hits

Bli med på quiz på For Swingendes Facebook-side

Torsdag den 4.oktober klokka 21 kjører jeg et prøveprosjekt på direktesendt danseband-quiz på For Swingendes Facebook-side.

Quizen vil gjennomføres i form av direktesendt video, hvor jeg stiller 20 spørsmål om nordisk dansebandmusikk, og hvor svarene skal avgis i kommentarfeltet under direktesendinga. Vinneren blir den som er først ut til å svare rett på flest spørsmål etter at jeg har kontrollert og gjennomgått video og kommentarer i etterkant. Premien blir en danseband-CD. Dette blir et prøveprosjekt for å sjekke interessen, og blir det god respons og oppslutning så kommer jeg til å kjøre flere quiz-sendinger framover.

For å delta i quizen må du klikke deg inn på Facebook-siden til For Swingende på det aktuelle klokkeslettet, og den finner du på www.facebook.com/forswingende .

Håper vi ses!

UKENS PROGRAM UKE 40: Dansbandskungen og FS-Toppen i For Swingende

Reklame | Ginza

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den seneste plata til svenske Dansbandskungen i tillegg til For Swingende-Toppen for september.

Dansbandskungen er en humorfigur som skjuler seg bakom Marcus Persson som til vanlig er en av Sveriges fremste produsenter av dansebandmusikk. Han lager humoristiske tekster til fengende og dansebandaktige melodier, og framfører det hele på en temmelig overdreven Skaraborgs-dialekt. På sin seneste plate som bærer tittelen "Kung i stan" så har han samlet totalt 20 låter, noen coverlåter, men i hovedsak nyskrevne låter om diverse folkelige, morsomme og lett gjenkjennelige temaer, noe av det ganske "på kanten". Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for september måned er også avsluttet nå og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som går videre på lista, i tillegg til tre nye utfordrere til lista for oktober. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Matz Bladhs, Lene Holme og Tomgang.

I tillegg byr jeg også på ny musikk fra både svenske Date og danske Klaus & Servants.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 2.OKTOBER KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

KJØP PLATA TIL DANSBANDSKUNGEN FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Date - Popitop

Svenske Date er i disse dager klare med sin fjerde singel i forkant av det fulle albumet som vil komme våren 2019. Denne gangen har de gjort en moderne og litt popete versjon av Thore Skogman sin gamle låt "Pop opp i topp", eller "Popitop" som Date har valgt å kalle den.

Versjonen til Date kan minne mye om den versjonen som det svenske bandet Snacks gjorde av samme låt på 90 tallet, for dere som kjenner til den. Låten er dansbar og fin, perfekt å bugge til, og er den første coverlåten som slippes på singel fra det kommende albumet, de tre foregående singlene har vært nyskrevne låter.

Det fortelles også fra Date sitt plateselskap Atenzia at deres tre tidligere singler fra albumet allerede er blitt streamet rundt 800.000 ganger på Spotify, noe som betyr at Date er på full fart tilbake i toppskiktet av svenske danseband.

Her i For Swingende satser jeg på å spille "Popitop" på radioen i kommende ukes program, altså sendinga for uke 40-2018.

Besøk Date sin Facebookside

Matz Bladhs - Ängel

Matz Bladhs er ute med nok en ny singel i forkant av sitt kommende album, denne gangen en uptempo swing- og bugglåt med tittelen "Ängel".

Dette er også den andre singelen som slippes fra Matz Bladhs med Ole Hansen som vokalist, mannen som nylig overtok sangmikrofonen i bandet etter Conny Nilsson.

"Ängel" er i mine ører en veldig sterk og god bugglåt som bør bli en skikkelig "floorfiller" ute på danselokalene. Opphavskvinne bakom denne låten er Marie Ekström og singelen slippes digitalt først den 5.oktober, men her i For Swingende får du høre den allerede på radioen fra og med tirsdag den 2.oktober på Radio Toten(og flere radiostasjoner utover uka) da den er utfordrer på For Swingende-Toppen for oktober.

Produsent bakom "Ängel" er forøvrig ringreven Martin Klaman, som også har produsert hele det kommende albumet som slippes den 26.oktober.

Besøk Matz Bladhs sin hjemmeside

Danseweekend på Scandic Ringsaker

Førstkommende helg, fredag 28. og lørdag 29.september, blir det danseweekend på Scandic Ringsaker utenfor Hamar(tidl. Rica Olrud) med både norske og svenske danseband på scenen.Det er danseforeningen Glade Dansevenner som står som arrangør av disse festene, og de som spiller er svenske Holidays og norske Frode Bråthens på fredagen, på lørdag spiller svenske Callinaz, også de sammen med Frode Bråthens.

Hotellet finner du ved å svinge av E6 mot Arnkvern i kryss nr 70 rett nord for Hamar, og følg deretter skilting. For dere som er lokalkjente så er det samme hotell som tidligere gikk under navnet Rica Olrud.

Dansemusikken begynner klokka 20 begge kvelder, og det blir deretter nonstopdans hele kvelden.

Matz Bladhs slipper nytt album

Reklame | Ginza

Smått legendariske Matz Bladhs slipper den 26.oktober sitt nye album med tittelen "Här och nu".

Dette er det første fulle albumet der Matz Bladhs sin nye vokalist Ole Hansen medvirker. På plata vil vi finne totalt 15 låter, både nyskrevne spor og covers om hverandre. Jeg kan nevne titler som "En fattig trubadur", "Du är en ängel", "Damba Sambero", "Grand Hotell" og "Goodbye my love goodbye". Et par av sporene er instrumentale. nemlig sistnevnte i tillegg til den kjente amerikanske country-hit'en "From a jack to a king".

Plata utgis hos selskapet Atenzia og musikken får du selvsagt høre her i For Swingende.

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Etterlyser dame som var på Khalles Corner på Gjøvik

Jeg har fått inn en etterlysning fra ei jente(se bildet) som var på Khalles Corner på Gjøvik på kvelden lørdag den 22.september, og som ønsker å komme i kontakt med ei dame hun traff på stedet.

Jenta kan fortelle at dama hun søker lånte Plumbo-capsen hennes store deler av kvelden og at hun hadde lyst eller mellomblondt, kort hår, var i 40-50 åra og at hun hadde sagt hun bodde på Kopperud i Gjøvik. Om du som leser dette kjenner deg igjen, og kjenner igjen jenta på bildet, så ta kontakt med For Swingende på e-post til forswingende@online.no så skal jeg formidle kontakt videre. (Det er ingen "skummel" grunn til at hun ønsker kontakt, men hun bare følte at dere hadde en god tone under kvelden.)

Kai Robert Johansen - Solbyen Sarpsborg

Østfold-artisten Kai Robert Johansen kom i sommer ut med en ny singel, nemlig en hyllestlåt til hans hjemby med tittelen "Solbyen Sarpsborg".

Dette er en låt hvor du muligens drar kjensel på melodien, for det er samme melodi som ble benyttet på tittellåten til albumet "Bryllup på slottet" som Kai Robert ga ut med dansebandet Fryd & Gammen i 2001. Denne gangen har han laget en helt ny tekst til melodien, en tekst som tar for seg mye av det du kan oppleve i Sarpsborg på sommerstid. Med seg på innspillingen har han også barn fra DoReMi Barnehage på Greåker.

Låten er glad og lystig, ingen typisk danselåt, men du kan likevel helt fint swinge deg til den dersom du skulle ønske det. Her i For Swingende har du allerede fått presentert låten på radioen. Gikk du glipp av det, kan du høre den både på Youtube og Spotify.

Besøk Kai Robert sin hjemmeside

Spilleliste uke 38 - 2018

Her er spillelisten for uke 38 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  DÆNSEBÆNDET - Je tenkjer støtt på deg
2.  DÆNSEBÆNDET - Susie Darling
3.  DÆNSEBÆNDET - Høstfest i Snertingdal
4.  DÆNSEBÆNDET - Hurramegrundt med Laila og Åge
5.  DÆNSEBÆNDET - Turte ikke si det til min mamma
6.  DÆNSEBÆNDET - Du er den jeg alltid tenker på
7.  DÆNSEBÆNDET - Mari og Ola
8.  DÆNSEBÆNDET - Midnattsolens land
9.  DÆNSEBÆNDET - Dans i Snertingdal
10.DÆNSEBÆNDET - Ola Nordmann
11.DÆNSEBÆNDET - Der Markens møter havet
12.DÆNSEBÆNDET - Møt meg i Stockholm(utdrag)

JUKEBOX UKE 38:

1.  ELDORADO - En enkel mænn
2.  ELDORADO - Southern streamline
3.  EKSPRESS - Ain't it a shame
4.  EKSPRESS - Fru Sauterne
5.  EDO - 50 åra
6.  EDO - Sweet country calling
7.  E76 - Kraftlaget
8.  E76 - Avløysaren
9.  DÆNSFOLKE(T) - Feel the same
10.DÆNSFOLKE(T) - A moment or two
11.DÆNSEBÆNDET HASS ARNSTEIN - Dans i Snertingdal
12.DÆNSEBÆNDET HASS ARNSTEIN - Den store dagen
13.DUO'JE - Gör det igjen
14.DUOBANDET - If tomorrow never comes
15.DUOBANDET - Mustang Sally(KUN RADIO TOTEN)

UKENS PROGRAM UKE 39: Likes i For Swingende

Reklame | Ginza

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til det svenske dansebandet Likes.

Likes er et forholdsvis ungt og nystartet band fra Trelleborg i Skåne som i sommer kom ut med sitt debutalbum med tittelen "Kyss mig nu". Plata inneholder totalt 11 låter i en litt popduftende og moderne stil, men fortsatt med dansbarheten intakt. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostagihjørnet vårt møter vi denne uka det svense dansebandet Jan Öjlers og hører et par låter som de spilte inn på 70 tallet.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Elvetuns og Casanovas, samt annen dansbar musikk fra blant andre Steinar Engelbrektson, Olle Björngreen, Geir Ødegården og finske Tomas Fantz.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 25.SEPTEMBER KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Besøk Likes sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Far og sønn Idoff døde med tre dagers mellomrom

Dansebandbransjen ble i dag rystet av den triste, og i tillegg ganske oppsiktsvekkende, nyheten om at både dansebandgründeren Berth Idoffs og hans sønn Marcus døde av kreft nå nylig med kun tre dagers mellomrom.Berth Idoff startet opp dansebandet Berth Idoffs i 1955 mens sønnen Marcus(med etternavnet Idoffson) overtok det hele i 2000, etter at bandet hadde spilt med en helt annen besetning siden 1974, men under samme navn. Det vil si at Marcus kjøpte tilbake navnet i 2000 og fortsatte det hele med sin kone Lotta som vokalist og en helt ny besetning forøvrig.

Marcus fikk i 2009 påvist en hjernesvulst, noe han levde med mens han turnerte videre med bandet, helt til han sovnet inn søndag den 16,september. Også faren Berth var rammet av kreftsykdom de siste årene og far og sønn bodde på samme sykehjem under den siste tiden med åpen dør mellom sine rom.

Berth Idoffs var forøvrig et av Sveriges eldste og mest aktive danseband med sin 63 år lange karrierre. Det er derfor med ekstra stor sorg vi mottok dette budskapet via både Facebook og FJL.se. Vi i For Swingende vil med dette vise vår dypeste medfølelse med de etterlatte og lyse fred over Berth og Marcus sine gode minner.

Les mer på FJL.se

Agneta & Peter med nytt album

Reklame | Ginza

Den 12.oktober slipper den svenske superduoen Agneta(Olsson) & Peter(Grundström) sitt tredje album som er et noe annerledes album enn de to foregående utgivelsene.

Agneta & Peter er jo også kjent fra Thor Görans, som er et ganske så tradisjonelt danseband. Nå, derimot, har Agneta & Peter gått tilbake til røttene og til opprinnelsen, det vil si at de har blandet countrymusikk med en duft av folkemusikk. Her får vi lyd av mandoliner, fioliner, munnspill og gitarer. Man har med dette skapt et helt nytt sound og det hele lyder riktig så spennende i mine ører.

Plata vil bestå av totalt 12 spor, både nyskrevne låter og noen countryhits i nye, friske versjoner. Vi finner svenske versjoner av hits som "Tulsa time", "My next broken heart" og en engelsk versjon av den kjente Vikingarna-låten "Livet går ej i repris". 

Agneta & Peter forteller på nettbutikken Ginza sin nettside at dette er den mest personlige plata de har laget hittil, hvor de åpner sine hjerter for å gi av sitt aller innerste med sanger om livet, kjærligheten, hverdagen, sorg og glede. De ønsker å berøre og at lytterne skal føle dypt i hjertet hva de synger om og at det er både ekte og sant. Dette er musikk man skal lytte til, sier de to, noe som underforstått muligens betyr at vi her snakker mer om en lytte-plate enn om en danseplate. Men jeg tror uansett at de som er fans av Agneta og Peter fra før vil like det de får høre, og jeg blir overrasket om ikke resten av dansefolket også vil sette pris på denne produksjonen. Men, jeg vet like lite om musikken som dere andre foreløpig, men når plata slippes så skal jeg gjøre det jeg kan for å få presentert noen smakebiter for lytterne av For Swingende også.

BESTILL PLATA FRA GINZA.SE VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

 

PH's og Expanders bytter også mannskap

Det sjongleres mye i medlemsrekkene i svenske danseband om dagen, som tidligere nevnt her på nettsiden. Denne gangen kan vi melde om at bandene PH's og Expanders også gjør endringer i besetningen.PH's, som tidligere het Per-Håkans, får inn Jörgen Hållèn på bass mens Christian Olsson trekker seg ut av bandet. Christian sin siste spillejobb med PH's ble avviklet den 25.august, mens Jörgen sin debut finner sted i Säterdalen nå ikveld, altså den 20.september. Det må også nevnes at Jörgen Hållèn også var med og startet både Sannex og Per-Håkans i sin tid, så han er egentlig som en veteran å regne i denne gjengen. Det er forøvrig FJL.se som melder dette på sin nettside.

Så var det Expanders: Der er det Jan-Åke Glavèn som takker for seg, bandets gitarist gjennom 30 år. Pr i dag har man imidlertid ikke funnet noen arvtager etter Jan-Åke, så her er det fritt fram å søke seg jobb om noen skulle føle seg kallet. Jan-Åke forteller til Får Jag Lov, som melder dette på sin nettside, at det er hensynet til familien og først og fremst hans sønn som er hovedårsaken til at han nå avslutter sin karriere som fulltids dansebandmusiker. Hele "jobbannonsen" ligger ute på FJL.se som du finner link til nederst i denne saken.

Les mer om endringene i PH's hos FJL.se via denne linken
Les mer om endringene i Expanders hos FJL.se via denne linken

Casanovas slipper nytt album

Reklame | Ginza

Den 9.november slipper svenske Casanovas sitt nye album som vil få tittelen "Vi lever här och nu".

Jeg kjenner ikke til så mange detaljer rundt det kommende albumet ennå, men det jeg vet er at plata vil inneholde både nyskrevne låter fra bandets egen Henrik Sethsson mens blant andre Nisse Hellberg også har bidratt med noe materiale. I tillegg har man som vanlig også tatt med et knippe nøye utvalgte coverlåter som man har tolket på sin egen måte. 

Det sies også at gutta i Casanovas har satt en helt ny standard for den moderne dansebandstilen, noe som sies er mye av årsaken til bandets stadig stigende popularitet i Sverige. Det siste året har de blant annet spilt for fulle hus fra nord til sør i landet, de har mottatt Guldklaven for "Årets sångare", de har hatt to låter på svensk P4's spilleliste, ei liste det ikke er alle forunt å komme inn på, og i tillegg har de også blitt Grammisnominert for sitt forrige album.

Hvilke låter som vil bli å finne på den nye plata har jeg ingen opplysninger om pr i dag, men jeg går ut fra at alle singlene som er gitt ut hittil i 2018 vil få plass på den nye produksjonen, og da snakker jeg om titler som "Lite mer av din tid", "Ängarna", "What is love" og tittellåten "Vi lever här och nu".

Når plata er klar så vil du selvsagt få høre flere smakebiter her i For Swingende, og et par av de singlene som har kommet ut i forkant som jeg ennå ikke har rukket å få på lufta, vil også bli å høre i For Swingende i løpet av de kommende ukene.

Besøk Casanovas sin hjemmeside
BESTILL PLATA FRA GINZA.SE VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Guns Rosor - En dans på rosor

Reklame | Ginza

Guns Rosor er et ungt, finsk danseband som spiller tradisjonell dansebandmusikk med svenske tekster, og deres andre album er ute nå og bærer tittelen "En dans på rosor".


Guns Rosor kommer fra Karleby, Kronoby og Terjärv i Finland og besetningen består av Herman Hagnäs, som er hovedvokalist, Joel Åman, Robin Grankvist, Robin Hagnäs og Einar Holmbäck. Bandet har eksistert siden 2013 og byr på et bredt repertoar som består av både tradisjonell dansebandmusikk, vals, tango og flere latinamerikanske stilarter, så her kan man nesten ta for seg hele rekka med typiske selskapsdanser når man er på dans med Guns Rosor.

Den nye plata til Guns Rosor, "En dans på rosor", er deres andre i rekken, og den første ble presentert her i For Swingende i 2017. Den nye plata er bygget over samme lest som den forrige, med mange kjente svenske dansebandsvisker iblandet et knippe internasjonale kjempehits som "Diana" og "Eternal flame". Totalt 15 spor finner vi på dette albumet, og av disse har jeg valgt ut følgende tre til ukens presentasjon:

Du är min - En fin ballade som er skrevet av svenske Jonas Lindau og nå avdøde Maritha Johansson. En meget iørefallende og god danselåt hvor man kan ta fram fox-danseren i seg og seile bortover gulvet, gjerne panne mot panne, slik svenskene ofte gjør når de danser.

Du gröna dal - En litt mer uptempo låt igjen som vi kjenner fra Göran Lindberg på 90 tallet, og det er låtskriverparet Elisabeth Lord og Tommy Gunnarsson som står som opphavsmann- og kvinne på denne flotte låten som inviterer til en god bugg eller swing, alt ettersom hva man foretrekker.

Hem till Norden - En nydelig og stemningsfull ballade fra 90 tallets Kikki Danielssons orkester, en låt som jeg alltid har vært veldig glad i. Denne er signert Kaj Svenling og Tommy Andersson Nordman.

Jeg syns Guns Rosor også denne gangen har laget ei ganske så fin plate med mange gode låter og et fint og velbalansert lydbilde. Man hører at gutta er finske, for den svensk-finske aksenten er tydelig tilstede, men det er jo dette som er mye av sjarmen med finske orkestre som synger på svensk. Det låter tilfredsstillende både vokalmessig, teknisk og musikalsk, og det er ekstra sjarmerende at fem så unge gutter står på scenen og "lirar" mogen og tradisjonell dansebandmusikk. På terningen velger jeg å gi Guns Rosor en sterk 4`er for denne plata, med andre ord en 4+. Plata kan avlyttes på Spotify dersom du har brukerkonto der, men du kan også kjøpe deg et fysisk eksemplar på CD via linken under dersom du heller ønsker det.

Besøk Guns Rosor sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL GUNS ROSOR FRA GINZA.SE VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Spilleliste uke 37 - 2018

Her er spillelisten for uke 37 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ROTLAUS - Berre i natt
2.  KAI ROBERT JOHANSEN - Solbyen Sarpsborg
3.  CHRISTIAN ANDERSSON - Dags för dans
4.  WAHLSTRÖMS - Ingenting blir bättre
5.  MIX - Fånga en vind
6.  MIX - Ring ring
7.  KANDIS - Alt det jeg elsker
8.  GUNS ROSOR - Du är min
9.  GUNS ROSOR - Du gröna dal
10.GUNS ROSOR - Hem till Norden
11.BARBADOS - Off limits
12.STEN & STANLEY - Ta det lugnt
13.PIA PIHLGRENS & RUNE RUDBERG - Lenger ned langs veien

JUKEBOX UKE 37:

1.  DU & JE - Ei krasafaren steinbu
2.  DU & JE - Tømmer og luksus
3.  DOODLE BUGS - Piken fra Torshavn
4.  DOODLE BUGS - Anna Johanna
5.  DIXY - Møt meg i Stockholm
6.  DIXY - Önskebrunnen
7.  DILIGENCE - Sorgløst liv
8.  DILIGENCE - Torpebussen
9.  DET BETALES - Opp og stå
10.DET BETALES - Alt jeg aldri så
11.DANZING - Kansas City
12.DANZING - Ob-la-di, ob-la-da
13.DAN'Z - Lisa Mari
14.DAN'Z - Siesta døgnet rundt
15.DAGFINNS - Piken i dalen
16.DAGFINNS - Hippie Hege

UKENS PROGRAM UKE 38: Historien om Dænsebændet hass Arnstein

I ukens utgave av For Swingende byr jeg denne gangen på et eget portrettprogram om Dænsebændet hass Arnstein fra starten i 1981 og fram til bandet fikk kontrakt med Tylden & Co i 2000.

Med meg i denne sendinga har jeg også Knut Erling Fjell, som var en av de originale medlemmene som var med og startet opp Dænsebændet i 1981. Han er med meg via sin egen private kjellerbar og forteller historien rundt dette suksessrike dansebandet som satte Snertingdal på Norgeskartet en gang for alle. I dette programmet byr jeg også på mange låter med Dænsebændet som aldri har vært utgitt på noen av bandets ordinære album, men som kun ble innspilt med tanke på diverse reklamekassetter som plateselskapet Totenschlager Grammofon på Gjøvik ga ut i hopetall på 80 tallet og hvor Dænsebændet nærmest var som husorkester å regne.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 18.SEPTEMBER KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Lövgrens slipper nytt album

Reklame | Ginza

Det svenske dansebandet Lövgrens, tidligere Claes Lövgrens, slipper den 12.oktober sitt nye album med tittelen "Vinter vår eller sommar".

Den nye Lövgrens-plata vil inneholde totalt 12 låter, og her finner vi flere kjente låter som andre band har gjort tidligere. Jeg kan nevne titler som "Angelina min vän", "Sommaren det hände", "Somebody's taken Maria away" og "En bubbla från -64". Som vanlig ei plate i mogen og tradisjonell dansebandstil. slik vi alltid har vært vant til å høre denne gjengen.

Plata utgis på Atenzia Records sin etikett og Lövgrens består for tiden av fire medlemmer, nemlig Claes Lövgren selv sammen med Henrik Wallrin, Johan Fredriksson og Calle Stifors, Bandet har sitt utgangspunkt i Billesholm like ved Helsingborg i Skåne og har røtter tilbake til 1994.

Musikken får du selvsagt høre her i For Swingende

Besøk Lövgrens sin hjemmeside
BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Christian Andersson - Dags för dans

Svenske Christian Andersson, som i flere år har drevet nettsiden Dansbandssidan.com, har nå tatt steget inn i artistbransjen selv og har sluppet en egen singel med tittelen "Dags för dans".

Dette er en frisk og uptempo danselåt i tradisjonell stil som er perfekt å bugge og swinge til. Christian har fått hjelp av Tom Käldström fra Tommys til å produsere låten, og opphavsmenn bak det hele er også Tom i samarbeid med ringreven Mats Larsson. Med som musikere har Christian hatt Tom Käldström på keyboard, saksofon og trekkspill, Patrick Lax på trommer, Marcus Söderström på bass og Maja Hoffrèn, Henka Berg og Tom Käldström som korister.

Låten har Christian laget som en takk til alle som følger hans nettside/blogg, og kvaliteten på innspillingen syns jeg er riktig så bra. Vokalmessig gjør han også en ganske god jobb, så det hadde ikke vært meg i mot om vi får høre mer fra Christian i tiden som kommer.

Her i For Swingende har jeg kjørt på lufta nå i uke 37-2018, ellers finnes den også på Spotify dersom dere gikk glipp av radiosendinga.

Les mer om låten hos Dansbandradioen.no

Fernandoz og Jive rokkerer i medlemsrekkene

Det svenske dansetidsskriftet Får Jag Lov melder i dag på sin nettside at både Fernandoz og Jive gjør omrokkeringer i sine band nå i høst.

Det som skjer er at Jive får inn en ny mann på trekkspill, keyboard og sang i form av Jan Edlund fra Örnsköldsvik. Han kommer fra bandet BarraBazz. Det fører til at Jive sitt medlem Benny Hedlund bytter instrument fra klaviatur og trekkspill til gitar, mens tidligere gitarist og sanger Nils Olsson i bandet på sin side går over til Fernandoz. Dette fører igjen til at det også i Fernandoz blir flere endringer. Her kommer nemlig besetningen til å øke fra fire til fem medlemmer igjen for første gang på 7 år, og her vil Nils spille saksofon og munnspill samt synge, mens hovedmannen selv, Anders Nordlund, kommer til å gå over til å spille mer bass igjen, noe han også har gjort tidligere. 

Les mer om endringene hos FJL.se

Medlemsbytte i Date

Svenske Date utfører i disse dager et medlemsbytte i besetningen, da keyboardist Björn Headlam i sommer bestemte seg for å hoppe av. Inn får de istedet Niklas Fjärve fra Herrljunga.

Niklas skal imidlertid ikke spille keyboard, men derimot gitar i tillegg til å synge. Niklas er 35 år gammel og kommer til å gjøre sin første spilljobb med Date i løpet av oktober.

Date har forøvrig røtter tilbake til 1993 og gikk i starten under navnet Släktingarna. De gjorde også sukess under Dansbandskampen i 2009 da de tok seg helt til finalen.

Besøk Date sin Facebookside

Titanix - Ögonblick av allt

Reklame | CDON

Det svenske dansebandet Titanix kom nylig ut med albumet "Ögonblick av allt" som er ei veldig sterk og god dansebandplate med en blanding av tradisjonell og moderne dansebandstil.


Titanix har røtter tilbake til 1979 og bandets utgangspunkt er Valdemarsvik i Östergötland. Bandets hovedvokalist er Maria Rolf, som har vært med siden 1991, og resten av besetningen består av Stefan Rolf, Jerry Rolf, Henry Kieksi og Magnus Löfving. Spillestilen til Titanix har hele tiden vært noe mer moderne, rocka og røff enn det vi kjenner fra de tradisjonelle mogenbandene, men de har likevel også noen låter som ligger mer mot det tradisjonelle holdet igjen.

Den nye plata inneholder totalt 12 låter og det er bandets egne medlemmer som har produsert det hele, mens miksingen er blitt foretatt av Thomas Thörnholm. Plata består i hovedsak av nyskrevet materiale, men vi finner også en håndfull coverlåter her, slik som Ulf Nejdemar sin "Häng med på party" og Björn Afzelius sin "Tusen bitar".

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Spegel spegel på väggen där - Dette ble en av mine favorittlåter på plata, en schlagerinspirert låt som kunne vært tatt rett ut av den svenske Melodifestivalen på 90 tallet. Låten er en uptempo bugglåt, den kan ihvertfall fint bugges til, og opphavsmenn er Claes Jagborn, Jens Classon og Benjamin Önnhed.

Nu är det dags - En litt roligere låt igjen, en myk og dansevennlig popballade i middels tempo som er signert Rolf Eriksson og Janett Jensen.

I love you baby - Nok en av mine personlige favoritter på plata. Her har Maria Rolf også fått selskap av Erica Sjöström fra Drifters i en herlig og utrolig fengende duett. Opphavsmenn her er Bernard Löhr, Gert Lengstrand, Jerry Rolf, Kristian Wejshag og Lars Diedricson.

Jeg syns Titanix har levert ei veldig sterk, god og variert plate her, hvor dansbarheten er ivaretatt på hvert eneste spor. Maria Rolf synger som vanlig veldig overbevisende og bra og stemmen hennes kler de fleste stilarter, både rock, pop og mer følsomme ballader igjen. Intet negativt å bemerke på låtene med mannlig vokal heller, bare så det er nevnt. Jeg har fulgt Titanix sine innspillinger gjennom ganske mange år nå, ihvertfall siden jeg fikk min første Titanix-CD i min samling en gang på 90 tallet, og jeg kan høre en tydelig utvikling i riktig retning hele veien. Plata som er ute nå syns jeg er det desidert beste jeg har hørt fra denne gjengen hittil, med et mer rendyrket særpreg enn tidligere. På terningen så velger jeg å plukke fram en solid 5`er denne gangen, da føler jeg at jeg er moderat i min bedømmelse, så det betyr at plata har potensiale til å kunne nå toppscore, men velger å holde litt igjen på 6'eren denne gangen, selv om det er lite negativt å sette fingeren på her. Plata anbefales ihvertfall varmt til alle danseglade, men kanskje aller mest til de som foretrekker den litt mer moderne grenen av dansebandgenren, for du finner lite som minner om Vikingarna og Thorleifs her, for å si det sånn, men likevel ei fremragende plate som garantert vil lokke folket ut på gulvet til dans.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 36 - 2018

Her er spillelisten for uke 36 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  AMEK DUO - Bare minderne består
2.  HILLJACKS - Redneck blood
3.  KIM & OLA - MItt liv
4.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
5.  RUNE RUDBERG BAND - Fine du
6.  PEGASUS - Se meg la meg
7.  TITANIX - Spegel spegel på väggen där
8.  TITANIX - Nu är det dags
9.  TITANIX & ERICA SJÖSTRÖM - I love you baby
10.ARNE KOLSRUD OVEREN - Lottomillionær
11.MICKE AHLGRENS - Dansbandsdänga
12.NINNAS - Hur ska man våga tro
13.LASSE STEFANZ - Bonna-pågen

JUKEBOX UKE 36:

1.  CHIVIX - Fem enkle ord
2.  CHIVIX - Tusen og en natt
3.  DAKOTA - Bæssfar
4.  DAKOTA - Bestemor
5.  DAGFINN GÅRDEN - Ei dør på gløtt
6.  DAGFINN GÅRDEN - Du eller ingen
7.  CONTRAZT - Du ga bare løfter
8.  CONTRAZT - Den beste dagen
9.  CONNECT - Du er rett for meg
10.CONNECT - Si at du behøver meg
11.COMPET DANSEBAND - Barndomstid
12.COMPET DANSEBAND - Då tänds lyktorna
13.COMPANY BAND - Hvordan
14.COMPANY BAND - You won't find another fool like me
15.THE CLIFTONES - Jeg må søke meg fram
16.THE CLIFTONES - Tiden går og vi får følge med(KUN RADIO TOTEN)

UKENS PROGRAM UKE 37: Guns Rosor i For Swingende

Reklame | Ginza

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til det finske dansebandet Guns Rosor.

Guns Rosor(må ikke forveksles med rockebandet med omtrent samme navn) er et forholdsvis ungt finsk danseband, det vil si at medlemmene er ganske unge i alder, som spiller tradisjonell dansebandmusikk med i hovedsak svenske tekster. Nå er de ute med albumet "En dans på rosor" som såvidt meg bekjent er bandets andre utgivelse, og her finner vi for det meste ganske kjente coverlåter som en rekke band og artister har gjort tidligere. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka et svensk band som kalte seg Mix orkester og hører et par låter som de spilte inn på en kassett i 1993.

Ellers byr jeg på mye annen ny musikk i ukas sending også, fra band og artister som Rotlaus, Kai Robert Johansen, Christian Andersson, Wahlströms og Barbados.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 11.SEPTEMBER KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Besøk Guns Rosor sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL GUNS ROSOR FRA GINZA.SE VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

 

Dreams tar timeout

Det svenske dansebandet Dreams har bestemt seg for å ta en timeout av helsemessige årsaker hos vokalisten.

Det er sangeren i bandet, Jonas Rönnqvist, som har blitt anbefalt av legen å finne seg en annen jobb med bedre forutsetninger for å kunne hente seg inn igjen etter problemer med både hjernerystelse og hodevondt. Bandet skriver på sin Facebook-side at de skilles som gode venner og at de alle kommer til å fortsette med musikk på hver sin kant og at de også iblant kommer til å spille sammen igjen, men da i andre sammenhenger og i mindre skala enn tidligere. Beslutningen om å legge ned bandet er tatt i samråd med både lege og bookingbyrå.

Les mer hos FJL.se

Tommy Karlsson fra Wizex utgir sax-album

Mangeårig gitarist og saxofonist i Wizex, ja faktisk helt siden starten i 1973, Tommy Karlsson, slipper i november et eget soloalbum med instrumentale klassikere fremført på saksofon.

Dette er en stor drøm som Tommy har båret på lenge, det å få spille inn et helt album med instrumentalmusikk på sin saksofon, og nå har drømmen blitt virkelig. Tommy gjør også en del egne konserter forutenom spillejobbene med Wizex, da opptrer han i både kirker og konserthus hvor han blander ulike genre på en smakfull måte, alt fra Taube til evergreens som "What a wonderful world" og "Amazing Grace", et konsept som har vist seg å bli veldig populært.

På den nye plata finner vi også de to nevnte evergreens, i tillegg til klassikere som "Under ekars djupa grönska", "Danny boy" og "Strövtåg i hembygden", for å nevne noen. Med på plata medvirker også Wizex-medlem Eric Iversen og hans orkester og kor.

Plata slippes på selskapet Atenzia den 2.november, og musikken får du selvsagt også høre her i For Swingende.

FORHÅNDSBESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(FRAKTFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Dansegalla på Scandic Hell

Den 29.desember er det klart for den årlige dansegallaen på hotell Scandic Hell i Stjørdal med hele fire topporkestre på scenen.

De som stiller på scenen i år er ingen ringere enn Anne Nørdsti, Ingemars, Holmsve og Contrazt, nøyaktig samme gjeng som i fjor. Når billettprisen er kr. 395.- pr stk så kan man godt si at her får man en dansegalla med dobbelt med moro for pengene, ettersom andre gallaer med samme inngangspris som regel kun har to band på scenen. 

Dørene åpnes klokka 20 med musikk fra velkjente DJ Charlie den første timen, før livemusikken starter klokka 21. 

Billettene kan forhåndskjøpes i resepsjonen eller man kan kjøpe dem i døra på festkvelden. Man kan også innta en bedre middagsbuffet i forkant av dansen, denne koster kr. 435,- pr person og man kan velge mellom bordsetning enten klokka 16:30 eller klokka 19. 

Overnatting tilbys også, som inkluderer frokost som beskrives som "fylkets beste", uten at For Swingende har noen mulighet til å verifisere akkurat denne påstanden. Uansett, standard dobbeltrom for to personer koster kr. 1210,- mens enkeltrom koster kr. 950,-.

Billetter, bord og hotellrom kan bestilles på tlf. 74 84 48 00 eller pr e-post til hell@scandichotels.comMerk dere at billettbestilling ikke kan gjøres i perioden mellom 21 og 28.desember grunnet julestenging av hotellet.

Besøk gallaens eventside på Facebook

For Swingende-Toppen(Avstemming) September 2018

Slik avgir du stemme på For Swingende-Toppen:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN(TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 29.september kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1. PEGASUS - Se meg, la meg
2. RUNE RUDBERG BAND - Fine du
3. INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
4. KIM & OLA - Mitt liv
5. HILLJACKS - Redneck blood
6. ARNE KOLSRUD OVEREN - Lottomillionær
7. MICKE AHLGRENS - Dansbandsdänga
8. NINNAS - Hur ska man våga tro

 

For Swingende-Toppen(Resultat) August 2018

For Swingende-Toppen for august ble vunnet av Pegasus med låten "Se meg la meg". Her følger hele resultatlista:1 (NY) PEGASUS - Se meg, la meg - 36% av stemmene
2 ( 2 )  RUNE RUDBERG BAND - Fine du - 23% av stemmene (1 mnd)
3 ( 1 )  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 16% av stemmene (14 mnd)​
4 (NY) KIM & OLA - Mitt liv - 9% av stemmene
5 ( 3 )  HILLJACKS - Redneck blood - 7,5% av stemmene (6 mnd)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 ( 5 )  MONA-JILL BAND - Nu kör vi - 4% av stemmene​ (2 mnd)
7 ( 4 )  IVAN SØRENSEN - Den du er - 3,5% av stemmene (1 mnd)
8 (NY) AMEK DUO - Det jeg føler for dig - 1% av stemmene

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE LINDA SØVIK FRA DRAMMEN.
 

Stem fram lista for september via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Pia Pihlgrens - Vägskäl

Reklame | Ginza

Värmländske Pia Pihlgrens kom i sommer ut med albumet "Vägskäl" som er ei veldig sterk og god plate med mye dansbar musikk med en sterk duft av country.


Pia Pihlgrens har røtter tilbake til 1993 og fire av dagens medlemmer har vært med helt siden starten. Da kan jeg også fortelle at i tillegg til Pia selv så består Pia Pihlgrens også av Håkan Ljungqvist, Ronnie Pihlgren, Per Dahlman, Henrik Strandberg og Kristian Rydberg, hvor det er de to sistnevnte som er de nyeste tilskuddene i gjengen. Pia Pihlgrens kommer fra Åmotfors i Värmland og er et veldig mye booket band også her i Norge, hvor de har en stor stjerne hos dansepublikummet.

Den nye plata inneholder totalt 13 låter, i hovedsak nyskrevne spor men også et par velvalgte covers. På en av låtene medvirker også selveste Rune Rudberg på en duett sammen med Pia. Produsent for det hele har vært Ronnie Pihlgren mens norske Henning Hoel Eriksen har stått for miksingen. Vi finner mange fengende og uptempo låter på albumet, men også noen litt roligere ballader og låter i middels tempo innimellom, med andre ord en fin miks for dansefolket.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Kyss mig nu - Vi starter i ganske høyt tempo med en skikkelig "rökare" av en swinglåt, en flott danselåt som er skrevet av Johan Harding og Ida Winterhaven.

Tjena hallå - Litt roligere tempo i denne låten, så her kan dere holde litt tettere om hverandre igjen. En fin og "gyngende" danselåt i middels tempo som er signert Leif "Mulle" Melander.

Nej nej nej - Legg merke til at denne låten fremføres på norsk selv om tittelen står skrevet på svensk. Nok en fengende og kjapp swing/bugglåt som etter min mening kanskje er den aller sterkeste låten på plata. Opphavsmenn her er Mats Larsson og Peter Nord.

Jeg må si jeg likte denne plata veldig godt, her er det nesten bare sterke låter og en fin produksjon på alle måter med Pias myke og særpregede stemme i spissen, pluss at det finnes et knippe låter med mannlig vokal her også for å sørge for variasjon i lydbildet. Jeg vet egentlig ikke helt hvorfor jeg holder litt igjen på 6'eren denne gangen, men jeg har uansett endt opp på en solid 5`er med et plusstegn i margen, så det hele ender opp på 5+, hårfint opp på grensa til 6. Likevel er det ikke mye å pirke på i negativ retning her, det må isåfall være at det er noen få låter som ikke faller meg like godt i øret som de øvrige, men det er ikke dermed sagt at disse låtene er dårlige av den grunn, for det er de absolutt ikke. Kjøp plata eller lytt til den på Spotify, jeg tror neppe du blir skuffet, men at du derimot blir rammet av den kjente "lidelsen" dansefot....! Meget bra jobba, Pia & Co!

Besøk Pia Pihlgrens sin hjemmeside
BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Spilleliste uke 35 - 2018

Her er spillelisten for uke 35 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  CASANOVAS - What is love
2.  STEINAR ENGELBREKTSON - Eg veit
3.  FINN LUND - Es ist ein Sonnentag
4.  NICK BORGEN - La musikken leve
5.  NICK BORGEN - En gammel mann
6.  BLACKJACK - Hey baby
7.  BLACKJACK - Älskling jag lovar och svär
8.  PIA PIHLGRENS - Kyss mig nu
9.  PIA PIHLGRENS - Tjena hallå
10.PIA PIHLGRENS - Nej nej nej
11.MATZ BLADHS - Bara ett ensamt hjärta
12.HARLEKIN - Kom tebake

JUKEBOX UKE 35:

1.  CAN DANCE - Høsten kommer snart
2.  CAN DANCE - Får jeg lov
3   CHERRY - Ekte rock'n roll
4.  CHERRY - Du og jeg
5.  CASANOVA - Online
6.  CASANOVA - Ælj-jakta
7.  CARMEN - Amors piler
8.  CARMEN - I sammen
9.  CARISMA BAND - Jamestown ferry
10.CARISMA BAND - Vandringsvisa
11.CAPRICORN COWBOYS - El Grande meteor
12.CAPRICORN COWBOYS - Retningssans
13.CANDLES - Lille Marlene
14.CANDLES - Vår gamle restaurant

UKENS PROGRAM UKE 36: Titanix og FS-Toppen i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til svenske Titanix i tillegg til For Swingende-Toppen for august.

Titanix fra Valdemarsvik kom i juli ut med albumet "Ögonblick av allt" som er ei ganske frisk og moderne dansebandplate med både nyskrevne låter og noen utvalgte covers. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for august er også klar nå og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som går videre, samt tre nye utfordrere til lista for september. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Arne Kolsrud Overen, Micke Ahlgrens og Ninnas.

Jeg byr også på ny musikk fra både Amek Duo og Lasse Stefanz.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 4.SEPTEMBER KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Framed slipper nytt album

Reklame | Ginza

Det svenske dansebandet Framed kommer den 14.september ut med sitt nye album som bærer tittelen "Put a quarter in the jukebox".

Framed er et band som spiller countryinspirert dansemusikk og de har sitt utspring i Kungälv. Den nye plata er blitt til etter bandets reise til Memphis og Nashville, der det ble klart at det er mot dette holdet at Framed ønsker å gå, altså mot mer countryinfluert og 60 talls preget musikk. Dette er også noe som speiles veldig tydelig på den nye plata, i følge plateselskapet. Det er forøvrig bandets egne medlemmer som har mikset og produsert plata, og tittelen symboliserer at dette er de låtene bandet selv ville valgt når de sitter ved jukeboxen.

Plata vil bestå av totalt 13 låter og alle er engelskspråklige. Vi finner mange kjente titler her også, slik som "Moody blue", "Dreamlover", "Blue bayou" og "Roll over Beethoven", og her aner du nok også hvilken stil det hele går i.

Framed består forøvrig av Anders Inberg, Ralf Wennberg, Anders Sörfjäll, Jonas Huhtala og Isac Cronholm. Plata som kommer i september er bandets fjerde utgivelse, og antageligvis noe annerledes enn de foregående produksjonene.

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)