Danseband-kategorien i Spellemann blir fjernet

De ansvarlige for Spellemannprisen har nå valgt å fjerne kategorien for danseband på grunn av for få påmeldte utgivelser til årets prisutdeling.

Spellemann skriver på sin nettside at de kun har fått inn 8 påmeldte album innen dansebandkategorien i år og at dette er for dårlig grunnlag til å kunne dele ut pris i denne kategorien. Dette har For Swingende full forståelse for, men vil heller spille ballen over til plateselskapene som jeg føler er de som er mest ansvarlige for dette. I det norske dansebandmarkedet blir det gitt ut minimalt med album for tiden, de fleste velger kun å slippe singler og vil da ikke komme innunder Spellemannprisen sitt nominasjonsgrunnlag. Dette er synd og skam for det norske dansebandmiljøet, og ser vi over til Sverige så slippes det nesten flere dansebandutgivelser der enn noensinne, noe som også gjenspeiles i platepresentasjonene i mine programmer, hvor det er stor overvekt av svenske utgivelser nå i 2017. Jeg håper kanskje at platebransjen her hjemme kommer på andre tanker når de nå ser at en hel kategori blir fjernet fra Spellemannprisen på grunn av mangel på utgivelser.

Som et lite, men jeg understreker LITE, plaster på såret så forteller Spellemannkomiteen at danseband har muligheter til å kunne melde seg på i en annen passende kategori, men her vil det nok være svært lite sannsynlig at et danseband vil vinne en pris om de f.eks melder seg på i kategorien country, som kanskje er det mest nærliggende for de fleste norske danseorkestre.

Forøvrig så deles Spellemannprisen 2017 ut i Oslo Konserthus søndag den 25.februar 2018 og sendes direkte på NRK1. Ja, du leste riktig, for første gang vil Spellemannprisen bli delt ut på en søndag. Om det er for å unngå for høyt alkoholkonsum blant artister på scenen i beste sendetid eller om det er andre årsaker, vites ikke, men det ser ut som det muligens vil bli et noe annerledes show denne gangen enn det vi er vant til fra tidligere. Og det kan gjerne være positivt…!

Les mer på Spellemann.no

1 kommentar
  1. Syns det er både trist og en skam at denne sjangeren fjernes. De ansvarlige sier at danseband kan gå inn og delta i andre sjangre. VEL, DET hjelper fint lite. Da når de ikke opp. At Spellemannjuryen skylder på få utgivelser er én ting. Spellemann har i mange år behandlet dansebandsjangeren veldig dårlig, noe vi har sett flere ganger.
   Jeg har to ting å si:
   1. Hurra for at vi har Gullskoen
   2. NRK og Spellemannjuryen bør se til Sverige.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg