Spilleliste uke 25 – 2017

Her er spillelisten for uke 25 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  KIM & OLA – Du
2.  INGEMARS – Danse eller slæss
3.  SHANE MORKIN – Hej du spillemand
4.  SHANE MORKIN – Den gule enke
5.  TONIX – Vilken underbar sommar
6.  TONIX – Arvet
7.  JENS MUNKHOLM – Savner dig nu
8.  CASANOVAS – Ut i livet
9.  CASANOVAS – Leva ett vildare liv
10.CASANOVAS – Klarar mig nog
11.LINN SVENSSON – Härifrån till Hollywood
12.KJELL VIDARS – Dette er livet
13.KARIN EUREN – Take a chance on tomorrow

JUKEBOX UKE 25:

1.  TOTTIS – Cheerio na na na
2.  TOTTIS – Du æ’ å bli før alltid ein hallingdøl
3.  TORSTEINS – I stormens öga
4.  TORSTEINS – Evert
5.  TORRY ENGHS – Hei på deg
6.  TORRY ENGHS – Oh la la, fire døgn i Paris
7.  TOROS DUO – Den eneste for meg
8.  TOROS DUO – Moviestar
9.  TORINO – Vår bebop and swing
10.TORINO – Du må lære deg å smile
11.TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE – No savne æ et hjerte
12.TONNY IVERSEN & KATHE SUNDE – Hav av hjerte
13.TONITAZ – What part of no
14.TONITAZ – Lovebug
15.TOM’X – Våre dager er forbi

Casanovas – Ut i livetSvenske Casanovas er ute med albumet “Ut i livet” i disse dager, ei moderne og popduftende dansebandplate med både nyskrevne låter og noen velvalgte covers.

Casanovas har hatt mange meritter i løpet av sin karriere, kanskje først og fremst tittelen Svenske Dansbandsmestere i 1998, men også flere sterke plater og ikke minst hovedmannen selv, Henrik Sethsson, sine mange suksesser både som låtskriver og produsent for såvel eget band som en rekke andre danseorkestre i Sverige. Ja, han har gjort mye bra for den svenske dansebandbransjen og er kanskje en av de mest anerkjente personene innen denne genren nå i 2017.

Men Henrik er selvsagt ikke alene om Casanovas, han har også med seg Stefan Ryding, Hans Plahn og Jimmy Lindberg i bandet. Casanovas har røtter tilbake til 1989, men jeg tør påstå at det kanskje er de siste 4-5 årene vi har hørt mest fra denne gjengen som står for en litt mer moderne gren av dansebandgenren enn det mange av de andre svenske dansebandene er kjente for, selv om det blir flere og flere svenske danseband som legger seg på den “fräsche” stilen når de starter opp.

Den nye plata “Ut i livet” inneholder totalt 14 spor, deriblant kjente travere som “Byns enda blondin” fra Niklas Strömstedt/Sven-Ingvars og “Vem vet” fra Shakin Stevens(original “I might”). Ellers så har opphavsmenn/kvinner som Henrik Sethsson, Thomas Berglund, Anna Engh og Nisse Hellberg(Wilmer X) levert låter til plata. Produsent for det hele har selvsagt vært Henrik Sethsson selv mens ansvarlig utgiver er Atenzia Records.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Ut i livet – Tittelkuttet er også et av høydepunktene på plata etter min mening. Dette er en forholdsvis uptempo låt med elementer fra både pop og rock, og opphavsmenn her er F.Swahn og Ulf Johansson.

Leva ett vildare liv – Om jeg skrev at forrige låt var uptempo så er denne enda kjappere i svingene. En fengende, frisk og glad låt som er skrevet av Nisse Hellberg som vi kjenner fra bandet Wilmer X.

Klarar mig nog – Litt mer balladepreg over denne låten enn de to forrige. Og av de litt roligere sporene plata så ble dette min klare favoritt. Her er det Mikael Wigström, Henrik Sethsson og Stefan Jonsson som er låtskrivere.

Casanovas har laget ei god plate også denne gangen, men noen av låtene blir kanskje i friskeste laget for undertegnede, selv om de henter seg inn igjen i andre spor igjen, så totalt sett så blir det ganske ålreit å høre på. Henrik Sethsson synger bra og har et litt “raspete” særpreg på stemmen sin i en del av låtene, noe som gir låtene et litt mer rufsete preg igjen og som kler både Henrik og Casanovas godt. Det er også verdt å merke seg den utrolig flotte tolkningen av “Byns enda blondin” som Sven-Ingvars fikk suksess med i 1994. En av de litt mykere låtene på plata som bryter fint med resten av repertoaret. Jeg syns plata har mange gode kvaliteter, men siden enkelte av låtene kanskje blir i friskeste og “tøffeste” laget for meg, så ender terningen opp på en moderat 4`er, men likevel med et velfortjent plusstegn i margen, så da ender vi opp hårfint på grensa til 5. Plata er nok aller mest å anbefale til de litt yngre lytterne, men du trenger likevel ikke være tenåring for å like denne musikken, liker du heftige danserytmer, så finner du garantert mange fine låter å swinge deg til på denne plata, enten du er 20 eller 60.

Besøk Casanovas sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Roksvoll A-listet på NRK

Totenbandet Roksvoll kan i dag skilte med å ha blitt A-listet på NRK P1 for Hedmark og Oppland med sin låt “Veien”.

Det er ikke ofte et danseband eller lignende blir A-listet hos NRK P1, sist jeg kan huske det skjedde var i 2007-2008 med Pegasus og “Kine”. Roksvoll gjør også stor suksess med “Veien” i andre kanaler og blir streamet jevnlig på Spotify. “Varm & vill”, som er den nyeste singelen, får også rimelig bra respons rundt omkring. Etter hva For Swingende kjenner til så er det også muligheter for at “Veien” kan bli A-listet på riksnettet til P1 etterhvert, men foreløpig gjelder A-listinga kun lokalsendingene for Hedmark og Oppland. Det vil si at låten blir spilt jevnlig flere ganger i uka og dette er vel den beste markedsføringen en artist kan få på radio i Norge.
 

Shine – Faller

Det nystartede dansebandet Shine er ute med sin andre singel i disse dager, en poppig og frisk danselåt i litt over middels tempo.

I Shine er det Jessica Hyvärinen som er vokalist, ei meget dyktig sangerinne jeg har omtalt flere ganger tidligere her på hjemmesiden min og som jeg også har hatt to meget hyggelige studiobesøk av i forbindelse med andre band hun har sunget i. Jessica gjør også en utmerket jobb i “Faller” og man får her et tydelig eksempel på hvor langt stemmen hennes rekker når hun gir det lille ekstra.

Den nye låten er forøvrig skrevet av Henrik Sethsson og Thomas Berglund og Henrik har også produsert det hele i sitt eget studio. Låten er et tydelig tegn på at Shine kommer til å være et moderne danseband som legger seg på en fräsch og poppreget stil, men absolutt dansbare og med hovedappell til den litt yngre delen av dansepublikummet. Nå kan du jo også finne ut selv hvordan de låter, for nå er de ute på veien i Sverige og på fullt inntog på de svenske danselokalene, om du har mulighet til å møte opp et sted hvor de spiller. Jeg har stor tro på denne gjengen, spesielt siden jeg vet hva Jessica er god for som frontfigur. Her har vi fort med en kommende dansebanddronning å gjøre…!

Besøk Shine sin hjemmeside

UKENS PROGRAM UKE 26: Streaplers i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Streaplers.

Streaplers har nylig kommet ut med albumet “King river” som i mine ører er en av de beste platene Streaplers har levert på flere år. Fra denne får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka Helge Nilsens orkester og hører to låter som de spilte inn på plate i 1975.

Ellers byr jeg på en helt ny låt fra det nystartede svenske bandet Shine, i tillegg til musikk fra band som Donnez, Dænsebændet, Sound Express og Torsteins for å nevne noen.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Streaplers sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL STREAPLERS FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 24 – 2017

Her er spillelisten for uke 24 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  DONNEZ – Akta dig för svärmor
2.  ROKSVOLL – Varm og vill
3.  VASSENDGUTANE – Hjertestartar & Staoilkopp
4.  VASSENDGUTANE – Køyr mej heimatt
5.  TONIX – Vem
6.  TONIX – En liten melodi
7.  THOR GÖRANS – Då står tiden stilla
8.  CONTRAZT – Karl Johan
9.  CONTRAZT – Hvis du går i fra meg nå
10.CONTRAZT – Har du glømt
11.KJELL WAGENIUS – Si han må gå
12.ESPEN HAGEN OLSEN – Jente som har dratt
13.TITANIX – Det är du

JUKEBOX UKE 24:

1.  TERJE MÅRSTAD – Sommerfest
2.  TERJE MÅRSTAD – Dagen du dro
3.  TEDDYS – Teddyswingen
4.  TEDDYS – Sangen om vinden
5.  THOR WANG – Sommarsdansen
6.  THOR WANG – Hurra hurra
7.  THOR SVERRE RUNDGREN – Rosen
8.  THOR SVERRE RUNDGREN – Duftende blå fiol
9.  THOR OLAVS – Etterstad
10.THOR OLAVS – Nå blir det sommer
11.THE SECRET – I saw her standing there
12.THE SECRET – This is my life
13.TERRY’S – En slant til trikken hjem
14.TERRY’S – Line
15.TOMMY & GJÆNGEN – Møringen
16.TERRY & LENA’S – Bare du kan
17.TERRY & LENA’S – I mitt lille hjerte

Dænsebændet på Nattåpent i Gjøvik

Torsdag kveld(22.juni) gikk det årlige Nattåpent-arrangementet av stabelen i Gjøvik sentrum, og for første gang på flere år var det endelig dansebandmusikk i gata igjen, selvsagt fra Snertingdals store stoltheter, Dænsebændet.

Dænsebændet hadde rigget seg opp på Falkehjørnet der gågata krysser Hunnsveien og dro den ene svisken etter den andre fra deres rikholdige repertorar av danseglad musikk. Noen swingte seg på asfalten, deriblant undertegnede, mens andre bare stod og bivånet det hele og nøt av musikken, folkelivet og den deilige midtsommerlufta som var ganske så lun og behagelig for anledningen. Ja, det var sydlandsk stemning og rett og slett fantastisk å være i Gjøviks hjerte denne junikvelden.

Nedenunder finner dere en bildeserie jeg tok av Dænsebændet og noen av de dansende.

Contrazt – LuksuslivContrazt, Norges kanskje mest benyttede danseband for tiden, er aktuelle med nytt album i disse dager med tittelen “Luksusliv”, en tittel som neppe gjenspeiler livet på veien i en diger turnèbuss…

Contrazt er i vinden som aldri før med boka full av spillejobber, ikke minst på dansegallaer og festivaler, hvor jeg kanskje vil påstå at Contrazt er et av de mest benyttede dansebandene i Norge på denne typen arrangementer. Et par utskiftinger har det også vært i Contrazt de siste årene, for en tid tilbake fikk de inn Hans Olav Trøen på bass, riktignok tilbake til 2014, men siden den gang har de også fått inn en ny mann bak trommene, nemlig Kay Ronny Brobakken som kommer direkte fra Dænsebændet hvor han har spilt trommer i en årrekke. Når man vet at både Hans Olav og Kay Ronny har fartstid fra nettopp Dænsebændet, så kan man godt si at Contrazt er blitt en smule “dænsebændifisert” på medlemssida, men langt fra noe negativt i det. Tar man med at også produsenten for den nye plata(Jon Anders Narum) var den faste produsenten til Dænsebændet i mange år, så begynner det å bli temmelig mange likhetstrekk mellom disse to toppbandene, men likevel har Contrazt beholdt sin stil og sitt særpreg og det er ikke mange endringer som er gjort stilmessig sammenlignet med de tidligere albumene til bandet. Låtene er fortsatt i hovedsak skrevet av Leif Dybendal, med et par tekstbidrag fra Gro Anita som også har tatt navnet Dybendal nå. Ja, alle som har likt Contrazt sine plater hittil, vil garantert like denne også.

Den nye plata innholder totalt 12 spor, som tidligere nevnt i hovedsak nyskrevne originallåter fra Leif og Gro Anita, men også en coverlåt fra Steinar Storm Kristiansen og Scandinavia i form av “Du skal vite jeg savner deg”. Plata er produsert i East Lake Studio på Eina med tidligere nevnte Jon Anders Narum i førersetet men med god hjelp av både Leif Dybendal og Kay Ronny Brobakken som også har hatt hver sin store finger med i produsentjobben. Nytt plateselskap har de også fått seg, nemlig Slager, som er en eget etikett under selskapet Grammofon, som igjen er et selskap som driftes av Øyvind Sauarlia som tidligere jobbet for Bare Bra Musikk.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Karl Johan – En låt som seilte opp som min store favoritt på plata. Dette er en moderne låt med litt smårocka preg og en veldig treffende tekst som hyller hovedstaden vår og ikke minst paradegata i Oslo, nemlig Karl Johan. Helt klart et av de store høydepunktene på “Luksusliv”. Gro Anita synger ene og alene på denne låten. Her er det Leif Dybendal som har skrevet både tekst og melodi.

Hvis du går i fra meg nå – Av balladene på plata ble dette min klare favoritt. En litt bittersøt tekst med mye følelse og sentimentalitet, og en vakker melodi som innbyr til skikkelig “kjækadæns” på dansegulvet. Her er det Leif som har laget melodien mens Gro Anita har skrevet teksten og det er også hun som er vokalist her.

Har du glømt – Her øker vi tempoet noen hakk igjen og hygger oss med en frisk og fengende swinglåt med en perfekt dansetakt for de som liker bugg og swing. Også her er det Gro som synger alene, mens Leif har laget tekst og melodi.

Contrazt har ikke forandret seg mye siden forrige plate som kom i 2016. Neida, stilen, soundet og særpreget er som før, det eneste som er nytt er produsenten og plateselskapet. Riktignok er låtene nye også, men når samme mann skriver alle låter til samtlige plater, så blir det forholdsvis likt fra gang til gang det også, selv om det er litt nye teksttemaer og nye melodier. Hører man på platene til Contrazt og ser litt på titler og tekster, så kan man blant annet ane at Leif Dybendal har en stor forkjærlighet for USA. På den nye plata finner vi f.eks en låt som heter “Roadtrip USA”. Ser vi tilbake til albumet “Har det på G” fra 2011 så finner vi der en låt som heter “Route 66”. Sammenligner man tekstene på disse to låtene så handler de om veldig mye av det samme, og hører man på melodiene så er det jammen en del likhetstrekk der også, spesielt i refrengene…men, dette var bare en ren digresjon, så tilbake til saken igjen: Contrazt har nok en gang produsert et 100% dansevennlig album, det swinger godt, det velkjente “Contrazt-drivet” gjennomsyrer plata, og det er gjort en profesjonell og god jobb i studio. Gro synger bra, Leif bidrar på vokal innimellom for å skape litt variasjon i lydbildet, og totalt sett så kommer de riktig så godt utav det denne gangen også. Så på terningen tildeler jeg herved “Luksusliv” en solid 5`er, ingen store overraskelser på plata, men gjennomgående friske og dansbare låter i en blanding av tradisjonell “svensktoppstil” og country, med andre ord musikk som veldig mange dansende nordmenn setter pris på. Ja, jeg tror alle ihuga Contrazt-fans vil føle de får valuta for penga også denne gangen om de kjøper seg et eksemplar av “Luksusliv”. “Never change a winning team”, er det jo noe som heter…!

Besøk Contrazt sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Titanix – Det är du

Svenske Titanix er aktuelle med en ny singel i disse dager, en popduftende danselåt med tittelen “Det är du”.

Dette er en myk pop-ballade som er signert bandets eget medlem Jerry Rolf og produsent har vært Thomas Thörnholm i samarbeid med bandets egne medlemmer. Vokalist er som vanlig Maria Rolf som i en årrekke har vært Titanix sin kvinnelige frontfigur. Hun synger bra og takler de høye tonene i denne låten helt utmerket.

Foruten Maria og Jerry så består Titanix for tiden også av Stefan Rolf, Henry Kieksi og Magnus Löfving. Med andre ord et lite familieforetak med tre blad Rolf som utgjør over halve besetningen. Titanix har forøvrig sitt utspring i Valdemarsvik i Östergötland/Småland.

Her i For Swingende presenterte jeg låten for lytterne mine i uke 24-2017.

Besøk Titanix sin hjemmeside