Conny Nilsson slutter i Matz Bladhs

Matz Bladhs har på sin Facebook-side publisert et videoklipp der vokalist Conny Nilsson forteller at han har valgt å slutte i bandet til sommeren.

Dette fordi han blant annet ønsker å kunne bruke livet sitt til litt andre ting, blant annet å kunne sove lenge om morgenen i sin egen seng. Ellers så sier han at han bare opplever glede og positivitet rundt sin jobb i Matz Bladhs, så det er ikke det som er grunnen til hans avgang.

Bandet har allerede funnet en arvtager etter Conny, og hvem dette er kommer de til å offentliggjøre innen ganske kort tid. Conny har vært med i Matz Bladhs siden 2010, og før den tida sang han i Berth Idoffs i mange år, før han også var innom bandet til Erik Lihm en liten periode.

Hvem som kommer til å erstatte Conny får du selvsagt vite her på Forswingende.com så fort dette er offentligjort, så bare følg med her inne for ytterligere info.

Besøk Matz Bladhs sin Facebook-side

Donnez – Akta dig för svärmor


Skånske Donnez kom i sommer ut med albumet “Akta dig för svärmor” som er ei meget sterk og god plate i velkjent Donnez-stil.

Det skjedde visse endringer i Donnez nå i 2017 da hovedvokalist og primus motor, Donald Laitila, fikk problemer med stemmen og dermed måtte ligge litt lavt en periode hva sangen angikk, og i den forbindelse så fikk de inn Martin Nilsson som vokalist for å avlaste Donald. Han fikk også synge en del av låtene på den nye plata og gjorde bra suksess med Donnez under sommeren og høsten. Men, nå nylig så fikk også Martin stemmetrøbbel i tillegg til at han også har hatt en del utfordringer på det private plan, slik at han nå på senhøsten måtte meddele at også han måtte takke for seg og overlate oppgavene til andre krefter. En ny mann er allerede på plass bak trommene, nemlig Andy Ekenmo, og han er også en meget habil sanger, så derfor blir det altså Andy som kommer til å ta seg av en stor del av sangen i Donnez i nærmeste framtid, fram til Donald selv er friskmeldt og kan synge for fullt igjen.

Dette var litt om det som har foregått i Donnez-gjengen i 2017, men nå må vi konsentrere oss om plata igjen:

“Akta dig för svärmor” er ei plate som inneholder totalt 13 spor og i hovedsak nyskrevet materiale, der både Martin, Donald og muligens enda en stemme til deler på vokalrollen. Det hele går i velkjent Donnez-stil med en del countrypreg i mange av låtene, noe som passer Martin Nilsson perfekt, siden han har vært en meget habil countrysanger før han startet i Donnez. Noen av opphavsmennene som har bidratt med låter til plata er blant annet Thomas Deutgen(ja, han er ikke bare dansbandsprofessor, men kan også skrive låter!), Marcus Persson, Henrik Sethsson og Donald Laitila selv for å nevne noen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukene presentasjon:

Den fege dör tusen gånger – Dette ble min store favoritt på plata, en meget sterk og countryinspirert ballade der det såvidt jeg kan høre er Martin Nilsson som synger. Opphavsmann her er Donald Lailtila.

Varken hackat eller malet – Også en meget god komposisjon fra Donald, men i noe kjappere tempo enn den forrige. Dette ble også en av mine favoritter på plata.

Förlåt om jag stör – Nok en ballade som klinger veldig fint i ørene, og med sterkt preg av country her også. På denne låten er det Johan Karlsson og Donald Laitila som er opphavsmenn.

Jeg syns Donnez nok en gang har gjort en fremragende innsats med produksjonen og det låter akkurat slik ei Donnez-plate skal og bør låte. Fin og behagelig vokal på alle som bidrar med leadsong på plata, og et friskt og velbalansert lydbilde med både trekkspill og diverse gitarer i kompet. rett og slett en fryd å høre på. Låtmaterialet holder også meget høy kvalitet, og de som liker Donnez fra før og som har hørt de tidligere platene deres, vil garantert både kjenne igjen stilen og like denne plata. Siden starten i 2000 har det bare gått èn vei med Donnez og det er opp og fram. Det er kanskje farlig å betegne plata som den beste hittil, men jeg vil uansett påstå at plata er blant de aller beste som Donnez har produsert, og på terningen flesker jeg til med en skinnende blank 6’er for Donnez og “Akta dig för svärmor”. Klikk deg inn på CDON-linken under om du ønsker å kjøpe deg et fysisk eksemplar av plata, eller søk den opp på Spotify eller lignende tjenester om du heller foretrekker å streame musikk for en fast månedspris. Donnez skal ihvertfall ha all ære og honnør for denne plata, og jeg vet at de allerede jobber med neste, så her er det bare å glede seg til mer flott og frisk dansemusikk i 2018!

Besøk Donnez sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 47 – 2017

Her er spillelisten for uke 47 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  GLUNTAN – Vis meg et sted
2.  ME2 DANSEDUO – Don Juan
3.  ME2 DANSEDUO – Et lys i mørket
4.  ME2 DANSEDUO – Dans i Drammen
5.  RAINBOW – Der & da
6.  RAINBOW – Skur 55
7.  RAINBOW – Bjerke sag
8.  THOR ERICS – Dansa i natten med mej
9.  THOR ERICS – En liten melodi
10.MARTINEZ – Ikväll så sjunger änglarna för dom

JUKEBOX UKE 47:

1.  HEAVEN DUO – Let me dance with you
2.  HEAVEN DUO – More than a friend
3.  HANS PETTERS – Gamle gode tider
4.  HANS PETTERS – Marlene
5.  HANNE METTE GUNNARSRUD – I et annet liv
6.  HANNE METTE GUNNARSRUD – Skyld deg selv
7.  GØRAN & THE DEBITORS – Fyllekula
8.  GØRAN & THE DEBITORS – Kjærester
9.  GURO HÅVIK – Godt å vere to
10.GURO HÅVIK – He du gløymt
11.GUNNAR FJELDSETH BAND – Ungkarsvisa
12.GUNNAR FJELDSETH BAND – PC-mus og pus
13.GUDBRANDS – Dansebandet
14.GUDBRANDS – Platespellern min
15.GREVINNEN & BARONEN – Jackson

BOKTIPS: Toten-popen og andre topper

Musikkekspert, radiomann og lokalhistoriker Sigbjørn Hemstad har i høst gitt ut en flott bok som tar for seg popmusikken på Toten fra 60 tallet og fram til 2017, og en rekke danseband og annen musikk som er nært relatert til dansebandgenren er også omtalt i boka.

Dansebandmusikken på Toten har sågar fått sitt eget kapittel i denne boka, i tillegg til at de store ikonene innen Toten-popen får bred omtale, slik som Brio Band, Wentzel, Inger Lise Rypdal, Knut Anders Sørum og mange andre. Boka inneholder mye spennende og unikt bildemateriale og både små og store plateutgivelser og begivenheter er nevnt, krydret med Sigbjørns egne opplevelser og betraktninger rundt det hele. Bakerst i boka finner vi også et alfabatisk artistleksikon over alle som har preget Totenpop’en på en eller annen måte.

Sigbjørn selger boka både fra diverse bokhandler rundt i Gjøvik/Toten-området og pr post til dere som befinner dere andre steder i landet eller som av andre årsaker ønsker å få boka hjem i postkassa. Prisen er kr. 250,- pluss evt frakt. For bestilling kan du kontakte Sigbjørn Hemstad enten via hans private profil på Facebook eller du kan sende ham en e-post til [email protected]Boka er forøvrg på drøyt 130 sider.

UKENS PROGRAM UKE 48: Donnez i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til Donnez som kom ut i juni nå i 2017.

Donnez kom i juni i år ut med albumet “Akta dej för svärmor”, der Martin Nilsson er med som vokalist for første gang. Dette er ei meget sterk plate med stort sett bare gode låter, i velkjent Donnez-ånd selvfølgelig, og fra denne får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt byr jeg denne uka på dansk musikk, nærmere bestemt fra Bjørn & Okay og ei plate de ga ut i 1980.

Jeg byr også på nye julelåter fra danskene Lotte Riisholt og Jesper Christoffersen i tillegg til svenske Titanix og Casanovas. Det blir også en helt ny låt fra Perikles og en velkjent traver fra USA som tolkes av duoen Eldorado. 70 tallet blir også representert ved norske band som Anti-Static og Candles.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Donnez sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL DONNEZ FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Danseband-kategorien i Spellemann blir fjernet

De ansvarlige for Spellemannprisen har nå valgt å fjerne kategorien for danseband på grunn av for få påmeldte utgivelser til årets prisutdeling.

Spellemann skriver på sin nettside at de kun har fått inn 8 påmeldte album innen dansebandkategorien i år og at dette er for dårlig grunnlag til å kunne dele ut pris i denne kategorien. Dette har For Swingende full forståelse for, men vil heller spille ballen over til plateselskapene som jeg føler er de som er mest ansvarlige for dette. I det norske dansebandmarkedet blir det gitt ut minimalt med album for tiden, de fleste velger kun å slippe singler og vil da ikke komme innunder Spellemannprisen sitt nominasjonsgrunnlag. Dette er synd og skam for det norske dansebandmiljøet, og ser vi over til Sverige så slippes det nesten flere dansebandutgivelser der enn noensinne, noe som også gjenspeiles i platepresentasjonene i mine programmer, hvor det er stor overvekt av svenske utgivelser nå i 2017. Jeg håper kanskje at platebransjen her hjemme kommer på andre tanker når de nå ser at en hel kategori blir fjernet fra Spellemannprisen på grunn av mangel på utgivelser.

Som et lite, men jeg understreker LITE, plaster på såret så forteller Spellemannkomiteen at danseband har muligheter til å kunne melde seg på i en annen passende kategori, men her vil det nok være svært lite sannsynlig at et danseband vil vinne en pris om de f.eks melder seg på i kategorien country, som kanskje er det mest nærliggende for de fleste norske danseorkestre.

Forøvrig så deles Spellemannprisen 2017 ut i Oslo Konserthus søndag den 25.februar 2018 og sendes direkte på NRK1. Ja, du leste riktig, for første gang vil Spellemannprisen bli delt ut på en søndag. Om det er for å unngå for høyt alkoholkonsum blant artister på scenen i beste sendetid eller om det er andre årsaker, vites ikke, men det ser ut som det muligens vil bli et noe annerledes show denne gangen enn det vi er vant til fra tidligere. Og det kan gjerne være positivt…!

Les mer på Spellemann.no

Rainbow – Bjerke sag


Østfold-bandet Rainbow kom i sommer ut med albumet “Bjerke sag” der vokalist Lars Kristoffersen fremfører en rekke flotte låter innen en fin blanding av danseband og pop, både nyskrevne låter og kjente covers om hverandre.

For å ta litt kort historikk aller først, så har Rainbow røtter tilbake til 1969, men de første årene gikk de under navnet Anti-Static. Det store gjennombruddet kom nok i 1984 da de lanserte kjempehit’en “Bye bye baby goodbye” med deres daværende vokalist Simona Johnson ved mikrofonen. Etterhvert ble det Lars Kristoffersen som overtok sangmikrofonen i Rainbow og han har vært trofast medlem i mange år og er fortsatt Rainbow sin stemme og ansikt utad.

I 2017 består Rainbow av Lars Kristoffersen, Marius Molstad, Per Bakkelund og Oddmund Iversby og spiller en stil som er en fin miks av dansebandmusikk og mer pop- og rockaktig stil, noe som burde tiltale både danseglade og andre musikkelskere i ulike aldergrupper. Og det er en stor styrke for et band som dette.

Den nye plata, “Bjerke sag”, inneholder totalt 12 låter, og blant en del flotte, nyskrevne melodier så finner vi også coverversjoner av kjente hits som Carmen(Marius Müller), Vent ikke legg på(Zoo) og Skur 55(Asle Beck).

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Der & da – En ganske frisk og fengende låt med bra trøkk og god dansetakt, som er levert av Ronny Nilsen som vi kjenner fra Pegasus. Helt klart et av høydepunktene på plata som også ligger som åpningsspor.

Skur 55 – Her har Lars Kristoffersen og Rainbow covret en av mine store favorittlåter fra nyere, norske artister, nemlig det som ihvertfall jeg regner som gjennombruddslåten til Asle Beck. En meget sterk og god tekst med en herlig melodi, kall det gjerne visepop, og Lars gjør ikke skam på låten han heller. Nok et høydepunkt fra “Bjerke sag”.

Bjerke sag – Tittellåten på plata er også blant mine favoritter fra denne produksjonen, og her er det Marius Molstad i bandet som har laget en hyllestlåt til et sagbruk som såvidt meg bekjent befinner seg på Maura i Nannestad som også er Marius sin barndomsbygd. Vel, sangen handler nok ikke så mye om selve sagbruket, men mer om alt som ungdommen i bygda opplevde i området RUNDT Bjerke sag, og her får vi både romantikk og annen nostalgi, rett og slett en skikkelig genistrek av en låt.

Rainbow har de senere årene gitt ut flere sterke plater, og de har som nevnt en litt mer moderne stil enn de tradisjonelle “svensktoppbandene”, men likevel musikk som ligger godt innafor dansebandgenren slik den har utviklet seg gjennom årenes løp. Og musikken er nok like mye lyttemusikk som den er dansemusikk, og det er musikk som både lokker fram dansefoten og allsanghumøret, alt ettersom. Jeg syns dette også har blitt en veldig god produksjon, i likhet med de andre platene Rainbow har gitt ut det siste tiåret. Lars synger meget bra, han er en veldig stødig og selvsikker vokalist med mye “guts” og særpreg i stemmen, en stemme som passer såvel til dansemusikk som til rock. Og tar man dansbarheten i betraktning også, så er det også der mange gode kvaliteter på plata, selv om det er lite av de helt typiske swinglåtene. På terningen vil jeg tildele plata en solid 5’er, og den kan anbefales varmt til alle som liker dansemusikk med litt mer enn bare rene dansebandlåter av “svensktopptypen”, men også til de som liker melodiøs og myk popmusikk med litt rocka takter innimellom…ja, man kan kort sagt si at det er musikk for et bredt publikum. Løp og kjøp deg en CD via linken under, eller gå inn på Spotify eller lignende plattformer og lytt til plata der. Jeg likte den ihvertfall veldig godt!

Besøk Rainbow sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

P.A.Duo gjester Gjøvik

Til helga som kommer, altså fredag og lørdag 24. og 25.november, gjester P.A.Duo fra Buskerud Khalles Corner på Gjøvik med gratis dans begge kvelder.

P.A.Duo består av Per Arne Erlandsen og Anne Lise Furuhaug, som også gjestet For Swingende på vårparten i år. De spiller variert dansemusikk for enhver smak og på Khalles Corner spiller de fra klokka 22 til 02 både fredag og lørdag. Det er verdt å merke seg at det er gratis inngang begge kvelder. Khalles Corner finner du forøvrig på “Falkehjørnet” i Gjøvik sentrum for dere som er lokalkjente, eller rettere sagt i krysset mellom Storgata og Hunnsveien.

Forøvrig kan jeg tilføye at P.A.Duo også gjester Kongsvinger og utestedet Randevu den 9.desember fra klokka 22. Her koster inngangen kr. 100,-.

For ytterligere info om P.A.Duo så kan dere klikke dere inn på http://forswingende.blogg.no/1495941176_intervju_med_paduo_mai_2017.html der dere kan lytte til intervjuet som undertegnede gjorde med Per Arne og Anne Lise i mai i år.

Spilleliste uke 46 – 2017

Her er spillelisten for uke 46 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  STEFAN BORSCH – Anna Mari-Elena
2.  DU & JE – Kjerringa mi kan itte spelle trekkspell
3.  DU & JE – Ei krasafaren steinbu
4.  DU & JE – Tømmer og luksus
5.  THONIEZ – Karolin
6.  THONIEZ – När en tyst minut ska tala
7.  THONIEZ – En riktig Don Juan
8.  JACKPOTS – Barnaögon blå
9.  JACKPOTS – Kan vi inte ta det lugnt
10.SANNA NIELSEN – En gång när jag blir stor

JUKEBOX UKE 46:

1.  GRETE BOGEN – Det er lov å drømme litt
2.  GRETE BOGEN – Jeg har begynt å leve igjen
3.  GRANNES – Den syvende himmel
4.  GRANNES – Kan du høre mæ no
5.  GLUNTAN – Den som er ensom
6.  GLUNTAN – Mens leken var god
7.  GRABBANS – Lasse og Mari
8.  GRABBANS – Du er bare femten år
9.  GLEDESKOMPANIET – Å i sava
10.GLEDESKOMPANIET – Komme seg hjem
11.GIMMICS – Dance in the old fashioned way
12.GIMMICS – Dra dit peppern gror
13.GEIR ØDEGÅRDEN – Hei gi meg en sang
14.GEIR ØDEGÅRDEN – En bitte liten tåre
15.GEIR ARNE HANSEN – Pappen til ho mor

Me2 Danseduo – Musikalsk ektepar fra Hadeland

Jeg har i denne saken lyst til å presentere Me2 Danseduo for dere, en dansebandduo som nylig var på besøk i studio hos meg og som består av ekteparet Marion og Edgar Jensen Hermansen som er bosatt på tjukkeste Hadeland, et stort steinkast fra hovedstaden.

Dette er to musikalske mennesker som alltid har vært glade i sang og musikk. Marion har blant annet fartstid fra diverse kor, blant annet velkjente Kor 90 fra Gjøvikdistriktet, mens Edgar ikke har spilt noe særlig offentlig før han slo seg sammen med Marion og startet Me2. Sammen er de ihvertfall som dynamitt og de har også et allsidig repertoar når det kommer til låtmaterialet. De har selvsagt mye coverlåter innen ulike stilarter, slik som country, danseband og rock, men de har også en del eget materiale som de har fått skrevet spesielt til seg, og samarbeider blant annet med ei dame fra Lier som heter Hege Bjerknes og Robert Hansen fra Trondheim, i tillegg til at Marion også skriver en del låter selv. Dermed er de en duo som kan by på en del låter som ingen andre har.

For de som skulle ha lyst til å engasjere Me2 til et arrangement, så er det bare å finne dem på Facebook og kontakte dem der, eller om dere ikke er av den “digitale” typen som er på Facebook, så kan dere også ta kontakt med For Swingende så skal jeg formidle kontakt videre enten pr mail eller telefon. Men det er verdt å merke seg at Me2 i hovedsak tar på seg oppdrag i en radius på omtrent 2,5 time fra Hadeland, så da dekker de med andre ord store deler av Indre Østland. 

På Spotify har Me2 publisert tre originallåter som de har spilt inn, så om du søker dem opp der inne så kan du lytte til disse om du ikke får med deg radiosendinga til For Swingende denne uka(uke 47-2017) hvor jeg spiller alle tre låtene i tillegg til et intervju med Marion og Edgar. Intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken, men om du vil høre musikken også, så må du enten høre på radiosendinga eller benytte deg av Spotify. Forøvrig så planlegger Me2 å lansere flere låter i tida som kommer, så følg gjerne med jevnlig på Facebook og her hos For Swingende får å holde dere oppdatert på nyheter fra denne flotte og dyktige duoen.

Besøk Me2 Danseduo sin Facebook-side via denne linken

HØR INTERVJU MED M2 DANSEDUO: