hits

UKENS PROGRAM UKE 43: Callinaz og reportasje fra Scandic Ringsaker / Sven-Ingvars spesial i For Swingende

Reklame | Ginza

Denne uka byr jeg på to ulike utgaver av For Swingende på de ulike radiostasjonene jeg samarbeider med.

På Radio Toten og Nea Radio får du høre om igjen programmet som skulle blitt sendt i uke 41, der jeg presenterte den nye plata til svenske Callinaz og hadde en lengre reportasje fra en danseweekend på Scandic Ringsaker utenfor Hamar der jeg pratet med både Holidays, Frode Bråthens og Glade Dansevenner. Dette programmet sendes nå på nytt siden det ikke kom på lufta som det skulle på disse to radioene i uke 41.

Dere andre, det vil si dere som lytter til Radio Modum, Radio Hallingdal og Radio Laagendalen, vil istedet få et gjenhør med minneprogrammet etter Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars som gikk på lufta i mai 2017 og som jeg laget i samarbeid med Sigbjørn Hemstad.

Fra og med denne uka så vil du også kunne lytte til For Swingende via Youtube, ukens sending vil bli tilgjengelig her natt til mandag 22.oktober og vil da bli publisert som en egen sak her på siden. Dette betyr at du kan lytte til programmet akkurat når det passer deg. Det samme gjelder programposten Jukebox som til vanlig sendes på Radio Toten og Radio Øst. Programmene vil også bli liggende i arkivet etter den aktuelle uka er over, så du kan gå tilbake og høre det på nytt akkurat når du vil.

Via denne linken finner du oversikten over sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

BESTILL PLATA TIL CALLINAZ FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)
Besøk Callinaz sin hjemmeside

Torfinn Hveem er død

Den erfarne og folkekjære dansemusikeren Torfinn Hveem er død, 65 år gammel.

Torfinn Hveem døde natt til 18.oktober etter et hjerteinfarkt. Han var en kjent og høyt aktet musiker både i dansebandmiljøet og ellers i den norske musikkbransjen. Han har gjennom årenes løp vært innom en rekke ulike band, men de siste årene var han drivkraften bakom bandet Something New som nærmest var som hans hjertebarn å regne.

Torfinn vil bli husket som en snill, lun og "godslig mann", men også som en målrettet og "streng" mentor når det kom til det musikalske. Han visste hvordan ting skulle gjøres og var derfor også en god læremester for de han spilte sammen med.

Jeg fikk også gleden av å treffe Torfinn ved et par anledninger og også intervjue ham på radioen, blant annet under Dansefestivalen i Sel i 2008, hvor bildet i denne saken er hentet fra.

Jeg vil med dette lyse fred over Torfinns gode minne og sende mine varmeste tanker til hans etterlatte.

(Foto: Thomas Neraasen 2008)

Nå kan du høre For Swingende og Jukebox her på siden

Fra og med mandag 22.oktober vil alle mine sendinger bli publisert på Youtube og her på siden, slik at du kan lytte til programmene når det passer deg.

Både For Swingende og Jukebox vil bli publisert her på siden hver natt til mandag, og vil bli liggende ute også etter den aktuelle uka er over, slik at du kan gå tilbake og lytte til programmene flere ganger om du ønsker det. Eneste forbeholdet jeg må ta er at Youtube kan sperre enkelte låter pga opphavsrett og at disse da må redigeres vekk fra sendinga før den publiseres. Dette regner jeg med vil bli unntaket og ikke regelen, for i de fleste tilfeller vil videoene bli forsynt med reklame for å kunne betale vederlag til rettighetshaverne bak musikken. Programmene vil selvsagt fortsatt også bli sendt på lineær radio via de 5 radiostasjonene jeg sender på pr i dag, Youtube-sendingene vil bare være en tilleggstjeneste for dere som ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

Lydfilene, altså Youtube-videoene med programmene, vil bli å finne under linken "LYTT TIL PROGRAMMENE" øverst her på siden. Allerede nå ligger Wizex-spesialen som jeg sendte i uke 15-2018 ute, som et prøveprogram.

For Swingende uke 15-2018: Temaprogram om Kikki og Wizex

Her kan du lytte til For Swingende-sendinga for uke 15-2018 der Sigbjørn Hemstad og undertegnede hadde temaprogram om Kikki Danielsson og Wizex.

Lytt  via denne videoen:

Spilleplan Tottis Høsten 2018

Jeg kan her bringe dere den foreløpige spillelisten til duoen/trioen Tottis for resten av 2018.

Lista ser ut som følger, men det kan komme både tilføyelser og endringer etterhvert:

04.10 - Øyer, Øyerswingen
06.10 - Rødberg Hotell, Rødberg 
27.10 - Dal Grendehus, Eidsvoll Swingklubb 
17.11 - Ringebu
01.12 - Hunndalen, Folkets Hus
08.12 - Rødberg Hotell, Rødberg 
15.12 - Rykkin - Dans med oss

Bli med i Tottis sin gruppe på Facebook via denne linken

Fernandoz - Ett liv tillsammans

Värmländske Fernandoz har nylig kommet ut med en ny singel som er den første utgivelsen på deres nye plateselskap Atenzia, og som er en fin balladepreget låt med tittelen "Ett liv tillsammans".

Fernandoz kommer til å slippe sitt første fulle album hos Atenzia i løpet av våren 2019, og "Ett liv tillsammans" er selvsagt en forsmak på den kommende plata. Låten er som sagt en fin ballade med en veldig iørefallende melodi og en tekst som kort sagt handler om kjærligheten og det å dele livet med hverandre. Vokalist er Anders Nordlund, som de fleste kjenner til, og opphavsmenn er Simon og Peter Åhs, sistnevnte kjent fra Lotta & Anders Engbergs orkester på 90 tallet. Låten er forøvrig produsert av ringreven Martin Klaman som også skal produsere resten av albumet som Fernandoz altså slipper til våren igjen.

Her i For Swingende gikk låten på lufta i 41-2018, men vil også komme på Radio Toten og Nea Radio i uke 43.

Besøk Fernandoz sin hjemmeside

Callinaz - Fröken Dynamit

Reklame | Ginza

Skånske Callinaz kom i sommer ut med albumet "Fröken Dynamit" som skiller seg vesentlig fra bandets tidligere utgivelser.


Callinaz er et populært band både i Norge og Sverige, som så lenge jeg har kjent til dem har spilt ganske så tradisjonell dansebandmusikk og vært et band jeg har satt stor pris på å lytte til, selv om jeg har til gode å høre dem live. Da jeg fikk servert albumet "Fröken Dynamit" fikk jeg derimot fullstendig bakoversveis og måtte spørre meg selv hvor det hadde blitt av DANSEBANDET Callinaz hen, for dette var jo ikke dansebandmusikk, men derimot både jazz, blues og rock'n roll. Dansbarheten har de fortsatt intakt, men stilen er totalt annerledes enn det vi er vant til fra denne gjengen. Men mer om det mot slutten av denne omtalen.

Den nye plata til Callinaz inneholder totalt 14 låter med en hovedvekt av engelskspråklige låter, noe som også er et nytt trekk ved Callinaz. Likevel finner vi også flere svenskspråklige låter her, så de har heldigvis ikke flagget fullstendig ut fra sitt moderland. Hovedvokalist i bandet er fortsatt Carolina Skaarup, som også her viser en stor styrke som sangerinne, for stemmen hennes er en fryd å høre på, den er klar, den er akkurat passe myk og den er selvsagt feminin og kvinnelig med en herlig klang. Men, vi finner også et knippe låter med mannlig vokal på plata, og også denne/disse stemmen(e) er veldig fin(e) å lytte til.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

That special feeling - Jeg skal innrømme at jeg måtte lete litt for å finne tre spor jeg virkelig kan si jeg likte på denne plata, og dette er en av låtene som falt ekstra godt i smak hos meg. Låten er en myk og litt slow bugglåt med et luftig arrangement men med en takt som man helt fint kan både bugge og swinge til. Stilmessig kan man vel kalle det en slags form av country. Opphavsmann her er Mikael Rosenqvist.

True love - Dette er en skikkelig uptempo låt innen det jeg vil beskrive som rockabilly. Låten innbyr til heftig buggdans på dansegulvet, og er også blant høydepunktene på denne litt "udda" dansebandplata. Låten stemmer fra den velkjente svenske sangerinnen og låtskriverinnen Eva Eastwood som er kjent for å synge og skrive musikk med preg av 50 tallet, noe også denne låten er et tydelig eksempel på.

Sorgliga filmer - Selv om jazzete musikk ikke er helt min greie, så er denne låten et lite unntak. Her synger Carolina på en veldig følsom og varsom måte, og sangen tar oss med inn i en mørk kinosal og den oser av både romantikk, litt vemod og melankoli, men også en veldig lun og fin stemning. Også en av mine favoritter fra plata.

Så til den harde dommen, som kanskje ikke er så hard som noen kanskje frykter når de ser på terningen øverst på siden her. Uansett: Plata toucher innom mange ulike stilarter, men det er svært få av dem som har skikkelig dansebandstil. Derfor er det også veldig lite igjen av det gamle og opprinnelige Callinaz som JEG hadde lært meg å elske. Her finner vi flere låter som kan klassifiseres som rock'n roll eller rockabilly og vi finner flere som jeg vil plassere i grenseland mellom jazz og blues. For dere som er aktive dansere så tipper jeg plata byr på et variert og spennende utvalg av stilarter og taktformer, og dere syns sikkert plata er herlig å danse til. Men for meg som er en svoren tilhenger av tradisjonell dansebandstil så ble plata en ganske stor skuffelse da jeg satte meg til å høre på den første gangen, selv om flere av låtene vokste litt etter å ha hørt på dem noen ganger. Likevel så føler jeg ikke for å gi plata noe mer enn en 3'er, da jeg føler at det rett og slett ikke er noen dansebandplate. Så da får dere lytte selv og gjøre dere opp deres egen mening rundt denne produksjonen, ta dere tid til det og ikke la dere skremme av at jeg bare gir plata en 3'er, for det er min helt subjektive mening. Skulle jeg kun bedømt vokalprestasjoner og musikalitet, så ville dommen blitt atskillig mildere, for her er det rett og slett stilen som er ankepunktet og det at Callinaz har beveget seg milelangt fra den stilen de opprinnelig stod for. Så da sender jeg bare en liten bønn til bandmedlemmene om å kanskje lage ei LITT mer tradisjonell plate neste gang, ihvertfall med visse innslag av typiske dansebandlåter - det er ihvertfall noe som kan gi bedre uttelling på terningen her hos MEG.

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)
Besøk Callinaz sin hjemmeside

Spilleliste uke 41 - 2018

Her er spillelisten for uke 41 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  PAUL PALJETT - Anden i lampan
2.  CALLINAZ - Knocked me out
3.  HOLIDAYS - Drömma om dej
4.  OLE IVARS - Kokosnøtta
5.  CALLINAZ - That special feeling
6.  CALLINAZ - True love
7.  CALLINAZ - Sorgliga filmer
8.  FERNANDOZ - Ett liv tillsammans
9.  GUNNAR FJELDSETH BAND - Min kjærighet til deg
10.GLUNTAN - Du kom itj da du sa du skoill kom(nyinnspilling 2018)

JUKEBOX UKE 41:

1.  FURULUNDS - Tidlig opp sent i seng
2.  FURULUNDS - Den eneste for meg
3.  GEIR ARNE HANSEN - I et førerhus
4.  GEIR ARNE HANSEN - Kaker og krim
5.  FRØYA - Kjærlighetsregn
6.  FRØYA - My American dream
7.  FRYD & GAMMEN - Bussturen
8.  FRYD & GAMMEN - Haraballturnè
9.  FROLANDSSWINGEN - Countrysang
10.FROLANDSSWINGEN - Ungkarsfest
11.FRIENDS - Ave Maria
12.FRIENDS - Hands up
13.TOMGANG - Scaniakusken
14.TOMGANG - 124 Benz
15.2GETHER - Sommernatt i Froland
16.2GETHER - Jeg drømmer om deg(KUN RADIO TOTEN)

UKENS PROGRAM UKE 42: Portrettprogram om Trond Erics i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende kan jeg by deg på et eget portrettprogram om det norske dansebandet Trond Erics.

I dette programmet har jeg med meg et av bandets originalmedlemmer, Thomas Biller, som gjest i studio, og han forteller om bandets karriere helt fra starten i 1984 og til de la inn årene i 2007. Innimellom får vi også høre en rekke av bandets låter fra de aller fleste av utgivelsene deres, deriblant "Farvel Marita", "Gamlelandet", "Finn deg en engel" og "Speilbilde".

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 16.OKTOBER KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Dansegalla i Drammenshallen

Like over nyttår, nærmere bestemt lørdag den 19.januar, er det igjen klart for en ny storslått dansegalla i Drammenshallen med to sikre publikumsmagneter fra Norge og Sverige i tillegg til et ekstra band fra Sverige som også begynner å få en stor stjerne hos mange nordmenn.De som spiller opp i Drammenshallen denne januarkvelden er ingen ringere enn Anne Nørdsti, Lasse Stefanz og det meget lovende bandet Callinaz fra Skåne, som absolutt ikke skal undervurderes i sammenligning med de andre to.

Det hele starter opp klokka 20 på kvelden og avsluttes klokka 02, men dørene åpnes allerede klokka 18. Billettene koster kr. 415,- inkludert avgift ved forhåndssalg hos Ticketmaster. 

Aldersgrensen på gallaen er satt til 18 år og Drammenshallen finner du på adressen Knoffs gate 18, 3044 Drammen.

Besøk gallaens eventside på Facebook via denne linken

Spilleplan PK & Dansefolket - Høsten 2018 og Vinteren/Våren 2019

Jeg kan her bringe dere den foreløpige spilleplanen til PK & Dansefolket for resten av 2018 pluss første halvår av 2019.

Følgende datoer og spillesteder er for øyeblkket klare for PK & Dansefolket fram til vi skriver sommeren 2019:

20 og 22.okt: Star Club, Puerto Rico, Gran Canaria
02 og 03.nov:Lytterfest Scandinavian Satelite Radio, Stavanger
11. og 15.nov: Dansegalla i Jomtien, Thailand
19.jan: Nyttårsgalla med Bjørns orkester i Molde
23.feb: Hugos Pub, Finnsnes i Troms.
1. og 2.mars: Dokka Camping
23.mars: Storfjord Kulturhus, Stranda
4.mai: Messetelt i Malmefjorden.
17.mai: Holmestrand
29. og 30.mai: Vårdansen Gol Campingsenter
14.juni: Storås Dansefestival

Les mer på Dansefolket.no

Pia Pihlgrens på Høyvang

Lørdag 13.oktober inviterer danseforeningen Glade Dansevenner inn til dansefest med Pia Pihlgrens på lokalet Høyvang utenfor Hamar.

Pia Pihlgrens kommer fra Åmotfors i Värmland og er blitt et veldig populært danseband i Norge de senere årene. Spesielt de som danser bugg setter stor pris på dette bandet.

På Høyvang drar Pia Pihlgrens i gang dansemusikken klokka 20 og det hele avsluttes klokka 01 på natta. Inngangsbilletten koster kr. 300,- og dørene er åpne fra klokka 19. 

Høyvang ligger forøvrig i Øvre Vang utenfor Hamar og befinner seg på adressen Høyvangvegen 95, 2322 Ridabu.

Besøk arrangementets eventside på Facebook

Spilleplan Bygdestua Lena - Høsten 2018

Jeg kan her bringe dere spilleplanen for den populære Torsdagsdansen på Bygdestua på Lena for resten av 2018.

Disse dansene varer i hovedsak fra klokka 19 til 22, og spilleplanen for resten av 2018 ser ut som følger:

11.OKT: JOHNNY & KARA
18.OKT: LOTHARS
25.OKT: BÆRRE KÅRE
1.NOV:  DANSEDUOEN ARNSTEIN & RUNE
8.NOV:  OLA RAMSETH
15.NOV: JAN & BJØRN
22.NOV: SVEIN ERIK SMEBY
29.NOV: STEINAR BRENDEN
6.DES:  WENCHE & GUTTA
13.DES: PER & MORTEN
26.DES: STUBBAD'N

Bygdestua finner du på adressen Tømmerholsvegen 320, 2850 Lena.

Den 18.oktober er også For Swingende på plass for å lage en reportasje med Lothars. Om noen andre føler for å si noe på radioen i forbindelse med Torsdagsdansen så er det bare å se etter meg i lokalet under kvelden og ta kontakt.

 

Dansbandskungen - Kung i stan

Den svenske dansebandprodusenten Marcus Persson tar iblant på seg sitt "alter ego" og da blir han Dansbandskungen med humoritiske og til dels smårølpete tekster på en ganske overdreven Skaraborgsdialekt. Hans andre album kom ut i sommer og fikk tittelen "Kung i stan".

Marcus er kanskje Sveriges aller mest aktive og anerkjente produsent for dansebandmusikk, og en stor del av dansebandmusikken som produseres i Sverige nå i 2018 er produsert av nettopp Marcus Persson i hans studio i Skara, også kalt "Dansbandsfabriken". Men, Marcus har også en annen side, der han selv står ved mikrofonen og synger. Musikken han framfører er nok like dansbar som den han produserer for andre, men denne musikken er laget med glimt i øyet, med mye humor og i tillegg en stor dose selviroini overfor det som er Marcus sin profesjon.

Dansbandskungen synger mye om fest og damer på sin nye plate, ordet "mus" blir benyttet flere ganger for å omtale det kvinnelige kjønn, og her finner vi sleivspark til de som liker å valfarte til Ullared og kjøpsenterkolossen Gekås, vi finner en hyllest til caminglivet og vi finner en sang om det å reise med Ålandsbåten på Östersjöen, for å nevne noe. Joda, her er det høy harryfaktor, det er det ingen tvil om, og for min del så er nok dette mest å regne som det morsomme innslaget i dansebandmiljøet, uten at vi skal ta det så altfor alvorlig eller seriøst.

Den nye plata inneholder totalt 20 spor, med andre ord ei fullmatet plate, og av disse har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ullared - Dette er i mine øyne det store høydepunktet på plata, en tekst som er så treffende at jeg nesten kunne skrevet den selv. Her innrømmer Dansbandskungen at han "hellre skalar poteter än att åka till Gekås". For meg, som også får en smule angst av store kjøpesentre,, så er dette en låt som virkelig blir en innertier i mine ører. Takten er perfekt til buggdans og det er jo en bonus i seg selv.

Bara lite till - Dette er både en selvbiografisk låt for Dansbandskungen og Marcus Persson selv, men også en hyllest til platedirektør Pär Winberg i plateselskapet Atenzia som utgir både Dansbandskungen og en rekke av Marcus sine andre produksjoner. Det var jo Pär som hadde ideen til fenomenet og figuren Dansbandskungen, og at det hele er blitt et skikkelig friskt pust innen dansebandmiljøet i Sverige er det ingen tvil om.

Sommarnatt - Et antall coverlåter har også fått plass på Dansbandskungen sitt nye album, og av disse syns jeg kanskje at "Sommarnatt" fra bandet Snowstorm er blitt den mest vellykkede. Her har den gamle slageren fra 1980 fått en enda mer dansevennlig takt enn originalen, og jeg syns det er blitt en riktig så trivelig coverversjon.

Dansbandskungen er som nevnt mest å regne som det morsomme innslaget i dansebandbransjen, og selv om melodiene fenger og tekstene er morsomme, så blir det likevel litt "overkill" for meg å høre på 20 låter som alle er gjennomsyret av en veldig utpreget og tildels overdrevet Skaraborgsdialekt, og det å lytte til hele plata sammenhengede kan bli litt i meste laget for meg. Det hele er vel nærmest også å regne som en slags paraodi på dansebandgenren, selv om jeg vet at det er en mann med stor respekt for og innsikt i genren som står bak. Likevel er det langt fra noen 5'er eller 6'er plate på terningen, til det blir den litt for platt og rølpete i mine ører. Så på terningen blir det kun en 3`er for Dansbandskungen denne gangen, og da har jeg gjort det slik at jeg gitt ett poeng for dansetakten(for den er høyst tilstedeværende), ett poeng for humoren og ett poeng for Ullared-låten, som jeg syns er verdt et terning-øye alene. Vil du høre hele plata så kan du søke den opp på Spotify, for noe fysisk eksemplar av plata har jeg ikke klart å oppspore på nettet. Om ikke annet så tror jeg ihvertfall du kommer til å trekke på smilebåndet...!

Spilleliste uke 40 - 2018

Her er spillelisten for uke 40 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  DATE - Popitop
2.  NINNAS - Hur ska man våga tro
3.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
4.  RUNE RUDBERGS BAND - Fine du
5.  ARNE KOLSRUD OVEREN - Lottomillionær
6.  PEGASUS - Se meg, la meg
7.  DANSBANDSKUNGEN - Ullared
8.  DANSBANDSKUNGEN - Bara lite till
9.  DANSBANDSKUNGEN - Sommarnatt
10.MATZ BLADHS - Ängel
11.LENE HOLME - Min kloge hund
12.TOMGANG - 124 Benz
13.KLAUS & SERVANTS - Santa Maria

JUKEBOX UKE 40:

1.  FERNANDO - Grønn gammel benk
2.  FERNANDO - Gutta på skauen
3.  FINN ERLANDSEN - Den sommeren som var
4.  FINN ERLANSEN - Kor e åra blitt av
5.  FRANK SCOTT - Gammel bjørk
6.  FREELANCE - Forandring
7.  FRANK ROBERT BENTZEN - Det er lov å drømme
8.  FRANK ROBERT BENTZEN - Farvel Marita
9.  FOUR JETS - Swiss lady
10.FOUR JETS - Dag etter dag
11.FOREMEN - Sommeren er så kort
12.FOREMEN - I could'n leave you(if I tried)
13.FIVE 4 YOU - Tell me about it
14.FIVE 4 YOU - Ett fång med röda rosor

UKENS PROGRAM UKE 41: Callinaz og reportasje fra Scandic Ringsaker i For Swingende

Reklame | Ginza

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til svenske Callinaz i tillegg til at du får hele tre reportasjer fra danseweekend'en på Scandic Ringsaker i slutten av september.

Callinaz fra Skåne kom på vårparten i år ut med albumet "Fröken Dynamit" som er ei plate som skiller seg vesentlig ut fra de tidligere utgivelsene til Callinaz. Stilen er dreid mer mot både jazz, blues og rock'n roll. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Fredag den 28.september tok jeg turen til Scandic Ringsaker der det var danseweekend i regi av Glade Dansevenner og med musikk fra svenske Holidays og norske Frode Bråthens. Jeg tok en prat med både arrangørene og begge bandene, og dette vil prege omtrent halvparten av ukens program. (Alle disse innslagene kan du også lytte til via Youtube-videoene nederst i denne saken.)

Ellers byr jeg på ny musikk fra både Paul Paljett, Fernandoz og Gluntan.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 9.OKTOBER KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)
Besøk Callinaz sin hjemmeside

 

Danseweekend på Scandic Hamar

Helga fra 9. til 11.november arrangerer Glade Dansevenner ny danseweekend, denne gang på Scandic Hamar nesten midt i Hamar sentrum. Her blir det førsteklasses dansemusikk fra fire håndplukkede, svenske orkestre både fredag og lørdag samt buggkurs lørdag og søndag.

De som spiller er Jannez og Callinaz på fredagen og Ankies og Expanders på lørdagen. På fredag blir det nonstopdans fra klokka 20 til 02, mens lørdag varer dansen fra klokka 19 til 01.

Det blir også denne gangen dansekurs på dagtid både lørdag og søndag, og da ser kursplanen ut som følger:

Lørdag kl.10 til 12: Grunnkurs bugg + Videregående dobbelbugg(2 jenter og 1 gutt)
Lørdag kl.13 til 15: Grunnkurs dobbelbugg + Videregående bugg
Søndag: Samme tidspunkter som på lørdag og med fortsettelse av kursene fra lørdagen.

Prisene er som følger:

Inngang til dansen er kr. 350,- pr kveld eller kr. 600,- for begge kvelder samlet.
Dansekurs: Kr. 200,- pr person pr hele kurs.

Det finnes også egne hotellpakker å få kjøpt for deg som ønsker overnatting, priser for disse kan du lese mer om på arrangementets eventside på Facebook via linken under.

Påmelding til buggkurs og andre spørsmål kan gjøres/stilles til Ida Nybakken via Facebook eller på SMS til tilf. 90973999.

BESØK ARRANGEMENTETS EVENTSIDE PÅ FACEBOOK VIA DENNE LINKEN
 

Spilleplan Folkets Hus Lillestrøm 2018-2019

Jeg kan her bringe dere den foreløpige spilleplanen for nye Folkets Hus på Lillestrøm der de tradisjonelle dansefestene fra "gamlehuset" nå er i full gang igjen i de nye lokalene. Denne listen er for høst, vinter og vårsesongen 2018-19.

Følgende band skal gjeste Folkets Hus videre utover høsten, vinteren og til våren:

27.okt: Mr Ray og Marius Molstad
1.des:  Hilde Fjørtoft og Werner
5.jan:   Gutta fra Scandinavia
23.feb: Småtroll Trio
23.mar:Fryd & Gammen Trio
27.apr: Blanna Dråpps Trio
25.mai: Chivix Trio

For spørsmål og ytterligere info kan du ringe tlf. 95771312.

Bli med i Folkets Hus og Lillestrømdansen sin Facebook-gruppe via denne linken(krever innlogging på Facebook)

Dansebandtekster tilgjengelig for band

Jeg har fra tid til annen puslet litt med å skrive sangtekster til dansebandbruk, og har pr i dag et 30 talls tekster liggende som mangler melodi og som jeg gjerne kan tenke meg å få tonesatt og plassert hos band eller artister som ønsker å gjøre studioinnspilinger av dem og selvsagt spille dem ute til dans.

Jeg har hittil fått utgitt tekster i samarbeid med band og artister som Vestnorge, Memories, Anne Grete Øren og Me2 Danseduo. Søker nå etter flere etablerte duoer, band og artister innen genren som satser seriøst, som trenger noen nye tekster og som i tillegg er i stand til å kunne tonesette disse selv og gjøre innspillinger av dem som helst bør tilgjengeliggjøres på CD eller Spotify og selvsagt sendes ut til radiostasjoner. Alle tekstene vil bli registrert hos Tono så fort noen har fått tonesatt dem, og det er også et krav fra min side at band og artister som bruker tekstene på livespilling også fører lister over spilt musikk og rapporterer til Tono.

Tekstene er typisk dansebandpregede, det vil si med enkle og folkelige temaer som de fleste kan forstå seg på og kjenne seg igjen i. Om du ønsker å se nærmere på tekstene mine, så send meg en e-post til forswingende@online.no så mailer jeg over samtlige tekster til deg så snart jeg kan.
KUN SERIØSE HENVENDELSER!

Vokalist/gitarist søker keyboardist evt fullt band

Vi har fått inn følgende etterlysning fra Vidar Mohaugen som søker etter en keyboardist eller evt et fullt band å spille og synge med.Vidar skriver følgende i sin etterlysning:

Min trofaste og ikke minst dyktige makker gjennom mange år, har meldt at han vil pensjonere seg fra Vidar's duo.

I den forbindelse søker jeg etter en edrulig og dyktig keyboardist med god erfaring. (Kan også være et etablert band som trenger vokalist.)

Det finnes jo mange måter en kan jobbe på i dag. 
Så selv om jeg er vant til å ha en stødig og kunnskapsrik musiker å støtte meg til som vokalist, er jeg åpen for andre måter å jobbe på.
Selv regner jeg meg selv som en relativt habil vokalist. Og jeg spiller også relativt greit gitar.
Musikkstilen er ganske variert. Swingmusikk, gammelrock, svensk/norsk danseband, gamle og nye svisker, nyere hitlåter, osv. Kanskje også noe gammeldans. Vi spiller fortrinnsvis til dans for voksne.

De som er interessert, kvinne eller mann, bør altså ha en viss erfaring som sagt, og også kunne synge noe. Stemmer eller leed, men ingen nødvendighet!

Interesserte kan ta kontakt på Facebook.
(Benytt følgende link: https://www.facebook.com/vidar.mohaugen)

(Har du ikke Facebook så ta kontakt med For Swingende pr e-post til forswingende@online.no så skal jeg formidle kontakt videre til Vidar).

For Swingende-Toppen(Avstemming) Oktober 2018

Slik avgir du stemme på For Swingende-Toppen:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN(TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 3.november kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1. PEGASUS - Se meg, la meg
2. ARNE KOLSRUD OVEREN - Lottomillionær
3. RUNE RUDBERG BAND - Fine du
4. INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
5. NINNAS - Hur ska man våga tro
6. MATZ BLADHS - Ängel
7. LENE HOLME - Min kloge hund
8. TOMGANG - 124 Benz

For Swingende-Toppen(Resultat) September 2018

For Swingende-Toppen for september ble vunnet av Pegasus med låten "Se meg la meg". Her følger hele resultatlista:

1 ( 1 ) PEGASUS - Se meg, la meg - 29,5% av stemmene (1 mnd)
2 (NY)ARNE KOLSRUD OVEREN - Lottomillionær - 25% av stemmene​
3 ( 2 ) RUNE RUDBERG BAND - Fine du - 16,5% av stemmene (2 mnd)
4 ( 3 ) INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 13,5% av stemmene (15 mnd)​
5 (NY)NINNAS - Hur ska man våga tro - 6,5% av stemmene
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 ( 5 ) HILLJACKS - Redneck blood - 4,5% av stemmene (7 mnd)
7 (NY)MICKE AHLGRENS - Dansbandsdänga - 2,5% av stemmene 
8 ( 4 ) KIM & OLA - Mitt liv - 2% av stemmene (1 mnd)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE METTE IREN MIDTLIE FRA ELVERUM.
 

Stem fram lista for oktober via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Likes - Kyss meg nu

Reklame | Ginza

Det skånske dansebandet Likes fra Trelleborg kom i sommer ut med sitt debutalbum med tittelen "Kyss mig nu", ei plate i en ganske moderne stil, men likevel med den svenske dansebandtradisjonen godt ivaretatt.


Likes fikk sitt gjennombrudd da de i 2015 vant musikkonkurransen Danskalaset i Göteborg. Bandet består av fire medlemmer, og dette er Freddie Nannsjö på sang og gitar, Tim Carlstedt på gitar, pedal steel og sang, Roger Hansson på bass og sang og Ulf Sjöstedt på trommer og sang. Og stilen til Likes går mot det moderne holdet, men de har også noen låter som oser litt mer av tradisjonell dansebandstil igjen.

Den første plata til Likes, som jeg ikke håper blir den siste, inneholder totalt 11 spor, omtrent halvt om halvt med nyskrevne låter og covers. Produsent har vært Andreas Olsson som vi kjenner som vokalist i Sannex og han har også vært med og skrevet flere av låtene på plata. Av coverlåtene kan jeg nevne titler som "Hon har blommor i sitt hår" fra Anders Glenmark, "As long as you love me" fra Backstreet Boys og "Angels" fra Robbie Williams.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

En kall vind - Innledningssporet som setter standarden for hele plata. En fin og balladepreget låt med et mykt og behagelig arrangement som er skrevet av produsent Andreas Olsson ene og alene.

Fredagkväll - En frisk og uptempo bugglåt som virkelig lokker folket ut på dansegulvet. En partylåt de luxe og opphavsmenn er Andraes Olsson og Mattias Olofsson.

Vaktparaden - Etter noen gangers gjennomlytting så endte denne opp som min store favoritt på plata. En myk og veldig iørefallende danselåt i middels tempo som er signert Michael Saxell, en kjent mann i dansebandmiljøet, som tidligere blant annet har skrevet "Om himlen och Österlen" som både Lasse Stefanz og Wizex gjorde på 90 tallet og muligens flere til.

Likes sin nye plate er av typen som blir bedre jo mer man hører på den, og den kan ved første gjennomlytting virke noe anonym, men det er noe som utvilsomt endrer seg etter den har modnet litt i ørene. Den har et behagelig sound, velbalansert og passe fyldig, det vil si ikke for overlesset. Da jeg skulle kaste terning så vippet det veldig mellom 4 og 5 inni hodet mitt, i ene øyeblikket ville jeg gi 4, i neste øyeblikk følte jeg for å gi 5, så dermed endte jeg opp med et kompromiss med en hederlig 4`er og i tillegg et solid plusstegn i margen, med andre ord 4+. Lytt til plata på Spotify om du vil gjøre deg opp din egen mening, eller kjøp et fysisk eksemplar via linken under om du heller ønsker det - jeg syns ihvertfall Likes har gjort en meget tilfredsstilende debut, det er det ingen tvil om!

Besøk Likes sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Spilleliste uke 39 - 2018

Her er spillelisten for uke 39 inkludert lista for Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  STEINAR ENGELBREKTSON - Jenter i Valdres
2.  NORDRE SVING - En dag skal vi to ses igjen
3.  BERTH IDOFFS - Aldrig mer
4.  OLLE BJÖRNGREEN - Skal vi mötas igen
5.  ELVETUNS - Skumringstimen
6.  JAN ÖJLERS - Ett äventyr
7.  JAN ÖJLERS - Maria dansar
8.  LIKES - En kall vind
9.  LIKES - Fredagkväll
10.LIKES - Vaktparaden
11.TOMAS FANTZ - Honky tonk angel
12.GEIR ØDEGÅRDEN - Vær så snill
13.CASANOVAS - Ängarna

JUKEBOX UKE 39:

1.  ELIN STØA - Minnenes cafè
2.  ELIN STØA & HEROLD RASMUSSEN - Hvis du tror meg
3.  FANTASY - I can jive
4.  FANTASY - You can count on me
5.  F.A.K.S. - Feitj og baill
6.  F.A.K.S. - Borta va ho
7.  EXPRESS - Efter alla dessa år
8.  EXPRESS - När jag tänker på kärlek
9.  ESPEN HAGEN OLSEN - Lille vakre Anna
10.ELVETUNS - Skriv
11.EXELCIOR - Gro
12.EXELCIOR - Velkommen hjem
13.ERIKS - Patriot-Paula
14.ERIKS - Till mitt eget Blue Hawaii
15.EMMA - Den samme gamle
16.EMMA - No ska livet leves(KUN RADIO TOTEN)