hits

Wahlströms - Ingenting blir bättre

Svenske Wahlströms er ute med nok en singel i disse dager, den tredje i rekken som alle er forsmaker på et kommende album. Tittelen denne gangen er blitt "Ingenting blir bättre".

Dette er en skikkelig heftig og uptempo "modernbugg", som det kalles i Sverige, som er skrevet av Henrik Sethsson og Henric Axelsson. Henrik Sethsson har også vært produsent. Låten vitner om et Wahlströms som er friskere og mer opplagte enn noensinne, og sammenlignet med slik de låt under sin storhetstid på tidlig 2000-tall, så syns jeg de låter nesten enda bedre enn de gjorde den gangen. Daniel Wahlström er fortsatt primus motor for et band som virkelig har utviklet seg i riktig retning etter at de plutselig gjenoppstod og bestemte seg for å lage plate igjen.

Den forrige singelen til Wahlströms, "Om du ger mig en blick", har forøvrig oppnådd godt bortimot 400.000 streams på Spotify, noe som er intet annet enn imponerende.

Her i For Swingende satser jeg på å spille den nye låten på radioen i løpet av sensommeren/tidlig høst, dette pga stor pågang av ny musikk samt ferieavvikling nå i sommermånedene.

Casanovas - What is love

Svenske Casanovas har på sin nye singel laget en dansebandversjon av Haddaway sin gamle 90 talls hit "What is love".

Vel, riktignok har de ikke dansebandifisert den så veldig mye, for det låter fortsatt veldig autentisk av låten i forhold til slik Haddaway gjorde originalen. Likevel har den fått litt 2018-preg og det spås at denne versjonen vil bli satt pris på hos de moderne buggdanserne i Sverige men også av et enda bredere partypublikum. Låten dufter av pop, dance og 90 tall og utfordrer virkelig genren som Casanovas normalt tilhører, men den er også et friskt pust innen dansebandverdenen og jeg syns det er artig at et danseband har prøvd seg på en slik gammel, glemt sviske også, som normalt sett henvender seg til et helt annet publikum enn de som vanligvis hører på dansebandmusikk.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere låten på radioen når vi kommer et stykke utpå sensommeren.

Besøk Casanovas sin hjemmeside

Arne Kolsrud Overen - Aldri for sent

Arne Kolsrud Overen, kjent som trommis i Pegasus og i tillegg en meget habil sanger, er nå ute med sitt andre soloalbum med tittelen "Aldri for sent".


Arne Kolsrud Overen har røtter i Valdres, men er bosatt på Nes på Romerike. Som sanger har han det siste året gjort seg sterkt bemerket etter at han kom ut med sitt debutalbum i 2017. Nå er han ute med oppfølgeren som kanskje er ei enda sterkere plate enn forgjengeren. I likhet med debutplata så har også denne plata blitt sterkt preget av Pegasus-brødrene Ronny og Tommy Nilsen som både har bidratt sterkt på låtsida i tillegg til at Tommy også denne gangen har produsert det hele med stødig og kreativ hånd i hans eget SolysMa Studio. Men, Arne selv har også bidratt sterkt som opphavsmann denne gangen, muligens enda sterkere enn sist, da han har skrevet samtlige tekster på plata, noen sterkere og mer følelsesladde enn andre. Men også denne gangen har dansbarheten blitt godt ivaretatt, for de aller fleste av låtene kan fint danses til enten du liker swing og bugg eller du foretrekker langsommere dansestiler.

Plata inneholder totalt 11 låter og av disse har jeg valgt ut følgende tre til ukens presentasjon:

Mannesjuka - Her er det nok mange damer som vil nikke gjenkjennende på hodet, men også en del mann vil kunne kjenne seg godt igjen i denne teksten som selvsagt handler om myten eller sannheten om at menn alltid blir mye sjukere enn damer når det kommer til forkjølelse og lignende tilstander. Den treffende teksten er bakt inn i en skikkelig fengende og dansevennlig melodi i typisk Pegasus-stil, for Ronny og Tommy har selvsagt også denne gangen satt sterke stilmessige spor på plata. Her er det Arne selv og Tommy Nilsen som er opphavsmenn.

Maske av en storkar - En fengende og frisk danselåt som burde egne seg bra til såvel swingdans som fox og lignende. Teksten har jeg ikke analysert så veldig nøye, men jeg har inntrykk av at den prøver å fortelle at vi ikke skal gjøre oss så mye bedre enn vi egentlig er og at det ikke er så veldig stas å vise en perfekt fasade utad, når det som skjuler seg bakom ikke er fullt så perfekt som man selv ønsker å gi inntrykk av. Denne låten er skrevet av Arne selv  i samarbeid med Jan Thorseng og Tommy Nilsen.

Fiskestang og meitemarken - Denne låta tar oss rett og slett med på fisketur, og mange vil nok lengte etter et idyllisk fiskevatn når de hører denne teksten, mens dere som liker å fiske i Valdres vil nok kunne ane litt duft av Valdresfjella når dere lytter til teksten. Etter min mening er dette kanskje den aller beste låten på plata, den har en flott swingrytme og en veldig iørefallene og god melodi som lett fester seg i minnet. Denne låten er forøvrig signert Arne selv i samarbeid med både Ronny og Tommy Nilsen.

Jeg må si at jeg er mektig imponert over hva Arne og Nilsen-brødrene har fått til på denne produksjonen. Både de usedvanlig sterke og gode låtene, det flotte og velbalanserte lydbildet og selvsagt Arnes myke stemme og hans gode måte å formidle tekster på. Det låter ekte og troverdig hele veien igjennom. I tillegg må det også nevnes at den ene teksten på plata er dedikert til en nær bekjent av Arne som fikk livet snudd på hodet etter en alvorlig ulykke da han var på ferie. Her har Arne skildret hans situason i låten "Feil sted, feil tid". Totalt sett er dette ei såpass sterk og god plate at jeg syns den fortjener toppscore på terningen, altså en blank og ubetinget 6`er. Plata kan bestilles via Arne selv, som kan kontaktes på Facebook via hans private profil der. Jeg kan ihvertfall anbefale plata på det varmeste!

Amek Duo - Bare minderne består / Det jeg føler for dig

Den danske duoen Amek Duo er ute med en ny 2 spors singel i disse dager med to riktig så dansevennlige låter. Titlene er "Bare minderne består" og "Det jeg føler for dig".

Amek Duo består av ekteparet Eddie og Anne Marie Knudsen, to meget dyktige sangere og musikere innen den danske dansebandbransjen. Eddie har blant annet tidligere fartstid fra dansebandet Santa.

Den nye singelen består av to ganske så tradisjonelle dansebandlåter, med en ordentlig god dansetakt. 

"Bare minderne består" er en uptempo og frisk swing/bugg-låt som er skrevet av svenskene Jan-Erik Knudsen og Mikael Cederborg med dansk tekst av Eddie Knudsen. "Det jeg føler for dig" går også i en ganske uptempo hastighet, og denne har også en veldig god swingtakt som burde passe fint for swing- og buggdanserne. Her er det Jan-Erik Knudsen, Lars-E.Carlsson og Hans Annellson som er opphavsmenn mens Eddie Knudsen også her har skrevet dansk tekst.

To meget sterke danselåter fra en av Danmarks fremste dansebandduoer, og det hele vil bli å høre i For Swingende i august og september, blant annet kan jeg allerede nå røpe at den ene av låtene vil bli testet på For Swingende-Toppen for august måned.

Besøk Amek Duo sin hjemmeside

Matz Bladhs - Bara ett ensamt hjärta

Svenske Matz Bladhs er for tiden ute med sin første singel med den nye vokalisten Ole Hansen. Tittelen er blitt "Bara ett ensamt hjärta".

Dette er en forsmak på et kommende album som Matz Bladhs vil slippe til høsten. Låten er en fin ballade hvor den tidligere Jontez-vokalisten Ole Hansen gjør en fremragende innsats ved mikrofonen. Han har en myk og behagelig stemme med en ren og fin klang.

Det hele er forøvrig produsert av ringreven Martin Klaman, og låten går i velkjent Matz Bladhs-stil, så ingen tvil om at bandet fortsatt tviholder på sin tradisjonelle spillestil, på tross av at de har byttet frontfigur, og selvsagt tommelen opp for det! Opphavsmenn bak denne låten er trekløveret Henrik Sethsson, Kalle Blomqvist og Thomas Deutgen.

Her i For Swingende satser jeg på å spille låten på radioen for dere lytterne en gang på sensommeren, da jeg allerede er ferdig med produksjonen av alle radiosendingene ut juli måned.

Besøk Matz Bladhs sin hjemmeside

Spilleliste uke 25 - 2018

Her er spillelisten for uke 25 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  MARTINEZ - Gröna granna skönna sanna sommar
2.  LENE HOLME - Min kloge hund
3.  TERKEL ARRILDT - Jeg længes efter havet
4.  SVEN-INGVARS - Du och jag
5.  TUSENFRYD - Sommar
6.  TUSENFRYD - Gamle spelemann
7.  XPLAYS - Du gav mig chansen
8.  ARNE KOLSRUD OVEREN - Mannesjuka
9.  ARNE KOLSRUD OVEREN - Maske av en storkar
10.ARNE KOLSRUD OVEREN - Fiskestang og meitemarken
11.TITANIX - Vem är det nu som är stark
12.MARTINEZ & HENRIK SETHSSON - Min första natt

JUKEBOX UKE 25:

1.  ANNE NØRDSTI - Når jentene kommer er festen i gang
2.  ANNE NØRDSTI - Jeg tar fri
3.  ANITA KARLSEN - 57 Chevrolet
4.  ANITA KARLSEN - Jeg vil så gjerne reise hjem
5.  ANNE MARIT SØRUM(TIDL. KNUTRUD) - Inget stoppar oss nu
6.  ANNE MARIT SØRUM(TIDL. KNUTRUD) - Er det så vanskelig å forstå
7.  ANNE LISE FURUHAUG - Blanket on the ground
8.  ANNE LISE FURUHAUG - Banks of the Ohio
9.  ANNE GRETE ØREN - Endeløs natt
10.ANNE GRETE ØREN - Livets store øyeblikk
11.ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Sommeren er herlig
12.ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Tiden står stille her hjemme
13.ANNE BERIT ANDERSEN - Maleri(utafør sted og tid)
14.ANNE BERIT ANDERSEN - Mett barndomsland
15.ANITAS ORKESTER - Mange mange mye mer

UKENS PROGRAM UKE 26: Martinez i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Martinez.

Martinez er ute med albumet "Hans namn på min arm" i disse dager, ei meget sterk og høyst dansbar plate med bare gode låter, etter min mening. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det gamle trønderbandet Candy og hører to låter som de spilte inn på plate i 1977.

Ellers blir det ny musikk fra både Bjørns orkester, Hanne Mette, danske Kim & Susan og Lene Holme, Bjarne Lundqvist, Bert & His Willis Boys og Rød Mix.

Dette er det siste ordinære For Swingende-programmet før ferien, fra og med neste uke begynner jeg med sommerspesialer som skal gå på lufta i hele juli måned, fram til det blir ordinære sendinger igjen fra begynnelsen av august.

Besøk Martinez sin hjemmeside
KJØP MARTINEZ SIN NYE PLATE FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Pia Pihlgrens med nytt album

Reklame | Ginza

Den 6.juli slipper värmländske Pia Pihlgrens sitt nye album med tittelen "Vägskäl".

På denne plata vil vi finne mange nyskrevne låter og et par velvalgte covers i velkjent Pihlgrens-stil. Plata vil bestå av totalt 13 låter og av disse kan jeg nevne spennende titler som "Dynamit", "Du er sola", "Vem behöver pengar" og "Lenger ned langs veien", sistnevnte en duett med vår egen Rune Rudberg som fremføres i norsk språkdrakt.

Det loves fra plateselskapet at det vil være mange raske og heftige bugglåter her for de som liker litt tempo på dansegulvet, så dette vil helt klart bli ei plate som dansefolket vil trykke til sitt bryst, ikke minst etter bandets stadig økende popularitet blant danserne her i Norge å dømme, hvor Pia Pihlgrens er et mer og mer benyttet band på både gallaer og mindre dansefester.

Her i For Swingende kommer jeg tilbake med en nærmere presentasjon av plata men neppe før i september eller deromkring, da platenyhetene står i kø for å komme på lufta når jeg er ferdig med min sommersyklus i begynnelsen av august. Men den som venter på noe godt osv...!

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)
Besøk Pia Pihlgrens sin hjemmeside

BlackJack - Älskling jag lovar och svär / Hey Baby

Svenske BlackJack med Kjelle Danielsson i spissen er aktuelle med en ny tospors-singel i disse dager med den gamle 60 talls låten "Hey baby" og en nyskrevet låt med tittelen "Älskling jag lovar och svär".

Dette er to låter som begge har en sterk duft av 50- og 60 tallet, selv om det bare er "Hey baby" som opprinnelig stammer fra den tidsepoken. "Hey baby" er mest kjent i Bruce Channel sin versjon fra 1961, en låt som også var med på soundtracket til storfilmen Dirty Dancing fra 1987. Her har BlackJack "buggifisert" låten en smule og laget en skikkelig frisk og up-to-date versjon av det hele, kanskje spesielt tilrettelagt for buggdanserne.

Hva "Älskling jag lovar och svär" angår så er det en originallåt fra låtskriverne Dan Attlerud, Fredrik Boström og Thomas Thörnholm. Låten går i middels tempo og har en veldig fin og iørefallende melodi og et arrangement som også gir oss assosiasjoner til 50- og tidlig 60 tall.

Kjelle Danielsson fremfører begge låtene på en veldig god og overbevisende måte med en stemmeklang som kler denne typen låter veldig godt, og det slår meg at BlackJack muligens har hentet enda mer inspirasjon fra 50- og 60 talls musikken etter at Kjelle tok over, i forhold til på tida da Tony Ljungström var vokalist.

Begge låtene vil bli å høre her i For Swingende i slutten av august, grunnet stor pågang av nye låter nå i sommer, men om du ikke orker å vente så lenge, så ligger begge låtene på Spotify og kan avlyttes der.

Besøk BlackJack sin hjemmeside

Vassendgutane - Du & Ej & Metoo

Reklame | CDON

Ørstas stor helter på festmusikk-fronten, Vassendgutane, er aktuelle med nytt album i disse dager der blant annet vinterens store trend "Metoo" får gjennomgå, og derav også tittelen "Du & Ej & Metoo".


Vassendgutane er utvilsomt et av landets mest populære partyband for tiden, og selv om de ikke er noe typisk danseband, så er musikken deres såpass dansbar og folkelig at den fint passer inn her i For Swingende, selv om de ligger litt på sidelinja av det jeg vanligvis presenterer i mine programmer. Populariteten deres er vel stadig på oppadgående vei og flere og flere nordmenn trykker den glade og lystige festmusikken deres til sitt bryst.

Den nye plata føyer seg fint inn i rekken av de tidligere Vassend-platene, for stilen og særpreget er akkurat som før, det vil si fengende og enkle melodier med folkelige og tildels humoristiske og smårølpete tekster om mangt og mye i hverdagen. Det synges om alt fra seksuell trakassering og utroskap til flatfyll og urinering på delvis offentlig sted. Man kan vel ikke kalle disse tekstene for stor låtskriverkunst, men de duger lenge til sitt bruk, nemlig til å underholde festglade mennesker. Og dansbart er det som sagt også, enten man liker temaene det synges om eller ikke.

Plata inneholder totalt 11 spor og som vanlig er det Sindre Aam og Arthur Johan Bjørdal som deler likt på vokalen, med et lite gjestebidrag fra Rune Ståle Brautaseth som spiller i bandet, men som visstnok aldri har bidratt med leadvokal på plate før - ihvertfall ikke på mange år(det aner meg at han muligens bidro litt på vokalsida på bandets aller første plater der de blant annet tolket låter fra Teddy Nelson). Det er også Sindre og Arthur som har skrevet brorparten av låtene, med litt ekstern assistanse innimellom. Produsent for det hele har vært Svein Erik Åmås i Audiofarm Studio på Ørsta.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Postmann-hue - Utenomekteskapelig omgang med postmannen er vel et klassisk tema, og her har Vassendgutane laget en artig og lystig låt om nettopp dette fenomenet. Her er det Arthur Johan Bjørdal og Bjørn Dalene som er opphavsmenn, og låten er en skikkelig uptempo swing/bugg-låt hvor dansefolket bør kunne få ut litt damp på gulvet.

Lett å vere friar - En av de mest iørefallende balladene på plata, kanskje en av de aller sterkeste låtene også med ikke fullt så høy rølpefaktor som på mange av de andre låtene. Her er det Sindre som synger og det er også Sindre som er opphavsmann bak både tekst og melodi. Temaet er kort og greit kjærlighet.

Sirup & snus - Dette er den tidligere omtalte låten hvor Rune Ståle Brautaseth er vokalist, og det er også Rune som er opphavsmann ene og alene. Låten er av det uptempo slaget som burde være en skikkelig godbit for swingdanserne. Teksten handler kort fortalt om at ting gjerne var bedre før i tida.

Vassendgutane har nok en gang laget ei frisk og munter plate med mange godbiter for både festfolket og de danseglade. Produksjonsmessig og musikalsk ligger det hele i ypperste klasse, slik det alltid gjør når disse gutta er i studio. Countrypreget gjennomsyrer som vanlig musikken fra begynnelse til slutt, og med hele tre vokalister med helt ulik stemmeprakt så blir det også ganske variert rent lydmessig. Låtene bærer også preg av god kvalitet, ihvertfall på melodisiden, mens tekstene som tidligere nevnt fint lever opp til sin hensikt og har noen veldig treffende rim og formuleringer innimellom. Så terningmessig er dette ei plate jeg føler kvalifiserer til en solid 5`er på terningen. Løp og kjøp, eller ta en lytt på Spotify om du heller foretrekker det. En ting er sikkert: Vassend-fansen får også denne gangen det de forventer av idolene sine og vel så det!

Besøk Vassendgutane sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Titanix - Vem är det nu som är stark

Svenske Titanix er snart aktuelle med et fullt album, men som en siste forsmak på dette så har de nå sendt ut ytterligere en singel med tittelen "Vem är det nu som är stark".

Dette er en frisk, popduftende og ganske uptempo låt hvor Maria Rolf som vanlig synger på en god og overbevisende måte. Låten er skrevet av to skikkelige ringrever innen dansebandbransjen, nemlig Henrik Sethsson og Thomas Berglund. Produsent har vært Thomas Thörnholm i nært samarbeid med bandets egne medlemmer. En meget sterk og god låt som jeg likte veldig godt da jeg fikk høre den, til tross for at jeg normalt sett sverger til den tradsjonelle grenen av dansebandgenren. Maria Rolf er jo også en fremragende vokalist som kler de fleste stilarter veldig godt og som synger like godt pop- og schlagerlåter som ren dansebandmusikk.

Den nye plata til Titanix vil forøvrig bli sluppet den 16.juli og vil sannsynligvis bli presentert her i For Swingende i løpet av august måned. Jeg er ganske sikker på at vi har noe å glede oss til! Hva singelen angår så går den på lufta i For Swingende nå i uke 25-2018.

Besøk Titanix sin hjemmeside

Spilleliste uke 24 - 2018

Her er spillelisten for uke 24 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  FINN LUND - Det var en dejlig tid
2.  EVA RYDBERG - Himmelen
3.  SANNEX - Heartaches & highways
4.  PIA PIHLGRENS - Känner du som jag
5.  VASSENDGUTANE - Postmann-hue
6.  VASSENDGUTANE - Lett å vere friar
7.  VASSENDGUTANE - Sirup & snus
8.  TORRY ENGHS - Kjærlighetens fargeskrin
9.  INGJERD HELEN - Boom bang a bang
10.FINN LUND - Det skønne Santa Monica

JUKEBOX UKE 24:

1.  WHY NOT - Dine øyne blå
2.  WHY NOT - Ta alltid farvel
3.  ÅSMUND ÅMLI BAND - Heilt flatt dekk
4.  ÅSMUND ÅMLI BAND - Like ne'om panorama
5.  ÅSINGARNE - Dina ögon är slutna
6.  ÅSINGARNE - Karina
7.  ÅSETRALLEN - Rom og cola
8.  ÅSETRALLEN - Pearly shells
9.  ÅGE HELTZEN - Kong Drillo og hans menn
10.ÅGE HELTZEN - Minner fra Torshavn
11.ØRNULF & SLUSKAN - En liten fiskehavn
12.ØRNULF & SLUSKAN - Skomaker-Anton
13.ZERO - Min egen måne
14.ZERO - Sving meg sakte rundt
15.YANKEE - Endelig sommer

UKENS PROGRAM UKE 25: Arne Kolsrud Overen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Arne Kolsrud Overen.

Arne Kolsrud Overen fra Nes på Romerike har nettopp gitt ut sitt andre soloalbum med tittelen "Aldri for sent". Også denne gangen har Arne fått hjelp av sine musikalske venner og kolleger, Ronny og Tommy Nilsen i Pegasus, som både har produsert plata og vært med og skrevet låter. Og nok en gang er det blitt en meget sterk og god produksjon hvor også dansbarheten i høyeste grad er ivaretatt. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi bandet Tusenfryd fra Sogn og hører et par låter som de spilte inn på plate i 1983.

Ellers byr jeg på ny musikk fra band og artister som Martinez, Lene Holme, Terkel Arrildt, Xplays, Sven-Ingvars og Titanix.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Sommerslager 2 i handelen

Reklame | CDON

Årets store sommeralbum på dansebandfronten, "Sommerslager 2", er nå ute i handelen med en rekke nye innspillinger fra mange av våre mest populære danseband og et par artister litt på sidelinja av dansebandgenren.

Plata er utgitt av plateselskapet Grammofon under etiketten Slager og innholder musikk fra band og artister som Gluntan, Kjell Kallestad, Anne Nørdsti, Rune Rudberg, Hanne Mette og Contrazt. Noen av låtene er helt nyskrevne, noen er utgitt tidligere mens et par låter er gamle coverlåter i ny tapning. Totalt finner vi 12 spor på denne plata.

Blant høydepunktene er det verdt å nevne en coverversjon av "Mitt liv" fra Kate Gulbrandsen, her framført av duoen Kim & Ola, en helt ny låt fra Picazzo med tittelen "Ingenting" og ikke minst en helt ny og superfrisk sommerlåt fra Bjørns orkester som de har kalt "Sommer og trekkspill". En flott coverversjon av Vidar Sandbeck sin "Bildilla" i Lasse Johansen sin tolkning er også vel verdt å låne øre til.

Her i For Swingende får du høre smakebiter fra plata på radioen både i slutten av juni og utover i august når jeg er tilbake med ordinære sendinger igjen etter ferien. Vil du ikke vente så lenge, kan du også lytte til plata på Spotify eller kjøpe deg et fysisk eksemplar via linken under.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Christina Lindberg - Ge dig själv en chans

Reklame | CDON

90 talls-ikonet innen dansebandmiljøet, Christina Lindberg, har nylig utgitt et nytt album der hun går litt back to basic rent stilmessig og gjør både nye versjoner av sine gamle hits samt framfører en del helt nyinnspilte og nyskrevne låter.


Christina har lenge syslet med tanker om å gjøre nyinnspillinger av noen av sine største hits fra 90 tallet, og når hun først fikk muligheten til dette så tok hun likså godt og la med en del nye låter innen omtrent samme stil som den hun stod for på 90 tallet, og det hele er blitt ei bunnsolid og meget sterk og dansbar plate som beviser at Christina fortsatt er kapabel til å gi fansen det de forventer fra denne dama 25 år etter hun hadde sin storhetstid. For Christina er fortsatt i storform, det er det ingen tvil om man når man hører gjennom det nye albumet som bærer tittelen "Ge dig själv en chans".

Plata inneholder totalt 13 låter og med på plata har hun også tatt et par duetter med henholdsvis Lasse Sigfridsson og hennes ektemann Tommy Wigardt. Produsent for det hele har vært ringreven Marcus Persson, som kanskje er Sveriges fremste produsent innen denne genren nå i 2018. Og det er plateselskapet Atenzia som er ansvarlig utgiver.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Billie Joe - En av Christinas kanskje aller største hits fra 90 tallet, og også en av mine egne favorittlåter fra den tida. Opphavsmann- og kvinne bak denne låten er velkjente Tommy Gunnarsson og Elisabeth Lord, to av de mest aktive låtskriverne innen dansebandgenren på 90 tallet. Denne låten  har du garantert hørt før.

Till min dotter - Blant de nyskrevne låtene på plata så ble dette raskt min store favoritt. "Till min dotter" er en tekst jeg oppfatter som høyst personlig for Christina sin del og det er også Christina selv som har skrevet både tekst og melodi til denne. Låten går i middels tempo med et herlig "countrystuk" som det heter i Sverige.

En kopp te i min hand - Her skrur vi opp tempoet et par hakk og lytter til nok en egenkomponert låt fra Christina selv. Her er det god swing- og buggtakt og en ganske glad og positiv tekst. Nok et av mine favorittspor på plata.

Jeg må si det er utrolig gledelig at Christina Lindberg har valgt å gå tilbake til den stilen hun stod for på 90 tallet og gjort ei hel plate med den typen musikk vi kjenner henne fra på tida da hun frontet Christina Lindbergs orkester. Flere av hennes gamle hits har fått nye og oppgraderte versjoner med tidsriktig 2018-sound, men hvor man fortsatt kjenner godt igjen de originale versjonene fra 90 åra. Jeg syns alle låtene her har noe ved seg, og alle gir meg dansefot på en eller annen måte. Plata er også veldig hørbar selv om man ikke nødvendigvis ønsker å danse til musikken, og det er veldig gjennomført og bra hele produksjonen: Lyden, det musikalske, låtmaterialet og ikke minst Christinas særpregede vokal - alt sitter som et skudd på denne plata. Derfor blir det her intet annet enn toppscore på terningen, altså en skinnende blank 6`er. Lytt til plata på Spotify om du er nysgjerrig, eller kjøp deg et fysisk eksemplar via linken nederst i denne saken - jeg tror neppe du vil angre!

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Xplays - Du gav mig chansen

Det svenske dansebandet Xplays er igjen ute med en ny singel, denne gang med tittelen "Du gav mig chansen".

Xplays går fra suksess til suksess med sin musikk for tiden, og deres 4 seneste singler er tilsammen blitt streamet over en million ganger, noe som er meget bra til å være et forholdsvis nytt og "upcoming" band på den svenske dansebandscenen.

Den nye singelen er en ganske frisk og schlager-duftende poplåt, selvsagt med dansetakten i behold. Det hele er produsert av ringreven Henrik Sethsson fra Casanovas, og er en låt som føyer seg fint inn i rekken av Xplays sine singer som har kommet ganske jevnt nå i 2017 og 2018.

Det er forøvrig Kevin Lehnberg som er hovedvokalist i Xplays pr i dag, og med seg i bandet har han også Esbjörn Samuelsson, Thomas Karlsson og Kenth Tergeland. Xplays har sitt utspring i Motala i Östergötland og har holdt koken siden 2010.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere den nye singelen på radioen i slutten av juni.

Besøk Xplays sin hjemmeside

Scotts - Dansbandsmedley

Svenske Scotts har denne gangen tatt for seg en rekke kjente, svenske dansebandhits som de har laget en lang og god medley over på sin nye singel.

Her finner vi både gamle og nye hits, slik som "Sommar i Sverige", "Raka rör och ös till bäng", "Jajamen", "Leende guldbruna ögon", "Aj aj aj" og "Till mitt eget Blue Hawaii", totalt 11 ulike låter. Jeg vil si at dette er noe av det friskete og beste jeg har hørt fra Scotts på mange år, og jeg syntes jo de var best rundt tida da de deltok i Dansbandskampen og da varemerket deres var å modernisere gamle dansebandlåter. Dette har jeg savnet på de seneste platene til bandet, så veldig hyggelig at de nå har valgt å gjøre noe lignende på nytt.

Medleyen de har laget nå er på hele 7,5 minutt, så den er ikke direkte radiovennlig, men her i For Swingende kommer jeg selvsagt til å spille hele medleyen for dere når jeg er på lufta igjen med ordinære sendinger i august - rekker det dessverre ikke før ferien, men ordtaket "den som venter på noe godt venter ikke forgjeves" bør vel gjelde i denne sammenhengen også.

Besøk Scotts sin hjemmeside

 

Spilleliste uke 23 - 2018

Her er spillelisten for uke 23 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  LASSE & ÄNGLA SIGFRIDSSON - På samma scen
2.  MONA-JILL BAND - Nu kör vi
3.  IVAN SØRENSEN - Den du er
4.  SOLONGAN - Nyanser
5.  HILLJACKS - Redneck blood
6.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
7.  CHRISTINA LINDBERG - Billie Joe
8.  CHRISTINA LINDBERG - Till min dotter
9.  CHRISTINA LINDBERG - En kopp te i min hand
10.BIFFEN & STREKEN - Jajamen
11.RUNE RUDBERG - Fine du
12.LIS & PER - Kærlighed
13.PETER MALMSTRÖM - Ingen plockar en maskros

JUKEBOX UKE 23:

1.  VASSENDGUTANE - Postmannhue
2.  VASSENDGUTANE - Sirup & snus
3.  WEEKENDS - Snyggaste tjejen i vår stad
4.  WEEKENDS - På jakt etter deg
5.  VINROSA - USA
6.  VINROSA - Det va den gang
7.  VINGERS DANSEBAND - Rockin'n'reelin'
8.  VINGERS DANSEBAND - Kjærlighet varer evig
9.  VIKINGS - Hei hå kom så
10.VIKINGS - Herlig herlig men farlig farlig
11.VICTIMS - Lille Ann
12.VICTIMS - Ring til meg
13.VESTNORGE - Swingmusikk
14.VESTNORGE - Hva skjedde med Norge
15.VEOS - Flickan från Backafall

Terkel Arrildt - Jeg længes efter havet / En ensom lille mand

Den danske sangeren Terkel Arrildt har nylig spilt inn to nye singellåter med titlene "Jeg længes efter havet" og "En ensom lille mand".

"Jeg længes efter havet" er en sang som er inspirert av Terkel sine opplevelser ved Vesterhavet på Danmarks vestkyst og de sterke naturkreftene han har vært vitne til der når havet er på sitt mest opprørske. Her har han fått den danske tekstforfatterinnen Inge Tang til å skrive en tekst med utgangspunkt i dette temaet og det hele er blitt tonesatt av svenske Jan-Erik Knudsen. Låten har fått en frisk, dansevennlig og fengende melodi som jeg likte veldig godt da jeg fikk den tilsendt. Her er det mye god stemning både i tekst og melodi og innspillingen har foregått i Worm Studiet i Hjørring.

Den andre låten, "En ensom lille mand", er en mer balladepreget låt igjen i ganske langsomt tempo, med litt preg av country. Ingen utpreget danselåt, men veldig iørefallende og fin likevel. Opphavsmann her er Bjarne Liller.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere begge låtene på radioen i uke 25-2018.

Besøk Terkel Arrildt sin hjemmeside

INFO FRA REDAKSJONEN: E-post og domene ute av funksjon

Grunnet bytte av leverandør så er vår e-post adresse som lyder thomas@forswingende.com ute av funksjon inntil videre.Det samme gjelder også domenet www.forswingende.com.

Istedet må dere benytte dere av adressen forswingende@online.no når dere sender e-post til For Swingende, denne vil fungere i fortsettelsen også, selv om den andre adressen også vil komme opp igjen etterhvert. Mailer som blir sendt til @forswingende.com-adressen vil ikke komme fram til mottaker inntil domenet er oppe og går igjen hos den nye leverandøren, og hvor lang tid dette vil ta aner jeg ikke på det nåværende tidspunkt. Når det gjelder vårt hoveddomene, www.forswingende.com, så er dette også ute av funksjon for tiden, så for å komme inn på vår hjemmeside heretter må du inntil videre benytte direkteadressen, altså http://forswingende.blogg.no.

Dette til orientering.

MVH Redaksjonen v/Thomas Neraasen

UKENS PROGRAM UKE 24: Vassendgutane, Sannex og Dansloven i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Vassendgutane i tillegg til intervjuer med både Sannex og mannen bakom nettsiden Dansloven.info og Skien Dansefestival.

Vassendgutane er ute med albumet "Ej & Du & Metoo" i disse dager, ei plate i velkjent Vassend-stil med mange fengende låter med artige og til dels underfundige tekster innbakt i friske melodier med god dansetakt og høy allsangfaktor. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Vokalist i svenske Sannex, Andreas Olsson, blir med oss på Skype-intervju i ukens sending, der han forteller litt om deres nye album "Crossroads", som nylig ble presentert her i For Swingende. Dette innslaget kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

Jeg får også besøk av svenske Bo Svensson i ukens sending, mannen bakom både nettsiden Dansloven.info og Skien Dansefestival som går av stabelen i august måned. Han forteller litt om det han og kona pusler med innen dansemusikkens verden, og gir oss litt info om sommerens festival i Skien som går av stabelen for første gang nå i sommer. Også dette innslaget kan du lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt møter vi både Toten-jenta Ingjerd Helen og Toten-bandet Torry Enghs og hører et par låter som de spilte inn i fellesskap i 1969.

I tillegg byr jeg også på ny musikk fra danske Finn Lund og svenske Eva Rydberg.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Vassendgutane sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL VASSENDGUTANE FRA CDON VIA DENNE LINKEN


HØR UKENS INNSLAG VIA YOUTUBE-VIDEOENE UNDER:

 

Streaplers - Just ikväll

Reklame | CDON


Svenske Streaplers har nylig slippet albumet "Just ikväll", ei plate som inneholder både låter innen den kjente Streaplers-stilen, men også litt nye takter i noen av låtene som er et tegn på at gutta fortsatt er i stand til å utvikle seg og utfordre sin egen spillestil en smule.

Streaplers er i 2018 inne i sitt 59.spilleår, og selv om ingen av originalmedlemmene lenger er med så har man likevel vernet godt om sin velkjente stil og særpreg, selv om de som sagt har utfordret sin egen stil noe på den nye plata. 

Bandet består i 2018 av Henrik Göransson, Per Lundin, Anders Larsson, Kenny Samuelsson og Kjetil Granli. Kenny og Kjetil er de som har vært med lengst av dagens besetning, mens Anders også begynner å bli en liten veteran i Streaplers-familien.

Produsent for den nye plata har vært bandets egen Henrik Göransson, og han har gjort en meget god jobb med denne innspilingen, for i mine ører er dette blitt noe av det beste som Streaplers har prestert på flere år. Forøvrig består plata av totalt 13 låter og da i hovedsak nyskrevne låter, men også et knippe utenlandske låter som har fått svenske oversettelser.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Just ikväll - Tittellåten er kanskje en av platas aller sterkeste låter denne gangen. Dette er en frisk og uptempo bugg- og swinglåt som er skrevet av Torgny Karlsson, Karl-Ola Kjellholm og Nisse Hellberg.

Underbar - Dette er en av de låtene som kanskje bryter mest med Streaplers sin opprinnelige stil, her får vi litt mer duft av pop og mer moderne takter, og i tillegg er dette nok et av de store høydepunktene på plata. Opphavsmann her er Johan Fransson og vokalist her er Anders Larsson.

Hej hej hej - Nok en forholdsvis uptempo låt, med en god dansetakt og et veldig fengende refreng, og muligens også litt smårocka i kantene. Denne låten er signert Henrik Göransson og Danne Stråhed, sistnevnte tidligere kjent fra Wizex,

Jeg er veldig imponert over det Streaplers har fått til på sitt nye album, der jeg føler det nye møter det gamle og hvor både trofaste Streaplers-fans får sin del, men hvor også nye lyttere og nye generasjoner på dansegulvet kan få noe de liker. Det er ellers en veldig bra variasjon i stil og uttrykk på låtene, og derfor blir plata heller aldri kjedelig eller ensformig å lytte til. Og med ihvertfall tre vokalister som deler broderlig på sangoppgaven, så bidrar det også til ytterligere variasjon og bredde i musikken. Terningmessig er dette ei plate som helt klart kvalifiserer til toppscore, så her blir det en blank 6`er og intet mindre til Streaplers og "Just ikväll". Neste år har gutta 60 års jubileum, så jeg er spent på hvordan det vil markeres, men det får vi komme tilbake til ved en senere anledning. Akkurat nå er det bare å komme seg inn på CDON eller evt Spotify for å lytte til den nye Streaplers-plata, for dette er BRA!

Besøk Streaplers sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN 

Lasse Sigfridsson med nytt album

Reklame | CDON

Lasse Sigfridsson kommer den 8.juni ut med sitt nye album "Back in Nashville", som er hans andre album som er innspilt i countrymusikkens hjemby.

Lasse har på sin nye plate samlet totalt 14 låter, både nyskrevne spor og en del kjente covers. Her kan jeg nevne titler som "Sing me back home", "Ännu blommar våra rosor", "Det regnar och regnar" og "Sylvia's mother", sistnevnte en duett med Lasses sønn Emil.

På plata medvirker også amerikanske Trenna Barnes på en duett, akkurat som hun gjorde på Lasses forrige Nashville-album i 2015.Også Lasses barnebarn, Ängla, er med på en duett sammen med sin bestefar.

Forøvrig har Lasse også hatt med seg en gjeng med rutinerte musikere fra Nashville i studio, folk som har vært med og kompet de store stjernene på Grand Old Opry. Så her har det vært en helproff gjeng som har stått bakom produksjonen, noe som garantert også vil høres når resultatet blir sluppet for allmennheten.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata for lytterne når jeg er tilbake igjen med ordinære sendinger etter sommerferien i august.

Besøk Lasse Sigfridsson sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

For Swingende-Toppen(Avstemming) Juni & Juli 2018Slik avgir du stemme på For Swingende-Toppen:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN(TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 4.august kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1. INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
2. HILLJACKS - Redneck blood
3. IVAN SØRENSEN - Den du er
4. SOLONGAN - Nyanser
5. MONA-JILL BAND - Nu kör vi
6. BIFFEN & STREKEN - Jajamen
7. RUNE RUDBERG BAND - Fine du
8. LIS & PER - Kærlighed

 

For Swingende-Toppen(Resultat) Mai 2018For Swingende-Toppen for mai ble vunnet av Ingemars med låten "Vil du gjæra mæ gla". Her følger hele resultatlista:

1 ( 3 )  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 18% av stemmene (12 mnd)​
2 ( 1 )  HILLJACKS - Redneck blood - 16,5% av stemmene (4 mnd)
3 (NY) SOLONGAN - Nyanser - 14% av stemmene 
3 (NY) IVAN SØRENSEN - Den du er - 14% av stemmene
5 (NY) MONA-JILL BAND - Nu kör vi - 11% av stemmene​
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5 ( 5 )  MR RAY - Tidsmaskin - 11% av stemmene (5 mnd)
7 ( 3 ) KENNETH LUNDSÆTER - Kjedekassa - 9,5% av stemmene (1 mnd)
8 ( 2 )  GUTTA FRA SCANDINAVIA - Bak mine tårer - 6% av stemmene (4 mnd)

(Mona-Jill Band ble med videre som det ene av de to bandene/artistene som havnet på 5.plass fordi de fikk flest 2'poengere. Den andre artisten som havnet på 5.plass var Mr Ray og siden begge hadde likt antall 3'poengere så ble det antall 2'poengere som ble utslagsgivende, og dermed røk Mr Ray ut mens Mona-Jill Band fikk bli med videre.)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE LISBETH ENERSEN JOHANSEN FRA BLYSTADLIA.
 

Stem fram lista for juni og juli via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Spilleliste uke 22 - 2018

Her er spillelisten for uke 22 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  JIWS - Landeveien
2.  HASSE ANDERSSON - Pappa Paprika
3.  PEGASUS - Se meg, la meg
4.  BUGGES FIRO - Emma
5.  SKOGSTAD BAND - Varför är solen så röd
6.  SKOGSTAD BAND - Att se dej med en annan
7.  STREAPLERS - Just ikväll
8.  STREAPLERS - Underbar
9.  STREAPLERS - Hej hej hej
10.ROKSVOLL - Ventet på
11.ROKSVOLL - Ser du det nå
12.INGJERD HELEN & FIREBEATS - Bedre sent enn aldri
13.PK & DANSEFOLKET - La det rulle
14.KJELL FREDRIKSSON - När broarna bränns
15.CURT HAAGERS - Innen sista bussen gått

JUKEBOX UKE 22:

1.  TRØNDERKAILLAN - Nå må'ru slutt opp med å se på meg sånn
2.  TRØNDERKAILLAN - Når countryn kom til Trondheim
3.  VASSENDGUTANE - Sola ho skine og ungane grine
4.  VASSENDGUTANE - Ho va so fine
5.  VARGAS - Hælan i taket
6.  VARGAS - Askepott
7.  VAGABOND & BECCA - Fem minutter i himmelen
8.  VAGABOND - Kom og bli med
9.  UNIVERS - Dragracing
10.UNIVERS - Blue moon of Kentucky
11.ULVANS - Aldri mer
12.ULVANS - Jeg sender deg et brev
13.TWICE AS NICE - Crazy little thing called love
14.TWICE AS NICE - Den ekte rockemusikken
15.TUSENFRYD - Dina bruna ögon
16.TUSENFRYD - Senorita Marita

Lis & Per - Kærlighed

Den danske sangduoen Lis & Per har nylig produsert en ny singellåt med den enkle og klare tittelen "Kærlighed".

Dette er en myk og stemningsfull ballade med et like mykt og behagelig lydbilde som handler om kjærlighet mellom kvinne og mann, så enkelt, så banalt, men likevel så vakkert og fint. Og det hele er skrevet av svenskene Lennart Clerwall, som har laget melodien, og Mikael Cederborg, som står for tekstarbeidet. Innspillingen har foregått i Dolphin Studiet med den danske ringreven Søren Them ved miksepulten. På låten er det Per Kauzki som er hovedvokalist, men det aner meg at Lis også er like i nærheten under innspillingen...

Her i For Swingende får du høre låten i sendinga for uke 23-2018, og da er den samtidig også utfordrer på For Swingende-Toppen for juni og juli 2018.

 

UKENS PROGRAM UKE 23: Christina Lindberg og FS-Toppen i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Christina Lindberg i tillegg til For Swingende-Toppen for mai måned.

Christina Lindberg er ute med et album der hun både har gjort nyinnspillinger av noen av sine gamle hits fra 90 tallet samt en del helt nyskrevne låter som ikke har vært utgitt tidligere - alt i tilnærmet lik den spillestilen hun hadde på 90 tallet. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for mai måned er også klar nå, og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som går videre, i tillegg til tre nye utfordrere til lista for juni og juli. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Biffen & Streken, Rune Rudberg og Lis & Per.

Ellers byr jeg også på et par nye låter fra Lasse & Ängla Sigfridsson og Peter Malmström.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
KJØP CHRISTINA LINDBERG SIN PLATE FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Highlights - No more tomorrow

Svenske Highlights har i disse dager sluppet en skikkelig popduftende men også høyst dansevennlig singellåt med tittelen "No more tomorrow".

Dette er en ganske uptempo schlager/poplåt som er skrevet av Lars Hägglund(bandets nye vokalist), Jessica Granström og Christian Lindholm, som spiller keyboard i Highlights. Teksten handler om å fange øyeblikket, tørre ta steget og leve her og nå. Faktisk har selve bandet og både den nåværende og den forrige vokalisten vært med i Melodifestivalen samtidig alle tre, men med hver sin låt, og det skjedde i 2010. Derfor er det kanskje heller ikke så rart at den nye låten også oser litt av Grand Prix og Melodifestival.

Her i For Swingende har låten allerede blitt spilt på radioen, og gikk du glipp av den der, så kan du også høre den på Spotify dersom du har tilgang dit.

Besøk Highlights sin hjemmeside

 

 

Mickeys - EP 2018

Dansebandet Mickeys fra Aspås i Jämtland har nylig sluppet sin første utgivelse på flere år i form av en EP med tre flotte og høyst hørbare danselåter.

Mickeys, som har Mia Sandström Gabrielsson som kvinnelig frontfigur, har eksistert siden 1989 og har i alle disse årene vært et riktig så populært band ute på de svenske dansbanorna. Ene mannlige medlemmet i bandet, Andreas Klahr, ble også tildelt Guldklaven som Årets Musiker for et par år siden, og det til tross for at de ikke hatt gitt ut noe som helst på plate på flere år. 

Den nye EP'en inneholder tre låter som alle er duetter mellom Mia og Andreas og de er produsert av velkjente Thomas Thörnholm.

I en annan värld - Dette er en litt popduftende låt i middels tempo med et luftig og behagelig arrangement og lydbilde. Opphavsmenn her er Andreas Åhlin og Henrik Sethsson.

Kom nära - En skikkelig fartsfylt og uptempo bugglåt som er signert ikke mindre enn fire ulike opphavsmenn, nemlig Alexander Bard, Johnny Thunkvist, Ola Håkansson og Tim Norell. 

Ett fruset ögonblick - En vakker og stemningsfull ballade som er skrevet av ingen ringere enn Dan Hylander og Tomas Ledin.

Alle tre låtene er veldig sterke og velproduserte, og Mia og Andreas gjør nydelige duetter på alle tre. Dette ga mersmak, så håper vi får høre mer fra Mickeys i tida som kommer. Vil du høre låtene, så ligger de på Spotify, i tillegg til at to av dem nylig ble spilt her i For Swingende, den tredje skal jeg spille litt senere.