Dansegalla på Gran Canaria

Den 20. og den 22.januar er det igjen klart for en to dagers dansegalla i Puerto Rico på Gran Canaria, med en drøss av Nordens fremste dansebandartister på scenen.

Det er som vanlig Terjes Dansegalla som står bak dette arrangementet, og gallaen går av stabelen både den 20. og den 22.januar fra klokka 17 på ettermiddagen.

De som spiller er følgende:

CONTRAZT
GLUNTAN
KIKKI DANIELSSON
ANNE NØRDSTI
LASSE SIGFRIDSSON
ODD ARNE SØRENSEN (INGEMARS)
TERJE INGEMAR LARSSON (INGEMARS)
THORLEIF TORSTENSSON
LASSE JOHANSEN
OTTAR “BIG HAND” JOHANSEN

DJ CHARLIE
ERIK FORFOD

Billettene koster kr. 485,- for en dag, mens 2 dagers pass for begge dagene koster kr. 790,-. Billetter kan kjøpes via linken under. Minner om at selve reisen med fly og overnatting ikke er inkludert i noe av dette, så det må man ordne på egen hånd.

Les mer på gallaens eventside på Facebook
KJØP BILLETTER HOS EVENTIS.NO VIA DENNE DIREKTELINKEN

Spilleliste uke 46-2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 46 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.Thorleisfs – Mexicos land
2.Thorleifs – En dag i juni
3 Thorleifs – Med dej vill jag leva
4.Thorleifs – Kurragømma
5.Thorleifs – Och du tände stjärnorna
7.Thorleifs – Gråt inga tårar(90 talls versjon)
8.Thorleifs – Halva mitt hjärta
9.Thorleifs & Just D – Tre gringos
10.Thorleifs –  Att Glömma är inte så enkelt

JUKEBOX UKE 46:

1.Ichos – De mange brev
2.Ichos – Roser fra Athen
3.Håwads & Grete Bogen – Du
4.Håwards – Gi mæ litt tid
5.Håkon Banken – Adress Rosenhill
6.Håkon Banken – Ann Charlotte og Ellinor
7.Howards – Hvor er du
8.Howards – Waterloo
9.Hongbarstads – Rio
10.Hongbarstads – Ein siste dans
11.Holmsve – Oslo København
12.Holmsve – En gammel kompis
13.Hilde Fjørtoft – Krøkt mej rundt finger’n
14.Hilde Fjørtoft – Liv og futt
15.Hermanz – Äntligen
16.Hermanz – Ge mig hav

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 47-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende innholder denne gangen platenyhet fra Johan & Gunilla Sigvardsson i tillegg til et intervju med begge to. Det blir også ny musikk fra Xplays. Flemming Antony, Lasse Sigfridsson, Mr Ross og Henning Vad. I nostalgihjørnet vårt møter du det svenske dansebandet Bennie Juhlins orkester og får høre et par låter som de spilte inn i 1992.

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a. Inger Lise Eng, Ingemars, Janine Lindberg, Jan Borseths, Jan Erik Olsens orkester.

UKENS PROGRAM UKE 47: Johan & Gunilla Sigvardsson i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert det seneste albumet til den kristne, svenske sangduoen Johan og Gunilla Sigvardsson.

Johan og Gunilla Sigvardsson er et ektepar som reiser rundt og synger kristne sanger med et sterkt preg av dansebandstil, og derfor har jeg også valgt å gi dem spilletid her i For Swingende. Deres hittil seneste album kom i 2018 og heter “Solsken i mitt hjärta”, og fra denne plata får du i ukens sendjng høre tre smakebiter, i tillegg til et intervju med både Johan og Gunilla.

Ellers byr jeg på ny musikk fra Xplays. Flemming Antony, Lasse Sigfridsson, Mr Ross og Henning Vad, og i nostalgihjørnet vårt møter du det svenske dansebandet Bennie Juhlins orkester og får høre et par låter som de spilte inn i 1992.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 19.NOVEMBER KL.20
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Dansegalla i Drammenshallen

Lørdag den 18.januar er det igjen klart for årets store dansegalla i Drammenshallen.

På scenen denne gangen møter vi både Vikingarna med Christer Sjögren, Donnez og duoen Gutta fra Scandinavia.

Musikken starter opp klokka 20, mens dørene åpnes allerede klokka 18, og det blir nonstop dans i 6 timer, altså fram til klokka 02 på natta.

Billettene koster kr. 450,- inkludert billettavgift og kan kjøpes hos Ticketmaster via direktelinken nederst i denne saken.

Ledsagere kommer inn gratis uten billett ved fremvisning av gyldig ledsagerbevis. Det blir salg av kioskvarer, mat, øl og vin og det er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Aldersgrensen er satt til 18 år. Det er også gode parkeringsmuligheter rundt hallen.

Drammenshallen finner du forøvrig på adressen Knoffs Gate 18, 3044 Drammen.

Besøk gallaens eventside på Facebook
KJØP BILLETTER FRA TICKETMASTER VIA DENNE LINKEN

Flemming Antony – Sang til sølvbruden

Den danske sangeren Flemming Antony har nylig slippet en singel med tittelen “Sang til sølvbruden”.

Flemming har spilt inn denne sangen i anledning sitt eget sølvbryllup nå nylig, og sangen skulle være en overraskelse til hans kone på deres 25 års bryllupsdag.

Sangen stammer opprinnelig fra Sverige, komponert av den velkjente ringreven Henrik Sethsson, og den er en ganske rolig ballade, men med en fin dansetakt. Innspillingen er det danske Rene Taagehøj som har hatt ansvaret for, i hans AMC-studio.

Hva Flemming Antony som artist angår, så har han hele 24 dansktop-plasseringer å se tilbake på, og han la egentlig karrieren på is allerede i 1977, men har senere begynt å “musisere” litt igjen, noe han egentlig har gjort i perioder hele tiden, etter en karriere som fotballtrener for den danske førstedivisjonsklubben Brønshøj BK – men det er en helt annen historie igjen.

Her i For Swingende får du høre låten i radiosendinga for neste uke, altså uke 47-2019.

Finn Lund – Lys & Røde roser

Danske Finn Lund kom litt tidligere i høst ut med en 2 spors singel som du fikk høre i radiosendinga mi for en tid tilbake. Disse låtene bærer titlene “Røde er de roser” og “Nu lysner det op igen”, selv om selve singelen er blitt døpt “Lys & røde roser”.

Disse låtene er ikke utgitt på fysisk CD, men de finnes både på YouTube, Spotify og lignende plattformer.

“Røde er de roser” er en fin melodi i valsetakt, og den er skrevet av Lothar Screnk, som står bak melodien, og Volkert Mählmann, som har skrevet teksten i samarbeid med Lothar.

“Nu lysner det op igen” er en noe mer dansebandpreget låt igjen, den går i middels tempo og burde funke fint til både swing, bugg og fox. Opphavsmenn her er det svenske trekløveret Knudsen-Malmborg-Georgsson med dansk tekst av Connie Cecilia Jørgensen.

Det hele er innspilt henholdsvis i AM-Studio i Danmark, hvor Finn har lagt på sangen, og i JekProdStudio i Sverige hvor musikken og vokalen er mikset.

Besøk Finn Lund sin hjemmeside

Renè Franz – Mindernes arkiv


Den danske sangeren og dansemusikeren Renè Franz er ute med et helt nytt album i disse dager med tittelen “Mindernes arkiv”.

Renè Franz holder til i Silkeborg i Danmark og har vært dansemusiker i over 30 år, blant annet med fartstid fra Casino Danseband gjennom ti år. Pr i dag reiser han rundt som soloartist og synger og spiller på en rekke ulike typer arrangementer. På platefronten er han også rimelig aktiv, og har de siste par årene sluppet en rekke singler, som nå er blitt samlet på et fullt album sammen med et knippe låter som ikke har vært ute tidligere.

Den nye plata inneholder totalt 13 låter, alle i tradisjonell og mogen dansebandstil, og med veldig bra kvalitet, både teknisk, musikalsk, vokal- og låtmessig. Og jeg har i denne presentasjonen valgt å fokusere på de låtene jeg ikke har spilt i radiosendingene mine tidligere.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Du kan regne med mig – En ganske uptempo og danseglad swing- og bugglåt som er skrevet av svenske Leif Mulle Melander og Cecilia Ingemarsson med dansk tekst av Lotte Riisholt, ei annen velkjent dansk sangerinne som også er en gjenganger i mine programmer.

Du knuste mit hjerte – En fin og iørefellande låt i middels tempo som både kan swinges, bugges og foxes til. Opphavsmenn her er svenske Kent Mattson, Henning Anson og dansk tekst av Renè Franz selv.

Du lover mere end du holder – Nok en ganske uptempo og litt smårocka låt som også byr på skikkelig dansefot. Denne er signert svenske Carl Lösnitz og Mats Larsson med dansk tekst av Renè Franz.

Jeg må si jeg har hatt ei veldig hyggelig stund når jeg har lyttet meg gjennom denne plata, for dette er utrolig bra, det er ei plate hvor absolutt alt sitter som det skal, og det er noe av det beste jeg har mottatt av dansk dansemusikk på lange tider. Renè Franz imponerer meg skikkelig med denne produksjonen, og samtlige låter holder veldig høy kvalitet, så her må jeg fram med toppscoren på terningen, en skinnende blank 6`er for albumet “Mindernes arkiv”. De fleste låtene har du hørt tidligere her i For Swingende, og med de tre jeg har presentert denne uka, så har du nok hørt samtlige 13 spor i mine programmer i løpet av de siste par årene. Har du lyst til å skaffe deg et fysisk eksemplar av plata kan du prøve og sende Renè Franz en privat melding på Facebook, ellers så er plata også tilgjengelig på Spotify og lignende plattformer.

Besøk Renè Franz sin hjemmeside

Spilleliste uke 45-2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 45 inkludert lista for Jukebox, som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.Mr Ross – Nu får det vara slut
2.Kviknegutta – Anna
3.Harlekin – Canel toe
4.Pegasus – Se meg, la meg
5.Renate Hansen – Den beste mæi
6.Lars Arild Fjeldberg – Syng en sang
7.Renè Franz – Du kan regne med mig
8.Renè Franz – Du knuste mit hjerte
9.Renè Franz – Du lover mere end du holder
10.Martin Nilsson – Gravöl
11.Ole Steens – Så dig ved et pigtrådsbal
12.Steinar Engelbrektson – Howdy
13.Mr Ross – Under stjernene på himmelen

JUKEBOX UKE 45:

1.Hilde & Gutta – Fjelltur
2.Hilde & Gutta – Vil du gi meg et svar
3.Herold Rasmussen – Jag ringer upp
4.Herold Rasmussen – Inget stoppar oss nu
5.Henning Sirnes & Laddaz – Odelsgut
6.Henning Sirnes & Laddaz – Du ser i grunnen godt ut
7.Henning Fries – Englehund
8.Henning Fries – Årstider
9.Helge Støholen & Agnetha Olsson – Sammen med deg
10.Helge Støholen – Onkel Toms kafè
11.Heidi Elstad & Steinars – Du försvann som en vind
12.Heidi Elstad & Steinars – Varje dag och natt
13.Heidi Briskodden Band – Kun du og jeg
14.Heidi Briskodden Band – Lykken er hva du vil bli
15.Heaven Duo – For alltid

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 46-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende er denne gangen et portrettprogram om dansebandet Thorleifs, laget i samarbeid med Sigbjørn Hemstad. Vi byr både på prat og musikk om og med Thorleifs, og ikke minst et lengre intervju med Thorleifs Torstensson selv, som Sigbjørn gjorde med ham på Gran Canaria i 2017.

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a. Hilde Fjørtoft, Holmsve, Håkon Banken. Howards og Ichos.