Folkets Hus på Lillestrøm gjenoppstår (foreløpig spilleplan 2018)

Det var stor sorg blant dansefolket på Romerike da tradisjonsrike Folkets Hus på Lillestrøm ble revet for noen år siden. Nå har derimot et nytt bygg blitt reist der dansefolket igjen har fått sin egen dansesal hvor det senere i år vil bli nye dansefester med flere kjente navn på artistmenyen.

Det foreløpige artistprogrammet for sensommeren og høsten inneholder så langt kun to fester, men flere vil komme til etterhvert.
Disse to festene er spikret så langt:

25.august: Gutta fra Scandinavia
27.september: Erik Lihms duo m/Sølve Berglund(som også har vært med i Vikingarna)

For ytterligere oppdateringer om hva som foregår på Folkets Hus, så kan du følge med på Facebook-gruppen deres via linken under.

Besøk Folkets Hus sin Facebook-gruppe

UKENS PROGRAM UKE 18: Blender og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den flunkende nye plata til svenske Blender i tillegg til For Swingende-Toppen for april.

Blender kom nylig ut med albumet “Gambla litegrann”, ei frisk, velprodusert og høyst dansbar plate med totalt 14 låter hvor Maria Persson synger på de fleste. Fra denne får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for april måned er også klar nå, og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som går videre, i tillegg til tre nye utfordrere til lista for mai. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Mona-Jill Band, Ivan Sørensen og Solongan.

Jeg byr også på en helt ny låt fra svenske Callinaz i ukens program.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Blender sin hjemmeside

Johnny Hansen – My favorite country songs 2


Danske Johnny Hansen, også kjent som vokalist i dansebandet Kandis, kom i 2016 ut med soloalbumet “My favorite country songs 2”, der Johnny tolker hele 17 stort sett ganske velkjente countrylåter fra USA, men noen av dem er også helt nyskrevne.

Johnny Hansen er født i 1965 og har siden 1989 vært frontfigur i Danmarks fremste danseband, Kandis, etter å ha sunget i duo en periode i forkant som etterhvert ble utvidet til fullt band som tilslutt ble til Kandis. Han hadde også en karriere i bandet Airport fram til 1988. Solokarrieren til Johnny har nok kommet noe mer i bakgrunnen av jobben i Kandis, men han har vært ute med hele 7 soloalbum før dette, selv om disse nok er mindre kjent her i Norge enn det platene til Kandis er.

På sitt seneste countryalbum har Johnny tolket en rekke velkjente countrysvisker fra USA, pluss èn danskspråklig låt og et knippe engelskspråklige originallåter skrevet av danske opphavsmenn. De fleste låtene bør nok være godt kjent for de fleste av dere, slik som “Rose garden”, “The Gambler”, “Islands in the stream” og “Six days on the road”. Johnny synger veldig bra og kler denne typen låter veldig godt, samtidig som han også har tatt med seg mye av soundet og stilen til Kandis inn i solomusikken sin, spesielt på denne plata her.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Don’t play your dirty tricks – Dette er et unntak fra hovedregelen på plata, da dette er en heldansk låt som er skrevet av danske Ivan Pedersen mens Søren Bundgaard har vært produsent, noe han har vært på de aller fleste låtene på plata, muligens alle sammen. Låten går i middels tempo og har en god og behagelig dansetakt.

Jeg savner dig – Den eneste danskspråklige låten på plata, en originallåt skrevet av Johnny Hansen selv i samarbeid med Lonnie Kjer. En fin og dansbar låt i middels tempo, og veldig Kandis-preget i formen.

The next time I’m in town – En fin låt som Johnny har hentet fra selveste Mark Knopfler fra Dire Straits. Låten er opprinnelig innspilt som en duett mellom Mark Knopfler og Chet Atkins. God takt på denne også, men ingen swinglåt.

Johnny gjør en veldig god jobb på denne plata, det klinger skikkelig fint i ørene på alle måter og hans myke og behagelige stemme kler disse låtene veldig bra, som tidligere nevnt. Det er ordentlig countrysound over musikken, ei veldig velprodusert plate med et balansert og behagelig lydbilde. Låtene er også velvalgte alle sammen og lager et fint tverrsnitt av både amerikanske slagere og danske originallåter som passer perfekt inn i platas countrykonsept. De aller fleste låtene er også riktig så dansbare, og har også veldig dansebandpreg over seg, så slik sett vil nok plata tiltale dansefolket like mye som den tiltaler countryfansen. På terningskalaen er dette ei plate som absolutt kvalifiserer til en solid 5`er. Plata kan avspilles på Spotify og sikkert Tidal også, om du har tilgang til en av de plattformene.

Callinaz med nytt album

Reklame | Ginza

Svenske Callinaz kommer den 4.mai ut med sitt femte album i rekken som bærer tittelen “Fröken Dynamit”.

Skal man tro plateselskapet så er dette ei litt annerledes plate enn det Callinaz har vært ute med tidligere. Her har nemlig Callinaz laget en miks som vi ikke har hørt tidligere, med et mer personlig og nytenkende sound, og her viser de en stor musikalsk bredde og kompetanse i både arrangement, produksjon og framføring. Riktignok plateselskapets egne ord, men absolutt noe jeg tror på, uten å ha hørt resultatet foreløpig.

På plata finner vi totalt 14 låter og flere av dem er skrevet av bandets egne medlemmer. Et par låter er også levert av den svenske “rockabilly-dronningen” Eva Eastwood, som i Sverige anses som en av de fremste låtskriverne innen sin genre.

Av låtene på plata kan jeg nevne spennende titler som “Knocked me out”, “Big blue eyes”, “Sorgliga filmer” og “Rockabillybrud”. Det er overvekt av engelskspråklige titler på denne plata, og det er også litt annerledes fra de tidligere albumene til Callinaz.

Her er det bare å glede seg, og her i For Swingende satser jeg på å presentere plata i løpet av mai måned.

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)
Besøk Callinaz sin hjemmeside

Nytt album fra Donnez

Reklame | Ginza

Svenske Donnez slipper sitt nye album den 27.april og tittelen denne gangen er blitt “Grabben från landet”.

Dette skal etter sigende være noe av det beste som Donnez har levert hittil, om man skal tro plateselskapet sine lovnader, og de tror jeg så gjerne på når det gjelder Donnez, for de er et av de klart beste og mest framgangsrike dansebandene i Sverige pr i dag og alle de tidligere albumene deres har holdt høy kvalitet og også oppnådd høye terningkast her i For Swingende.

Den nye plata vil inneholde totalt 14 låter, hvor flere er skrevet av bandets leder Donald Laitila, men hvor en god del også har kommet inn via innsendte demos, som bandet har mottatt et hundretalls av. Omsorgsfullt har de valgt ut de låtene de synes passer bandets stil og profil best.

På denne plata har man også gjeninnført saksofon i instrumenteringen igjen, et instrument som har vært fraværende på de seneste utgivelsene til Donnez, men som var en del av soundet deres under de første årene. I tillegg har de nå en ny hovedvokalist, nemlig Andy Ekenmo, som synger på brorparten av låtene, men flere av de øvrige medlemmene i bandet er også med og synger på denne utgivelsen, noe som gir plata en bredde som få andre danseband kan matche.

Og blant låtene på plata finner vi spennende titler som “Country Heaven”, “Boogie Woogie Party”, “Anna & John” og “Starkare man”.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata på radioen i løpet av mai måned.

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)
Besøk Donnez sin hjemmeside

Vårens svenske platereleaser

Mens det i Norge knapt slippes en eneste ny dansebandplate for tiden, er svenskene skikkelig på hugget og spyr ut den ene nye utgivelsen etter den andre. Dette betyr selvsagt også at det her i For Swingende blir hovedvekt på svensk dansemusikk i sendingene utover våren, og i den forbindelse kan jeg her gi deg oversikten over noen av de albumene som ventes ut på det svenske markedet nå i løpet av vårmånedene.

Følgende albumreleaser innen dansebandgenren er klare nå i ukene framover:

DONNEZ – Grabben från landet – 27.april
CALLINAZ – Fröken Dynamit – 4.mai
SKÅNINGARNA – Ett nytt kapitel – 11.mai
ENGDAHLS – Lång lång väg – 11.mai
SANNEX – Crossroads – 15.mai
STREAPLERS – Just ikväll – 18.mai
LÖVGRENS – Vinter, vår eller sommar – 18.mai
MARTINEZ – Hans namn på min arm – 25.mai
LARZ-KRISTERZ – Det går bra nu – 1.juni
CHRISTINA LINDBERG – Ge dig själv en chans – 1.juni
LASSE SIGFRIDSSON – Back in Nashille – 8.juni

Samtlige plater satser jeg på å presentere her i For Swingende i løpet av våren, forsommeren og sensommeren.

Du kan finne mer info om alle utgivelsene samt forhåndsbestille dem fra Ginza via denne linken(TOLLFRITT FOR NORSKE KUNDER INNTIL 350 NOK INKL FRAKT)

Spilleliste uke 16 – 2018

Her er spillelisten for uke 16 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  INGMAR NORDSTRÖMS – Låt det svänga
2.  TITANIX – Häng med på party
3.  HARLEKIN – Te såmmårs
4.  REDDIK – Min egen Virginia
5.  REDDIK – Sigøynernatt
6.  ENGDAHLS – Aldrig nånsin glömmer jag dig
7.  RUNE RUDBERG – Minner
8.  RUNE RUDBERG – Det var for seint å snu
9.  RUNE RUDBERG – Fine du
10.ME2 DANSEDUO – TV-slaven
11.MANNERZ – Fredagsmys
12.STREAPLERS – Om jag hade vågat

JUKEBOX UKE 16.

1.  SATURN – Travellin’ light/Living doll
2.  SATURN – Det regner i Tromsø ikveld
3.  SCAN EXPRESS – Her er himmel her er jord
4.  SCAN EXPRESS – Et lys fra oss
5.  SCANDINAVIA – Vognsmedens sang
6.  SCANDINAVIA – Ta godt bare på dagen
7.  SCANDIX – Mange lange mil
8.  SCANDIX – Æ kjem så vel i hau dæ
9.  SEPTIMUS – C’est la vie
10.SEPTIMUS – Sol og vår
11.SILVER ROSE BAND – Balladen om Furulund kro
12.SILVER ROSE BAND – Mot ukjent sted
13.SIVIL STATUS – Høtta mi
14.SIVIL STATUS – De går så trægt
15.SKOGSTAD BAND – Tequila sunrise
16.SKOGSTAD BAND – Rocke potpurri 

UKENS PROGRAM UKE 17: Johnny Hansen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste soloplata til Johnny Hansen, kjent fra danske Kandis, som kom ut i 2016.

Johnny Hansen er ikke bare vokalist i Danmarks fremste danseband, men han har også en ganske spennende solokarriere på si. I 2016 kom han ut med den andre plata i serien “My favorite country songs” som inneholder en rekke kjente, amerikanske countryhits i Johnnys egne tolkninger. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For lytterne av Radio Toten byr jeg også på et innslag om den forestående workshopen i linedance og West Coast Swing på Biri den 4. og 5.mai. Dette innslaget kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det svenske dansebandet Kinells og hører et par låter som de spilte inn på plate i 1975.

Det blir også helt ny musikk fra Vassendgutane og Skåningarna i ukens sending.

Her kan dere se sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
 

Rune Rudberg Band – Minner

Reklame | Platekompaniet


Rune Rudberg og hans band kommer den 27.april ut med albumet “Minner”, som er bandets tredje utgivelse i rekken. Her i For Swingende har vi fått lov til å presentere plata for lytterne litt på forhånd, og i tillegg anmelde den før det hele slippes på markedet.

Rune Rudberg er i storform som aldri før på denne plata, ja jeg tør påstå at dette er det klart beste av de tre albumene som dette bandet har gitt ut så langt. I følge plateselskapet så har Rune og bandet her beveget seg ut i et litt Eagles-basert landskap, samtidig som man også har ivaretatt mye av det særpreget Rune har i musikken sin fra før. Og resultatet er blitt strålende og en fin blanding av country og dansemusikk.

Plata er produsert av Rune selv i samarbeid med Marius Stegegjerde-Kristiansen. På plata spiller kun ekte musikere på ekte instrumenter, både bandets egne medlemmer og noen innleide studiomusikere. Og låtmaterialet er skrevet av flere anerkjente opphavsmann, både Rune selv i tillegg til navn som Ole Evenrud, Geir Rønning, Tore Andersen og Lars Erik Blokhus(ja, han fra Plumbo) for å nevne noen.

Fra plata sine totalt 12 spor så har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Minner – Tittellåten er selvskreven å ha med, ihvertfall når den er så sterk som denne. Dette er en fin ballade med en behagelig countrytakt og i velkjent Rudberg-ånd. Uten tvil et av høydepunktene på plata.

Det var for seint å snu – Her kan Rune & Co by på en mye mer uptempo låt igjen, denne burde gi deg dansefot så det holder og den har en fengende takt og melodi. Låten er skrevet av Geir Arne Hansen og tidligere utgitt med duoen Kim & Ola, men da under en annen tittel. Uansett er dette nok et høydepunkt fra plata.

Fine du – Nok en ganske rask og uptempo låt, veldig countryinspirert denne også med en flott swing- og buggtakt som burde passe dansefolket perfekt. Dette ble kanskje min aller største favoritt på plata da jeg hørte gjennom den første gangen.

Ja, her er det veldig mye bra, Rune leverer slik han alltid har gjort og låtmaterialet holder også godt mål på alle måter. På terningen skal plata få en sterk 5`er av meg, altså 5+, for dette likte jeg veldig godt. Plata burde sågar kanskje også hatt en 6`er, men det får evt bli neste gang. Rune er ihvertfall i god gammeldags Rudberg-form på denne plata og alt klaffer fra begynnelse til slutt. Selv liker jeg kanskje aller best de uptempo låtene på plata, men det er mange fine ballader her også, ingen tvil om det. Så her er det bare å gratulere gutta med et fremragende produkt, og det er bare å løpe og kjøpe eller hive seg inn på Spotify når plata slippes for allmennhenten den 27.april 2018.

BESTILL PLATA FRA PLATEKOMPANIET VIA DENNE LINKEN

Harlekin – Te såmmårs

Det trønderske countrybandet Harlekin er aktuelle med en ny singel i disse dager, en låt som blikker fram imot årstiden som er nært forestående, nemlig sommeren. “Te såmmårs” er tittelen på den nye singellåten.

Harlekin er et 6 manns orkester som spiller “tøff country med norsk tekster”, som i tillegg er veldig dansbar og dermed burde kunne tiltale dansebandfansen også. Bandet består av Tore Rønsåsbjørg, Vegard Fossen, Roy Betten, Odd Annar Åasen, Håvard Wenaas og Morten Husby. Harlekin har sitt utspring i området rundt Malvik og Stjørdal.

Den nye singelen er en riktig så fengende og glad låt i litt over middels tempo og med en takt som burde lokke også swingdanserne ut på gulvet. Teksten handler om sommer og forelskelse og den usikkerheten man føler i det sommeren går mot sin slutt og det er på tide å ta farvel med den man har tilbragt sommerferien med. Med andre ord en tekst mange av oss vil kunne kjenne seg igjen i.

Her i For Swingende går låten på lufta i inneværende ukes sending, altså uke 16-2018. Låten er forøvrig en smakebit på et fullt album som vil komme på markedet senere i 2018.

Besøk Harlekin sin Facebook-side