hits

Sommerslager 2

Selv om jeg til vanlig ikke anmelder samleplater, så gjør jeg også i år et unntak med albumet "Sommerslager 2" som kom ut i sommer, ettersom vi her i hovedsak finner helt nyinnspilte låter som aldri har vært utgitt tidligere.
"Sommerslager 2" er en verdig oppfølger til den første Sommerslager-plata som kom ut i 2017. Nok en gang har platedirektør Øyvind Sauarlia i plateselskapet Grammofon/Slager samlet en rekke kjente norske danseband og artister innen samme genre og fått dem til å gjøre innspillinger av hver sin nye låt til sommerens store "slager" på platefronten.

Denne gangen har man fått med seg band og artister som Picazzo, Bjørns orkester, Kim & Ola, Steinar Engelbrektson, Kjell Kallestad, Hanne Mette og Gluntan for å nevne noen. Litt utenfor den typiske dansbandlesten kan jeg også nevne navn som Vømmølguten og Arly Karlsen.

Plata bærer preg av høy dansbarhet og mange fengende låter som burde være bankers på ethvert dansegulv. Mine favoritter ble nok "Mitt liv" med Kim & Ola, en herlig coverversjon av Kate Gulbrandsen sin Grand Prix-hit fra 1987, "Ingenting" med Picazzo og "Sommer og trekkspill" med Bjørns orkester, der sistnevnte også sies å ha blitt en stor publikumsfavoritt denne sommeren med nesten 200.000 streaminger på de digitale kanalene. Verdt å merke seg er også en nyinnspilling av den gamle Gluntan-låten "Du kom itj da du sa du skoill kom" og Hanne Mettes versjon av den gamle 90 talls hit'en til Sven-Ingvars, "Sommer i Norge".

Plata inneholder totalt 12 låter og skal jeg bedømme dem samlet med et terningkast, så velger jeg å plukke fram en bunnsolid 5`er til denne flotte og forlokkende dansebandplata som er et friskt pust og en stor vitamininnsprøyting i den norske "platetørken" som rammer det norske dansebandmarkedet hardt nå i 2018. Grammofon og Slager er derimot et lysende unntak fra dette, for der har de planer om flere albumutgivelser innen dansebandgenren når vi kommer til 2019, så det er bare å glede seg!

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Dansen går på Folkets Hus på Lillestrøm igjen

For dere som har savnet de tradisjonelle dansekveldene på Folkets Hus på Lillestrøm så er disse nå i full gang igjen i husets nye lokaler.

Nylig gikk høstens første dans av stabelen på nye Folkets Hus, hvor Gutta fra Scandinavia stod på scenen. Her meldes det om stinn brakke og fullt dansegulv fra første tone, i følge en av de som var tilstede under kvelden.

Neste dans på Folkets Hus går av stabelen den 29.september og da er det Erik Lihms duo med Sølve Berglund og Erik Lihm fra Vikingarna som sørger for musikken.

Folkets Hus finner du nå i Storgata 38 på Lillestrøm, et steinkast fra der det gamle huset lå.

Ninnas - Hur ska man våga tro

Svenske Ninnas er ute med en ny singel i disse dager, en fin ballade med tittelen "Hur ska man våga tro".

Ninnas er et svensk orkester som har kommet mer og mer i vinden de siste par årene, ikke minst etter at de innledet samarbeid med det norske plateselskapet Tonal som driftes av Micke Løvdalen, en meget dyktig og erfaren mann i bransjen. Micke har også vært med og skrevet den nye låten sammen med nå avdøde Maritha Johansson og Kristian Dahl Bergsland. 

Ninna Lindgren, bandets vokalist, synger på en veldig overbevisende og fin måte med både innlevelse, følsomhet og herlig klang i stemmen. Og denne låten er bare en smakebit på et kommende album som Ninnas vil slippe på markedet i begynnelsen av 2019.

Ninnas er forøvrig også veldig interesserte i å komme inn på det norske markedet med spillejobber, så har du lyst til å booke Ninnas til et arrangement her i Norge så må du ikke nøle med å ta kontakt, du finner dem på Facebook.

Her i For Swingende kommer jeg til å teste låten til Ninnas på For Swingende-Toppen i begynnelsen av september.

Engdahls - Lång lång väg

Reklame | Ginza

Det svenske dansebandet Engdahls kom tidligere i sommer ut med albumet "Lång lång väg" som er ei fin dansebandplate i tradisjonell stil og med mange gode danselåter.


Engdahls består av fire menn ved navn Patrik Andersson, Staffan Ekström, Lars Göran Petersson og Fredrik Engdahl som er "sjefen sjøl" og også hovedvokalisten. Bandet har forøvrig sitt utspring i Malmö og et par av medlemmene har tidligere fartstid fra bandet Voize.

Den nye plata inneholder totalt 15 spor og her finner vi komposisjoner fra kjente opphavsmenn som Mats Larsson, Peter Nord, Thomas Berglund, Donald Laitila og Mona Gustafsson. Stilen er av den mogne og tradisjonelle typen og dette er forøvrig også bandets første fulle album. Produsent for det hele har vært Donnez-vokalist Donald Laitila.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

I min dröm - Vi starter med en fin og behagelig ballade som ble en av mine favoritter da jeg hørte gjennom plata første gang. Denne låten er skrevet av Mats Larsson og Peter Nord.

Om du vågar vill och kan - Dette er en ganske frisk og uptempo låt som tidligere er gjort på norsk med Anne Nørdsti under tittelen "Hi og ho". Opphavsmenn er også her Mats Larsson og Peter Nord.

Minnen av dig - Nok en balladepreget låt som også ble en favoritt fra plata. Denne låten er signert Donald Laitila og Linus Lindholm.

Jeg syns Engdahls har laget ei meget god plate og til å være debuten så er det kjempebra. Jeg liker stilen deres, og jeg syns de har vært heldige med det meste av låtvalget også. Dansbart til tusen og mange iørefallende melodier som burde bli populære "floorfillers" på danselokalet. Plata har jevn god kvalitet fra start til stopp og har en perfekt miks av raskt og rolig, slik enhver dansebandplate skal og bør ha. På terningen ender jeg opp med en solid 5`er til Engdahls og albumet "Lång lång väg". Dette tror jeg de fleste dansebandfrelste rundt i Norden også vil like, så løp og kjøp en CD eller ta en lytt på Spotify om du heller foretrekker det!

Besøk Engdahls sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL ENGDAHLS FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Spilleliste uke 34 - 2018

Her er spillelisten for uke 34 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  THOMAS SKISTAD - Det gäller att ge
2.  NORDANS - Det e du
3.  KJELL KALLESTAD - Kall da kjærlighet
4.  ANNE LISE FURUHAUG - Ida
5.  SENSATION BAND - All my loving(live)
6.  ENGDAHLS - I min dröm
7.  ENGDAHLS - Om du vågar vill och kan
8.  ENGDAHLS - Minnen av dig
9.  KJELL VIDARS - Jeg har en bingo-sal som nabo
10.KJELL VIDARS - Du kan vel skrive noen ord
11.DOODLE BUGS - Pernille
12.LOTTA ENGBERGS - Leva livet
13.MR RAY - Helt til solen går ned

JUKEBOX UKE 34:

1.  BUGGES FIRO - Hallo
2.  BUGGES FIRO - Playa Blanca
3.  BÆRE OG BRISTE - Slanke meg
4.  BÆRE OG BRISTE - Countryfestival
5.  BUSSBANDET - Dessverre utsolgt
6.  BUSSBANDET - Stålstrængen
7.  BROSCHANS - Bli min i kveld
8.  BROSCHANS - Spælledilla
9.  BRITANNIA - Senorita
10.BRITANNIA - Vil du ha meg
11.BRIS - Dei varme vindars veg
12.BRIS - Speilet på veggen
13.BREEZE BAND - Good country rock
14.BREEZE BAND - Trønderfest
15.BRASK & BRAM - Hva vil du min venn

UKENS PROGRAM UKE 35: Pia Pihlgrens i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Pia Pihlgrens.

Värmländske Pia Pihlgrens kom i sommer ut med albumet "Vägskäl" som er ei veldig sterk og god dansebandplate med i hovedsak nyskrevne låter, men også noen få utvalgte covers. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka Nick Borgen og hører et par låter som han spilte inn i 1984.

Jeg byr også på ny musikk fra blant andre Casanovas, Steinar Engelbrektson, BlackJack, Matz Bladhs og Harlekin.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 28.AUGUST KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Besøk Pia Pihlgrens sin hjemmeside
BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Rune Johnsrud ny mann i Grandes

Dansebandduoen Grandes har nylig fått inn Rune Johnsrud som ny vokalist og gitarist etter at Anita Bratvoldengen hoppet av.

Dermed er det nå Arne Grande og Rune Johnsrud som utgjør denne populære duoen som har sitt utspring i Hedmark fylke. Rune er tidligere kjent fra dansebandet Fandango og medvirket også som vokalist på den 21. Frem fra Glemselen-plata som kom ut i 2008. Han er en dyktig og erfaren sanger og musiker og det samme er Arne Grande, så her har vi med to skikkelig garvede musikanter å gjøre. All lykke til ønskes begge fra For Swingende!

Frøya på veien igjen med nytt band

Frøya, alias Frøydis Skinnarland, er etter flere års fravær nå tilbake på veien med sitt nye band Country Cats fra Grenland i Telemark.

Frøya hadde en suksessfylt periode for 8-10 år siden, men av ulike årsaker valgte hun tilslutt å legge musikken på hylla. Nå derimot har hun vært ute med flere singler og kan i tillegg skilte med et helt nytt band som allerede er på veien og som også har gjort unna noen spillejobber.

Det nye bandet til Frøya, som riktignok ikke er helt nytt for bandets egen del, består av Carl-Erik Hansen på trommer, Tommy Nikolaisen på bass og Ole Arne Hestvik på gitar i tillegg til Frøya på vokal. 

En annen morsom ting å nevne, som kanskje ikke så mange vet, er at Frøya i 2015 ble innlemmet i noe som heter The Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennesse, så det er ingen tvil om at amerikanerne også har fått øynene opp for denne flotte og sjarmerende sangfuglen fra Norge.

Du kan lese mer om Frøya & Country Cats på Frøyas hjemmeside via denne linken eller på bandets Facebookside via denne linken.

Kaptein Morgan i gang igjen

Etter en lengre pause og et turbulent år så er Hokksund-bandet Kaptein Morgan oppe og går igjen med flere nye medlemmer i besetningen og èn mann mer enn sist, altså er bandet blitt en sekstett.

Det siste året har bydd på både oppturer og nedturer for Kaptein Morgan med både medlemsbytter og dødsfall i besetningen. Nå er de derimtot i full gang igjen, denne gang med Elin Støa som kvinnelig vokalist som sist, Gunnar Løvås på gitar og sang, Bjørn Harald Hansen på trommer, Mats Filip Sunde på bass, Morten Ruud på keyboard og Jan Kormo på sologitar. Morten og Jan er de nyeste tilskuddene.

For tiden har Kaptein Morgan fast engasjement som husband på musikkafè for psykisk utviklingshemmede på Rådhuset i Hokksund, et arrangement som går av stabelen fire ganger i året og hvor bandet stiller opp gratis. Dette er et samarbeid  mellom Øvre Eiker Kommune, Hokksund Mannskor og Kiwi. Her får blant annet bandet hver gang i oppdrag å øve inn nye sanger til neste kafè og som brukerne da framfører selv sammen med bandet. Dette er noe som gir musikerne masse tilbake ved å se den enorme og ekte gleden som brukerne utstråler når Kaptein Morgan spiller for dem, kan Dag Antonsen fortelle i en e-post til For Swingende, en av de ansvarlige bakom Kaptein Morgan. Neste konsert innen dette konseptet går av stabelen på Rådhuset i Hokksund den 17.september.

Kaptein Morgan er selvsagt også åpne for andre typer oppdrag om noen skulle ønske å benytte dem til et arrangement.

Besøk Kaptein Morgan sin artistside på Facebook

Lasse Johansen - I Vidar Sandbecks rike

Reklame | CDON

Lasse Johansen kom i sommer ut med et nytt hyllestalbum til dikterhøvdingen fra Åsta, Vidar Sandbeck, i anledning Vidars 100 års jubileum nå i 2018.


Lasse Johansen var en god venn av Vidar Sandbeck og han har ved en rekke anledninger hyllet Vidar både på plate og på diverse konserter rundt omkring. I 1988 kom Lasse også ut med et hyllestalbum til Vidar Sandbeck, da Vidar fortsatt levde. På sitt nye album har han tatt for seg flere av de samme visene han spilte inn i 88 og gjort nye, tidsriktige versjoner av disse, man har også tatt med noen viser som han ikke har gjort tidligere, deriblant en sang som aldri har vært utgitt før og hvor munnspill-legenden Sigmund Groven har laget melodien.

På sitt nye album har Lasse samlet totalt 13 viser, og her finner vi kjente titler som "Blådansen", "Regnbågåbrua" og "Et bitte lite miniskjørt", samt litt mindre kjente viser som "Når livet danser" og "Hjertegras". Plata er produsert av den velkjente produsenten Fred Dalbakk på Hamar i samarbeid med Lasse selv, og det er blitt en myk, behagelig og finstemt produksjon, ikke akkurat noen dansebandplate, men med enkelte låter som er litt mer dansbare enn de andre, og det er disse jeg har valgt ut til ukens presentasjon:

Tre små kvitveis - En av mine favoritter på plata, den er også kjent under tittelen "O dudelio dei" da den ble gjort med Dizzie Tunes i 1969. Lasse gjør en veldig fin versjon av sangen og om den kanskje ikke er noen danselåt denne her heller, så er den kanskje en av de visene som ligger nærmest opptil dansebandgenren på denne plata.

Bildilla - Men her rykker det i dansefoten, i en av Vidars kanskje mest kjente og folkekjære viser. Lasse har også gjort den i en veldig frisk og uptempo versjon som helt klart inviterer til dans.

Dakota-Kalle - Nok en ganske fengende og dansevennlig låt, og nok en av Vidars mest kjente komposisjoner. Sangen om den utvandrede nordmannen som kom hjem til Norge på besøk igjen etter en lengre periode "over there". Her er det både trekkspill og god dansetakt.

Lasse er jo en tusenkunstner når det kommer til å synge, spille og ikke minst formidle innholdet i tekstene. Nok en gang har han laget ei verdig og knallsterk plate hvor Vidar Sandbeck blir hyllet og viet den største respekt fra utøveren, samtidig som han også har tilført de gamle visene nytt liv og en friskere innpakning. Plata har mange gode kvaliteter, og det eneste som fratar Lasse 6'eren her er at det ikke er noen danseplate, noe som er et viktig kriterium her i For Swingende. Men, siden Lasse er en gammel ringrev innen dansebandgenren og kanskje en av de mest profilerte dansebandvokalistene her i landet under 70 og 80 tallet, så har jeg tatt plata inn i varmen her i For Swingende og regner med at dette er musikk som også dansefolket vil sette pris på. På terningen blir det derfor en solid 5`er og jeg kan trygt anbefale plata på det varmeste til alle tilhengere av norsk musikk, uavhengig av genre. Dette er bra, MEGET bra, og det er ingen tvil om at Lasse her har hyllet sin gamle venn på flottest mulig måte. Vakkert!

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 33 - 2018

Her er spillelisten for uke 33 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  SCOTTS - Dansbandsmedley
2.  SANDINS - Som du och jag
3.  HIGHLIGHTS - Land och rike runt
4.  HIGHLIGHTS - Den långa vägen hem
5.  FOUR JETS - Buster
6.  FOUR JETS - Til alle
7.  LASSE JOHANSEN - Tre små kvitveis
8.  LASSE JOHANSEN - Bildilla
9.  LASSE JOHANSEN - Dakota-Kalle
10.ELVETUNS - Skriv
11.TERKEL ARRILDT - En ensom lille mand

JUKEBOX UKE 33:

1.  BENTE LIND - Comment ca va
2.  BENTE LIND - Jeg drømmer om en natt med Julio Iglesias
3.  BONDEN - Det beste i livet er gratis
4.  BONDEN - Mine hvite baller
5.  BJØRNS ORKESTER - En drøm om Nashville
6.  BJØRNS ORKESTER - Min vakre minnebok
7.  BJØRN SPELLMANN - You drive me crazy
8.  BJØRN SPELLMANN - Mexican hat dance
9.  BIFFEN & STREKEN - I feel blue
10.BIFFEN & STREKEN - Jajamen
11.B-GJENGEN - Benny Bankboks
12.B-GJENGEN - Vil ikke mer
13.BERIT NYHEIM - Låt natten bli min
14.BERIT NYHEIM - Litt mere frihet
15.KJELL KARSLENS ORKESTER MED BENTE BRØNMO - Vi ses i september
16.KJELL KARSLENS ORKESTER MED BENTE BRØNMO - Kjære minner

UKENS PROGRAM UKE 34: Engdahls og Sensation Band i For Swingende

Reklame | Ginza

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Engdahls i tillegg til et intervju med to av tre medlemmer i Sensation Band fra Vestfold, inkludert et par låter fra begge vokalistene.

Engdahls orkester er nok et ganske ubeskrevet blad for de fleste nordmenn, men de er bedre enn man først skulle tro og har produsert ei plate helt på høyden med de fleste andre og mer kjente danseband i Sverige. Plata heter "Lång lång väg" og inneholder 15 tradisjonelle dansebandlåter. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Sensation Band er opprinnelig en duo fra Vestfold som nå har utøket besetningen til en trio med en kvinnelig vokalist i tillegg. I ukens sending kommer Tom Erik Hellerud og Anne Lise Furuhaug i studio for å fortelle litt om bandet og den nye sammensetningen. Dette innslaget kan du også høre via Youtube-videoen nederst i denne saken, men vil du høre musikken også, så må du høre på radiosendinga.

Ellers byr jeg på et nostalgihjørne der vi møter Kjell Vidars anno 1974 og i tillegg blir det ny musikk fra blant andre Thomas Skistad, Kjell Kallestad og Mr Ray.

Besøk Engdahls sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL ENGDAHLS FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)


HØR INTERVJUET MED SENSATION BAND:
 

Mr Ray - Helt til solen går ned

Mr Ray, alias Ray Moen, kom for en tid tilbake ut med singelen "Helt til solen går ned".

Dette er en fin og stemningsfull ballade som er skrevet av ekteparet Terje og Ann Kristin Mårstad, der Terje har laget melodien mens hans kone har skrevet teksten. Sangen er tidligere innspilt med Sunnmørsbandet Torino på midten av 2000 tallet, men Mr Ray gjør også en meget god versjon av denne flotte låten som innbyr til et hyggelig sommermåltid i solnedgangen med både pils, reker og det som ellers måtte høre til.

Mr Ray kommer opprinnelig fra Kjellmyra i Solør, men er nå bosatt på Jessheim og er en veldig aktiv og mye booket artist rundt på både større og mindre dansesteder i både inn- og utland.

Låten kan du høre i For Swingende kommende uke, altså uke 34-2018, men den kan også avlyttes på Spotify dersom du ønsker det.

Sandins - Som du och jag

Nyeste nytt fra värmländske Sandins er singelen "Som du och jag" som bandet har sluppet nå på vårparten.

"Som du och jag" er en myk og iørefallende ballade som blir framført av Sandins sin kvinnelige vokalist Kessy Iker, som forøvrig er datter av bandets mangeårige leder og grunnlegger Johnny Sandin. Kessy synger på en overbevisende og trygg måte med en klokkeklar og behagelig stemme. Og låten handler selvsagt om kjærlighet, så den trenger vi vel ikke å beskrive noe mer inngående. Jeg har dessverre ikke klart å oppspore opphavsmann/menn bak denne låten, men den er en ganske tradisjonell dansebandlåt i stil med mye av det vi kjenner fra Sandins sine tidligere utgivelser.

Sandins består forøvrig i tillegg til Kessy og Johnny for tiden også av Simon Åhs og Daniel Högå.

"Som du och jag" er en av låtene jeg presenterer i radiosendinga for inneværende uke(uke 33-2018).

Besøk Sandins sin hjemmeside

Spennende platehøst i For Swingende

Selv om det er temmelig dødt på platefronten innen den norske dansebandbransjen for tiden så er heldigvis svenskene mer på hugget, og det gjør at vi står foran en spennende og innholdsrik høst her i For Swingende der platenyhetene står i kø de nærmeste månedene.Her tenkte jeg å bringe dere en oversikt over de platene jeg pr i dag har planer om å presentere utover høsten, og jeg regner med at enda flere plateutgivelser vil dukke opp etterhvert. Listen som følger under er ikke nødvendigvis i den rekkefølgen platene vil bli presentert på radioen.

Følgende band vil få sine nye album presentert i For Swingende høsten 2018:

ENGDAHLS
PIA PIHLGRENS
TITANIX
GUNS ROSOR
LIKES
DANSBANDSKUNGEN
CALLINAZ
BO & MATZ
LÖVGRENS
FEDE FINN & FUNNY BOYZ

Følg med i radiosendingene, så vil platene bli servert fortløpende med etterfølgende anmeldelser/recensioner på hjemmesiden/bloggen.

Spilleliste uke 32 - 2018

Her er spillelisten for uke 32 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  PICAZZO - Ingenting
2.  MONA-JILL BAND - Nu kör vi
3.  IVAN SØRENSEN - Den du er
4.  HILLJACKS - Redneck blood
5.  RUNE RUDBERG BAND - Fine du
6.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
7.  LASSE SIGFRIDSSON - Jag far från Waco
8.  LASSE SIGFRIDSSON - Hemåt i natten
9.  LASSE & EMIL SIGFRIDSSON - Sylvia's mother
10.AMEK DUO - Det jeg føler for dig
11.KIM & OLA - Mitt liv
12.PEGASUS - Se meg, la meg
13.FOUR JETS - Jeg har lekt i lyset fra solen

JUKEBOX UKE 32:

1.  ANITA KARSLEN - Kommer kommer ikke
2.  ANITA KARLSEN - 57' Chevrolet
3.  BECCA - Såmmår i bøgda
4.  BECCA - Ringen din
5.  BACHE GABRIELSEN BAND - Elsker elsker ikke
6.  BACHE GABRIELSEN BAND - Kommer en kommer flere
7.  BABBES - Sterke vinger
8.  BABBES - Dans
9.  AXSANG - The birds and the bees
10.AXSANG - Är du min älskling än
11.AUDIENS - En sång om kärlek
12.AUDIENS - Fangens sang
13.ATTEN FJORTEN - Ta det rolig
14.ANITAS ORKESTER - Har jeg sagt deg

UKENS PROGRAM UKE 33: Lasse Johansen i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Lasse Johansen der han hyller Vidar Sandbeck med å tolke en rekke av hans kjente og litt mindre kjente komposisjoner.

Plata til Lasse har fått tittelen "I Vidar Sandbecks rike" og her finner vi totalt 13 av Vidar sine gamle viser, innspilt i tidsriktige versjoner med Lasses unike måte å formidle sang og musikk på. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt byr jeg på to låter fra trønderske Four Jets som de spilte inn i 1985.

I tillegg blir det mye ny musikk i ukens sending, blant annet fra Scotts, Sandins, Highlights, Elvetuns og Terkel Arrildt.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 14.AUGUST KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN

Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

KJØP PLATA TIL LASSE JOHANSEN FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Lasse Sigfridsson - Back in Nashville

Reklame | CDON

Lasse Sigfridsson, tidligere kjent fra Lasse Stefanz, har i sommer sluppet sitt nye album "Back in Nashville" som er hans andre produksjon som er innspilt i Nashville.


Det var i 2015 at Lasse for første gang dro til Nashville for å spille inn plate. Det ble en såpass fin og positiv opplevelse for Lasse at han valgte å gjøre det samme nå i 2018. Dermed har han nå levert ei hel plate med countryinspirerte låter med Nashville-baserte musikere som bidrar på kompet, mens Lasse synger like mykt, behagelig og følsomt som han alltid har gjort. Vi finner både svenskspråklige og engelske låter på plata, noen kjente travere og noen helt nyskrevne spor.

Plata inneholder totalt 14 låter, hvorav tre duetter sammen med sønnen Emil, barnebarnet Ängla og den amerikanske countrystjernen Trenna Barnes. Vi finner kjente titler som "Sing me back home", "Det regnar och regnar" og "Ännu blommar våra rosor" på plata, pluss noen nye bekjentskaper som "På samma scen", "Du gör mig bättre" og "När man vet att man tror". Produsent for det hele har vært Marcus Persson, "Dansbandskungen" fra Skara.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Jag far från Waco - Opprinnelig en amerikansk komposisjon signert Ronnie Dunn og Terry McBride. En ganse uptempo, frisk og fengende låt med mye countrypreg som også minner litt om Lasse Stefanz sin stil på deres nyere utgivelser. For min del ble dette den store favoritten på plata.

Hemåt i natten - En litt mer balladepreget låt igjen, veldig fin og iørefallende, og denne har også en god slump med country i bunnen. Opphavsmann- og kvinne her er Dan Hylander og Maria Blom.

Sylvia's mother - En skikkelig frisk og artig versjon av Dr Hook sin gamle hit, her har man skrudd opp tempoet betraktelig på en låt som til vanlig er kjent som en ganske seig ballade og laget en heftig bugglåt av den. Her har Lasse også med seg sin sønn Emil på duett. Blant coverlåtene på plata syns jeg dette er den aller beste og den som skiller seg mest ut.

Lasse er kjent for å synge bra og for å lage gode plater, for det har jo blitt noen solo-utgivelser etter han forlot LS-skuta. Jeg syns han er flere hakk bedre enn sitt gamle band, og jeg føler han har gjort et veldig riktig valg med å satse solo etter at samarbeidet skjærte seg med hans gamle bandkompiser. Flere og flere har disse årene fått opp øynene for hvilken flott og undervurdert sanger Lasse egentlig er. Så den nye plata er veldig hyggelig å lytte til, den klinger fint i ørene og på flere av låtene kan man også kjenne at det rykker i dansefoten. Terningmessig vil jeg gi Lasse en solid 5`er for "Back in Nashville", et album jeg kan anbefale varmt til både dansefolket og de som foretrekker country, for det er nok musikk som jeg tror vil tiltale et bredere publikum enn kun dansebandfansen. Bra jobba Lasse, jeg gleder meg allerede til neste produksjon!

Besøk Lasse Sigfridsson sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Gitarist søkes

En nystartet duo fra Lillehammer-området har sendt oss denne etterlysningen der de søker etter en gitarist som kan bli med i gjengen.

Det man ønsker er en gitarist som kan traktere både solo og diverse annet gitarspill, og som kan være med på omkring 2-3 spilleoppdrag i måneden. Duoen spiller både country, danseband, rock og diverse coverlåter. Duoen kaller seg Lost & Found og består for tiden av Thor Andrè Holt(tidligere Jetz og Focus Band) og Geir Olav Romskaug.

Ved interesse ta kontakt på e-post til thorandre6@hotmail.com.

For Swingende-Toppen(Avstemming) August 2018

Slik avgir du stemme på For Swingende-Toppen:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN(TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 1.september kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1. INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
2. RUNE RUDBERG BAND - Fine du
3. HILLJACKS - Redneck blood
4. IVAN SØRENSEN - Den du er
5. MONA-JILL BAND - Nu kör vi
6. AMEK DUO - Det jeg føler for dig
7. KIM & OLA - Mitt liv
8. PEGASUS - Se meg, la meg

For Swingende-Toppen(Resultat) Juni & Juli 2018

For Swingende-Toppen for juni og juli ble vunnet av Ingemars med låten "Vil du gjæra mæ gla". Her følger hele resultatlista:1 ( 1 )  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 24% av stemmene (13 mnd)​
2 (NY) RUNE RUDBERG BAND - Fine du - 23% av stemmene
3 ( 2 )  HILLJACKS - Redneck blood - 17% av stemmene (5 mnd)
4 ( 3 ) IVAN SØRENSEN - Den du er - 13,5% av stemmene
5 ( 5 ) MONA-JILL BAND - Nu kör vi - 9% av stemmene​ (1 mnd)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 ( 3 ) SOLONGAN - Nyanser - 7,5% av stemmene (1 mnd)
7 (NY) BIFFEN & STREKEN - Jajamen - 3% av stemmene
7 (NY) LIS & PER - Kærlighed - 3% av stemmene (1 mnd)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE LIV HØIHOLT FRA LILLESTRØM.
 

Stem fram lista for august via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Larz-Kristerz - Det går bra nu

Svenske Larz-Kristerz kom tidligere i sommer ut med albumet "Det går bra nu" som er ei fin plate med mange gode kvaliteter og mye dansbar musikk der 70 tallets svenske dansebandstil fortsatt ligger i bunnen, selv om det i hovedsak dreier seg om nyskrevne låter.


Älvdalens store sønner på dansebandfronten har vært en eneste stor suksess etter at de vant Dansbandskampen i 2008. Fra å stort sett covre gamle, 70 talls dansebandlåter på sine første plater, så har de gått mer og mer over til eget og nyskrevet materiale på platene som har kommet etter Dansbandskampen, men stilen og soundet har fortsatt mye av 70 tallet i seg.

Den nye plata inneholder totalt 13 låter og en av de mest aktive låtskriverne på plata er Søren Sulo Karlsson, men vi finner også låter fra Peter LeMarc og Eva Eastwood for å nevne noen. I tillegg så medvirker også Idde Schultz på en duett, ei dame som vanligvis ikke befatter seg med dansebandmusikk. Og stilmessig er det god variasjon fra låt til låt, både uptempo bugglåter og mer følsomme ballader igjen, men alt sammen er dansbart så det holder. Produsent har forøvrig også vært tidligere nevnte Søren Karlsson som har vært med på og forfinet Larz-Kristerz sitt musikalske uttrykk, enten det gjelder rock'n roll, country eller ballader.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

En pilsner i juni - Dette ble kanskje min aller største favoritt på plata, en middels tempo danselåt som er signert Peter Larsson og Søren Karlsson.

40 mil - Et av de kanskje mest uptempo sporene på plata, en glad og heftig bugglåt som er skrevet av Søren Karlsson ene og alene. Dette ble også en av mine topp 3-favoritter på denne plata. 

Vem ska älska dig i vinter - En fin og behagelig låt med innslag av både blues og rockabilly, låten går i middels tempo og opphavsmenn er Peter LeMarc og Søren Karlsson.

Larz-Kristerz har nok en gang levert en meget sterk og god produksjon, her finner vi danseglad musikk som jeg tror de fleste dansebandtilhengere vil sette pris på. Flere vokalister medvirker og hele plata har et behagelig og autentisk lydbilde når man sammenligner med slik dansebandmusikken i Sverige låt på 70 tallet, som alltid har vært Larz-Kristerz sitt musikalske og stilmessige utgangspunkt. Låtvalget har også vært riktig så vellykket, med fin miks av både rock'n roll, country, dansebandlåter og ballader, med andre ord noe for enhver smak uansett hva slags dansestil man foretrekker. Terningmessig syns jeg plata fortjener en solid 5`er, og for deg som ikke har hørt Larz-Kristerz før så vil jeg anbefale deg å sette deg litt inn i bandets diskografi, ihvertfall via Spotify, for her er det mye bra å plukke i. For dere som har hørt de andre platene til gutta, så er jeg bombesikker på at dere vil like denne også. Stilen og uttrykket er som før, selv om de kanskje har finpusset enda litt mer på særpreget sitt på denne plata. Meget bra er det uansett.

Besøk Larz-Kristerz sin hjemmeside
BESTILL PLATA TIL LARZ-KRISTERZ PÅ CD FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)
BESTILL PLATA TIL LARZ-KRISTERZ PÅ VINYL FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Spilleliste uke 31 - 2018

Her er spillelisten for uke 31 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  MATZ BLADHS - Aj aj aj (jag svävar i det blå)
2.  HÖILANDS - Juliette
3.  SAMZONS - Fools fall in love
4.  SAMZONS - När du säger du är min
5.  BRUNO SKOGMANN & SPECTRUM - Gratulerer kjære
6.  BRUNO SKOGMANN & SPECTRUM - Hvad hender
7.  TOBIAS LARSSON - Jägarinna
8.  LARZ-KRISTERZ - En pilsner i juni
9.  LARZ-KRISTERZ - 40 mil
10.LARZ-KRISTERZ - Vem ska älska dig i vinter
11.BLIXTERS - My beautiful south
12.SIMONS & SONJA STJÄRNQVIST - Det finns en plats
13.KIKKI BETTAN LOTTA - Sångerna som för oss tätt tillsammans

JUKEBOX UKE 31:

1.  ANDANTE - Cheerio
2.  ANDANTE - Sommeren med deg
3.  ALL KINDS - Syver i Armodbråta
4.  ALL KINDS - You and me
5.  ALBATROSS - Elenore
6.  ALBATROSS - Sommeren 69
7.  AD ASTRA - Det svir i kropp og sjel
8.  AD ASTRA - Vent på meg
9.  AAGE OLSEN - Min Helen
10.AAGE OLSEN - Finnskogen
11.2RILS(TORIL SKIPPERSTØEN) - Sommerkveld ved Glomma
12.2RILS(TORIL SKIPPERSTØEN) - Huldrejenta
13.2GETHER - Lady rock'n roll
14.2GETHER - Visst kan man elske dypt på avstand
15.2+2+2 - Lukk døra
16.2+2+2 - Sov ut i morgen

UKENS PROGRAM UKE 32: Lasse Sigfridsson og FS-Toppen i For Swingende

Reklame | CDON

Nå er ferien over i For Swingende og vi er tilbake med ordinære sendinger. I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Lasse Sigfridsson i tillegg til For Swingende-Toppen for juni og juli.

Lasse Sigfridsson kom på forsommeren ut med et Nashville-produsert album med tittelen "Back in Nashville". Der finner vi både nyskrevne låter og flere kjente covers, alt sammen produsert i countrymusikkens hjemby og er dermed nesten like mye ei countryplate som ei dansebandplate, men likevel med høyst dansbar musikk. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for juni og juli er også avsluttet nå, og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som går videre. Jeg presenterer også tre nye utfordrere til lista for august, og utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Amek Duo, Kim & Ola og Pegasus.

I tillegg byr jeg også på en helt ny låt fra Picazzo og en gammel 70 talls traver med Four Jets i ukens program.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 7.AUGUST KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

KJØP PLATA TIL LASSE SIGFRIDSSON FRA CDON VIA DENNE LINKEN
Besøk Lasse Sigfridsson sin hjemmeside

Lasse Johansen hyller Vidar Sandbeck - igjen

Reklame | CDON

I sommer har visekunstner og danseband-veteran Lasse Johansen spilt inn et nytt hyllestalbum til Vidar Sandbeck i anledning Sandbecks 100 års jubileum nå i 2018.

Lasse har også tidligere utgitt et album med Sandbeck-viser, dette skjedde i 1988, og mange av låtene på den plata finner vi i nyinnspilling på den nye plata som forøvrig bærer tittelen "I Vidar Sandbecks rike".

Lasse og Vidar var gode venner da Vidar levde og på den nye plata finner vi også en ny Sandbeck-vise som aldri har vært innspilt med Vidar før, men hvor Sigmund Groven har laget melodien mens Vidar skrev teksten i forbindelse med en novellefilm som NRK produserte på 80 tallet med utgangspunkt i Vidar sin selvbiografiske roman "Fy skam deg". Ved en ren tilfeldighet fikk Lasse høre om denne komposisjonen som bare hadde blitt liggende urørt i ei skrivebordskuffe hjemme hos Groven, og fikk lov til å spille den inn på sitt nye album.

Ellers består plata av totalt 13 låter, ikke bare de store landeplagene til Vidar, men også et knippe av de litt mindre kjente visene hans. Her finner vi både "Tre små kvitveis", "Bildilla", "Dakota-Kalle" og "Grundsetmartn" for å nevne noen.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere tre av de mest dansbare låtene på plata i løpet av august måned.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Paul Paljett - Anden i lampan

70 talls helten Paul Paljett, alias Paul Sahlin, er i høst aktuell med nytt album med nyinnspillinger av gamle hits. Som en forsmak på dettee så har Paul nå sendt ut singelen "Anden i lampan".

"Anden i lampan" var en suksesslåt med Paul Paljett i 1977 da den var en av låtene på albumet "Mumbo Jumbo". Drøyt 40 år senere gjør Paul nytt arrangement på låten og spiller den inn med 2018-sound, men likevel ikke så altfor ulikt originalen. Plateselskapet spår at dette vil bli en stor favoritt blant buggerne rundt i Sverige, og det er det mye mulig de får rett i.

Låten ble også utgitt på en singel i 1976 i tillegg til at den lå med på albumet som kom året etter, og den er skrevet av Paul Paljett i samarbeid med Torgny Söderberg. Det hele er en uptempo bugglåt med mye saksofon i kompet, med andre ord et ganske så tradisjonelt, svensk dansebandarrangement.

Her i For Swingende får du høre låten på radioen i løpet av høsten.

Dansetur til Thailand

Fra 10. til 15.november arrangerer New Nordic Group dansetur til Thailand sammen med en rekke flotte og velkjente band og artister innen dansebandgenren samt noen fra lignende genre som også bør kunne danses til.

De som opptrer under disse dagene er Mr Ray, Hanne Mette Gunnarsrud, PK Støbakk, Odd Arne Sørensen, Lena Teigen, Neil Wilde, Torgeir Hansen fra Torgeir & Kjendisene, Andreas Holø fra Sears Crossing og Lasse Sigfridsson.

Prisen for turen er fra kr. 13426,- og hele turen varer i 10 dager, selv om selve dansegalla-opplegget kun varer i 6 av dem. Prisen inkluderer både flybillett, transfer til og fra flyplassen i Thailand, inngang til alle dansekveldene inkludert mat fra buffet, poolparty, frokoster, overnatting og tilgang til alle fasilitetene til New Nordic.

Turen går til Jomtien i Thailand og dansen på kveldstid starter klokka 19:30 og varer til klokka 23 hver kveld, mens dørene åpnes klokka 18 og buffeten serveres fra klokka 18:30.

For bestilling og mer info kan du enten ringe Asiaspesialisten på tlf. 33 50 23 00 eller sende e-post til post@asiaspesialisten.no

Du finner også mer info om turen på www.asiaspesialisten.no/dansegalla-2018