Finn Lund – Det var en dejlig tid / Du skønne Santa Monica

Den danske sangeren Finn Lund er igjen ute med en ny singel som består av to riktig så dansbare og iørefallende “dansktop-melodier”.

Låt nummer èn er en ganske uptempo låt som bærer tittelen “Det var en dejlig tid”, en låt med en veldig god dansetakt og en skikkelig fin melodi som fester seg lett i minnet. Opphavsmann- og kvinne her er svenske Jan-Erik Knudsen og danske Connie Cecilia Jørgensen, der Connie har laget den danske teksten.

Låt nummer to er en like fin låt som den forrige, men i litt mer middels tempo igjen. Låten tar oss med til sommerparadiset Santa Monica i Los Angeles, en låt som oser av sommer og palmesus og som har en veldig god stemning både i tekst, melodi og arrangement. Denne låten er skrevet av samme låtskrivere som den forrige, altså Jan-Erik og Connie.

Forøvrig så er låtene delvis innspilt i JekProd Studio i Sverige og delvis i Worm Studiet i Danmark, nærmere bestemt er det musikken som er innspilt i Sverige mens vokalen er lagt på i Danmark. Og jeg må si at dette er noe av det beste jeg har hørt fra Finn Lund noensinne.

Begge låter vil bli å høre i For Swingende i midten av juni.

Besøk Finn Lund sin hjemmeside

Sannex – Crossroads

Reklame | CDON


Svenske Sannex har nylig gitt ut albumet “Crossroads”, som er noe annerledes enn de tidligere platene fra dette bandet, i tillegg til at halvparten av låtene er innspilt i countrymusikkens hjemby, Nashville.

Plata er blitt til ved at vokalist Andreas Olsson har vært flere turer i Nashville alene og skrevet låter og forberedt innspilingen, før hele bandet tilslutt dro over for å gjennomføre innspillingen av de 7 låtene som er innspilt der(de andre 7 er innspilt i Sverige). Man har også hatt god hjelp av amerikanske produsenter og musikere, blant annet Joe West som har produsert ca halvparten av låtene på plata, en mann som tidligere har jobbet med stjerneartister som Keith Urban, Toby Keith, Justin Timberlake og Emmylou Harris, og de har også samarbeidet med trommisen og produsenten til Jill Johnsson, Amir Aly, for å nevne noe. På låtskriversiden kan jeg nevne navn som Per Gessle og Camilla Läckberg(ja, hun med Morden i Fjällbacka, som dere vet).

Så noen ord om Sannex: Bandet startet opp allerede i 1977 som et skoleprosjekt, og fra 1987 begynte de som heltidsband, før de fikk sin første store hit i 1991 i form av den ganske tradisjonelle dansebandlåten “Vem slår ditt hjärta för”. Siden kom det flere flotte plater utover både 90- og 2000 tallet. før deres nåværende vokalist, Andreas Olsson, kom inn i gjengen i 2007 og ga dem en nytenning og en helt ny attityd, samtidig som de også fikk et friskere og litt mer moderne uttrykk.

Hva den nye plata angår, så har denne et ganske røft og moderne preg og er sterk inspirert av countryrock og lignende stilarter.

Fra den nye plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Faller – Etter min mening en av de aller sterkeste låtene på plata, ihvertfall en av de låtene som falt aller best i smak hos meg. En forholdsvis uptempo låt i en blanding av pop og svensk “schlagerstil”.

The look – Slik har du garantert ikke hørt den gamle Roxette-hit’en fra 80 tallet før! Her har man rett og slett laget et litt bluegrass-aktig arrangement på låten og det hele er blitt en veldig dansbar og fengende versjon. Nok et av høydepunktene på plata.

I mörkret hos mig – Dette er en låt som synges på Skånedialekt og som er en av de låtene på plata som ligger litt nærmere dansebandgenren igjen. Ganske uptempo denne også og en fin dansetakt.

Jeg må først innrømme at jeg ble litt paff da jeg satte på denne plata første gangen, for det var jo ikke slik jeg var vant til å høre Sannex. Etter å ha lyttet litt fant jeg likevel flere låter jeg likte ganske godt, men jeg fant også noen låter som ikke falt like godt i smak igjen, rett og slett fordi jeg er en mann som sverger til den mer tradisjonelle dansebandstilen om jeg får velge. Likevel, når jeg sitter og hører gjennom plata på nytt halvannen uke senere, så merker jeg jo at plata har mange gode kvaliteter selv om den er noe røffere i kantene enn hva jeg foretrekker hos et danseband. Produksjonen er helt klart styrt av superproffe folk, for det låter veldig gjennomarbeidet og bunnsolid på alle måter, friske og tydelige arrangementer og i tillegg stor variasjon fra låt til låt. Så det ble et lite dilemma da jeg skulle kaste terning, for hvis jeg skulle være objektiv og se på kvaliteten uavhengig av genre og personlig smak, så burde jeg gitt plata 5 eller 6. Men, skulle jeg samtidig blande inn min personlige smak, så måtte jeg trekke litt i fra ettersom jeg føler de har beveget seg litt for langt vekk fra både dansebandgenren og den stilen de opprinnelig var kjente for. Så for å sammenfatte det objektive og subjektive litt, så ble konklusjonen en sterk 4`er, altså 4+. Så får dere heller lytte selv og gjøre dere opp deres egen mening ut fra deres egne preferanser og personlige smak. Lurer du på hvordan det hele låter før du evt kjøper deg et fysisk eksemplar, så kan du ta turen inn på Spotify og lytte der.

Besøk Sannex sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 21 – 2018

Her er spillelisten for uke 21 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  PAULA & CO – Om jag ger dig mitt hjärta
2.  FOXIE – Snabbköpskassörskan
3.  DÆNSEBÆNDET – Toner fra vår radio(IKKE RADIO TOTEN)
4.  DÆNSEBÆNDET – På et fjell nord i landet
5.  MARTINEZ – Hans namn på min arm
6.  SANNEX – Faller
7.  SANNEX – The look
8.  SANNEX – I mörkret hos mig
9.  HOBSONS – Mitt Jamaica
10.HOBSONS – My music
11.HIGHLIGHTS – No more tomorrow
12.JOYRIDE – Hey hey honey
13.PERIKLES – På andra sidan gatan

JUKEBOX UKE 21:

1.  TROND ERICS – Det ligger no rart i luften
2.  TROND ERICS – Den gamle tvinne bjørka
3.  TORRY ENGHS – Balladen om Charlie Brown
4.  TORRY ENGHS – Nostalgi og drømmer
5.  TROND AAGES – Kan noen gi et svar
6.  TROND AAGES – De ensammas promenad
7.  TRIO BRAVO – Byen min
8.  TRIO BRAVO – La meg bli hos deg i natt
9.  TREZZ – Jukeboks
10.TREZZ – Nye høyder
11.TRAPEZ – Huff huff
12.TRAPEZ – Gummihanska
13.TOTTIS-BANDET – Kan noen la meg sitte på til Dovrefjell
14.TOTTIS – Jag vill vara din Margareta
15.TORSTEINS – Fly min engel
16.TORSTEINS – Livets ljusa sida(IKKE RADIO ØST)

UKENS PROGRAM UKE 22: Streaplers i For Swingende

Reklame | CDON

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Streaplers.

Streaplers, som er inne i sitt 59. spilleår, kom nylig ut med albumet “Just ikväll”, som er ei litt annerledes Streaplers-plate på noen måter, der gutta utfordrer stilen sin en smule i noen av låtene, men hvor man samtidig fortsatt kjenner igjen det velkjente Streaplers-soundet. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt får du denne uka høre to låter som Fetsund-bandet Skogstad Band spilte inn på 80 tallet(?).

Ellers byr jeg på ny musikk fra band og artister som Hasse Andersson, Pegasus og Roksvoll. Ingjerd Helen, PK & Dansefolket og Bugges Firo blir også å høre.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Streaplers sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL STREAPLERS FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Pegasus – Se meg, la meg

Pegasus alias Tommy og Ronny Nilsen er ute med sin første norskspråklige singel på fem år i disse dager. “Se meg, la meg” er blitt tittelen på låten.

Dette er en frisk, fengende og veldig iørefallende pop/danselåt i velkjent Pegasus-stil og i middels tempo. Ronny og Tommy synger duett på denne låten som har en flott dansetakt og et treffende refreng som fester seg lett i hodet. Det er selvsagt også Nilsen-brødrene som er opphavsmenn på låten, slik det alltid er når Pegasus lager musikk. Teksten har jeg ikke helt klart å tolke skikkelig, men det aner meg at kjærlighet også her er en viktig ingrediens. Låten har ihvertfall et stort hitpotensiale og burde gi de fleste danseglade lyst til å ta seg en swingom. Produsent har også denne gangen vært Tommy Nilsen selv.

Her i For Swingende får du høre låten i kommende ukes sending, altså uke 22-2018.

Vassendgutane med nytt album

Vassendgutane, Norges kanskje aller mest populære konsert- og partyband, slipper i dag et helt nytt album hvor Metoo-kampanjen har fått gjennomgå både i tittelen og i den ene av låtene. Plata har nemlig fått den treffende tittelen “Du & Ej & Metoo”.

Dette er ei plate som går i velkjent Vassendgutane-stil med nyskrevne låter fra bandets faste opphavsmenn og da først og fremst fra de to vokalistene, Sindre Aam og Arthur Johan Bjørdal. Nok en gang har man luftet mange freske og litt småfreidige temaer i tekstene, slik som pissing bak husveggen, kona som står i med postmannen og den nevnte Metoo-kampanjen. Tekster som helt klart vil slå godt an på bygdefesten, innbakt i fengende, allsangvennlige og ikke minste danseglade melodier og arrangementer. Og som vanlig er det Sindre og Arthur som deler broderlig på vokalen. Plata inneholder totalt 11 låter.

Etter min mening er dette kanskje en av de beste platene fra Vassendgutane noensinne, men dette skal jeg komme tilbake til i den fullstendige anmeldselsen av plata som vil bli publisert her på bloggen i etterkant av presentasjonen på radioen, som jeg antar vil finne sted sånn cirka i midten av juni.

Besøk Vassendgutane sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Skåningarna – Ett nytt kapitel

Reklame | CDON


Svenske Skåningarna har laget et nytt kapittel i sin karriere i form av albumet med samme tittel. “Et nytt kapitel” er bandets andre produksjon og er i likhet med sin forgjenger ei meget sterk og danseglad plate på alle måter.

Skåningarna har en kort, men desto mer suksessrik, karriere å se tilbake på. Bandet startet som duo i 2014 og utøkte besetningen til fullt band i 2016, mens den første plata kom i 2017. I fronten av Skåningarna finner vi unge Joel Andreasson, en meget dyktig sanger som bare er i midten av 20 årene, men er på tross av dette blitt både frontfigur og kapellmester i Skåningarna, noe det står stor respekt av. De øvrige medlemmene i bandet heter Antti Johansson, Håkan Larsson og Roger Olsson.

Skåningarna sin nye plata inneholder totalt 12 spor som er skrevet av en rekke av Sveriges mest anerkjente låtskrivere innen denne genren. Her kan jeg nevne navn som Thomas Berglund, Mats Larsson, Kent Fingal, Haidi Krohn, Henrik Sethsson, Ulf Georgsson og Leif Melander. Et par velvalgte covers er også tatt med på plata, slik som Sven-Ingvars-slageren “Någon att hålla i hand” og den gamle Lasse Stefanz-låten “Rosalie”. Stilen er mogen og tradisjonell dansebandmusikk med et tydelig innslag av country. Produsent for det hele har vært Donald Laitila fra Donnez, et band som stilmessig ligger veldig tett opptil Skåningarna.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Ett nytt kapitel – Tittelkuttet er selvskrevet å ha med denne gangen, da dette også ble en av mine store favoritter fra plata. En forholdsvis uptempo låt med mye country i bunnen og den er skrevet av Linus Lindholm.

Fastän ensam är stark – Nok en sterkt countryinspirert danselåt, denne går i middels tempo og er signert produsent Donald Laitila.

På ålderns höst – En noe mer balladepreget låt med en tekst som tar for seg hvordan det er å havne i kategorien “godt voksen” men fortsatt være så heldig å ha kjærligheten med sin livspartner intakt. Her er det Thomas Deutgen, Lars Blomqvist og Henrik Sethsson som er opphavsmenn.

Jeg er mektig imponert over hva Skåningarna har oppnådd på sine to første albumutgivelser, og debutalbumet fra 2017 oppnåde toppscore på terningen her i For Swingende da jeg presenterte den plata for nøyaktig ett år siden. Noe dårligere er ikke oppfølgeren, så nok en gang velger jeg å plukke fram 6’eren på terningen til Skåningarna for “Ett nytt kapitel”. Absolutt alt klaffer for disse gutta, og det er heller ikke uten grunn at de er et av Sveriges aller mest bookede mogenband nå i 2018. Jeg har bare lovord å komme med rundt den nye plata, jeg likte samtlige låter og dansefoten er høyst tilstedeværende fra første til siste tone. Løp og kjøp, eller lytt på Spotify, denne plata kommer dere garantert til å like alle dere som liker tradisjonell, svensk dansebandmusikk!

Besøk Skåningarna sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Kim & Ola spiller inn gammel MGP-vinner

Duoen Kim & Ola fra Gudbrandsdalen har i disse dager vært i studio og spilt inn sin egen versjon av den gamle Melodi Grand Prix-vinneren fra 1987, nemlig “Mitt liv” fra Kate Gulbrandsen.

Dette er første gang låten gjøres med mannlig vokal, og såvidt meg bekjent en av ytterst få coverversjoner som er spilt inn av denne låten. Etter hva jeg kjenner til er det bare Julie Grundt som har gjort denne låten på plate foruten originalversjonen til Kate. Produsent for Kim & Ola sin versjon har vært selveste Lars Espen Skogvold.

Det er forøvrig Rolf Løvland og Hanne Krogh som skrev låten i samarbeid i sin tid og Kim & Ola skal ha med denne låten på samlealbumet “Sommerslager 2” som plateselskapet Slager skal gi ut nå i sommer. Her i For Swingende vil du selvsagt også få høre låten i løpet av sommermånedene.

Kim & Ola er en duo som består av Kim Lien og Ola Kirkestuen, og gutta medvirket også på den forrige Sommerslager-plata med en fin danselåt. Gutta har i tillegg flere ganger blitt spilt i For Swingende og har også gjort suksess på For Swingende-Toppen ved flere anledninger.

Spilleliste uke 20 – 2018

Her er spillelisten for uke 20 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  DONNEZ – Anna och John
2.  UNO SVENNINGSSON – Säg inte nej säg kanske
3.  KIKKI DANIELSSON – Det var dans bort i vägen
4.  SABINA DDUMBA – Två mörka ögon
5.  CANDLES – Det er vår
6.  CANDLES – Piken som bor der midt i mot
7.  SKÅNINGARNA – Ett nytt kapitel
8.  SKÅNINGARNA – Fastän ensam är stark
9.  SKÅNINGARNA – På ålderns höst
10.MICKEYS – I en annan värld
11.MICKEYS – Kom nära
12.STEFAN BORSCH – Godnatt Catarina

JUKEBOX UKE 20:

1.  TOROS DUO – Rockin’n reelin’
2.  TOROS DUO – Fem mann i et danseband
3.  TORINO – Vårt gamle fine byhotell
4.  TORINO – Lang vei
5.  TONITAZ – Lille vakre Anna
6.  TONITAZ – Kärleken har fått vingar
7.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & RONNY NILSEN – På hold
8.  TONE-CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE – Over hav over land
9.  TOM’X – Lengsel
10.TOM’X – Du må ha det riktig godt
11.TOMMY & GJÆNGEN – Skomaker-Anton
12.TOMMY & GJÆNGEN – Ta meg med
13.THOR WANG – La tiden leve
14.THOR WANG – Den gamle grinda
15.THOR SVERRE RUNDGREN – Et lite hus nede ved stranden
16.THOR SVERRE RUNDGREN – En bit ta Värmland

Roksvoll – Ventet på

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Totenbandet Roksvoll er igjen ute med en ny singellåt, denne gangen en poprock låt med røtter i 70 talls musikken.

Låten heter “Ventet på” og er langt fra noen dansebandlåt, men ikke dermed sagt at den ikke kan danses til, for det kan den absolutt. Det hele er skrevet av Hans Magnar Østlien og vokalist Dag Inge Gundersby, og låten er veldig iørefallende og fin, et ekte og velbalansert komp og flott sangprestasjon fra Dag Inge. 

For å si litt om tekstinnholdet i låten, så er det en låt som handler om at midt i alt det flyktige i verden, og i det livet har å by på, så kan man plutselig være så heldig å møte nettopp den man har ventet på – ja, da snakker vi selvsagt kjærlighet…!

Roksvoll er altså ikke som noe danseband å regne, men stilmessig er de såpass dansevennlige likevel, så jeg syns det er helt innafor å gi dem spalteplass her hos For Swingende. Bandet har også enda en låt på tapetet som ikke er sluppet offisielt ennå, men jeg har likevel fått tilgang til den og ikke minst godkjenning til å spille den på radioen, så den vil i tillegg til “Ventet på” bli å høre på lufta her i For Swingende i månedsskiftet mai/juni.