Her er vinnerne av billetter til dansegalla

Min konkurranse ang dansegallaen på Panorama Hotell & Resort på Steinsland på Sotra den 10.februar er nå avsluttet, og her følger rett svar på spørsmålet og navn på fire vinnere som vil motta premiebevis på hver sin billett til gallaen i posten i løpet av de nærmeste dagene.

Rett svar på spørsmålet jeg stilte er HANNE METTE GUNNARSRUD.

De fire vinnerne er følgende:

BERIT OLSEN
THERESE MIKKELSEN
HELGE ANDREAS PARELI NOTLAND
THOR SKJØNBERG

Ønsker alle riktig god fornøyelse på gallaen, og gratulerer så mye med premien!

Foxie – When it rains I pour

Det svenske dansebandet Foxie har nylig slippet en flunkende ny singel som er en coverversjon av Gretchen Wilson sin låt “When it rains I pour”.

Dette er en frisk, uptempo og moderne låt i countryrock-landskapet hvor vokalist Ida Sundelius gjør en meget god tolkning, hun kler denne typen låter veldig godt og har en stemme som har mye å gå på, for å si det sånn. Låten er også dansbar så det holder og burde være perfekt til såvel bugg som swing-dans, ja jeg tror sågar den kan foxes til for de som foretrekker den danseformen.

Foxie er forøvrig et band som har sitt utspring på den svenske vestkysten og som har småländske Ida Sundelius som frontfigur og kapellmester, i tillegg til Jörgen Rhodèn, Emil Appelqvist og Tomas Ericsson. Ida har blitt hedret med flere ulike priser i løpet av sin karriere, blant annet med Guldsladden i 2013 og med 3.plass i Bingolottos dansbandstävling samme år.

Her i For Swingende fikk du høre den nye singellåten på radioen i forrige ukes sending(uke 4-2018), om du fikk med deg det programmet.

Besøk Foxie sin hjemmeside

Casanovas – Vi lever här och nu

Svenske Casanovas har nylig sluppet en flunkende ny singellåt med tittelen “Vi lever här och nu”.

Dette er en popduftende og middels rask låt hvor Henrik Sethsson synger, mens opphavsmenn er Henrik selv sammen med Ulf Georgsson, Thomas Berglund og Micke Lövdalen. Låten er nok en ganske typisk låt for Casanovas sin del, med et moderne og ungdommelig preg. 

Ellers så har Casanovas hatt et veldig suksessrikt år i 2017, da de både har vunnet to priser på Guldklavengalan, for Årets Album og Årets Band, og i tillegg vært nominert med sitt seneste album “Ut i livet” både under Grammisgalaen og den litt mer alternative Manifestgalan. Med dette i bakhodet skulle men tro det ikke blir noen mindre suksess for bandet i 2018 heller, og et helt nytt album ventes på markedet i løpet av året. Der vil vi selvsagt også finne igjen “Vi lever här och nu”.

Her i For Swingende får du presentert låten i ukens sending nå i uke 5-2018.

Besøk Casanovas sin hjemmeside

UKENS PROGRAM UKE 5: Kandis i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den flunkende nye plata til danske Kandis.

Kandis sitt 18.album i deres nummererte plateserie kom ut den 26.januar, og i ukens sending får du høre tre smakebiter fra denne, forøvrig ei veldig sterk og variert plate med både moderne danselåter blandet med litt mer tradisjonell dansebandmusikk, men også de i en tidsriktig innpakning. Gled deg!

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka bandet Index, som kom fra Grenland i Telemark, og hører et par låter som de spilte inn på plate i 1976.

Jeg byr også på ny musikk fra Casanovas, Konrad Angell og Finn Lund, i tillegg til noen gamle travere fra band og artister som Ingmar Nordströms, Anne Marit Sørum og Ole Ivars.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Kandis sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL KANDIS FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 3 – 2018

Her er spillelisten for uke 3 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ELISA’S – För det här är bara början
2.  LADDAZ – Odelsgut
3.  OLE STEENS – Flying
4.  DONNEZ – Bättre fria än att döma
5.  INGJERD HELEN & FIREBEATS – Jeg vil ha en gammel hambo
6.  INGJERD HELEN & FIREBEATS – Du er solen i mitt liv
7.  ME2 DANSEDUO – Kanariske netter
8.  JANNEZ – Till himlen för en stund
9.  JANNEZ – We bring the party up
10.JANNEZ – Raka rör och ös till bäng
11.RUNE RUDBERG – Vill indianer
12.HIGHLIGHTS – Tell it to my heart

JUKEBOX UKE 3:

1.  KATHO – Vintermelodi
2.  KATHO – Venezia
3.  KIKKI & ARNE – Ennu lyser det gamle fyret
4.  KIKKI & ARNE – Ringen rundt månen
5.  KEY BROTHERS – Line
6.  KEY BROTHERS – Regnets rytme
7.  KJELL VIDARS – Dere som står meg så nær
8.  KJELL VIDARS – Motorola telefon
9.  KJELL ERIKS MED BRITT VIKEN – I don’t wanna play house
10.KJELL ERIKS MED BRITT VIKEN – The doodle bug rock
11.KIVI – Ein runde ved mitt bord
12.KIVI – Speilet på veggen
13.KIM WILLIAM – Livet mitt var ingenting uten deg
14.KIM WILLIAM – Om du ba meg hente månen
15.KJELL WAGENIUS – All shook up
16.KJELL WAGENIUS – Si han må gå
17.KIM & OLA – Adieu
18.KIM & OLA – Når ditt hjerte slår for noen

Micke Ahlgrens – LivsLevande 5


Micke Ahlgrens fra Uppsala i Sverige kom i fjor høst(2017) ut med albumet “LivsLevande 5” der de har samlet en rekke kjente og noen litt mer ukjente dansebandlåter, alle innen den mogne og tradisjonelle dansebandstilen.

Micke Ahlgrens har eksistert siden 1990 og er for tiden et firemannsorkester som består av Micke Ahlgren selv sammen med Kent Ekman, Jörgen Ohlsson og Petter Sand. En rekke album har bandet gitt ut i årenes løp og de siste årene er det plateserien “LivsLevande” som har vært den gjeldende. Bandet har en stil som ligger godt innafor det man kan betegne som “mogen dansebandmusikk” men likevel ikke noe sidrumpa musikk av den grunn, nei det låter friskt og fengende av disse gutta og de har både god vokal fra flere sangere og et klart og fint lydbilde.

Den nye plata inneholder totalt 14 låter, liveinnspilte sådan, og mange av dem kjenner du garantert godt fra før, slik som “Aj aj aj”, “Nyanser”, “Inget stoppar oss nu” og “Sitter här i regnet”. I ukens presentasjon har vi imidlertid valgt å fokusere på de låtene som ihvertfall for meg er nye bekjentskaper, det vil si låter som også er nyskrevne for Micke Ahlgrens sin del:

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Dansa med mig – Den ene av originallåtene på plata, en fin og iørefallende danselåt i middels tempo med tekst og melodi av Jörgen Ohlsson som spiller keyboard og trekkspill og synger i bandet.

Dina ögon är blå – Nok en låt i middels tempo, en låt som også ble en av mine favoritter på plata. Også her er det Jörgen Ohlsson som står bak både tekst og melodi.

Linn jag är din – Vi må jo ha med en litt mer uptempo låt også og det blir denne, en herlig swing- og bugglåt som er signert låtskriverguruen Leif Mulle Melander. Helt klart et av høydepunktene på plata etter min mening.

Jeg syns Micke Ahlgrens har levert et brukbart album her, selv om de helt store overraskelsene uteblir, og mange av låtene er også av typen som “alle andre” også har på repertoaret. Likevel, de låtene som er nyskrevne er med og løfter albumet litt, og jeg føler at totalt sett så er det blitt ei veldig dansbar og hørbar plate med utelukkende låter som fungerer på dansegulvet. Vokalmessig låter det også veldig tilfredsstillende, det samme gjør det også både teknisk og musikalsk, så ingen tvil om at både sangere, musikere og ikke minst produsenten har gjort jobben sin. På terningskalaen velger jeg å ta fram en hederlig 4`er denne gangen, føler ikke det lever helt opp til 5’eren, selv om det langt fra er noen dårlig produksjon. Så da får du bare kjøpe plata eller lytte til det hele på Spotify, så kan du selv bedømme om jeg har rett i mine påstander eller ikke.

Besøk Micke Ahlgrens sin Facebook-side
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER) 

Finn Lund – Rocker med trolde / Boblevin til en kransekage

Den danske sangeren Finn Lund har nå på nyåret sluppet en singel med to låter, nemlig “Rocker med trolde” og “Boblevin til en kransekage”.

“Rocker med trolde” er en litt smårocka låt, som tittelen tilsier, den går i middels tempo og går fint å danse både bugg og swing til, selv om det ikke er noen utpreget swinglåt. Opphavsmenn bak denne er signaturene Th.Tol, J.Tuijp og C.Tol med dansk oversettelse av Arne Strøm.

“Boblevin til en kransekage” er en noe mer balladepreget låt igjen som inviterer til litt kinn-mot-kinn dans eller fox for den del. Her er det Lothar Schrenk, Sylvia Hormung og Kurt Bønnerup som er opphavsmenn/kvinne.

Det hele er forøvrig produsert i Worm Studiet i Hjørring med Jørn Worm som tekniker og Jørgen Larsen som arrangør. Med på innspillingen deltar også Jørgen Larsen, Erik Ejstrup og Bent Ove Sørensen som studiomusikere. 

Her i For Swingende får du høre begge låtene på radioen i løpet av januar og februar.

Besøk Finn Lund sin hjemmeside
 

Skåningarna – Han har gått sin väg

Skåningarna, som er et veldig fremadstormende og suksessrikt danseband i Sverige for tiden, er ute med en ny singel i disse dager med tittelen “Han har gått sin väg”.

Dette er en litt countryinspirert låt i middels tempo, og det hele er både skrevet og produsert av Donald Laitila fra bandet Donnez. Låten er veldig iørefallende og fin, og burde være perfekt spesielt for de som liker å danse fox. Den nye plata til Skåningarna kommer i mai, og denne låten er altså en forsmak på det fulle albumet.

Forøvrig så gjør Skåningarna stor sukess i Sverige for tiden med flere hundre dansere på flere av spillejobbene deres. De er helt i klasse med de mest populære dansebandene i Sverige, og det er tydelig at flere og flere for opp øynene for disse dyktige musikerne fra Skåne som har Joel Andreasson som vokalist og frontfigur.

Her i For Swingende får du høre den nye låten i sendinga for inneværende uke(uke 4-2018).

Besøk Skåningarna sin hjemmeside

Spilleliste uke 2 – 2018

Her er spillelisten for uke 2 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  CHRISTINA LINDBERG – Ge dig själv en chans
2.  PIA PIHLGRENS – Cadillac girl
3.  MARTINEZ – Oh en sån man
4.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE – No savne æ et hjerte
5.  INGEMARS – Vil du gjæra mæ gla
6.  MR RAY – Tidsmaskin
7.  MATZ ROGERS – Vägen till kärleken
8.  MATZ ROGERS – Jag har hört att du har någon annan
9.  MATZ ROGERS – Dina ögon är blå
10.HILLJACKS – Redneck blood
11.TOMMYS – Ingenting ingenting
12.GUTTA FRA SCANDINAVIA – Bak mine tårer
13.WAHLSTRÖMS – Hur kan det regna från en himmel som är blå

JUKEBOX UKE 2:

1.  JUNO FOUR – Du har gjort min gråa värld till guld igen
2.  JUNO FOUR – Eva Lena
3.  JULIE GRUNDT – Så godt å være meg
4.  JULIE GRUNDT – Eidskogvisa
5.  KATE GULBRANDSEN – La meg bli der
6.  KATE GULBRANDSEN – Jeg vil leve
7.  KARIN HELLAND – Vinden blåste bort
8.  KARIN HELLAND – Mississippi
9.  KARI & KARA – Si hva du mener
10.KARI & KARA – Størst av alt
11.KAI ULFENG – Regn i mitt hjärta
12.KAI ULFENG – Sven-Ingvars medley
13.JUPITERS – Bøgda mi
14.JUPITERS – Træge Trine

UKENS PROGRAM UKE 4: Micke Ahlgrens i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant presentert den nye plata til svenske Micke Ahlgrens som kom ut høsten 2017.

Micke Ahlgrens kom i fjor høst ut med albumet “Livs Levande 5”, ei mogen og tradisjonell dansebandplate som består av en god del velkjente danselåter som de fleste bør ha kjennskap til fra før, men også noen spor som ihvertfall for meg er nye bekjentskaper. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det norske bandet 2+2+2, som blant annet er kjent for å være det tidligere bandet til Rune Rudberg, men i For Swingende skal vi tilbake til tida før Rune startet opp i bandet og høre et par låter som de spilte inn på plate i 1980.

Ellers blir det mye ny, svensk musikk i ukens program, blant annet fra Voize, BlackJack, Dansbandskungen, Skåningarna, Foxie og Martinez.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Micke Ahlgrens sin Facebookside
KJØP PLATA TIL MICKE AHLGRENS FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)