hits

GODT NYTTÅR fra For Swingende!For Swingende-redaksjonen ved undertegnede Thomas Neraasen vil med dette ønske alle lyttere og lesere et riktig GODT NYTT ÅR!

Jeg vil takke alle dere som har fulgt med meg trofast i 2017, både på radio og nett, og jeg vil også rette en stor takk til alle radiostasjonene jeg har æren av å få sende hos, og takke dere alle for det gode samarbeidet i 2017 med håp om at vi fortsetter den gode jobben og det flotte samarbeidet også i 2018.

Jeg kommer ikke til å slakke av på tempoet i 2018 heller, her blir det radiosendinger hver uke på 6 lokalradiostasjoner, samt daglige oppdateringer på nettsiden/bloggen, der jeg fortsetter å speile det nordiske dansebandmiljøet på best mulig måte.

Takk for i år alle sammen, og på gjensyn i 2018!

UKENS PROGRAM UKE 1: Nyttårskavalkade i For Swingende

I årets aller første utgave av For Swingende får du denne uka presentert den årlige nyttårskavalkaden jeg pleier å ha i mine programmer ved nyttår hvert år.

Nyttårskavalkaden går også i år ut på at jeg skal ha en liten "vareopptelling" blant alle platenyhetene jeg har presentert i For Swingende i 2017, og spille musikk fra alle platene som har fått terningkast 6 fra undertegnede i året som har gått. Totalt 14 album fikk 6 på terningen av meg i 2017, og alle disse 14 skal bli spilt opp i ukens nyttårskavalkade. Blant disse kan jeg nevne navn som Lene Holme, Mona-Jill Band, Streaplers, PK & Dansefolket, Ninnas, Anne Nørdsti, Thoniez og Donnez.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Vikingarna med Christer blir også å høre i 2018Fjorårets happening med Nya Vikingarna vil bli gjentatt også i 2018, men da under bandets originale navn og med både originalmedlemmer og nye navn i besetningen, og ikke minst med Christer Sjögren som eneste vokalist.

Det skal imidlertid kun gjøres noen få, enkeltstående konserter med denne gjengen i 2018, antageligvis 5 eller 6, blant annet på Seljordfestivalen her i Norge og under Dansbandsveckan i Malung i Sverige.

Besetningen som kommer til å utgjøre Vikingarna i 2018 er foruten Christer selv også Erik Lihm, Kenth Andersson, Martin Lindqvist, Henrik Uhlin og Johan Norgren, evt Johans sønn Mattias Umit Yilbar Norgren. Her blir det altså halvt om halvt med gamle og nye medlemmer, og jeg er ganske sikker på at dette blir sommeren største hendelse på dansebandfronten over hele Norden, ihvertfall i både Norge, Sverige og Finland.

Les mer på Seljordfestivalen sin nettside

Martinez - Klockan börjar ticka

Svenske Martinez slipper den 5.januar en helt ny singellåt med tittelen "Klockan börjar ticka".

Dette er en skikkelig uptempo og herlig swing- og bugglåt, kanskje noe av det beste Martinez har kommet med på lenge. Noen sammenligner sågar låten med Lotta Engberg og sier at dette kunne godt vært henne om Lotta hadde laget dansebandmusikk i 2017.

Det hele er produsert av Henrik Sethsson og plateselskapet Atenzia spår at denne låten vil bli en skikkelig "floorfiller" i 2018, noe jeg kan si meg riktig så enig i selv også, for denne låten likte jeg kjempegodt, veldig fengende og dansbar på alle måter og med flott sang av Sandra Estberg.

Forøvrig kan det nevnes at Martinez nå i 2017 har lagt bak seg kanskje sitt beste år noensinne, mens 2018 allerede er fullbooket, tro det eller ei. I mai 2018 kommer også et helt nytt album på banen fra Martinez, så det er all grunn for bandets fans å glede seg til året som kommer, også dere andre som liker dansebandmusikk generelt.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere låten på radioen i løpet av januar.

Besøk Martinez sin hjemmeside

Romjulsdans med Bjørns orkester i Aureosen

Lørdag 30.desember blir det romsjulsdans med Fræna-bandet Bjørns orkester på ungdomshuset Haugtun i Aureosen i bandets eget hjemdistrikt.

Dansen begynner klokka 22 på kvelden og pågår fram til klokka 02 på natta. Inngangsbilletten koster kr. 250,- og det tas kun imot kontanter, så det må du huske å ta med deg, da stedet ikke har betalingsterminal.

Aureosen ligger forøvrig drøye 2 mil fra Molde, uansett hvilken kjørerute du velger, en biltur på 20-30 minutter, for deg som ikke er lokalkjent.

Christina Lindberg - Ge dig själv en chans

Christina Lindberg, som var en stor dansebandartist på 90 tallet med sitt daværende orkester, er nå på banen igjen med en ny singel, og det beste med denne er et den stilmessig er veldig lik Christinas stil på 90 tallet med ganske så tradisjonell dansebandmusikk, riktignok med en del inspirasjon fra country.

Det er også denne stilen Christina kommer til å kjøre fullt på i tida som kommer, og i april eller mai 2018 kommer hun til å slippe et helt album med musikk som etter sigende kommer til å minne veldig om det orkesteret Christina Lindbergs presenterte på sine plater på 90 tallet.

Den første singellåten fra Christinas kommende album bærer tittelen "Ge dig själv en chans" og er en litt countryinspirert men også ganske tradisjonell dansebandlåt i litt over middels tempo, med andre ord en låt man fint kan både bugge og swinge til. Det er forøvrig Christina selv som har skrevet låten, og her i For Swingende satser jeg på å spille den på radioen rett over nyttår, så da må dere følge med der.

For Swingende ønsker GOD JUL!Jeg vil med dette få ønske alle mine lesere og lyttere en riktig god, fredfull, men også danseglad jul!

Takker for at dere har fulgt med meg nå i 2017 og håper dere også vil henge med på mine radiosendinger og oppdateringer på bloggen i 2018. Minner om at det blir daglige oppdateringer her også i hele romjula, i tillegg til mine tidligere annonserte romjulsnøtter som kommer til å publiseres like etter midnatt hver natt i jula, fra og med 1.juledag til og med 1.nyttårsdag. Radiosendingene går også som normalt hele jula igjennom, ihvertfall på de fleste radiokanalene, og der blir det selvsagt julemusikk som gjelder nå fram mot nyttår.

Ta vare på dere selv i julehøytiden og ikke forspis dere på ribbe og andre godsaker!
 

VARM JULEHILSEN FRA WEBREDAKTØR OG PROGRAMANSVARLIG THOMAS NERAASEN!

Spilleliste uke 50 - 2017

1.  TOMMYS - Det är jul
2.  SVEN-INGVARS - Då går man där och myser
3.  LENE HOLME & PER MUSIK - En rigtig glædelig jul
4.  DONNEZ - Hem igen
5.  NYGAMLE TIDER - Fesjå
6.  NYGAMLE TIDER - Vi som arber innafor
7.  ELIN STØA - Julebordsesongen-og takk for det
8.  THOR WANG - Den beste jenta
9.  THOR WANG - Du er så snill
10.THOR WANG - Skytterhuset ved Øyongen
11.BLACKJACK - Vår julskinka har rymt
12.PICAZZO - Fire lys
13.LEIF BLOMS - Santa Lucia

JUKEBOX UKE 50:

1.  JANNEX - Dansegalla i kveld
2.  JANNEX - Tillykke kjære mamma
3.  JANKOS - Det eneste jeg vil ha er kjærlighet
4.  JANKOS - Ei å stole på
5.  JANINE LINDBERG - Dans på skogen
6.  JANINE LINDBERG - Gla i dæ
7.  JAN ROGER BARTH - I dine øyne
8.  JAN ROGER BARTH - Ikke gråt om det er vinter og det snør
9.  JAN ERIK OLSEN - Lille du
10.JAN ERIK OLSEN - Vi var bare 15 år
11.JAN BORSETHS - Lensmannsdattera
12.JAN BORSETHS - Fra Selbu til Texas
13.IVERS & CO - Goodhearted woman
14.IVERS & CO - Please please baby
15.INGJERD HELEN & FIREBEATS - Cherie
16.INGJERD HELEN & FIREBEATS - Da jeg møtte deg

Thor Wang - Noen perler


Thor Wang fra Åbogen i Eidskog kom nå i 2017 ut med et album med en del av hans tidligere utgitte låter og noen helt nye spor. "Noen perler" er blitt tittelen på plata som inneholder totalt 13 låter.

Thor Wang er en skogens mann som bor i ei lita koie langt inni skogen på Åbogen i Eidskog, ikke langt fra svenskegrensa. Her skriver han enkle, men fine sanger om naturen han har rundt seg og andre enkle og jordnære ting, sanger man ofte kan kjenne seg igjen i. Han er kanskje mest kjent for å stå bakom kjempeslageren "Den gamle grinda" som Ingemars gjorde suksess med på 90 tallet, en låt som også ble plukket opp av Lasse Stefanz noen år senere.

Thor har på sitt nye album samlet både gamle og nye låter, flere av dem har jeg hørt før på Thor sine tidligere utgivelser, mens andre er helt nye bekjentskaper for meg, så da antar jeg at disse er helt nyinnspilte. Og det er disse nye låtene jeg har valgt å rette fokus på i min presentasjon av "Noen perler".

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Den beste jenta - En av de nye låtene på plata, ihvertfall en av låtene som jeg ikke har hørt tidligere. Dette er en ganske dansevennlig og fengende swinglåt i middels tempo som omhandler litt sårt savn men også søt kjærlighet. 

Du er så snill - Nok en ganske fengende låt som fint kan danses swing og bugg til, også denne med en tekst fylt av kjærlighet og savn.

Skytterhuset på Øyongen - En skikkelig festglad låt der Thor synger "rett fra levera" om ting som foregikk på gamle bygdefester på nettopp Skytterhuset på Øyongen. Også dettte en låt med fin swingtakt og et allsangvennlig refreng.

Thor lager enkle sanger, men de er både fengende og dansbare, og med Thor sin egen dialekt og hans egen særegne måte å synge på, så blir det både hyggelig og sjarmerende å lytte til. Thor er kanskje ikke verdens beste vokalist, men om man venner seg til måten hans å synge på og lytter til tekstene, så er det ikke så ille gæli å høre på likevel. Han synger med det nebbet han har og det skal han ha all respekt og honnør for, selv om han verken synger som Christer Sjögren eller Pavarotti. Terningmessig syns jeg Thor skal få en hederlig 4'er på terningen av meg, ei plate som har mye sjarm og hjertevarme og som vitner om en jordnær og likandes mann som liker å synge og skrive sanger, men som ikke har noen ambisjoner om å bli verdensstjerne. Enkelt men behagelig komp med mye trekkspill. Plata finnes på Spotify, dersom du vil høre på den der, men du kan også kjøpe et fysisk eksemplar fra CDON via linken nederst i denne saken.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Westlights ute med sitt andre album

Det svenske dansebandet Westlights fra Älvdalen er ute med sitt andre album nå i 2017, ei plate som har fått tittelen "Den väg du ska gå" og som inneholder totalt 11 låter.

Westlights er et countryorientert danseband som består av Gunnar Korsmoe, Daniel Johansson, Kent Manfredsson, Gustav Håmås og Bengt Andersson, og de ble startet opp i 2011. To plater har det blitt pluss en demo, demoen kom i 2013 mens første ordentlige album ble utgitt i 2014. Nå i 2017 er plate nummer to på banen, ei plate som inneholder flere kjente spor, men også noen litt nye bekjentskaper for mange. "Lång väg till dig" fra Streaplers", "Ett hundra mil från dig" fra Flamingokvintetten/Lasse Stefanz og "Möt mig i Stockholm" fra Tonix/Sir Douglas Quintet er noen av låtene du finner på den seneste Westlights-plata.

Forøvrig så syns jeg Westlights er et meget godt og dyktig band, som jeg gleder meg til å presentere for dere lytterne når jeg skal sette den seneste plata deres under lupen på radioen utpå senvinteren en gang. Gled dere, for dette er bra!

Besøk Westlights sin hjemmeside

Gjør deg klar for romjulsnøtter fra For SwingendeVi har, som dere sikkert har lagt merke til, kuttet ut å kjøre julekalender-konkurranser i desember de siste årene, men i år skal vi istedet kjøre en serie på 8 romjulsnøtter fra 1.juledag til 1.nyttårsdag her på nettsiden/bloggen vår.

Dette vil alt sammen bli spørsmål som er knyttet opp til norsk og svensk dansebandmusikk, og alle spørsmålene er bygget over samme lest, noe du skal få vite mer om når jeg lanserer første spørsmål/nøtt natt til 1.juledag. Ellers så blir opplegget på samme måten som våre tidligere julekalendere har vært, at det er den som svarer rett på flest mulig spørsmål i løpet av romjula som stikker av med premien, men i år klemmer vi til med to vinnere, slik at det blir de to som har flest rette svar som vinner hver sin CD. Derfor er det viktig å være på alerten hver dag og sende inn dine svar til meg pr e-post.

Og CD-premien jeg deler ut i år er den flunkende nye juleplata til Kai Robert Johansen som han har spilt inn i Betlehem av alle steder med palestinske musikere som medvirker, i tillegg til at Toralv Maurstad er med og leser Juleevangeliet på sin egen særegne måte. Dette er langt fra noen dansebandplate, men likevel et album som jeg tror mange av dere vil like, selv om den kanskje ikke blir aktuell å sette på før til neste jul igjen, da vi vil være et stykkke uti januar når premiene ankommer vinnernes postkasser. Plata inneholder imidlertid ikke bare julesanger, men også litt andre kjente salmer og klassikere som fint lar seg høre året rundt.

Uansett håper jeg flest mulig av dere vil bli med og bryne dere på mine romjulsnøtter, som altså kjøres i gang natt til 1.juledag og avsluttes ved midnatt 1.nyttårsdag.

Voize - Hetare än hett

Det sydsvenske dansebandet Voize, som har sitt utgangspunkt i Malmö, har nylig sluppet en ny singel som en forsmak på et kommende album, en frisk og uptempo danselåt med tittelen "Hetare än hett".

Dette er en poppreget men også litt smårocka låt som bør gi de fleste lyttere dansefot. Låten er skrevet av de tre ringrevene Henrik Sethsson, Thomas Berglund og Ulf Georgsson, mens produsent har vært Henrik Sethsson. Plateselskapet beskriver det hele som "en grym bugglåt med riktigt bra radiopotential då refrängen sitter som en smäck". Joda, det er bra beskrevet det av Atenzia Records, som er selskapet som har Voize i sin artiststall og som kommer til å utgi et fullt album med Voize i løpet av 2018.

Forøvrig kan jeg tilføye at Voize er et firemannsorkester som består av Per-Erik "Lillen" Tageson, Jianis Nouri, Fredrik Grönvall og Kevin Öjvindssom, alle unntatt èn er bosatt i Skåne, sistemann befinner seg i Mölnlycke utenfor Göteborg.

Her i For Swingende får du høre den nye låten på radioen rett over nyttår.

Besøk Voize sin hjemmeside

Wahlströms - Hur kan det regna från en himmel som är blå

Svenske Wahlströms er i full gang igjen etter noen år i dvale, og nå er de også ute med sin andre singel dette året, nemlig en myk popballade med tittelen "Hur kan det regna från en himmel som är blå".

Pop er kanskje heller ikke den eneste riktige beskrivelsen her, det kan like gjerne være en countryballade, da jeg føler denne låten kan høre gjemme i flere musikalske "båser". Plateselskapet beskriver den som en "snygg foxballad" som kler Daniel Wahlströms sin stemme perfekt, og det er begge deler påstander jeg trygt kan signere selv også.

Låten er forøvrig skrevet av trekløveret Mikael Wigström, Stefan Jonsson og Henrik Sethsson, mens sistnevnte også har vært produsent på innspillingen. 

Selv syns jeg låten er blitt en behagelig og iørefallende innspilling med et varsomt og mykt lydbilde, rett og slett en låt man får ro i sjelen av å høre på. Og her i For Swingende kan dere lytterne få dømme selv når vi kommer litt uti januar, for da kommer jeg til å spille låten på radioen.

UKENS PROGRAMMER UKE 51 & 52: Julespesialer i For SwingendeI For Swingende for uke 51 og 52 får du begge ukene julespesialer i mine radioprogrammer.

Det vil si at jeg tar pause fra både platenyheter og nostalgihjørner og spiller utelukkende julemusikk med danseband og artister fra hele Norden, både ny og gammel musikk om hverandre. Noen av artistene du får høre disse ukene er Familjen Sigfridsson, Kai Robert Johansen, Lene Holme, Britt Yngves, Jan Tore Olsen, Mona G, Paul Paljett og Hanne Mette.

Forøvrig må jeg ta høyde for at enkelte av radiostasjonene jeg sender på kan ha endret sendeskjema i jula, men jeg håper de aller fleste sender mine programmer selv om de kan komme på andre tidspunkter enn normalt. Sjekk radioenes egne nettsider for mer info om dette, linker til disse finner dere ganske langt nede på høyre siden her på bloggen, under LENKER.

Se sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene via denne linken

Familjen Sigfridsson - En kväll i juletid

Tidligere Lasse Stefanz-medlem, Lasse Sigfridsson, og hans familie med både sønn, svigerdatter og barnebarn, er også i år ut med julemusikk, denne gang i form av en vakker og stemningsfull singel med tittelen "En kväll i juletid".

Dette er en fin og iørefallende ballade med litt irskaktig preg over seg. Lasse, Emil, Zara og Ängla synger sammen alle fire i vakker samsang og man kjenner julestemningen komme sigende ganske raskt når man setter på denne sangen og begynner å lytte til såvel tekst og melodi som akkompagnement.

Låten er en naturlig oppfølger til det suksessrike julealbumet som Familjen Sigfridsson ga ut i 2016, "En mysig jul". Plata gikk raskt inn på de svenske listene og klatrer også ganske høyt. Og siden folk stadig etterspør nye låter fra denne musikalske familien så føltes det riktig å gi ut en ny singel også i år.

Her i For Swingende får du høre låten på radioen i løpet av den siste uka før jul, altså i uke 51(2017).

Spilleliste uke 49 - 2017

Her er spillelisten for uke 49 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ÅSMUND ÅMLI BAND - Nepespa
2.  CHIQUITA - Alldeles lagom
3.  INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
4.  DAGFINN GÅRDEN - Jeg savner deg
5.  PIA PIHLGRENS - Cadillac girl
6.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
7.  PER-HÅKANS - Får jag lov
8.  PER-HÅKANS - Längre nedåt vägen
9.  PER-HÅKANS - Häng med ut på dans
10.MR RAY - Tidsmaskin
11.EXPANDERS - Turn me loose
12.MARTINEZ - Oh en sån man
13.ALBATROSS - Hør den, dans den, syng den igjen
14.THORLEIFS - Hallo Liebling

JUKEBOX UKE 49:

1.  HÅKON BANKEN - Rik men fattig millionær
2.  HÅKON BANKEN - I de saliges kvarter
3.  INGER LISE ENG - Honey I'm home
4.  INGER LISE ENG - If your heart ain't busy tonight
5.  INGEMARS - Kjærlighetsnatt over grensen
6.  INGEMARS - Finnskogens stillhet
7.  INDEX - Ingen tårer for deg
8.  INDEX - Vinternatts kjærlighet
9.  ICHOS - Når vinden drar forbi
10.ICHOS - Vil du gjøre meg glad
11.HÅWARDS - No fær æ te Frøya
12.HÅWARDS - Den tiden kommer vel aldri igjen
13.HOWARDS - Hva ser du på
14.HOWARDS - Las Palmas
15.HONGBARSTADS - I love you baby
16.HONGBARSTADS - Trønderbrura og vi

Per-Håkans - Jag vill med dej


Det svenske dansebandet Per-Håkans kom nå i 2017 ut med albumet "Jag vill med dej", ei plate med totalt 16 spor med både nyskrevne låter og noen velvalgte covers.

Per-Håkans ble startet av tidligere Sannex-vokalist Per-Håkan Helèn i 2011 etter at han hadde hatt noen års pause fra dansebandlivet. Han tok kontakt med noen tidligere kolleger, og dermed ble dansebandet Per-Håkans en realitet. Nå i 2017 består bandet av Linus J.Karlsson, Björn Norbäck og Christian Olsson i tillegg til Per-Håkan selv.

Bandet har tidligere vært ute med fire plater, tre studioalbum og ett livealbum, og spillestilen er en fin blanding av tradisjonell og moderne dansebandmusikk og med litt myk og forførende stil i en del av låtene.

På plata finner vi som sagt både coverlåter og nyskrevet materiale, og blant coverlåtene kan jeg nevne "Stockholm i natt" fra Peter Jöback, "Hound dog" fra Elvis Presley og "Den sommaren var vår" fra 90 talls bandet Chaps.

Fra plata har jeg denne gangen valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Får jag lov - En skikkelig frisk og uptempo swing- og bugglåt som rett og slett handler om å dra på dans i Folkets Park og alt det fører med seg i form av blant annet romantikk.

Längre nedåt vägen - En fin og melodiøs ballade som passer fint til en real tryckare. Av de roligere låtene på plata ble dette min store favoritt.

Häng med ut på dans - Her øker vi tempoet betraktelig igjen og "buggar loss" til en herlig låt med mye av samme tematikken i teksten som i "Får jag lov".

Jeg syns Per-Håkans har laget ei ganske så ålreit plate her, selv om jeg føler at noen av låtene blir litt mer anonyme enn de andre. I denne presentasjonen har jeg valgt ut tre av låtene jeg likte aller best, og disse er også meget bra, men noen av de andre låtene er av typen som gjerne blir litt kjedelige i det lange løp. Men når det er sagt så er det en god og solid produksjon i seg selv med fin og behagelig vokal, god teknisk kvalitet og et mykt, luftig og velbalansert lydbilde. Noen av låtene grenser kanskje litt mer mot pop enn mot danseband, men uansett ei plate som passer perfekt til både yngre og eldre lyttere og dansere. Så på terningen ender jeg opp med en hederlig 4'er denne gangen, og Per-Håkans skal også få et plusstegn i margen, så da ender vi opp på en 4+, noe som jeg selv betrakter som ståkarakter og vel så det.

Besøk Per-Håkans sin hjemmeside

"Bisse" fra Thorleifs er død

Mangeårig medlem og med-vokalist i Thorleifs, Magnus "Bisse" Bergdahl, døde den 7.desember, 67 år gammel.

Magnus var medlem i Thorleifs fra 1968 og fram til 2008, og var også vokalist på flere av låtene til bandet. Han hadde vært syk en periode før han gikk bort og Hasse Magnusson, et av de andre medlemmene i Thorleifs, uttaler til avisen Expressen at Bisse var en veldig bra arbeidskamerat og en god venn og "kille" og at han var lett å samarbeide med uten kontroverser av noe slag.

Thorleifs som danseband la instrumentene på hylla i 2012, men er fortsatt et folkekjært orkester både i Norge og Sverige som mange fortsatt trykker tett til sitt bryst. 

Vi i For Swingende vil med dette lyse fred over Magnus "Bisse" Bergdahl sitt gode minne.

Les mer hos Expressen

UKENS PROGRAM UKE 50: Thor Wang i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til Thor Wang.

Thor Wang fra Åbogen i Eidskog kom i juni i år ut med albumet "Noen perler" som består av både tidligere utgitte låter og såvidt meg bekjent også et knippe låter som ikke har vært ute tidligere. Stilen er i velkjent Thor Wang-ånd med viser og danselåter om hverandre. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka et band fra Telemark som kalte seg Nygamle Tider og som i 1985 kom ut med en kassett som vi skal høre to smakebiter fra.

Ellers byr jeg på ny julemusikk fra Tommys, Lene Holme og Blackjack, samt litt eldre julelåter fra band og artister som Elin Støa, Picazzo og Leif Bloms. En helt ny singellåt fra Donnez får du også presentert, en låt som ikke handler om jula.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Lene Holme - Jule-EP 2017

Den danske sangerinnen Lene Holme har for første gang i sin 18 år lange karriere spilt inn julemusikk, i form av en EP/maxisingel med fire fine julesanger med fengende melodier og dansbare takter.

Disse fire låtene er blitt produsert i Worm Studiet i Hjørring med Jørn Worm som tekniker. Med på plata medvirker også Per Musik på vokal(duetter med Lene), Jørgen Larsen på keyboard og kor, Bent Ove Sørensen på gitar og kor og Erik Ejstrup på bass og kor.

Følgende låter er med på denne EP'en:

Når lysene blir tændt - En forholdsvis rolig ballade med en iørefallende melodi og et litt countryduftende arrangement og lydbilde. Låten er skrevet av Jesper Christoffersen og Keld Heick.

En stille sang - En enda roligere ballade enn den forrige men like fin denne også. Her er både teksten og melodien skrevet av Peter Vesth.

En rigtig glædelig jul - Her får vi en mye mer uptempo låt igjen, swingende saker med perfekt dansetakt, og her har Lene også med seg Per Musik på duett og kor. Opphavsmann her er også Per Musik.

Skal vi klippe vore julehjerter sammen - En litt mer kjent låt som flere artister i Danmark har gjort tidligere, så det aner meg at dette er en litt mer tradisjonell dansk julesang enn de tre foregående, uten at jeg kjenner låtens historie noe mer utover at det er Bjarne Høyer og Erik Leth som er opphavsmenn. Dette er også en ganske uptempo og veldig frisk låt som også fint kan danses til. På denne låten medvirker også Per Musik på duett.

Veldig bra jule-EP fra Lene Holme dette, og samtlige låter satser jeg på å spille her i For Swingende både i førjulstida og i romjula, så følg med der dersom du ønsker å høre hvordan det hele låter.

Besøk Lene Holme sin hjemmeside

For Swingende-Toppen(Resultat) November 2017For Swingende-Toppen for november ble vunnet av Tone Camilla Solheim & Olav Kvaale med låten "No savne æ et hjerte". Her følger hele resultatlista:

1 ( 1 ) TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 38% av stemmene (9 mnd)​
2 (NY) PIA PIHLGRENS - Cadillac girl - 16,5% av stemmene
2 (NY) DAGFINN GÅRDEN - Jeg savner deg - 16,5% av stemmene
4 ( 2 ) INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 9,5% av stemmene (6 mnd)
5 ( 3 ) CHIQUITA - Alldeles lagom - 6% av stemmene (1 mnd)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 ( 4 ) BJØRNS ORKESTER - Countrygjengen - 5% av stemmene (2 mnd)
6 (NY) SCOTTS - 10 spänn - 5% av stemmene
8 ( 4 ) SKAANINGARNA - Vid foten av Texas - 3,5% av stemmene​ (1 mnd)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE ARVID LANDVIK FRA DALEN.

Stem fram lista for desember via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Spilleliste uke 48 - 2017

Her er spillelisten for uke 48 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  PERIKLES - Tagga ner
2.  LOTTE RIISHOLT & JESPER CHRISTOFFERSEN - Hva mon julemanden gør når det bli'r sommer
3.  ANTI-STATIC - Jeg går min vei
4.  TITANIX - I år firar du jul med saknaden
5.  BJØRN & OKAY - En gang til
6.  BJØRN & OKAY - Ta mig med til Thisted
7.  CASANOVAS - Tänd ett ljus för alla dom
8.  DONNEZ - Den fege dör tusen gånger
9.  DONNEZ - Varken hackat eller malet
10.DONNEZ - Förlåt om jag stör
11.ELDORADO - Pay me my money down
12.CANDLES - Neste gang vi møtes

JUKEBOX UKE 48:

1.  HOLMSVE - Oh rama lama
2.  HOLMSVE - Plutselig så står du der
3.  HILDE FJØRTOFT - Krøkt mej rundt finger'n
4.  HILDE FJØRTOFT - Hæla i take
5.  HILDE & GUTTA - Se alltid lyst på livet
6.  HILDE & GUTTA - Bigdebugg
7.  HEROLD RASMUSSEN - In the ghetto
8.  HEROLD RASMUSSEN - Är du min älskling än
9.  HERMANZ - Dags att ge sig av
10.HENNING SIRNES - Det lille hus i Løkken
11.HELGE STØHOLEN - 100%
12.HELGE STØHOLEN - I elleville vesten
13.HEIDI ELSTAD & STEINARS - Don't be cruel
14.HEIDI ELSTAD & STEINARS - Låt oss drömma bort
15.HEIDI BRISKODDEN BAND - Kun du og jeg

UKENS PROGRAM UKE 49: Per-Håkans og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Per-Håkans i tillegg til For Swingende-Toppen for november.

Per-Håkans er et band som ble startet i 2011 av tidligere Sannex-gründer Per-Håkan Helèn. Litt tidligere i 2017 kom Per-Håkans ut med albumet "Jag vill för dej", og fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for november er også avsluttet nå, og i ukens sending får du høre de fem låtene som går videre samt tre nye utfordrere til lista for desember. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Mr Ray, Expanders og Martinez. Lista presenteres også her på bloggen sent mandag kveld, 4.desember.

I tillegg byr jeg også på en helt ny julelåt fra Åsmund Åmli Band.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Per-Håkans sin hjemmeside

Me2 Danseduo - Kanariske netter

Danseduoen Me2 fra Hadeland som nylig var på studiobesøk her i For Swingende, har denne uka slippet en helt ny singellåt der faktisk undertegnede har skrevet teksten mens det hele er blitt tonesatt av Marion Jensen Hermansen i Me2 Danseduo.

"Kanariske netter" er tittelen på sangen hvis tekst jeg skrev for en god del år siden, med inspirasjon fra Kanariøynene og alle turene jeg hadde ned dit i ungdommen. Her er det mye romantikk og sydlandsk stemning, selv om den ikke akkurat er egenopplevd, men melodien er langt fra noen dansebandlåt, selv om den likevel er fullt ut dansbar. Her er det nemlig mer disco og funk som gjelder og Marion i Me2 har virkelig klart å skape fin stemning over teksten jeg i flere år har hatt liggende urørt i mitt arkiv. Her kan man danse sensuell latinodans og det var ikke akkurat slik jeg hadde forventet å se for meg denne sangen i ferdig utgave, men desto mer begeistret ble jeg da Marion kunne presentere meg det ferdige resultatet tidligere denne uka.

Det hele er spilt inn i Me2 sitt eget hjemmestudio på Hadeland og Edgar Jensen Hermansen, Marions "bedre halvdel", har vært lydmann og produsent på innspillingen.

Låten er tilgjengelig både på Youtube med tilhørende video og på Spotify, link til begge steder finner du nederst i denne saken. Her i For Swingende satser jeg på å få låten på lufta i løpet av januar 2018, men allerede kommende uke(uke 49-2017) kan du høre den i mitt andre programtilbud, Fra Svensktopp til Rock'n Roll, som sendes på de samme kanalene som For Swingende pluss et par kanaler til.

Hør "Kanariske netter" på Spotify via denne linken(krever gyldig abonnement)


ELLER SE OG HØR DEN DIREKTE I DENNE YOUTUBE-VIDEOEN: