hits

Spilleliste uke 21 - 2017

Her er spillelisten for uke 21 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  SKÅNINGARNA - Måndag
2.  PETER RUDENBORGS - MGB
3.  TONIX - Det är för sent
4.  TONIX - Du sa tack
5.  ROLF CHRISTERS - Passare` för tjejer
6.  KAI ULFENG - Sommer'n kommer
7.  KAI ULFENG - Blå ballong
8.  KAI ULFENG - Sommerwind und Sonnenschein
9.  SVEN-INGVARS - Sanna från Sunne
10.PERIKLES & ANDREAS OLSSON - Du och jag mot världen
11.SANNEX - Tajta jeans
12.BENT W - Vi skal vise flaget

JUKEBOX UKE 21:

1.  SANTORINO - Kom så skal vi danse
2.  SANTORINO - Livets karusell
3.  SANDSVÆRGUTTA - Mannen du vil leve med
4.  SANDSVÆRGUTTA - Uten et bånd
5.  SAN MARINO - Gjennom ild og gjennom vann
6.  SAN MARINO - Tro og håp og kjærlighet
7.  SAMLEBANDET - Så lenge du lever
8.  SAMLEBANDET - Papirsklip
9.  SAKARINA - Syng så det ljomer
10.SAKARINA - En bukett røde roser
11.RYTHMIC - En ny Fred Astaire
12.RYTHMIC - Stem gitaren
13.SAFIR - Tømmer og luksus
14.SAFIR - Jeg vil så gjerne reise hjem
15.RUNE RUDBERG - Hvor sover du i natt
16.RUNE RUDBERG - Jeg så meg aldri tilbake

Streaplers med nytt album

Dansebandveteranene i Streaplers er ute med nytt album på nytt plateselskap i disse dager under tittelen "King river".

Streaplers-gutta skriver på platecoveret sitt at de føler de har laget sitt beste album hittil, og jeg er langt på vei enig, for dette er noe av det beste jeg har hørt fra denne gjengen på flere år.

Plata inneholder totalt 12 låter og noen av de som har bidratt med stoff til plata er norske Trond Ihle og Rogeir Haugen, Haidi Krohn og Ulf Georgsson. Mange av låtene er amerikanske originallåter som har fått svenske oversettelser og produsent for det hele har vært Anders Larsson og Henrik Göranson som begge spiller i bandet. Plata klinger veldig fint i ørene, låtene er sterkere enn noensinne og jeg syns det låter opptil flere hakk bedre enn flere av de tidligere platene til bandet som har kommet de siste årene.

Streaplers sitt nye plateselskap er forøvrig Atenzia Records og her i For Swingende satser jeg på å presentere plata for dere lytterne i slutten av juni.

Besøk Streaplers sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Intervju med P.A.Duo Mai 2017

UKENS PROGRAM UKE 22: Blackjack og P.A.Duo i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Blackjack samt et intervju og noen låter med P.A.Duo fra Asker/Sande.

Blackjack er ute med sitt første album med deres nye vokalist Kjelle Danielsson, ei plate med 12 ganske så typiske Blackjack-låter med albumtittelen "Rosalie". Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

P.A.Duo er en dansebandduo som består av Per Arne Erlandsen og Anne Lise Furuhaug fra henholdsvis Asker og Sande. Både Per Arne og Anne Lise kommer i studio denne uka for å fortelle litt om deres musikalske samarbeid i tillegg til at vi får høre flere smakebiter fra det disse to har gjort i studio i løpet av årene de har holdt på. Dette intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt blir det som vanlig musikk fra 50 års jubilerende Tonix, og denne gangen byr jeg på et par låter de spilte inn på plate i 1984.

Det blir også en helt ny låt fra svenske Date i ukens sending samt musikk med Doodle Bugs og Hertzbergs orkester.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Blackjack sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL BLACKJACK FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)


HØR INTERVJU MED P.A.DUO:

Perikles med nytt album

Det skånske kultbandet Perikles slipper nytt album i disse dager med tittelen "Ett, två-let's go", ei plate som inneholder totalt 12 låter, og som såvidt meg bekjent er nyskrevne alle sammen fra både bandets egne folk og et knippe utenforstående, men helt klart anerkjente, opphavsmenn.

Perikles har holdt det gående i over 40 år og er fortsatt like spillesugne som før med masse trøkk og energi, noe den nye plata også er et tydelig bevis på. Plata inneholder både uptempo og ganske rocka låter pluss noen litt "softere" ballader, men alle i velkjent Perikles-stil.

Produsent for plata har vært Perikles sin egen frontfigur Lars "Lunkan" Lundgren, og ansvarlig utgiver er Atenzia Records.

Med på plata finner vi også en fin duett sammen med Andreas Olsson fra Sannex som også er sluppet på singel nå i forkant av plateslippet. Ellers så slippes hele plata på markedet den 9.juni, og her i For Swingende satser jeg på å presentere det hele for dere lytterne så fort jeg er på lufta igjen med ordinære programmer i begynnelsen av august(i juli kjører vi jo våre faste sommerspesialer). Til så lenge får du nyte av musikken på Spotify eller skaffe deg et fysisk eksemplar av plata hvis du ikke orker å vente...

Besøk Perikles sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Skåningarna - En kväll med ossDet forholdsvis ferske, svenske dansebandet Skåningarna er i disse dager ute med sitt debutalbum som bærer tittelen "En kväll med oss" og hvor vi finner totalt 12 herlige danselåter, noen velvalgte covers, men også mye nyskrevet materiale.

Skåningarna ble startet i 2014 som en duo og i 2016 utvidet man besetningen med to mann til. Vokalisten og frontfiguren heter Joel Andreasson og med seg har han Antti Johansson, Håkan Larsson og Mats Gustafsson. Stilen er ganske sterkt countrypreget men likevel tradisjonell dansebandmusikk.

På sin nye plate har de tatt med noen kjente låter fra blant andre Wizex og Grönwalls men også mye nyskrevet materiale som holder veldig høy kvalitet alt sammen. Noen av de som har bidratt med låter til plata er Jonas Lindau, Agneta Mårtensson, Anders Larsson, Tony Johansson og Karin Hemmingsson for å nevne noen. Produsent har vært Donald Laitila fra Donnez og stilen minner derfor også en del om Donnez sin spillestil. Ansvarlig utgiver er Atenzia Records.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

På tu man hand - En ganske uptempo og fengende swing/bugg-låt med mye trekkspillsound i kompet og sterkt countryinspirert. Denne låten er signert Donald Laitila og Anders Larsson, sistnevnte kjent fra Streaplers.

Amor Vincit Omnia - En låt som går litt mer i middels tempo igjen men som også passer fint til litt sakte swing- og buggdans. Låten er skrevet av Henrik Sethsson og Mikael Wigström. Uttrykket "Amor Vincit Omnia" betyr forørvrig "kjærligheten overvinner alt", om noen skulle lure på det...

Tågresan - Dette er en gammel Elvis-låt som vi kjenner best under tittelen "Promised land", og sist på 80 tallet fikk denne låten svensk oversettelse av Danne Stråhed og ble innspilt med Wizex på den tida. Her har Skåningarna gjort sin versjon av den svenske utgaven, en versjon som ligger ganske tett opptil den versjonen Wizex hadde, blant annet med en vokalist som har en stemme som her er slående lik Danne Stråhed som sang inn Wizex sin versjon.

Skåningarna har virkelig imponert meg med debutplata si, dette er dansemusikk som det virkelig swinger av og det er høy kvalitet på alt fra låter og vokal til musikalitet, lydbilde og teknisk kvalitet. En meget dyktig vokalist som fremfører samtlige låter med stor selvsikkerhet og med en trygg og behagelig stemmeprakt. Låtene er også tvers igjennom sterke, gode og dansbare fra begynnelse til slutt, så her er det ingen tvil, her må jeg fram med toppscoren på terningen, altså en skinnende blank 6`er. Meget bra jobba og jeg gleder meg allerede til neste utspill fra disse glade "Skånepågarna". Løp og kjøp plata, eller finn den på Spotify om du heller foretrekker det!

Besøk Skåningarna sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 20 - 2017

Her er spillelisten for uke 20 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  RENÈ FRANZ - Hjem til middag klokken fem
2,  MARTINEZ - Man! I feel like a woman
3.  RICHARD RAGNVALD - Kære sømand kom hjem
4.  SOGNS - Vil du vara mæ
5.  TONIX - Gimmi gum
6.  TONIX - Shang-a-lang
7.  SKÅNINGARNA - På tu man hand
8.  SKÅNINGARNA - Amor Vincit Omnia
9.  SKÅNINGARNA - Tågresan
10.THREE HITS - Hallo Marianne
11.ANNE & AGNETHA - Hemlängtan

JUKEBOX UKE 20:

1.  ROKSVOLL - Bare dra
2.  ROKSVOLL - Når du er nær
3.  ROLF IVARS - När syrenerna blommar där hemma
4.  ROLF IVARS - Jag vill resa bort
5.  ROGER EILERTSEN - Kjør NSB
6.  ROGER EILERTSEN - Tango i Chicago
7.  RUNE JOHNSRUD & FANDANGO - Vi drømte mange drømmer
8.  RUNE JOHNSRUD & FANDANGO - Barnehjemsbarn
9.  ROUTE 7 - Marianne
10.ROUTE 7 - Truckdriver
11.ROULETTE - Mitt barndomsparadis
12.ROULETTE - Utsikt fra Fløien
13.ROSALIND - Der ute på prærien
14.ROSALIND - Ett litet dragspel
15.RONNY NILSEN - En av fler
16.RONNY NILSEN - Sender en hilsen
 

Bli med i "Neraasens Musikk-Oase"!

Undertegnede har i dag opprettet en ny gruppe på Facebook der jeg håper å kunne samle musikkelskere som liker alt fra danseband til gamle, norske og svenske slagere, viser og annen populærmusikk fra både Norge og Sverige, men også med takhøyde for musikk fra det store utland.

Formålet med gruppa er at vi skal kunne spørre hverandre om ting vi lurer på innen musikkens verden og utveksle kunnskap og tips og ikke minst kunne etterlyse låter og plater vi er på jakt etter og som er vanskelige å finne på nettet. Jeg kan en god del selv, men trenger også flere med kompetanse innen nevnte musikkgenre, så håper at du som vet du har litt peiling på norsk og svensk "voksenmusikk" kjenner din besøkelsestid og melder deg inn. Vil du kun være med fordi du liker musikk og vil lære mer, så er gruppa selvsagt åpen for deg også.

Gruppa finner du via denne linken:

https://www.facebook.com/groups/814423515394380

Intervju med Kai Ulfeng Mai 2017

UKENS PROGRAM UKE 21: Kai Ulfeng i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Østfold-mannen Kai Ulfeng.

Kai Ulfeng er en glad og ungdommelig mann i 60 åra som synger og spiller litt på hobbybasis, og som har gitt ut flere plater med både trompetmusikk og sanger med vokal. Nå er det hans niende produksjon som er ute med den noe kryptiske tittelen "Kaigo(d)", ei plate som inneholder mange kjente slagere innen både dansebandgenren og andre stilarter. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter i tillegg til et intervju med Kai, som du også kan lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt fortsetter vi å hylle 50 års jubilantene Tonix, denne gang med to låter de spilte inn på plata "Darling" i 1979.

Ellers byr jeg på helt ny musikk fra Perikles, Sannex, Skåningarna og danske Bent W for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
 

HØR INTERVJU MED KAI HER:

Vil du ha For Swingende til å spille på festen din?

Jeg har i det siste tenkt en del på å ta på meg litt oppdrag som DJ i Mjøsområdet for folk som ønsker dansebandmusikk og lignende på festen sin, enten det gjelder bursdager, brylluper eller andre typer lukkede arrangement.

Om du har lyst til å få besøk av undertegnede for å være DJ på festen din, så er det bare å ta kontakt. Det eneste kravet jeg stiller er at du har anlegg selv som jeg kan koble laptopen min opp til, og ønsker du at jeg skal ut- og innannonsere låter, så må du også ha en mikser eller lignende og helst en mic med kabel som jeg kan koble til, da jeg ikke har slikt utstyr selv. Ellers så tar jeg på meg oppdrag innenfor hele Mjøsområdet fra Minnesund i sør til Lillehammer i nord, med avstikkere til Land-kommunene, Gausdal, Løten, Elverum og nedre del av Gudbrandsdalen.

Jeg er ikke dyr, pris blir vi enige om når jeg får vite hvor langt jeg må kjøre og hvor mange timer med spilling det dreier seg om.

Er dette noe for deg,så send meg en e-post til forswingende@online.no

The Mule Skinner Band - Än en gångStreaplers-veteranene Håkan og Göran Liljeblad, Bjarne Lundqvist og Gert Lengstrand i The Mule Skinner Band er igjen aktuelle med et nytt album med gamle Streaplers-svisker og et knippe andre gamle hits i ny tapning. Nå har de også fått med seg et yngre tilskudd i bandet i form av Jörgen Flach.

"Än en gång" er blitt den treffende tittelen på den andre plata til denne gjengen som er å regne som et tributeband til Streaplers, men som også har med noen andre låter på repertoaret der fellesnevneren er at alt sammen er hentet fra Streaplers sin storhetstid på 60 tallet og innspilt i et sound som både minner om Streaplers og som i tillegg passer denne tidsepoken bra.

På den nye plata til The Mule Skinner Band så finner vi total 14 spor, noen i svensk språkdrakt, men de aller fleste på engelsk. Noen av låtene er velkjente fra Streaplers, mens andre er hentet fra diverse andre artister fra samme tid. "I hear you knocking", "Runaway", "Vad har du under blusen Rut" og "Min gamla gula flygmaskin" er bare noen av titlene vi finner på denne plata. 

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Bara femton år - En gammel Streaplers-klassiker som de hadde suksess med i 1974. Siden det opprinnelig var nå avdøde Lasse Larsson som sang på denne låten så har de her fått med seg Lasses sønn, Lasseman Larsson fra Arvingarna, til å være med som gjesteartist på den nye innspillingen. En flott gest for å hedre Lasses minne, og etter min mening også et av høydepunktene på plata.

You are lovely like a sunny summer day - Dette er en uptempo og skikkelig swingende låt som Streaplers gjorde i svensk språkdrakt på 90 tallet. Her er den på engelsk med The Mule Skinner Band, også dette et av sporene på plata som i mine ører skiller seg litt ut i positiv retning.

Linda Marie - Opprinnelig en gammel amerikansk countrylåt som Marty Robbins spilte inn så tidlig som i 1959. Streaplers gjorde en svensk versjon av låten i 1970 og her har The Mule Skinner Band gitt nytt liv til låten i en versjon som ligger ganske tett opptil den originale Streaplers-versjonen fra 1970.

Dette er ei plate som hyller Streaplers og deres første suksessperiode under 60 tallet og tidlig 70 tall. Utover det så er det ingen store overraskelser på plata, for min del blir den litt kjedelig i lengden, og kanskje også en smule ensformig. Låtene jeg har nevnt her ovenfor er de jeg liker best fra plata, og jeg syns The Mule Skinner Band med fordel kunne valgt seg ut litt flere svenske låter fra Streaplers sin karriere, ettersom jeg personlig liker svenske tekster bedre enn engelske når de skal fremføres av svenske danseband. Ellers så er det egentlig ingen dårlig plate, og det er beundringsverdig at disse veteranene fortsatt holder koken etter å ha passert "middagshøyden" i livet med god margin. Men på terningen blir det dessverre ikke noe mer enn en 3`er fra undertegnede denne gangen. På neste plate(hvis det blir en neste...) håper jeg gutta kanskje tar med noen små overraskelser, f.eks noen helt nyskrevne låter, som kan sprite opp produksjonen litt sammen med de gamle traverne. Men når det er sagt, likte du Streaplers i deres tidlige karriere, så vil du ganske sikkert like denne plata også - isåfall er det bare å løpe og kjøpe eller søke den opp på Spotify dersom du heller foretrekker det.

Besøk The Mule Skinner Band sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 19 - 2017

Her er spillelisten for uke 19 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  SVEN-ERIK MAGNUSSON - Jag har vandrat mina stigar
2.  SVEN-INGVARS - Rock around the clock
3.  SVEN-INGVARS - Potpurri 1971
4.  SVEN-INGVARS - Det var dans borti vägen
5.  SVEN-INGVARS - Torparrock
6.  SVEN-INGVARS - Två mörka ögon
7.  SVEN-INGVARS - Byns enda blondin
8.  SVEN-INGVARS - Grattis Karlsta' - Årets sta'
9.  SVEN-INGVARS - Så många mil så många år

JUKEBOX UKE 19:

1.  REDDIK - Nykonfirmert med ruta dræss
2.  REDDIK - Står her på stasjonen
3.  RIKINGAN - Mitt barndomsparadis
4.  RIKINGAN - Hvor har du vært
5.  REFLEX - Bruk ditt liv som en gave
6.  REFLEX - Ingen kan hjelpe alle
7.  REPROO - Et lommeur i sølv
8.  REPROO - Gebyr
9.  RITA & STÅLE - Tiger by the tail
10.RITA & STÅLE - Stranger
11.RITA & TENNESSEE - All you ever do is bring you down
12.RITA & TENNESSEE - I fall to pieces
13.RITA ENGEBRETSEN - Jeg er på vei
14.RITA ENGEBRETSEN - Tenker lære meg leve livet
15.ROAR ANTONSEN - Johnny Cash og Hanne S
16.ROAR ANTONSEN - Jeg kan gå helt ned til Kina

Intervju med Espen Hagen Olsen Mai 2017

Casanovas med nytt album

Svenske Casanovas slapp i slutten av april sitt nye album "Ut i livet", ei plate som er spekket av både nyskrevne go'låter og kjente, velvalgte covers.

Casanovas regnes for mange som et av Sverigs fremste danseband når det gjelder den litt mer moderne formen for dansebandmusikk. De er et band som hele tiden kjemper for å bli ett hakk bedre for hver plate de gir ut og stadig ta ett skritt videre i riktig retning, enten de står på scenen eller jobber i studio.

På sitt nye album har Casanovas samlet totalt 14 spor, hvor vi raskt kjenner igjen klassikere som "Byns enda blondin" og "Vem vet", på sistnevnte låt har de faktisk også med seg superpianisten Robert Wells som gjesteartist. Maria Persson fra Blender er også med på en duett i låten "Tänk om du visste", der hun synger duett med frontfigur i Casanovas, Henrik Sethsson.

Låtene på plata er signert flere velkjente og anerkjente opphavsmenn, slik som Mikael Wigström, Thomas Berglund og Henrik Sethsson, men det er også en del nye navn å spore på lista over låtskrivere, så det er en spennende miks av låter men som alle passer som hånd i hanske til Casanovas sin spillestil. Henrik Sethsson har også vært produsent og arrangør på plata.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata på radioen i uke 22-2017.

Besøk Casanovas sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

UKENS PROGRAM UKE 20: Skåningarna og Espen Hagen Olsen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Skåningarna og i tillegg et intervju med Espen Hagen Olsen som forteller litt om sitt engasjement som vikar i Ole Ivars.

Skåningarna er et ganske nytt band som ble startet i 2014 og nå er deres aller første plate klar med tittelen "En kväll med oss". Her finner vi både nyskrevne låter og noen covers i en veldig fin og dansbar, mogen stil, en smule countrypreget spør du meg. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Espen Hagen Olsen, kjent fra Sogns og Sognsgutta, skal fra slutten av mai og en periode framover vikariere for Tore Halvorsen i Ole Ivars, da Tore skal gjennom en hjerteoperasjon. I ukens sending kommer Espen på besøk i studio for å fortelle litt mer om dette spennende engasjementet. Dette intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt møter vi også denne uka svenske Tonix og skal denne gangen tilbake til 1976 og høre et par låter som Tonix spilt inn på plate det året.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Renè Franz og Martinez, pluss litt eldre låter fra blant andre Richard Ragnvald og Anne & Agnetha.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Skåningarna sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL SKÅNINGARNA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)


HØR INTERVJU MED ESPEN HAGEN OLSEN:

Mona-Jill Band - Kan du förstå mig?Norsk-svenske Mona-Jill Band er ute med sitt andre album i disse dager, ei sterk og helstøpt plate spekket med danseglade låter levert av noen av bransjens fremste opphavsmenn, og med sangfuglen Mona-Jill Knapp Forssèn Haugen i spissen.

Mona-Jill Band er i mine øyne et av landets mest spennende og fremadstormende danseband for tiden, hvor man har hentet noe av det beste av musikere innen denne genren på norsk side av grensen, mens man på svensk side har hentet en sangfugl av dimensjoner i form av Mona-Jill Knapp Forssèn Haugen som har en stemme som mange kan misunne henne. Låtmaterialet er også levert av opphavsmenn fra øverste hylle og derfor er den nye plata blitt noe av det beste jeg har hørt innen denne genren hittil i 2017.

Jeg får vel presentere hele bandet for ordens skyld, før jeg går videre med mer info om plata: I tillegg til Mona-Jill selv så består bandet også av Maron Sandvik, Jan Karsten Einang, Bjarte Haugen, Erik Torset og Alf Rune Melby. Med andre ord flere kjente navn for mange av dere, og ingen tvil om at dette er musikere av ypperske klasse.

Den nye plata har fått tittelen "Kan du förstå mig" og består av totalt 12 spor i en blanding av danseband og country, såvidt meg bekjent bare nyskrevne låter og en fin miks av ulikt tempo og takt men likevel med en rød tråd hva stilen og soundet angår.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Varje natt och varje dag - Et av mine favorittspor på plata, en herlig swing- og bugglåt med et tett og fint lydbilde og arrangement og med en fengende melodi som fester seg raskt i hodet.

Amanda - En meget hørbar og iørefallende låt i middels tempo som jeg likte godt med en gang jeg hørte den, en låt som burde passe fint til fox-danserne men også for de som liker å bugge og swinge i litt lavere tempo.

Pappas tid - Litt kjappere tempo igjen i denne og en fin tekst som setter fokus på delt foreldreansvar. Med andre ord en tekst som mange nok vil kjenne seg igjen i, og etter min mening et av høydepunktene på plata, selv om det her nesten ikke er noe annet enn nettopp høydepunkter...

Dette er som sagt noe av det beste jeg har hørt på dansebandfronten hittil i 2017 og ei plate der jeg føler alt klaffer slik det skal. Mona-Jill synger som en gud, hun har en klar, ren og behagelig stemme som kler denne typen musikk veldig godt, og hun har liksom den rette countryknekken som setter en spiss på låtene og gir dem det særpreget de fortjener. Jeg har kort sagt bare superlativer å komme med her, dette er bare så vanvittig bra på alle måter, så på terningen blir det selvsagt toppscore og 6 øyne for Mona-Jill Band og albumet "Kan du förstå mig". Bra jobba hele gjengen, her er det bare å løpe og kjøpe eller søke opp plata på Spotify dersom man har brukerkonto der. Jeg storkoser meg når jeg hører på plata, og det kommer jeg garantert til å gjøre flere ganger utover sommeren...!

Besøk Mona-Jill sin hjemmeside

Spilleliste uke 18 - 2017

Her er spillelisten for uke 18 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ALDAHL - En forårsdag
2.  ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Kom hør mitt hjerte
3.  DRIFTERS - Bortom tid och rum
4.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
5.  TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
6.  VANGSTEINS - Bautan i ditt liv
7.  MULE SKINNER BAND - Bara femton år
8.  MULE SKINNER BAND - You are lovely like a sunny summer day
9.  MULE SKINNER BAND - Linda Maria
10.BLENDER - Många mil till måndag
11.ARNE KOLSRUD OVEREN - Du tror du topper alt
12.OLE STEENS - Om tusind mil
13.MIA OLSSON - I know why

JUKEBOX UKE 18:

1.  RED FOX - Hallo igjen
2.  RED FOX - Lille venn
3.  RAINBOW - Lytt til ditt hjerte
4.  RAINBOW - Du er den jeg vil ha
5.  POLARLYS - Kor e vegen du vil gå
6.  POLARLYS - Kom
7.  PK & DANSEFOLKET - Det er lenge sia no
8.  PK & DANSEFOLKET - Livet lar skjebna få rå
9.  PINOCCIO - Da brygga brann
10.PINOCCIO - Sommer'n den nærme sæ
11.PICAZZO - Alt som jeg kan få
12.PICAZZO - Bare for deg
13.PE-TO BANDET - Even cowgirls get the blues
14.PE-TO BANDET - Wake up yesterday
15.PEGASUS - Kine

Nytt album fra Blackjack

Svenske Blackjack slipper i disse dager sitt første album med den nye vokalisten Kjelle Danielsson, men stilen er den samme som den alltid har vært fra dette flotte bandet som tidligere hadde Tony Ljungström som frontfigur.

Blackjack sitt nye album har fått tittelen "Rosalie" og inneholder totalt 12 låter. Her finner vi både nyskrevne låter og en del kjente covers, slik som "Runaway", "Is this the way to Amarillo" og "Brittas restaurant". Med andre ord er det en del gamle slagere fra 60 og 70 tallet her, og denne stilen er også ganske representativ for resten av albumet. Kjelle Danielsson gjør en god jobb som arvtager etter Tony og har ivaretatt både stilen og soundet som Blackjack har vært kjent for helt siden starten.

Produsent for plata har vært en mann ved navn Anton Martinez Matz, er nytt bekjentskap ihvertfall for undertegnede, og ansvarlig utgiver for det hele er Atenzia Records.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata i sendinga for uke 21-2017.

Besøk Blackjack sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Nytt album fra Skåningarna

Det sørsvenske dansebandet Skåningarna er ute med sitt aller første album i disse dager med masse gode dansebandlåter av det tradisjonelle slaget.

Den nye plata til Skåningarna inneholder totalt 12 låter, hvor noen er kjente fra før, mens andre er nyskrevne for denne plata. Av høydepunktene kan jeg nevne titler som "Vid foten av Texas", "Måndag" og "Tågresan", hvor sistnevnte er en gammel Wizex-låt fra tidlig 90 tall som de igjen hadde hentet fra Elvis og fått satt svensk tekst til. Det er en fin miks av raske og rolige låter her og det hele er produsert av Donald Laitila fra bandet Donnez. Stilen er ganske countryinspirert og det er musikk for alle som liker god, tradisjonell dansebandmusikk. Ansvarlig utgiver er Atenzia Records.

Her i For Swingende får du presentert plata i sendinga for uke 20-2017. 

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

UKENS PROGRAM UKE 19: Minneprogram etter Sven-Erik Magnusson i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende byr jeg denne gangen på et eget minneprogram etter avdøde Sven-Erik Magnusson sammen med Sven-Ingvars ekspert Sigbjørn Hemstad.

I dette programmet spiller vi mye musikk fra hele Sven-Ingvars sin platekarriere mens Sigbjørn forteller om bandets historie og sine egne betraktninger rundt Sven-Erik både som person og som artist. Du får også høre et par av de litt mindre kjente innspillingene fra Sven-Ingvars i tillegg til kjente hits som "Torpar-rock", "Byns enda blondin" og "Två mörka ögon".

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
 

Spilleliste uke 17 - 2017

Her er spillelisten for uke 17 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  MARTINEZ - Grannen mitt emot
2.  ROKSVOLL - Bare bra
3.  ROKSVOLL - Være nær deg
4.  ROKSVOLL - Veien
5.  MONA-JILL BAND - Varje natt och varje dag
6.  MONA-JILL BAND - Amanda
7.  MONA-JILL BAND - Pappas tid
8.  TONIX - Guitar man
9.  TONIX - Bättre sent än aldrig
10.GRÖNWALLS - I varje andetag

JUKEBOX UKE 17:

1.  NYSTOGS - Lykkeland
2.  NYSTOGS - Skomaker-Anton
3.  OK BAND - Nobody's child
4.  OK BAND - Bussjåfør
5.  PAR I HJERTER - Vid silverforsens strand
6.  PAR I HJERTER - Jag ringer på fredag
7.  OLZEN - Alt jeg aldri så
8.  OLZEN - Minner som forsvant
9.  OLE IVARS - Kjærlighetsgudinna
10.OLE IVARS - Brunøgd men blåøgd
11.OLAVS DANSEBANDDUO - Kärlek på gång
12.OLAVS DANSEBANDDUO - Mammas trygge fang
13.OLAS - Aftensol
14.OLAS - Nostalgi
15.ODD ARNE SØRENSEN - Det du ser er det du får
16.ODD ARNE SØRENSEN - Fisketur med Pernille

Lene Holme - Gi' mig et kram


Danske Lene Holme kom nylig ut med albumet "Gi' mig et kram", ei plate med totalt 16 tradisjonelle dansebandlåter med fengende melodier og super dansetakt.

Lene Holme har vært ute med 6 album tidligere, så dette er det 7. i rekken. Her har hun vært i Worm Studiet i Hjørring med Jørn Worm som tekniker. Hun har også med seg et knippe studiomusikere, slik som Bent Ove Sørensen på gitar og kor, Erik Ejstrup på bass og kor og Jørgen Larsen på keyboard og kor.

Plata inneholder totalt 16 spor som sagt, og dette er i hovedsak nyskrevne låter fra både danske og svenske låtskrivere, slik som Åsa Karlström, Mats Larsson, Jesper Christoffersen, Renè Taagehøj og Thomas Berglund.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Den frække dreng i klassen - Dette ble raskt en av mine klare favoritter på plata, en skikkelig swingende og uptempo låt som er signert Jesper Christoffersen og Keld Heick.

Gi' mig et kram - En låt i middels tempo som også er tittelkuttet på plata.Her er det Mats Larsson og Lonnie Kjer som er opphavsmenn.

Rock'n' roll på Vesterbro - Dette er skikkelig heftige saker, nok en glad og uptempo låt som også festet seg raskt i hodet. Helt klart en favoritt for meg dette også, og denne er skrevet av Jesper Christoffersen og Keld Heick i likhet med den første låten jeg spilte.

Jeg må si jeg ble positivt overrasket og mektig imponert da jeg puttet Lene Holme sin nye plate i CD-spilleren, for her kom den ene "gromlåten" etter den andre og jeg storkoste meg hele plata igjennom. Det var rett og slett mye bedre enn forventet, og jeg må si at det var vanskelig å finne noen dårlig eller middelmådig låt blant materialet her. Jeg syns også selve produksjonen er veldig god, det samme er Lene sin vokalprestasjon, så jeg fant fort ut at dette måtte gi toppscore på terningen, med andre ord en skinnende blank 6`er. Dermed er det bare å gratulere Lene Holme med en fremragende prestasjon både i studio og under planleggingsfasen, for med låtvalget har hun utvilsomt truffet innertier. Bra jobba, både Lene og folka i Worm Studiet!

Besøk Lene Holme sin hjemmeside

For Swingende-Toppen(Resultat) April 2017

For Swingende-Toppen for april ble vunnet av Vangsteins med låten "Bautan i ditt liv". Her følger hele resultatlista:


 

1 ( 2 ) VANGSTEINS - Bautan i ditt liv - 18% av stemmene (3 mnd)
1 ( 5 )  TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 18% av stemmene (3 mnd)
3 (NY) INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 16% av stemmene
4 (NY) DRIFTERS - Bortom tid och rum - 15% av stemmene
5 ( 3 )  ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Kom hør mitt hjerte - 14% av stemmene (10 mnd)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 (NY) KANDIS - Pokèmon - 7,5% av stemmene
7 ( 3 )  LASSE STEFANZ - Borta med vinden - 6% av stemmene (12 mnd)
8 ( 2 ) PICAZZO - Siste bussen hjem - 5,5% av stemmene (1 mnd)
(Pga at de to beste låtene havnet på en delt 1.plass, så ble det låten med flest 3-poengere som ble utropt som vinner)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE VILDE LIEN FRA LYNGSTAD.

Stem fram lista for april via denne linken(Trykk på den blå teksten)