Bli med på quiz på For Swingendes Facebook-side

Quizen vil gjennomføres i form av direktesendt video, hvor jeg stiller 20 spørsmål om nordisk dansebandmusikk, og hvor svarene skal avgis i kommentarfeltet under direktesendinga. Vinneren blir den som er først ut til å svare rett på flest spørsmål etter at jeg har kontrollert og gjennomgått video og kommentarer i etterkant. Premien blir en danseband-CD. Dette blir et prøveprosjekt for å sjekke interessen, og blir det god respons og oppslutning så kommer jeg til å kjøre flere quiz-sendinger framover.

For å delta i quizen må du klikke deg inn på Facebook-siden til For Swingende på det aktuelle klokkeslettet, og den finner du på www.facebook.com/forswingende .

Håper vi ses!

UKENS PROGRAM UKE 40: Dansbandskungen og FS-Toppen i For Swingende

Reklame | Ginza

Dansbandskungen er en humorfigur som skjuler seg bakom Marcus Persson som til vanlig er en av Sveriges fremste produsenter av dansebandmusikk. Han lager humoristiske tekster til fengende og dansebandaktige melodier, og framfører det hele på en temmelig overdreven Skaraborgs-dialekt. På sin seneste plate som bærer tittelen “Kung i stan” så har han samlet totalt 20 låter, noen coverlåter, men i hovedsak nyskrevne låter om diverse folkelige, morsomme og lett gjenkjennelige temaer, noe av det ganske “på kanten”. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for september måned er også avsluttet nå og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som går videre på lista, i tillegg til tre nye utfordrere til lista for oktober. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Matz Bladhs, Lene Holme og Tomgang.

I tillegg byr jeg også på ny musikk fra både svenske Date og danske Klaus & Servants.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 2.OKTOBER KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

KJØP PLATA TIL DANSBANDSKUNGEN FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Date – Popitop

Versjonen til Date kan minne mye om den versjonen som det svenske bandet Snacks gjorde av samme låt på 90 tallet, for dere som kjenner til den. Låten er dansbar og fin, perfekt å bugge til, og er den første coverlåten som slippes på singel fra det kommende albumet, de tre foregående singlene har vært nyskrevne låter.

Det fortelles også fra Date sitt plateselskap Atenzia at deres tre tidligere singler fra albumet allerede er blitt streamet rundt 800.000 ganger på Spotify, noe som betyr at Date er på full fart tilbake i toppskiktet av svenske danseband.

Her i For Swingende satser jeg på å spille “Popitop” på radioen i kommende ukes program, altså sendinga for uke 40-2018.

Besøk Date sin Facebookside

Matz Bladhs – Ängel

Dette er også den andre singelen som slippes fra Matz Bladhs med Ole Hansen som vokalist, mannen som nylig overtok sangmikrofonen i bandet etter Conny Nilsson.

“Ängel” er i mine ører en veldig sterk og god bugglåt som bør bli en skikkelig “floorfiller” ute på danselokalene. Opphavskvinne bakom denne låten er Marie Ekström og singelen slippes digitalt først den 5.oktober, men her i For Swingende får du høre den allerede på radioen fra og med tirsdag den 2.oktober på Radio Toten(og flere radiostasjoner utover uka) da den er utfordrer på For Swingende-Toppen for oktober.

Produsent bakom “Ängel” er forøvrig ringreven Martin Klaman, som også har produsert hele det kommende albumet som slippes den 26.oktober.

Besøk Matz Bladhs sin hjemmeside

Matz Bladhs slipper nytt album

Reklame | Ginza

Dette er det første fulle albumet der Matz Bladhs sin nye vokalist Ole Hansen medvirker. På plata vil vi finne totalt 15 låter, både nyskrevne spor og covers om hverandre. Jeg kan nevne titler som “En fattig trubadur”, “Du är en ängel”, “Damba Sambero”, “Grand Hotell” og “Goodbye my love goodbye”. Et par av sporene er instrumentale. nemlig sistnevnte i tillegg til den kjente amerikanske country-hit’en “From a jack to a king”.

Plata utgis hos selskapet Atenzia og musikken får du selvsagt høre her i For Swingende.

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Kai Robert Johansen – Solbyen Sarpsborg

Dette er en låt hvor du muligens drar kjensel på melodien, for det er samme melodi som ble benyttet på tittellåten til albumet “Bryllup på slottet” som Kai Robert ga ut med dansebandet Fryd & Gammen i 2001. Denne gangen har han laget en helt ny tekst til melodien, en tekst som tar for seg mye av det du kan oppleve i Sarpsborg på sommerstid. Med seg på innspillingen har han også barn fra DoReMi Barnehage på Greåker.

Låten er glad og lystig, ingen typisk danselåt, men du kan likevel helt fint swinge deg til den dersom du skulle ønske det. Her i For Swingende har du allerede fått presentert låten på radioen. Gikk du glipp av det, kan du høre den både på Youtube og Spotify.

Besøk Kai Robert sin hjemmeside

Spilleliste uke 38 – 2018

1.  DÆNSEBÆNDET – Je tenkjer støtt på deg
2.  DÆNSEBÆNDET – Susie Darling
3.  DÆNSEBÆNDET – Høstfest i Snertingdal
4.  DÆNSEBÆNDET – Hurramegrundt med Laila og Åge
5.  DÆNSEBÆNDET – Turte ikke si det til min mamma
6.  DÆNSEBÆNDET – Du er den jeg alltid tenker på
7.  DÆNSEBÆNDET – Mari og Ola
8.  DÆNSEBÆNDET – Midnattsolens land
9.  DÆNSEBÆNDET – Dans i Snertingdal
10.DÆNSEBÆNDET – Ola Nordmann
11.DÆNSEBÆNDET – Der Markens møter havet
12.DÆNSEBÆNDET – Møt meg i Stockholm(utdrag)

JUKEBOX UKE 38:

1.  ELDORADO – En enkel mænn
2.  ELDORADO – Southern streamline
3.  EKSPRESS – Ain’t it a shame
4.  EKSPRESS – Fru Sauterne
5.  EDO – 50 åra
6.  EDO – Sweet country calling
7.  E76 – Kraftlaget
8.  E76 – Avløysaren
9.  DÆNSFOLKE(T) – Feel the same
10.DÆNSFOLKE(T) – A moment or two
11.DÆNSEBÆNDET HASS ARNSTEIN – Dans i Snertingdal
12.DÆNSEBÆNDET HASS ARNSTEIN – Den store dagen
13.DUO’JE – Gör det igjen
14.DUOBANDET – If tomorrow never comes
15.DUOBANDET – Mustang Sally(KUN RADIO TOTEN)

UKENS PROGRAM UKE 39: Likes i For Swingende

Reklame | Ginza

Likes er et forholdsvis ungt og nystartet band fra Trelleborg i Skåne som i sommer kom ut med sitt debutalbum med tittelen “Kyss mig nu”. Plata inneholder totalt 11 låter i en litt popduftende og moderne stil, men fortsatt med dansbarheten intakt. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostagihjørnet vårt møter vi denne uka det svense dansebandet Jan Öjlers og hører et par låter som de spilte inn på 70 tallet.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Elvetuns og Casanovas, samt annen dansbar musikk fra blant andre Steinar Engelbrektson, Olle Björngreen, Geir Ødegården og finske Tomas Fantz.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 25.SEPTEMBER KL.19, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Besøk Likes sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Far og sønn Idoff døde med tre dagers mellomrom

Berth Idoff startet opp dansebandet Berth Idoffs i 1955 mens sønnen Marcus(med etternavnet Idoffson) overtok det hele i 2000, etter at bandet hadde spilt med en helt annen besetning siden 1974, men under samme navn. Det vil si at Marcus kjøpte tilbake navnet i 2000 og fortsatte det hele med sin kone Lotta som vokalist og en helt ny besetning forøvrig.

Marcus fikk i 2009 påvist en hjernesvulst, noe han levde med mens han turnerte videre med bandet, helt til han sovnet inn søndag den 16,september. Også faren Berth var rammet av kreftsykdom de siste årene og far og sønn bodde på samme sykehjem under den siste tiden med åpen dør mellom sine rom.

Berth Idoffs var forøvrig et av Sveriges eldste og mest aktive danseband med sin 63 år lange karrierre. Det er derfor med ekstra stor sorg vi mottok dette budskapet via både Facebook og FJL.se. Vi i For Swingende vil med dette vise vår dypeste medfølelse med de etterlatte og lyse fred over Berth og Marcus sine gode minner.

Les mer på FJL.se

Agneta & Peter med nytt album

Reklame | Ginza

Agneta & Peter er jo også kjent fra Thor Görans, som er et ganske så tradisjonelt danseband. Nå, derimot, har Agneta & Peter gått tilbake til røttene og til opprinnelsen, det vil si at de har blandet countrymusikk med en duft av folkemusikk. Her får vi lyd av mandoliner, fioliner, munnspill og gitarer. Man har med dette skapt et helt nytt sound og det hele lyder riktig så spennende i mine ører.

Plata vil bestå av totalt 12 spor, både nyskrevne låter og noen countryhits i nye, friske versjoner. Vi finner svenske versjoner av hits som “Tulsa time”, “My next broken heart” og en engelsk versjon av den kjente Vikingarna-låten “Livet går ej i repris”. 

Agneta & Peter forteller på nettbutikken Ginza sin nettside at dette er den mest personlige plata de har laget hittil, hvor de åpner sine hjerter for å gi av sitt aller innerste med sanger om livet, kjærligheten, hverdagen, sorg og glede. De ønsker å berøre og at lytterne skal føle dypt i hjertet hva de synger om og at det er både ekte og sant. Dette er musikk man skal lytte til, sier de to, noe som underforstått muligens betyr at vi her snakker mer om en lytte-plate enn om en danseplate. Men jeg tror uansett at de som er fans av Agneta og Peter fra før vil like det de får høre, og jeg blir overrasket om ikke resten av dansefolket også vil sette pris på denne produksjonen. Men, jeg vet like lite om musikken som dere andre foreløpig, men når plata slippes så skal jeg gjøre det jeg kan for å få presentert noen smakebiter for lytterne av For Swingende også.

BESTILL PLATA FRA GINZA.SE VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)