Wahlströms – Ingenting blir bättre

Dette er en skikkelig heftig og uptempo “modernbugg”, som det kalles i Sverige, som er skrevet av Henrik Sethsson og Henric Axelsson. Henrik Sethsson har også vært produsent. Låten vitner om et Wahlströms som er friskere og mer opplagte enn noensinne, og sammenlignet med slik de låt under sin storhetstid på tidlig 2000-tall, så syns jeg de låter nesten enda bedre enn de gjorde den gangen. Daniel Wahlström er fortsatt primus motor for et band som virkelig har utviklet seg i riktig retning etter at de plutselig gjenoppstod og bestemte seg for å lage plate igjen.

Den forrige singelen til Wahlströms, “Om du ger mig en blick”, har forøvrig oppnådd godt bortimot 400.000 streams på Spotify, noe som er intet annet enn imponerende.

Her i For Swingende satser jeg på å spille den nye låten på radioen i løpet av sensommeren/tidlig høst, dette pga stor pågang av ny musikk samt ferieavvikling nå i sommermånedene.

Casanovas – What is love

Vel, riktignok har de ikke dansebandifisert den så veldig mye, for det låter fortsatt veldig autentisk av låten i forhold til slik Haddaway gjorde originalen. Likevel har den fått litt 2018-preg og det spås at denne versjonen vil bli satt pris på hos de moderne buggdanserne i Sverige men også av et enda bredere partypublikum. Låten dufter av pop, dance og 90 tall og utfordrer virkelig genren som Casanovas normalt tilhører, men den er også et friskt pust innen dansebandverdenen og jeg syns det er artig at et danseband har prøvd seg på en slik gammel, glemt sviske også, som normalt sett henvender seg til et helt annet publikum enn de som vanligvis hører på dansebandmusikk.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere låten på radioen når vi kommer et stykke utpå sensommeren.

Besøk Casanovas sin hjemmeside

Arne Kolsrud Overen – Aldri for sent


Arne Kolsrud Overen har røtter i Valdres, men er bosatt på Nes på Romerike. Som sanger har han det siste året gjort seg sterkt bemerket etter at han kom ut med sitt debutalbum i 2017. Nå er han ute med oppfølgeren som kanskje er ei enda sterkere plate enn forgjengeren. I likhet med debutplata så har også denne plata blitt sterkt preget av Pegasus-brødrene Ronny og Tommy Nilsen som både har bidratt sterkt på låtsida i tillegg til at Tommy også denne gangen har produsert det hele med stødig og kreativ hånd i hans eget SolysMa Studio. Men, Arne selv har også bidratt sterkt som opphavsmann denne gangen, muligens enda sterkere enn sist, da han har skrevet samtlige tekster på plata, noen sterkere og mer følelsesladde enn andre. Men også denne gangen har dansbarheten blitt godt ivaretatt, for de aller fleste av låtene kan fint danses til enten du liker swing og bugg eller du foretrekker langsommere dansestiler.

Plata inneholder totalt 11 låter og av disse har jeg valgt ut følgende tre til ukens presentasjon:

Mannesjuka – Her er det nok mange damer som vil nikke gjenkjennende på hodet, men også en del mann vil kunne kjenne seg godt igjen i denne teksten som selvsagt handler om myten eller sannheten om at menn alltid blir mye sjukere enn damer når det kommer til forkjølelse og lignende tilstander. Den treffende teksten er bakt inn i en skikkelig fengende og dansevennlig melodi i typisk Pegasus-stil, for Ronny og Tommy har selvsagt også denne gangen satt sterke stilmessige spor på plata. Her er det Arne selv og Tommy Nilsen som er opphavsmenn.

Maske av en storkar – En fengende og frisk danselåt som burde egne seg bra til såvel swingdans som fox og lignende. Teksten har jeg ikke analysert så veldig nøye, men jeg har inntrykk av at den prøver å fortelle at vi ikke skal gjøre oss så mye bedre enn vi egentlig er og at det ikke er så veldig stas å vise en perfekt fasade utad, når det som skjuler seg bakom ikke er fullt så perfekt som man selv ønsker å gi inntrykk av. Denne låten er skrevet av Arne selv  i samarbeid med Jan Thorseng og Tommy Nilsen.

Fiskestang og meitemarken – Denne låta tar oss rett og slett med på fisketur, og mange vil nok lengte etter et idyllisk fiskevatn når de hører denne teksten, mens dere som liker å fiske i Valdres vil nok kunne ane litt duft av Valdresfjella når dere lytter til teksten. Etter min mening er dette kanskje den aller beste låten på plata, den har en flott swingrytme og en veldig iørefallene og god melodi som lett fester seg i minnet. Denne låten er forøvrig signert Arne selv i samarbeid med både Ronny og Tommy Nilsen.

Jeg må si at jeg er mektig imponert over hva Arne og Nilsen-brødrene har fått til på denne produksjonen. Både de usedvanlig sterke og gode låtene, det flotte og velbalanserte lydbildet og selvsagt Arnes myke stemme og hans gode måte å formidle tekster på. Det låter ekte og troverdig hele veien igjennom. I tillegg må det også nevnes at den ene teksten på plata er dedikert til en nær bekjent av Arne som fikk livet snudd på hodet etter en alvorlig ulykke da han var på ferie. Her har Arne skildret hans situason i låten “Feil sted, feil tid”. Totalt sett er dette ei såpass sterk og god plate at jeg syns den fortjener toppscore på terningen, altså en blank og ubetinget 6`er. Plata kan bestilles via Arne selv, som kan kontaktes på Facebook via hans private profil der. Jeg kan ihvertfall anbefale plata på det varmeste!

Amek Duo – Bare minderne består / Det jeg føler for dig

Amek Duo består av ekteparet Eddie og Anne Marie Knudsen, to meget dyktige sangere og musikere innen den danske dansebandbransjen. Eddie har blant annet tidligere fartstid fra dansebandet Santa.

Den nye singelen består av to ganske så tradisjonelle dansebandlåter, med en ordentlig god dansetakt. 

“Bare minderne består” er en uptempo og frisk swing/bugg-låt som er skrevet av svenskene Jan-Erik Knudsen og Mikael Cederborg med dansk tekst av Eddie Knudsen. “Det jeg føler for dig” går også i en ganske uptempo hastighet, og denne har også en veldig god swingtakt som burde passe fint for swing- og buggdanserne. Her er det Jan-Erik Knudsen, Lars-E.Carlsson og Hans Annellson som er opphavsmenn mens Eddie Knudsen også her har skrevet dansk tekst.

To meget sterke danselåter fra en av Danmarks fremste dansebandduoer, og det hele vil bli å høre i For Swingende i august og september, blant annet kan jeg allerede nå røpe at den ene av låtene vil bli testet på For Swingende-Toppen for august måned.

Besøk Amek Duo sin hjemmeside

Matz Bladhs – Bara ett ensamt hjärta

Dette er en forsmak på et kommende album som Matz Bladhs vil slippe til høsten. Låten er en fin ballade hvor den tidligere Jontez-vokalisten Ole Hansen gjør en fremragende innsats ved mikrofonen. Han har en myk og behagelig stemme med en ren og fin klang.

Det hele er forøvrig produsert av ringreven Martin Klaman, og låten går i velkjent Matz Bladhs-stil, så ingen tvil om at bandet fortsatt tviholder på sin tradisjonelle spillestil, på tross av at de har byttet frontfigur, og selvsagt tommelen opp for det! Opphavsmenn bak denne låten er trekløveret Henrik Sethsson, Kalle Blomqvist og Thomas Deutgen.

Her i For Swingende satser jeg på å spille låten på radioen for dere lytterne en gang på sensommeren, da jeg allerede er ferdig med produksjonen av alle radiosendingene ut juli måned.

Besøk Matz Bladhs sin hjemmeside

Spilleliste uke 25 – 2018

1.  MARTINEZ – Gröna granna skönna sanna sommar
2.  LENE HOLME – Min kloge hund
3.  TERKEL ARRILDT – Jeg længes efter havet
4.  SVEN-INGVARS – Du och jag
5.  TUSENFRYD – Sommar
6.  TUSENFRYD – Gamle spelemann
7.  XPLAYS – Du gav mig chansen
8.  ARNE KOLSRUD OVEREN – Mannesjuka
9.  ARNE KOLSRUD OVEREN – Maske av en storkar
10.ARNE KOLSRUD OVEREN – Fiskestang og meitemarken
11.TITANIX – Vem är det nu som är stark
12.MARTINEZ & HENRIK SETHSSON – Min första natt

JUKEBOX UKE 25:

1.  ANNE NØRDSTI – Når jentene kommer er festen i gang
2.  ANNE NØRDSTI – Jeg tar fri
3.  ANITA KARLSEN – 57 Chevrolet
4.  ANITA KARLSEN – Jeg vil så gjerne reise hjem
5.  ANNE MARIT SØRUM(TIDL. KNUTRUD) – Inget stoppar oss nu
6.  ANNE MARIT SØRUM(TIDL. KNUTRUD) – Er det så vanskelig å forstå
7.  ANNE LISE FURUHAUG – Blanket on the ground
8.  ANNE LISE FURUHAUG – Banks of the Ohio
9.  ANNE GRETE ØREN – Endeløs natt
10.ANNE GRETE ØREN – Livets store øyeblikk
11.ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD – Sommeren er herlig
12.ANNE CHARLOTTE FREMMEGÅRD – Tiden står stille her hjemme
13.ANNE BERIT ANDERSEN – Maleri(utafør sted og tid)
14.ANNE BERIT ANDERSEN – Mett barndomsland
15.ANITAS ORKESTER – Mange mange mye mer

UKENS PROGRAM UKE 26: Martinez i For Swingende

Reklame | CDON

Martinez er ute med albumet “Hans namn på min arm” i disse dager, ei meget sterk og høyst dansbar plate med bare gode låter, etter min mening. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det gamle trønderbandet Candy og hører to låter som de spilte inn på plate i 1977.

Ellers blir det ny musikk fra både Bjørns orkester, Hanne Mette, danske Kim & Susan og Lene Holme, Bjarne Lundqvist, Bert & His Willis Boys og Rød Mix.

Dette er det siste ordinære For Swingende-programmet før ferien, fra og med neste uke begynner jeg med sommerspesialer som skal gå på lufta i hele juli måned, fram til det blir ordinære sendinger igjen fra begynnelsen av august.

Besøk Martinez sin hjemmeside
KJØP MARTINEZ SIN NYE PLATE FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Pia Pihlgrens med nytt album

Reklame | Ginza

På denne plata vil vi finne mange nyskrevne låter og et par velvalgte covers i velkjent Pihlgrens-stil. Plata vil bestå av totalt 13 låter og av disse kan jeg nevne spennende titler som “Dynamit”, “Du er sola”, “Vem behöver pengar” og “Lenger ned langs veien”, sistnevnte en duett med vår egen Rune Rudberg som fremføres i norsk språkdrakt.

Det loves fra plateselskapet at det vil være mange raske og heftige bugglåter her for de som liker litt tempo på dansegulvet, så dette vil helt klart bli ei plate som dansefolket vil trykke til sitt bryst, ikke minst etter bandets stadig økende popularitet blant danserne her i Norge å dømme, hvor Pia Pihlgrens er et mer og mer benyttet band på både gallaer og mindre dansefester.

Her i For Swingende kommer jeg tilbake med en nærmere presentasjon av plata men neppe før i september eller deromkring, da platenyhetene står i kø for å komme på lufta når jeg er ferdig med min sommersyklus i begynnelsen av august. Men den som venter på noe godt osv…!

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)
Besøk Pia Pihlgrens sin hjemmeside

BlackJack – Älskling jag lovar och svär / Hey Baby

Dette er to låter som begge har en sterk duft av 50- og 60 tallet, selv om det bare er “Hey baby” som opprinnelig stammer fra den tidsepoken. “Hey baby” er mest kjent i Bruce Channel sin versjon fra 1961, en låt som også var med på soundtracket til storfilmen Dirty Dancing fra 1987. Her har BlackJack “buggifisert” låten en smule og laget en skikkelig frisk og up-to-date versjon av det hele, kanskje spesielt tilrettelagt for buggdanserne.

Hva “Älskling jag lovar och svär” angår så er det en originallåt fra låtskriverne Dan Attlerud, Fredrik Boström og Thomas Thörnholm. Låten går i middels tempo og har en veldig fin og iørefallende melodi og et arrangement som også gir oss assosiasjoner til 50- og tidlig 60 tall.

Kjelle Danielsson fremfører begge låtene på en veldig god og overbevisende måte med en stemmeklang som kler denne typen låter veldig godt, og det slår meg at BlackJack muligens har hentet enda mer inspirasjon fra 50- og 60 talls musikken etter at Kjelle tok over, i forhold til på tida da Tony Ljungström var vokalist.

Begge låtene vil bli å høre her i For Swingende i slutten av august, grunnet stor pågang av nye låter nå i sommer, men om du ikke orker å vente så lenge, så ligger begge låtene på Spotify og kan avlyttes der.

Besøk BlackJack sin hjemmeside

Vassendgutane – Du & Ej & Metoo

Reklame | CDON


Vassendgutane er utvilsomt et av landets mest populære partyband for tiden, og selv om de ikke er noe typisk danseband, så er musikken deres såpass dansbar og folkelig at den fint passer inn her i For Swingende, selv om de ligger litt på sidelinja av det jeg vanligvis presenterer i mine programmer. Populariteten deres er vel stadig på oppadgående vei og flere og flere nordmenn trykker den glade og lystige festmusikken deres til sitt bryst.

Den nye plata føyer seg fint inn i rekken av de tidligere Vassend-platene, for stilen og særpreget er akkurat som før, det vil si fengende og enkle melodier med folkelige og tildels humoristiske og smårølpete tekster om mangt og mye i hverdagen. Det synges om alt fra seksuell trakassering og utroskap til flatfyll og urinering på delvis offentlig sted. Man kan vel ikke kalle disse tekstene for stor låtskriverkunst, men de duger lenge til sitt bruk, nemlig til å underholde festglade mennesker. Og dansbart er det som sagt også, enten man liker temaene det synges om eller ikke.

Plata inneholder totalt 11 spor og som vanlig er det Sindre Aam og Arthur Johan Bjørdal som deler likt på vokalen, med et lite gjestebidrag fra Rune Ståle Brautaseth som spiller i bandet, men som visstnok aldri har bidratt med leadvokal på plate før – ihvertfall ikke på mange år(det aner meg at han muligens bidro litt på vokalsida på bandets aller første plater der de blant annet tolket låter fra Teddy Nelson). Det er også Sindre og Arthur som har skrevet brorparten av låtene, med litt ekstern assistanse innimellom. Produsent for det hele har vært Svein Erik Åmås i Audiofarm Studio på Ørsta.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Postmann-hue – Utenomekteskapelig omgang med postmannen er vel et klassisk tema, og her har Vassendgutane laget en artig og lystig låt om nettopp dette fenomenet. Her er det Arthur Johan Bjørdal og Bjørn Dalene som er opphavsmenn, og låten er en skikkelig uptempo swing/bugg-låt hvor dansefolket bør kunne få ut litt damp på gulvet.

Lett å vere friar – En av de mest iørefallende balladene på plata, kanskje en av de aller sterkeste låtene også med ikke fullt så høy rølpefaktor som på mange av de andre låtene. Her er det Sindre som synger og det er også Sindre som er opphavsmann bak både tekst og melodi. Temaet er kort og greit kjærlighet.

Sirup & snus – Dette er den tidligere omtalte låten hvor Rune Ståle Brautaseth er vokalist, og det er også Rune som er opphavsmann ene og alene. Låten er av det uptempo slaget som burde være en skikkelig godbit for swingdanserne. Teksten handler kort fortalt om at ting gjerne var bedre før i tida.

Vassendgutane har nok en gang laget ei frisk og munter plate med mange godbiter for både festfolket og de danseglade. Produksjonsmessig og musikalsk ligger det hele i ypperste klasse, slik det alltid gjør når disse gutta er i studio. Countrypreget gjennomsyrer som vanlig musikken fra begynnelse til slutt, og med hele tre vokalister med helt ulik stemmeprakt så blir det også ganske variert rent lydmessig. Låtene bærer også preg av god kvalitet, ihvertfall på melodisiden, mens tekstene som tidligere nevnt fint lever opp til sin hensikt og har noen veldig treffende rim og formuleringer innimellom. Så terningmessig er dette ei plate jeg føler kvalifiserer til en solid 5`er på terningen. Løp og kjøp, eller ta en lytt på Spotify om du heller foretrekker det. En ting er sikkert: Vassend-fansen får også denne gangen det de forventer av idolene sine og vel så det!

Besøk Vassendgutane sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN