner vi bandets egne versjoner av "That's all right mama" fra Elvis(her på svensk) og den engelske utgaven av "Leende guldbruna ögon"(Beautiful brown eyes).

Her i For Swingende kommer jeg til å presentere plata for dere lytterne i neste ukes sending, altså uke 15-2017, så da får dere høre ytterligere tre smakebiter i tillegg til de to singlene jeg har spilt fra plata hittil. Gled dere, for dette er årets dansebandalbum!

LYTT TIL PLATA PÅ SPOTIFY VIA DENNE LINKEN(FORUTSETTER AT DU HAR ABONNEMENT PÅ SPOTIFY)

Spilleliste uke 13 - 2017

Her er spillelisten for uke 13 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  SVEN-INGVARS - Fröken Fräken
2.  MARTINEZ - Oh en sån man
3.  BLACKJACK - Rosalie
4.  NINNAS - Bara du
5.  TONIX - Jag går och drömmer
6.  TONIX - Tala om tala om
7.  EXPANDERS - Play that rock`n roll
8.  EXPANDERS - The story
9.  EXPANDERS - Nothin' for a broken heart
10.ROKSVOLL - Veien
11.OLE IVARS - Minner fra et gammalt hus

JUKEBOX UKE 13:

1.  LEGATO - Singelplata
2.  LEGATO - I dine øyne
3.  MEMORIES - Minneboka
4.  MEMORIES - Jolene
5.  MAGNE WIDARS - Sommeren 55
6.  MAGNE WIDARS - Trailersjåfør
7.  GUNNAR BORGEN - En liten blåveis
8.  GUNNAR BORGEN - Bruna ögon
9.  LYSTIG LAG - Evig bygutt
10.LYSTIG LAG - Nye klær
11.LOTHARS - Hipp hurra
12.LOTHARS - Om du ba meg hente månen
13.LISE OLDEN - Åran går
14.LISE OLDEN - Trykk liker
15.LILL ANITA SYNNES - Bråk og styr
16.LILL ANITA SYNNES - Alt som du lova mæ
 

Frode Stian Andersen - pianoentertainer, dansemusiker og vokalist

I dag har jeg gleden av å presentere dere for en artist ved navn Frode Stian Andersen, som med sin duo reiser rundt og underholder festglade mennesker på både puber og andre etablissementer.

Frode Stian er bosatt på Notodden og har drevet med musikk og underholdning siden midt på 90 tallet. Med seg i sin duo har han for tiden Håvard Løvik som trakterer gitar mens Frode Stian selv sitter ved pianoet og både spiller og synger. På repertoaret byr de på hits fra en rekke store verdensartister og stilmessig er de innom både dansebandmusikk, visesang, pop, rock, country og en del norske slagere. Så her kan man både danse og lytte til musikken, alt ettersom. Frode Stian er også kjent for høy allsangfaktor når han er ute og underholder. Han er opprinnelig bergenser, men har altså slått seg til på Notodden og gjort telemarking av seg de siste årene.

Hvis vi tar en titt på spilleplanen hans for 2017 så ser vi at han skal besøke puber og utesteder både på Hvittingfoss, Heistad, Stavanger og Oslo, og jeg regner med det sikkert blir flere plasser man kan oppleve Frode og Håvard i løpet av året vi er inne i etterhvert.

Om du besøker Frode Stian sin nettside via linken under så kan du lese mer om underholdningkonseptet hans, se hvor han opptrer og du kan også se et par videoer fra spillejobber han har vært på. Han har i tillegg en egen artistside på Facebook som du også finner via egen link under, her kan du trykke Liker og følge hans planer framover dersom du ønsker det.

Besøk Frode Stian sin hjemmeside
Besøk Frode Stian sin artistside på Facebook

For Swingende-Toppen(Resultat) Mars 2017


For Swingende-Toppen for mars ble vunnet av Vangsteins med låten "Bautan i ditt liv". Her følger hele resultatlista:1 ( 2 ) VANGSTEINS - Bautan i ditt liv - 22% av stemmene (2 mnd)
2 (NY) PICAZZO - Siste bussen hjem - 13% av stemmene
3 ( 3 ) ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Kom hør mitt hjerte - 12,5% av stemmene (9 mnd)
3 ( 5 ) LASSE STEFANZ - Borta med vinden - 12,5% av stemmene (11 mnd)
5 ( 4 ) TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 11% av stemmene (2 mnd)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 (NY) RONNY NILSEN - Hold fast - 10,5% av stemmene
6 (NY) WRETAZ - Du och jag - 10,5% av stemmene
8 ( 1 ) RUNE JOHANSEN - Fra i dag - 8% av stemmene (1 mnd)


VINNER AV EN CD-PREMIE BLE GITTE KRISTIANSEN FRA OSLO.

Stem fram lista for april via denne linken(Trykk på den blå teksten)

UKENS PROGRAM UKE 14: Guns Rosor og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den seneste plata til det finske dansebandet Guns Rosor i tillegg til For Swingende-Toppen for mars måned.

Guns Rosor er et finsk danseband med en mogen stil som består av fem ganske unge gutter. Deres seneste(og muligens første) album som kom i 2016 heter "Mors drömväv" og fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for mars måned er også avsluttet nå, etter en litt annerledes stemmerunde grunnet omlegging til ny hjemmeside, men ingen stemmer har heldigvis forsvunnet fra systemet. I ukens sending får du høre hvilke fem låter som har gått videre samt tre nye utfordrere til lista for april. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Kandis, Drifters og Ingemars.

I tillegg til alt dette får du høre to helt nye singellåter med Nya Vikingarna og Ninnas orkester i ukens sending.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Guns Rosor sin hjemmeside