Westlights – Den väg du ska gå


Det svenske dansebandet Westlights fra Älvdalen er ute med sitt andre album som kom i 2017, ei plate som har fått tittelen “Den väg du ska gå” og som inneholder totalt 11 låter.

Westlights er et countryorientert danseband som består av Gunnar Korsmoe, Daniel Johansson, Kent Manfredsson, Gustav Håmås og Bengt Andersson, og de ble startet opp i 2011. To plater har det blitt pluss en demo, demoen kom i 2013 mens første ordentlige album ble utgitt i 2014. I fjor, altså i 2017, kom plate nummer to på banen, ei plate som inneholder flere kjente spor, men også noen litt nye bekjentskaper for mange. “Lång väg till dig” fra Streaplers”, “Ett hundra mil från dig” fra Flamingokvintetten/Lasse Stefanz og “Crazy arms” fra Ray Price er noen av låtene du finner på den seneste Westlights-plata.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Den väg du ska gå – En countryduftende og veldig fin og fengende danselåt i middels tempo, som burde bli populær på dansegulvet der Westlights spiller. Etter min mening kanskje den aller sterkeste låten på denne plata.

Möt mig i Stockholm – Sir Douglas Quintet, Rune Rudberg og Tonix har alle gjort denne låten på ulike språk. Westlights gjør den naturlig nok på svensk, slik Tonix gjorde på 80 tallet, og har gjort en meget bra tolkning av denne knallgode låten som jeg alltid har vært veldig glad i.

Guys like me – Opprinnelig en amerikansk countrylåt som countrysangeren Gary Allan spilte inn i 2003. Westlights har dratt låten noe ned i tempo i forhold til originalen, men den er fortsatt veldig dansbar og en skikkelig gladlåt som burde være en real “floorfiller” på dansefesten, enten du liker å swinge, bugge eller kanskje danse linedance for den del.

Jeg må si at Westlights har imponert meg som et band som for meg var et helt nytt bekjentskap da jeg ved en ren tilfeldighet kom over dem på Spotify. Mye country i musikken deres og det hele er dansbart til tusen med en fin miks av raske og rolige låter. Vokalisten(e) gjør også en solid jobb på produksjonen, og både det musikalske og tekniske låter helt topp det også. Liker du country så er dette ei plate du garantert vil trykke til ditt bryst når du får høre den. På terningen vil jeg tildele plata en solid 5`er for et meget godt musikalsk håndverk. Det er vel fortjent, og jeg håper å høre mer fra denne gjengen ved en senere anledning. Westlights er et skikkelig friskt pust innen den svenske dansebandkulturen!

Besøk Westlights sin hjemmeside

Spilleliste uke 7 – 2018

Her er spillelisten for uke 7 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  CONTRAZT – Om jeg sier at jeg elsker deg
2.  HARLEKIN – Gi mæ fri
3.  FINN LUND – Boblevin til en kransekage
4.  SILENCE – Hjemmeindustri
5.  SILENCE – Dustehodet
6.  DANSBANDSKUNGEN – Min schlager
7.  HIGHLIGHTS – Nån som du
8.  KINDBERGS – Vem är du
9.  KINDBERGS – Bara låt mig vakna
10.KINDBERGS – Jajamen
11.KIKKI DANIELSSON – Osby Tennessee
12.GEIR ØDEGÅRDEN – Så lenge du lever
13.SOLONGAN – Är du min älskling än

JUKEBOX UKE 7:

1.  MEMORIES – Ikke reis fra meg i morgen
2.  MEMORIES – Minneboka
3.  ME2 DANSEDUO – Don Juan
4.  ME2 DANSEDUO – Kanariske netter
5.  ME AND YOU – En usynlig vei
6.  ME AND YOU – Dine blikk
7.  MAY KRISTIN HOLTSKOG – Hvis du tror meg si det nå
8.  MAY KRISTIN HOLTSKOG – En drøm om Nashville
9.  MAXIMA – Till the morning comes
10.MAXIMA – Linedance party
11.MAX PALMERS – Kärleken lever
12.MAX PALMERS – New York, New York
13.MARTE & KÆRA – Om du bare visste
14.MARTE & KÆRA – Du er den eneste
15.MAGNE WIDARS – Buona sera

Dakota – Plogbilen

Det trønderske countryrock-bandet Dakota feirer 10 års jubileum i år og er i tillegg ute med en singel som passer perfekt i disse vinterdager med ekstreme snømengder, nemlig en frisk og høyst dansbar låt med tittelen “Plogbilen”.

Brøytemannskapene rundt i landet har gjort en formidabel innsats med bilene og maskinene sine denne vinteren, og den nye låten til Dakota er vel nærmest å regne som en hyllest til disse “veiens helter”. Dakota er ikke noe danseband, men man kan fint danse både bugg og swing til musikken deres likevel, noe “Plogbilen” er et tydelig eksempel på. Bandet har sitt utspring i Ålen-distriktet i Sør-Trøndelag, ikke så langt fra Røros.

Dakota, som startet opp i 2008, og som etter den tid har fått to fulle albumutgivelser på samvittigheten, lover at det vil komme flere nye låter fra bandet nå i jubileumsåret. Dette gleder vi oss selvsagt til.

Her i For Swingende ble “Plogbilen” spilt og presentert på radioen i forrige ukes sending(uke 8-2018), om du fikk med deg den.

Kenneth Lundsæter i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Kenneth Lundsæter fra Elverum.

Elverumsmannen Kenneth Lundsæter elsker dansebandmusikk og har nylig vært i studio hos Ray Moen og spilt inn ei flott debutplate med 13 forholdsvis kjente dansebandlåter. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi trønderbandet Tiffany og hører et par låter som de hadde med på samlealbumet “Trønderkremen” i 1976.

Ellers byr jeg på to nye låter fra henholdsvis svenske Xplays og danske Ivan Sørensen, i tillegg til et par gamle travere fra Howards og Helge Nilsens orkester. Stefan Borsch, Doodle Bugs og Anders Engbergs stikker også innom for å spille og synge litt.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
 

Ivan Sørensen – Den du er / Flyv lille fugl

Den danske sangeren Ivan Sørensen har nylig spilt inn to nye singellåter med titlene “Den du er” og “Flyv lille fugl”.

Disse låtene er innspilt i AM Studio som eies og drives av Anne Marie og Eddie Knudsen, som vi kjenner fra den danske duoen Amek Duo. Det er også Anne Marie og Eddie som har hjulpet Ivan i studio. Låtene på sin side er skrevet av Ivan selv i samarbeid med forfatteren Pia Rung Andersen, det vil si at Pia har laget teksten til “Den du er” mens Ivan har laget melodien, mens på “Flyv lille fugl” har Ivan selv skrevet både tekst og melodi.

“Den du er” er en ganske uptempo låt med en lystig og lett melodi, mens “Flyv lille fugl er en mer balladepreget sang igjen. Ivan er kanskje ikke verdens beste vokalist, men låtene er likevel hørbare med et behagelig og fint komp med en innleid mann på gitar(Johan Askov Hansen), mens det øvrige kompet og koringen er spilt inn av Anne Marie og Eddie selv.

Ivan har i hovedsak drevet med musikk på hjemmebane og har ikke opptrådt så mye offentlig, så han er vel mest å regne som en glad amatør. Men han skriver både tekster og melodier selv, først og fremst med appell til den delen av lyttene jeg vil beskrive som “godt voksne”, uten at jeg legger noe negativt i det.

Her i For Swingende får du høre en smakebit fra den nye singelen i neste ukes sending(uke 9-2018).

Highlights – Nån som du

Det svenske bandet Highlights er ute med en ny singel i disse dager med tittelen “Nån som du”, forøvrig den andre singelen med vokalist Adam Svensson ved mikrofonen.

Dette er en skikkelig uptempo og ikke minst popduftende låt som utfordrer dansebandgenren ganske heftig. Highlights regner seg nok muligens fortsatt som et danseband, men jeg vil nesten like gjerne kalle dem et boyband eller popband. Likevel, låten er dansbar den, og vil nok bli populær blant de litt yngre danserne i Sverige, det er jeg ikke i det minste tvil om.

Highlights har forøvrig jobbet ganske intenst i studio under høsten 2017 hvor de har spilt inn flere nye låter. Hva som skjer videre med Highlights på platefronten vites ikke her i redaksjonen, men jeg har en sterk følelse av at vi vil høre mer fra denne gjengen utover i 2018.

Tilbake til “Nån som du” så handler teksten i låten om det å treffe noen, om å ikke gi opp for lett og ikke minst det faktum at gresset ikke alltid er grønnere på andre siden. Det hele er skrevet av bandets keyboardist Christian Lindholm i samarbeid med David Strenge. Christian har også produsert låten og den er mikset av en person med kallenavnet “Plec” på The Panic Room.

Her i For Swingende ble låten presentert på radioen i forrige ukes sending(uke 7-2018).

Besøk Highlights sin hjemmeside

Spilleliste uke 6 – 2018

Her er spillelisten for uke 6 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  ENGDAHLS – Lång lång väg
2.  TOMMYS – Ingenting ingenting
3.  GUTTA FRA SCANDINAVIA – Bak mine tårer
4.  INGEMARS – Vil du gjæra mæ gla
5.  MR RAY – Tidsmaskin
6.  HILLJACKS – Redneck blood
7.  TRASTHES – Ge en blomma till en vän
8.  TRASTHES – Min lyckodröm
9.  TRASTHES – Kära du ring inte mer
10.MICKES – The big one
11.NICK BORGEN – Vill du följa med mig då
12.HOLIDAYS – En sån natt
13.ENGDAHLS – När du kommer hem

JUKEBOX UKE 6:

1.  MAGNE SAURE – Mona Lisa
2.  MAGNE SAURE – Min kjærlighet
3.  LYSTIG LAG – Fantomet
4.  LYSTIG LAG – Sannesund
5.  LEGATO – Akka bakka
6.  LEGATO – Da er du aldri ensom
7.  LOTHARS – Hemmets jord
8.  LOTHARS – Med hånden på hjertet
9.  LIV & BJØRN GRYTØYR – Mari oppi lia
10.LIV & BJØRN GRYTØYR – Bli hos meg til dagen gryr
11.LISE OLDEN – Åran går
12.LISE OLDEN – Trykk liker
13.LILL ANITA SYNNES – Mitt liv
14.LILL ANITA SYNNES – Et signal
15.KVIKNEGUTTA – Don’t play me a symphonie

Kindbergs – Jajamensan, fattas bara!


Svenske Kindbergs er på banen igjen med et nytt album med deres forholdsvis ferske vokalist Anders Wigelius ved mikrofonen. “Jajamensan, fattas bara!”, er tittelen på det hele, hva man nå legger i det uttrykket…

Kindbergs er et veldig populært band både i Norge og Sverige, og vi må vel kunne plassere dem i det absolutte toppskiktet av svenske danseband i 2018. Anders Wigelius er bandets ferskeste medlem og han er også frontfigur i tillegg til at han har skrevet hele 9 av låtene på den nye plata. I tillegg til han så består Kindbergs også av Joakim Ekelund, Henrik Svensson og Conny Falk. 

På sitt nye album har Kindbergs samlet totalt 13 låter, hvor de aller fleste er originallåter, i hovedsak fra Anders Wigelius sin penn, som nevnt innledningsvis. Noen låter framføres på engelsk, men de aller fleste er i svensk språkdrakt. Stilen er slik Kindbergs har vært kjent for de siste årene, med en moderne og ganske popduftende stil men likevel musikk som er dansbar til tusen, noe det norske(og selvsagt svenske) publikummet som møter opp i hopetall der Kindbergs spiller, er et tydelig bevis på.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vem du är – Innledningssporet som er en forholdsvis uptempo låt med skikkelig trøkk, en typisk Kindbergs-låt, og etter min mening et av høydepunktene på plata.

Bara låt mig vakna – En noe mer balladepreget låt igjen, fin låt å foxe til, ganske popduftende denne også, men uansett veldig behagelig å lytte til.

Jajamen – Dette er vel det nærmeste vi kommer tittelsporet på plata, en skikkelig uptempo og fartsfylt låt som burde være en skikkelig “floorfiller” ute på dans. Nok et av høydepunktene på plata, spør dere meg.

Kindbergs befester med denne plata sin posisjon som et av de fremste moderne dansebandene i Sverige i 2018. Ei meget velprodusert og god plate, men også her noen låter som stikker seg litt mer fram enn andre, selv om det i det store og det hele er veldig jevn og god kvalitet over det hele. Anders Wigelius synger også riktig så bra, en myk stemme med en fin klang, og lydbildet er også både friskt og velbalansert, noen låter litt luftigere i arrangementene, mens andre er litt mer fyldige igjen, men likevel ikke snakk om noe overlesset lydbilde noen steder. På terningen syns jeg plata helt klart fortjener en solid 5`er, kanskje ikke noen plate jeg selv kommer til å spille om og om igjen, da jeg personlig liker best den litt mer mogne retningen innen dansebandmusikken, men likevel ser til og med jeg at dette er et meget bra produkt som trygt kan anbefales til alle som liker “fräsch” og moderne dansemusikk, eller kort sagt, alle som liker å danse…!

Besøk Kindbergs sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Westlights i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til svenske Westlights.

Westlights er et danseband fra Älvdalen i Sverige som spiller mye countryinspirert musikk, men også litt rockabilly og ren dansebandmusikk. I 2017 kom de ut med sitt andre album med tittelen “Den väg du ska gå”, og fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalghjørnet vårt møter vi denne uka det trønderske bandet Tellus og hører et par låter som de spilte inn på midten av 70 tallet.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Dakota, Shine og Donnez for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Westlights sin hjemmeside

Xplays – Baby I’ll die for you

Det moderne, svenske dansebandet Xplays er ute med ny singel i disse dager som er en coverversjon av gruppa Blond sin Melodifestival-vinner “Bara hon älskar mig” fra 1997.

Xplays er et skikkelig fremadstormende danseband for tiden, om man i det hele tatt kan kalle dem et danseband, men de spiller ihvertfall for et dansende publikum og er et tydelig eksempel på hvor bred denne musikkgenren har blitt i Sverige. Xplays er også et mye strømmet band på Spotify, hvor de hittil har oppnådd over en million strømminger på deres første EP og tre seneste låter. Xplays har også en velfylt spilleplan nå i 2018 og flere og flere oppsøker dansestedene hvor denne gjengen spiller.

Den nye låten, som altså egentlig stammer fra 1997, er produsert av ringreven Henrik Sethsson og er en typisk svensk “schlagerlåt” som holder like godt måi i 2018 som på 90 tallet. Vokalisten i Xplays heter Kevin Lehnberg og gjør en veldig god innsats på denne innspillingen.

Her i For Swingende satser jeg på å spille låten på radioen i månedsskiftet februar mars, altså i uke 9-2018.

Besøk Xplays sin hjemmeside