Arne Kolsrud Overen – Aldri for sent


Arne Kolsrud Overen har røtter i Valdres, men er bosatt på Nes på Romerike. Som sanger har han det siste året gjort seg sterkt bemerket etter at han kom ut med sitt debutalbum i 2017. Nå er han ute med oppfølgeren som kanskje er ei enda sterkere plate enn forgjengeren. I likhet med debutplata så har også denne plata blitt sterkt preget av Pegasus-brødrene Ronny og Tommy Nilsen som både har bidratt sterkt på låtsida i tillegg til at Tommy også denne gangen har produsert det hele med stødig og kreativ hånd i hans eget SolysMa Studio. Men, Arne selv har også bidratt sterkt som opphavsmann denne gangen, muligens enda sterkere enn sist, da han har skrevet samtlige tekster på plata, noen sterkere og mer følelsesladde enn andre. Men også denne gangen har dansbarheten blitt godt ivaretatt, for de aller fleste av låtene kan fint danses til enten du liker swing og bugg eller du foretrekker langsommere dansestiler.

Plata inneholder totalt 11 låter og av disse har jeg valgt ut følgende tre til ukens presentasjon:

Mannesjuka – Her er det nok mange damer som vil nikke gjenkjennende på hodet, men også en del mann vil kunne kjenne seg godt igjen i denne teksten som selvsagt handler om myten eller sannheten om at menn alltid blir mye sjukere enn damer når det kommer til forkjølelse og lignende tilstander. Den treffende teksten er bakt inn i en skikkelig fengende og dansevennlig melodi i typisk Pegasus-stil, for Ronny og Tommy har selvsagt også denne gangen satt sterke stilmessige spor på plata. Her er det Arne selv og Tommy Nilsen som er opphavsmenn.

Maske av en storkar – En fengende og frisk danselåt som burde egne seg bra til såvel swingdans som fox og lignende. Teksten har jeg ikke analysert så veldig nøye, men jeg har inntrykk av at den prøver å fortelle at vi ikke skal gjøre oss så mye bedre enn vi egentlig er og at det ikke er så veldig stas å vise en perfekt fasade utad, når det som skjuler seg bakom ikke er fullt så perfekt som man selv ønsker å gi inntrykk av. Denne låten er skrevet av Arne selv  i samarbeid med Jan Thorseng og Tommy Nilsen.

Fiskestang og meitemarken – Denne låta tar oss rett og slett med på fisketur, og mange vil nok lengte etter et idyllisk fiskevatn når de hører denne teksten, mens dere som liker å fiske i Valdres vil nok kunne ane litt duft av Valdresfjella når dere lytter til teksten. Etter min mening er dette kanskje den aller beste låten på plata, den har en flott swingrytme og en veldig iørefallene og god melodi som lett fester seg i minnet. Denne låten er forøvrig signert Arne selv i samarbeid med både Ronny og Tommy Nilsen.

Jeg må si at jeg er mektig imponert over hva Arne og Nilsen-brødrene har fått til på denne produksjonen. Både de usedvanlig sterke og gode låtene, det flotte og velbalanserte lydbildet og selvsagt Arnes myke stemme og hans gode måte å formidle tekster på. Det låter ekte og troverdig hele veien igjennom. I tillegg må det også nevnes at den ene teksten på plata er dedikert til en nær bekjent av Arne som fikk livet snudd på hodet etter en alvorlig ulykke da han var på ferie. Her har Arne skildret hans situason i låten “Feil sted, feil tid”. Totalt sett er dette ei såpass sterk og god plate at jeg syns den fortjener toppscore på terningen, altså en blank og ubetinget 6`er. Plata kan bestilles via Arne selv, som kan kontaktes på Facebook via hans private profil der. Jeg kan ihvertfall anbefale plata på det varmeste!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg