Glenn-Endys – I sol och regn

Det siste svenske Glenn-Endys rakk å gi ut på plate før de meldte oppbud var en frisk og fengende singellåt med tittelen “I sol och regn”.

Planen var jo at Glenn-Endys skulle gi ut et helt album etter et antall singler, men slik ble det ikke, for innen sommeren er omme så har bandet meldt at de legger det hele på hylla, selv om et antall medlemmer går videre med andre prosjekter, blant annet det nystartede bandet Kjellez som er blitt startet opp av vokalisten i Glenn-Endys, slik jeg meldte for kort tid siden her på bloggen min. Men nok om det.

“I sol och regn” er en forholdsvis uptempo låt med en veldig god og fengende melodi i en mogen og tradisjonell, svensk dansebandstil. Og opphavsmenn bak det hele er Henrik Sethsson, Thomas Berglund og Mikael Wigström.

Her i For Swingende spilte jeg låten i radiosendinga mi i slutten av juni, og i tillegg finnes den også både på YouTube og på Spotify. Lytt og nyt, evt dans!

 

 

Paul Paljett – Sommaren med dig

Den svenske legenden Paul Paljett, også kjent som Paul Sahlin, kom på forsommeren i år ut med en fin sommersingel med tittelen “Sommaren med dig”.

Paul Paljett var en stor stjerne i Sverige på 70 tallet, og på 90 tallet husker mange ham fra dansebandet Matz Bladhs, så han har både vært en schlagerartist og en foilkekjær dansebandvokalist, med andre ord ett ben i begge leire, men til hver sin tid.

Når det gjelder “Sommaren med dig” så er dette en litt popduftende låt i middels tempo, en låt som nok minner mer om 70 tallets Paul Paljett enn om 90 tallets Paul Sahlin – men stemmen hans er ikke til å ta feil av, den er like lett gjenkjennelig som alltid. Låten er forøvrig skrevet av Paul selv, mens det er ringreven Marcus Persson som har produsert det hele i sitt studio.

Låten ble presentert i radiosendinga mi i slutten av juni, og ellers så er den også tilgjengelig både på YouTube og Spotify.

Forøvrig har det også i lengre tid blitt lovet et fullt album fra Paul Sahlin, men dette ser ut til å trekke noe ut i tid. Det kommer stadig singler, men albumet lar vente på seg. Mer info om dette har jeg ikke pr i dag, men når jeg får beskjed om at noe er på gang, så skal jeg selvsagt informere både lyttere og lesere om det.

Danzbanderz & Dansbandskungen – Sommar och sol

På denne sommersingelen har Linus Lindholm og Marcus Persson slått seg sammen i en herlig duett, eller som de kaller seg som artister: Danzbanderz og Dansbandskungen.

Her tar de for seg den gamle Sven-Ingvars-svisken “Sommar och sol”, som opprinnelig kommer fra Frankrike(?) og bærer originaltittelen “Grain de sable”. Her gjør Linus og Marcus en flott og frisk versjon av låten, med et typisk danseband-sound, litt mer polert enn mange kanskje setter pris på. Uansett, det er en sommerlig låt som jeg syns swinger godt og som gjør seg fint i en duett mellom disse to herremennene hvor jeg tør påstå at nevnte Marcus muligens egner seg bedre bak spakene enn foran mikrofonen, selv om jeg vet han skal være en karikatur på den jevne dansebandvokalist når han figurerer som Dansbandskungen.

Her i For Swingende presenterte jeg låten i radiosendinga mi i slutten av juni, og i tillegg finner du den også både på YouTube og Spotify.

Ann-Katrine Burman – Min världFinske Ann-Katrine Burman kom i 2011 ut med albumet “Min värld”. Denne plata har nå i 2020 blitt reutgitt fra plateselskapet TMD og i den forbindelse så har jeg valgt å kjøre inn denne plata som platenyheten denne uka, selv om den i realiteten altså er 9 år gammel.

Ann-Katrine Burman kommer fra Österbotten i den svensktalende delen av Finland og hun har vært vokalist i flere finske danseband, slik som Mash og Tores, men hun synger også i begravelser, brylluper og på sommershower, så hun er en allsidig artist som synger både dansemusikk og mer seriøse og sakrale sanger igjen. Og på plata “Min värld” viser hun begge disse ytterpunktene, hvor jeg selvfølgelig retter hovedfokuset mot de mer dansbare låtene på plata.

Plata inneholder totalt 14 låter og jeg kan nevne kjente titler som Tennesse waltz, Joddlarkärlek og Jag trodde änglarna fanns, samt noen låter som ihvertfall for meg er helt nye bekjentskaper.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Du är min ögonsten – En forholdsvos uptempo låt som swinger godt og som har en veldig fengende og fin melodi med et ganske tydelig innslag av country. På plata ble dette en av mine klare favoritter.

Singles bar – En countrylåt som jeg selv kjenner best fra Kikki Danielsson og et album hun ga ut med samme tittel på 80 tallet. Låten er ganske uptempo denne også, og er en helt ren countrylåt med en super dansetakt.

Nu är det glass att leva – Spør meg ikke hva denne tittelen betyr på norsk, men jeg antar at Ann-Katrine her sammenligner det å leve med en porsjon deilig iskrem. Låten ble min aller største favoritt på plata, og denne går også i ganske kjapt tempo. En meget iørefallende, glad og superfengende låt.

Jeg syns Ann-Katrine Burman har samlet mange fine låter på denne plata, men det er altså både danselåter her og mer seriøse og finstemte ballader, og siden dette er et dansebandprogram og en dansebandblogg så må jeg selvsagt rette hovedfokus på de mer dansbare sporene. Og om jeg sammenfatter alt sammen, så trekker jeg selvsagt litt for de mer sakrale låtene, som jeg føler ikke har så mye å gjøre på et dansegulv, og da ender jeg opp på en 4+ for det hele. Ann-Katrine har ei veldig fin og myk stemme, og den kler både country og salmer, så hun har en stemme som passer til flere ulike stiler. Musikalsk og lydmessig låter det absolutt tilfredsstillende på alle måter, og jeg vil si at jeg personlig likte godt cirka halvparten av låtene på plata, mens de resterende er fine til sitt bruk, men ikke å danse til.

Spilleliste uke 32-2020

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 32 inkludert lista for programposten Jukebox som sendes på Radio Øst og SN Radio:

1.Carisma – Allt blev en løgn
2.Mickes – Et øyeblikk
3.Peter Terpager – Med åbent vindue
4.Arvingarna – Hon och jag
5.Olzen – Den beste tida i livet
6.Kjell Wagenius & Vanja Lie Wagenius – Hverdag
7.Ann-Katrine Burman – Du är min ögonsten
8.Ann-Katrine Burman – Singles bar
9.Ann-Katrine Byrman – Nu är det glass att leva
10.Kim & Ola – Dårle tid
11.Hilljacks – Siste natt
12.Finn Lund – Fiskerkonens søn
13.Nya Anders Gladz – Vårt sköna gamla härliga gäng

JUKEBOX UKE 32:

1.Univers – Stupid cupid
2.Univers – One night with you
3.Ole Ivars – Keep on
4.Nystogs – Farfar Westmann
5.New Nashville Group – Movin’ on
6.New Nashville – Bare du
7.Arnsteins – Jodlevise
8.Arnsteins – Elsjokk
9.Eikerjentene – Vid sin sida
10.Ekspress – All shook up
11.Friends – Speak softly love
12.Gluntan – Vårblomster
13.Nordre Sving – Arbeidsløs
14.Country-Raymond – Dagen er din
15.Silver Rose Band – Love me tonight
16.Vikings – Gode gamle Harry
17.Dagfinn Gården – Skjenk litt mer i glasset
18.Frolandsswingen – Texas(when I die)
19.Geir Ødegården – Har du en drøm
20.Katho – Pappas gutt
21.Kjell Vidars – Hvorfor
22.Ledals – Spis en politiker(kun SN Radio)

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:


 

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 33-2020

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 33 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka et portrettprogram om Kai Robert Johansen i anledning hans 50 års jubileum som artist nå i 2020. Kai Robert er selv gjest i studio.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Furulunds, Geir Ødegården, Duo’Je, Kjell Kristoffersen, Åsmund Åmli Band, Juno Four, Steinar Fjeld og Roger Eilertsen.

UKENS PROGRAM UKE 33: Kai Robert i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende byr jeg på et portrettprogram om dansebandvokalist og multi-entertainer Kai Robert Johansen.

Kai Robert har fartstid fra en rekke danseband i tillegg til flere andre typer musikk og show, og i år feirer han 50 års jubileum som artist. I den anledning har jeg denne uka invitert Kai Robert til en lang og god prat rundt hans liv og karriere, og det hele skal selvsagt krydres med musikk helt fra starten i 1970 og fram til det nyeste han har gitt ut på plate nå de siste årene. Det blir også en lytterkonkurranse der du kan vinne et eksemplar av hans nye bok, hvor hele hans karriere oppsummeres i ord og bilder.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 11.AUGUST KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Lasse Sigfridsson – Midsommarafton

Tidligere bassist og med-vokalist i Lasse Stefanz, Lasse Sigfridsson, kom rundt midtsommer i år ut med den gamle Lasse Stefanz-hit’en “Midsommarafton” i sin egen tapning.

Lasse Stefanz gjorde “Midsommerafton” på plate i 1995, og dette ble en populær sommerlåt fra bandet på den tida. 25 år har gått siden Olle Jönsson sang inn låten, og nå gjør altså Lasse en egen oppfrisket versjon av det hele, noe jeg faktisk syns låter enda bedre enn originalen. LItt annet lydbilde enn hva Lasse Stefanz hadde, men likevel går den i samme takt og samme tempo som den gjorde opprinnelig.

Låten er forøvrig skrevet av Mikael Wendt, Christer Lundh og Rose-Marie Stråhle.

Her i For Swingende fikk du selvsagt høre låten i sendinga mi rundt midtsommer nå i 2020, og gikk du glipp av dette, så finner du den også både på Spotify og på YouTube.

Glenn Endys blir til Kjellez – ihvertfall delvis

Ikke før har jeg på Facebook lest den overraskende nyheten om at mogenbandet Glenn Endys legges ned, så kommer en PM fra en dansebandvenn fra Sverige med melding om at blant annet sangeren fra Glenn Endys har bestemt seg for å starte et helt nytt danseband med navn Kjellez.

Det er Kjell Lundbom som nå etter 35 år legger ned Glenn Endys og starter opp Kjellez, i første omgang som en trio, men de har ambisjoner om å utøke til en kvartett etterhvert.

Med seg i Kjellez kommer Kjell Lundbom i første omgang til å ha Antti Johansson, med tidligere fartstid fra band som Candela, Stensons og Skåningarna, og Peter Malmqvist med fartstid fra blant annet Glenn Endys og Cavalkad. Fjerdemann håper de vil kunne bli en bassist, men denne personen er altså ikke på plass foreløpig.

Forøvrig kommer Kjellez til å satse på kvalitet framfor kvantitet og kommer ikke til å bli et heltidsband, men derimot fokusere på å ha det gøy når de spiller og ikke nødvendigvis spille mest mulig.

De kommer også til å bruke tid og ressurser på å sette sammen et repeartor av dansevennlig musikk og låter som publikum selv vil ha. Og selv om mange kanskje mener at dette er et merkelig tidspunkt å starte opp et helt nytt band på, så argumenterer Kjell Lundbom med at det tvert imot er nå det føles riktig å starte noe nytt, siden man nå har god til til å både øve inn låter og utviikle sitt sound og sin profil. Kanskje man i løpet av 2021 kan gjennomføre de første spillejobbene, mens man før den tid vil satse på å kanskje gi ut noen låter og gjennomføre en livestream.

Og med det så vil For Swingende ønske Kjellez all lykke til med oppstarten av det nye bandet!

Spilleliste uke 31-2020

Reklame |

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 31 inkludert lista for programposten Jukebox som sendes på Radio Øst og SN Radio:

1.Candela – Sommar en dag i juni
2.Paula & Co – Ett vänligt ord
3.Perikles – Pauline
4.Sanna Nielsen – Bilder i mitt album
5.Camell Duo – Om du ger mig himlen
6.Carina Jaarneks – Jag önskar att jag kunde flyga
7.Carlson & Carlson – Tack i alla fall
8.Carmen – Tusenårets største sommerdans
9.Reddik – Midtsommerkveld
10.Chiquita – En vanlig lördagskväll
11.Chaps – Den sommaren var vår
12.Thor Erics – Tack för ni kom

JUKEBOX UKE 31:

1.Hilde Fjørtoft – Sommer og sol
2.Reddik – Sommerdrøm i hvite jeans
3.Trond Erics – Sommerhatt
4.Gluntan – Nå er det endelig sommer
5.Casanova – Sommerferie
6.Grete Bogen & Bootlegs – Sommer’n den e her
7.Henning Fries – Her kommer sommeren
8.Yankee – Sommer med deg
9.Swing Team – Tenk når det blir sommer
10.Roulette – Sol og sommer
11.PK & Dansefolket – Sommermarked
12.Picazzo – Sommernatt
13.Fernando – Sommer i Norge
14.Jetz & Kjersti Grov – Sommer sommer
15.Index – Vårt sommerparadis
16.Party – Sommeren 68

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER: