hits

"Bisse" fra Thorleifs er død

Mangeårig medlem og med-vokalist i Thorleifs, Magnus "Bisse" Bergdahl, døde den 7.desember, 67 år gammel.

Magnus var medlem i Thorleifs fra 1968 og fram til 2008, og var også vokalist på flere av låtene til bandet. Han hadde vært syk en periode før han gikk bort og Hasse Magnusson, et av de andre medlemmene i Thorleifs, uttaler til avisen Expressen at Bisse var en veldig bra arbeidskamerat og en god venn og "kille" og at han var lett å samarbeide med uten kontroverser av noe slag.

Thorleifs som danseband la instrumentene på hylla i 2012, men er fortsatt et folkekjært orkester både i Norge og Sverige som mange fortsatt trykker tett til sitt bryst. 

Vi i For Swingende vil med dette lyse fred over Magnus "Bisse" Bergdahl sitt gode minne.

Les mer hos Expressen

Thor Wang i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til Thor Wang.

Thor Wang fra Åbogen i Eidskog kom i juni i år ut med albumet "Noen perler" som består av både tidligere utgitte låter og såvidt meg bekjent også et knippe låter som ikke har vært ute tidligere. Stilen er i velkjent Thor Wang-ånd med viser og danselåter om hverandre. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka et band fra Telemark som kalte seg Nygamle Tider og som i 1985 kom ut med en kassett som vi skal høre to smakebiter fra.

Ellers byr jeg på ny julemusikk fra Tommys, Lene Holme og Blackjack, samt litt eldre julelåter fra band og artister som Elin Støa, Picazzo og Leif Bloms. En helt ny singellåt fra Donnez får du også presentert, en låt som ikke handler om jula.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Romjulsdans på Steinsland(Sotra)

Også i romjula blir det dansefest på Panorama Hotell & Resort på Steinsland på Sotra med to lokale utøvere på scenen, dette skjer 5.juledag, altså den 29.desember.

Det er det kjente Sotrabandet Aristocats og et kanskje litt mer ukjent band for mange, The Bruuds, som står for dansemusikken denne romjulskvelden. Aristocats er nok kjent for veldig mange innen dansebandmiljøet, og spiller en blanding av country og litt mer rocka dansemusikk igjen. The Bruuds på sin side er et 5 manns band som underholder med både allsang og annen variert festmusikk med mange kjente hits på repertoaret.

Det hele starter opp klokka 19:30 med en oppvarmingsartist som heter Marius Larsen, en artist som beskrives som partygitarist. Deretter går Aristocats på scenen klokka 21:30 før The Bruuds overtar 22:15, og deretter går det slag i slag resten av kvelden med vekselsvise spillesett fra begge band.

Billettene koster kr. 220,- pr stk og kan kjøpes hos Ticketco sin nettløsning via direktelinken nederst i denne saken. Overnatting på hotellet kan også bestilles fra samme nettside og her tilbys man en pakkeløsning til kr. 2330,- som inkluderer overnatting i dobbeltrom for 2 personer pluss to billetter til dansen.

Les mer om dansen på Panorama Hotell sin nettside
KJØP BILLETTER FRA TICKETCO VIA DENNE LINKEN

Lene Holme - Jule-EP 2017

Den danske sangerinnen Lene Holme har for første gang i sin 18 år lange karriere spilt inn julemusikk, i form av en EP/maxisingel med fire fine julesanger med fengende melodier og dansbare takter.

Disse fire låtene er blitt produsert i Worm Studiet i Hjørring med Jørn Worm som tekniker. Med på plata medvirker også Per Musik på vokal(duetter med Lene), Jørgen Larsen på keyboard og kor, Bent Ove Sørensen på gitar og kor og Erik Ejstrup på bass og kor.

Følgende låter er med på denne EP'en:

Når lysene blir tændt - En forholdsvis rolig ballade med en iørefallende melodi og et litt countryduftende arrangement og lydbilde. Låten er skrevet av Jesper Christoffersen og Keld Heick.

En stille sang - En enda roligere ballade enn den forrige men like fin denne også. Her er både teksten og melodien skrevet av Peter Vesth.

En rigtig glædelig jul - Her får vi en mye mer uptempo låt igjen, swingende saker med perfekt dansetakt, og her har Lene også med seg Per Musik på duett og kor. Opphavsmann her er også Per Musik.

Skal vi klippe vore julehjerter sammen - En litt mer kjent låt som flere artister i Danmark har gjort tidligere, så det aner meg at dette er en litt mer tradisjonell dansk julesang enn de tre foregående, uten at jeg kjenner låtens historie noe mer utover at det er Bjarne Høyer og Erik Leth som er opphavsmenn. Dette er også en ganske uptempo og veldig frisk låt som også fint kan danses til. På denne låten medvirker også Per Musik på duett.

Veldig bra jule-EP fra Lene Holme dette, og samtlige låter satser jeg på å spille her i For Swingende både i førjulstida og i romjula, så følg med der dersom du ønsker å høre hvordan det hele låter.

Besøk Lene Holme sin hjemmeside

Dansegalla på Steinsland(Sotra)

Lørdag den 10.februar 2018 er det klart for dansegalla på Panorama Hotell & Resort på Steinsland i Sund kommune på Sotra i Hordaland.

Her blir det både østlandske og lokale krefter på scenen, ikke overraskende så er det også her Contrazt som er hovedbandet, kanskje landets mest benyttede dansegalla-orkester nå de siste årene, og i tillegg så stiller en spennende jentetrio fra Sotra som kaller seg Chicksa opp for å bryte litt med den rene dansebandmusikken. Chicksa har nok et noe mer internasjoalt repertoar enn det Contrazt står for, med mange kjente hits på programmet, og bør bli et godt supplement til den "svensktopp-inspirerte" dansemusikken som Contrazt byr på fra sin scenehalvdel.

Det hele starter opp allerede klokka 18:30 på kvelden, det er ihvertfall da man åpner dørene, og siste tone spilles av klokka 02 på natta. Billettprisen er kr. 395,-  og billetter kan kjøpes fra Ticketco sin nettløsning via direktelinken nederst i denne saken. Her kan du også bestille både overnatting og bobilplass dersom dette er ønskelig.

For deg som ikke er lokalkjent så finner du Panorama Hotell på adressen Austefjordveien 165, 5379 Steinsland.

Besøk gallaens eventside på Facebook via denne linken
KJØP BILLETTER FRA TICKETCO VIA DENNE LINKEN

Dansegalla i HarstadLørdag den 27.januar 2018 blir det dansegalla på Nordic Hall i Harstad med to nordnorske band på menyen, nemlig Rikingan og Znert.

Rikingan bør være et velkjent band for de fleste, da de for noen år siden ga ut et par ganske så sterke plater på Tylden & Co sin etikett, og gjorde seg bemerket både på radio, festivaler og ikke minst på den tidens Dansefot Jukebox på NRK TV. I 2018 stiller de imidlertid som duo, men med samme vokalist som før, nemlig Lars Petter Dahl.

Znert er et band som blant annet består av tidligere medlemmer fra Hilde & Gutta og hvor Hilde Holmen(tidligere Nordgård) som sang/synger i Hilde & Gutta er vokalist. Det må nevnes at Hilde & Gutta fortsatt eksisterer, og at Znert er et lite sideprosjekt som Hilde og Benn Holmen reiser rundt med sammen med Rune Langmo mens hovedbandet har en liten midlertidig timeout. Og spillestilen til Znert er kort sagt country, rock og swing, pluss noe listepop av ulike årganger.

Billettene til gallaen koster kr. 350,- og kan kjøpes via Scandic Harstad på tlf. 770 03000.  På samme nummer kan du også bestille overnatting.

For deg som ikke er lokalkjent så finner du Scandic og Nordic Hall på adressen Strandgata 9, 9405 Harstad.

Besøk gallaens eventside på Facebook

For Swingende-Toppen(Avstemming) Desember 2017


Slik avgir du stemme på For Swingende-Toppen:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN(TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 6.januar kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1. TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte
2. PIA PIHLGRENS - Cadillac girl
3. DAGFINN GÅRDEN - Jeg savner deg
4. INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla
5. CHIQUITA - Alldeles lagom
6. MR RAY - Tidsmaskin
7. EXPANDERS - Turn me loose
8. MARTINEZ - Oh en sån man

NB: DET ER IKKE MULIG Å AVGI STEMME I KOMMENTARFELTET!

For Swingende-Toppen(Resultat) November 2017For Swingende-Toppen for november ble vunnet av Tone Camilla Solheim & Olav Kvaale med låten "No savne æ et hjerte". Her følger hele resultatlista:

1 ( 1 ) TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE - No savne æ et hjerte - 38% av stemmene (9 mnd)​
2 (NY) PIA PIHLGRENS - Cadillac girl - 16,5% av stemmene
2 (NY) DAGFINN GÅRDEN - Jeg savner deg - 16,5% av stemmene
4 ( 2 ) INGEMARS - Vil du gjæra mæ gla - 9,5% av stemmene (6 mnd)
5 ( 3 ) CHIQUITA - Alldeles lagom - 6% av stemmene (1 mnd)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 ( 4 ) BJØRNS ORKESTER - Countrygjengen - 5% av stemmene (2 mnd)
6 (NY) SCOTTS - 10 spänn - 5% av stemmene
8 ( 4 ) SKAANINGARNA - Vid foten av Texas - 3,5% av stemmene​ (1 mnd)

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE ARVID LANDVIK FRA DALEN.

Stem fram lista for desember via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Spilleliste uke 48 - 2017

Her er spillelisten for uke 48 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  PERIKLES - Tagga ner
2.  LOTTE RIISHOLT & JESPER CHRISTOFFERSEN - Hva mon julemanden gør når det bli'r sommer
3.  ANTI-STATIC - Jeg går min vei
4.  TITANIX - I år firar du jul med saknaden
5.  BJØRN & OKAY - En gang til
6.  BJØRN & OKAY - Ta mig med til Thisted
7.  CASANOVAS - Tänd ett ljus för alla dom
8.  DONNEZ - Den fege dör tusen gånger
9.  DONNEZ - Varken hackat eller malet
10.DONNEZ - Förlåt om jag stör
11.ELDORADO - Pay me my money down
12.CANDLES - Neste gang vi møtes

JUKEBOX UKE 48:

1.  HOLMSVE - Oh rama lama
2.  HOLMSVE - Plutselig så står du der
3.  HILDE FJØRTOFT - Krøkt mej rundt finger'n
4.  HILDE FJØRTOFT - Hæla i take
5.  HILDE & GUTTA - Se alltid lyst på livet
6.  HILDE & GUTTA - Bigdebugg
7.  HEROLD RASMUSSEN - In the ghetto
8.  HEROLD RASMUSSEN - Är du min älskling än
9.  HERMANZ - Dags att ge sig av
10.HENNING SIRNES - Det lille hus i Løkken
11.HELGE STØHOLEN - 100%
12.HELGE STØHOLEN - I elleville vesten
13.HEIDI ELSTAD & STEINARS - Don't be cruel
14.HEIDI ELSTAD & STEINARS - Låt oss drömma bort
15.HEIDI BRISKODDEN BAND - Kun du og jeg

UKENS PROGRAM UKE 49: Per-Håkans og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Per-Håkans i tillegg til For Swingende-Toppen for november.

Per-Håkans er et band som ble startet i 2011 av tidligere Sannex-gründer Per-Håkan Helèn. Litt tidligere i 2017 kom Per-Håkans ut med albumet "Jag vill för dej", og fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for november er også avsluttet nå, og i ukens sending får du høre de fem låtene som går videre samt tre nye utfordrere til lista for desember. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Mr Ray, Expanders og Martinez. Lista presenteres også her på bloggen sent mandag kveld, 4.desember.

I tillegg byr jeg også på en helt ny julelåt fra Åsmund Åmli Band.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Per-Håkans sin hjemmeside

Me2 Danseduo - Kanariske netter

Danseduoen Me2 fra Hadeland som nylig var på studiobesøk her i For Swingende, har denne uka slippet en helt ny singellåt der faktisk undertegnede har skrevet teksten mens det hele er blitt tonesatt av Marion Jensen Hermansen i Me2 Danseduo.

"Kanariske netter" er tittelen på sangen hvis tekst jeg skrev for en god del år siden, med inspirasjon fra Kanariøynene og alle turene jeg hadde ned dit i ungdommen. Her er det mye romantikk og sydlandsk stemning, selv om den ikke akkurat er egenopplevd, men melodien er langt fra noen dansebandlåt, selv om den likevel er fullt ut dansbar. Her er det nemlig mer disco og funk som gjelder og Marion i Me2 har virkelig klart å skape fin stemning over teksten jeg i flere år har hatt liggende urørt i mitt arkiv. Her kan man danse sensuell latinodans og det var ikke akkurat slik jeg hadde forventet å se for meg denne sangen i ferdig utgave, men desto mer begeistret ble jeg da Marion kunne presentere meg det ferdige resultatet tidligere denne uka.

Det hele er spilt inn i Me2 sitt eget hjemmestudio på Hadeland og Edgar Jensen Hermansen, Marions "bedre halvdel", har vært lydmann og produsent på innspillingen.

Låten er tilgjengelig både på Youtube med tilhørende video og på Spotify, link til begge steder finner du nederst i denne saken. Her i For Swingende satser jeg på å få låten på lufta i løpet av januar 2018, men allerede kommende uke(uke 49-2017) kan du høre den i mitt andre programtilbud, Fra Svensktopp til Rock'n Roll, som sendes på de samme kanalene som For Swingende pluss et par kanaler til.

Hør "Kanariske netter" på Spotify via denne linken(krever gyldig abonnement)


ELLER SE OG HØR DEN DIREKTE I DENNE YOUTUBE-VIDEOEN: