Mr Ray – Over grensenMr Ray fra Jessheim/Solør er ute med nytt album i disse dager hvor han har samlet halvt om halvt med norske og svenskspråklige låter, derav navnet “Over grensen”.

Mr Ray, eller Ray Moen som han egentlig heter, er en ettertraktet og høyt aktet og respektert artist innen dansebandmiljøet, og platene hans har alltid vært veldig sterke og gode. Slik er det også med “Over grensen” hvor Ray har samlet totalt 13 spor, hvorav bortimot halvparten fremføres i svensk språkdrakt. Låtene er levert av opphavsmenn som bør være velkjente innen dansebandbransjen, slik som Mats Larsson, Åsa Karlström, Roland Jansson, Trond Ihle og Micke Løvdalen for å nevne noen. Micke Løvdalen har også vært Ray sin “høyre hånd” på denne produksjonen da han både har vært produsent, levert låter samt utgitt det hele på sitt nystartede plateselskap Tonal.

En annen ting som er verdt å nevne er at selveste Rune Rudberg, Rays gode venn, også medvirker på en flott duett på denne plata. Ellers er det fin miks av raske og rolige låter her, noen bærer preg av country, andre er i mer typisk “svensktopp-stil” igjen, og Ray synger både norsk og svensk like overbevisende og bra. På plata medvirker også flere gjestemusikere, eller studiomusikere om du vil, deriblant Marius Molstad, Jorge Falck, Eirik Johansen, Odd Arne Sørensen og flere til.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Tidsmaskin – Dette ble umiddelbart min store favoritt på plata, en låt som tar oss med tilbake i tid og som blant annet omhandler diverse jenter fra en svunnen tid. Dette er en låt med en herlig takt og en fengende melodi og et refreng med høy allsangfaktor. Opphavsmennene bakom denne genistreken av en låt er Roland Jansson og Micke Løvdalen.

Avhengig av deg – Her går vi ned et par hakk i tempo, men ingen utpreget ballade dette heller. Denne har muligens litt mer popete preg igjen, men likevel godt innafor den tradisjonelle grenen av dansebandgenren. Denne er skrevet av ringrevene Roland Jansson og Trond Ihle.

Det skulle vært vi – Nok en skikkelig perle av en låt, en forholdsvis uptempo låt og min andre store favoritt på plata. Meget fengende melodi og perfekt dansetakt for de som danser bugg og swing. Her er det Mats Larsson, Åsa Karlström og Ray Moen selv som er opphavsmenn/kvinne.

Her har både Ray og produsent Løvdalen utført et meget godt musikalsk håndverk, for dette må være noe av det beste Mr Ray har prestert i studio hittil. Låtene holder god kvalitet alle sammen, det låter utmerket både teknisk og musikalsk mens dansbarheten også er tilstede i samtlige låter, enten man liker å bugge og swinge eller man foretrekker en god “trykkare”. Jeg likte plata godt, og skal jeg i det hele tatt sette fingeren på noe, så må det være at de norskspråklige låtene muligens er hakket hvassere enn de svenske, men ikke dermed sagt at de svenske er dårlige. Dessuten er det fint med variasjon i språket, da dette gjør plata litt friskere og mer spennende og burde også kunne lokke svenske platekjøpere og dansere til å skaffe seg musikken. På terningen blir det hårfint på grensa opp mot toppscore denne uka, nemlig en sterk 5`er(5+), og det er bare å gratulere Ray og hans studioteam med et fremragende produkt. Ønsker du å kjøpe plata så finner du mer info på www.tonal.no.

Amek Duo – Kærligheden har fået vinger / Alle stjerner du ser

Den danske duoen Amek Duo er aktuelle med en ny singel i disse dager med to låter som begge opprinnelig stammer fra Sverige.

Amek Duo består av ekteparet Eddie og Anne Marie Knudsen og er en populær duo i Danmark som spiller tradisjonell dansebandmusikk, eller dansktop-musikk som det kalles i Danmark. På sin nye singel har de spilt inn to låter, en som opprinnelig er innspilt med Kikki Danielssons på 90 tallet og en som Lotta Engberg gjorde på omtrent samme tid.

“Kærligheden har fået vinger” er en ganske uptempo låt som er skrevet av svenskene P-A.Thigerberg, Peter Bergqvist og Hans Backström, mens Eddie Knudsen har oversatt det hele til dansk.

“Alle stjerner du ser” er en noe mer balladepreget låt igjen som er signert Roland Andersson og Janett Jensen. Her er det også Eddie som har skrevet den danske teksten.

Begge låtene fremføres av Anne Marie og er innspilt i Amek Duo sitt eget studio, AM-Studio, mens Per Holler og Anita Knudsen medvirker på kor.

Her i For Swingende går begge låtene på lufta i programmet for inneværende uke, altså uke 35-2017.

Besøk Amek Duo sin hjemmeside

Spilleliste uke 34 – 2017

Her er spillelisten for uke 34 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  GAME SETH & MATCH – Det regnar och regnar
2.  JETZ – Gave til mor
3.  DATE – 42 är det nya 20
4.  STACCATO – Helene
5.  SQUAD – Dixieland Kafè
6.  SQUAD – Stå på
7.  XPLAYS – Det är sommar
8.  BJØRNS ORKESTER – Spell no opp du spellemann
9.  BJØRNS ORKESTER – Steng ikke inne
10.BJØRNS ORKESTER – Skoleball i 1997
11.NINNAS – Att leva tillsammans

JUKEBOX UKE 34:

1.  JEANETTE SKIPPERSTØEN – En for meg
2.  JEANETTE SKIPPERSTØEN – Jeg drømmer om kjærlighet
3.  AAGE OLSEN – Lasskjøreren
4.  AAGE OLSEN – Min Helen
5.  2GETHER – Spor i sand
6.  2GETHER – Gabriels sang(Værhesten)
7.  2+2+2 – Du er min drøm
8.  2+2+2 – Mye mye mer
9.  ÅSMUND ÅMLI BAND – Stomp og vatn
10.ÅSMUND ÅMLI BAND – En hyllest til The Buckaroos
11.ÅSINGARNE – Minns du Maria
12.ÅSINGARNE – On the road again
13.ÅSETRALLEN – På veien hjem
14.ÅSETRALLEN – Du må aldri slutt å spille
15.ÅGE HELTZEN – Jeg skal vise hele verden

Mr Ray i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Mr Ray.

Mr Ray er ute med albumet “Over grensen” i disse dager hvor han har samlet låter med både norske og svenske tekster. Produsent for det hele har vært Micke Løvdalen, som også har utgitt plata på sitt nystartede selskap Tonal. I ukens sending får du høre tre smakebiter fra denne plata.

Ellers får vi besøk av lederen i Hadeland Swingklubb i studio denne uka, og hun skal fortelle om klubbens 20 års jubileumsfest på Brandbu den 2.september. Dette intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt møter vi gruppa Katho og hører et par låter som de spilte inn i 1977.

Ellers blir det ny musikk fra danske Amek Duo og Ole Steens, for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Bjørns orkester – I kanonformMolde-bandet Bjørns orkester, som litt nærmere bestemt kommer fra Fræna, et stykke utenfor Rosenes by, er ute med et nytt kanonbra album i disse dager med nettopp tittelen “I kanonform”.

Bjørns orkester har nok en gang vært i undertegnedes hjemby, Gjøvik, og spilt inn sin nye plate hos ringreven Morten Nyhus, som riktignok har lagt ned ærverdige Gjøvik Lydstudio, men som istedet har fortsatt sin produsentkarriere hjemme hos seg selv. Her har gutta i Bjørns som vanlig fått profesjonell hjelp med sitt nye album, og stilen er blitt slik vi kjenner fra Bjørns sine tidligere album, selv om gutta selv sier at de muligens har dreid stilen litt mer mot country-holdet denne gangen. 

Låtmaterialet på plata er i hovedsak skrevet av vokalist Mathias Kalvatsvik, men faren Bjørn har også levert et par låter, Frank Scott fra Nordans har levert èn, mens de også har tatt med en coverlåt fra den kjente trubaduren Stein Ove Berg. Stilmessig er det fin miks av ballader og swinglåter, og “spellemannspreget” er absolutt tilstede på flere av låtene, slik Bjørns har vært kjent for i en rekke år nå, det vil si musikk med mye trekkspill og dertil egnede teksttemaer.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Spell no opp du spellemann – En typisk Bjørns-låt og et skoleeksempel på det jeg nevnte i forrige avsnitt. En ganske kjapp og glad swinglåt, med friskt trekkspillkomp og handling fra en sommerlig plattingdans med en ekte spillemann på scena. En veldig fengende og sterk låt som ble en av mine favoritter på denne plata. Opphavsmann her er Mathias Kalvatsvik og det er også han som synger.

Steng ikke inne – En vakker og følsom ballade som ble Mathias Kalvatsvik sin ønskelåt i forbindelse med intervjuet jeg gjorde med ham da jeg skulle presentere denne plata på radioen. Låten bryter en del med det øvrige materialet på plata og har en ganske klok og alvorlig tekst om du setter deg ned og lytter til denne. Her er det også Mathias som er både opphavsmann og vokalist.

Skoleball i 1997 – En herlig swinglåt med handling tilbake til 90 tallet og de som gikk på skolen på den tida. Skoleball er det nok mange som har både gode og mindre gode minner fra, og her får du høre hva Jeg-personen i denne teksten opplevde da han var på skoleball i det herrens året 1997. Også her er det Mathias som har skevet tekst og melodi og som fremfører det hele med bravur.

Jeg syns Bjørns orkester holder godt stand som et av vestlandets fremste danseband, og de gir publikum akkurat det de forventer å få av ei ny Bjørns-plate. Dette er dansbart til tusen og musikken er også glad og lystig og er perfekt som både festmusikk og dansemusikk. Mathias Kalvatsvik synger brorparten av låtene og hans stemme er ikke til å ta feil av, den har særpreg og mye sjarm, særlig når han synger på sin egen Romsdalsdialekt. Ja det er herlig musikk å både høre på og danse til, og på terningen skal Bjørns orkester få en sterk 5`er av meg på terningen, med andre ord 5+. Plata anbefales varmt, og kan enten avlyttes via Spotify og lignende plattformer, eller du kan bestille deg et fysisk eksemplar av plata via linken under.

Besøk Bjørns orkester sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

HØR INTERVJU MED BJØRNS ORKESTER:

 

Spilleliste uke 33 – 2017

Her er spillelisten for uke 33 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  HELGE STØHOLEN – Sommeren er her igjen
2.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE – No savne æ et hjerte
3.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE – Over hav over land
4.  EXCELSIOR – Vi driver i vei fra hverandre
5.  EXCELSIOR – Det er ingen idè
6.  FAMILJEN SIGFRIDSSON – Sjung en sång med mig
7.  KENT H – Jeg ser dig alle steder
8.  KENT H – Piberøg
9.  KENT H – Hvad gør det om hundred’ år
10.SUSANNE LANA – Danmarks Isabella
11.BJARNE ANDERSEN – Den første kæreste

JUKEBOX UKE 33:

1.  ØRNULF HOLTHE – Langs hver en vei
2.  ØRNULF HOLTHE – Sammen igjen
3.  ZERO – La oss danse(“Sving meg sakte rundt” på Radio Øst)
4.  ZERO – Min egen måne
5.  YANKEE – Sangen til`a Dagmar
6.  YANKEE – Ruth
7.  WHY NOT – Kan du gi
8.  WHY NOT – Du har såret mitt hjerte i kveld
9.  WEEKENDS – Då ringde klockorna
10.WEEKENDS – Kärlek är som solsken
11.VØMMØLGUTAN – Vømmølhatten
12.VØMMØLGUTAN – Gammelgrana
13.VINROSA – Det va den gang
14.VINROSA – Amalie
15.VINGERS – Två mörka ögon
16.VINGERS – Jeannie

Nytt album fra Arne Mørch

Hønefoss-mannen Arne Mørch som er kjent med allsangkonseptet “Minnenes melodier” og Arnes Enmannsorkester har sendt meg en flunkende ny CD med mange kjente og kjære slagere fra gamle tider.

“Et bedre liv” er blitt tittelen på den nye plata til Arne, som også er en låt som Arne har hentet fra Ole Ivars, og dette er vel også den eneste låten av nyere dato på dette albumet. Ellers kan jeg ramse opp velkjente titler som “Møllerens Irene”, “Zanzibar”, “Frøken Johansen og jeg”, “Ola var fra Sandefjord” og “Et bitte lite miniskjørt”, for å nevne et lite utvalg. Alle låtene er pakket inn i friske, moderne og ikke minst dansevennlige arrangementer og med et lydbilde som er en fryd for øret.

Produsent for det hele har vært Kenneth E.Kristiansen i samarbeid med Arne Mørch selv og det hele er innspilt i Raido Studio på Lørenskog under vinteren, våren og forsommeren 2017.

Her i For Swingende får du presentert plata på radioen i løpet av høsten, og jeg har også visse planer om å invitere Arne i studio på et intervju, men om han takker ja og dukker opp, gjenstår å se.

For mer info om Arne Mørch sin virksomhet og bestilling av plater osv kan du besøke hans hjemmeside på www.minnenes-melodier.no

UKENS PROGRAM UKE 34: Bjørns orkester i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Bjørns orkester inkludert et intervju med Mathias Kalvatsvik i bandet.

Bjørns orkester kom på forsommeren i år ut med albumet “I kanonform”, ei plate med i hovedsak nyskrevne låter fra bandets egne medlemmer og i samme stil som tidligere, slik det skal og bør være på ei Bjørns-plate. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter og intervjuet med Mathias kan du også høre via Youtube-videoen nederst i denne saken, men vil du høre musikken også, så må du høre på radiosendinga.

I nostalgihjørnet vårt møter vi det norske dansebandet Squad fra Rogaland og hører et par låter som de spilte inn i 1982.

Ellers byr jeg på mye annen ny musikk også, blant annet fra Game Seth and Match, Xplays, Ninnas og Date.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Bjørns orkester sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL BJØRNS FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

HØR INTERVJU MED MATHIAS KALVATSVIK I BJØRNS ORKESTER:

 

 

Kent H – Jeg ser dig alle stederDen danske sangeren som kaller seg Kent H har sendt meg sin seneste plate som bærer tittelen “Jeg ser dig alle steder” og som inneholder 13 ganske så tradisjonelle og veldig dansbare “dansktop-låter”.

Kent H reiser mye rundt i Danmark og opptrer på både nattklubber og diverse andre spillesteder. Når han opptrer live så fremfører han både 60 talls musikk, country, nyere type populærmusikk og selvsagt dansebandlåter som er det vi finner på hans seneste album. Han har forøvrig også en stor forkjærlighet for rock’n roll, selv om vi ikke finner noe musikk innen den stilen på plata. Når han opptrer ute så har han ofte med seg sin datter Sofie og har da et repertoar på hele 3-400 låter, men på plata er det Kent som synger ene og alene.

På sitt nye album har Kent H fått de fleste låtene levert fra svenske komponister, pluss et par norske til og med, mens de danske tekstene i sin helhet er skrevet av Aksel Christiansen. Innspillingen har foregått i Worm Studiet i Hjørring som er et mye benyttet lydstudio for artister innen denne genren. 

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Jeg ser dig alle steder – Tittelkuttet er selvskrevet denne gangen siden dette også ble en av mine favoritter på plata. Låten er ganske balladepreget og er skrevet av norske Roger Nysveen, kjent fra Furulunds og Contiki, sammen med Egil Myrland. Den danske teksten er det som nevnt Aksel Christiansen som har skrevet.

Piberøg – En sang som rett og slett handler om å røyke pipe, denne går i litt raskere tempo enn den forrige, men ingen utpreget swinglåt, selv om man gjerne kan danse swing til den likevel. Opphavsmann her er svenske Jan-Erik Knudsen, dansk tekst av Aksel Christiansen. Også en av mine favoritter på plata.

Hvad gør det om hundred’ år – Vi øker gradvis tempoet på låtene denne uka, dette er en perfekt swing- og bugglåt som er signert svenskene Mats Lindblom og Lars E.Carlsson og selvsagt dansk tekst av nevnte Aksel.

Jeg ble positivt overrasket da jeg puttet denne plata i CD-spilleren min og jeg fant fort ut at den nesten utelukkende inneholder gode og veldig fengende låter. Stemmemessig er Kent også “helt innafor” og låtene blander både humor og alvor og burde pass som hånd i hanske til dansefolket. Produksjonsmessig er plata også veldig bra, et fyldig men også velbalansert lydbilde og veldig behagelig å lytte til. Så på terningen velger jeg å belønne Kent H med en solid 5’er for denne plata og det er absolutt godkjent og vel så det. Håper å kunne presentere mer musikk fra Kent H ved senere anledninger, for dette ga mersmak! Plata kan kjøpes på Kent sin hjemmeside via linken under, men jeg er usikker på om han sender til norske og evt svenske kunder, så dette må du isåfall undersøke på forhånd dersom du ønsker å kjøpe et eksemplar.

Besøk Kent H sin hjemmeside

Nytt album fra Rainbow

Østfold-bandet Rainbow kom ut med nytt album nå i sommer, denne gang med tittelen “Bjerke sag”.

Den nye Rainbow-plata består av totalt 12 låter, noen originallåter, men også et knippe velvalgte covers, slik som “Skur 55” fra Asle Beck, “Carmen” fra Marius Müller og “Vent ikke legg på” fra nordnorske Zoo. Stilen er slik vi har kjent fra Rainbow de siste 8-10 årene, med andre ord mye tradisjonell dansemusikk ispedd litt moderne influenser og litt poppreg innimellom.

Produsenter for det hele har vært Lars Kristoffersen og Marius Molstad, begge to fra bandets egne medlemsrekker, og Lars er jo som kjent vokalisten i Rainbow, noe han har vært helt siden 1991 da bandets tidligere frontfigur, Simona Johnson takket for seg.

Ellers er plata utgitt hos Tylden & Co og her i For Swingende håper jeg å kunne presentere plata i løpet av høsten, selv om vi for tiden sliter litt med kommunikasjonen med plateselskapet som ikke akkurat har vært så flinke til å sende oss promomateriale den siste tida, men musikken skal vi alltids klare å skaffe til veie slik at dere lytterne kan få ta del i den. Det er ihvertfall ei bra plate, så det er all grunn til å glede seg!

Les mer om plata på Discogs.com