hits

Finn Lund - Det var en dejlig tid / Du skønne Santa Monica

Den danske sangeren Finn Lund er igjen ute med en ny singel som består av to riktig så dansbare og iørefallende "dansktop-melodier".

Låt nummer èn er en ganske uptempo låt som bærer tittelen "Det var en dejlig tid", en låt med en veldig god dansetakt og en skikkelig fin melodi som fester seg lett i minnet. Opphavsmann- og kvinne her er svenske Jan-Erik Knudsen og danske Connie Cecilia Jørgensen, der Connie har laget den danske teksten.

Låt nummer to er en like fin låt som den forrige, men i litt mer middels tempo igjen. Låten tar oss med til sommerparadiset Santa Monica i Los Angeles, en låt som oser av sommer og palmesus og som har en veldig god stemning både i tekst, melodi og arrangement. Denne låten er skrevet av samme låtskrivere som den forrige, altså Jan-Erik og Connie.

Forøvrig så er låtene delvis innspilt i JekProd Studio i Sverige og delvis i Worm Studiet i Danmark, nærmere bestemt er det musikken som er innspilt i Sverige mens vokalen er lagt på i Danmark. Og jeg må si at dette er noe av det beste jeg har hørt fra Finn Lund noensinne.

Begge låter vil bli å høre i For Swingende i midten av juni.

Besøk Finn Lund sin hjemmeside

Sannex - Crossroads

Reklame | CDON


Svenske Sannex har nylig gitt ut albumet "Crossroads", som er noe annerledes enn de tidligere platene fra dette bandet, i tillegg til at halvparten av låtene er innspilt i countrymusikkens hjemby, Nashville.

Plata er blitt til ved at vokalist Andreas Olsson har vært flere turer i Nashville alene og skrevet låter og forberedt innspilingen, før hele bandet tilslutt dro over for å gjennomføre innspillingen av de 7 låtene som er innspilt der(de andre 7 er innspilt i Sverige). Man har også hatt god hjelp av amerikanske produsenter og musikere, blant annet Joe West som har produsert ca halvparten av låtene på plata, en mann som tidligere har jobbet med stjerneartister som Keith Urban, Toby Keith, Justin Timberlake og Emmylou Harris, og de har også samarbeidet med trommisen og produsenten til Jill Johnsson, Amir Aly, for å nevne noe. På låtskriversiden kan jeg nevne navn som Per Gessle og Camilla Läckberg(ja, hun med Morden i Fjällbacka, som dere vet).

Så noen ord om Sannex: Bandet startet opp allerede i 1977 som et skoleprosjekt, og fra 1987 begynte de som heltidsband, før de fikk sin første store hit i 1991 i form av den ganske tradisjonelle dansebandlåten "Vem slår ditt hjärta för". Siden kom det flere flotte plater utover både 90- og 2000 tallet. før deres nåværende vokalist, Andreas Olsson, kom inn i gjengen i 2007 og ga dem en nytenning og en helt ny attityd, samtidig som de også fikk et friskere og litt mer moderne uttrykk.

Hva den nye plata angår, så har denne et ganske røft og moderne preg og er sterk inspirert av countryrock og lignende stilarter.

Fra den nye plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Faller - Etter min mening en av de aller sterkeste låtene på plata, ihvertfall en av de låtene som falt aller best i smak hos meg. En forholdsvis uptempo låt i en blanding av pop og svensk "schlagerstil".

The look - Slik har du garantert ikke hørt den gamle Roxette-hit'en fra 80 tallet før! Her har man rett og slett laget et litt bluegrass-aktig arrangement på låten og det hele er blitt en veldig dansbar og fengende versjon. Nok et av høydepunktene på plata.

I mörkret hos mig - Dette er en låt som synges på Skånedialekt og som er en av de låtene på plata som ligger litt nærmere dansebandgenren igjen. Ganske uptempo denne også og en fin dansetakt.

Jeg må først innrømme at jeg ble litt paff da jeg satte på denne plata første gangen, for det var jo ikke slik jeg var vant til å høre Sannex. Etter å ha lyttet litt fant jeg likevel flere låter jeg likte ganske godt, men jeg fant også noen låter som ikke falt like godt i smak igjen, rett og slett fordi jeg er en mann som sverger til den mer tradisjonelle dansebandstilen om jeg får velge. Likevel, når jeg sitter og hører gjennom plata på nytt halvannen uke senere, så merker jeg jo at plata har mange gode kvaliteter selv om den er noe røffere i kantene enn hva jeg foretrekker hos et danseband. Produksjonen er helt klart styrt av superproffe folk, for det låter veldig gjennomarbeidet og bunnsolid på alle måter, friske og tydelige arrangementer og i tillegg stor variasjon fra låt til låt. Så det ble et lite dilemma da jeg skulle kaste terning, for hvis jeg skulle være objektiv og se på kvaliteten uavhengig av genre og personlig smak, så burde jeg gitt plata 5 eller 6. Men, skulle jeg samtidig blande inn min personlige smak, så måtte jeg trekke litt i fra ettersom jeg føler de har beveget seg litt for langt vekk fra både dansebandgenren og den stilen de opprinnelig var kjente for. Så for å sammenfatte det objektive og subjektive litt, så ble konklusjonen en sterk 4`er, altså 4+. Så får dere heller lytte selv og gjøre dere opp deres egen mening ut fra deres egne preferanser og personlige smak. Lurer du på hvordan det hele låter før du evt kjøper deg et fysisk eksemplar, så kan du ta turen inn på Spotify og lytte der.

Besøk Sannex sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 21 - 2018

Her er spillelisten for uke 21 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  PAULA & CO - Om jag ger dig mitt hjärta
2.  FOXIE - Snabbköpskassörskan
3.  DÆNSEBÆNDET - Toner fra vår radio(IKKE RADIO TOTEN)
4.  DÆNSEBÆNDET - På et fjell nord i landet
5.  MARTINEZ - Hans namn på min arm
6.  SANNEX - Faller
7.  SANNEX - The look
8.  SANNEX - I mörkret hos mig
9.  HOBSONS - Mitt Jamaica
10.HOBSONS - My music
11.HIGHLIGHTS - No more tomorrow
12.JOYRIDE - Hey hey honey
13.PERIKLES - På andra sidan gatan

JUKEBOX UKE 21:

1.  TROND ERICS - Det ligger no rart i luften
2.  TROND ERICS - Den gamle tvinne bjørka
3.  TORRY ENGHS - Balladen om Charlie Brown
4.  TORRY ENGHS - Nostalgi og drømmer
5.  TROND AAGES - Kan noen gi et svar
6.  TROND AAGES - De ensammas promenad
7.  TRIO BRAVO - Byen min
8.  TRIO BRAVO - La meg bli hos deg i natt
9.  TREZZ - Jukeboks
10.TREZZ - Nye høyder
11.TRAPEZ - Huff huff
12.TRAPEZ - Gummihanska
13.TOTTIS-BANDET - Kan noen la meg sitte på til Dovrefjell
14.TOTTIS - Jag vill vara din Margareta
15.TORSTEINS - Fly min engel
16.TORSTEINS - Livets ljusa sida(IKKE RADIO ØST)

UKENS PROGRAM UKE 22: Streaplers i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Streaplers.

Streaplers, som er inne i sitt 59. spilleår, kom nylig ut med albumet "Just ikväll", som er ei litt annerledes Streaplers-plate på noen måter, der gutta utfordrer stilen sin en smule i noen av låtene, men hvor man samtidig fortsatt kjenner igjen det velkjente Streaplers-soundet. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt får du denne uka høre to låter som Fetsund-bandet Skogstad Band spilte inn på 80 tallet(?).

Ellers byr jeg på ny musikk fra band og artister som Hasse Andersson, Pegasus og Roksvoll. Ingjerd Helen, PK & Dansefolket og Bugges Firo blir også å høre.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Streaplers sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL STREAPLERS FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Pegasus - Se meg, la meg

Pegasus alias Tommy og Ronny Nilsen er ute med sin første norskspråklige singel på fem år i disse dager. "Se meg, la meg" er blitt tittelen på låten.

Dette er en frisk, fengende og veldig iørefallende pop/danselåt i velkjent Pegasus-stil og i middels tempo. Ronny og Tommy synger duett på denne låten som har en flott dansetakt og et treffende refreng som fester seg lett i hodet. Det er selvsagt også Nilsen-brødrene som er opphavsmenn på låten, slik det alltid er når Pegasus lager musikk. Teksten har jeg ikke helt klart å tolke skikkelig, men det aner meg at kjærlighet også her er en viktig ingrediens. Låten har ihvertfall et stort hitpotensiale og burde gi de fleste danseglade lyst til å ta seg en swingom. Produsent har også denne gangen vært Tommy Nilsen selv.

Her i For Swingende får du høre låten i kommende ukes sending, altså uke 22-2018.

Vassendgutane med nytt album

Vassendgutane, Norges kanskje aller mest populære konsert- og partyband, slipper i dag et helt nytt album hvor Metoo-kampanjen har fått gjennomgå både i tittelen og i den ene av låtene. Plata har nemlig fått den treffende tittelen "Du & Ej & Metoo".

Dette er ei plate som går i velkjent Vassendgutane-stil med nyskrevne låter fra bandets faste opphavsmenn og da først og fremst fra de to vokalistene, Sindre Aam og Arthur Johan Bjørdal. Nok en gang har man luftet mange freske og litt småfreidige temaer i tekstene, slik som pissing bak husveggen, kona som står i med postmannen og den nevnte Metoo-kampanjen. Tekster som helt klart vil slå godt an på bygdefesten, innbakt i fengende, allsangvennlige og ikke minste danseglade melodier og arrangementer. Og som vanlig er det Sindre og Arthur som deler broderlig på vokalen. Plata inneholder totalt 11 låter.

Etter min mening er dette kanskje en av de beste platene fra Vassendgutane noensinne, men dette skal jeg komme tilbake til i den fullstendige anmeldselsen av plata som vil bli publisert her på bloggen i etterkant av presentasjonen på radioen, som jeg antar vil finne sted sånn cirka i midten av juni.

Besøk Vassendgutane sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Skåningarna - Ett nytt kapitel

Reklame | CDON


Svenske Skåningarna har laget et nytt kapittel i sin karriere i form av albumet med samme tittel. "Et nytt kapitel" er bandets andre produksjon og er i likhet med sin forgjenger ei meget sterk og danseglad plate på alle måter.

Skåningarna har en kort, men desto mer suksessrik, karriere å se tilbake på. Bandet startet som duo i 2014 og utøkte besetningen til fullt band i 2016, mens den første plata kom i 2017. I fronten av Skåningarna finner vi unge Joel Andreasson, en meget dyktig sanger som bare er i midten av 20 årene, men er på tross av dette blitt både frontfigur og kapellmester i Skåningarna, noe det står stor respekt av. De øvrige medlemmene i bandet heter Antti Johansson, Håkan Larsson og Roger Olsson.

Skåningarna sin nye plata inneholder totalt 12 spor som er skrevet av en rekke av Sveriges mest anerkjente låtskrivere innen denne genren. Her kan jeg nevne navn som Thomas Berglund, Mats Larsson, Kent Fingal, Haidi Krohn, Henrik Sethsson, Ulf Georgsson og Leif Melander. Et par velvalgte covers er også tatt med på plata, slik som Sven-Ingvars-slageren "Någon att hålla i hand" og den gamle Lasse Stefanz-låten "Rosalie". Stilen er mogen og tradisjonell dansebandmusikk med et tydelig innslag av country. Produsent for det hele har vært Donald Laitila fra Donnez, et band som stilmessig ligger veldig tett opptil Skåningarna.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Ett nytt kapitel - Tittelkuttet er selvskrevet å ha med denne gangen, da dette også ble en av mine store favoritter fra plata. En forholdsvis uptempo låt med mye country i bunnen og den er skrevet av Linus Lindholm.

Fastän ensam är stark - Nok en sterkt countryinspirert danselåt, denne går i middels tempo og er signert produsent Donald Laitila.

På ålderns höst - En noe mer balladepreget låt med en tekst som tar for seg hvordan det er å havne i kategorien "godt voksen" men fortsatt være så heldig å ha kjærligheten med sin livspartner intakt. Her er det Thomas Deutgen, Lars Blomqvist og Henrik Sethsson som er opphavsmenn.

Jeg er mektig imponert over hva Skåningarna har oppnådd på sine to første albumutgivelser, og debutalbumet fra 2017 oppnåde toppscore på terningen her i For Swingende da jeg presenterte den plata for nøyaktig ett år siden. Noe dårligere er ikke oppfølgeren, så nok en gang velger jeg å plukke fram 6'eren på terningen til Skåningarna for "Ett nytt kapitel". Absolutt alt klaffer for disse gutta, og det er heller ikke uten grunn at de er et av Sveriges aller mest bookede mogenband nå i 2018. Jeg har bare lovord å komme med rundt den nye plata, jeg likte samtlige låter og dansefoten er høyst tilstedeværende fra første til siste tone. Løp og kjøp, eller lytt på Spotify, denne plata kommer dere garantert til å like alle dere som liker tradisjonell, svensk dansebandmusikk!

Besøk Skåningarna sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Kim & Ola spiller inn gammel MGP-vinner

Duoen Kim & Ola fra Gudbrandsdalen har i disse dager vært i studio og spilt inn sin egen versjon av den gamle Melodi Grand Prix-vinneren fra 1987, nemlig "Mitt liv" fra Kate Gulbrandsen.

Dette er første gang låten gjøres med mannlig vokal, og såvidt meg bekjent en av ytterst få coverversjoner som er spilt inn av denne låten. Etter hva jeg kjenner til er det bare Julie Grundt som har gjort denne låten på plate foruten originalversjonen til Kate. Produsent for Kim & Ola sin versjon har vært selveste Lars Espen Skogvold.

Det er forøvrig Rolf Løvland og Hanne Krogh som skrev låten i samarbeid i sin tid og Kim & Ola skal ha med denne låten på samlealbumet "Sommerslager 2" som plateselskapet Slager skal gi ut nå i sommer. Her i For Swingende vil du selvsagt også få høre låten i løpet av sommermånedene.

Kim & Ola er en duo som består av Kim Lien og Ola Kirkestuen, og gutta medvirket også på den forrige Sommerslager-plata med en fin danselåt. Gutta har i tillegg flere ganger blitt spilt i For Swingende og har også gjort suksess på For Swingende-Toppen ved flere anledninger.

Spilleliste uke 20 - 2018

Her er spillelisten for uke 20 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  DONNEZ - Anna och John
2.  UNO SVENNINGSSON - Säg inte nej säg kanske
3.  KIKKI DANIELSSON - Det var dans bort i vägen
4.  SABINA DDUMBA - Två mörka ögon
5.  CANDLES - Det er vår
6.  CANDLES - Piken som bor der midt i mot
7.  SKÅNINGARNA - Ett nytt kapitel
8.  SKÅNINGARNA - Fastän ensam är stark
9.  SKÅNINGARNA - På ålderns höst
10.MICKEYS - I en annan värld
11.MICKEYS - Kom nära
12.STEFAN BORSCH - Godnatt Catarina

JUKEBOX UKE 20:

1.  TOROS DUO - Rockin'n reelin'
2.  TOROS DUO - Fem mann i et danseband
3.  TORINO - Vårt gamle fine byhotell
4.  TORINO - Lang vei
5.  TONITAZ - Lille vakre Anna
6.  TONITAZ - Kärleken har fått vingar
7.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & RONNY NILSEN - På hold
8.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - Over hav over land
9.  TOM'X - Lengsel
10.TOM'X - Du må ha det riktig godt
11.TOMMY & GJÆNGEN - Skomaker-Anton
12.TOMMY & GJÆNGEN - Ta meg med
13.THOR WANG - La tiden leve
14.THOR WANG - Den gamle grinda
15.THOR SVERRE RUNDGREN - Et lite hus nede ved stranden
16.THOR SVERRE RUNDGREN - En bit ta Värmland

Roksvoll - Ventet på

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Totenbandet Roksvoll er igjen ute med en ny singellåt, denne gangen en poprock låt med røtter i 70 talls musikken.

Låten heter "Ventet på" og er langt fra noen dansebandlåt, men ikke dermed sagt at den ikke kan danses til, for det kan den absolutt. Det hele er skrevet av Hans Magnar Østlien og vokalist Dag Inge Gundersby, og låten er veldig iørefallende og fin, et ekte og velbalansert komp og flott sangprestasjon fra Dag Inge. 

For å si litt om tekstinnholdet i låten, så er det en låt som handler om at midt i alt det flyktige i verden, og i det livet har å by på, så kan man plutselig være så heldig å møte nettopp den man har ventet på - ja, da snakker vi selvsagt kjærlighet...!

Roksvoll er altså ikke som noe danseband å regne, men stilmessig er de såpass dansevennlige likevel, så jeg syns det er helt innafor å gi dem spalteplass her hos For Swingende. Bandet har også enda en låt på tapetet som ikke er sluppet offisielt ennå, men jeg har likevel fått tilgang til den og ikke minst godkjenning til å spille den på radioen, så den vil i tillegg til "Ventet på" bli å høre på lufta her i For Swingende i månedsskiftet mai/juni.

 

UKENS PROGRAM UKE 21: Sannex i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Sannex.

Sannex er ute med albumet "Crossroads" i disse dager, ei moderne og ganske røff plate som gutta har spilt inn i Nashville. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Lytterne av Radio Toten får også høre et innslag om den kommende dansefesten i Hunndalen med Dænsebændet den 2.juni. Dere andre kan lytte til dette innslaget via Youtube-videon nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka svenske Hobsons og hører et par låter som de spilte inn i 1986.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Foxie, Martinez, Highlights og Perikles.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
KJØP PLATA TIL SANNEX FRA CDON VIA DENNE LINKEN
Besøk Sannex sin hjemmeside

 

Kindbergs legger ned

Svenske Kindbergs har i dag meddelt på sin Facebook-side at de legger ned bandet med virkning fra oktober nå i 2018.

Kindbergs har etter drøyt 31 år i bransjen blitt enige om at det nå er på tide å se hva livet har å by på foruten musikerlivet. De har hatt en del fundreringer innad i bandet og har tilslutt kommet fram til denne beslutningen. Siden de har hatt det så mye gøy sammen med den besetningen de har hatt de siste årene, så føler de at de nå vil knyte igjen sekken i oktober måned da de fire bandmedlemmene gjør sin siste spilling. De skriver også at de lengter etter å få treffe sitt publikum nå i sommer og i høst, så de ønsker at folk skal sjekke ut spilleplanen og komme og gi dem en klem der de spiller.
 

Christina Lindberg med nytt album

Reklame | Ginza

Den 1.juni gjør Christina Lindberg comeback innen dansebandgenren med albumet "Ge dig själv en chans".

Dette blir ei plate litt i samme gate som slik Christina Lindbergs orkester låt på 90 tallet, men likevel med en litt mer moderne touch. På sin nye plate har Christina både gjort nyinnspillinger av noen av sine gamle hits fra 90 tallet, samt tatt med et knippe nye låter og ikke minst et par spesielt utvalgte coverlåter som har betydd mye for Christina gjennom livet. De sistnevnte er hennes egne versjoner av "Making believe" fra Emmylou Harris og "Jag har bott vid en landsväg" fra Edvard Persson. Ellers kan jeg nevne kjente titler som "Billie Joe", "Cheerio" og "Andra sidan av bron", låter som Christina gjorde suksess med under sin "dansebandperiode" på 90 tallet. Her får du høre Christina i en fin miks av country og dansebandstil.

Det helt utgis på Atenzia Records sin etikett og Christina sier selv at hun er veldig godt fornøyd med miksen av låter på plata og at hun i lengre tid har drømt om å få gjøre nyinnspillinger av noen av sine gamle hits, noe hun nå endelig har fått lov til.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata på radioen i løpet av juni.

FORHÅNDSBESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER) 

Spilleliste uke 19 - 2018

Her er spillelisten for uke 19 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  FRANK SCOTT - Ramla på fylla
2.  PK & DANSEFOLKET - Boots & blåe jeans
3.  SVEN-INGVARS - Månskensnatt i Åmotfors(IKKE RADIO TOTEN)
4.  OLAVS DANSEBANDDUO - Linedancebølgen går
5.  GUNDERS - Vårens første blomster
6.  GUNDERS - Kommer du til sommeren
7.  ARVINGARNA - Hon och jag
8.  DONNEZ - Jag vill
9.  DONNEZ - Vart tog all vår kärlek vägen
10.DONNEZ - Deja vu
11.RIVALERNA - Finnes det någon annan
12.MONA-JILL BAND - När livet vänder
13.GLUNTAN - En bukett blåveis

JUKEBOX UKE 19:

1.  TAKE OFF - Kaffegata Konditori
2.  TAKE OFF - Drømmer skal sveve
3.  SØSTRENE EIKAAS - Vårens sang
4.  SØSTRENE EIKAAS - Skylden må vi dele begge to
5.  THOR OLAVS - Sydentur
6.  THOR OLAVS - Veien hjem
7.  THE SECRET - Let me be there
8.  THE SECRET - Long train running
9.  TERRY'S - Ett hundre mil
10.TERRY'S - Hello Mary Lou
11.TERRY & LENA'S - Gi et vennlig smil
12.TERRY & LENA'S - Jeg savner deg så
13.TERJE MÅRSTAD - Minnens cafè
14.TERJE MÅRSTAD - Gretne gamle gubber
15.TEDDYS - Den gamle eika

Sannex ute med nytt album

Reklame | CDON

Svenske Sannex slipper i dag sitt nye album "Crossroads" som er ei skikkelig fräsch og røff plate, muligens bandets røffeste hittil.

"Crossroads" er ei høyst moderne og 2018-duftende dansebandplate med totalt 14 låter og halvt om halvt med svenske og engelskspråklige låter. Mye nyskrevet materiale, men også noen covers, blant annet en utrolig god versjon av Roxette sin store slager fra 80 tallet, "The look". Det er fortsatt Andreas Olsson som er hovedvokalst i Sannex og han er en meget dyktig sanger på alle måter, men det aner meg at på denne plata så er også flere av medlemmene i bandet med og synger.

Plata går som sagt i ganske fräsch og moderne stil, mye uptempo låter og en del countryrock preger også plata ganske sterkt. Kanskje ikke så rart siden den nye Sannex-plata faktisk er innspilt i countrymusikkens hjemby, Nashville Tennessee. Så derfor har nok bandet fått et litt annet uttrykk denne gangen enn det de har vært kjent for på de tidligere platene sine.

Her i For Swingende får du presentert plata i neste ukes program, altså uke 21-2018. Jeg jobber også med å få til et intervju med bandet, noe jeg vil komme tilbake til i et senere program.

Besøk Sannex sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Donnez - Grabben från landet

Reklame | CDON


Skånske Donnez er igjen ute med et meget sterkt og godt album med mye dansbar musikk og veldig fengende låter i velkjent Donnez-stil.

På denne plata er det Andy Ekenmo som er hovedvokalist, til forskjell fra de tidligere albumene til Donnez da det den første tida var Donald Laitila som sang det meste av låtmaterialet, før det på deres forrige plate ble Martin Nilsson som overtok brorparten av vokalistjobben på grunn av stemmeproblemene til Donald. Nå har derimot Martin trukket seg ut av bandet, mens Donald fortsatt er noe tilbakeholden med å synge, så da har de fått Andy Ekenmo fram fra trommene og over til mikrofonstativet i fronten av bandet. Men, flere av bandmedlemmene er også med og synger, så dette er en stor styrke med Donnez siden de har flere ulike stemmer som preger musikken.

Foruten vokalistene så består Donnez også av Johan Karlsson på gitar og bass, Daniel Högå på saksofon og klaviatur samt Kenneth Marins på trommer. Ellers så trakterer Andy gitar mens Donald spiller trekkspill og klaviatur forutenom at de synger. For Donald er også med og bidrar litt på vokalsiden fortsatt, men i mye mindre grad enn før. Så da har vi presentert bandet som har hatt en del omrokkeringer i medlemsrekkene den siste tiden, mye på grunn av utfordringene med Donald sin stemme-sykdom, og nå må vi gå over til plata og si litt mer om den:

Plata innholder totalt 14 låter, i hovedsak nyskrevet materiale, og låtskriverne er mange, både kjente ringrever og litt nye navn i forhold til tidligere Donnez-album. Donald Laitila f.eks har skrevet færre låter nå enn hva han har gjort tidligere, men han har til gjengjeld vært produsent og satt sitt eget avtrykk på musikken på den måten. Stilen er forøvrig slik den alltid har vært fra Donnez, nemlig tradisjonell dansebandstil med mye country i bunnen. Akkurat slik Donnez skal og bør låte!

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Jag vill - Dette ble en av mine store favoritter på plata ved første gjennomlytting. En skikkelig glad og uptempo swing- og bugglåt som er skrevet av Marie Ekström. Meget, meget bra!

Vart tog all vår kärlek vägen - En litt mer balladepreget låt igjen med sterke countryinfluenser. Her er det Agneta Mårtensson, Kent Mattsson og Marcus Svensson som har skrevet låten i samarbeid.

Deja vu - Her blir det mer bugg og swing igjen og en av mine andre favoritter fra plata. Denne er signert Mats Larsson og Peter Nord, to skikkelige ringrever innen svensk låtskriverkunst når det gjelder denne genren.

Nok en gang har Donnez levert et fremragende produkt, og jeg syns dette er et band som bare blir bedre og bedre og som også har klatret opp til å bli et av mine store, personlige favorittband innen den svenske dansebandfloraen. Helt klart et av Sveriges ypperste danseband i 2018. Og plata har jeg kun superlativer å beskrive den med, så her er det ingen tvil om at jeg må fram med høyeste score på terningen, altså en strålende blank 6`er. Ikke en eneste dårlig eller middelmådig låt og topp kvalitet på alle fronter, rett og slett helproft til fingerspissene. Så løp og kjøp via linken under, eller klikk deg inn på Spotify og lytt til den der, dersom du tilhører "streaming-generasjonen"!

Besøk Donnez sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

UKENS PROGRAM UKE 20: Skåningarna i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den flunkende nye plata til svenske Skåningarna.

Skåningarna kom nylig ut med sitt andre album i rekken, der de har samlet en rekke sterke, nyskrevne låter i mogen og tradisjonell stil, pluss et lite knippe velvalgte covers. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det norske dansebandet Candles, som kom fra Eidskog i Hedmark, og hører et par låter som de spilte inn på plate i 1976.

Ellers byr jeg på tre låter fra den svenske versjonen av "Hver gang vi møtes", der tre svenske artister tolker låter fra Sven-Ingvars. I tillegg blir det også nye låter fra både Donnez og Mickeys.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Skåningarna sin hjemmeside 
KJØP PLATA TIL SKÅNINGARNA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Martinez - Hans namn på min arm(Singel)

Svenske Martinez slipper i disse dager en singellåt som en forsmak på deres kommende album, nemlig tittelkuttet fra plata, "Hans namn på min arm".

"Hans namn på min arm" er en skikkelig frisk, glad og uptempo danselåt, selv om den har en noe bittersøt tekst. Sandra Estberg synger med stor selvsikkerhet med sin flotte, feminine og klokkeklare stemme som jeg alltid har likt. Låten er skrevet av Martina Karlsson mens produsent har vært Henrik Sethsson, som også har produsert hele det kommende albumet som slippes på markedet den 25.mai.

Hva Sandra Estberg angår så skal nok hun ha mye av æren for Martinez sin suksess på svenske dansesteder de siste årene, hun har blant annet en Guldklave som "Årets sångerska" i bagasjen i tillegg til at hun setter sitt preg på hele bandet og har gitt dem sin egen klare profil. Martinez er etter min mening et av de sterkeste bandene i Sverige blant de som legger seg litt på grensen mellom tradisjonell og moderne dansebandstil. Og "Hans namn på min arm" er noe av det bedre de har kommet med, spør dere meg.

Besøk Martinez sin hjemmeside

Foxie - Snabbköpskassörskan

Det svenske dansebandet Foxie er aktuelle med en ny singel i disse dager, nemlig en 2018-versjon av den gamle 80 talls slageren "Snabbköpskassörskan" som De Små Under Jordi gjorde i 1985.

"Snabbköpskassörskan" ble faktisk skrevet av selveste Tomas Ledin, riktignok under pseudonym. Dansebandet Per Lundgrens gjorde også en fin versjon av låten på omtrent samme tid, og i Sverige er vel dette nærmest å regne som en liten kultklassiker. Og vet du ikke hva en snabbköpskassörska er for noe, så er det det samme som kassadame...!

Foxie, med Jörgen Rhodèn i spissen i dette tilfellet, gjør en utmerket versjon av låten, selvsagt på sin egen måte og med 2010-tallet sitt sound, men likevel med låtens opprinnelige preg i bunnen og i omtrent samme takt som originalen. En skikkelig friskus av en låt som klinger like fint i 2018 som i 1985 og som burde lokke folk flest ut på dansegulvet.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere låten på radioen i sendinga for uke 21-2018.

Besøk Foxie sin hjemmeside

Spilleliste uke 18 - 2018

Her er spillelisten for uke 18 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  CALLINAZ - Knocked me out
2.  MR RAY - Tidsmaskin
3.  KENNETH LUNDSÆTER - Kjedekassa
4.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
5.  GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer
6.  HILLJACKS - Redneck blood
7.  BLENDER - Gambla litegrann
8.  BLENDER - Ska vi dricka te
9.  BLENDER - Jag har väntat färdigt
10.MONA-JILL BAND - Nu kör vi
11.IVAN SØRENSEN - Den du er
12.SOLONGAN - Nyanser
13.ALFSTARZ - Tack för ni kom
14.MATZ BLADHS - Ta emot min ring

JUKEBOX UKE 18:

1.  SWINGERS(HEDMARK) - Hele uken lengter vi til lørda'n igjen
2.  SWINGERS(HEDMARK) - Din store dag
3.  SWINGERS(TRØNDELAG) - Æ vil dains med dæ
4.  SWINGERS(TRØNDELAG) - Jeanette
5.  STRINGS - Reklame
6.  STRINGS - Plastisk kirurgi
7.  SWING TEAM - Tenk når det blir sommer
8.  SWING TEAM - Vil di følge med meg hjem
9.  SVERRE EILERTSEN - Tar du med ei hilsen
10.SVERRE EILERTSEN - Tårer på ditt kinn
11.SVENN-ERIK FJELDBERG - Krama mig hårt
12.SVENN-ERIK FJELDBERG - Piken fra San Juan
13.SUNNY - Bruna øya
14.SUNNY - Røde roser
15.SUNNIVA GRÆSMO - Who's sorry now
16.SUNNIVA GRÆSMO - Apartment no 9

Larz-Kristerz slipper nytt album

Reklame | Ginza

Den 1.juni slippes et nytt album fra Älvdalens store helter, nemlig Larz-Kristerz, som fikk sitt store gjennombrudd i Dansbandskampen i 2008. 

Den nye plata vil få tittelen "Det går bra nu" og her vil vi finne musikk fra låtskrivere som Sören "Sulo" Karlsson, Peter LeMarc og Eva Eastwood i tillegg til noen låter som bandets egne medlemmer har skrevet. Her vil man kunne få assosiasjoner til såvel Gunnar Wiklund som Bo Kaspers, og med produsenten og låtskriveren Sören "Sulo" Karlsson med på laget så har bandet forfinet sitt uttrykk og det låter Larz-Kristerz av det hele, enten det gjelder rock'n roll, country eller ballader. (Dette er ikke mine ord, men plateselskapets beskrivelse av plata innen den slippes for allmennheten.) Det må også tilføyes at på plata så medvirker også Idde Schultz(hun som sang "Fiskarna i haven") på en duett.

Forøvrig så er Larz-Kristerz som en eneste stor suksesshistorie å regne, og de har både solgt til platina flere ganger, de har funnet flere Guldklaver og èn Grammis, samt vært nominert til Grammisgalan hele fem ganger. Og alt dette kun på 10 år, selv om de også hadde en karriere før Dansbandskampen, uten at de på den tiden var å regne som et skikkelig "navn" innen dansebandbransjen.

Det bør også nevnes at det kommende albumet vil gis ut både som CD og som vinyl.

BESTILL PLATA PÅ CD FRA GINZA VIA DENNE LINKEN
BESTILL PLATA PÅ VINYL FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Besøk Larz-Kristerz sin hjemmeside

Martinez slipper nytt album

Reklame | CDON

Svenske Martinez slipper den 25.mai et nytt album, som er deres tiende i rekken og dermed et lite jubileum. Tittelen denne gangen er blitt "Hans namn på min arm".

Denne gangen har Martinez valgt å spille inn kun svenskspråklig materiale, tommelen opp for det! Og som vanlig finner vi både nyskrevne låter og et knippe velvalgte covers, alt i velkjent Martinez-stil, men denne gangen kanskje med deres litt ekstra personlige touch over det hele.

Blant låtene finner vi velkjente titler som "Söndag 06:55", "Dansar i månens sken" og "Gröna granna sköna sanna sommar". Vi finner også spennende titler som "Mannen på gatan", "Har det på känn" og "Nån annan än dig", låter som jeg antar er blant de nyskrevne på plata. Noen av låtene er også skrevet av bandets egne medlemmer.

Totalt 12 spor vil bli å finne på albumet og som vanlig er det Sandra Estberg som er hovedvokalist. Her er det bare å glede seg, og her i For Swingende håper jeg å kunne presentere det hele på radioen i løpet av juni måned.

FORHÅNDSBESTILL PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN
Besøk Martinez sin hjemmeside

 

UKENS PROGRAM UKE 19: Donnez i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den flunkende nye plata til svenske Donnez.

Donnez kom nylig ut med albumet "Grabben från landet", som er ei knallgod plate i velkjent Donnez-stil og med bare sterke og danseglade låter, i hovedsak nyskrevet materiale. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Lytterne av Radio Toten vil også få lytte til et innslag fra helgens workshop i linedance og West Coast Swing på Herredshuset på Biri, der tre danseklubber rundt Mjøsa slo seg sammen og arrangerte helgekurs i begge dansestiler. Dette innslaget går altså kun på Radio Toten sitt sendenett, men dere andre kan likevel lytte til det hele via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det trønderske bandet Gunders og hører på et par låter som de spilte inn i 1994.

Ellers blir det mye ny musikk i ukens sending, blant annet fra Frank Scott, Arvingarna, Rivalerna og Mona-Jill Band.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Donnez sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL DONNEZ FRA CDON VIA DENNE LINKEN


HØR INTERVJU ANG WORKSHOP PÅ BIRI:
 

Blender - Gambla litegrann

Reklame | Ginza


Svenske Blender har nylig sluppet albumet "Gambla litegrann" der man har spilt inn totalt 14 flotte og høyst dansevennlige låter i velkjent Blender-ånd.

Blender er kanskje et av de mest populære moderne dansebandene i Sverige for tiden, og i fronten står alltid like dyktige og sjarmerende Maria Persson som har vært bandets hovedvokalist gjennom ganske mange år nå. Med seg har hun også sjefen sjøl, Lasse Lundberg Jacobs, i tillegg til Robert Norberg, Erik Enstad og nyeste skuddet på stammen, Johannes Winroth. Bandets utgangspunkt er Vadstena i Ostergötland og nå i 2018 har de holdt det gående i 16 år.

Den nye plata inneholder altså 14 låter, både myke ballader og heftige bugglåter om hverandre. Flere av medlemmene synger, men det er Maria som synger på brorparten av låtene. Produsenter for det hele har vært Lasse Lundberg og Robert Norberg.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Gambla litegrann - En veldig heftig og uptempo låt som for min del er blant høydepunktene på plata. Her er det Samuel og Anna Engh som er opphavsmann- og kvinne.

Ska vi dricka te - Her senker vi tempoet betraktelig og bryter opp med en myk og finstemt ballade som også er skrevet av Samuel og Anna Engh. Blant balladene på plata syns jeg dette er den klart beste.

Jag har väntat färdigt - Nok en av de heftigste og mest uptempo låtene på plata, veldig lik tittellåten "Gambla litegrann" i stil, takt og tempo. Opphavsmann- og kvinne er også her Samuel og Anna, men her har også Lasse Lundberg selv bidratt litt på tekstsiden.

Jeg syns Blender egentlig bare blir bedre og bedre og jeg syns de har kommet seg betraktelig sammenlignet med de første årene. De siste årene føler jeg de har fått en tydeligere profil og en spillestil som ihvertfall tiltaler meg mye mer enn det de gjorde helt i starten. "Gambla litegrann" er ei veldig sterk og god plate hvor den moderne og fräsche dansebandstilen møter den tradisjonelle. Så her bør det være musikk for alle som liker danseband, enten du liker mogenstilen, den fräsche stilen eller det som ligger midt imellom og som Blender representerer. Både Maria og den/de mannlige vokalisten(e) gjør en fremragende innsats ved mikrofonen her, og terningmessig syns jeg plata helt klart fortjener en solid 5`er på terningen. Plata kan avlyttes på Spotify eller du kan kjøpe deg et fysisk eksemplar via den svenske nettbutikken Ginza, som du finner link til under. Meget bra prestert av Blender nok en gang, og ståkarakter er herved notert for "Gambla litegrann"!

Besøk Blender sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Streaplers slipper nytt album

Reklame | CDON

Svenske Streaplers slipper den 18.mai sitt nye album med tittelen "Just ikväll", og lovordene er mange allerede, ihvertfall fra plateselskapet.

Plateselskapet omtaler plata som det sterkeste Streaplers-albumet på mange år og de sier også at produsent Henrik Göransson på en smart måte har beholdt Streaplers sin sjel men samtidig også tatt bandet et steg videre. Bandet er i disse dager inne i sitt 59. spilleår, noe som betyr at 60 års jubileet er nært forestående. Selvsagt er det en helt annen gjeng som står bakom Streaplers i dag enn det var i starten, men likevel har bandet vernet godt om sitt varemerke og spillestil under alle disse årene.

På den nye plata vil vi finne totalt 13 spor og her kan jeg nevne spennende titler som "Inga flickor i världen", "Gamla tider", "Hon har öppet mellan 5 & 5" og "Ett liv fullt av kärlek". Det hele utgis på plateselskapet Atenzia sin etikett, og her i For Swingende håper jeg å kunne presentere plata på radioen i løpet av forsommeren.

Besøk Streaplers sin hjemmeside
FORHÅNDSBESTILL PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Skåningarna med nytt album

Reklame | CDON

Det svenske suksessbandet Skåningarna slipper den 11.mai sitt andre album på like mange år. "Ett nytt kapitel" er blitt den treffende tittelen på plate nummer to fra dette bandet som har gjort rakettkarriere på rekordtid og blitt et av Sveriges mest bookede og populære danseorkestre på den korte tiden vi har holdt på.

Det er Joel Andreasson som er vokalist og kapellmester i Skåningarna, og sammen med resten av gjengen har de funnet en perfekt oppskrift på sin framgang, nemlig dansbare låter med "ett härligt gung" og fengende bugglåter. Den nye plata vil i likhet med den forrige inneholde både nyskrevne låter og flere velvalgte covers, som f.eks "Någon att hålla i hand" fra Sven-Ingvars og spennende titler som "På ålderns höst", "Fastän ensam är start" og "Rosalie".

Totalt 12 spor vil bli å finne på den nye plata og produsent for det hele har vært velkjente Donald Laitila fra dansebandet Donnez, som stilmessig er et band som ligger veldig tett opptil Skåningarna.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata på radioen i slutten av mai, om alt går etter planen.

FORHÅNDSBESTILL PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN
Besøk Skåningarna sin hjemmeside

For Swingende-Toppen(Resultat) April 2018

For Swingende-Toppen for april ble vunnet av Hilljacks med låten "Redneck blood". Her følger hele resultatlista:

1 ( 4 )  HILLJACKS - Redneck blood - 27% av stemmene (3 mnd)
2 ( 3 )  GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer - 19,5% av stemmene (3 mnd)
3 ( 1 )  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 15% av stemmene (11 mnd)​
3 (NY) KENNETH LUNDSÆTER - Kjedekassa - 15% av stemmene
5 ( 2 )  MR RAY - Tidsmaskin - 13,5% av stemmene (4 mnd)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 (NY) RENÈ FRANZ - I en drøm - 5% av stemmene 
7 ( 4 ) MATZ ROGERS - Jag hittade rett - 3% av stemmene (1 mnd)
8 (NY) DATE - Ett äventyr med dig - 2% av stemmene​

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE LINDA FLADBY FRA KLØFTA.
 

Stem fram lista for mai via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Spilleliste uke 17 - 2018

Her er spillelisten for uke 17 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  JENNY JENSSEN - Ta imot en utstrakt hand
2.  VASSENDGUTANE - Metoo
3.  NORDANS - Linedance, swing og rock'n roll
4.  SCHYTTS - Vindar och vatten(IKKE RADIO TOTEN)
5.  SANNA NIELSEN - Bilder i mitt album(IKKE RADIO TOTEN)
6.  PK & DANSEFOLKET - Heng deg på
7.  JOHNNY HANSEN - Don't play your dirty tricks
8.  JOHNNY HANSEN - Jeg savner dig
9.  JOHNNY HANSEN - The next time I'm in town
10.KINELLS - Gamla låtar från förr
11.KINELLS - Flottarkärlek
12.RICHARD RAGNVALD - Erik og Anna
13.SKÅNINGARNA - Från år till år

JUKEBOX UKE 17:

1...STINE NILSEN - Kom bort og slå deg ned
2.  STINE NILSEN - Supermann
3.  STIG ERIKS - Då när vi rör vid varann
4.  STIG ERIKS - Samma vägar ska vi gå
5.  STEINAR ENGELBREKTSON BAND - Gull av gråstein
6.  STEINAR ENGELBREKTSON BAND - Tenk på meg
7.  STACCATO - Du var gevinsten
8.  STACCATO - Cecilia
9.  SQUAD - Aha du e så herlige
10.SQUAD - Stå på
11.SPECTRUM & BRUNO SKOGMANN - Gratulerer kjære
12.SPECTRUM & BRUNO SKOGMANN - Hvad hender
13.SOMETHING NEW - Må ha deg nå
14.SOMETHING NEW - Nu när jag är ensam
15.STRIKK - Gå på
16.SOGNS - Vil du vara mæ
17.SOGNS - Skygge ta seg sjøl