hits

For Swingende-Toppen(RESULTAT) Oktober 2017For Swingende-Toppen for oktober ble vunnet av Tone Camilla Solheim & Olav Kvaale med låten "No savne æ et hjerte". Her følger hele resultatlista:

1 ( 1 ) TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 41% av stemmene (8 mnd)​
2 ( 2 ) INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 15% av stemmene (5 mnd)
3 (NY) CHIQUITA - Alldeles lagom - 13% av stemmene
4 ( 3 ) BJØRNS ORKESTER - Countrygjengen - 9% av stemmene (1 mnd)
4 (NY) SKAANINGARNA - Vid foten av Texas - 9% av stemmene​
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 (NY) STEINAR ENGELBREKTSON - Sjå på meg - 6% av stemmene
6 ( 4 ) JANDERS - Min Ann Marie - En vän - 6% av stemmene (1 mnd)
8 ( 4 ) TERKEL ARRILDT & VIVI SYDENDAL - Den kolde skulder - 1% av stemmene (1 mnd)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE ANITA KORNELIUSSEN FRA FAGERSTRAND.
 

Stem fram lista for november via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Spilleliste uke 43 - 2017

Her er spillelisten for uke 43 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ROOSARNA - Santo Domingo
2.  SHINE - Torka bort allt regne
3.  BHONUS - Min radio
4.  ANDANTE - The morning flight
5.  BALOO - Charlie Truck
6.  BALOO - Krabban jabba dabba
7.  DÆNSEBÆNDET - Evig truskap
8.  ANNE NØRDSTI - Sitte på fanget
9.  ANNE NØRDSTI - Ammetåke
10.ANNE NØRDSTI - Alle er unike
11.WAHLSTRÖMS - Om du mer mig en blick
12.ALBATROSS - En natt med deg

JUKEBOX UKE 43:

1.  EXELCIOR - Ja min dør er alltid åpen
2.  EXELCIOR - Corrine Corrina
3.  ERIKS - En gammel grime
4.  ERIKS - Looking out my backdoor
5.  EMMA - Over hav over land
6.  EMMA - Damo di
7.  ELEVATION - Midnight special
8.  ELEVATION - Papirsklip
9.  ELDORADO - Crazy little thing
10.ELDORADO - Frydenlund
11.EKSPRESS - Du kan alltid lita på pojkarna över 35
12.EKSPRESS - From a jack to a king
13.EDO - Bygdafest
14.EDO - Har eg fortent
15.EASTGARDENS - Where I'm gonna live
16.EASTGARDENS - Kristina från Vilhelmina

Mona G og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Mona G i tillegg til For Swingende-Toppen for oktober.

Mona Gustafsson, eller Mona G som hun kaller seg som artist, er ute med nytt album i disse dager der hun har gjort nyinnspillinger av en del av sine tidligere utgitte låter, både som soloartist og fra sin fartstid med Leif Bloms og Mona G's orkester, samt noen helt nye låter for Mona sin del. 10 låter har hun tatt med på denne plata, og i ukens sending får du høre tre av disse på radioen.

For Swingende-Toppen for oktober måned er også avsluttet nå og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som har gått videre i tillegg til tre nye utfordrere til lista for november. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Scotts, Pia Pihlgrens og Dagfinn Gården.

I tillegg byr jeg på helt nye låter fra Ole Ivars og Ronny Nilsen sammen med Tone-Camilla Solheim.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Mona G sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL MONA G FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Anne Nørdsti - Få'kke lokke meg


Vår alles kjære dansebanddronning, riktignok ukronet, nemlig Anne Nørdsti, er ute med sitt første nye album på tre år og fansen kan fryde seg over ei plate i god, gammel Nørdsti-stil som burde lokke de fleste danseglade ut på gulvet, selv om plata bærer den noe motstridende tittelen "Få'kke lokke meg".

Anne har jo fått en litt annen hverdag de siste årene enn det hun hadde de første årene av sin karriere, for siden det har kommet to barn til verden i Annes familie så har man fått litt andre prioriteringer i livet og har dermed trappet ned noe på turnèvirksomheten. Likevel er det fortsatt fullt liv i Anne Nørdsti Band og de gjør fortsatt 30-40 jobber i året, noe som innebærer jobbing ca annenhver helg og vel så det. Den nye plata til Anne, derimot, bærer ikke noe preg av nedtrapping, for der er det full fart og trøkk fra første til siste tone, og det beste av alt er at Anne har gått "back to basic" hva stilen på musikken angår, det vil si at nå låter det omtrent slik det låt på de tre-fire første platene til Anne, noe jeg vet at mange fans setter stor pris på. Det vil si at stilen oppleves som mer tradisjonell og "tro" mot dansebandgenren enn den har vært på de siste platene, selv om det langt fra er noen "sidrumpa" plate av den grunn. Det er masse swing- og bugglåter her, men også noen stemningsfulle ballader og i tillegg god variasjon i både stil og tempo.

Plata er produsert av bandets egne medlemmer, Bjørn Løvås og Stein Tore Sønsteli, mens innspillingen har foregått på fire ulike lokasjoner, til og med i ei gammel stue hjemme på Annes egen hjemplass, gården Nørdsti i Alvdal. En annen veldig positiv ting rent produksjonsmessig er at det er Annes egne musikere som spiller på plata, selv om man har fått litt musikalsk "krydder" fra et par innleide musikere, blant annet Odd Arne Sørensen på trekkspill. Må også huske å nevne at selveste Rune Rudberg medvirker på en flott duett.

Plata inneholder totalt 12 låter og vi kan denne gangen finne flere nye navn blant opphavsmennene, men likevel dyktige folk alle sammen som har bidratt med utelukkende sterke låter av beste kvalitet både tekstmessig og på melodisida. Nytt plateselskap har det også blitt, denne gangen er det etiketten Slager som gir ut plata under vingene til Øyvind Sauarlia sitt plateselskap Grammofon.

Fra plata har det ikke vært lett å velge bare tre låter denne gangen, men jeg har tilslutt endte opp med disse:

Sitte på fanget - Etter noen runders gjennomlytting så endte jeg tilslutt opp med denne låten som min klare favoritt på plata. En forholdsvis uptempo låt med et herlig, fengende og "trallvennlig" refreng, en skikkelig genistrek av en låt som er skrevet av Ørnulf Juvkam Dyve, et nytt navn i dansebandmiljøet, men en veldig dyktig låtskriver skal man dømme etter de to låtene han har bidratt med på plata. Han har forøvrig også skevet tittellåten "Få'kke lokke meg".

Ammetåke - Dette var Annes egen ønskelåt i forbindelse med intervjuet jeg gjorde med henne til denne presentasjonen(det kan du lytte til nederst i denne saken), og i tillegg en låt jeg også likte veldig godt selv. Låten omhandler noe som jeg vet Anne har hatt et nært forhold til de siste årene, og en treffende tekst som jeg tror mange nybakte mødre vil kjenne seg igjen i. Opphavsmann- og kvinne her har vært Roy Erik Hansen i samarbeid med Anne selv. Masse fart og tempo i denne låten og garantert en ny allsang-klassiker for de som gjerne står foran scena og synger med når Anne spiller opp.

Alle er unike - Sier jeg "Till en fågel" så er det nok mange som vil dra kjensel på originalversjonen av denne nydelige balladen. Dette var nemlig en låt som svenske Bert Månsson skrev på 90 tallet til da 11 år gamle Sanna Nielsen og hennes debutplate. Flere andre danseband og artister har covret låten i ettertid, men jeg tror dette er første gangen at den har fått en helt ny, norsk tekst. Og den norske oversettelsen her er skrevet av Anne sin sambygding og faste bidragsyter, Erland Kjeldsen fra Alvdal. Av balladene på plata så ble dette min klare favoritt.

Ja, her er det ikke mye negativt å sette fingeren på, jeg tør faktisk dra den så langt som å påstå at dette kanskje er Annes beste album noensinne. Ikke bare har hun gått tilbake til sin opprinnelige spillestil, noe som er en god ting i seg selv, men hun har også truffet innertier med låtmaterialet, for her er det ikke en eneste dårlig eller overflødig låt. Teknisk og musikalsk er det også hundre prosent tilfredsstillende, dette kunne ikke blitt bedre, så derfor er det ingen tvil om at det her blir 6 på Anne, det vil si 6 øyne på terningen, og all honnør og nesegrus beundring til både Anne selv og det dyktige teamet hun har hatt med seg på denne produksjonen. Meget meget bra, løp og kjøp, eller hør plata på Spotify dersom du foretrekker det. Dans, syng med og kos deg!

Besøk Anne Nørdsti sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)


HØR INTERVJU MED ANNE NØRDSTI:
 

Wahlströms - Om du ger mig en blick

Det svenske dansebandet Wahlströms fra Vadstena, som har ligget brakk siden 2012, har nå gjenoppstått og har i disse dager også sluppet sin første singel på 7 år.

Det er fortsatt Daniel Wahlström som er primus motor i Wahlströms og bandet har røtter tilbake til 1985, mens siste spillejobb ble gjort i Brunnsparken i Örebro i januar 2012. Nå er gutta på banen igjen og har blant annet spilt inn en ny singel med tittelen "Om du ger mig en blick" som er en skikkelig heftig og uptempo bugglåt med tekst og melodi av Henrik Sethsson og Thomas Berglund. Det er også Henrik Sethsson, kjent fra Casanovas, som har produsert låten. Jeg håper dette bare er en smakebit på det som vil komme fra Wahlströms etterhvert, uten at jeg verken kan bekrefte eller avkrefte at det kommer mer.

Foruten Daniel så består Wahlströms i 2017 også av Anders Hildeskog, Mattias Andersson og Oskar Fridell.

Her i For Swingende går den nye Wahlströms-låten på lufta i sendinga for uke vi er inne i nå, altså uke 43-2017.

 

Ronny Nilsen & Tone-Camilla Solheim - På holdEn ny duett fra "Pegasus-gutten" Ronny Nilsen og Møre-jenta Tone-Camilla Solheim har sett dagens lys i disse dager og vil snart komme på lufta her i For Swingende.

Låten har fått tittelen "På hold" og er selvsagt skrevet i sin helhet av Ronny Nilsen selv. Sangen er litt annerledes enn de vi vanligvis er vant til å høre fra denne gutten, men absolutt på en positiv måte. Sangen går i forholdsvis rolig tempo og går i en mollpreget toneart, noe som gir sangen en helt spesiell stemning. Ronny synger første verset også kommer Tone-Camilla inn etterhvert med sin myke og fløyelsmyke stemme før de deler broderlig (eller søsterlig) på vokalen videre utover i sangen. Stemmemessig er dette to vokalister som utfyller hverandre bra, og begge har de en fin mykhet i stemmene sine på hver sin måte. Låten er skikkelig fin, selv om det ikke er noen typisk dansebandlåt, men likevel en låt hvor man kan hygge seg kinn-mot-kinn på dansegulvet dersom man har sansen for det. En låt jeg tror vil appellere til et bredere publikum enn kun de som liker danseband, og det er så klart en god ting.

Her i For Swingende får du høre sangen i neste ukes sending(uke 44-2017).

Shine - Torka bort allt regn

Det ganske så nystartede svenske dansebandet Shine er aktuell med nok en ny singel i disse dager der vokalist Jessica Hyvärinen synger duett med ringreven Henrik Sethsson som til daglig synger i Casanovas.

Dette er en myk og popduftende ballade, men som øker litt i tempo etterhvert, og som også er skrevet av Henrik Sethsson i tillegg til at han også har produsert det hele. En meget sterk og god låt som jeg likte veldig godt da jeg hørte den.

Shine jobber forøvrig målbevisst for å bli et riktig så populært band på den svenske dansebandscenen og foreløpig har dette fungert meget bra. Jessica er en veldig dyktig vokalist som har sunget i flere andre band tidligere, både i Norge og Sverige, og nå venter jeg bare på at Shine skal finne det for godt å utgi et fullt album, for det hadde vært veldig hyggelig og ikke minst spennende, siden dette er et band med et stort potensiale og med mange gode kvaliteter og ikke minst en gjeng skikkelig dyktige musikere i besetningen.

Her i For Swingende får du høre den nye låten i sendinga for inneværende uke, altså uke 43-2017.

Besøk Shine sin hjemmeside

Spilleliste uke 42 - 2017

Her er spillelisten for uke 42 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  CANDIX - Vår egen stjärna
2.  DATE - En lång sommar är slut
3.  TITANIX - Hela havet stormar
4.  WIZEX - Jag saknar mammas mackor
5.  WIZEX - Tåget det rusar vidare
6.  ELDORADO - Øl og brennevin
7.  DAGFINN GÅRDEN - Det er dans i Folkets Hus
8.  DAGFINN GÅRDEN - Si meg hva du tenker Marianne
9.  DAGFINN GÅRDEN - Dine dypblåe øyne
10.SKOGSTAD BAND - Rockepotpurri
11.SVERRE EILERTSEN - Glad i deg

JUKEBOX UKE 42:

1.  DÆNSEBÆNDET HASS ARNSTEIN - Midnattsolens land
2.  DÆNSEBÆNDET HASS ARNSTEIN - Tina og Marina
3.  E-76 - Bygdebussen
4.  E-76 - Fjøllmannsjenta
5.  DUO'JE - Tenker du på meg iblant
6.  DUO'JE - Dans hele natten
7.  DUOBANDET - Tell me about it
8.  DUOBANDET - Sånne som oss
9.  DOODLE BUGS - Jenta i fra landet
10.DOODLE BUGS - Blomsterhage
11.DIXY - Hurramegrundt med Laila og Åge
12.DIXY - Fjellet
13.DILIGENCE - Minstemænn
14.DILIGENCE - Hyllest tæl hembygda
15.DET BETALES - Det var våre tider

UKENS PROGRAM UKE 43: Anne Nørdsti i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den flunkende nye plata til Anne Nørdsti.

Anne Nørdsti kom den 20.oktober ut med sitt første nye album på 3 år, nemlig et flott og dansbart album med tittelen "Få'kke lokke meg". Her får du høre Anne Nørdsti i den opprinnelige stilen vi kjenner henne for fra de første årene av hennes solokarriere, med andre ord litt "back to basic". Fra denne plata får du høre tre smakebiter i tillegg til et intervju med Anne som du også kan lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt byr jeg på musikk fra det svenske 70 talls bandet Baloo fra Karlstad.

Ellers blir det ny musikk fra Shine, Bhonus og Wahlströms for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Anne Nørdsti sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL ANNE NØRDSTI FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)


HØR INTERVJU MED ANNE NØRDSTI:
 

Dagfinn Gården - I kjent stil


Trønderen og dansemusikeren Dagfinn Gården har nylig sluppet sitt nye album der han fremstår "I kjent stil", det vil si med gamle, kjente slagere, blandet med noen litt mindre kjente slagere, alt innpakket i en lun og fin framføring og et behagelig lydbilde, perfekt for Dagfinns hovedmålgruppe som er voksne mennesker i ulike aldre.

Dagfinn Gården reiser fortsatt rundt over det ganske land og spiller, synger og underholder folk, både på institusjoner og i andre sammenhenger der man ønsker god musikk og underholdning hvor man enten kan danse eller sitte rolig og mimre og hygge seg. Han er heltidsmusiker og lever av dette, noe han har gjort i ganske mange år nå, og stilen er umiskjennelig slik den alltid har vært fra denne mannen.

Den nye plata, som altså bærer tittelen "I kjent stil", er innspilt hos Dagfinns faste produsent Kay Vang, og denne gangen har Dagfinn samlet totalt 12 låter, mange kjente slagere, men også litt mindre kjente låter innimellom som kanskje ikke alle har hørt om, men som likevel er vel verdt å låne øre til. Her kan jeg nevne i fleng titler som "Drømmen om Elin", "Mosippan", "Elske tilgi og glemme" og "Piker vin og rosenrøde dager".

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Det er dans i Folkets hus - En av de litt mer typiske dansebandlåtene på plata, usikker på hvem som har gjort den tidligere, men opphavsmann- og kvinne er ihvertfall svenske Ingemar Fälth og norske Brynhild S.Nilssen som har laget den norske teksten. Etter min mening et av høydepunktene på plata og en av de låtene som kanskje appellerer mest til dansefolket som jo er For Swingendes hovedmålgruppe.

Si meg hva du tenker Marianne - En litt mindre kjent låt som gruppa Country Snakes opprinnelig gjorde på 70 tallet. En fin og behagelig danselåt i middels tempo og opphavsmennene er velkjente, nemlig Johannes Kleppevik som har laget melodien og Ottar Big Hand Johansen som har skrevet teksten. Dette var også Dagfinns egen ønskelåt i forbindelse med intervjuet jeg gjorde med ham til denne presentasjonen(intervjuet kan du lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken).

Dine dypblåe øyne - En låt fra et av undertegnedes store favorittband fra 90 tallet, nemlig Mimix. Denne låten hadde Mimix med på den aller siste plata de ga ut i 1995 og opphavsmann her er Jan Smith som var en av medlemmene i bandet. Dagfinn Gården gjør også en veldig fin versjon av denne, og i bakgrunnen kan vi høre Rønnaug Nordseth sin flotte koring. Nok et av høydepunktene på plata, etter min smak.

Så var det terningen, og denne gangen har jeg vært veldig i tvil da jeg skulle bedømme plata, for på den ene siden er det ei veldig god og hørbar plate på alle måter, mens på den andre siden er det kanskje ingen plate for de mest ihuga swingdanserne som gjerne ønsker mest mulig tempo og swingtakt på musikken de skal danse til. Her har vi nok egentlig overvekt av litt roligere låter, så slik sett er plata kanskje ikke førstevalget om man har tenkt å lage swingfest. Likevel så gjør Dagfinn en meget god jobb på denne produksjonen, han synger på en rolig, lun og behagelig måte, han har en behersket og fin måte å framføre sangene på, og musikalsk låter det også veldig tilfredsstillende. Kvinnelig koring på mange av låtene er et friskt og fint innslag. Plata har et velbalansert og mykt komp med både gitar, trekkspill og andre tangentinstrumenter, og hva låtvalget angår så er det også riktig så velvalgt, for her har man blandet velkjente og populære slagere med låter som for mange er nye bekjentskaper igjen, og det er denne miksen jeg mener bør være oppskriften på ei plate som både skal underholde, være gjenkjennelig og samtidig gi lytterne noen helt nye opplevelser innimellom. Nettopp derfor har terningen vippet veldig mellom 4 og 5 for meg denne gangen, men jeg har valgt å inngå et kompromiss med både meg selv og med Dagfinn, så jeg har derfor valgt å moderere meg litt og gi en 4'er, men så i tillegg sette et solid plusstegn i margen, så da blir konklusjonen 4+ og det betrakter jeg som ståkarakter og vel så det. Ønsker du å kjøpe plata kan du kontakte Dagfinn på Facebook ved å søke opp hans eget navn som på Facebook er Dagfinn Audun Gården, eller du kan kontakte For Swingende pr e-post til forswingende@online.no så skal jeg gi deg nærmere kontaktinfo til Dagfinn.

Bhonus gjenforenes for en kveld - og nye låter er uteDet svenske dansebandet Bhonus som la inn årene i 2012 kan nå meddele at de kommer til å gjøre en enkeltstående gjenforening på en eller annen danseplass i Sverige i nærmeste framtid, men tid og sted er ennå ikke bestemt. I tillegg har bandet spilt inn tre helt nye singellåter som alle kan høres på Spotify og lignende plattformer.

Det er tidligere kapellmester i Bhonus, Hans Östh, som melder dette på sin Facebookside, og han kan fortelle at det blir de samme medlemmene som var med under avskjedkonserten i Brunnsparken i 2012 som også blir med på den kommende gjenforeningskonserten. Info om spillested og dato for dette kommer jeg tilbake med info om når dette foreligger.

Ellers så har bandet også spilt inn tre helt nye låter av det noe mer moderne og "popiga" slaget, slik Bhonus alltid har vært kjent for, låter som du finner på Spotify dersom du har dette. Låtene har fått titlene "Min radio", "Inte ens din doft" og "Cathy's clown". Her i For Swingende får du høre en av disse låtene i et av de nærmeste programmene, muligens allerede kommende uke(uke 43-2017).

(Kilde: Hans Östh sin Facebook-side)

Björn Björklund slutter i Holidays - starter eget band

Den populære og folkekjære Holidays-vokalisten, Björn Björklund, har nå bestemt seg for å slutte i Värmlandsbandet Holidays med umiddelbar virkning og heller satse på et helt nytt band som skal hete Björn Björklund Band(BBB).

I Holidays kommer Björn til å bli midlertidig erstattet av 44 år gamle Fredrik Gustavsson, som tidligere har fartstid fra blant annet Tommy Bergs. Fredrik kommer til å ha en liten førpremiere med Holidays allerede nå lørdag den 21.oktober på en spillejobb i Vestfossen her i Norge. På bandets planlagte spillejobber den 27. og 29.oktober så er Fredrik forhindret, så der jobber man med å finne en annen løsning. Men, Fredrik skal i første omgang bare være en midlertidlig vikar og derfor kommer Holidays til å ta en endelig beslutning ved nyttår om han skal fortsette eller ikke.

Hva Björn Björklund angår så skriver han på sin Facebook-side at hans nye band har vokst fram i løpet av sommeren som har vært og at han lenge har kjent at han vil gjøre noe nytt. Han vil også takke gutta i Holidays og ønske dem lykke til videre, og legger til at han selvsagt kommer til å savne dem.

(Kilde: Holidays og Björn Björklund sine sider/profiler på Facebook)

Spilleliste uke 41 - 2017

Her er spillelisten for uke 41 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ANNE NØRDSTI - Få'kke lokke meg
2.  HEDERSMENN - Free Jimmy
3.  HEDERSMENN - Fri som en fuggel
4.  STACCATO - Lenge før jeg traff deg
5.  STACCATO - Min drøm om frihet
6.  ARNE MØRCH - Et bedre liv
7.  ARNE MØRCH - Om du visste
8.  ARNE MØRCH - Rollebytte i oppgang A
9.  MICKE AHLGRENS - När vindarna vänder

JUKEBOX UKE 41:

1.  DAN'Z - Fly bort min engel
2.  DAN'Z - Min hemmelighet
3.  DANZING - Åh vad jag älskade dig
4.  DANZING - Girl from yesterday
5.  DAKOTA - Et ekte countryband
6.  DAKOTA - Amerika
7.  DAGFINN GÅRDEN - Blyg fiol
8.  DAGFINN GÅRDEN - Piker vin og rosenrøde dager
9.  CONTRAZT - Cadillac dream
10.CONTRAZT - Her i bygda vår
11.CONNECT - Måne og sol
12.CONNECT - Tårer i et regn
13.COMPET DANSEBAND - City of New Orleans
14.COMPET DANSEBAND - So long baby goodbye
15.CLIFTONES - Det er intet jeg angrer
16.CLIFTONES - Hjelp meg ut av min ensomhet

UKENS PROGRAM UKE 42: Dagfinn Gården i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til trønderske Dagfinn Gården.

Dagfinn Gården er en dansemusiker fra Trøndelag som i mange år har reist rundt og underholdt både danseglade og andre musikkelskere med sin enkle og glade musikk som består av både dansebandlåter og andre gamle, kjente slagere. Hans nye album har fått tittelen "I kjent stil" og inneholder totalt 12 spor, både kjente travere og noen litt mindre kjente låter innimellom. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter i tillegg til et intervju med Dagfinn som du også kan lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken(videoen inneholder ikke musikk, så vil du høre låtene også så må du høre på radiosendinga).

Ellers blir det nostalgihjørne hvor vi denne uka møter Wizex og hører to låter som de spilte inn på plata i 1975.

Det blir også ny musikk fra Candix, Date og Titanix, samt musikk fra Eldorado og Skogstad Band for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene


HØR INTERVJU MED DAGFINN GÅRDEN:
 

Arne Mørch - Et bedre liv


Arne Mørch er en godt voksen mann fra Hønefoss som etter han ble pensjonist begynte å reise rundt og underholde med sitt allsangkonsept "Minnenes melodier". Et lite utdrag fra repertoaret han benytter på disse allsangstundene finner vi på hans nye album "Et bedre liv".

Arne reiser rundt over hele landet med allsangkonseptet sitt, som utelukkende består av gamle norske slagere som de fleste som har levd ei stund bør ha et forhold til. Han gjør mange gode tolkninger av disse låtene på den nye plata også, hvor han har samlet totalt 15 spor, hvorav kun èn låt er av forholdsvis ny dato, nemlig tittelmelodien, som han har hentet fra William Kristoffersen og Ole Ivars. Ellers kan jeg i fleng nevne slagere som "Lille Lilli-Ann fra Lillesand", "Møllerens Irene", "Ikke gråt om det er vinter og det snør" og "Ola var fra Sandefjord". Arne har fått god hjelp av Kenneth Kristiansen til å produsere plata, og Arne og Kenneth har stått som produsenter begge to, mens Kenneth også spiller flere av instrumentene på plata og fått til et veldig friskt og fyldig komp på samtlige låter. Broren til Kenneth, Glenn Kristiansen, har også lagt på gitarer på innspillingene, i tillegg til at Arnes to døtre, Ane og Victoria Irene, bidrar med koring.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Et bedre liv - En velkjent låt fra Ole Ivars som de opprinnelig gjorde på plate i 2003. Dette er også tittellåten på plata som altså er den eneste låten som opprinnelig er av nyere dato, og i tillegg et av høydepunktene, etter min mening. Meget friskt og dansbart arrangement på låten, denne vil du garantert like!

Om du visste - En gammel sviske fra slagersangeren Odd Børre som gjorde suksess med denne i 1968. Arne har gjort en meget god versjon av låten som også er dansbar til tusen, selv om den går i et noe roligere tempo, men perfekt til fox og "kinn-mot kinn" dans.

Rollebytte i oppgang A - En låt vi kjenner fra trubaduren Stein Ove Berg som dessverre er borte nå. Låten handler om å bytte om på kjønnsrollene i et samliv, en låt som muligens var mer kontroverisell da den kom på 70 tallet enn det den er i dag. Arne tolker låten på en utmerket måte og også denne burde fungere perfekt på dansegulvet, men jeg vil anbefale deg å lytte til teksten mens du swinger deg rundt.

Jeg syns dette har blitt ei veldig god plate, både for dansefolket og for de som heller ønsker å sitte rolig i sofakroken eller godstolen og mimre tilbake til en svunnen tid. Arne synger godt og har en tydelig diksjon når han synger, uten at det blir kunstig eller unatulig på noen måte. Musikalsk så låter det også meget meget bra, her har man gjort et topp studioarbeid og brukt ekte musikere og ekte instrumenter, noe som er et stort pluss. Terningmessig velger jeg å gi Arne Mørch en bunnsolid 5'er for denne plata, og selv om det bare er snakk om kjente coverlåter, så er det helt klart et produkt i ypperste klasse som jeg varmt kan anbefale alle som liker de gamle norske slagerne, først og fremst fra 60 og 70 tallet. Ønsker du å kjøpe et eksemplar av plata så finner du mer info på Arnes hjemmeside som du finner på www.minnenes-melodier.no.

Mats Kärrlid slutter i Bob Stevens

Ved nyttår mellom 2017/2018 så slutter mangeårig vokalist i Bob Stevens, Mats Kärrlid, og blir erstattet av Chrisoffer Bengtsson.

Mats Kärrlid slutter i bandet for å kunne bruke mer tid på sin rolle som morfar. Han har vært bandets frontfigur helt siden 1987-88 og er kjent for sin særpregede og karakteristiske sangstemme som har gitt Bob Stevens sin helt klare profil.

Mannen som nå overtar mikrofonen etter Mats er bare 25 år gammel og har tidligere sunget i en rekke coverband i tillegg til at han har vært revyartist. Christoffer kommer forøvrig fra Olofström i Blekinge. Det fortelles at bandet kommer til å beholde omtrent 70% av repertoaret sitt når Christoffer overtar og at de kommer til å øve inn en del nye låter i tillegg.

Første spillejobben til Bob Stevens med ny vokalist vil bli i Pårydsparken i Kalmar den 13.januar 2018.

For Swingende vil med dette takke Mats Kärrlid for den flotte jobben han har gjort i Bob Stevens i ganske nøyaktig 30 år og ønsker ham all lykke til videre i rollen som stolt morfar!

Besøk Bob Stevens sin hjemmeside
Les mer om vokalistbyttet i Bob Stevens på Dansbandssidan.com

Titanix - Hela havet stormar

Svenske Titanix er i disse dager ute med sin tredje singel hittil i 2017 og den tredje smakebiten på det kommende albumet som vil slippes i begynnelsen av 2018. "Hela havet stormar" er blitt tittelen på dette singelutspillet.

Dette er en frisk, uptempo og en skikkelig "schlager-duftende" låt som nesten er som tatt rett ut av Melodifestivalen. Kanskje ikke så rart heller siden låten er skrevet av to karer som har levert låter til en rekke Eurovisjonsartister rundt i Europa, nemlig Claes Andreasson og Torbjörn Wassenius, som også har levert låter til flere danseband og til og med til Björn Skifs. Det hele er blitt mikset av ringreven Thomas Thörnholm og er blitt en veldig dansevennlig og superfengende låt som jeg tror vil slå godt an både på dansbanorna i Sverige og hos det platekjøpende publikummet når hele plata kommer over nyttår. Vokalist er som vanlig Maria Rolf, som nok en gang gjør en fremragende innsats ved mikrofonen.

Låten vil du få høre her i For Swingende i sendinga for uke 43, altså i slutten av oktober.

Besøk Titanix sin hjemmeside

Date - En lång sommar är slut

Svenske Date er ute med årets tredje singel i disse dager, en meget fin og iørefallende ballade med tittelen "En lång sommar är slut".

Dette er en typisk høstlåt med mye vemod over at en lang og flott sommer er over. Noe av det beste som Date har gitt ut på lenge, spør dere meg. Opphavsmann bak det hele er Christian Antblad, som har skrevet flere låter til Date tidligere, og låten vil bli å finne på Date sitt kommende album. Date har et sterkt poppreg over musikken sin, men dette er likevel noe av det litt mykere de har laget og burde være en låt som innbyr til "siste dansen" eller i det minste en het tryckare på dansegulvet, både for yngre og eldre dansere. Produksjonsmessig låter det også veldig bra, et luftig og behagelig komp og topp vokalprestasjon av frontfigur Jan Lindberg, som har vært med i Date siden starten på 90 tallet.

Besøk Date sin hjemmeside

Nytt album fra Anne Nørdsti

Den 20.oktober slipper Anne Nørdsti sitt nye album med tittelen "Få'kke lokke meg" som er Annes første nye album på tre år.

Undertegnede har fått lov til å prøvelytte på den nye plata og kan si såpass som at dette er meget bra og at Anne tydeligvis har gått litt mer "back to basic" rent stilmessig om man sammenligner med hennes to seneste utgivelser. Noen nye låtskrivere er det imidlertid å se på coverinnlegget denne gangen, slik som Roy Erik Hansen og Ørnulf Juvkvam Dyve, men vi finner også en rekke kjente navn på plata, mange fra Sverige, mens Erland Kjeldsen, fast bidragsyter på de fleste av Annes tidligere album, også er med denne gangen.

Plata vil inneholde totalt 12 låter og produsenter har denne gangen vært Annes egne musikere, Stein Tore Sønsteli og Bjørn Løvås. "Ammetåke", "Du skal slå deg på brøstet" og "Alle er unike" er bare noen av de mange spennende titlene på plata, sistnevnte vil du garantert kjenne igjen fra Sverige og 90 tallet.

Jeg skal ikke røpe så mye mer enn dette inntil jeg skal presentere plata på radioen rett etter releasen den 20.oktober, men i ukens sending nå i uke 41-2017 vil du få en liten prøvesmak på plata, så gå ikke glipp av den.

Allerede nå kan du forhåndsbestille et fysisk eksemplar, dersom du følger linken under som leder til nettbutikken CDON.

Besøk Anne Nørdsti sin hjemmeside
BESTILL PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

UKENS PROGRAM UKE 41: Arne Mørch og Hedersmenn i For SwingendeI ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Hønefoss-mannen Arne Mørch i tillegg til to låter med den nystartede gruppa Hedersmenn fra Østlandsområdet. Og både Arne og Hedersmenn stiller i studio til intervju.

Arne Mørch, som til daglig reiser rundt med allsang-programmet "Minnenes melodier", er ute med nytt album i disse dager der han har samlet en rekke kjente, norske slagere som han har gjort sine egne dansbare versjoner av. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter i tillegg til et lengre intervju som du også kan høre via Youtube-videoen nederst i denne saken.

Gruppa Hedersmenn er et forholdsvis nystartet band med medlemmer fra ulike kanter av Østlandet som spiller musikk innen countryrock-genren, men som også er veldig dansbar i formen og derfor et band jeg gir innpass her i For Swingende, selv om de ikke er som noe typisk danseband å regne. I ukens sending får du høre de to låtene som bandet har spilt inn hittil og to av medlemmene, Roger Solberg og Terje Bratlistuen, kommer i studio for å fortelle litt om bandet og for å snakke litt om en spillejobb de skal ha på Gjøvik den 14.oktober. Også dette intervjuet kan du lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken, men vil du høre musikken også, så må du høre på radiosendinga.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka Stavanger-bandet Staccato og hører et par låter som de spilte inn på plate i 1976.

Du får også premiere på en helt ny låt fra den kommende plata til Anne Nørdsti som aldri er spilt på radio tidligere, og du får også en smakebit fra den kommende plata til svenske Micke Ahlgrens.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Arne Mørch sin hjemmeside
Besøk Hedersmenn sin Facebook-side

HØR INTERVJUER MED HEDERSMENN OG ARNE MØRCH:


Sommerslager(samlealbum)


Vi gjør denne gangen et lite unntak fra hovedregelen vår her i For Swingende, der vi vanligvis ikke anmelder samleplater med terningkast. Plata "Sommerslager" som kom ut i sommer, derimot, er ei plate som inneholder kun nyinnspilte låter og hvor vi derfor velger å gjøre en ordinær anmeldelse her på nettsiden vår. Musikk fra plata har dere fått høre på radioen gjennom flere sendinger denne sommeren.

"Sommerslager" er et 13 spors album som plateselskapet Grammofon under etiketten Slager har gitt ut, der en rekke av landets mest kjente, men også noen litt mindre kjente, danseband og artister gjør hver sin låt relatert til sol og sommer.

På plata medvirker både Dag Spantell, Contrazt, Ingemars, Anne Nørdsti, Gluntan, Steinar Engelbrektson, Hanne Mette, Picazzo, Vømmølgutan, Kim & Ola, Espen Hagen Olsen, Carsten Ellings orkester og Lasse Johansen. Noen av låtene på plata har du hørt tidligere i andre versjoner mens andre er helt nyskrevne for denne plata. En del av artistene som medvirker på plata tilhører allerede Slager og Grammofon sin egen artiststall, andre er bare med som gjesteartister og har til vanlig ingen tilknytning til dette selskapet.

Jeg har spilt flere av låtene på radioen i løpet av sommeren, og har her valgt å skrive noen ord om de tre som ble mine favoritter på plata:

Ingemars - Danse eller slæss: Den første nye låten fra Ingemars på flere år, så det var absolutt på tide med noe nytt fra denne gjengen nå. Låten er en fin og veldig iørefallende ballade som i mine ører er noe av det beste som Ingemars har gitt ut noensinne. Det er Terje Ingemar Larsson som er vokalist på denne låten og opphavsmannen heter Torgny Larsson.

Espen Hagen Olsen - Jenter som har dratt: Espen er som kjent tidligere vokalist i dansebandet Sogns og pr i dag er han vokalist i duoen/trioen Sognsgutta. Som soloartist har han tidligere kun sunget på den nest siste Frem fra Glemselen-plata, så med unntak av dette så er dette den aller første innspillingen han gjør som soloartist ene og alene. Låten er en uptempo og veldig fengende swing/bugg-låt som er skrevet av Knut Anders Løken.

Kim & Ola - Du: Kim & Ola er en duo fra Gudbrandsdalen som har vært presentert flere ganger tidligere her i For Swingende og som består av Kim Lien og Ola Kirkestuen. Den nye låten som har fått plass på "Sommerslager"-plata er en kjapp og veldig sterk og god swinglåt som er signert Geir Arne Hansen som er en veldig kjent mann innen denne musikkgenren.

Jeg må si at Øyvind Sauarlia, som er mannen bakom selskapet Grammofon og Slager-etiketten, virkelig har skutt innertier med både låt- og artistvalg på denne plata. Mange av de "obligatoriske" bandene er med, men han har også vært raus og sluppet til et par mindre kjente navn som også fortjener litt publisitet, og det gjør at plata er veldig spennende og interessant for de som liker å oppdage litt nye artister innen genren og som ikke kun henger fast ved de "samme gamle". Kvaliteten på låtene er over gjennomsnittet bra, og det er også god variasjon i både stil og tempo her. Så terningmessig er dette ei plate som utvilsomt fortjener toppscore fra undertegnede, nemlig en skinnende blank 6' er og nesegrus beundring på alle fronter! Plata kan både kjøpes som fysisk eksemplar eller avlyttes som streaming på Spotify og lignende plattformer.

Les mer om plata på Grammofon sin nettside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK) 

Spilleliste uke 40 - 2017

Her er spillelisten for uke 40 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  CANDIX - Dansa en dans
2.  TERKEL ARRILDT & VIVI SYDENDAL - Den kolde skulder
3.  JANDERS - Min Ann Marie
4.  BJØRNS ORKESTER - Countrygjengen
5.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
6.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
7.  LOTTE RIISHOLT - I løvens gab
8.  LOTTE RIISHOLT - Skal det skæres ud i pap
9.  LOTTA RIISHOLT - Ka' du ha' det rigtig godt
10.STEINAR ENGELBREKTSON - Sjå på meg
11.SKÅNINGARNA - Vid foten av Texas
12.CHIQUITA - Alldeles lagom
13.CHIVIX - Vil du værra med så heng på
14.CANDIX - Kärleken

JUKEBOX UKE 40:

1.  CAN DANCE - Hvis du byr meg på en kaffe
2.  CAN DANCE - Gi meg en tier
3.  CAPRICORN COWBOYS - Et hjerte glømmer itte sånt
4.  CAPRICORN COWBOYS - Vidars Pøbb & Dancing
5.  CARISMA BAND - Me and the wildwood rose
6.  CARISMA BAND - Min første natt
7.  CARMEN - Kor har du gjømt dæ?
8.  CARMEN - Ung og fri
9.  CASANOVA - Casanova
10.CASANOVA - Det er bra nok for meg
11.CHIVIX - Du gjorde meg til mann
12.CHIVIX - Lørdag på bygda
13.COMBANY BAND - Hjemme hos Dolly
14.COMPANY BAND - Waikiki mann

Lotte Riisholt - Fra den gamle jukebox


Danske Lotte Riisholt er for tiden aktuell med albumet "Fra den gamle jukebox" der hun har samlet 12 gamle slagere som alle har ligget på Dansktoppen under 60 og 70 tallet.

Lotte Riisholt er, som tidligere nevnt, kanskje min aller største favoritt blant de kvinnelige dansebandvokalistene i Danmark. Hun har alltid produsert sterke og gode album med høy dansbarhet, noe hun også har gjort denne gangen, selv om hun nå kun synger coverlåter. De aller fleste låtene er nok godt kjent her i Norge også, med noen unntak, men da under andre titler og med andre tekster enn vi kjenner her hjemme. 

På plata finner vi kjente travere som "Tennessee waltz", "Sig ikke nej", som er en dansk versjon av Sven-Ingvars klassikeren "Säg inte nej säg kanske", og Birthe Kjær-låten "Lange Lars fra Langeland", for å nevne litt. Brorparten av låtene går i ganske raskt tempo, perfekt for swing og bugg, noe som er en stor styrke i mine øyne når det gjelder dansemusikk.

Det hele er denne gangen produsert av danske Svend Christiansen i STC Studiet, noe som betyr at Lotte har fått ny produsent denne gangen, siden hun tidligere har benyttet seg mye av svenske Stefan Kardebratt. Men stilmessig er det ikke store endringer, og på plata syns jeg Lotte gjør både gode og særpregede versjoner av de gamle sviskene, det vil si at hun gjør dem på sin egen måte uten å gjøre blåkopi av originalene. Også en positiv ting.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

I løvens gab - Et av høydepunktene på plata etter min mening, en dansk versjon av den gamle Buck Owens-slageren "Tiger by the tail". Den danske teksten er skrevet av Keld Heick og den danske versjonen ble opprinnelig gjort av den danske gruppa Keld & The Donkeys i 1971.

Skal det skæres ud i pap - Her i Norge kjenner vi denne best i instrumentalversjon med Finn Eriksen på trompet, da under tittelen "Lappland". Grynet Molvig gjorde den også på 60 tallet under tittelen "Lykkeland". I Danmark ble denne opprinnelig innspilt i 1964 med sangerinnen Grethe Sønck. Også en uptempo og frisk swinglåt med høy dansbarhetsfaktor. Her kan man nesten danse litt boogie woogie også, om man skulle ønske det.

Ka' du ha' det rigtig godt - Her kan jeg kombinere mine norske dansebandfavoritter med min danske favorittsangerinne, nemlig PK & Dansefolket og Lotte Riisholt. I Norge er det nemlig PK & Dansefolket og ikke minst Vikings som har gjort sukess med denne låten henholdsvis på 2000- og på 70 tallet. En meget god låt som heller ikke Lotte gjør skam på i sin versjon. I Danmark ble låten gjort på plate i 1977 med bandet Sirius.

Man får ikke bare dansefot ved å lytte til denne plata, men man får også en nostalgisk og lærerik vandring blant gamle danske slagere som for mange er helt nye bekjentskaper her i Norge, men hvor man innimellom drar kjensel på en rekke melodier, selv om tekstene er annerledes. Lotte synger som vanlig veldig overbevisende og bra og har en egen "snert" i stemma som kler denne typen låter godt. Det er skikkelig gladmusikk fra ende til annen og jeg får både dansefot og godt humør når jeg sitter her og lytter. Selv om det bare er coverlåter denne gangen, så liker jeg likevel plata veldig godt og syns den passer til både danserne og til nostalgikerne som heller foretrekker å sitte stille og lytte og mimre. Terningmessig skal Lotte få en solid 5'er av meg, og som om ikke det er nok, så setter jeg også et velfortjent plusstegn i margen, selv om jeg ikke nevnte det da jeg presentere plata på radioen denne uka, men etter et par ekstra gjennomlyttinger etter radioprogrammet var produsert så løftet plata seg enda et par hakk i mine ører, og derfor må jeg tilføye pluss'en bak terningen. Så da blir det en sterk 5`er til Lotta og ei plate jeg vil anbefale både lytterne og danserne på det varmeste. Bra jobba Lotte, dette kan du!

Besøk Lotte Riisholt sin hjemmeside

Nytt album fra Micke Ahlgrens

Den 20.oktober slipper svenske Micke Ahlgrens det femte albumet i serien "LivsLevande".

På denne plata vil vi finne totalt 14 spor og mange velkjente slagere fra både inn- og utland. Jeg kan nevne i fleng titler som "Aj aj aj", "Anna och mej", "Nyanser", "I mina skor" og "Let's twist again". En medley over noen av Sven-Ingvars sine mest kjente låter finnes også med på plata. 

Micke Ahlgrens er i 2017 et firemanns orkester som består av Micke Ahlgren selv sammen med Petter Sand, Jörgen Ohlsson og Kent Ekman. Bandet har holdt det gående siden 1990 og gjør omkring 140 spillejobber i året. De har sitt utspring i Enköping like utenfor Uppsala og er et band som spiller det man i Sverige betegner som "mogen" dansebandmusikk.

Den nye plata vil du selvsagt få presentert nærmere i mine programmer her i For Swingende i løpet av senhøsten.

Besøk Micke Ahlgrens sin hjemmeside
FORHÅNDSBESTILL PLATA FRA GINZA.SE VIA DENNE LINKEN(NORSKE KUNDER KAN HANDLE TOLLFRITT FOR INNTIL 350 NOK INKL.FRAKT)

For Swingende-Toppen(Resultat) September 2017For Swingende-Toppen for september ble vunnet av Tone Camilla Solheim & Olav Kvaale med låten "No savne æ et hjerte". Her følger hele resultatlista:

1 ( 1 ) TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 35,5% av stemmene (7 mnd)​
2 ( 3 ) INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 15,5% av stemmene (4 mnd)
3 (NY) BJØRNS ORKESTER - Countrygjengen - 13,5% av stemmene
4 (NY) JANDERS - Min Ann Marie - En vän - 10% av stemmene
4 (NY) TERKEL ARRILDT & VIVI SYDENDAL - Den kolde skulder - 10% av stemmene
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 ( 2 ) SHANE MORKIN - Nattens sidste melodi - 9% av stemmene (2 mnd)
7 ( 4 ) TRØNDERKAILLAN - Når countryn kom til Trondheim - 5,5% av stemmene​ (1 mnd)
8 ( 5 ) LENE HOLME - Fru Hansen - 1% av stemmene (1 mnd)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE RIGMOR HATLEN FRA MOLDE.
 

Stem fram lista for oktober via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Finn Lund på engelsk og tysk

Den danske sangeren Finn Lund skal i høst prøve seg på et par innspillinger på engelsk og tysk.

Dette er to av hans tidligere utgitte danske låter som skal få egne versjoner i henholdsvis engelsk og tysk språkdrakt. Begge låtene finnes opprinnelig på hans seneste album "Fra nord til syd" fra 2016. Titlene på de originale versjonene er "Det er en solskinsdag" og "Mit hjerte følger dig". Finn regner med at både de tyske og engelske versjonene av disse to låtene vil være ferdig innspilt og mikset innen midten av oktober, og da regner jeg også med å kunne spille dem for lytterne av For Swingende. Begge versjonene av begge låtene vil komme ut på en 4 spors EP/maxisingel. Ønsker du å høre de danske versjonene av sangene så kan disse høres på Finn sin hjemmeside via linken under.

Som om ikke dette er nok så vil Finn også gjøre innspillinger av to helt nye melodier på dansk i januar 2018, en melodi skrevet av en dansk opphavsmann og en som er skrevet av en nederlandsk komponist. Disse har aldri vært utgitt på dansk i Danmark før, kan Finn Lund fortelle i en e-post til For Swingende.

Besøk Finn Lund sin hjemmeside

UKENS PROGRAM UKE 40: Lotte Riisholt og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til danske Lotte Riisholt i tillegg til For Swingende-Toppen for september måned.

Lotte Riisholt er for tiden ute med et flunkende nytt album med tittelen "Fra den gamle jukebox", der hun har samlet en rekke gamle og kjente låter som var populære på Dansktoppen på 60 og 70 tallet, og hvor mange av melodiene også er godt kjent her i Norge. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for september er også avsluttet nå og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som har gått videre til lista for oktober, i tillegg til at jeg også presenterer tre nye utfordrere til neste måneds liste. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Steinar Engelbrektson, Skåningarna og Chiquita.

Du får også høre to nye låter fra svenske Candix i ukens sending, samt et gjenhør med låten som var den første til å nå maksgrensa på FS-Toppen på 30 måneder(2 1/2 år).

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Lotte Riisholt sin hjemmeside