hits

Rune Rudberg Band - Minner

Reklame | Platekompaniet


Rune Rudberg og hans band kommer den 27.april ut med albumet "Minner", som er bandets tredje utgivelse i rekken. Her i For Swingende har vi fått lov til å presentere plata for lytterne litt på forhånd, og i tillegg anmelde den før det hele slippes på markedet.

Rune Rudberg er i storform som aldri før på denne plata, ja jeg tør påstå at dette er det klart beste av de tre albumene som dette bandet har gitt ut så langt. I følge plateselskapet så har Rune og bandet her beveget seg ut i et litt Eagles-basert landskap, samtidig som man også har ivaretatt mye av det særpreget Rune har i musikken sin fra før. Og resultatet er blitt strålende og en fin blanding av country og dansemusikk.

Plata er produsert av Rune selv i samarbeid med Marius Stegegjerde-Kristiansen. På plata spiller kun ekte musikere på ekte instrumenter, både bandets egne medlemmer og noen innleide studiomusikere. Og låtmaterialet er skrevet av flere anerkjente opphavsmann, både Rune selv i tillegg til navn som Ole Evenrud, Geir Rønning, Tore Andersen og Lars Erik Blokhus(ja, han fra Plumbo) for å nevne noen.

Fra plata sine totalt 12 spor så har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Minner - Tittellåten er selvskreven å ha med, ihvertfall når den er så sterk som denne. Dette er en fin ballade med en behagelig countrytakt og i velkjent Rudberg-ånd. Uten tvil et av høydepunktene på plata.

Det var for seint å snu - Her kan Rune & Co by på en mye mer uptempo låt igjen, denne burde gi deg dansefot så det holder og den har en fengende takt og melodi. Jeg har hørt låten tidligere med et annet band eller artist, men jeg klarer ikke å komme på hvem i farten. Uansett er dette nok et høydepunkt fra plata.

Fine du - Nok en ganske rask og uptempo låt, veldig countryinspirert denne også med en flott swing- og buggtakt som burde passe dansefolket perfekt. Dette ble kanskje min aller største favoritt på plata da jeg hørte gjennom den første gangen.

Ja, her er det veldig mye bra, Rune leverer slik han alltid har gjort og låtmaterialet holder også godt mål på alle måter. På terningen skal plata få en sterk 5`er av meg, altså 5+, for dette likte jeg veldig godt. Plata burde sågar kanskje også hatt en 6`er, men det får evt bli neste gang. Rune er ihvertfall i god gammeldags Rudberg-form på denne plata og alt klaffer fra begynnelse til slutt. Selv liker jeg kanskje aller best de uptempo låtene på plata, men det er mange fine ballader her også, ingen tvil om det. Så her er det bare å gratulere gutta med et fremragende produkt, og det er bare å løpe og kjøpe eller hive seg inn på Spotify når plata slippes for allmennhenten den 27.april 2018.

BESTILL PLATA FRA PLATEKOMPANIET VIA DENNE LINKEN

Workshop i linedance og West Coast Swing på BiriFredag 4. og lørdag 5.mai arrangerer tre danseklubber rundt Mjøsa en felles workshop i både linedance og West Coast Swing på Herredshuset på Biri.

Det er Western Kickers Linedancers på Lillehammer, Dans og Moro på Hamar og Gjøvik Danseklubb som står bak denne workshopen.

På fredagen blir det fokus på West Coast Swing med et gratis innledende introkurs på en time med påfølgende nybegynner og påbyggkurs i to timer som koster kr. 100,-(dette er to separate kurs, men prisen gjelder for begge to). Dette starter klokka 18 og varer til klokka 21.

På lørdagen er det linedance som gjelder og da skal det læres bort hele 13 ulike danser innen ulike vanskelighetsgrader. Dette starter opp klokka 10 og pågår til klokka 18, med innlagte pauser for blant annet lunsj midt på dagen. Klokka 18 avsluttes kursvirksomheten og det serveres middag før det braker løs med fest og dans fra klokka 20 og videre utover kvelden, der man kan praktisere det man har lært og ha det sosialt. Prisen for hele lørdagen er kr. 250,- pr person.

Forøvrig er det ingen forhåndspåmelding her, det er bare å møte opp og betale ved kursstart. Det stilles heller ingen krav til at kursene må "gå opp" kjønnsmessig, da både linedance og West Coast er kjønnsnøytrale danser der man i West Coast danser etter prinsippet "follower og leader", mens linedance som kjent er for en og en.

Det blir også åpent kiosksalg under hele kurshelga.

Du kan via videoen under høre et intervju jeg har laget med to av arrangørene for kurshelga.

Les mer om workshopen via eventsiden på Facebook

HØR INTERVJU MED ARRANGØRENE:
 

Harlekin - Te såmmårs

Det trønderske countrybandet Harlekin er aktuelle med en ny singel i disse dager, en låt som blikker fram imot årstiden som er nært forestående, nemlig sommeren. "Te såmmårs" er tittelen på den nye singellåten.

Harlekin er et 6 manns orkester som spiller "tøff country med norsk tekster", som i tillegg er veldig dansbar og dermed burde kunne tiltale dansebandfansen også. Bandet består av Tore Rønsåsbjørg, Vegard Fossen, Roy Betten, Odd Annar Åasen, Håvard Wenaas og Morten Husby. Harlekin har sitt utspring i området rundt Malvik og Stjørdal.

Den nye singelen er en riktig så fengende og glad låt i litt over middels tempo og med en takt som burde lokke også swingdanserne ut på gulvet. Teksten handler om sommer og forelskelse og den usikkerheten man føler i det sommeren går mot sin slutt og det er på tide å ta farvel med den man har tilbragt sommerferien med. Med andre ord en tekst mange av oss vil kunne kjenne seg igjen i.

Her i For Swingende går låten på lufta i inneværende ukes sending, altså uke 16-2018. Låten er forøvrig en smakebit på et fullt album som vil komme på markedet senere i 2018.

Besøk Harlekin sin Facebook-side

Me2 Danseduo - Tv-slaven

Dansebandduoen Me2 Danseduo fra Hadeland har igjen tatt for seg en av undertegnedes gamle tekster og satt melodi til den og spilt den inn som en ny singel som blant annet er sluppet på Spotify. Denne gangen er tittelen blitt "TV-slaven".

"TV-slaven" er en tekst jeg skrev for noen år siden der jeg skildrer en usunn manns liv foran TV-skjermen, med søtsaker og et stillesittende liv fra uke til uke. Likevel er teksten skrevet med glimt i øyet og med utgangspunkt i min egen hang til å tilbringe kveldene med TV og film, riktignok litt satt på spissen.

Marion Jensen Hermansen har skrevet en litt rocka melodi til teksten min, en litt mykere og saktere form for rockabilly, om jeg skal bruke det uttrykket. Det hele har hun spilt og sunget inn i sitt hjemmestudio på Hadeland med god teknisk hjelp av mannen Edgar. Jeg syns hun har lykkets bra med både melodien, vokalen, arrangementet og den tekniske kvaliteten på innspillingen og jeg er stolt over det hun har fått til både med denne og "Kanariske netter" som jeg presenterte på radioen og nettsiden min for noen måneder siden. Vil takke henne for at hun har tro på tekstene mine og har lyst til å gjøre noe utav dem. Hvem vet, kanskje det kommer flere låter signert Marion og Thomas i tida som kommer, den som lever får se.

Ønsker du å høre låten kan du trykke deg inn på linken under som leder direkte til avspillingen på Spotify, dersom du har tilgang dit. Ellers blir låten også presentert i For Swingende nå i inneværende uke(uke 16-2018).

HØR LÅTEN PÅ SPOTIFY VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 15 - 2018

Her er spillelisten for uke 15 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  KIKKI DANIELSSON - Osby Tennessee
2.  WIZEX - Miss Decibel
3.  WIZEX - Om en stund
4.  KIKKI DANIELSSON - Ljus på mörka vatten
5.  WIZEX - Sången skall klinga
6.  WIZEX - Vägen hem
7.  WIZEX - Se Vendig och dö
8.  WIZEX - Tusen och en natt
9.  WIZEX - Tack ändå
10.WIZEX - I folkparkens tjänst

JUKEBOX UKE 15:

1.  RUNE JOHNSRUD & FANDANGO - Ung og gammel
2.  RUNE JOHNSRUD & FANDANGO - Ingen bok er meg så kjær
3.  RUNE RUDBERG BAND - Jeg så meg aldri tilbake
4.  RUNE RUDBERG BAND - Den jeg er
5.  RYTHMIC - Bare du holder av meg
6.  RYTHMIC - Vill og gal
7.  SAKARINA - Barndomsvennen
8.  SAKARINA - Er det meg du vil ha
9.  SAMLEBANDET - Hæljefæst med Samlebandet
10.SAMLEBANDET - Hæljefæsten
11.SAN MARINO - Det går opp det går ned
12.SAN MARINO - Du ga meg et smil
13.SANDSVÆRGUTTA - Lørdagskveld igjen
14.SANDSVÆRGUTTA - Drømmeland
15.KJELL VIDARS - En-två-tre
16.SANTORINO - Leve livet
17.SANTORINO - Vil du bli min

Streaplers - Om jag hade vågat

Streaplers har i disse dager sluppet en singel som en forsmak på et kommende album, nemlig en litt utypisk låt for Streaplers med tittelen "Om jag hade vågat".

Låten kaller jeg utypisk fordi jeg syns den har litt mer poppreg og en softere stil enn det Streaplers sin musikk vanligvis har. Det er en myk ballade med et luftig og lett arrangement, men likevel dansbar og veldig behagelig å låne øre til.

Det som er litt spesielt med denne låten er at Streaplers skulle fremføre den på direkten på svensk TV4 samme dag som Lill Babs gikk bort, noe alle i studio fikk vite kun en times tid før programmet skulle på lufta. Dermed ble det en veldig spesiell stemning i TV-studio denne dagen da dødsbudskapet kom, og det endte derfor opp med at Streaplers tilegnet denne låten til Lill Babs da den ble fremført.

Forøvrig kan jeg nevne at låten er skrevet av bandets egen gitarist Henrik Göransson i samarbeid med den kjente og meriterte låtskriveren Johan Fransson. Låten er en forsmak på det kommende albumet som planlegges å slippes i månedsskiftet mai/juni 2018.

Her i For Swingende får du høre singelen i programmet som sendes nå i inneværende uke, altså uke 16-2018.

Besøk Streaplers sin hjemmeside

UKENS PROGRAM UKE 16: Rune Rudberg i For Swingende

Reklame | Platekompaniet

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den kommende plata til Rune Rudberg Band som slippes den 27.april.

Rune Rudberg Band kommer ut med albumet "Minner" den 27.april, som er bandets tredje album i rekken. Her finner vi mange dansevennlige låter innen en fin miks av country og danseband. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka Molde-bandet Reddik og hører et par låter som de spilte inn på en promosingel i 1993.

Ellers blir det mye ny musikk i ukens program, blant annet fra Titanix, Harlekin, Mannerz, Me2 Danseduo, Engdahls og Streaplers.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
KJØP PLATA TIL RUNE RUDBERG FRA PLATEKOMPANIET VIA DENNE LINKEN

Wretaz legger ned

Det svenske dansebandet Wretaz har bestemt seg for å legge ned bandet etter sin siste spillejobb som vil bli i Ljungsbro Folkets Park den 11.august i år(2018).

Wretaz hadde nemlig også sin første spillejobb i denne parken i 1982, og derfor velger de å avslutte der det hele startet. Bandets medlemmer Thomas, Dorjhe, Lasse, Henrik og Stefan vil takke alle sine dansevenner, arrangører og framfor alt sine nære og kjære for all støtte og suppert gjennom alle disse årene.

Ljungsbro Folkets Park markerer også sitt 90 års jubileum på samme kveld som Wretaz gjør sin avskjedskonsert. For deg som ikke vet hvor Ljungsbro Folkets Park ligger hen, så kan jeg fortelle at den ligger i Linköping kommune i Östergötland, noen få kilometer nord for Linköping sentrum.

Det er Wretaz selv som melder dette på sin Facebook-side.

Dansegalla i ÅndalsnesLørdag den 21.april blir det ny dansegalla i Rauma Kulturhus og Grand Hotel Bellevue i Åndalsnes med to lokale storheter på scenen.

På scenen møter vi to av fylkets fremste danseband, nemlig PK & Dansefolket og Bjørns orkester. Så her er det all grunn til å pusse danseskoa og lade opp festhumøret. Det hele starter opp klokka 21 på kvelden og avsluttes klokka 02 på natta, mens dørene åpnes klokka 20.

Billettprisen er kr. 300,- og billetter kan kjøpes enten via www.raumakulturhus.no eller i døra på festkvelden. For overnatting kan du kontakte Grand Hotel Bellevue på tlf. 71 22 75 00. Det blir også gode parkeringsmuligheter for bobiler på stedet.

Kulturhuset og hotellet finner du forøvrig på adressen Kongensgate 7, 6300 Åndalsnes.

Spilleliste uke 14 - 2018

Her er spillelisten for uke 14 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  PIA PIHLGRENS - Måndag morgon
2.  MATZ ROGERS - Jag hittade rätt
3.  HILLJACKS - Redneck blood
4.  GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer
5.  MR RAY - Tidsmaskin
6.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
7.  BLUE HAWAII - Pigen i en Cole Porter sang
8.  BLUE HAWAII - Hvis det er kærlighed
9.  BLUE HAWAII - Bare os og månen
10.DATE - Ett äventyr med dig
11.RENÈ FRANZ - I en drøm
12.KENNETH LUNDSÆTER - Kjedekassa
13.KJELL VIDARS - Jeg vil møte deg igjen

JUKEBOX UKE 14:

1.  RUNE JOHANSEN - Campinglivet
2.  RUNE JOHANSEN - Tro hva du vil
3.  ROUTE 7 - På barkrakken igjen
4.  ROUTE 7 - Av kjærlighet
5.  ROULETTE - Kristina fra Tønsberg
6.  ROULETTE - Danse i måneskinn
7.  ROSALIND - Aldrig aldrig aldrig mer
8.  ROSALIND - En gammal sång
9.  RONNY NILSEN - Tro og ære
10.RONNY NILSEN - Samme hva det er
11.ROLF IVARS - I villmarkas rike
12.ROLF IVARS - När syrenerna blommar där hemma
13.ROKSVOLL - Veien
14.ROKSVOLL - Lev vel
15.ROGER EILERTSEN - Hvis jeg sa jeg hadde noe å gi deg

Mannerz - Fredagsmys

Det svenske dansebandet Mannerz, som nok mange husker fra Dansbandskampen, er ute med en ny singel i disse dager med den velklingende tittelen "Fredagsmys".

Mannerz er et band som deltok i Dansbandskampen i 2009 og nå har de inngått distribusjonsavtale med plateselskapet Atenzia. Bandet kommer fra Stockholm og består for tiden av vokalist Linn Gustafsson sammen med Jens Hagman, Filip Severinsson og Simon Dahlgren. Etter gjennombruddet i Dansbandskampen har de konsentrert seg mye om å spille på diverse events for bedriftsmarkedet og som kompband for andre artister, men har nå valgt å satse fullt på dansebandmarkedet igjen.

Den nye singellåten er en skikkelig uptempo og glad danselåt som er skrevet av Stefan Hedberg og Linn Gustafsson, der Linn har laget teksten. Låten har et stort hitpotensiale i mine ører og burde være en skikkelig "floorfiller" på dansefesten, den gir meg ihvertfall dansefot så det holder. Linn synger også veldig overbevisende og har en riktig god stemme som passer bra til denne typen musikk. Hvordan det hele låter vil du få høre her i For Swingende i neste uke sending, det vil si i uke 16-2018.

Besøk Mannerz sin hjemmeside

Dansegalla i Mo i Rana

Reklame | TicketmasterLørdag 21.april blir det dansegalla på Scandic Meyergården i Mo i Rana med dansebandet Carmen og 70 talls bandet Hiks på scenen.

Carmen er et tradisjonelt og velkjent danseorkester fra Frøya i Trøndelag mens Hiks er et band som herjet festlokalene på Helgeland på midten av 70 tallet. Disse to gjengene bør kunne by på både dansefot og festhumør til de tilstedeværende.

Det hele starter opp klokka 20 på kvelden og avsluttes klokka 01:30 på natta, mens dørene åpnes allerede klokka 19. Billettene koster kr. 425,- inkl avgift og kan kjøpes hos Ticketmaster via direktelinken nederst i denne saken. Evt restbilletter selges i døra. 

Aldersgrensen er satt til 20 år og arrangør av det hele er Dansekameratan.

Besøk gallaens eventside på Facebook
Besøk gallaens alternative eventside på Facebook
KJØP BILLETTER FRA TICKETMASTER VIA DENNE LINKEN

Titanix - Häng med på party

Svenske Titanix er ute med sin fjerde singel, som alle er forsmaker på det kommende albumet, i disse dager, denne gang en gammel 70 talls sviske som vi opprinnelig kjenner fra Ulf Neidemar. 

Titanix har det siste snaue året jobbet opp folks forventninger for det kommende albumet ved å slippe et antall sterke singler med jevne mellomrom, singler som alle skal være med og friste folket innfor det store plateslippet nå i 2018. Dette er en ny måte for danseband å jobbe på, i følge Stefan Rolf som er kapellmester og leder av Titanix, men har vist seg å være veldig vellykket da folk virkelig kan disse nye låtene når Titanix er ute og spiller til dans.

I "Häng med på party" gjør Stefans kone, Maria Rolf, nok en gang en utmerket jobb på vokalsiden og gjør låten på en meget god måte med 2010-tallets sound og stil, men likevel med 70 talls ånden i bunnen av det hele. Jeg syns det låter skikkelig bra, og jeg får både dansefot og godt humør av det hele. Jeg gleder meg til å presentere låten i For Swingende nå i siste halvdel av april, nærmere bestemt i uke 16-2018.

Besøk Titanix sin hjemmeside

UKENS PROGRAM UKE 15: Wizex-spesial i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende byr jeg på et eget spesialprogram om både Kikki Danielsson og bandet Wizex sin karriere fra 70 tallet og fram til i dag. Dette programmet er laget i samarbeid med musikkekspert og tidligere NRK-mann Sigbjørn Hemstad.

I denne sendinga spiller vi musikk fra Wizex sin lange karriere og krydrer med våre egne betraktninger og litt fakta om bandet og kanskje spesielt rundt Kikki, som var Wizex sitt ansikt utad fra 1973 til 1982. Vi får høre musikk med de aller fleste vokalistene som har vært innom Wizex på disse årene, med noen få unntak. "Miss Decibel", "Sången skall klinga", "Vägen hem" og "Tusen och en natt" er bare noen av låtene du får gjenhør med i dette programmet.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Blue Hawaii - Vol.6


Det danske dansebandet Blue Hawaii kom i 2016 ut med sitt sjette studioalbum med tittelen "Vol.6", ei plate som inneholder mye god dansemusikk og i hovedsak ganske kjente låter i Blue Hawaii sine egne tolkninger.

Blue Hawaii er et av Danmarks mest bookede danseband og består for tiden av Jens Kristian Østergaard, Lasse Mark, Ole Svendsen og Søren Leander. Stilen deres er en miks av tradisjonell og moderne dansebandstil og de er et band som burde appellere til de fleste som har sansen for denne musikkgenren, kanskje spesielt bugg- og swingdanserne.

Den seneste plata til Blue Hawaii inneholder totalt 10 spor, hvorav vi finner kjente svisker som "Belinda", "Burning love", "Kristina fra Vilhelmina" og "To mørke øjne". Både danske og engelskspråklige låter, hvor en stor del er svenske originallåter oversatt til dansk.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Pigen i en Cole Porter sang - En låt vi opprinnelig kjenner fra svenske Gyllene Tider, her i en dansk oversettelse i en litt mer "dansebandifisert" versjon enn det vi kjenner fra originalen. Etter min mening et av høydepunktene på plata og en låt jeg tror svært få danseband har gjort på plate tidligere.

Hvis det er kærlighed - En låt vi blant annet kjenner på svensk med Grönwalls under tittelen "Stoppa klockan". En skikkelig kjapp og uptempo låt som kan brukes til såvel bugg og swing som boogie woogie og lignende dansestiler.

Bare os og månen - Nok en låt som vi kjenner fra svenske Grönwalls og deres storhetstid på 90 tallet. Dette er en litt mer balladepreget låt igjen men likevel med en gyngende og fin dansetakt.

Blue Hawaii har laget ei riktig så bra plate her med mange kjente låter som de flere bør ha hørt tidligere. En fin blanding av svensk-danske låter og internasjonale slagere har det blitt, og det låter veldig bra på alle måter, både vokalmessig, teknisk og musikalsk. Blue Hawaii er kanskje et av de bedre dansebandene som finnes i Danmark etter min mening og kan fint sammenlignes med storheter som Kandis og Kim & Hallo. På terningen syns jeg bandet fortjener en solid 5`er for sitt seneste album, og har du lyst til å høre på det hele, så er det bare å søke opp "Blue Hawaii Vol.6" på Spotify.

Besøk Blue Hawaii sin hjemmeside

Plasthallen på Dansefestivalen har kollapset

<Digimax S700 / Kenox S700 / Digimax Cyber 730>Den ene plasthallen som i flere år har huset den minste scenen og dansegulvet til Dansefestivalen i Sel har kollapset grunnet de store snømengdene.

Det er snakk om scena på Tunet på Jørundgard og ikke selve storteltet. Det vil i følge festivalgeneral Øystein Ulen by på utfordringer for sommerens festival om man ikke får en ny hall-løsning på plass innen sommeren, men det jobbes med å få på plass et nytt permanent bygg som kan benyttes hele året, selv om dette vil bli en betydelig kostnad for arrangøren. En helårsløsning vil koste rundt en million, mens dagens løsning til komme på rundt halvparten. I verste fall må sommerens konserter på Tunet arrangeres under åpen himmel, noe man håper å kunne unngå. Den sammenraste hallen er riktignok forsikret, men denne typen skader dekkes likevel ikke av forsikringen, kan avisa GD melde i sin nettutgave.

Les mer hos GD.no(KUN for abonnenter)

(Foto: Thomas Neraasen under Dansefestivalen i 2008)

Spilleliste uke 13 - 2018

Her er spillelisten for uke 13 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  RENÈ FRANZ - Kvinde kære kvinde
2.  PAUL PALJETT - Ingen vind ingen våg
3.  TERJE MÅRSTAD(MORE TEA) - Wake up call
4.  COMBANY BAND - Hjemme hos Dolly
5.  COMPANY BAND - Hide away
6.  HOLMSVE - Bygdagut
7.  HOLMSVE - Øl & Jæger
8.  CHARLES PLOGMAN - Ota kiinni tästä
9.  CHARLES PLOGMAN - Vähän yli kuudentoista
10.CHARLES PLOGMAN - Kesäyö kaunis nainen
11.VIKINGS - Herlig herlig men farlig
12.JANINE LINDBERG - Lastebilsjåfør
13.CARINA JAARNEKS - Under alla dessa år

JUKEBOX UKE 13:

1.  REDDIK - Dimmetid
2.  REDDIK - Svalbard Svalbard
3.  REDNECK ROOSTERS - Lim på fingern
4.  REDNECK ROOSTERS - Kjerringførarkort
5.  REFLEX - Blow out
6.  REFLEX - Veitrafikklovens paragraf 31
7.  RIKINGAN - En-to-tre
8.  RIKINGAN - Mitt barndomsparadis
9.  RITA & STÅLE - Close up the honky tonks
10.RITA & STÅLE - Just walk on by
11.RITA & TENNESSEE - Only the lonely
12.RITA & TENNESSEE - Kor vil hu eg ska bu
13.RITA ENGEBRETSEN - Jeg er på vei
14.RITA ENGEBRETSEN - Tenker lære meg leve livet
15.ROAR ANTONSEN - Gata der jeg bor

For Swingende-Toppen(Avstemming) April 2018

Slik avgir du stemme på For Swingende-Toppen:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN(TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 28.april kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1. INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
2. MR RAY - Tidsmaskin
3. GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer
4. HILLJACKS - Redneck blood
5. MATZ ROGERS - Jag hittade rätt
6. DATE - Ett äventyr med dig
7. RENÈ FRANZ - I en drøm
8. KENNETH LUNDSÆTER - Kjedekassa

For Swingende-Toppen(Resultat) Mars 2018For Swingende-Toppen for mars ble vunnet av Ingemars med låten "Vil du gjæra mæ gla". Her følger hele resultatlista:

1 ( 2 )  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 33,5% av stemmene (10 mnd)​
2 ( 3 )  MR RAY - Tidsmaskin - 22% av stemmene (3 mnd)
3 ( 3 )  GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer - 17% av stemmene (2 mnd)
4 ( 1 )  HILLJACKS - Redneck blood - 9% av stemmene (2 mnd)
4 (NY) MATZ ROGERS - Jag hittade rett - 9% av stemmene
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4 (NY) KANDIS - Det' lørdag - 9% av stemmene
7 ( 5 ) HOLIDAYS - En sån natt - 0,5% av stemmene (1 mnd)
8 (NY) VOIZE - Älska, glömma och förlåta - 0% av stemmene​

(Hilljacks ble med videre som det ene av de tre som havnet på 4.plass fordi de fikk flest 3'poengere, mens Matz Rogers gikk videre via loddtrekning ettersom de og Kandis hadde nøyaktig likt antall 3, 2 og 1 poengere.)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE SONJA GRAVLI SKULBRU FRA SAGSTUA.
 

Stem fram lista for april via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Dansegalla i Trondheim

Fredag 27.april er det duket for en litt annerledes dansegalla i Autronicahallen på Lade i Trondheim.

"Annerledes" i den forstand at man har booket inn litt andre typer band og artister enn de tradisjonelle dansebandene, men de har likevel valgt å kalle det dansegalla. De som opptrer denne aprilkvelden er ingen ringere enn Travellin' Strawberries, kjent fra The Julekalender, Thomas Brøndbo med band samt en gjeng som kaller seg Hveitabandet. Så her blir det nok fravær av den tradisjonelle "svensktoppmusikken" men med andre former for dansbar musikk - og det er vel heller ikke å forakte?

Det hele starter opp klokka 18:30 og avsluttes klokka 22:30, mens dørene åpnes klokka 18. Billettene koster kr. 300,- og selges i døra. Det godtas også ledsagerbevis. I tillegg blir det kiosksalg i hallen under gallaen.

For deg som ikke vet hvor Autronicahallen ligger hen, så finner du denne på adressen Håkon VII's gate 4, 7041 Trondheim.

Besøk gallaens eventside på Facebook via denne linken

Charles Plogman - Ota Kiinni tästä

Reklame | CDON


Den finske dansebandvokalisten Charles Plogman kom i 2016 ut med soloalbumet "Ota Kiinni tästä", som er ei plate med mye dansbar musikk, men i litt annerledes innpakning enn den tradisjonelle dansebandmusikken vi kjenner i Norge og Sverige.

Charles Plogman har en karriere både som soloartist og som medlem av ulike finske danseband, først og fremst Charlies, men han har også vært innom band som Tommys, Amore, Styrox og Stig Snickars. Han er en dyktig sanger, men musikken hans er nok noe mer melankolsk og mollstemt i formen enn det vi er vant til fra de fleste danseband i Norge og Sverige. Men melankolsk og mollstemt betyr ikke at det ikke er dansbart, nei absolutt ikke. Det er mange swingende og gode danselåter på denne plata, som er hans tiende soloalbum i rekken.

Charles har på sitt seneste album samlet totalt 12 låter, alle i finsk språkdrakt, og fra denne plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ota Kiinni tästä - Tittellåten på plata som i følge Google Translate betyr noe sånt som "Ta dette her". Dette er kanskje en av de mest uptempo låtene på plata og den er både danseglad og lystig i formen.

Vähän yli kuudentoista - Nok en ganske uptempo og fengende swinglåt som på norsk betyr noe sånn som "Litt over seksten". Et av høydepunktene på plata, etter min smak.

Käsäyö kaunis nainen - Vi holder oss til swinglåtene på plata i denne presentasjonen, dette er en låt som i følge Google Translate henspeiler på en "kjekk vakker kvinne". Låten har en god swing- og buggtakt, og er kanskje en av de litt mindre mollstemte låtene på plata og dermed også en av de gladeste og mest livate låtene. Ihvertfall ble dette en av de jeg likte best.

Når man hører på denne plata så hører man fort at Charles Plogman har en noe annen stil enn de fleste danseband vi kjenner i Norge og Sverige, men likevel er det god dansetakt på de fleste av låtene her og hans mollstemte måte å skrive melodier på gir ham helt klart sitt eget særpreg. Likevel er det nok ikke alle låtene som faller meg like godt om øret her, noen er knallfine, andre føler jeg blir litt mer kjedelige og anonyme igjen, samtidig som det er litt morsomt å høre ei dansebandplate litt utenfor allfarvei. Og sangstemma til Charles er det ingenting å si på, den duger i massevis, og produksjonsmessig så låter det også bra med et friskt og balansert lydbilde. På terningen velger jeg å plukke fram en hederlig 4'er denne gangen, og vil du høre denne plata og flere soloplater fra Charles Plogman, så ligger det flere album på Spotify som du kan lytte til der - og om du liker plata så godt at du ønsker å kjøpe den på CD, så kan du gjøre det via CDON-linken nederst i denne saken.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN