hits

Spilleliste uke 25 - 2017

Her er spillelisten for uke 25 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  KIM & OLA - Du
2.  INGEMARS - Danse eller slæss
3.  SHANE MORKIN - Hej du spillemand
4.  SHANE MORKIN - Den gule enke
5.  TONIX - Vilken underbar sommar
6.  TONIX - Arvet
7.  JENS MUNKHOLM - Savner dig nu
8.  CASANOVAS - Ut i livet
9.  CASANOVAS - Leva ett vildare liv
10.CASANOVAS - Klarar mig nog
11.LINN SVENSSON - Härifrån till Hollywood
12.KJELL VIDARS - Dette er livet
13.KARIN EUREN - Take a chance on tomorrow

JUKEBOX UKE 25:

1.  TOTTIS - Cheerio na na na
2.  TOTTIS - Du æ' å bli før alltid ein hallingdøl
3.  TORSTEINS - I stormens öga
4.  TORSTEINS - Evert
5.  TORRY ENGHS - Hei på deg
6.  TORRY ENGHS - Oh la la, fire døgn i Paris
7.  TOROS DUO - Den eneste for meg
8.  TOROS DUO - Moviestar
9.  TORINO - Vår bebop and swing
10.TORINO - Du må lære deg å smile
11.TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
12.TONNY IVERSEN & KATHE SUNDE - Hav av hjerte
13.TONITAZ - What part of no
14.TONITAZ - Lovebug
15.TOM'X - Våre dager er forbi

Casanovas - Ut i livetSvenske Casanovas er ute med albumet "Ut i livet" i disse dager, ei moderne og popduftende dansebandplate med både nyskrevne låter og noen velvalgte covers.

Casanovas har hatt mange meritter i løpet av sin karriere, kanskje først og fremst tittelen Svenske Dansbandsmestere i 1998, men også flere sterke plater og ikke minst hovedmannen selv, Henrik Sethsson, sine mange suksesser både som låtskriver og produsent for såvel eget band som en rekke andre danseorkestre i Sverige. Ja, han har gjort mye bra for den svenske dansebandbransjen og er kanskje en av de mest anerkjente personene innen denne genren nå i 2017.

Men Henrik er selvsagt ikke alene om Casanovas, han har også med seg Stefan Ryding, Hans Plahn og Jimmy Lindberg i bandet. Casanovas har røtter tilbake til 1989, men jeg tør påstå at det kanskje er de siste 4-5 årene vi har hørt mest fra denne gjengen som står for en litt mer moderne gren av dansebandgenren enn det mange av de andre svenske dansebandene er kjente for, selv om det blir flere og flere svenske danseband som legger seg på den "fräsche" stilen når de starter opp.

Den nye plata "Ut i livet" inneholder totalt 14 spor, deriblant kjente travere som "Byns enda blondin" fra Niklas Strömstedt/Sven-Ingvars og "Vem vet" fra Shakin Stevens(original "I might"). Ellers så har opphavsmenn/kvinner som Henrik Sethsson, Thomas Berglund, Anna Engh og Nisse Hellberg(Wilmer X) levert låter til plata. Produsent for det hele har selvsagt vært Henrik Sethsson selv mens ansvarlig utgiver er Atenzia Records.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ut i livet - Tittelkuttet er også et av høydepunktene på plata etter min mening. Dette er en forholdsvis uptempo låt med elementer fra både pop og rock, og opphavsmenn her er F.Swahn og Ulf Johansson.

Leva ett vildare liv - Om jeg skrev at forrige låt var uptempo så er denne enda kjappere i svingene. En fengende, frisk og glad låt som er skrevet av Nisse Hellberg som vi kjenner fra bandet Wilmer X.

Klarar mig nog - Litt mer balladepreg over denne låten enn de to forrige. Og av de litt roligere sporene plata så ble dette min klare favoritt. Her er det Mikael Wigström, Henrik Sethsson og Stefan Jonsson som er låtskrivere.

Casanovas har laget ei god plate også denne gangen, men noen av låtene blir kanskje i friskeste laget for undertegnede, selv om de henter seg inn igjen i andre spor igjen, så totalt sett så blir det ganske ålreit å høre på. Henrik Sethsson synger bra og har et litt "raspete" særpreg på stemmen sin i en del av låtene, noe som gir låtene et litt mer rufsete preg igjen og som kler både Henrik og Casanovas godt. Det er også verdt å merke seg den utrolig flotte tolkningen av "Byns enda blondin" som Sven-Ingvars fikk suksess med i 1994. En av de litt mykere låtene på plata som bryter fint med resten av repertoaret. Jeg syns plata har mange gode kvaliteter, men siden enkelte av låtene kanskje blir i friskeste og "tøffeste" laget for meg, så ender terningen opp på en moderat 4`er, men likevel med et velfortjent plusstegn i margen, så da ender vi opp hårfint på grensa til 5. Plata er nok aller mest å anbefale til de litt yngre lytterne, men du trenger likevel ikke være tenåring for å like denne musikken, liker du heftige danserytmer, så finner du garantert mange fine låter å swinge deg til på denne plata, enten du er 20 eller 60.

Besøk Casanovas sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Roksvoll A-listet på NRK

Totenbandet Roksvoll kan i dag skilte med å ha blitt A-listet på NRK P1 for Hedmark og Oppland med sin låt "Veien".

Det er ikke ofte et danseband eller lignende blir A-listet hos NRK P1, sist jeg kan huske det skjedde var i 2007-2008 med Pegasus og "Kine". Roksvoll gjør også stor suksess med "Veien" i andre kanaler og blir streamet jevnlig på Spotify. "Varm & vill", som er den nyeste singelen, får også rimelig bra respons rundt omkring. Etter hva For Swingende kjenner til så er det også muligheter for at "Veien" kan bli A-listet på riksnettet til P1 etterhvert, men foreløpig gjelder A-listinga kun lokalsendingene for Hedmark og Oppland. Det vil si at låten blir spilt jevnlig flere ganger i uka og dette er vel den beste markedsføringen en artist kan få på radio i Norge.
 

Shine - Faller

Det nystartede dansebandet Shine er ute med sin andre singel i disse dager, en poppig og frisk danselåt i litt over middels tempo.

I Shine er det Jessica Hyvärinen som er vokalist, ei meget dyktig sangerinne jeg har omtalt flere ganger tidligere her på hjemmesiden min og som jeg også har hatt to meget hyggelige studiobesøk av i forbindelse med andre band hun har sunget i. Jessica gjør også en utmerket jobb i "Faller" og man får her et tydelig eksempel på hvor langt stemmen hennes rekker når hun gir det lille ekstra.

Den nye låten er forøvrig skrevet av Henrik Sethsson og Thomas Berglund og Henrik har også produsert det hele i sitt eget studio. Låten er et tydelig tegn på at Shine kommer til å være et moderne danseband som legger seg på en fräsch og poppreget stil, men absolutt dansbare og med hovedappell til den litt yngre delen av dansepublikummet. Nå kan du jo også finne ut selv hvordan de låter, for nå er de ute på veien i Sverige og på fullt inntog på de svenske danselokalene, om du har mulighet til å møte opp et sted hvor de spiller. Jeg har stor tro på denne gjengen, spesielt siden jeg vet hva Jessica er god for som frontfigur. Her har vi fort med en kommende dansebanddronning å gjøre...!

Besøk Shine sin hjemmeside

UKENS PROGRAM UKE 26: Streaplers i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Streaplers.

Streaplers har nylig kommet ut med albumet "King river" som i mine ører er en av de beste platene Streaplers har levert på flere år. Fra denne får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka Helge Nilsens orkester og hører to låter som de spilte inn på plate i 1975.

Ellers byr jeg på en helt ny låt fra det nystartede svenske bandet Shine, i tillegg til musikk fra band som Donnez, Dænsebændet, Sound Express og Torsteins for å nevne noen.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Streaplers sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL STREAPLERS FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 24 - 2017

Her er spillelisten for uke 24 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  DONNEZ - Akta dig för svärmor
2.  ROKSVOLL - Varm og vill
3.  VASSENDGUTANE - Hjertestartar & Staoilkopp
4.  VASSENDGUTANE - Køyr mej heimatt
5.  TONIX - Vem
6.  TONIX - En liten melodi
7.  THOR GÖRANS - Då står tiden stilla
8.  CONTRAZT - Karl Johan
9.  CONTRAZT - Hvis du går i fra meg nå
10.CONTRAZT - Har du glømt
11.KJELL WAGENIUS - Si han må gå
12.ESPEN HAGEN OLSEN - Jente som har dratt
13.TITANIX - Det är du

JUKEBOX UKE 24:

1.  TERJE MÅRSTAD - Sommerfest
2.  TERJE MÅRSTAD - Dagen du dro
3.  TEDDYS - Teddyswingen
4.  TEDDYS - Sangen om vinden
5.  THOR WANG - Sommarsdansen
6.  THOR WANG - Hurra hurra
7.  THOR SVERRE RUNDGREN - Rosen
8.  THOR SVERRE RUNDGREN - Duftende blå fiol
9.  THOR OLAVS - Etterstad
10.THOR OLAVS - Nå blir det sommer
11.THE SECRET - I saw her standing there
12.THE SECRET - This is my life
13.TERRY'S - En slant til trikken hjem
14.TERRY'S - Line
15.TOMMY & GJÆNGEN - Møringen
16.TERRY & LENA'S - Bare du kan
17.TERRY & LENA'S - I mitt lille hjerte

For Swingende i Oppland Arbeiderblad

Denne uka hadde undertegnede hyggelig studiobesøk av Oppland Arbeiderblad, som laget en reportasje om meg og mine radioprogrammer.

Dere som har abonnement på OA kan lese saken via https://www.oa.no/danseband/musikk/gjovik/danseband-for-swingende/s/5-35-442738.

Dænsebændet på Nattåpent i Gjøvik

Torsdag kveld(22.juni) gikk det årlige Nattåpent-arrangementet av stabelen i Gjøvik sentrum, og for første gang på flere år var det endelig dansebandmusikk i gata igjen, selvsagt fra Snertingdals store stoltheter, Dænsebændet.

Dænsebændet hadde rigget seg opp på Falkehjørnet der gågata krysser Hunnsveien og dro den ene svisken etter den andre fra deres rikholdige repertorar av danseglad musikk. Noen swingte seg på asfalten, deriblant undertegnede, mens andre bare stod og bivånet det hele og nøt av musikken, folkelivet og den deilige midtsommerlufta som var ganske så lun og behagelig for anledningen. Ja, det var sydlandsk stemning og rett og slett fantastisk å være i Gjøviks hjerte denne junikvelden.

Nedenunder finner dere en bildeserie jeg tok av Dænsebændet og noen av de dansende.
Contrazt - LuksuslivContrazt, Norges kanskje mest benyttede danseband for tiden, er aktuelle med nytt album i disse dager med tittelen "Luksusliv", en tittel som neppe gjenspeiler livet på veien i en diger turnèbuss...

Contrazt er i vinden som aldri før med boka full av spillejobber, ikke minst på dansegallaer og festivaler, hvor jeg kanskje vil påstå at Contrazt er et av de mest benyttede dansebandene i Norge på denne typen arrangementer. Et par utskiftinger har det også vært i Contrazt de siste årene, for en tid tilbake fikk de inn Hans Olav Trøen på bass, riktignok tilbake til 2014, men siden den gang har de også fått inn en ny mann bak trommene, nemlig Kay Ronny Brobakken som kommer direkte fra Dænsebændet hvor han har spilt trommer i en årrekke. Når man vet at både Hans Olav og Kay Ronny har fartstid fra nettopp Dænsebændet, så kan man godt si at Contrazt er blitt en smule "dænsebændifisert" på medlemssida, men langt fra noe negativt i det. Tar man med at også produsenten for den nye plata(Jon Anders Narum) var den faste produsenten til Dænsebændet i mange år, så begynner det å bli temmelig mange likhetstrekk mellom disse to toppbandene, men likevel har Contrazt beholdt sin stil og sitt særpreg og det er ikke mange endringer som er gjort stilmessig sammenlignet med de tidligere albumene til bandet. Låtene er fortsatt i hovedsak skrevet av Leif Dybendal, med et par tekstbidrag fra Gro Anita som også har tatt navnet Dybendal nå. Ja, alle som har likt Contrazt sine plater hittil, vil garantert like denne også.

Den nye plata innholder totalt 12 spor, som tidligere nevnt i hovedsak nyskrevne originallåter fra Leif og Gro Anita, men også en coverlåt fra Steinar Storm Kristiansen og Scandinavia i form av "Du skal vite jeg savner deg". Plata er produsert i East Lake Studio på Eina med tidligere nevnte Jon Anders Narum i førersetet men med god hjelp av både Leif Dybendal og Kay Ronny Brobakken som også har hatt hver sin store finger med i produsentjobben. Nytt plateselskap har de også fått seg, nemlig Slager, som er en eget etikett under selskapet Grammofon, som igjen er et selskap som driftes av Øyvind Sauarlia som tidligere jobbet for Bare Bra Musikk.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Karl Johan - En låt som seilte opp som min store favoritt på plata. Dette er en moderne låt med litt smårocka preg og en veldig treffende tekst som hyller hovedstaden vår og ikke minst paradegata i Oslo, nemlig Karl Johan. Helt klart et av de store høydepunktene på "Luksusliv". Gro Anita synger ene og alene på denne låten. Her er det Leif Dybendal som har skrevet både tekst og melodi.

Hvis du går i fra meg nå - Av balladene på plata ble dette min klare favoritt. En litt bittersøt tekst med mye følelse og sentimentalitet, og en vakker melodi som innbyr til skikkelig "kjækadæns" på dansegulvet. Her er det Leif som har laget melodien mens Gro Anita har skrevet teksten og det er også hun som er vokalist her.

Har du glømt - Her øker vi tempoet noen hakk igjen og hygger oss med en frisk og fengende swinglåt med en perfekt dansetakt for de som liker bugg og swing. Også her er det Gro som synger alene, mens Leif har laget tekst og melodi.

Contrazt har ikke forandret seg mye siden forrige plate som kom i 2016. Neida, stilen, soundet og særpreget er som før, det eneste som er nytt er produsenten og plateselskapet. Riktignok er låtene nye også, men når samme mann skriver alle låter til samtlige plater, så blir det forholdsvis likt fra gang til gang det også, selv om det er litt nye teksttemaer og nye melodier. Hører man på platene til Contrazt og ser litt på titler og tekster, så kan man blant annet ane at Leif Dybendal har en stor forkjærlighet for USA. På den nye plata finner vi f.eks en låt som heter "Roadtrip USA". Ser vi tilbake til albumet "Har det på G" fra 2011 så finner vi der en låt som heter "Route 66". Sammenligner man tekstene på disse to låtene så handler de om veldig mye av det samme, og hører man på melodiene så er det jammen en del likhetstrekk der også, spesielt i refrengene...men, dette var bare en ren digresjon, så tilbake til saken igjen: Contrazt har nok en gang produsert et 100% dansevennlig album, det swinger godt, det velkjente "Contrazt-drivet" gjennomsyrer plata, og det er gjort en profesjonell og god jobb i studio. Gro synger bra, Leif bidrar på vokal innimellom for å skape litt variasjon i lydbildet, og totalt sett så kommer de riktig så godt utav det denne gangen også. Så på terningen tildeler jeg herved "Luksusliv" en solid 5`er, ingen store overraskelser på plata, men gjennomgående friske og dansbare låter i en blanding av tradisjonell "svensktoppstil" og country, med andre ord musikk som veldig mange dansende nordmenn setter pris på. Ja, jeg tror alle ihuga Contrazt-fans vil føle de får valuta for penga også denne gangen om de kjøper seg et eksemplar av "Luksusliv". "Never change a winning team", er det jo noe som heter...!

Besøk Contrazt sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Titanix - Det är du

Svenske Titanix er aktuelle med en ny singel i disse dager, en popduftende danselåt med tittelen "Det är du".

Dette er en myk pop-ballade som er signert bandets eget medlem Jerry Rolf og produsent har vært Thomas Thörnholm i samarbeid med bandets egne medlemmer. Vokalist er som vanlig Maria Rolf som i en årrekke har vært Titanix sin kvinnelige frontfigur. Hun synger bra og takler de høye tonene i denne låten helt utmerket.

Foruten Maria og Jerry så består Titanix for tiden også av Stefan Rolf, Henry Kieksi og Magnus Löfving. Med andre ord et lite familieforetak med tre blad Rolf som utgjør over halve besetningen. Titanix har forøvrig sitt utspring i Valdemarsvik i Östergötland/Småland.

Her i For Swingende presenterte jeg låten for lytterne mine i uke 24-2017.

Besøk Titanix sin hjemmeside

Nytt album fra Thor Görans

Svenske Thor Görans slipper nytt album i disse dager med tittelen "Då står tiden stilla".

Dette er ei plate som inneholder totalt 14 låter som i hovedsak er skrevet av Peter Grundström, hovedmannen bakom Thor Görans, men de har også tatt med et knippe coverlåter fra både svenske og amerikanske artister, slik som countrysvisken "Heartaches by the number" og den svenske 60 talls-slageren "Hälsa Mikael från mig". 

Peter Grundström og hans kvinnelige makker på scenen, Agneta Olsson, deler broderlig på vokalen slik de har gjort på de seneste platene til bandet, og stilen er slik vi alltid har vært vant til å få servert fra dette bandet helt siden deres glansperiode på 90 tallet.

Plata er produsert av Marcus Persson i samarbeid med Peter Grundström og ansvarlig utgiver for det hele er Atenzia Records.

Her i For Swingende får du presentert plata når vi er tilbake igjen med ordinære sendinger etter ferien i august.

Besøk Thor Görans sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Linn Svensson - Härifrån till Hollywood

Svenske Linn Svensson har sluppet en ny singellåt i disse dager med tittelen "Härifrån till Hollywood", en meget sterk og fengende pop/schlager/danselåt med et stort hitpotensiale.

Låten er skrevet av Lars E.Carlsson, Owe Hedlund, Samuel Waermö og Ingela "Pling" Forsman og er en litt moderne låt i en blanding av pop, moderne danseband- og svensk schlagerstil, nesten som tatt ut av Melodifestivalen på 90 tallet. Linn Svensson er ei sangerinne som blant annet har fartstid fra dansebandet Johnny Sandins og er en meget dyktig og etter min mening undervurdert artist. Hun har en myk og nærmest litt Carola-aktig stemme og gjør en meget god jobb med alt hun tar i innen musikken, også med denne låten. Hun har bakgrunn fra mer enn bare danseband, men for min del er det nok dansebandmusikk jeg forbinder Linn mest med og jeg føler hun er den perfekte dansebandvokalist.

Her i For Swingende går låten på lufta i sendinga for inneværende uke, altså uke 25-2017.

UKENS PROGRAM UKE 25: Casanovas i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Casanovas.

Casanovas er ute med albumet "Ut i livet" som inneholder totalt 14 låter i en ganske så fräcsh og moderne stil, noen coverlåter, men aller mest nyskrevet materiale. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi for siste gang denne sesongen 50 års jubilerende Tonix og spiller to låter fra ei plate de ga ut i 1978. Dermed avslutter vi vår vandring gjennom Tonix sin diskografi, og går løs på andre nostalgiband igjen fra og med neste uke.

Ellers byr jeg på ny musikk fra blant andre Kim & Ola, Ingemars, Linn Svensson og Karin Euren. 

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Casanovas sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL CASANOVAS FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Rune Johansen - Fra i dagRune Johansen er debutant på platemarkedet og hans debutalbum inneholder ikke mer enn 7 låter, men de er til gjengjeld veldig gode og er både dansevennlige og høyst hørbare.

Rune Johansen kommer fra Kongsvinger og har såvidt meg bekjent ingen tidligere erfaring fra platestudio. Hans første CD er blitt produsert i studioet til Tommy Nilsen fra Pegasus og Tommy sammen med broren Ronny har også levert flere av låtene på plata, som stilmessig også er blitt ganske Pegasus-inspirert, men likevel ikke helt likt. Rune har nok en noe mer countryrettet stil enn det "Pegasus-brødrene" er kjent for, selv om de helt klart har satt sitt preg på plata de også med både låter og produksjon.

Runes første plate har fått tittelen "Fra i dag" og tittellåten er en originallåt som Ronny og Tommy har skrevet i samarbeid. Ellers har Ronny skrevet to spor alene mens Rune også har tatt med coverlåter fra Creedence Clearwater Revival og Rune Rudberg, samt en komposisjon fra Trond Wold fra trioen Trezz og en originallåt som tidligere Nyanse-medlem Tom Viggo Sletmoen har skrevet sammen med Anne-Grete Løvtjernet. 

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Min tapte kjærlighet - En låt som er skrevet av tidligere nevnte Tom Viggo og Anne Grete, en fin og fengende danselåt i middels tempo. Låten har god dansetakt og en iørefallende melodi sammen med en litt bittersøt tekst som handler om lengselen etter en tidligere romanse.

Campinglivet - En låt som passer fint nå ved inngangen til årets sommerferie, med en tekst som er hentet fra den norske campingkulturen og som er skrevet av Ronny Nilsen hva både tekst og melodi angår. Ronny har sagt at han syns det var veldig morsomt å skrive denne teksten, og det er vel også en litt annerledes tekst enn det Ronny har befattet seg med tidligere. Ellers går også denne låten i litt over middels tempo og er en perfekt låt for swingdanserne.

Alt jeg skulle hatt - Nok en ren Ronny Nilsen-komposisjon, omtrent samme tempo som den forrige, men med en litt annen takt. Også denne burde fungere fint på dansegulvet, men er minst like fin å høre på i bilen, i godstolen eller på verandaen en varm sommerdag.

Jeg syns Rune Johansen har lykkets meget bra med sin første produksjon i studio, han synger fint med en personlig og særpreget stemme og stilen er også av typen som burde passe bra for det typiske dansepublikummet som er For Swingendes hovedmålgruppe. Produksjonsmessig er det også blitt et helstøpt og skikkelig profesjonelt produkt, med et behagelig og velbalansert lydbilde og klar og fin lyd hele veien. Det er også blitt en fin miks av både gamle og nye låter på plata, både country, rock'n roll og følsomme ballader om hverandre. Så Rune har helt klart fortjent en solid 5'er på terningen for denne plata. Det eneste jeg føler for å pirke litt på, er at han godt kunne fylt på med litt flere låter når han først skulle gå i studio, men jeg håper dette kommer neste gang. Uansett: Bra jobba Rune, ståkarakter og vel så det er herved avlevert fra For Swingende-redaksjonen!

(Ønsker du å kjøpe plata kan du sende en e-post til forswingende@online.no så skal jeg videreformidle den til Rune)

Karin Eurèn - Take a chance on tomorrow

Den danske sangerinna og låtskriverinnen Karin Eurèn er for tiden ute med en flunkende ny singellåt med tittelen "Take a chance on tomorrow".

Dette er en ganske countryduftende låt med et lett og luftig arrangement og i middels tempo, noe som også gir den en fin dansetakt, selv om det ikke er noen typisk dansebandlåt. Karin Euren laget denne sangen i forbindelse med en låtskrivercamp i København der fem tekstforfattere fra Nashville og like mange danske komponister slo seg sammen, og hvor Karin ble spesielt utvalgt til å delta.

Den nye låten til Karin beskrives som full av håp og med en drivkraft av kjærlighet og power, like fullt som den også er lengselsfull og ettertenksom. Og slik beskrives også musikken hennes forøvrig, i følge presseskrivet som medfølger denne nye singelen.

Ikke alle låtene til Karin passer like godt inn i et dansebandprogram som For Swingende, men denne syns jeg var såpass dansevennlig at jeg valgte å ta den med her i mine programmer og på hjemmesiden. Låten vil bli å høre på radioen i uka som kommer, altså uke 25-2017.

Besøk Karin Euren sin hjemmeside

Spilleliste uke 23 - 2017

Her er spillelisten for uke 23 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  CASANOVAS - Precis som det skal va'
2.  OLE STEENS - Om tusind mil
3.  VANGSTEINS - Bautan i ditt liv
4.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
5.  TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
6.  ARNE KOLSRUD OVEREN - Du tror du topper alt
7.  RUNE JOHANSEN - Min tapte kjærlighet
8.  RUNE JOHANSEN - Campinglivet
9.  RUNE JOHANSEN - Alt jeg skulle hatt
10.MONA-JILL BAND - En vän
11.HANS MARTIN - Ann Kristin
12.SHANE MORKIN - Nattens sidste melodi
13.FRANK SCOTT - Gammel bjørk

JUKEBOX UKE 23:

1.  SOMETHING NEW - Larvik Fredrikshavn
2.  SOMETHING NEW - Sol vind og sand
3.  SUNNY - Kjære lille
4.  SUNNY - Skulle gitt deg blomster
5.  STRINGS - Snuppelulleboogie
6.  STRINGS - Mann på første vers
7.  STRINGERS - Po-rom-pom-pom
8.  STRINGERS - Sommerkveld på logen
9.  STINE NILSEN - To som er eitt
10.STINE NILSEN - Ikkje spør
11.STIG ERIKS - Lite av din tid
12.STIG ERIKS - Ge mig kärlek
13.STEINAR ENGELBREKTSON BAND - Tar du med ei helsing
14.STEINAR ENGELBREKTSON BAND - Okie from Muskogee
15.STACCATO - La det bli meg
16.STACCATO - Juliet

Roksvoll - Varm & vill

Toten-bandet Roksvoll er ute med nok en ny singel som en forsmak på et kommende debutalbum, denne gangen en skikkelig sommerlåt som heter "Varm & vill".

Dette er en myk og fin ballade i en blanding av pop og country, og med en helt ålreit dansetakt, selv om det ikke er noen utpreget dansebandlåt. Dag Inge Gundersby er vokalist og låten er skrevet av Hans Magnar Østlien som også spiller i bandet. Låtens tekst handler om forventningene innfor sommeren som kommer og et ønske om at den skal bli både "varm og vill". 

Undertegnede likte låten veldig godt da jeg fikk høre den, og den har en herlig duft av sommer både i teksten og i arrangementet, den nærmest roper på sol, bad, grilling og strandliv.

Her i For Swingende går låten på lufta i sendinga for uka vi nå er inne i, altså uke 24-2017.

UKENS PROGRAM UKE 24: Contrazt i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den flunkende nye plata til Contrazt.

Contrazt er ute med sitt trettende album i rekken, "Luksusliv", i disse dager, ei plate i velkjent Contrazt-stil og i hovedsak med nyskrevne låter fra Leif Dybendal sin penn, med et par tekstbidrag fra hans kone Gro Anita. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt byr jeg også denne uka på musikk fra 50 års jubilantene Tonix, ihvertfall om de fortsatt hadde vært aktive, og denne gangen plukker jeg fram albumet "Nattens ögon" fra 1987 og spiller to låter fra dette.

Ellers blir det mye annen ny musikk i ukens sending også, blant annet fra Donnez, Roksvoll, Vassendgutane, Thor Görans, Espen Hagen Olsen, Kjell Wagenius og Titanix.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Contrazt sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL CONTRAZT FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Blackjack - Rosalie(ALBUM)Svenske Blackjack er for tiden ute med et nytt album som også er det første albumet der den nye vokalisten Kjelle Danielsson synger.

Kjelle Danielsson tok for en tid siden over sangmikrofonen i Blackjack etter mangeårig vokalist Tony Ljungström, og mange kjenner nok Kjelle fra hans fartstid i orkesteret Jannez. Men selv om Blackjack har byttet sanger, så har de likevel beholdt stilen og særpreget over musikken sin som de har vært kjent for helt siden starten først på 90 tallet, da Blackjack sprang ut fra tidligere Per Lundgrens orkester, som var et meget populært band i Sverige på 80 tallet. Med storfilmen Blackjack i 1990 så var standarden satt og bandet Blackjack ble de kommende årene et hett navn på den svenske dansebandhimmelen, noe de fortsatt er den dag i dag.

Den nye plata har fått tittelen "Rosalie" og inneholder både nyskrevet materiale og et knippe gamle, kjente covers, slik som "Runaway" og "Kissin' in the back row of the movies". Stilen er typisk "blackjacksk", nemlig en miks av tradisjonell og moderne dansebandmusikk med et hint av 50 og 60 tallet. Kjelle synger bra på samtlige låter og er helt klart en verdig arvtager etter Tony. Plata er utgitt på selskapet Atenzia sin etikett og produsent har vært Anton Martinez Matz i samarbeid med bandets egne medlemmer.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Låt oss bygga en bro - En fin og iørefallende låt i middels tempo, med god dansetakt og med et visst countrypreg over seg. Denne er skrevet av Lee Ericson som har laget den originale versjonen under tittelen "Lay your burden on me". Usikker på om det er samme mann som har oversatt den til svensk.

Brittas restaurant - En av de velvalgte coverlåtene på plata, en gammel svensk slager som ble innspilt med Sveriges Jazzband i 1970 og som er skrevet av den kjente svenske sangeren Gösta Linderholm. 

Tänk om väggar kunde tala - Nok en låt i middels tempo og med et typisk 60 talls preg over seg. Opphavsmenn her er Henrik Sethsson, Thomas Berglund og Ulf Georgsson.

Jeg har jo vært stor fan av Blackjack i mange år, og jeg må innrømme jeg var ganske spent på om Kjelle Danielsson ville klare bragden å "hoppe etter" Tony Ljungström, men det hadde jeg ikke trengt å bekymre meg for. Kjelle gjør nemlig en utmerket jobb som Blackjack-vokalist og er ikke det spor dårligere å høre på enn sin forgjenger. Plata klinger fint i ørene mine hele veien igjennom, og selv om noen låter stikker seg litt mer ut enn andre, så er det gjennomgående sterke og høyst dansbare låter alt sammen og soundet og særpreget til Blackjack er akkurat som tidligere, selv om de på denne produksjonen har både ny vokalist og ny produsent. Så på terningen min denne gangen blir det en bunnsolid 5`er og i tillegg et plusstegn i margen. Dette er absolutt godkjent på alle måter og Kjelle Danielsson har bestått ilddåpen fra For Swingendes ståsted ihvertfall, og jeg kan puste lettet ut og nyte av nok ei god Blackjack-plate...!

Besøk Blackjack sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 22 - 2017

Her er spillelisten for uke 22 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  DATE - När det handlar om tjejer
2.  P.A.DUO - De sista ljuva åren
3.  P.A.DUO - Countryjente
4.  P.A.DUO - När countryn kom till Skåne
5.  BLACKJACK - Låt oss bygga en bro
6.  BLACKJACK - Brittas restaurant
7.  BLACKJACK - Tänk om väggar kunde tala
8.  TONIX - (Jag står)utanför och tittar in
9.  TONIX - Jag och min radio
10.HERTZBERGS - Tillbaks igen
11.DOODLE BUGS - Blomsterhage

JUKEBOX UKE 22:

1.  SOGNS - Ringernes herre
2.  SOGNS - Det koster å vara kar
3.  SIVIL STATUS - Tufs
4.  SIVIL STATUS - Ka ska te
5.  SILVER ROSE BAND - Om du synes om meg
6.  SILVER ROSE BAND - Gamle jenter
7.  SEPTIMUS - Store fete Ann Merete
8.  SEPTIMUS - Jolly Bob fra Aberdeen
9.  SCANDIX - Blikkan som du sende
10.SCANDIX - I motvind
11.SCANDINAVIA - Denne gården
12.SCANDINAVIA - Kjære farmor
13.SCAN EXPRESS - Swingkurs
14.SCAN EXPRESS - Herlige weekend
15.SATURN - Kvinnen i mitt liv
16.SATURN - Let me be there

For Swingende-Toppen(Resultat) Mai 2017

For Swingende-Toppen for mai ble vunnet av Arne Kolsrud Overen med låten "Du tror du toppet alt". Her følger hele resultatlista:

1 (NY) ARNE KOLSRUD OVEREN - Du tror du topper alt - 26% av stemmene​
2 ( 1 ) TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 18,5% av stemmene (4 mnd)
3 ( 3 ) INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 12,5% av stemmene (1 mnd)
4 ( 1 ) VANGSTEINS - Bautan i ditt liv - 12% av stemmene (4 mnd)
5 (NY) OLE STEENS - Om tusind mil - 11% av stemmene
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 ( 5 ) ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Kom hør mitt hjerte - 9% av stemmene (11 mnd)
7 (NY) BLENDER - Många mil till måndag - 8% av stemmene
8 ( 4 ) DRIFTERS - Bortom tid och rum - 3% av stemmene (1 mnd)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE INGRID PETTERSEN FRA ELNESVÅGEN.
 

Stem fram lista for juni og juli via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Nytt album fra Donnez

Skånske Donnez er ute med nytt album fra 9.juni, denne gangen med den noe foruroligende tittelen "Akta dig för svärmor"...

Plata inneholder også denne gangen mange sterke låter i velkjent Donnez-stil, hvor frontfigur Donald Laitila har skrevet fire spor men låtskrivere som Henrik Sethsson, Thomas G:son, Thomas Berglund og Mats Larsson har også levert materiale til plata. Totalt 13 spor har fått plass på den nye produksjonen og innspillingen har foregått i Railwaystudion i Perstorp med Donald selv som produsent.

Denne gangen er det også et par til av medlemmene i bandet som medvirker på vokal, nemlig Martin Nilsson og Johan Karlsson, i tillegg til Donald som fortsatt er hovedvokalist. Dermed er det denne gangen blitt enda mer bredde og variasjon i soundet til Donnez, men likevel med den samme kjente musikkstilen i bunnen som de alltid har hatt.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata for dere lytterne når jeg er tilbake igjen med ordinære sendinger etter sommerferien, altså i august måned, men en smakebit skal dere få allerede nå i juni.

Besøk Donnez sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

UKENS PROGRAM UKE 23: Rune Johansen og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Kongsvinger-mannen Rune Johansen i tillegg til For Swingende-Toppen for mai måned.

Rune Johansen er en kar fra Kongsvinger som har vært i studio hos Tommy Nilsen fra Pegasus og begått en CD med 7 låter innen en blanding av dansemusikk og country, både originallåter og noen covers. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for mai er også avsluttet nå og i ukens sending får du høre hvordan det hele har gått i tillegg til at du får presentert tre nye utfordrere til lista for juni og juli måned. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Mona-Jill Band, Hans Martin og Shane Morkin.

Du får også høre et par helt nye låter fra Casanovas og Frank Scott i ukens sending.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Nytt album fra Contrazt

Den 9.juni slipper Contrazt sitt nye album "Luksusliv" på sitt nye plateselskap Slager.

Dette er ei plate som inneholder totalt 12 låter, og som vanlig er det Leif Dybendal som har skrevet det meste av materialet. Stilen er akkurat slik den har vært hele tiden gjennom Contrazt sin karriere, så fansen får det de forventer, med samme stil, samme lydbilde og samme danseglede som tidligere, selv om man denne gangen har hyret inn en ny produsent i form av Jon Anders Narum, som tidligere har produsert plater for blant annet Dænsebændet. Bandets nye trommeslager, Kay Ronny Brobakken, og Leif Dybendal har også medvirket som produsenter. Innspillingen har foregått i East Lake Studio på Eina.

Som vanlig deler Gro Anita og Leif broderlig, eller kanskje heller ekteskapelig, på vokalen. Gro har også vært delaktig i et par av tekstene på plata. Dette er forøvrig Contrazt sin 13. utgivelse siden starten i 2005, dermed har det i gjennomsnitt kommet ett album i året fra denne folkekjære gjengen fra Solør, men nå også med medlemmer fra andre kanter av østlandet og til og med fra Sverige...!

Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata for dere lytterne i midten av juni, det vil si i uke 24-2017.

Besøk Contrazt sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Kai Ulfeng - Kaigo(d)


Østfold-mannen Kai Ulfeng har nylig sluppet et nytt CD-album med mange kjente slagere innen både dansbandgenren og andre stilarter, men gjennomgående folkelig, enkel og dansbar musikk.

Kai Ulfeng er 64 år og kommer fra Fredrikstad. Han har drevet med musikk i mange år, og både sunget og spilt trompet, eller "blåst trompet", som Kai selv liker å kalle det. Flere plater har det også blitt hvor han har hatt med seg Jan Karlsen som fast produsent, albumet han er ute med nå er hans niende i rekken, og denne gangen har trompeten fått hvile mens han har tatt fram fløyelsstemmen istedet...for ja, Kai har unektelig en myk og behagelig stemme å lytte til.

Den nye plata inneholder totalt 12 låter, og de fleste låtene kjenner vi godt fra før, slik som "Don't" fra Elvis, "Close to you" fra Carpenters og "Regn i mitt hjärta" fra Grönwalls for å nevne noen. Flere av låtene har Kai fremført live tidligere på diverse sangoppdrag han har hatt rundt omkring og mange av dem er nærmest som evergreens å regne, det vil si låter som "alle" har et eller annet slags forhold til.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Sommer'n kommer - En velkjent dansebandslager fra Sverige, opprinnelig gjort med nå avdøde Carina Jaarnek under tittelen "Låt sommaren gunga dej". Her er den i norsk språkdrakt hvor Kai også har satt et litt personlig preg på teksten på et par steder. Helt klart et av høydepunktene på plata og en av låtene jeg likte aller best da jeg hørte gjennom plata.

Blå ballong - Dette er selvsagt den gamle slageren til Arne Bendiksen fra 1963, men det aner meg at også her har Kai fiksa litt på teksten noen steder. Ellers gjør han en fremragende tolkning av låten og med et dansbart og "livat" arrangement.

Sommerwind und Sonnenscein - Her har Kai gjort sin versjon av en låt som Vikingarna prøvde seg med på det tyske markedet for en del år siden. Opprinnelig gjorde Vikingarna denne på svensk under tittelen "Kommer du till sommaren" på begynnelsen av 90 tallet,også fikk de den oversatt til tysk da de skulle gi ut plate for det tyske markedet under navnet Die Vikinger. Kai gjør en flott versjon av låten han også, og litt artig å høre ham synge på tysk, inniblant alle de norske, svenske og engelske tekstene.

Jeg syns plata til Kai klinger veldig fint i ørene, selv om det er ei plate som er laget med enkle midler og uten innleide musikere annet enn produsenten selv. Låtvalget syns jeg også har blitt variert og fint, og de danseglade vil nok finne flere låter å swinge seg til her, mens de som liker å holde litt bedre rundt hverandre på dansegulvet også burde finne seg noen passende perler på plata. Jeg syns Kai Ulfeng skal få en hederlig 4' er på terningen for denne plata, for selv om den som sagt er laget med enkle midler så er den likevel blitt både hørbar og dansbar med et behagelig og luftig lydbilde. Så jeg syns både Kai og produsent Jan har gjort en god jobb i studio. Stå på videre Kai, jeg gleder meg allerede til din neste produksjon!
(Om du som leser dette ønsker å kjøpe plata, så send meg en e-post til forswingende@online.no så skal jeg formidle kontakt videre til Kai for bestilling).


HØR INTERVJU MED KAI ULFENG HER: