UKENS PROGRAM UKE 47: Rainbow og Me2 Danseduo i For SwingendeI ukens utgave får du blant annet presentert den nye plata til Østfold-bandet Rainbow i tillegg til et intervju og noen låter med danseduoen Me2 fra Hadeland.

Rainbow kom i sommer ut med albumet "Bjerke sag", ei flott plate med mange sterke låter og fortsatt med Lars Kristoffersen ved mikrofonen. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Jeg får også besøk i studio av Me2 Danseduo denne uka, en duo som består av Marion og Edgar Jensen Hermansen og som begge kommer fra Hadeland. Vi skal prate med Me2 om duoen deres, om deres musikalske bakgrunn og litt om planer de har framover, og i tillegg får du høre tre låter som duoen har spilt inn og gitt ut nå i 2017. Selve intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken, men vil du høre musikken i tillegg, så må du høre på radiosendinga.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka svenske Thor Erics og hører et par låter som de spilte inn i 1987, på den tida da det var Towe Jaarnek som frontet bandet.

Du får også høre den helt nye julelåten til svenske Martinez i ukens program.

Her finner dere sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Me2 sin Facebookside
Besøk Rainbow sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL RAINBOW FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)
 

Thoniez - Ge kärleken en chans


Thoniez er et forholdsvis nystartet, svensk danseband som ble dratt i gang på skuddårsdagen i 2016 av tidligere medlemmer fra Extas og Robins orkester. Nå er deres første album ute med tittelen "Ge kärleken en chans".

Det var tidligere leder av Extas, Tony Persson, og sanger i bandet Robins, Ralf Wennberg, som møttes og begynte å prate, og dermed endte det opp med at de to valgte å sette sammen et helt nytt danseband, siden begge de tidligere bandene nærmest var i oppløsningsfasen på det tidspunktet. Så da ble Thoniez en realitet, hvor det kun er Tony som kommer fra Extas mens de øvrige medlemmene var med i Robins. Dette er, foruten Tony og Ralf, Jarmo Björkman på trommer og sang og Jacob Husberg på klaviatur og sang. Tony spiller bass i Thoniez mens Ralf også her er vokalist og gitarist.

Bandet har forøvrig Skåpafors i Bengtsfors i Dalsland som sitt utgangspunkt og bandet hadde sin debut i Karlskoga den 29.februar i 2016, med andre ord er de som et "skuddsårsbarn" å regne.

Den nye plata er produsert, arrangert og mikset av "dansebandguruen" Marcus Persson i CM Music i Skara og den inneholder totalt 12 spor, både orignallåter og tidligere utgitte låter om hverandre. Her kan vi blant annet nevne "Cherry baby" som norske Finn Erlandsen skrev til Carmen for noen år siden og "Spårvagn 58" som Dænsebændet er blitt mest kjent for. Noen av opphavsmennene som figurer på platecoveret er Mats Larsson, Peter Nord, Maritha Johansson, Haidi Krohn og Åsa Karlström for å nevne noen - med andre ord kun anerkjente låtskrivere innen det svenske dansebandmiljøet.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Karolin - Innledningssporet som er en skikkelig "rökare" som svenskene ofte kaller sterke og fengende låter, og den er skrevet av Mats Larsson og Peter Nord. Låten går i passe rask swing- og buggtakt og er absolutt blant høydepunktene på plata.

När en tyst minut ska tala - En litt mer balladepreget låt igjen som tidligere er gjort med blant annet Bengt Hedins, men muligens flere band også. Denne er signert Haidi Krohn og Mats Larsson.

En riktig Don Juan - Nok en ganske uptempo låt for swing- og buggdanserne igjen, og nok en låt som godt kan betegnes som en "rökare" denne også. Jeg likte ihvertfall låten kjempegodt og opphavsmenn her er trekløveret Marcus Persson, Thomas Berglund og Donald Laitila.

Dette var ei plate som gjorde meg veldig positivt overrasket, for den var mye bedre enn jeg hadde forventet da den dumpet ned i plata mi med et ganske anonymt og ukjent navn på coveret, men som likevel bekreftet ordtaket om at man ikke skal skue hunden på hårene. Det hører vel også til sjeldenhetene at et band oppnår toppscore for sitt aller første album, men det gjør faktisk Thoniez fra meg for denne knallsterke produksjonen de har levert nå i høst. Ikke bare synges og spilles det veldig bra, men alle låtene sitter også som et skudd, jeg har ikke funnet en eneste overfladisk eller mindre god låt, og det er også noe som hører til sjeldenhetene. Alle låtene har noe ved seg og alle appellerer de til enten musikkøret eller til dansefoten min, som regel faktisk begge deler. Så her er det bare superlativer å komme med, og terningen lander derfor på en skinnende blank 6'er til dette flotte, nye tilskuddet på den svenske dansebandstammen, som jeg forventer å høre mer fra i tida som kommer. Jeg håper ihvertfall at Thoniez blir litt mer enn bare ei døgnflue. Bra jobba gutter, dette kan dere!

Besøk Thoniez sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(NORSKE KUNDER KAN HANDLE TOLLFRITT FOR 350 NOK INKL FRAKT)

Martinez - Ikväll så sjunger änglarna för dom

For første gang i historien så gir svenske Martinez ut en julelåt, en stemningsfull og tankevekkende ballade med Sandra Estberg ved mikrofonen og med tittelen "Ikväll så sjunger änglarna för dom".

Denne nye julesingelen blir også avslutningen på et ganske så suksessrikt år for Martinez. Ikke bare har de fått vise seg fram på TV i form av Allsång på Skansen, der Sandra var med alene sammen med en rekke andre svenske "dansbandsbrudar", og i Bingolotto hvor hele bandet var med, men de har også gjort unna over 160 vanlige spillejobber mens 2018 allerede er fullbooket. Så det sies at 2017 kanskje har vært det aller beste året i Martinez sin 40 år lange karriere.

Den nye julesingelen er en sang om de som ikke er like heldig stilt som oss andre i jula, et tema som flere andre svenske danseband også har tatt for seg i sine julesanger denne høsten. Opphavsmann- og kvinne bak det hele har vært Henrik Sethsson fra Casanovas og Drifters-vokalist Erica Sjöström, mens Henrik også har vært produsent for låten.

Her i For Swingende får du høre låten på radioen i neste ukes sending(uke 47-2017).

Besøk Martinez sin hjemmeside

Mona G - Bella notte

Mona G, som nylig har sluppet et helt album med en rekke av sine tidligere utgitte låter i ny tapning, har i tillegg også fått æren av å spille inn sin egen favoritt-julesang med de samme Nashville-musikerne som medvirket på albumet. Og Mona sin store julefavoritt er altså "Bella notte" som både nordmenn og svensker nok aller helst forbinder med Disney-klassikeren om "Lady og Landstrykeren".

Her har altså Mona G, eller Mona Gustafson som hun heter, fått hjelp av en rekke dyktige og anerkjente musikere fra countrymusikkens hjemby til å kompe henne på denne nydelige og stemningsfulle sangen som "alle" hører på TV et par timer før de setter seg til bords på julaften. Av musikerne her kan vi blant annet trekke fram Joe Caverlee som har lagt på fiolin på innspillingen, en mann som har medvirket på turnèer med artister som Bellamy Brothers og Billy Ray Cyrus, og vi kan også trekke fram en av Nashvilles fremste steelguitarister, nemlig Mike Johnson som spiller solopartiet på "Bella notte": Han har spilt med en lang rekke av Nashvilles mest kjente artister og musikere. 

Ellers må jeg si at Mona gjør en fremragende versjon av denne gamle klassikeren, som muligens er enda større i Sverige enn her i Norge, hun synger med all den følelse og innlevelsen hun er kjent for fra tidligere, og da blir det bare knallbra. En låt som passer Mona sin stemme perfekt, skriver plateselskapet, og den påstanden signerer jeg selv også.

Her i For Swingende får du høre låten på radioen i en av våre julespesialer som går på lufta i sendinga rundt julaften og i romjula.

Låten er forøvrig kun tilgjengelig som digital singel, blant annet på Spotify

Besøk Mona G sin hjemmeside

Spilleliste uke 45 - 2017

Her er spillelisten for uke 45 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  LOTTE RIISHOLT - Kan jeg gifte mig i jeans
2.  ROKSVOLL - Lev vel
3.  BRANSON - Drittlei
4.  ANNE & AGNETHA - Tusen skäl att stanna
5.  JUBILEE - Högt upp i det blå
6.  JUBILEE - Luftballongen
7.  BO GÖRAN SVENSSON - Så nästan så nära
8.  PICAZZO - Flammer i regn(live)
9.  PICAZZO - En lang lang vei(live)
10.PICAZZO - Best før(live)
11.SVERRE EILERTSEN - Sekstiårene

JUKEBOX UKE 45:

1.  FURULUNDS - Nattens regn
2.  FURULUNDS - Gran Canaria
3.  FRØYA - Måneder blir år
4.  FRØYA - Frk Johansen
5.  FRYD & GAMMEN - Dans på Folkets hus
6.  FRYD & GAMMEN - Måneskinn i parken
7.  FROLANDSSWINGEN - Froland
8.  FROLANDSSWINGEN - Min barndoms grønne dal
9.  FRIENDS - Da vi møttes i april
10.FRIENDS - San Marino
11.FREELANCE - Forandring
12.FREELANCE - Du vil alltid lengte hjem
13.FRANK ROBERT BENTZEN - Enkelt og greit
14.FRANK ROBERT BENTZEN - Du er så søt
15.FOUR JETS - Fly din vei

Casanovas - Tänd ett ljus för alla dom

Svenske Casanovas med Henrik Sethsson i spissen har nylig sluppet en ny julesingel som er en sterk og alvorlig tekst bakt inn i et veldig fengende og hørbart arrangement og en popduftende, musikalsk innpakning.

"Tänd ett ljus för alla dom" heter låten og den er skrevet av Henrik Sethsson selv i samarbeid med Andreas Åhlin. Det er en balladepreget låt med innslag av både pop og dansebandstil, men riktignok dansebandstil av den mer moderne formen, og med appell til alle fra 20 til 60 år. Det viktigste med denne låten er egentlig å lytte til teksten og legge seg denne på minnet, selv om den også fint lar seg danse til.

Dette kommer forøvrig i kjølvannet av et usedvanlig suksessrikt år for gutta i Casanovas, hvor de både har vunnet Guldklaven for såvel Årets Album som Årets Band, i tillegg til at de også kan notere seg over 8 millioner streams på Spotify. Plateselskapet beskriver ellers Casanovas sin spillestil som en blanding av danseband og det de kaller crossoverpoprock. Bra låter det ihvertfall og det hele får du høre her i For Swingende i månedsskiftet november/desember.

Besøk Casanovas sin hjemmeside

Martin Nilsson slutter i Donnez

Hovedvokalist i Donnez i senere tid, Martin Nilsson, har nå bestemt seg for å slutte i bandet, til dels pga problemer med stemmebåndet, til dels av familiære årsaker.

Dette melder Martin og Donnez på deres nettside. Donnez kommer heretter til å fortsette som en kvartett og alle medlemmene i bandet kommer til å dele på vokalistrollen, men Andy Ekenmo som sitter bak trommene blir den som kommer til å synge mest, inntil Donald Laitila, som er bandets opprinnelige vokalist, kan begynne å synge igjen for fullt, etter at han også har vært igjennom en sykdomsperiode hva stemmen angår. Dette regner de med snart vil være ordnet og at Donald igjen kan stå ved sangmikrofonen.

Forøvrig kan Donnez også fortelle at de ser veldig lyst på framtiden og at de allerede nå i slutten av november kommer til å slippe en tre spors singel der både Andy og Donald er med og synger. Dette regner jeg også med vil bli en forsmak på et kommende album, da Donnez er et veldig produktivt band på platefronten som pleier å gi ut plater ganske så regelmessig, stort sett en gang i året.

Les mer på Donnez sin nettside

Thoniez og Du & Je i For SwingendeI ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Thoniez i tillegg til et intervju og noen låter med duoen Du & Je fra Nes på Romerike/Finnskogen.

Thoniez er et forholdsvis nystartet band fra Dalsland i Sverige som består av tidligere medlemmer fra dansebandene Robins og Extas. Nå er de ute med sitt første album, ei veldig sterk og god plate med totalt 12 låter. Fra denne får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Du & Je er en nystartet dansebandduo med medlemmer fra Nes på Romerike og Finnskogen, nemlig Jan Tore Olsen og Oddmund Jensen. Begge kommer de i studio denne uka for å fortelle litt om duoen sin og spille noen låter fra en demo de nylig har spilt inn. Selve intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken, men vil du høre musikken også, så må du lytte til radiosendinga.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka svenske Jackpots og hører et par låter som de spilte inn på plate i 1976.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Thoniez sin hjemmeside
Besøk Du & Je sin gruppe på Facebook 


HØR INTERVJU MED DU & JE:
 

Picazzo - Hvis morgendagen aldri kommer(live)


Picazzo, 2000 tallets store suksessband på de norske dansebandscenene, feiret i februar i år sitt 25 års jubileum med en stor konsert i Rådhusteateret på Kongsvinger. Dette ble festet til mastertapene og det hele ble i sommer utgitt på CD inneholdende totalt 15 av bandets største og muligens også litt mindre hits.

Picazzo var jo et av landets mest populære danseband rundt årtusenskiftet og noen år framover, og i 2017 så er det nesten kun originalmedlemmene som igjen spiller i dette bandet, med unntak av trommeslageren, om vi regner originalmedlemmene siden debutalbumet kom i 98, for helt tilbake til starten i 92 var det en noe annen gjeng som utgjorde Picazzo enn det var på tida de slo gjennom for fullt.. Og det kanskje aller viktigste for fansen er vel at vokalisten fra de første suksessårene fortatt står bak mikrofonen etter noen års fravær sånn cirka midt på 2000 tallet, nemlig Tommy Michaelsen, mannen med den litt småhese men likevel fløyelsaktige stemmen som for cirka 15 år siden sjarmerte den kvinnelige delen av publikummet totalt, noe han sikkert også gjør fortsatt, selv om han har fått noen flere år på baken enn han hadde under Picazzo sin storhetstid...men nok prat om svunne tider og dansebandromantikk, vi må jo se litt mer på Picazzo anno 2017 og deres seneste album som altså er det første liveinnspilte albumet fra denne gjengen:

Picazzo består i 2017 av, foruten Tommy, Glenn Bates, Per Morten Bråten, Per Erik Gjedtjernet og Vegard Åslund. Foruten Vegard er dette samme gjengen som stod bak Picazzo da de fikk sitt store gjennombrudd i 1998 da debutplata "Blanke ark" kom på markedet. Plata som er ute nå har fått plass til de aller største publikumsfavorittene til Picazzo og noen til. Innimellom låtene så krydrer Tommy det hele med litt koselig og tilbakelent småprat, noe som gir plata den rette livefølelsen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Flammer i regn - Skal jeg velge ut èn personlig favoritt fra hele Picazzo sin platekarriere så må det bli denne, en skikkelig genistrek av en låt som var med på debutplata "Blanke ark" fra 1998. Låten er skrevet av Per Erik Gjedtjernet i samarbeid med dansebandprofilen Kjetil Nordfjeld.

En lang lang vei - Dette er noe av det aller nyeste som Picazzo har gitt ut, opprinnelig hentet fra plata "Blindvei" som kom i 2016. Også en meget sterk og god låt i typisk Picazzo-stil, signert Per Erik Gjedtjernet og Per Morten Bråten.

Best før - Dette er en låt som bryter totalt med bandets øvrige repertoar, både på tekstsida og rent takt- og arrangementsmessig. Her får vi nemlig en god porsjon humor og selvironi i sterk kontrast til de til dels alvorlig og følelsesladde tekstene som Picazzo ellers er blitt mest kjent for, innpakket i en ganske frisk, uptempo og glad melodi. For min del har også dette vært en av mine store Picazzo-favoritter siden starten.

Selv om denne plata utelukkende består av kjente og tidligere utgitte låter fra Picazzo, uten at det låter så veldig annerledes enn de opprinnelige studioversjonene, så må jeg likevel si at Picazzo innfrir på alle måter også når de spiller live. Fin lyd, bra vokal og verbal sammenbinding av Tommy med sang og prat om hverandre, og helt klart et album som både lokker fram nostalgiske følelser hos fansen, samtidig som det også er en fin måte for nye lyttere å bli kjent med dette flotte og smått legandariske Solørbandet på. Jeg vil belønne plata med en 5`er på terningen, og vil tilføye at ethvert danseband med respekt for seg selv og sitt publikum bør utgi ei liveplate når de har nådd et tosifret antall år. Picazzo gjorde det først etter 25 år, da var det absolutt på tide og det hele falt i god jord her i For Swingende, regner med det gjelder hos mange av dere andre også. Grattis med dagen gutter, selv om det er noen måneder siden nå! Og keep up the good work, gjerne i 25 år til...!

Besøk Picazzo sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Titanix - I år firar du jul med saknaden

Svenske Titanix med Maria Rolf i spissen er ute med en ny og flott julesingel i disse dager, en ettertenksom tekst med tittelen "I år firar du jul med saknaden".

Dette er en veldig vakker og stemingsfull sang med en tekst som handler om at julen ikke er like enkel for alle, blant annet for de som mangler noen i livet sitt som ikke får feire jul mer, og ikke minst de som måtte slite og streve med livet på andre måter, ting som ofte forsterkes og forverres ved store høytider.

Det hele er skrevet av bandets eget medlem, Jerry Rolf, mens hans kone Maria synger på en meget overbevisende og god måte, rett og slett en frydefull innspilling å høre på, selv om innholdet ikke akkurat kan kalles frydefullt, men det setter likevel tankene og følelsene i sving, noe som er en god kvalitet i seg selv. 

Her i For Swingende får du høre låten litt lenger uti november, da jeg syns det er litt tidlig med julemusikk på radioen foreløpig.

Besøk Titanix sin hjemmeside

Spilleliste uke 44 - 2017

Her er spillelisten for uke 44 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  OLE IVARS - Tanajoiken
2.  SKAANINGARNA - Vid foten av Texas
3.  BJØRNS ORKESTER - Countrygjengen
4.  CHIQUITA - Alldeles lagom
5.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
6.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
7.  MONA G - Det stormar inte mer
8.  MONA G - I mina drömmar
9.  MONA G - Aldrig utan dig
10.SCOTTS - 10 spänn
11.PIA PIHLGRENS - Cadillac girl
12.DAGFINN GÅRDEN - Jeg savner deg
13.ULVANS - Jeg sender deg et brev
14.RONNY NILSEN & TONE-CAMILLA SOLHEIM - På hold

JUKEBOX UKE 44:

1.  EXPRESS - Home to Alabama
2.  EXPRESS - Efter alle dessa år
3.  F.A.K.S. - Fri og litt farlig
4.  F.A.K.S - Høstjakta
5.  FANTASY - Beautiful Sunday
6.  FANTASY - One man woman
7.  FERNANDO - Dansefest i bygda
8.  FERNANDO - Gutta på skauen
9.  FINN ERLANDSEN - Sånn som det engang va
10.FINN ERLANDSEN - No må himmelen vente
11.FIVE 4 YOU - Stumblin'in
12.FIVE 4 YOU - Du har det där som andra saknar
13.FOCUS BAND - Et lite hus nede ved stranden
14.FOCUS BAND - It's a heartache
15.FOREMEN - Langs hver en vei

Nye sendetider for Jukebox på Radio Øst

Radio Øst har nå endret sendetidene til programposten Jukebox, som er et "spin-off" program fra For Swingende.

De nye sendetidene er annenhver torsdag(ulike uker) klokka 12:05 og hver lørdag klokka 22. I Jukebox er konseptet norske danseband med minst mulig prat innimellom, derfor kjører vi i dette programmet to og to låter sammenhengende.

Lytte kan du som vanlig gjøre via www.radio-ost.no

Dansegalla i DrammenshallenEn av de første og sikkert også største dansegallaene i 2018 går av stabelen i Drammenshallen lørdag den 20.januar med tre av landets fremste danseband på scenen og det innen tre vidt forskjellige stilarter.

Det er nemlig ingen ringere enn Picazzo, Rune Rudberg Band og Ole Ivars som setter hverandre i stevne på samme scene denne januarkvelden. Dette bør både bli stor fest og i tillegg lokke mye folk til Drammens storstue, så det lønner seg nok å være tidlig ute med billettkjøp, selv om det hører til sjeldenhetene at norske dansegallaer blir utsolgte i våre dager.

Det hele starter opp klokka 20 på kvelden mens dørene åpnes allerede klokka 18. Gallaen avsluttes klokka 02 på natta. Billettene koster kr. 395,- inkl avgift hos Ticketmaster.no(følg linken under) og aldersgrensen er 18 år. Det blir salg av både mat, øl og vin og i Drammenshallen bør det være albuerom nok til å både swinge seg på gulvet og til å hygge seg ved bordet for den som foretrekker å bare lytte og ha det sosialt. Bandene burde også utfylle hverandre bra med både country, litt pop og mer tradisjonelle dansebandtoner igjen, noe som bør tiltrekke seg et bredt publikum i alle aldersgrupper.

Besøk gallaens eventside på Facebook
KJØP BILLETTER FRA TICKETMASTER VIA DENNE LINKEN

Picazzo i For Swingende

I ukens utgave får du blant annet presentert den nye liveplata til Picazzo som kom ut i sommer.

Picazzo markerte i februar i år sitt 25 års jubileum med en stor jubileumskonsert på Rådhusteateret i Kongsvinger. Denne konserten ble foreviget på tape og ble i juni i år utgitt på CD fra plateselskapet Grammofon under etiketten Slager, med 15 av de mest populære låtene fra Picazzo sin karriere. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt denne uka møter vi nordsvenske Jubilee og hører to låter som de spilte inn på en singel i 1987.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Roksvoll og countrybandet Branson for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
KJØP PLATA TIL PICAZZO FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Mona G - Den bästa tiden i mitt liv


Den svenske dansebandveteranen Mona Gustafsson, eller Mona G som hun kaller seg som artist, er ute med et nytt album i disse dager der hun har gjort nyinnspillinger av den del gamle låter fra hennes tidligere karriere, samt et knippe helt nye spor som hun ikke har gjort før.

Plata til Mona har fått den treffende tittelen "Den bästa tiden i mitt liv" og inneholder totalt 10 låter. Noen av låtene kjenner jeg fra Mona sin tid i Leif Bloms mens noen har hun hatt sammen med Mona G:s orkester eller som soloartist. Noen av melodiene bør være velkjente for de fleste, slik som "I'm gonna be a countrygirl again" og "The last thing on my mind" som er de to engelskspråklige låtene på plata, men dere som er bevandret innen svensk dansebandmusikk vil nok finne desto flere låter dere vil dra kjensel på. Og alle låtene er selvsagt gjennomsyret av Mona sin varme og personlige stemme som kanskje er en av de mest særpregede kvinnestemmene som finnes i det svenske dansebandmiljøet.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Det stormar inte mer - Dette var en av de aller første låtene jeg hørte med Leif Bloms på 80 tallet og jeg forelsket meg i låten med en gang, derfor er den også selvskreven i ukens presentasjon av Mona G sitt album her i For Swingende. En vakker ballade som Mona har skrevet både tekst og melodi til selv, noe hun har gjort til brorparten av alle låtene hun har spilt inn. Første gangen Mona spilte inn denne var med Leif Bloms i 1984.

I mina drömmar - Vi må jo ha med en litt mer uptempo låt også og dette var en låt jeg likte veldig godt, countryinspirert og med en god swing- og buggtakt. Også denne er signert Mona ene og alene.

Aldrig utan dig - En fin og nok en gang countryinspirert ballade som Mona har skrevet og som orkesteret Paula & Co gjorde på plate i 1998. Usikker på om Mona selv har spilt den inn tidligere, men det er uansett en veldig hørbar og god låt i velkjent Mona G-ånd som ble en av mine andre favoritter blant balladene på plata.

Ja, her er det egentlig bare gode låter, og en perfekt plate for alle fans av Leif Bloms, Mona G's orkester og Mona som soloartist. Og at Mona er en dyktig låtskriver er det heller ingen tvil om når man hører på denne plata. Det slår meg at det er overvekt av litt roligere låter på denne plata, men swingdanserne vil nok også kunne blinke seg ut et par-tre spor de kan hygge seg med på dansegulvet. Produksjonsmessig er det også blitt ei veldig sterk og god plate, med et velbalansert og behagelig lydbilde med mye "countrysound" i form av steelgitar og lignende, noe som er et obligatorisk moment på Mona sine plater, for hun er jo nesten like mye som en countrysangerinne å regne, som hun er dansebandsangerinne, eller "ja takk begge deler" for å være litt mer eksakt. Og jeg har ikke så mye negativt å sette fingeren på her, annet enn at det ikke er noen utpreget swing- og buggplate, så de som foretrekker litt tempo på dansegulvet må nok velge en annen plate å swinge seg til. Terningmessig skal plata få en solid 5'er av meg, og det hele kan anbefales på det varmeste fra undertegnede og For Swingende, absolutt et godt musikalsk håndverk fra A til Å!

Besøk Mona G sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Scotts - Tio spänn

Svenske Scotts er aktuelle med en ny singellåt i disse dager, en skikkelig heftig og uptempo bugglåt med tittelen "Tio spänn".

Dette er en skikkelig fresk og dansbar låt som burde lokke eller buggere og swingdansere ut på gulvet. Låten ble opprinnelig innspilt med bandet Bhonus i 2002 og er skrevet av Bo Larsson som spilte i Bhonus, mens produsent av Scotts sin versjon har vært Roberto Mårdstam. 

Låten er også et skritt tilbake til slik Scotts låt i sin opprinnelige stil da de var nye på markedet. Stilen til Scotts har jo stadig blitt både tøffere og mer moderne, men denne låten er nok litt mer "back to basic" igjen og det tror jeg mange syns er helt ålreit. De som husker Scotts fra Dansbandskampen på svensk TV fikk nok der høre et Scotts som var noe "snillere" enn det bandet har vært kjent for de siste årene. Scotts hadde jo også en karriere før Dansbandskampen, og "Tio spänn" er nok et lite steg tilbake til den tiden.

"Tio spänn" er forøvrig også utfordrere til For Swingende-Toppen nå i november.

Besøk Scotts sin hjemmeside

Spilleplan Hilde Fjørtoft Vinteren 2017/2018

Her kan vi bringe dere spilleplanen til Hilde Fjørtoft og hennes duo(hvor hun har med seg Werner Sørøy)for vintersesongen 2017/2018. Endringer kan selvsagt oppstå:

NOVEMBER

3.11 Dagfinns Dancing, Grorud
18.11 Folkets Hus, Dansefoten Vestfossen,3320 Vestfossen
25.11 Samfunnshuset Folkvang, Modum Swingklubb, 3360 Geithus

DESEMBER

1.12 Victoria Pub , 4611 Kristiansand 
2.12 Victoria Pub , 4611 Kristiansand
8.12 Vindfjelltunet Gjestegård,3277 Steinsholt
9.12 Vindfjelltunet Gjestegård,3277 Steinsholt
15.12 Torget Pub 2050 Jessheim
16.12 Torget Pub 2050 Jessheim
26.12 Finnskogen Turist og Villmarksenter 2260 Kirkenær
27.12 Juleball i Rådhuset,3700 Hokksund

2018:
--------------------------------------------------------------------------------------------

JANUAR

6.1 Grenland Rock og Swing Klubb, Hei Klubbhus , 3940 Porsgrunn
12.1 Dagfinns Dancing ,Grorud
20.1 Stange Restaurant & Cafe, 2335 Stange
26.1 Mariannes Pub og Danserestaurant, 3724 Skien
27.1 Mariannes Pub og Danserestaurant, 3724 Skien

FEBRUAR

23.2 Gladtreffen , Bergslia Gjestestuer, 2712 Brandbu

MARS
24.3 Brattvåg Bowling , 6270 Brattvåg
30.3 Finnskogen Turist og Villmarkssenter, 2260 Kirkenær


Besøk Hilde Fjørtoft sin hjemmeside

Heaven Duo søker kvinnelig vokalist(vikar)Vi har fått inn følgende etterlysning fra Heaven Duo fra Hordaland som søker etter en kvinnelig vokalist som kan steppe inn ved behov, men med muligheter for et fast engasjement.

Heaven Duo skriver følgende i sin etterlysning:

Heaven Duo er nå på jakt etter en kvinnelig vokalist i Hordalands området som kan steppe inn ved behov. Da vi nylig fikk en sønn som krever sitt, kan Ingrid Lone kun ta spillejobber når det passer. Det finnes kanskje også muligheter for et fast opplegg. Om du har en vokalist i magen, og kunne tenke deg å synge til dansemusikk, så er det bare å ta kontakt med oss. 

Litt info om Heaven Duo: Heaven Duo så dagens lys for første gang i 2008. Før duoen startet opp, holdt Carl-André lenge på som enmannsorkester. Men drømmen hans var å starte en duo. Heaven Duo spiller variert dansemusikk til bryllup og fest. Kjennemerket til Heaven Duo, er et stort og variert repertoar. Musikken spenner seg fra danseband, country, pop & rock, evergreens til nyere musikk.

Kontakinfo til Heaven Duo:

hits