hits

Mr Ray - Over grensenMr Ray fra Jessheim/Solør er ute med nytt album i disse dager hvor han har samlet halvt om halvt med norske og svenskspråklige låter, derav navnet "Over grensen".

Mr Ray, eller Ray Moen som han egentlig heter, er en ettertraktet og høyt aktet og respektert artist innen dansebandmiljøet, og platene hans har alltid vært veldig sterke og gode. Slik er det også med "Over grensen" hvor Ray har samlet totalt 13 spor, hvorav bortimot halvparten fremføres i svensk språkdrakt. Låtene er levert av opphavsmenn som bør være velkjente innen dansebandbransjen, slik som Mats Larsson, Åsa Karlström, Roland Jansson, Trond Ihle og Micke Løvdalen for å nevne noen. Micke Løvdalen har også vært Ray sin "høyre hånd" på denne produksjonen da han både har vært produsent, levert låter samt utgitt det hele på sitt nystartede plateselskap Tonal.

En annen ting som er verdt å nevne er at selveste Rune Rudberg, Rays gode venn, også medvirker på en flott duett på denne plata. Ellers er det fin miks av raske og rolige låter her, noen bærer preg av country, andre er i mer typisk "svensktopp-stil" igjen, og Ray synger både norsk og svensk like overbevisende og bra. På plata medvirker også flere gjestemusikere, eller studiomusikere om du vil, deriblant Marius Molstad, Jorge Falck, Eirik Johansen, Odd Arne Sørensen og flere til.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Tidsmaskin - Dette ble umiddelbart min store favoritt på plata, en låt som tar oss med tilbake i tid og som blant annet omhandler diverse jenter fra en svunnen tid. Dette er en låt med en herlig takt og en fengende melodi og et refreng med høy allsangfaktor. Opphavsmennene bakom denne genistreken av en låt er Roland Jansson og Micke Løvdalen.

Avhengig av deg - Her går vi ned et par hakk i tempo, men ingen utpreget ballade dette heller. Denne har muligens litt mer popete preg igjen, men likevel godt innafor den tradisjonelle grenen av dansebandgenren. Denne er skrevet av ringrevene Roland Jansson og Trond Ihle.

Det skulle vært vi - Nok en skikkelig perle av en låt, en forholdsvis uptempo låt og min andre store favoritt på plata. Meget fengende melodi og perfekt dansetakt for de som danser bugg og swing. Her er det Mats Larsson, Åsa Karlström og Ray Moen selv som er opphavsmenn/kvinne.

Her har både Ray og produsent Løvdalen utført et meget godt musikalsk håndverk, for dette må være noe av det beste Mr Ray har prestert i studio hittil. Låtene holder god kvalitet alle sammen, det låter utmerket både teknisk og musikalsk mens dansbarheten også er tilstede i samtlige låter, enten man liker å bugge og swinge eller man foretrekker en god "trykkare". Jeg likte plata godt, og skal jeg i det hele tatt sette fingeren på noe, så må det være at de norskspråklige låtene muligens er hakket hvassere enn de svenske, men ikke dermed sagt at de svenske er dårlige. Dessuten er det fint med variasjon i språket, da dette gjør plata litt friskere og mer spennende og burde også kunne lokke svenske platekjøpere og dansere til å skaffe seg musikken. På terningen blir det hårfint på grensa opp mot toppscore denne uka, nemlig en sterk 5`er(5+), og det er bare å gratulere Ray og hans studioteam med et fremragende produkt. Ønsker du å kjøpe plata så finner du mer info på www.tonal.no.

Amek Duo - Kærligheden har fået vinger / Alle stjerner du ser

Den danske duoen Amek Duo er aktuelle med en ny singel i disse dager med to låter som begge opprinnelig stammer fra Sverige.

Amek Duo består av ekteparet Eddie og Anne Marie Knudsen og er en populær duo i Danmark som spiller tradisjonell dansebandmusikk, eller dansktop-musikk som det kalles i Danmark. På sin nye singel har de spilt inn to låter, en som opprinnelig er innspilt med Kikki Danielssons på 90 tallet og en som Lotta Engberg gjorde på omtrent samme tid.

"Kærligheden har fået vinger" er en ganske uptempo låt som er skrevet av svenskene P-A.Thigerberg, Peter Bergqvist og Hans Backström, mens Eddie Knudsen har oversatt det hele til dansk.

"Alle stjerner du ser" er en noe mer balladepreget låt igjen som er signert Roland Andersson og Janett Jensen. Her er det også Eddie som har skrevet den danske teksten.

Begge låtene fremføres av Anne Marie og er innspilt i Amek Duo sitt eget studio, AM-Studio, mens Per Holler og Anita Knudsen medvirker på kor.

Her i For Swingende går begge låtene på lufta i programmet for inneværende uke, altså uke 35-2017.

Besøk Amek Duo sin hjemmeside

Spilleliste uke 34 - 2017

Her er spillelisten for uke 34 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  GAME SETH & MATCH - Det regnar och regnar
2.  JETZ - Gave til mor
3.  DATE - 42 är det nya 20
4.  STACCATO - Helene
5.  SQUAD - Dixieland Kafè
6.  SQUAD - Stå på
7.  XPLAYS - Det är sommar
8.  BJØRNS ORKESTER - Spell no opp du spellemann
9.  BJØRNS ORKESTER - Steng ikke inne
10.BJØRNS ORKESTER - Skoleball i 1997
11.NINNAS - Att leva tillsammans

JUKEBOX UKE 34:

1.  JEANETTE SKIPPERSTØEN - En for meg
2.  JEANETTE SKIPPERSTØEN - Jeg drømmer om kjærlighet
3.  AAGE OLSEN - Lasskjøreren
4.  AAGE OLSEN - Min Helen
5.  2GETHER - Spor i sand
6.  2GETHER - Gabriels sang(Værhesten)
7.  2+2+2 - Du er min drøm
8.  2+2+2 - Mye mye mer
9.  ÅSMUND ÅMLI BAND - Stomp og vatn
10.ÅSMUND ÅMLI BAND - En hyllest til The Buckaroos
11.ÅSINGARNE - Minns du Maria
12.ÅSINGARNE - On the road again
13.ÅSETRALLEN - På veien hjem
14.ÅSETRALLEN - Du må aldri slutt å spille
15.ÅGE HELTZEN - Jeg skal vise hele verden

Mr Ray i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Mr Ray.

Mr Ray er ute med albumet "Over grensen" i disse dager hvor han har samlet låter med både norske og svenske tekster. Produsent for det hele har vært Micke Løvdalen, som også har utgitt plata på sitt nystartede selskap Tonal. I ukens sending får du høre tre smakebiter fra denne plata.

Ellers får vi besøk av lederen i Hadeland Swingklubb i studio denne uka, og hun skal fortelle om klubbens 20 års jubileumsfest på Brandbu den 2.september. Dette intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt møter vi gruppa Katho og hører et par låter som de spilte inn i 1977.

Ellers blir det ny musikk fra danske Amek Duo og Ole Steens, for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Bjørns orkester - I kanonformMolde-bandet Bjørns orkester, som litt nærmere bestemt kommer fra Fræna, et stykke utenfor Rosenes by, er ute med et nytt kanonbra album i disse dager med nettopp tittelen "I kanonform".

Bjørns orkester har nok en gang vært i undertegnedes hjemby, Gjøvik, og spilt inn sin nye plate hos ringreven Morten Nyhus, som riktignok har lagt ned ærverdige Gjøvik Lydstudio, men som istedet har fortsatt sin produsentkarriere hjemme hos seg selv. Her har gutta i Bjørns som vanlig fått profesjonell hjelp med sitt nye album, og stilen er blitt slik vi kjenner fra Bjørns sine tidligere album, selv om gutta selv sier at de muligens har dreid stilen litt mer mot country-holdet denne gangen. 

Låtmaterialet på plata er i hovedsak skrevet av vokalist Mathias Kalvatsvik, men faren Bjørn har også levert et par låter, Frank Scott fra Nordans har levert èn, mens de også har tatt med en coverlåt fra den kjente trubaduren Stein Ove Berg. Stilmessig er det fin miks av ballader og swinglåter, og "spellemannspreget" er absolutt tilstede på flere av låtene, slik Bjørns har vært kjent for i en rekke år nå, det vil si musikk med mye trekkspill og dertil egnede teksttemaer.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Spell no opp du spellemann - En typisk Bjørns-låt og et skoleeksempel på det jeg nevnte i forrige avsnitt. En ganske kjapp og glad swinglåt, med friskt trekkspillkomp og handling fra en sommerlig plattingdans med en ekte spillemann på scena. En veldig fengende og sterk låt som ble en av mine favoritter på denne plata. Opphavsmann her er Mathias Kalvatsvik og det er også han som synger.

Steng ikke inne - En vakker og følsom ballade som ble Mathias Kalvatsvik sin ønskelåt i forbindelse med intervjuet jeg gjorde med ham da jeg skulle presentere denne plata på radioen. Låten bryter en del med det øvrige materialet på plata og har en ganske klok og alvorlig tekst om du setter deg ned og lytter til denne. Her er det også Mathias som er både opphavsmann og vokalist.

Skoleball i 1997 - En herlig swinglåt med handling tilbake til 90 tallet og de som gikk på skolen på den tida. Skoleball er det nok mange som har både gode og mindre gode minner fra, og her får du høre hva Jeg-personen i denne teksten opplevde da han var på skoleball i det herrens året 1997. Også her er det Mathias som har skevet tekst og melodi og som fremfører det hele med bravur.

Jeg syns Bjørns orkester holder godt stand som et av vestlandets fremste danseband, og de gir publikum akkurat det de forventer å få av ei ny Bjørns-plate. Dette er dansbart til tusen og musikken er også glad og lystig og er perfekt som både festmusikk og dansemusikk. Mathias Kalvatsvik synger brorparten av låtene og hans stemme er ikke til å ta feil av, den har særpreg og mye sjarm, særlig når han synger på sin egen Romsdalsdialekt. Ja det er herlig musikk å både høre på og danse til, og på terningen skal Bjørns orkester få en sterk 5`er av meg på terningen, med andre ord 5+. Plata anbefales varmt, og kan enten avlyttes via Spotify og lignende plattformer, eller du kan bestille deg et fysisk eksemplar av plata via linken under.

Besøk Bjørns orkester sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)


HØR INTERVJU MED BJØRNS ORKESTER:

 

Spilleliste uke 33 - 2017

Her er spillelisten for uke 33 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  HELGE STØHOLEN - Sommeren er her igjen
2.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
3.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - Over hav over land
4.  EXCELSIOR - Vi driver i vei fra hverandre
5.  EXCELSIOR - Det er ingen idè
6.  FAMILJEN SIGFRIDSSON - Sjung en sång med mig
7.  KENT H - Jeg ser dig alle steder
8.  KENT H - Piberøg
9.  KENT H - Hvad gør det om hundred' år
10.SUSANNE LANA - Danmarks Isabella
11.BJARNE ANDERSEN - Den første kæreste

JUKEBOX UKE 33:

1.  ØRNULF HOLTHE - Langs hver en vei
2.  ØRNULF HOLTHE - Sammen igjen
3.  ZERO - La oss danse("Sving meg sakte rundt" på Radio Øst)
4.  ZERO - Min egen måne
5.  YANKEE - Sangen til`a Dagmar
6.  YANKEE - Ruth
7.  WHY NOT - Kan du gi
8.  WHY NOT - Du har såret mitt hjerte i kveld
9.  WEEKENDS - Då ringde klockorna
10.WEEKENDS - Kärlek är som solsken
11.VØMMØLGUTAN - Vømmølhatten
12.VØMMØLGUTAN - Gammelgrana
13.VINROSA - Det va den gang
14.VINROSA - Amalie
15.VINGERS - Två mörka ögon
16.VINGERS - Jeannie

Nytt album fra Arne Mørch

Hønefoss-mannen Arne Mørch som er kjent med allsangkonseptet "Minnenes melodier" og Arnes Enmannsorkester har sendt meg en flunkende ny CD med mange kjente og kjære slagere fra gamle tider.

"Et bedre liv" er blitt tittelen på den nye plata til Arne, som også er en låt som Arne har hentet fra Ole Ivars, og dette er vel også den eneste låten av nyere dato på dette albumet. Ellers kan jeg ramse opp velkjente titler som "Møllerens Irene", "Zanzibar", "Frøken Johansen og jeg", "Ola var fra Sandefjord" og "Et bitte lite miniskjørt", for å nevne et lite utvalg. Alle låtene er pakket inn i friske, moderne og ikke minst dansevennlige arrangementer og med et lydbilde som er en fryd for øret.

Produsent for det hele har vært Kenneth E.Kristiansen i samarbeid med Arne Mørch selv og det hele er innspilt i Raido Studio på Lørenskog under vinteren, våren og forsommeren 2017.

Her i For Swingende får du presentert plata på radioen i løpet av høsten, og jeg har også visse planer om å invitere Arne i studio på et intervju, men om han takker ja og dukker opp, gjenstår å se.

For mer info om Arne Mørch sin virksomhet og bestilling av plater osv kan du besøke hans hjemmeside på www.minnenes-melodier.no

UKENS PROGRAM UKE 34: Bjørns orkester i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Bjørns orkester inkludert et intervju med Mathias Kalvatsvik i bandet.

Bjørns orkester kom på forsommeren i år ut med albumet "I kanonform", ei plate med i hovedsak nyskrevne låter fra bandets egne medlemmer og i samme stil som tidligere, slik det skal og bør være på ei Bjørns-plate. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter og intervjuet med Mathias kan du også høre via Youtube-videoen nederst i denne saken, men vil du høre musikken også, så må du høre på radiosendinga.

I nostalgihjørnet vårt møter vi det norske dansebandet Squad fra Rogaland og hører et par låter som de spilte inn i 1982.

Ellers byr jeg på mye annen ny musikk også, blant annet fra Game Seth and Match, Xplays, Ninnas og Date.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Bjørns orkester sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL BJØRNS FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)


HØR INTERVJU MED MATHIAS KALVATSVIK I BJØRNS ORKESTER:

 

 

Kent H - Jeg ser dig alle stederDen danske sangeren som kaller seg Kent H har sendt meg sin seneste plate som bærer tittelen "Jeg ser dig alle steder" og som inneholder 13 ganske så tradisjonelle og veldig dansbare "dansktop-låter".

Kent H reiser mye rundt i Danmark og opptrer på både nattklubber og diverse andre spillesteder. Når han opptrer live så fremfører han både 60 talls musikk, country, nyere type populærmusikk og selvsagt dansebandlåter som er det vi finner på hans seneste album. Han har forøvrig også en stor forkjærlighet for rock'n roll, selv om vi ikke finner noe musikk innen den stilen på plata. Når han opptrer ute så har han ofte med seg sin datter Sofie og har da et repertoar på hele 3-400 låter, men på plata er det Kent som synger ene og alene.

På sitt nye album har Kent H fått de fleste låtene levert fra svenske komponister, pluss et par norske til og med, mens de danske tekstene i sin helhet er skrevet av Aksel Christiansen. Innspillingen har foregått i Worm Studiet i Hjørring som er et mye benyttet lydstudio for artister innen denne genren. 

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Jeg ser dig alle steder - Tittelkuttet er selvskrevet denne gangen siden dette også ble en av mine favoritter på plata. Låten er ganske balladepreget og er skrevet av norske Roger Nysveen, kjent fra Furulunds og Contiki, sammen med Egil Myrland. Den danske teksten er det som nevnt Aksel Christiansen som har skrevet.

Piberøg - En sang som rett og slett handler om å røyke pipe, denne går i litt raskere tempo enn den forrige, men ingen utpreget swinglåt, selv om man gjerne kan danse swing til den likevel. Opphavsmann her er svenske Jan-Erik Knudsen, dansk tekst av Aksel Christiansen. Også en av mine favoritter på plata.

Hvad gør det om hundred' år - Vi øker gradvis tempoet på låtene denne uka, dette er en perfekt swing- og bugglåt som er signert svenskene Mats Lindblom og Lars E.Carlsson og selvsagt dansk tekst av nevnte Aksel.

Jeg ble positivt overrasket da jeg puttet denne plata i CD-spilleren min og jeg fant fort ut at den nesten utelukkende inneholder gode og veldig fengende låter. Stemmemessig er Kent også "helt innafor" og låtene blander både humor og alvor og burde pass som hånd i hanske til dansefolket. Produksjonsmessig er plata også veldig bra, et fyldig men også velbalansert lydbilde og veldig behagelig å lytte til. Så på terningen velger jeg å belønne Kent H med en solid 5'er for denne plata og det er absolutt godkjent og vel så det. Håper å kunne presentere mer musikk fra Kent H ved senere anledninger, for dette ga mersmak! Plata kan kjøpes på Kent sin hjemmeside via linken under, men jeg er usikker på om han sender til norske og evt svenske kunder, så dette må du isåfall undersøke på forhånd dersom du ønsker å kjøpe et eksemplar.

Besøk Kent H sin hjemmeside

Nytt album fra Rainbow

Østfold-bandet Rainbow kom ut med nytt album nå i sommer, denne gang med tittelen "Bjerke sag".

Den nye Rainbow-plata består av totalt 12 låter, noen originallåter, men også et knippe velvalgte covers, slik som "Skur 55" fra Asle Beck, "Carmen" fra Marius Müller og "Vent ikke legg på" fra nordnorske Zoo. Stilen er slik vi har kjent fra Rainbow de siste 8-10 årene, med andre ord mye tradisjonell dansemusikk ispedd litt moderne influenser og litt poppreg innimellom.

Produsenter for det hele har vært Lars Kristoffersen og Marius Molstad, begge to fra bandets egne medlemsrekker, og Lars er jo som kjent vokalisten i Rainbow, noe han har vært helt siden 1991 da bandets tidligere frontfigur, Simona Johnson takket for seg.

Ellers er plata utgitt hos Tylden & Co og her i For Swingende håper jeg å kunne presentere plata i løpet av høsten, selv om vi for tiden sliter litt med kommunikasjonen med plateselskapet som ikke akkurat har vært så flinke til å sende oss promomateriale den siste tida, men musikken skal vi alltids klare å skaffe til veie slik at dere lytterne kan få ta del i den. Det er ihvertfall ei bra plate, så det er all grunn til å glede seg!

Les mer om plata på Discogs.com

Spilleliste uke 32 - 2017

Her er spillelisten for uke 32 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  MIMIX - Min symfoni
2.  HANS MARTIN - Ann-Kristin
3.  MONA-JILL BAND - En vän
4.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
5.  SHANE MORKIN - Nattens sidste melodi
6.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
7.  THOR GÖRANS - Jag är kvinnan du kan älska
8.  THOR GÖRANS - Det är kärlek vi behöver
9.  THOR GÖRANS - Kärlekens gudinna
10.STREAPLERS - Långt från vardagen
11.TRØNDERKAILLAN - Når countryn kom til Trondheim
12.LENE HOLME - Fru Hansen
13.CHRISTINA LINDBERGS - Sången till livet

JUKEBOX UKE 32:

1.  VICTIMS - I mitt eget Blue Hawaii
2.  VICTIMS - Ta festhumøret fram
3.  VESTNORGE - Swingmusikk
4.  VESTNORGE - Fru Snakkesalig
5.  VASSENDGUTANE - Russerbart og hue
6.  VASSENDGUTANE - Kurwa Kurwa
7.  VARGAS - Frieriet hass Ola Husmainn
8.  VARGAS - Stormiga vatten
9.  VAGABOND - Jenta med det langs lyse håret
10.VAGABOND - Sjømann Per
11.UNIVERS - One night with you
12.UNIVERS - Silver threads and golden needles
13.ULVANS - Music music music
14.ULVANS - Bedårende dypbrune øyne
15.VIKINGS - Du må ha det riktig godt
16.VIKINGS - Gjør som en viking
17.TWICE AS NICE - En mann som meg
18.TWICE AS NICE - Hallo Mariann

Tone-Camilla Solheim & Olav Kvaale - Over hav over land

Tone-Camilla Solheim fra Møre og Olav Kvaale fra Trondheim, som for tiden gjør stor suksess på For Swingende-Toppen, er ute med en helt ny singellåt nå i 2017, denne gang med litegrann høyere tempo enn den forrige, og tittelen er "Over hav over land".

Dette er en låt som er skrevet av Micke Løvdalen og Bente Farstad og som er innspilt med deres band Mickes tidligere. Låten går i middels tempo og er en meget sterk og god produksjon med en perfekt dansetakt. Tone-Camilla og Olav synger flott begge to, Tone har en myk, ungdommelig og feminin stemme med veldig fin klang, mens Olav synger veldig rent og klart han også, og sammen er disse to musikalsk dynamitt. 

Teksten handler om kjærlighet og er vel ikke så veldig oppsiktsvekkende slikt sett, men sammen med en veldig iørefallende melodi, så blir det skikkelig bra uansett og jeg syns denne låten er et par hakk hvassere enn den første singelen som Tone-Camilla og Olav topper For Swingende-Toppen med nå i skrivende stund.

Du kan høre låten på Spotify via denne linken dersom du har abonnement der

For Swingende fyller 20 år

I disse augustdager er det 20 år siden det første For Swingende-programmet gikk på lufta, den gang på Radio 107 Gjøvik.

Siden august 1997 har For Swingende gått på lufta hver eneste uke, først kun på Gjøvik, men senere startet jeg samarbeid med flere andre lokalradioer i tillegg og pr i dag er det totalt 5 radiostasjoner som sender programmet, plassert rundt omkring på Østlandet. Det var forøvrig redaksjonssjefen i daværende Radio 107 Gjøvik som fant på det velklingende navnet på programmet og som fikk meg på lufta, og helt i starten kalte vi bare programmet "Svensk-norsk musikkveld" for å fylle opp sendetiden under ferieavviklingen i radioen sommeren 1997.

Litt rask hoderegning kan fortelle meg at jeg på disse årene har produsert over 1000 For Swingende-sendinger, og enda flere timer, siden jeg den første tida hadde to timers sendinger. Jeg har på disse årene intervjuet x antall band og artister, og har vel intervjuet de fleste av de mest kjente dansebandene i landet, samt noen i Sverige.

Men nok mimring, selve jubileet kommer jeg ikke til å markere på noen spesiell måte som lytterne vil legge merke til, men jeg er uansett klar for 20 nye år om jeg holder ut så lenge, og det er takket være dere lytterne og den flotte responsen jeg får fra både dere, artister, plateselskaper osv at jeg fortsatt syns det er kjempegøy å lage disse programmene. Takk for at dere er til og for at dere støtter opp rundt hjertebarnet mitt For Swingende!

- Thomas Neraasen -

Kent H og Tone-Camilla Solheim i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til den danske sangeren Kent H i tillegg til et intervju og to låter med Tone-Camilla Solheim, der hun har med seg Olav Kvaale på duett.

Kent H er en dansk dansebandsanger som er ute med albumet "Jeg ser dig alle steder" som inneholder 13 tradisjonelle "dansktop-låter" med god dansetakt og fengende melodier. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

De siste månedene har Møre-jenta Tone-Camilla Solheim og trønderen Olav Kvaale gjort suksess på For Swingende-Toppen med låten "No savne æ et hjerte". Denne uka kommer Tone-Camilla på besøk i studio for å fortelle litt om sitt forhold til musikk og sine musikalske planer framover, og hun har også med seg en helt ny låt som hun og Olav har spilt inn nå i sommer. Dette intervjuet kan du også høre via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt møter vi bandet Exelcior fra Telemark og hører to låter som de spilte inn i 1981.

Ellers byr jeg på musikk fra blant andre Familien Sigfridsson, Helge Støholen og danskene Susanne Lana og Bjarne Andersen, for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Kent H sin hjemmeside

HØR INTERVJU MED TONE-CAMILLA SOLHEIM:

Thor Görans - Då står tiden stillaThor Görans er i vinden som aldri før og på platefronten leverer de meget sterke plater hver eneste gang et nytt album slippes på markedet. Denne gangen har plata fått tittelen "Då står tiden stilla".

Jeg vil si at Thor Görans har fått en ekstra vitamininnsprøyting de siste årene etter at Agneta Olsson kom inn som frontfigur, for det betyr at Thor Görans nå har både en kvinnelig og en mannlig vokalist å skilte med, noe som er en stor styrke for ethvert danseband som er så heldige å ha en vokalist av hvert kjønn i besetningen. Da blir det mer variasjon i lydbildet og man kan også gjøre flotte duetter, noe Peter Grundström og Agneta Olsson også gjør på den nye Thor Görans-skiva.

Foruten Agneta og Peter så består Thor Görans i 2017 også av Tomas Kvassman og Peter Olsson. Og bandets utgangspunkt er fortsatt Örnsköldsvik. Bandet har holdt det gående siden 1976, om vi ser bort fra et opphold på 7 år mellom 2006 og 2013. Da fikk bandet en ny start og ikke minst en fantastisk nytenning med Agneta som nytt medlem.

Den nye Thor Görans-plata består forøvrig av totalt 14 låter hvor 10 av dem er nyskrevne låter fra Peter(Agneta har bidratt på den ene) mens de fire øvrige er coverlåter fra både Sverige og USA. Produsent og arrangør for det hele har vært Marcus Persson i samarbeid med Peter Grundström selv.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Jag är kvinnan du kan älska - Her synger Agneta ene og alene og dette er en skikkelig uptempo og glad swing/bugg-låt som Peter Grundström har skrevet på egen hånd.

Det är kärlek vi behöver - Og etter en heftig bugglåt er det alltid på sin plass med en litt roligere ballade, og på denne synger Peter og Agneta en nydelig duett. Peter synger første vers og første refreng også kommer Agneta inn på andre verset. Opphavsmann/kvinne her er Peter og Agneta i samarbeid.

Kärlekens gudinna - Forholdsvis rolig tempo på denne låten også, perfekt for de som liker å foxe. Her er det Peter som synger alene og han har også skrevet både tekst og melodi selv.

Dette er ei plate hvor det bare er superlativer å komme med når jeg skal beskrive og bedømme. Meget sterk og god produksjon, et velbalansert men også tight og fyldig, dog likevel ikke overlesset, lydbilde. Fin miks av raske og rolige låter, omtrent halvt om halvt, og god fordeling av vokalen, slik at vi får høre omtrent like mye fra begge vokalistene. Låtmaterialet holder også godt mål, fine harmonier i låtene og melodier som er veldig iørefallende å lytte til, mens tekstene også holder en god standard, selv om kjærlighet er et tilbakevendende tema i mange av dem. Litt artig å få det hele krydret med kjente coverlåter som "Hälsa Mikael från mig" og "Heartaches by the number". Terningmessig er dette ei klar 6`er-plate, så her er det fram med toppscoren og en stor honnør til både vokalister, musikere, låtskrivere og produsenter, selv om Peter innehar flere av disse rollene selv, men så er Peter Grundström også en skikkelig guru når det gjelder snekring av såvel låter som selve produksjonene. Så her er det intet negativt å bemerke, kom deg på nett og kjøp plata fysisk eller lytt til den på Spotify og lignende tjenester dersom du heller foretrekker det!

Besøk Thor Görans sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK) 

Spilleliste uke 31 - 2017

Her er spillelisten for uke 31 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  KELLYS - Ska min dröm bli sann
2.  STIG ROHLAND - Snart går vi åter mot ljusare tider
3.  DUO'JE - Skymmer
4.  VINGERS DANSEBAND - All den varme
5.  DOODLE BUGS - Jenta i fra landet
6.  DOODLE BUGS - Miljøvisa
7.  KORPUS - Minner
8.  PERIKLES - Vi kommer aldrig förlora
9.  PERIKLES - Hon blir aldrig du
10.PERIKLES - Ingen man för dej
11.CURT HAAGERS - En dans på rosor
12.OLE IVARS - Gammel kärlek rostar aldrig
13.OLE IVARS - Her kommer vi
14.ANNE NØRDSTI - Under stjernene på himmelen

JUKEBOX UKE 31:

1.  TAKE OFF - Lysere tider
2.  TAKE OFF - Sommer og sol
3.  SØSTRENE EIKAAS - Det går en engel ved din side
4.  SØSTRENE EIKAAS - Fadderi faddera
5.  SWINGERS(HEDMARK) - Det er deg jeg vil ha
6.  SWINGERS(HEDMARK) - I vår sommerhavn
7.  SWINGERS(TRØNDELAG) - Ingen vei tilbake
8.  SWINGERS(TRØNDELAG) - Her og nå
9.  SWING TEAM - Jubel i busken
10.SWING TEAM - San Bernadino
11.SVERRE EILERTSEN - Paloma blanca
12.SVERRE EILERTSEN - Sommernatt i Froland
13.SVENN-ERIK FJELDBERG - Du kan danse til radioen
14.SVENN-ERIK FJELDBERG - Dager kommer dagene går 
15.SUNNIVA GRÆSMO - Billy Bryants kafè
16.SUNNIVA GRÆSMO - Troll opp av eske

For Swingende-Toppen(RESULTAT) Juni & Juli 2017

For Swingende-Toppen for juni og juli ble vunnet av Tone Camilla Solheim & Olav Kvaale med låten "No savne æ et hjerte". Her følger hele resultatlista:

1 ( 2 ) TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 31% av stemmene (5 mnd)​
2 (NY) SHANE MORKIN - Nattens sidste melodi - 22% av stemmene
3 ( 3 ) INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 12% av stemmene (2 mnd)
4 (NY) MONA-JILL BAND - En vän - 10% av stemmene
5 (NY) HANS MARTIN - Ann-Kristin - 7,5% av stemmene
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 ( 4 ) VANGSTEINS - Bautan i ditt liv - 6,5% av stemmene (5 mnd)
7 ( 1 ) ARNE KOLSRUD OVEREN - Du tror du topper alt - 6% av stemmene​ (1 mnd)
8 ( 5 ) OLE STEENS - Om tusind mil - 5% av stemmene (1 mnd)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE MARIANNE FOLDAL FRA STJØRDAL.

Stem fram lista for august via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Line & Grabbarna tar timeout

Det svenske dansebandet Line & Grabbarna melder på Facebook at de har bestemt seg for å ta en lengre timeout pga sviktende helse hos vokalist Line Nilsson.

Line skriver på sin Facebook-side at hennes sviktende helse ikke er forenlig med turnèvirksomheten, og at det har vært både vemodig og tungt for henne å fatte denne beslutningen, siden dansebandlivet har vært en stor del av livet hennes i over ti år, men når alt kommer til alt så er det uansett helsen som må komme i første rekke. Men hun skriver også at man ikke vet hva som hender i framtiden, for en musiker er alltid en musiker. Hun synes også det har vært en stor ære å få synge og spille sammen med så dyktigere musikere og at de har hatt en flott reise og fått mange fine venner, noe som er en mektig følelse for henne. Bandet kommer til å savne sitt publikum, fortsetter Line, og vil takke arrangører, familiene og deres andre kolleger i bransjen, og ikke minst alle som har fulgt dem og støttet dem disse årene.

Jeg vil med dette få ønske både Line og bandet all lykke til videre, og ikke minst god bedring til Line i tiden som kommer!

Thor Görans og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Thor Görans i tillegg til For Swingende-Toppen for juni og juli.

Thor Görans kom på forsommeren i år ut med albumet "Då står tiden stilla", ei plate som inneholder 14 sterke danselåter hvor de aller fleste er nyskrevne og hvor Agneta Olsson og Peter Grundström deler på vokalen. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Ellers så er For Swingende-Toppen for juni og juli måned klar nå, og i ukens sending får du høre hvordan det hele har gått i tillegg til at jeg også presenterer tre nye utfordrere til lista for august. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Streaplers, Trønderkaillan og Lene Holme.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Thor Görans sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL THOR GÖRANS VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Nytt album fra Mr Ray

Jessheim-mannen Mr Ray, som egentlig er fra Solør, kommer i høst ut med et flunkende nytt album med tittelen "Over grensen".

Det er ei stund siden jeg har presentert ny musikk fra Mr Ray her i mine programmer, selv om han har vært ute med et par plater siden sist jeg hadde ham på lufta. Dette fordi jeg rett og slett ikke har fått disse platene tilsendt, men nå har han knyttet kontakt med det nystartede plateselskapet Tonal, og da er også promotion-biten på beina igjen. Mannen bakom Tonal er Micke Løvdalen, en velkjent låtskriver, musiker og produsent med røtter i Sverige, som også har hjulpet Mr Ray med både produksjon og låtskriving på denne plata, og som Mr Ray selv skriver, så har dette ført til at det hele har fått et litt freshere sound og lydbilde enn det de tidligere platene til Ray har hatt.

Den nye plata kommer til å inneholde mange sterke og spennende låter, selv har jeg fått lov til å "tjuvlytte" på fem av dem, og ut fra disse å dømme så blir dette ei meget god plate med høy dansbarhet og med mange gode kvaliteter på de fleste områder. Ray synger like bra som før, men produksjonsmessig så har nok den tekniske kvaliteten løftet seg enda et par hakk siden tidligere plater. Nytt av "året" er også at Ray har valgt å fremføre flere av låtene på svensk, noe som burde virke forlokkende på vårt danseglade broderfolk i øst, så hvem vet, kanskje Mr Ray med dette også vil bli et navn på det svenske dansebandmarkedet...

Ellers så har Mr Ray også hatt med seg en rekke dyktige og anerkjente musikere og korister på plata, mens hans gode venn Rune Rudberg også medvirker på en duett. Så det er all grunn til å glede seg til hele plata er klar og jeg gleder meg til å endelig få presentere Mr Ray på radioen igjen!

Perikles - Ett två let's goSkånske Perikles har nærmest kultstatus i sitt hjemdistrikt, og ellers i Sverige er de godt kjent som et band som både spiller til dans og til konsert, da de har en stil og et repertoar som passer til begge deler. Nytt album har det blitt nå i 2017, med tittelen "Ett två let's go".

Perikles har eksistert helt siden 1974 og har sitt utspring i Ystad i Skåne. Nå i 2017 består bandet av Anders Olsson, Pex Svensson, Jan Wellbo, Lars Lundgren og Joachim Sehlin, og av disse så er det Anders, Pex og Jan som har vært med siden starten.

Den nye plata handler mye om relasjoner, skriver Perikles i sitt presseskriv, da de fleste av låtene handler om en eller annen form for relasjon. Produsent for plata har vært Lars Lundgren, også kalt "Lunkan", og han har også mikset det hele. På plata finner vi totalt 12 låter, i hovedsak nyskrevne låter, men også en svenskspråklig versjon av den nå avdøde artisten Prince sin store hit "Kiss". Ellers har bandets egne medlemmer skrevet brorparten av låtene, men vi finner også velkjente navn som Thomas Berglund, Ulf Georgsson og Jan Svensson blant opphavsmennene på plata.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vi kommer aldrig förlora - En heftig låt med skikkelig fart, trøkk og tempo og en forrykende innledning på plata. Opphavsmenn her er Göran Sonesson og Mikael Karlsson.

Hon blir aldrig du - En atskillig mer neddempet låt enn den forrige, rett og slett en stemningsfull ballade som jeg likte veldig godt. Denne er skrevet av Lars Lundgren ene og alene. Et godt valg til en siste dans, og perfekt for en god "tryckare".

Ingen man för dej - Her får vi servert litt behagelige reggaerytmer og en litt sommerduftende låt i stil og arrangement, selv om teksten ikke har så mye med sommeren å gjøre. Her er det også Lars Lundgren som står bakom både tekst og melodi.

Jeg må ærlig innrømme at jeg aldri har vært noen utpreget Perikles-fan, men denne plata likte jeg virkelig godt og jeg tør påstå at den er noe av det beste jeg har hørt fra disse gutta noensinne. Mange gode og hørbare låter som fenger godt, og dansbarheten er også godt ivaretatt på store deler av plata. Det var heller ingen enkel jobb å bare velge tre låter fra plata til denne presentasjonen, for jeg hadde atskillig flere på "blokka" som jeg kunne tenkt meg og spilt. Jeg syns denne plata fortjener en solid 5`er på terningen, for dette var bedre enn mye av det jeg har hørt fra Perikles tidligere. Ansvarlig utgiver for det hele er forøvrig Atenzia Records og plata kan anbefales varmt til både dansefolket og de som liker litt mer ren "partymusikk" igjen.

Besøk Perikles sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

UKENS PROGRAM UKE 31:Perikles i For Swingende

Da er vi i gang igjen med ordinære sendinger her i For Swingende etter en måned med sommerspesialer, og i ukens sending kan jeg blant annet by deg på en presentasjon av den nye plata til skånske Perikles.

Perikles kom på forsommeren i år ut med albumet "Ett två let's go", ei veldig sterk og god plate som etter min mening er noe av det beste jeg har hørt fra Perikles noensinne. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka Doodle Bugs og hører to låter som de spilte inn på albumet "Einsam" i 1976.

Ellers byr jeg denne uka på musikk fra blant andre Kellys, Stig Rohland, Vingers Danseband og Duo'Je for å nevne noen.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Perikles sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL PERIKLES FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Hyllestkonsert til Sven-Ingvars og Torry Enghs på Skreia

Lørdag 21.oktober arrangerer Totenpopens Venner hyllestkonsert for både Sven-Ingvars og Torry Enghs på Skreia Kulturhus.

Her skal Espen Hagen Olsen, kjent fra Sogns og vikariat i Ole Ivars, tolke Sven-Ingvars sammen med Tommy Øiamo med band. Bandet skal også hylle Torry Enghs med en del låter fra deres karriere, og hvem er vel bedre til det enn nettopp Tommy Øiamo som var den aller siste vokalisten i Torry Enghs før de la inn årene.

Programleder for showet er Sigbjørn Hemstad, og hold deg fast, for undertegnede skal også medvirke med litt mellomprat sammen med Sigjørn, i tillegg til at jeg også har fått oppdraget med å være DJ for dansemusikken etter showet og som skal pågå fram til klokka 01 på natta. Det hele starter opp klokka 17 på ettermiddagen med både konsert og en historisk utstilling i tillegg til at det blir servering av både øl, vin, brus og snacks, og som sagt dans til undertegnedes platesamling etter showet.

Billettene koster kr. 250,- + avgift ved forhåndskjøp hos Ticketco, mens ved døra koster det kr. 300,- om du venter med å kjøpe billett til du kommer.

Er du fan av enten Sven-Ingvars eller Torry Enghs, eller bare glad i god dansemusikk, så bør du absolutt innfinne deg på Skreia Kulturhus denne oktoberlørdagen. Vi som skal delta kommer til å gjøre alt vi kan for å skape en minnerik og festglad aften for dere som kommer og hører på.

Besøk arrangementets eventside på Facebook via denne linken
KJØP BILLETTER FRA TICKETCO VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 30 - 2017

Her er spillelisten for uke 30 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  STENSONS - Om vi kunde stoppa tiden
2.  CHRISTER SJÖGREN - Vi ska lära för livet
3.  HANS PETTERS - Gi hver dag en sjanse
4.  DÆNSEBÆNDET - Du er den søteste blant alle kvinns
5.  SOUNDERS - Det stämmer
6.  ME AND YOU - Et lite hus ned ved stranden
7.  BODIL HOVENLIDS - I en kärlekslabyrint
8. JANZONS - Du och jag
9.  FURULUNDS - Sammen igjen
10.JANNE ÖNNERUD - Du
11.JETZ & MONICA SILVERSTRAND - Lova att vi aldrig skiljs igen
12.KJELL ROOS BAND - Jag önskar dit allt gott på jorden
13.BERTH IDOFFS - Fredens duva
14.ARVINGARNA - Du vet var jag finns

JUKEBOX UKE 30:

1.  GURO HÅVIK - Kom sommar
2.  GUNNAR FJELDSETH BAND - Millenniumsommer
3.  GRABBANS - Sol i Trondhjæm
4.  GRABBANS - Sommer'n skal bli lang i år
5.  FRYD & GAMMEN - Tenk når det blir sommer
6.  GLEDESKOMPANIET - Sørlandssommer
7.  GLUNTAN - Sommervarm sol
8.  GLUNTAN - Solen er min venn
9.  GEIR ARNES - Teltutur
10.GEIR ARNE HANSEN - En sommer i rute
11.FURULUNDS - Sommeren med Rosmarie
12.FURULUNDS - Utefest oppå haugen
13.FRØYA - Her kommer sola
14.FRØYA - Etter våren kom en sommer
15.FROLANDSSWINGEN - En sådan sommer
16.FROLANDSSWINGEN - Jeg vil ha sommer