Johan & Gunilla Sigvardsson – Från läsarsång till countryJohan og Gunilla Sigvardsson er et sangglad ektepar fra Vimmerby i Sverige som reiser rundt og synger og spiller hovedsaklig kristne melodier, men også andre kjente slagere. Nå er de ute med nytt album som bærer tittelen “Från läsarsång till country”.

Johan og Gunilla reiser hovedsaklig rundt på kristne møter og forsamlinger og fremfører sin musikk, så de er ikke akkurat en duo som spiller til dans, men ettersom mange av låtene på plata deres har et sterkt preg av dansebandstil og er høyst dansbare, så har jeg også denne gang valgt å gi dem både spilletid og spalteplass her i For Swingende.

Den nye plata inneholder totalt 12 låter, både kjente slagere, noen kristne klassikere pluss også noen helt nyskrevne spor fra duoens egen penn. Blant de mer kjente låtene kan jeg nevne titler som “Countryroads”, “Guldgrävarsången” og “Detroit City”, og arrangementene på de fleste låtene er veldig dansevennlige og både soundet og stilen ligger veldig nært opp til dansebandstilen, pluss også en sterk duft av country.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Följ med oss – Kanskje den aller sterkeste låten på plata i mine ører, en kjent melodi som vi her i Norge både kjenner som “Lappland” og “Lykkeland”. I Johan og Gunilla sin versjon så er det blitt skrevet en tekst med et mer kristelig innhold i forhold til de versjonene vi kjenner her i Norge. Og låten har en fin swing- og buggtakt for de som tenker dans.

Det bästa i livet – Også en veldig sterk og god låt med et kristent innhold. Låten bærer tydelig preg av country, men den har også et ganske typisk dansebandpreg og er også en av mine største favoritter på plata.

Högt på ett berg – Også en veldig kjent melodi, kanskje best kjent med duoen Carpenters under tittelen “Top of the world”, men også rimelig godt kjent her i Norge med Kirsti Sparboe og Benny Borg, da med tittelen “På verdens tak”. Også her bruker Johan og Gunilla en kristen tekst til melodien, og ellers er også dette en veldig dansbar og fengede swing- og bugglåt.

Jeg syns denne plata har mange gode kvaliteter og den er såpass sterk og god at jeg syns den stiller i samme klasse som de fremste dansebandene i Sverige. Det synges bra, det er friske og gode arrangementer og akkompagnementer til låtene, og i det store og det hele ei plate som bør falle i like god jord for de som liker å danse som hos kristenfolket. Og terningmessig følger jeg også opp med beste uttelling, nemlig en skinnende blank 6`er for “Från läsarsång till country”. Plata ser ikke ut til å ligge på de digitale tjenestene, ihvertfall ikke foreløpig, så vil du ha den så må du nok bestille en fysisk CD direkte fra Johan og Gunilla. Har du ønske om dette, så send meg en e-post så skal jeg se om jeg finner nærmere kontaktinfo til deg. Plata er ihvertfall vel verdt å få med seg, den er rett og slett en fryd å låne øre til!

For Swingende-Toppen(Avstemming) Mai 2021

Her kan du stemme fram For Swingende-Toppen for mai måned:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN (TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 29.mai kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1.BARE 1 – Dagdrivervise
2.LARS ARILD FJELDBERG – Bli hos meg i natt
3.KATHE SUNDE – Walk that line
4.TONE CAMILLA SOLHEIM & OLAV KVAALE – Mi amore
5.PEGASUS – Smak av kjærlighet
6.MONA G – Varje natt, varje stund
7.LOTTE RIISHOLT – Kærlighed gør blind
8.VIBEKE HOBY – Hvis du ku’se dig selv

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN (TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN)

(NB: STEMMER KAN IKKE AVGIS I KOMMENTARFELTET!)

VIA VIDEOEN UNDER KAN DU HØRE ALLE LÅTENE FØR DU STEMMER:

For Swingende-Toppen(Resultat) April 2021

For Swingende-Toppen for april ble vunnet av både Bare 1 med låten “Dagdrivervise” og Lars Arild Fjeldberg med “Bli hos meg i natt”. Her følger resten av resultatlista:

1 ( 1  ) BARE 1 – Dagdrivervise – 19,5% av stemmene (1 mnd)
1 ( 2 )  LARS ARILD FJELDBERG – Bli hos meg i natt – 19,5% av stemmene (1 mnd)

3 ( 2 )  KATHE SUNDE – Walk that line – 17,5% av stemmene (2 mnd)
4 (NY) TONE CAMILLE SOLHEIM & OLAV KVAALE – Mi Amore – 13% av stemmene
5 ( 4 )  PEGASUS – Smak av kjærlighet – 11% av stemmene (5 mnd)
————————————————————————————————————————————–
6 ( 5 )  BJØRN SCHANDY – Hytte på Askøy – 9,5% av stemmene (4 mnd)
7 (NY) RAINBOW – Drikkelek – 6% av stemmene
8 (NY) PERIKLES – Vaccinvisa – 4% av stemmene​

VINNER AV TO SKRAPELODD BLE LINE VASSGÅRD FRA HJELSET.

Stem fram lista for mai via denne linken(Trykk på den blå teksten)

Spilleliste uke 17-2021

Her er spillelistene fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 17, der sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og SN Radio.

1.Voize – Allting här i livet
2.Huttez – Dansbandsfredag
3.Towe Widerberg – Boogie woogie rock’n roll
4.Lennart Öhman – Inga SMS
5.Sven-Ingvars – Du ska tro på mej
6.Sven-Ingvars – Och vinden ger svar
7.Jive – 400 spänn
8.Johan & Gunilla Sigvardsson – Följ med oss
9.Johan & Gunilla Sigvardsson – Högt på ett berg
10.Johan & Gunilla Sigvardsson – Det bästa i livet
11.Tomas Fant – Trägen vinner
12.Patrick Blom – Så länge mina ögon ser

JUKEBOX UKE 17:

1.Juno Four – 100% change
2.Key Brothers – Regnets rytme
3.Nils Arnes – Du er ung du er fri
4.Swingers(fra Hedmark) – Det er deg jeg vil ha
5.Vandrerne – Ingen elsker som en romedøl
6.Gro Anita Schønn – Fire år av mitt liv
7.Tom Bråthen & Phoenix – Lov meg
8.Torry Enghs – Fatback
9.Sigmund Dehli – Fugledansen
10.Grukkedal’n Cowboys – Gull og grønne skoger
11.Margit Bakken med Geir Ødegårdens orkester – Ekte Texas skreppe
12.Nystogs – Ekteskapskosen
13.Lasse Johansen – Alpens rose
14.Roger Eilertsen – Fjerne land
15.Ørnulf Holthe med The M.F.A. Orchestra  and Singers – Per Spellemann
16.Gluntan – Så deilig det er å leve
17.Gimmics – When you’re smiling
18.Twice as Nice – En mann som meg
19.Anne Lise Furuhaug – Crazy
20.Terry & Lena’s – Kjærlighetens pris

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 18-2021

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 18 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka For Swingende-Toppen for april og nye utfordrermelodier fra Mona G, Lotte Riisholt og Vibeke Hoby til lista for mai. I tillegg byr jeg på ny musikk fra Tommys, Donnez og Fernandoz.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Dænsebændet hass Arnstein, Brit Lyng, Finn Erlandsen, Frode Vidars, Geir Arne Hansen, Geir Ødegården og Jetz.

UKENS PROGRAM UKE 18: Tommys og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye 3 spors singelen til finske Tommys i tillegg til For Swingende-Toppen for april.

I mangel av noe fullt album å presentere for dere så spiller jeg heller alle tre låtene fra den nye 3 spors singelen til Tommys, som har fått tittelen “Call me Sven”. Her får du tre ganske ulike låter, men alle av det tradisjonelle slaget.

For Swingende-Toppen for april er også avsluttet nå og i ukens sending får du høre hvilke fem låter som har gått videre, samt tre nye utfordrere til lista for mai. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Mona G, Lotte Riisholt og Vibeke Hoby.

Jeg byr også på to nye låter fra Donnez og Fernandoz.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 04.MAI KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Dansbandskungen – Jag dansar linedance

Dansbandskungen har nærmest blitt som en slags kultfigur å regne innen det svenske dansebandmiljøet, og på slutten av fjoråret kom han ut med en hyllest til danseformen linedance med den sterkt countryinspirerte låten “Jag dansar linedance”.

På skikkelig overdrevet svensk-amerikansk blir dette litt “overkill” i mine ører, selv om takten og rytmen absolutt inviterer til nettopp å danse linedance. Likevel føler jeg dette blir i overkant harry og jeg må si at dette nok ikke er det beste jeg har hørt fra denne mannen. Likevel, det er en teknisk og lydmessig god produksjon og det er jo ingen tvil om at dette skal være morsomt og humoristisk og ikke ment som stor musikalsk kunst. Og selv om jeg har nevnt det før, så sier jeg det igjen. Mannen BAKOM Dansbandskungen heter egentlig Marcus Persson og er en av Sveriges fremste produsenter av dansebandmusikk, så dette faget kan han ut og inn – dog har nok selvironien tatt litt vel overhånd i akkurat denne innspillingen her.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i midten av januar, og gikk du glipp av den så finner du også sangen både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Likes – För mig finns bara du

Det svenske dansebandet Likes kom på slutten av 2020 ut med den Status Quo-duftende singellåten “För mig finns bara du”.

Likes er et moderne danseband som kommer fra Trelleborg i Skåne. Bandets medlemmer heter Viktor Johansson, Tim Carlstedt, Roger Hansson og Ulf Sjöstedt.

Den nye låten er en ganske så uptempo låt som altså minner meg veldig om Status Quo i stil og sound, og det er en skikkelig frisk og god danselåt som både appellerer til humør og dansefot. Opphavsmenn bak det hele er Daniel Roxne, Peter Saverman og Ulf Georgsson og produsenter har vært Tim Carlstedt og Ulf Sjöstedt i bandet. En låt som ellers er ganske annerledes enn det jeg har hørt fra Likes sine tidligere utgivelser, men fortsatt av den moderne og “fräsche” delen av dansebandgenren.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i midten av januar, og ellers finner du den både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Picazzo – Livet må gå viare

Picazzo er veldig aktive på singelfronten for tida, og det går ikke mange ukene mellom de ulike singelslippene deres. Nå har de nylig kommet ut med singelen “Livet må gå viare”.

Dette er for en gangs skyld en låt som ligger ganske nært opptil slik Picazzo låt da Tommy Michaelsen frontet bandet, etter et antall singler som har vært veldig ulikt det Picazzo har stått for tidligere. Den nye låten er som vanlig skrevet av vokalist Kim Lien selv, og det er også Kim som synger sammen med en kvinnelig duettpartner som også synger utrolig bra. Låten er en myk ballade med et ganske så akustisk arrangement og er ingen utpreget danselåt, men mer en litt visepoppreget sang som uansett klinger fint i ørene og viser bredden i det repertoaret som Picazzo hittil har presentert etter at Kim tok over mikrofonen etter Tommy. Veldig bra så langt!

Her i For Swingende får du høre låten i radiosendinga mi i uke 20-2021, altså cirka midt i mai. Men vil du høre den før så er det bare å søke den opp på enten YouTube, Spotify eller en annen digital musikktjeneste.

Donnez – Alla dar i veckanSvenske Donnez er igjen aktuelle med nytt album som denne gang bærer tittelen “Alla dar i veckan” og som er ei plate i velkjent Donnez-ånd.

Donnez er helt klart å regne som et av Sveriges fremste danseband nå i 2021, noe de har vært i en årrekke allerede. Andy Ekenmo er såvidt meg bekjent fortsatt hovedvokalisten, men det er flere av medlemmene som er med og synger, uten at jeg kan fortelle deg hvem som synger de ulike sporene på plata, men jeg antar at Donne Laitila selv også har begynt å synge litt igjen etter en periode med stemmetrøbbel – dog er dette ubekreftede opplysninger fra min side, men jeg syns jeg høres stemma til Donne på flere av låtene på plata, arrester meg gjerne om jeg tar feil, da jeg har lite info om akkurat hvem som synger til enhver tid i dette bandet.

Den nye plata til Donnez inneholder totalt 13 låter og produsent for det hele har vært Donne(eller Donald) Laitila selv. Låtene er av den stilen som Donnez har stått for nærmest siden starten, så her får publikum akkurat hva de forventer og intet annet.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Roadtrip till kärleken – En forholdsvis rask swing- og bugglåt med litt rocka preg og kanskje en av de aller sterkeste sporene på plata etter min mening. Låten er skrevet av Magnus Persson og Tomas Tillberg.

Tro på dig – En litt mer balladepreget låt igjen som ble en av mine favoritter blant de litt roligere låtene på plata. En myk og behagelig fox-låt som er signert Mikael Karlsson.

Ett lyckligt slut – Og så skrur vi opp tempoet igjen med en skikkelig frisk og fengende swing/bugglåt. Her er det Jörgen Andson, Kent Mattson og Ulf Georgsson som er opphavsmenn.

Donnez befester også med denne plata sin posisjon som et av de aller ypperste dansebandene i Sverige på 2020-tallet, og plata har mange gode kvaliteter mens stilen er akkurat slik den skal og bør være for at Donnez-fansen skal bli fornøyd. Det swinger godt om mange av låtene, og balladene er også veldig iørefallende og fine. Flere vokalister som utfyller hverandre bra og sterke låter fra begynnelse til slutt samt en veldig profesjonell og helstøpt produksjon på alle måter gjør at jeg tildeler plata en sterk 5`er, altså en 5+, og da får jeg nesten litt dårlig samvittighet for at jeg ikke klemmer til med 6, men det får evt bli neste gang. Plata kan du høre i sin helhet på Spotify og andre digitale tjenester, eller du kan kjøpe deg et fysisk CD-eksemplar fra nettbutikken Ginza via linken under, men da må du være obs på at du som norsk kunde må betale litt ekstra avgifter for norsk moms og tollbehandling enn det svenske kunder må.

KJØP PLATA PÅ CD FRA GINZA.SE VIA DENNE DIREKTELINKEN
Besøk Donnez sin nettside via denne linken