hits

Eldorado - Boogie shoes(Demo)

Duoen Eldorado, som har medlemmer fra begge sider av Mjøsa, har nylig vært i sitt eget hjemmestudio og produsert en ny demo-CD med 8 varierte og fine danselåter.

Eldorado har drevet på siden tidlig på 90 tallet og består for tiden av Merethe Telum fra Toten og Morten Bjerke fra Hamardistriktet. Merethe er duoens hovedvokalist  men Morten synger også litt innimellom, i tillegg til at han også trakterer keyboard og torader.

Den nye demoen til Eldorado inneholder som sagt 8 låter, her finner vi tradisjonelle, norske dansebandlåter som "Frydenlund" fra Vagabond og "Enkel mænn" fra Dænsebændet i tillegg til internasjonale slagere som "Crazy little thing", "Southern streamline" og "Sweet home Chicago". Liker du som meg å småkline litt på dansegulvet vil du nok sette ekstra stor pris på Eldorado sin tolkning av "If tomorrow never comes"...den er perfekt for en god "tryckare" mot slutten av kvelden.

Merethe synger på de fleste låtene og hun har en personlig og myk stemme med et tydelig særpreg, ja hun skiller seg litt ut i mengden kan man si, og det er absolutt ikke negativt ment. 

Her i For Swingende jobber jeg med å få til et nytt intervju med Merethe og Morten i løpet av sensommeren og da vil du også få høre noen smakebiter fra plata i en av mine radiosendinger. Jeg har hatt Eldorado i studio flere ganger før, men nå er det noen år siden sist så da syns jeg det er på tide med en prat igjen.

Les mer på Eldorado sin hjemmeside via denne linken
 

Spilleliste uke 29 - 2017

Her er spillelisten for uke 29 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  RAINBOW - Min medisin
2.  JUPITERS - Si meg Louise
3.  OLE IVARS - I Louises gate 7
4.  SÄWES - Guenerina
5.  STEN & STANLEY - Hjälp mig ur min ensamhet
6.  CHINOX - Skumbad och rosa champagne
7.  ERIK LIHMS - Hjärtats röst
8.  REZAR - Från och med du
9.  KIM & DRENGERNE - Du kan få hvad du vil ha
10.THOR WANG - Det var tider det
11.PEGASUS - Svaret er nei
12.CANDELA - Vi rymmer i natt
13.BERTH IDOFFS - Här dansas schottis
14.JENNY JENSSEN & SEPTMIUS - Lassie

JUKEBOX UKE 29:

1.  FRIENDS - Sol
2.  FREELANCE - Bryggedans
3.  FOUR JETS - Seasons in the sun
4.  FOREMEN - Sommeren er så kort
5.  REDDIK - Den sommeren som var
6.  REDDIK - Sommerblomster til min kjære
7.  FERNANDO - Sommer i Norge
8.  ERIKS - Plattdains i Budal'n
9.  ELIN STØA - Kärleksbrev i sanden
10.EDO - Godværssamba
11.DAGFINNS - Solskinn og sommer
12.E76 - Eit sommareventyr
13.DÆNSEBÆNDET - Et bitte lite miniskjørt
14.DÆNSEBÆNDET - En blomstrete sammarskjole
15.DOODLE BUGS - La oss prise sommeren
16.DOODLE BUGS - Ved stranden

Heaven Duo har gjenoppstått

Den Hordaland-baserte danseduoen Heaven Duo la instrumentene på hylla i 2011 etter tre års drift, men er nå på beina igjen og i gang med nye prosjekter.

Heaven Duo består fortsatt av Carl-Andrè Hjelvik på keyboard og vokal og Ingrid Lone på vokal. De er for tiden bosatt på Osterøy og har Heaven Duo kun som hobbyvirksomhet og spiller variert dansemusikk for danseglade voksne. Stilen spenner fra danseband og country til pop, rock, evergreens og noe nyere musikk. Og duoen påtar seg oppdrag på såvel julebord og brylluper som firmafester, runde dager og restaurantspilling. Ja, de besøker også diverse høyfjellshotell iblant.

Om du vil vite mer om Heaven Duo og evt booke dem til en spillejobb, så kan du besøke dere Facebookside via linken nederst i denne saken.

Besøk Heaven Duo sin artistside på Facebook via denne linken

Claes Lövgrens blir til Lövgrens

Det populære svenske dansebandet Claes Lövgrens bytter i sommer navn til bare Lövgrens. Dette er av flere årsaker:

Claes Lövgren selv sier i en pressemelding til For Swingende at bandet har forandret seg i det siste og låter nå mer "fräscht", som det heter i Sverige. Nå ønsker de både å modernisere og tydeliggjøre merkenavnet. Han sier at Claes Lövgrens er et langt navn og at mange allerede kaller dem bare Lövgrens. "Nå blir navnet kortere og låter også fräscht, i tillegg til at navnet ikke lenger er like sterkt knyttet til Claes som person men heller til hele bandet", forklarer Claes.

I fjor feiret Claes Lövgrens 20 års jubileum og nå i sommer er de blant annet på Dansbandsveckan i Malung hvor de hadde konsert lørdag den 22.juli. Navneskiftet skjer først fra 1.august og første spillejobb under navnet Lövgrens blir den 16.august på Hanssons Loge i Långsele.

For ordens skyld: Claes Lövgrens består pr 2017 av Claes Lövgren selv sammen med Andy Ekenmo, Calle Stifors og Henrik Wallrin.

Besøk (Claes) Lövgrens sin hjemmeside

 

 

Dansetur til Thailand

Fra 4. til 9.november arrangerer New Nordic Group dansetur til Jomtien i Thailand med en rekke av Norge fremste dansebandartister på menyen.

De som spiller opp på denne turen er ingen ringere enn Heidi Hauge, Rune Rudberg, Mr Ray, Hanne Mette Gunnarsrud, PK Støbakk & Odd Arne Sørensen, Tommy Michaelsen & Lars Espen Skogvold og Torgeir Hansen fra Torgeir & Kjendisene. 

Avreisedatoene er 27 og 31.oktober samt 2.november, men selve dansearrangementet går av stabelen i perioden fra 4. til 9.november. Prisene er kr. 12375,- for 10 dagers pakke og kr. 13750,- for 17 dagers pakke. Prisene er selvsagt pr person.

På turen vil man bo i den flotte ferielandsbyen til New Nordic Group og frokost + inngang til alle dansearranementer inkludert mat er inkludert i billettprisen.

For ytterligere info om denne turen kan du ringe tlf. 33 50 23 00 eller sende e-post til post@asiaspesialisten.no.

Nya Vikingarna legger ned

At Vikingarna legger ned er kanskje ingen nyhet, for det har jo dette bandet gjort et par ganger allerede. Men at NYA Vikingarna også legges ned, er nok en liten bombe for mange, ihvertfall for de som ikke har fulgt med på de indre stridighetene i bandet de siste månedene.

Det er ihvertfall nå klart at Nya Vikingarna legges ned etter en rekordkort karriere, og det var ikke mange spillejobbene de rakk før det var slutt. Den svenske avisen Aftonbladet forteller via trommis i bandet, Johan Norgren, på sin nettside at bandet ikke har noen flere innbookede spillejobber framover og at dette ihvertfall blir det siste Nya Vikingarna gjør nå i 2017 når de har sin siste spilling under Dansbandsveckan i Malung nå den 22.juli. Likevel utelukker ikke Johan at det kan ble nye prosjekter i framtiden som involverer Vikingarna-navnet, men inntil videre er det altså finito for nykomlingen som mange, også undertegnede, hadde store forventninger til. Johan Norgren fremholder imidlertid at han ikke tror at de indre stridighetene i bandet har hatt noe å si for at de nå legger opp. "Sjefen" sjøl, Jörgen Arnemar, er derimot ganske ordknapp overfor Aftonbladet og vil verken bekrefte eller avkrefte at Nya Vikingarna nå blir historie og avstår fra å kommentere saken i det hele tatt.

Du kan lese hele artikkelen til Aftonbladet via denne linken

Spilleliste uke 28 - 2017

Her er spillelisten for uke 28 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  NYSTOGS - Bli med på fest
2.  PERIKLES - Mitt eget Californien
3.  OVE PILEBOS - Den som ventar
4.  OLA & JAG - En enkel fråga
5.  FURULUNDS - Oh Caroline
6.  BJØRNS ORKESTER - Mitt første onkelbarn
7.  KLAUS & SERVANTS - Ska' det være os to
8.  KJELL VIDARS - Hun er bare 15 år
9.  JET SET - Lost in France
10.JOYRIDE - Ruts Cafè
11.2GETHER - Nordnorsk sommerdag
12.SANNEX - Mr Dee Jay
13.CONTRAZT - Tårer i fra himmelen

JUKEBOX UKE 28:

1.  CONTRAZT - Sol og sommer
2.  COMPET DANSEBAND - Solamente
3.  CASANOVA - Sommerferie
4.  CASANOVA - Hvite strender
5.  CARMEN - Her lever sommeren
6.  CARMEN - Tusenårets største sommerdans
7.  CAN DANCE - Sommerflørt
8.  BØRGE RØMMA - Sommer i Trøndelag
9.  BUDDIES - Fin dag
10.BUSSBANDET - Sommerleik
11.BUGGES FIRO - La oss treffes på stranden
12.BUGGES FIRO - En sådan sommer
13.BRIS - Dei varme vindars veg
14.BREEZE BAND - Da e det sommer her
15.BJØRNS ORKESTER - Sommeren min varer evig
16.BJØRNS ORKESTER - Stille sommernatt

Frank Scott - Gammel bjørk

Trønderen Frank Scott, som dansefolket nok kjenner best fra bandet Nordans, er ute med en ny solosingel i disse dager med tittelen "Gammel bjørk".

Dette er en iørefallende og fin ballade med en tankevekkende og litt underfundig tekst, låten er dansbar for de som liker rolige kinn-mot-kinn danser, og den har et luftig og enkelt arrangement, noe som gjør at den er behagelig og avslappende å lytte til.

Låten er det Frank selv som har skrevet, hva både tekst og melodi angår. Det er også Frank som har produsert låten selv i sitt eget studio, slik han gjør med det meste han gir ut. "Gammel bjørk" kan du forøvrig også lytte til via alle digitale streamingtjenester, og her i For Swingende fikk du høre låten i midten av juni dersom du lyttet til programmet mitt da.

Besøk Frank Scott sin hjemmeside

Nytt album fra Ninnas

Den 16.juli slipper svenske Ninnas et nytt album på det nystartede, norske plateselskapet Tonal.

Tittelen på den nye plata er blitt "Vår egen väg" og dette er et album som inneholder totalt 13 låter, hvorav 12 er helt nyskrevne. En av låtene er også en duett med Donald Laitila som til vanlig synger i Donnez.

Undertegnede har forhåndslyttet på et par av sporene og kan fastslå at dette lover meget bra, og er resten av plate like god, så snakker vi her om et meget sterkt produkt som kommer til å score høyt på terningen her i For Swingende når jeg skal presentere plata på radioen til høsten.

Ninnas har forøvrig vært ute med flere flotte plater tidligere og Ninna Lindgren som synger i bandet har en myk, feminin og behagelig stemme som også har sitt eget særpreg som gir Ninnas sin musikk et eget uttrykk og sitt eget sound, selv om stilen er ganske så tradisjonell dansebandmusikk som vi kjenner godt fra en rekke andre svenske band også.

Ninnas består foruten Ninna(som egentlig heter Pernilla) også av Mats Lindgren, Ivan Tcvetkow, Fredrik Lindbäck og Anton Dimitrov, og orkesteret har sitt utspring i Anderslöv like ved Trelleborg i Skåne.

Besøk Ninnas sin hjemmeside

Spilleliste uke 27 - 2017

Her er spillelisten for uke 27 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  CHESS - Allsång på Skansen
2.  KJELL VIDARS - Itsy bitsy tiny viny
3.  HIGHLIGHTS - Sommartid
4.  INDEX - Vårt sommerparadis
5.  KANDIS - Hvis vi vil
6.  SIMONS - Viggen
7.  AGNETA & PETER - Du och jag mot världen
8.  ARCTIC BAND - Vår muntre melodi
9.  ERIKS - En sang en gang för lenge sen
10.CHINOX - Gå ombord
11.DANNYS - Brudkistan
12.HERTZBERGS - Hollywood
13.DOODLE BUGS - Livet kan ta, livet kan gi
14.CHRISTINA LINDBERGS - Sången till livet

JUKEBOX UKE 27:

1.  BECCA - Såmmår i bøgda
2.  BENTE BRØNMO - Ramtonsangen
3.  ARNE STRØMBERGS - Sommerdager med deg
4.  ARNE STRØMBERGS - Sommersangen
5.  ANNE NØRDSTI - Mjøsas hvite svane
6.  ANNE NØRDSTI - Sommerkveld
7.  ANNE LISE FURUHAUG - Sol og sommer
8.  ANNE LISE FURUHAUG - Sommer sol og danseferie
9.  2RILS - Sommerkveld ved Glomma
10.ANNE GRETE ØREN - Utepils sommer og sol
11.ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Sommeren er herlig
12.ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Godvær i venter
13.ANDANTE - Sommeren med deg
14.AINA LIEN - Kjærlighetsvisa
15.2GETHER - Sommernatt i Froland

Familjen Sigfridsson - Sjung en sång med mig

Familjen Sigfridsson, med tidligere Lasse Stefanz-vokalist Lasse Sigfridsson i spissen, er ute med en frisk og utrolig fengende singellåt i disse dager med tittelen "Sjung en sång med mig".

Dette er en ganske uptempo låt hvor Lasse synger sammen med både sin sønn Emil, Emils kone Zara og deres tre barn Ängla, Älvin og Vilda, akkurat slik de gjorde på julealbumet de kom med i vinter. Låten er en fin miks mellom vise, danseband og folkemusikk og den dufter av sommer og sol som seg hør og bør på denne tida av året.

Hele familien Sigfridsson er forøvrig også på turnè rundt i Sverige nå i sommer, så møt gjerne opp om de spiller på et sted nær deg, så får du helt sikkert høre "Sjung en sång med mig" også.

Her i For Swingende satser jeg på å spille låten for deg på radioen i midten av august.

Xplays - Det är sommar

Det svenske dansebandet Xplays er ute med en frisk og heftig sommersingel i disse dager med tittelen "Det är sommar".

Xplays startet opp i 2010 men det er først det siste året at de virkelig har fått fart på karrieren sin. Bandet består av sangeren Kevin Lehnberg i tillegg til Esbjörn Samuelsson, Thomas Schön og Kenth Tergeland. Motala er Xplays sitt utgangspunkt og de har sluppet to EP'er tidligere, en i 2012 og en i 2016.

Den nye singellåten er en ganske moderne og popduftende danselåt i litt over middels tempo og har en god dansetakt for de som liker å bugge og swinge, og jeg tror jammen meg man kan foxe til låten også, uten at jeg er særlig bevandret innen fox selv. Låten er produsert av ringreven Henrik Sethsson, men hvem som har skrevet den har plateselskapet glemt å fortelle meg...!

Siden låten ankom For Swingende etter vi hadde produsert ferdig våre sommerprogrammer så vil låten først bli å høre i mine programmer i siste halvdel av august.

Besøk Xplays sin hjemmeside

Date - 42 är det nya 20

Date er ute med en artig og fengende singellåt i disse dager, med den treffende tittelen "42 är det nya 20".

Her synger Date om middelaldrende menn som går i ungdommen igjen og oppfører seg som om de er 20 og blir racere på sosiale medier på internett...ja, jeg er selv 43 og føler iblant jeg sitter litt i glasshus jeg også. Uansett er det en frisk , uptempo og dansevennlig låt med et moderne og popduftende preg, men likevel godt innfor det genren tillater.

Låten er skrevet av Christian Antblad, som også har skrevet låter til en rekke kjente andre svenske danseband samt artister innen popgenren osv. Blant annet er det Christian som stod bakom suksesslåten med Lars Kristerz fra Dansbandskampen, nemlig "Jag måste ringa Carina".

Om dette er en forsmak på et kommende album vites ikke, men jeg har en sterk følelse av at det vil komme mer fra Date i tida som kommer, så det er bare å følge med her i For Swingende hvor jeg kommer til å spille det som evt kommer videre fra denne gjengen, som forøvrig gikk under navnet Släktingarna før de tok navnet Date.

Besøk Date sin hjemmeside

Nytt album fra Bjørns orkester

Frænas store stoltheter på dansebandfronten, Bjørns orkester, er plateaktuelle igjen nå i sommer med albumet "I kanonform", som føyer seg fint inn i rekken av tidligere Bjørns-album, hvor fansen og publikum for akkurat det de forventer å få av ei ny Bjørns-plate.

På den nye plata har gutta i Bjørns samlet totalt 13 låter som i hovedsak er skrevet av bandets egne medlemmer og da først og fremst Mathias Kalvatsvik, samt to låter fra faren Bjørn, èn fra Frank Scott og en coverlåt fra trubadurlegenden Stein Ove Berg.

Det hele er produsert av ringreven Morten Nyhus, som riktignok har lagt ned ærverdige Gjøvik Lydstudio, men som fortsatt har et studio i Gjøvik hvor han produserer musikk. Her har Bjørns tilbragt en del timer nå på vårparten for å ferdigstille den nye utgivelsen som Tylden & Co ga ut på sin etikett nå den 23.juni.

Plata går som sagt i samme stil som de tidligere Bjørns-platene, etter at de la om fra mer gammeldanspreget musikk til ren dansebandstil igjen. Friske, glade og til dels humoristiske tekster med fengende melodier som skaper både danseglede og godt humør.

Her i For Swingende får du presentert plata på sensommeren, men vil du ikke vente så lenge med å høre den, så kan du selvsagt avlytte det hele på Spotify og lignende plattformer eller du kan kjøpe deg et fysisk eksemplar om du heller foretrekker det.

Besøk Bjørns orkester sin hjemmeside
Les mer om plata hos Tylden & Co
KJØP PLATA PÅ CD FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 26 - 2017

Her er spillelisten for uke 26 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  BLACKJACK - Där kommer hon
2.  SOUND EXPRESS - Som det faller
3.  SHINE - Faller 
4.  DÆNSEBÆNDET - Får je lov
5.  HELGE NILSENS ORKESTER - Lover og lover
6.  HELGE NILSENS ORKESTER - Det er over
7.  SCANDINAVIA - Denne gården
8.  STREAPLERS - Allt jag vill
9.  STREAPLERS - Långt från vardagen
10.STREAPLERS - Varför skulle jag tveka
11.JIGS - Är du ensam nu
12.DONNEZ - Du gav mig allt
13.KJELL VIDARS - Spel och kärlek
14.TORSTEINS - Jag har hört om en stad

JUKEBOX UKE 26:

1.  TRØNDERKAILLAN - Alle går rundt og forelsker seg
2.  TRØNDERKAILLAN - Gammaldags musik
3.  TRUBADUR DUO ARILD & ODDMUND - 70 talls nostalgi
4.  TRUBADUR DUO ARILD & ODDMUND - Sommerflørt i Solør
5.  TRAPEZ - Sommar'n me dæ
6.  TRAPEZ - Domme mæ ut
7.  TREZZ - Gå ikke nå
8.  TREZZ - Amazon
9.  TRIO BRAVO - I dina kvarter
10.TRIO BRAVO - Näckens dotter
11.TROND AAGES - Jag vill si dig när du vaknar
12.TROND AAGES - Peta in en pinne i brasan
13.TROND ERICS - Billy
14.TROND ERICS - Mary Bell
15.TUSENFRYD - Huske du sommer'n
16.TUSENFRYD - Sol og regn

NB Radio kutter ut For Swingende

Vår samarbeidsradio i Arendal, NB Radio, kuttet den 30.juni ut sine sendinger på FM pga for høye utgifter til Tono og Gramo, men fortsetter som ren nettradio da dette medfører lavere avgifter. NB Radio har likevel besluttet å kutte ut alle eksterne programproduksjoner på sin kanal for å effektivisere driften, noe som betyr at For Swingende dessverre også forsvinner fra NB Radio sin sendeflate.

Vi beklager selvsagt dette på det sterkeste overfor våre lyttere på Sørlandet, men oppfordrer dere alle til å søke opp en av de andre nettradioene som sender For Swingende og fortsette å lytte til programmene der.

Jeg vil med dette takke NB Radio for det gode samarbeidet vi har hatt de årene jeg har vært på deres frekvenser og ønsker dem lykke til videre med driften som nettradio.

Streaplers - King riverDansebandveteranene i Streaplers er ute med nytt album på nytt plateselskap i disse dager under tittelen "King river".

Streaplers-gutta skriver på platecoveret sitt at de føler de har laget sitt beste album hittil, og jeg er langt på vei enig, for dette er noe av det beste jeg har hørt fra denne gjengen på flere år. Helt klart et album som plasserer seg i toppskiktet blant det jeg har hørt fra Streaplers etter jeg begynte å anmelde plater her i For Swingende for 16 år siden.

Plata inneholder totalt 12 låter og noen av de som har bidratt med stoff til plata er norske Trond Ihle og Rogeir Haugen, Haidi Krohn og Ulf Georgsson. Mange av låtene er amerikanske originallåter som har fått svenske oversettelser og produsent for det hele har vært Anders Larsson og Henrik Göranson som begge spiller i bandet. Plata klinger veldig fint i ørene, låtene er sterkere enn noensinne og jeg syns det låter opptil flere hakk bedre enn flere av de tidligere platene til bandet som har kommet de siste årene.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Allt jag vill - Her har Streaplers hentet en coverlåt fra det store utland, signert Darius Rucker og Frank Rogers, og fått det hele oversatt av Anders Larsson og Henrik Göranson. Dette ble at av mine favorittspor på plata, en ganske så countryduftende låt i middels tempo og med en fin dansetakt for såvel buggerne som foxerne.

Långt från vardagen - En herlig låt som også går i middels tempo, teksten fører oss til Gran Canaria og ferieparadiset San Agustin..der har jeg vært, så minnene strømmer på meg når jeg lytter til denne flotte låten som kanskje ble min aller største favoritt på denne plata. Opphavsmann- og kvinne her er Alan Jackson(som også har spilt inn den amerikanske originalversjonen) og Haidi Krohn som har laget den treffende svenske teksten.

Varför skulle jag tveka - Her øker vi tempoet noen hakk og "buggar loss" til en fengende swing- og bugglåt som er skrevet av Bobby Pinson, Toby Keith(som innehar originalversjonen) og Ulf Georgsson, som har laget den svenske teksten.

Som sagt, Streaplers har her gjort sin beste plate på mange år, det er ihvertfall min personlige mening, og jeg ser at gutta selv er enige i nettopp det. Det er ekstra mange sterke låter å finne på plata denne gangen, den ene gromlåten avløser den andre, og med flere vokalister å skilte med, så blir det også en fin variasjon i lydbildet, selv om stilen har en rød tråd fra begynnelse til slutt, som seg alltid hør og bør på ei hver Streaplers-plate. Det er egentlig bare superlativer å komme med rundt "King river" og terningkastet blir deretter, nemlig en skinnende blank 6`er. Bra jobba gutter, dette er et produkt norske Kjetil Granli og hans svenske medmusikanter i Streaplers har all grunn til å være stolte av. Streaplers har alltid vært synonymt med kvalitet, og det er det også i 2017!

Besøk Streaplers sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Nytt album fra PK & Dansefolket

Undertegnedes egne norske dansebandfavoritter, PK & Dansefolket, er ute med sin 13. albumutgivelse i disse dager, ei plate som både jeg og plateselskapet vil betegne som bandets aller beste produksjon hittil.

"Rein magi" er tittelen på plata som også markerer Dansefolket sitt 15 års jubileum. Her finner vi totalt 12 spor, de aller fleste nyskrevne og i velkjent PK-stil med dansbar country og gode tekster på sunnmørsdialekt. Strandas store stolthet, Pizza Grandiosa, har endelig fått sin egen hyllest fra sambygding PK Støbakk på denne plata, og yrkessjåførene har også denne gangen fått et par låter de kan kjenne seg litt ekstra godt igjen i. Ellers en flott miks av raske og rolige låter, hvor det har vært en utfordring å velge bare tre låter til presentasjonen jeg skal gjøre av plata på radioen i august. Så da har du noe å glede deg til, men om du ikke vil vente helt til da med å høre det hele, så kan du selvsagt avlytte plata i sin helhet på Spotify og andre digitale plattformer, eller du kan ta den helt ut og kjøpe deg et fysisk eksemplar på CD via linken nederst i denne saken.

Les mer om plata hos Tylden & Co
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

 

Helge Støholen - Sommeren er her igjen

Tynsetmannen Helge Støholen er ute med en ny sommersingel i disse dager med tittelen "Sommeren er her igjen".

Dette er en smårocka og litt popduftende låt som Helge har skrevet selv og som slippes på digitale plattformer fra 7.juli. Dessverre fikk jeg låten for sent til å få den med i sommerprogrammene mine nå i juli, så jeg får ikke spilt den før i midten av august når sommeren er på hell.

Dette er forøvrig også en smakebit på et kommende album som Helge planlegger å slippe til neste sommer igjen. Ytterligere en til to singler vil også komme før den nye plata blir klar.

Låten Helge er ute med nå fenger godt, den har en sommerlig og positiv tekst og med en frisk og glad melodi som burde feste seg lett i hodet til folk. Jeg likte den godt men skulle gjerne hatt den noen uker tidligere så jeg hadde fått den på lufta nå i fellesferien.

Besøk Helge Støholen sin hjemmeside

Nytt album fra Hanne Mette

Solørjenta Hanne Mette Gunnarsrud og hennes band er ute med nytt album i disse dager, ei knallgod plate med den forlokkende tittelen "Jentekveld".

Hanne Mette, som startet sin karriere i duoen Fullt & Helt og som deretter startet selveste Contrazt sammen med Leif Dybendal, har vokst veldig på de årene hun har frontet sitt eget danseband, selv om hun så klart gjorde stor suksess med Contrazt også - men etter hun startet Hanne Mette Band har hun i mine øyne utviklet seg veldig og blitt en selvsikker(i positiv forstand), helproff, røff og litt rocka frontfigur, som ihvertfall har fått meg til å bli personlig fan av denne gjengen.

Men nok skryt, den nye plata inneholder totalt 15 låter, en del nyskrevne låter, noen coverlåter fra Sverige oversatt til norsk og et par kjente slagere i originaltekst, nemlig "Da jeg behøvde deg mest" og "Mirror mirror upon the wall", sistnevnte opprinnelig fra svenske Herreys om jeg ikke tar feil. Plata har mange gode kvaliteter, og jeg likte veldig godt det jeg fikk høre da jeg nylig lyttet meg gjennom plata fra begynnelse til slutt. Her lukter det høy score på terningen ihvertfall, såpass kan jeg si...!

Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata for dere lytterne i siste halvdel av august, evt helt først i september. Til så lenge kan du lytte til det hele på Spotify eller kjøpe deg et fysisk eksemplar via linken under, dersom du heller foretrekker det.

Besøk Hanne Mette sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Sommerspesialer i For Swingende

I perioden fra uke 27 til uke 30 kjører vi sommerspesialer her i For Swingende, det betyr mye god dansemusikk også i sommer, men pause fra de faste postene som platenyheter og nostalgihjørner.

I sommerspesialene har jeg mikset både nyere og eldre dansebandmusikk fra hele Norden og med de samme sendetidene som ellers, men med forbehold om at enkelte radiostasjoner kan ha endret sendeskjema nå i ferietida.

Ordinære sendinger er jeg tilbake med i begynnelsen av august, altså fra uke 31. Til så lenge ønsker jeg alle lyttere og lesere en riktig god og fortryllende sommer, og håper mange av dere har tid og lyst til å høre på For Swingende også nå i juli.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Også Contrazt A-listet på NRK

Vi meldte for litt siden at Roksvoll var blitt A-listet på NRK P1 Hedmark og Oppland med sin nye singel. Nå kan vi meddele at også Contrazt er blitt tatt inn på den lokale A-lista for Hedmark og Oppland for uke 26.

Contrazt ligger på A-lista med låten "Hei sommervenn" fra deres nye album, "Luksusliv", som nylig ble bedømt til en 5'er på terningen her i For Swingende. Dette betyr at låta blir spilt flere ganger i uka i distriktssendingene til P1 for disse to fylkene, både i morgensendinga og ettermiddagssendinga. 

Som om ikke dette er nok, så skal Contrazt også opptre under Sommeråpent-sendinga på NRK1 (TV) når Sommertoget ankommer Kongsvinger stasjon den 20.juli. Så denne sommeren blir en knallsommer for Contrazt hva PR og eksponering i radio og TV angår.

Besøk Contrazt sin hjemmeside