hits

Spilleliste uke 39 - 2017

Her er spillelisten for uke 39 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  FOXIE - Lite mera
2.  RENÈ FRANZ - Guldbryllupsvalsen
3.  BONANZA - Blir du min ikveld
4.  BONANZA - Sjøormen
5.  PETER TERPAGER - Ben hofter
6.  PETER TERPAGER - Espanja manjana
7.  NINNAS - Jag stänger grinden när jag går
8.  NINNAS - Om du vill ha kärlek
9.  NINNAS - Tredje gången gillt
10.DIXY - En slant til trikken hjem
11.SVEN-INGVARS - Om jag kan få dig att förstå
12.ROLAND CEDERMARK - Lambeth walk
13.ODDMUND JENSEN - Siste dansen

JUKEBOX UKE 39:

1.  BROSCHANS - Hippe Hege
2.  BROSCHANS - Menn av hjertet
3.  BUGGES FIRO - En sådan sommer
4.  BUGGES FIRO - 6.september
5.  BUSSBANDET -Møt mæ ned ved havna
6.  BUSSBANDET - Livets lykkehjul
7.  BRITANNIA - Gikk for gull
8.  BRITANNIA - Fra gård til gård
9.  BRIS - Jentene i Sunnhordland
10.BRIS - Ein liten sjangse te
11.BRASK & BRAM - Ensom manns dilemma
12.BRASK & BRAM - Kom kom kom
13.BREEZE BAND - Kunne vorri vi
14.BREEZE BAND - Liv i en vinterkropp
15.BONANZA - Blir du min ikveld
16.BONANZA - Så lenge du lever

Ninnas - Vår egen vägSvenske Ninnas er ute med albumet "Vår egen väg" i disse dager som i mine ører er deres beste utgivelse hittil.

Ninnas har sitt utspring i traktene rundt Trelleborg i Skåne og består av ekteparet Ninna og Mats Lindgren sammen med Ivan Tcvetkow, Fredrik Lindbäck og Anton Dimitrov. Bandets spillestil er mogen og tradisjonell dansebandmusikk, med mye originale låter på repertoaret, noen skrevet av bandet selv, andre av eksterne låtskrivere blant de fremste i Sverige.

Den nye plata inneholder totalt 13 låter og er utgtt i samarbeid med det norske plateselskapet Tonal i regi av Micke Lövdalen. Micke er også delaktig i noen av låtene på plata, mens produsent for det hele har vært Jörgen Andersson som har styrt spakene med stødig hånd i velkjente Emmy-studion i Kristianstad hvor en rekke danseband har gjort innspillinger gjennom årenes løp.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Jag stänger grinden när jag går - En vakker, melodiøs og veldig stemningsfull ballade som ble min store favoritt på plata første gangen jeg hørte den. Dette mesterstykket av en låt er skrevet av Pernilla(Ninna) Lindgren selv sammen med Micke Lövdalen.

Om du vill ha kärlek - Dette ble Ninna sin ønskelåt i forbindelse med intervjuet jeg gjorde med henne i forkant av denne presentasjonen. Dette er en swing/bugg-låt med tekst og melodi av Mats Larsson og Peter Nord, to meget dyktige låtskrivere innen dansebandmiljøet i Sverige.

Tredje gången gillt - Dette er en låt som Ninna også ytret ønske om at jeg skulle spille, og jeg likte den såpass godt selv også at jeg mer enn gjerne tok med denne også blant de tre jeg pleier å velge ut til hver platepresentasjon her i For Swingende. Opphavsmann & kvinne her er Pernilla Lindgren sammen med Micke Lövdalen her også. En forholdsvis uptempo låt med god dansetakt og med veldig fengende melodilinjer.

Jeg må bare si at Ninnas imponerer meg stort med denne produksjonen, her er det bare sterke og gode låter, alle er de hundre prosent dansevennlige og alt låter helt topp på alle måter: Flott vokal fra Ninna og den mannlige vokalisten som bidrar innimellom, teknisk og musikalsk låter det både friskt og balansert, lydbildet er klokkeklart og fyldig, men ikke overlesset, og med ekte lyd fra både gitarer og trekkspill. Så det er bare superlativer å komme med når jeg skal bedømme "Vår egen väg", og dermed er det meg også en sann glede å dele ut toppscore på terningen til Ninnas denne gangen, nemlig en skinnende blank 6'er. Jeg kan herved titulere meg selv som Ninnas-fan! Nå håper jeg bare det finnes en eller annen arrangør der ute som vil engasjere Ninnas til en spillejobb her i Norge, slik at de får vist seg fram for det norske publikummet også, for det fortjener de virkelig! Bra jobba alle sammen, dette albumet står det respekt av!

Besøk Ninnas sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL NINNAS FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(NORSKE KUNDER KAN HANDLE TOLLFRITT FOR INNTIL 350 NOK INKL FRAKT)

For Swingende på Nea Radio

Fra og med førstkommende helg(30.september) så vil For Swingende også bli å høre på Nea Radio i Trøndelag, som regnes som Norges største og mest populære lokalradio.

Nea Radio dekker hele Sør-Trøndelag samt de nordlige delene av Nord-Trøndelag til Meråker og nesten opp til Steinkjer og sender både på FM og DAB. Nea Radio kommer til å sende For Swingende natt til lørdager mellom midnatt og klokka 01:00. Det blir reprise natt til søndager klokka 02:00.

Mitt andre radioprogram, Fra Svensktopp til Rock'n Roll vil også bli å høre på Nea Radio, dette vil bli sendt natt til søndager mellom midnatt og 01:00.

Jeg ser fram til å samarbeide med Nea Radio og ønsker alle trønderske lyttere hjertelig velkommen til mine sendinger!

Besøk Nea Radio sin nettside
HØR NEA RADIO PÅ NETTRADIO VIA DENNE LINKEN

UKENS PROGRAM UKE 39: Ninnas i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Ninnas i tillegg til et intervju med vokalist Ninna Lindgren over Skype.

Ninnas kom i sommer ut med albumet "Vår egen väg" som er ei meget sterk og god plate med mange nyskrevne dansebandlåter av det tradisjonelle slaget, men også med et par velvalgte covers innimellom. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter inkludert et intervju med Ninna Lindgren over Skype, som du også kan lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka bandet Bonanza fra Telemark og hører et par låter som de spilte inn en eller annen gang på 80 tallet.

Ellers byr jeg på musikk fra blant andre Foxie, Renè Franz, Peter Terpager og Oddmund Jensen.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Ninnas sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL NINNAS FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(NORSKE KUNDER KAN HANDLE TOLLFRITT FOR INNTIL 350 NOK INKL FRAKT)


 

Spilleliste uke 38 - 2017

Her er spillelisten for uke 38 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  MONA G - The last thing on my mind
2.  TORRY ENGHS - Hippie Hege
3.  ESPEN HAGEN OLSEN - Dagdrivervise
4.  SVEN-INGVARS - Månskensnatt i Åmotfors
5.  HANNE METTE - Skyld deg selv
6.  HANNE METTE - Hånda på Bibelen
7.  HANNE METTE - I et annet liv
8.  SVEN-ERICS - Costa Brava
9.  SVEN-ERICS - It's so crazy
10.CHRISTINA SMITH LANGTOFT - Flyver ud flyver væl

JUKEBOX UKE 38:

1.  BIFFEN & STREKEN - Aldri mer
2.  BIFFEN & STREKEN - I feel blue
3.  BONDEN - Det beste i livet er gratis
4.  BONDEN - Dot meg her
5.  BJØRNS ORKESTER - Haraball i skogen
6.  BJØRNS ORKESTER - Køntrimusikk
7.  BENTE LIND - Jeg drømmer om en natt med Julio Iglesias
8.  BENTE LIND - Some old California memories
9.  KJELL KARLSENS ORKESTER MED BENTE BRØNMO - Vi ses i september
10.KJELL KARLSENS ORKESTER MED BENTE BRØNMO - Kjære minner
11.BEEMS - Hør hva jeg sier min venn
12.BEEMS - Naturens barn
13.BECCA - Frøken Lakenskrekk
14.BECCA - Tarzan
15.BACHE GABRIELSEN BAND - Der vannliljen blomstrer
16.BACHE GABRIELSEN BAND - Neste gang det blir sommer

Renè Franz - Guldbryllupsvalsen

Den danske sangeren Renè Franz er ute med ny singel i disse dager, denne gang i valsetakt, nemlig "Guldbryllupsvalsen".

Dette er en koselig og iørefallende ballade i valsetakt som er skreddersydd til alle som feirer gullbryllup, og dermed har den også en stil og et preg som passer best for "de som har levd ei stund". Melodien er laget av Peer Damsgaard Henriksen mens Renè Franz har skrevet teksten. En litt annerledes låt enn det vi har hørt fra denne mannen tidligere, men han synger like godt som før og produksjonen er også riktig så bra, med et luftig og fint arrangement med trekkspillkomp og flott koring.

Hva Renè Franz angår så har han jobbet som musiker i over 30 år og har blant annet 10 års fartstid fra det danske dansebandet Casino. 

Her i For Swingende satser jeg på å spille låten på radioen i kommende ukes program, altså i uke 39-2017.

Besøk Renè Franz sin hjemmeside

BILDESERIE: Eldorado på Bydansen i Moelv

Onsdag den 20.september spilte dansebandduoen Eldorado på den tradisjonelle Bydansen på Folkets Hus i Moelv, der det er dans hver onsdag med ulike band, duoer og soloartister på menyen.

For Swingende var også innom dansen i halvannen time og lyttet til tonene fra Eldorado som består av Totenjenta Merethe Telum og hedmarkingen Morten Bjerke. Det var omkring 70 personer tilstede da undertegnede var innom, etter hva vi fikk opplyst fra arrangøren.  Eldorado gjorde etter min mening en meget bra opptreden med god og akkurat passe høy lyd. Merethe har ei fin stemme med en kvinnelig og behagelig klang, mens Morten også bidrar med litt vokal innimellom. De stiller også med et topp moderne høyttaleranlegg som gir publikum en klar og ren lyd, mye bedre enn mye annet jeg har hørt på lignende steder. Repertoarmessig var de veldig varierte, alt fra Elvis og Sie Gubba til mer tradisjonelle dansebandlåter igjen, stort sett ganske kjent materiale. De kunne til og med by på fire runder med ringdans, noe som er genialt for oss som er for sjenerte til å by opp til dans på vanlig måte. Så alt i alt et meget bra arrangement og ståkarakter til musikerne fra undertegnede her i For Swingende.

Under følger en liten bildeserie jeg tok på lokalet, beklager noe dårlig kvalitet på en del av bildene, men de ble tatt med et enkelt og ukomplisert mobilkamera:

(Foto: Thomas Neraasen)Hanne Mette - Jentekveld


Solørjenta Hanne Mette Gunnarsrud og hennes band kom i juni i år ut med albumet "Jentekveld", noe som er Hanne Mette sin fjerde utgivelse etter hun hoppet av Contrazt-karusellen og startet sitt eget band.

Hanne Mette holder stand som en meget stødig og profesjonell vokalist og frontfigur også på "Jentekveld", som er ei plate som inneholder både nyskrevne låter og et knippe velvalgte covers. Dansbarheten er ivaretatt på samtlige låter og stilmessig er det tradisjonell dansebandmusikk vi snakker om her, men med litt mer moderne preg enn hos mange av de andre ordinære dansebandene i landet.

Ellers så har hun i bandet sitt med seg følgende besetning nå i 2017: Johnny Enger på keyboard, Hallgeir Lie på gitar, Anders Lauten på trommer og Eivind S.Woxen på bass.

Plata består forøvrig av totalt 15 spor og blant en rekke spennende, nyskrevne låter(de fleste med svensk opphav) vil du garantert også kjenne igjen titler som "Da jeg behøvde deg mest" og "Mirror mirror up on the wall". Fin miks av ballader og swinglåter, og bra variasjon også rent stilmessig. Produsent for det hele har vært velkjente Lars Espen Skogvold.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Skyld deg selv - En ganske rocka og uptempo låt som passer perfekt til bugg og swing. Melodien er skrevet av svenske Linda Marie Ekström og den norske teksten er skrevet av trommisen i bandet, Anders Lauten. Helt klart et av høydepunktene på plata etter min mening.

Hånda på bibelen - En låt som kanskje er enda kjappere i svingene enn den forrige og som opprinnelig er laget av den amerikanske countrysangeren Travis Tritt. En litt småfrekk tekst, nesten litt i stil med "Fru Johnsen" fra 60 tallet, men likevel med et noe annet utgangspunkt. Uansett en av mine favoritter på plata dette også, en skikkelig genistrek av en låt.

I et annet liv - En litt mer "nedpå" låt igjen, men ingen ballade dette heller. Den er også ganske poppreget og er skrevet av Andreas Åhlin, Henrik Sethsson og Anders Lauten.

Nok en gang imponerer Hanne Mette med både låtvalg, produksjon, vokalprestasjon og det aller meste på denne plata. Det er meget bra alt sammen, og hun er helt klart en av de beste vokalistene vi har i den norske dansebandbransjen nå i 2017. Det er lite negativt å sette fingeren på på denne plata, selv om noen låter kanskje stikker seg litt mer fram enn andre, men ingen av dem er verken dårlige eller overflødige. Jeg syns Hanne Mette fortjener en sterk 5`er for denne produksjonen, hun burde vel egentlig hatt 6, men jeg velger å moderere meg en smule, selv om jeg ikke kan si helt konkret hva det egentlig er jeg trekker henne for. Uansett, plata anbefales på det varmeste, her har du masse godt stoff å fylle en dansekveld med. Det er bare å bøye seg i støvet for Hanne Mette og hennes team, nå må jeg snart komme meg ut for å høre denne gjengen live også, for det har jeg fortsatt til gode...kanskje i 2018...!

Besøk Hanne Mette sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

UKENS PROGRAM UKE 38: Hanne Mette og Hyllestkonsert for Torry Enghs og Sven-Ingvars i For SwingendeI ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Hanne Mette Gunnarsrud i tillegg til at du også får høre et innslag med noen av de involverte i hyllestkonserten for Torry Enghs og Sven-Ingvars på Skreia den 21.oktober.

Hanne Mette Gunnarsrud kom tidlig i sommer ut med albumet "Jentekveld", ei veldig sterk og god plate med høy dansbarhet og med både nyskrevne låter og noen covers. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Vi får også besøk av både Sigbjørn Hemstad, Tommy Øiamo og Espen Hagen Olsen i studio, alle tre er de involvert i den forestående hyllestkonserten for Torry Enghs og Sven-Ingvars i Østre Toten Kulturhus på Skreia den 21.oktober. Og det er nettopp denne konserten vi skal snakke om i ukens sending. Er du nysgjerrig på hva vi pratet om, så kan du allerede nå høre innslaget via Youtube-videoen nederst i denne saken, men ønsker du å høre musikken vi spiller også, så må du høre på radiosendinga.

I nostalgihjørnet vårt møter vi svenske Sven-Erics og hører et par låter som de spilte inn i 1977. Jeg byr også på en helt ny innspilling fra Mona G og en forholdsvis ny låt fra ei dansk sangerinne ved navn Christina Smith Langtoft.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Hanne Mette sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL HANNE METTE FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)


HØR INTERVJU OM HYLLESTKONSERT FOR TORRY ENGHS OG SVEN-INGVARS:
 

Spilleliste uke 37 - 2017

Her er spillelisten for uke 37 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  BJØRNS ORKESTER - Danse i det fri
2.  ELDORADO - Frydenlund
3.  ELDORADO - Southern streamline
4.  ELDORADO - Enkel mænn
5.  PK & DANSEFOLKET - Ka en ikkje veit
6.  PK & DANSEFOLKET - Grandiosa
7.  PK & DANSEFOLKET - 60 mil te'bake
8.  SANDSVÆRGUTTA - Hey let's go
9.  SANDSVÆRGUTTA - Lørdagskveld
10.DAGFINN GÅRDEN - Jeg savner deg
11.FOREMEN - Langs hver en vei

JUKEBOX UKE 37:

1.  ARNE MØRCH - Lille Lilli-Ann fra Lillesand
2.  ARNE MØRCH - Frøken Johansen og jeg
3.  BABBES - Lille Terje
4.  BABBES - Simsalabim
5.  AXSANG - Good luck charm
6.  AXSANG - Rocking and reeling
7.  AUDIENS - Oklahoma
8.  AUDIENS - Världens lyckligaste par
9.  ATTEN FJORTEN - Rocken er inn
10.ATTEN FJORTEN - Alene igjen
11.ARNSTEINS - Superveteranan
12.ARNSTEINS - Arnsteins gamle trækkspæll
13.OLE IVARS - Alle vakre jenters hambo
14.OLE IVARS - Klarinettpolka
15.ARNE STRØMBERGS - Hils fra oss
16.ARNE STRØMBERGS - Bygda vår

PK & Dansefolket - Rein magi
PK Støbakk og hans Dansefolk er aktuelle med nytt album nå i 2017, ei plate som markerer bandets 15 års jubileum og som for meg er "Rein magi" å lytte til...

"Rein magi", som også er tittelen på plata, inneholder som vanlig i hovedsak nyskrevne låter som jeg antar også denne gangen er signert PK selv sammen med hans faste høyre hånd og produsent, Eirik Molnæs Husabø...jeg skriver "antar" fordi jeg ikke har noe cover tilgjengelig hvor opphavsmenn og annen info om produksjonen står nevnt. Plata inneholder ihvertfall 12 låter, hvor jeg finner et par covers fra Chris Isaak og gruppa Matchbox, i form av "Blue darling" og "Rockabilly rebel", med andre ord coverlåter som ikke direkte er oppbrukt av andre danseband, noe som er positivt. Ellers så toucher PK også denne gangen innom mange ulike tema, både humor og alvor og et og annet ordspill innimellom. 

Plata går i velkjent PK-stil, det vil si høyst dansbar musikk med sterkt preg av country, innimellom noen veldig følsomme og litt småsåre ballader, slik PK alltid har hatt med på sine plater, mens det også brytes opp med noen freske og humørfylte swinglåter slik at både danserne og lytterne får sin del av kaka. PK synger som vanlig på sin velklingende sunnmørsdialekt, og du som har likt det PK'en har laget tidligere, vil garantert like "Rein magi" også.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ka en ikkje veit - En fresk og uptempo låt som nesten har litt cajunpreg over seg enkelte steder, en veldig fengende og glad låt som har litt av samme tematikken som "Heng deg på" fra en av bandets tidligere plater, nemlig linedance. Dette ble en av mine favoritter på plata, en låt som fester seg lett i hodet og som bør lokke alle danseglade ut på gulvet, enten du er linedancer eller swing/bugg-entusiast.

Grandiosa - En artig og humoristisk hyllestlåt til Stranda sin store stolthet, frossenpizzaen Grandiosa. Dette er jo PK sin hjembygd og derfor absolutt på sin plass at han lager en hyllest til denne megapopulære matretten, men jeg aner også et lite ordspill innimellom tekstlinjene her, uten at jeg skal utdype det noe nærmere. Men hør på låten, så skjønner du garantert hva jeg mener...! Tempoet er også her ganske kjapt og dermed en fin swing- og bugglåt dette også.

60 mil te'bake - Dette er en låt som føyer seg inn i rekken av PK sine mange "kjørelåter", som han alltid har pleid og hatt med minst èn av på hver plate. På denne plata kan jeg faktisk telle til hele to kjørelåter, men dette ble min favoritt blant de to og også blant alle de andre sporene på plata. Låten er sterkt countryinspirert og har ei god dansetakt som burde funke bra til både swing, bugg og linedance denne også.

Nok en gang har PK skutt innertier med sitt nye album, han holder stand som en av landets fremste formidlere og ikke minst låtskrivere innen dansebandgenren. Tekstene og melodiene holder alle sammen meget høy kvalitet, han er en guru til å skrive gode tekster og melodiene som "Mister Husabø" har komponert er som vanlig som skreddersydd til PK sine tekster. Produksjonsmessig er det også ei plate som plasserer seg helt i toppskiktet, og det er bare å hente fram 6'eren på terningen nok en gang, for dette er helt topp på alle måter, selv om jeg må innrømme jeg er en smule inhabil i denne sammenheng da PK & Dansefolket alltid har vært en av mine personlige favoritter innen denne genren helt siden de startet opp i 2002. Men, jeg tror nok alle må innrømme at dette er bra, selv om man også prøver å se litt objektivt på det hele. PK har uansett all grunn til å være stolt av sitt 15 års jubileumsalbum "Rein magi". Og du som leser dette kan trygt skaffe deg plata eller høre på det hele via Spotify og lignende plattformer, for jeg tror neppe du blir skuffet.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK) 

Intervju med Arne Mørch september 2017

HØR INTERVJU MED ARNE MØRCH VEDR. HANS NYE ALBUM "ET BEDRE LIV":

 

Intervju med Ninnas august 2017

HØR INTERVJU MED NINNA LINDGREN I NINNAS VEDR. DERES NYE ALBUM "VÅR EGEN VÄG":

 

Spilleliste uke 36 - 2017

Her er spillelisten for uke 36 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  TOM NORDBLOMS - Lelångebanan
2.  LENE HOLME - Fru Hansen
3.  TRØNDERKAILLAN - Når countryn kom til Trondheim
4.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ glad
5.  SHANE MORKIN - Nattens sidste melodi
6.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
7.  HOLIDAYS - Sköma Värmeland
8.  HOLIDAYS - Om du vill
9.  HOLIDAYS - Vårt cafè
10.BJØRNS ORKESTER - Countrygjengen
11.JANDERS - Min Ann Marie
12.TERKEL ARRILDT & VIVI SYDENDAL - Den kolde skulder
13.BERTH IDOFFS - Man ska leve för varandra
14.HÖGTRYCK - Vinter vår eller sommar

JUKEBOX UKE 36:

1.  ARNE KOLSRUD OVEREN - Mine damer
2.  ARNE KOLSRUD OVEREN - Broder'n
3.  ANNE LISE FURUHAUG - Tusen och en natt
4.  ANNE LISE FURUHAUG - Skaidi(Der elvene møtes)
5.  ALBATROSS - Albatross
6.  ALBATROSS - Motorsykkel Mari
7.  ARISTOCATS - The cowboys rides away
8.  ARISTOCATS - Tennessee waltz
9.  ARIOS - I min drøm
10.ARIOS - I mitt vogntog
11.ARCTIC BAND - Havet si datter
12.ARCTIC BAND - Nordens Paris
13.ANNE NØRDSTI - Je kjem fra Stange
14.ANNE NØRDSTI - Hi og ho
15.ANNE MARIE SØRUM(TIDL. KNUTRUD) - Gi meg mer av deg

Intervju med Eldorado September 2017

HØR INTERVJU MED MERETHE TELUM OG MORTEN BJERKE I ELDORADO:

Intervju med Bjørns orkester August 2017

HØR INTERVJU MED MATHIAS KALVATSVIK I BJØRNS ORKESTER:

 

Intervju med Tone-Camilla Solheim August 2017

HØR INTERVJU MED TONE-CAMILLA SOLHEIM:

PK & Dansefolket og Eldorado i For SwingendeI ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til PK & Dansefolket i tillegg til et intervju og noen nye låter med dansebandduoen Eldorado fra Mjøstraktene.

PK & Dansefolket kom på forsommeren i år ut med albumet "Rein magi" som også markerer bandets 15 års jubileum nå i 2017. Som vanlig har PK Støbakk samlet et knippe nyskrevne låter i velkjent PK-stil og det hele har blitt riktig så bra, som seg hør og bør når PK'en lager plate. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Vi får også besøk av dansebandduoen Eldorado i studio denne uka, og Merethe Telum og Morten Bjerke som står bakom Eldorado byr også på noen helt nyinnspilte låter som de har gjort i sitt eget hjemmestudio. Intervjuet med Eldorado kan du også høre via Youtube-videoen nederst i denne saken, men vil du høre musikken også, så må du lytte til radiosendinga.

Eller blir det ny musikk fra Dagfinn Gården og nostalgihjørne med Sandsværgutta fra Buskerud anno 1982, for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Eldorado sin hjemmeside


HØR INTERVJU MED ELDORADO:
 

Mona G - Den bästa tiden i mitt liv / The last thing on my mind

Velkjente Mona Gustafson, som artist kjent som Mona G, kommer i slutten av september ut med et nytt album med både nye låter og nyinnspillinger av gamle låter fra hennes lange karriere. Som en forsmak på plata har hun og plateselskapet Atenzia sendt ut en to spors singel med en svensk og en engelskspråklig melodi.

Den nye plata kommer til å inneholde 10 låter, hvorav 8 er skrevet av Mona selv. Plata er innspilt i Nashville, det er ihvertfall der musikkbakgrunnene er spilt inn med en rekke anerkjente amerikanske musikere i studio. Smakebitene som ligger på singelen er "Den bästa tiden i mitt liv", som er en fin og countryduftende ballade som Mona har skrevet selv, samt "The last thing on my mind" som er en låt som Mona spilte inn i svensk språkdrakt i 1983, men som hun denne gangen har valgt å synge inn med originaltekst. Sistnevnte er en låt som Tom Paxton opprinnelig skrev og spilte inn i 1964, og som en rekke andre artister har covret i ettertid.

Mona synger like overbevisende som før og stilen og soundet hennes vil nok også de fleste kjenne igjen, selv om det kanskje er blitt enda sterkere countrysound enn tidligere med tanke på hvor plata er spilt inn.

Det hele slippes på markedet den 22.september og begge de to første singellåtene vil bli å høre i For Swingende i løpet av september og oktober, også kommer jeg med en nærmere presentasjon av hele plata når denne er klar og ankommer vår redaksjon.

Besøk Mona G sin hjemmeside

Holidays - RoadtripSvenske Holidays er aktuelle med albumet "Roadtrip" i disse dager, et album spekket med tradisjonell og fengende dansebandmusikk av beste merke.

Holidays er blitt noen riktige Norgesvenner de siste årene og gjør masse spillejobber her til lands, til stor begeistring hos både swing- og fox-danserne som elsker Holidays og deres dansbare musikk og gode publikumstekke. 

Holidays består for tiden av vokalist Björn Björklund sammen med Hans Jönsson, Hans Melin, Nicklas Mörk og Michael Andersson. Bandet har sitt utspring i Värmland og har eksistert siden 1999. Tre av originalmedlemmene er fortsatt med i besetningen, dette er Michael og de to Hans'ene. Tre album har det også blitt, det tredje og seneste sitter jeg med foran meg nå, ei plate som inneholder totalt 12 låter, både covers og noe nyskrevet materiale. Produsent for det hele har vært Donald Laitila, som til daglig synger i bandet Donnez. Låtene er levert av flere anerkjente svenske låtskrivere, slik som Mats Larsson, Peter Nord, Agneta Mårtensson, Lennart Dahlberg osv. En norsk låt har også blitt med på plata, nemlig "Jeg kan se en stjerne falle", men her burde nok vokalisten pugget litt mer på den norske uttalelsen før han gikk i studio, for denne låten er blitt veldig "svorsk" og nærmest litt amerikansk også, om man legger merke til R'ene, så dette er en låt som kanskje helst burde blitt oversatt til svensk før den ble innspilt, selv om jeg ikke har valgt å vektlegge dette spesielt mye når jeg har bedømt plata. Vi kan nesten si det er et litt sjarmerende innslag...

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Sköna Värmeland - En hyllestlåt til Holidays sitt eget hjemdistrikt i Värmland, en låt som ihvertfall jeg tidligere har hørt med Bob Stevens, og da var den laget som en hyllest til Skåne. Teksten her er meget treffende og melodien er av typen som fester seg i hodet momentant, så dette ble raskt en av mine favorittlåter på plata. Opphavsmann- og kvinne her er Agneta Mårtensson og Mats Larsson.

Om du vill - En litt mer balladepreget låt igjen, men likevel ikke sånn kjemperolig. Dette ble en av mine favoritter blandt de litt roligere sporene på plata, og denne er skrevet av Mats Larsson og Peter Nord.

Vårt cafè - En fin bugg- og swinglåt i middels tempo, men som man like godt kan foxe til om man ønsker det. Også en av mine favoritter på plata, og her er det også Mats Larsson og Peter Nord som er opphavsmenn.

Jeg syns Holidays virkelig har skutt innertier med dette albumet, for dette swinger godt, det er neste bare sterke og gode låter her og alle er de dansbare så det holder. Et par av coverlåtene er kanskje av typen jeg har hørt noen ganger for mye, men likevel setter Holidays også sitt eget særpreg på disse, slik at det blir en ny opplevelse likevel. Og sammenlignet med den forrige plata jeg presenterte fra Holidays så er denne opptil flere hakk hvassere. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg trekker for når jeg "bare" gir plata 5+, men det er jo alltid greit for bandene å ha noe å strekke seg etter. Plata er ihvertfall knallgod og anbefales på det varmeste til alle som liker å danse. Det er også ei fin plate å spille i bilen eller hjemme i sofakroken, rett og slett bruksmusikk for de fleste anledninger. Bra jobba alle fem, dette er et produkt dere kan være stolte av!

Besøk Holidays sin hjemmeside

Ole Steens - Husk og tjek ud

Danske Ole Steenen og hans orkester Ole Steens er ute med et nytt singelutspill i disse dager, en ganske moderne og litt popduftende danselåt med tittelen "Husk og tjek ud".

Dette er en låt som omhandler det helt uunngåelige her i livet, nemlig døden. "Den sidste tur tar du i stillekupè - op til stjernernes station", synger Ole i denne fine, men også tankevekkende sangen, som han selv har skrevet i samarbeid med sin faste samarbeidspartner Karen Zubari. En veldig iørefallende og flott melodi og etter min mening noe av det bedre som Ole Steenen har produsert de siste årene. Tempoet er forholdsvis rolig og stilen er litt poppreget, men likevel godt innafor det man kan tillate innen dansebandgenren både i Norge og Danmark. En veldig bra produksjon både teknisk og musikalsk, med myk, behagelig og god vokal fra Ole selv, og en melodi som fester seg lett i hodet.

Låten har du allerede fått presentert i mine radiosendinger nå i høst, om du fikk med deg dette.

Besøk Ole Steens sin hjemmeside

 

For Swingende-Toppen(RESULTAT) August 2017

For Swingende-Toppen for august ble vunnet av Tone Camilla Solheim & Olav Kvaale med låten "No savne æ et hjerte". Her følger hele resultatlista:

1 ( 1 ) TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 27,5% av stemmene (6 mnd)​
2 ( 2 ) SHANE MORKIN - Nattens sidste melodi - 19% av stemmene (1 mnd)
3 ( 3 ) INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 14,5% av stemmene (3 mnd)
4 (NY) TRØNDERKAILLAN - Når countryn kom til Trondheim - 11% av stemmene​
5 (NY) LENE HOLME - Fru Hansen - 7% av stemmene 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5 (NY) STREAPLERS - Laangt fraan vardagen - 7% av stemmene
5 ( 4 ) MONA-JILL BAND - En vän - 7% av stemmene (1 mnd)
5 ( 5 ) HANS MARTIN - Ann-Kristin - 7% av stemmene (1 mnd)

(Siden de fire nederste låtene fikk likt antall stemmer, så måtte det loddtrekning til for å avgjøre hvem av dem som gikk inn på lista og hvem som måtte ut. Dette fordi to av låtene også hadde likt antall 3-poengere og 2-poengere, som normalt sett er måten vi avgjør slike situasjoner på. Dermed ble det Lene Holme som vant loddtrekningen og fikk bli med videre)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE ELISABETH HUBAKK FRA EIDSVOLL.

Stem fram lista for august via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Spilleliste uke 35 - 2017

Her er spillelisten for uke 35 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  LOTTA ENGBERG - Do re me
2.  ALVENFORS - Blir det ja eller nej
3.  ALVENFORS - En mycket bättre värld
4.  KATHO - Elvis Presley
5.  KATHO - Arrividerci Marie
6.  MR RAY - Tidsmaskin
7.  MR RAY - Avhengig av deg
8.  MR RAY - Det skulle vært vi
9.  AMEK DUO - Kærligheden har fået vinger
10.AMEK DUO - Alle stjerner du ser
11.OLE STEENS - Husk og tjek ud
12.LAILAS - En grønnmalt benk i haven

JUKEBOX UKE 35:

1.  ANNE GRETE ØREN - Bygdas Don Juan
2.  ANNE GRETE ØREN - Den gamle nærbutikken
3.  AD ASTRA - Kom i mine armer
4.  AD ASTRA - California
5.  ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Tiden står stille her hjemme
6.  ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD - Ungkaren
7.  ANNE BERIT ANDERSEN - Sånn vil æ gjærne ælske dæ
8.  ANNE BERIT ANDERSEN - Snart vil mørke slæppe take
9.  ANITAS ORKESTER - Den gamle gode tiden
10.ANITAS ORKESTER - Har jeg sagt deg
11.ANITA KARLSEN & WAKANDA - Alt for penger
12.ANITA KARLSEN & WAKANDA - Følg den vei
13.AINA LIEN - Hvis morgendagen aldri kommer
14.AINA LIEN - Jeg kan se en stjerne falle

Holidays og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til svenske Holidays i tillegg til For Swingende-Toppen for august måned.

Holidays er for tiden aktuelle med albumet "Roadtrip" hvor de har samlet en rekke flotte og veldig dansbare låter, mye originallåter, men også et knippe velvalgte covers. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for august måned er også avsluttet nå og resultatet får du høre i ukens sending. Du får også med deg tre nye utfordrere til lista for september, og utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Bjørns orkester, Janders og Terkel Arrildt & Vivi Sydendal.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Holidays sin hjemmeside

Foxie - Lite mera, lite bättre

Det svenske bandet Foxie er ute med singelen "Lite mera, lite bättre" i disse dager, en litt popduftende og ganske uptempo og veldig frisk danselåt.

Foxie frontes og driftes av Ida Sundelius, som tidligere sang i bandet Mingoes. I Foxie er Ida både vokalist, kapellmester og eier og hun har flere flotte meritter å se tilbake på, blant annet ble hun kåret til Årets Sångerska og fikk prisen Guldsladden i 2013. Da hun sang i Mingos så kom hun også på tredjeplass i Bingolottos Dansbandtävling i 2013. Med andre ord ei jente som har gjort seg bemerket i dansebandmiljøet, men som likevel de færreste nordmenn nok kjenner til.

Den nye singellåten er skrevet av Micael Hellberg som står bak både tekst og melodi og den er en låt som burde være perfekt for swing- og buggdanserne da den har forholdsvis raskt tempo og en takt som burde være topp å bugge til. Ida synger også veldig overbevisende å bra her, hun har ei klar og solid stemme med en fin, kvinnelig klang. Jeg har store forventninger til det som måtte komme videre av låter og evt album fra Foxie i tiden som kommer, for dette lover veldig bra! Ansvarlig utgiver av denne singelen er forøvrig Atenzia Records.