Dansegalla i Hordabøhallen

Lørdag 7.september blir det dansegalla i Hordabøhallen i Hordaland med Hanne Mette Band og duoen Contiki på scenen.

Hordabøhallen ligger i tettstedet Bøvågen i Radøy kommune i Hordaland, en drøy time nord for Bergen. Her starter gallaen og dansemusikken opp klokka 21 på kvelden og avsluttes klokka 02, mens dørene åpnes klokka 20:30.

Billettprisen er kr. 390,- og billetter kan forhåndskjøpes fra Tikkio sin nettside via linken nederst i denne saken. Det minnes om at det er 18 års aldersgrense på gallaen.

Forøvrig bør musikken være av ypperste klasse, med et av landets fremste danseband, Hanne Mette Band, som for kort tid siden også spilte opp live i På Dansefot på NRK P1+, samt duoen Contiki, som består av to tidligere medlemmer fra bandet Furulunds, blant annet hovedvokalist Rune Engen, som bærer Furulunds sin tradisjon videre i duoformat.

Besøk gallaens eventside på Facebook
KJØP BILLETTER FRA TIKKIO.COM VIA DENNE LINKEN

Harlekin – I andre rekke


T
rønderbandet Harlekin kom i sommer ut med sitt første album med tittelen “I andre rekke”, ei plate med dansbar countyrmusikk, litt i samme gate som Sie Gubba og Too Far Gone.

Harlekin kommer fra Malvik og Stjørdalsområdet og har eksistert siden 2006. Bandet består for tiden av Tore Rønsåsbjørg, Vegard Fossen, Roy Betten, Odd Annar Aasan, Håvard Wenaas og Morten Husby. De skriver selv at de presenterer tøff country med norske tekster, og de har vært aktive på både countryfestivaler og mer ordinære dansefester rundt på bygdelokalene i Trøndelag på de årene de har holdt på. De sier også om seg selv at de er et dedikert band som bruker mye tid på både øving og skriving av låter og at de har i overkant av 30 spillejobber i året.

Den nye(og første) plata, “I andre rekke”, innholder totalt 11 låter, hvorav cirka halvparten har vært ute på singler tidligere. Låten er utelukkende skrevet av bandets egne medlemmer, og det har også vært litt forskjellige produsenter på de ulike låtene. Sangene handler om trøndersk bygdekultur og andre folkelige og lett gjenkjennelige temaer, alt bakt inn i veldig fengende og hørbare melodier.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Bøgdatolling – En litt smårocka countrylåt i middels tempo og en tekst som handler om en litt småharry bygdeoriginal som går på fest og får mye oppmerksomhet der, og ellers litt om det livet denne “bygdatollingen” lever.

Bøgdadyret – Dette var ønskelåten til bandmedlem Vegard Fossen i forbindelse med radiointervjuet jeg gjorde med ham i forbindelse med denne presentasjonen. Sangen er ganske uptempo og handler rett og slett om bygdesladder og hvilke utfordringer og konsekvenser det kan gi – en humoristisk sang, men i mitt hode med en litt alvorligere undertone.

Camel toe – Dette ble min store favorittlåt på plata, en forholdsvis uptempo låt som handler om ei friluftsglad jente med egen Instagram-konto hvor hun deler bilder i fleng fra sine turer i fjell og natur – og tittelen henspeiler på den noe tettsittende klesdrakten hennes, uten at jeg skal gå noe nærmere inn på det her.

Jeg syns Harlekin har laget ei skikkelig fengende og god plate, med mye sterke og dansevennlige låter som funker like bra til lytting og underholdning som til dans. Produksjonsmessig er den fullstendig på høyden med mer kjente band i samme genre, som de allerede nevnte Sie Gubba og Too far gone, og låtmessig syns jeg også den går mange andre trønderband en høy gang, uten å si noe som helst negativt om de andre. Vokalisten gjør også en fremragende jobb, synger veldig bra, overbevisende og “levende”, så jeg syns alt i alt at plata fortjener en solid 5`er på terningen, vet ikke helt hva jeg trekker for her, men syns de bør ha noe å strekke seg etter siden vi snakker debutplate her – men til å være debut så syns jeg det er så bra som det kan få blitt. Stå på videre gutter, dette liker vi!

Besøk Harlekin sin artistside på Facebook
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 33-2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 33 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.Rune Johansen – Her & nå
2.Thomas Biller – Trond Erics-medley
3.Dagfinn Gården – Falleri og fallera(IKKE RADIO TOTEN)
3.PK & Dansefolket – Heng deg på
4.Bjørns orkester – Jentene fra landet
5.Sten & Stanley – Twist it magistern
6.Sten & Stanley – Tjing-a-ling
7.Harlekin – Bøgdatolling
8.Harlekin – Bøgdadyret
9.Harlekin – Camel Toe
10.Mona G – Då var himlen lite närmre

JUKEBOX UKE 33:

1.Becca – Sikkerstikk
2.Becca – Trailervisa
3.Albatross – Blanke vinger, gyldne ringer
4.Albatross – Ta meg hjem
5.Beems – Vi skal leve sammen
6.Beems – Ingenting skal kunne bli som før
7.Bare1 – Atten hjul og ett dusin roser
8.Bare1 – Livet på Storsjøen
9.Bache Gabrielsen Band – Gi meg et svar
10.Bache Gabrielsen Band – Whose bed have your boots been under
11.Babbes – Hei på deg
12.Babbes – I min barndoms have
13.Axsang – If you love me
14.Audiens-Senorita
15.Audiens-Den vita duvan(KUN RADIO TOTEN)

LYTT TIL BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 34-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende inneholder platenyhet fra Ole Ivars inkludert et intervju med vokalist Espen Hagen Olsen, samt ny musikk fra Pia Pihlgrens, Foxie, Martinez, Majbritt Smith & Ole Steens og Micke Ahlgrens. Og i nostalgihjørnet vårt møter vi det norske dansebandet Blue Horizon og hører to låter som de spilte inn i 1987

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a Bente Lind, Ørnulf Holthe, B-Gjengen, Biffen & Streken og Bjørns orkester.

UKENS PROGRAM UKE 34: Ole Ivars i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Ole Ivars, inkludert et intervju med den nye vokalisten, Espen Hagen Olsen.

Ole Ivars kom tidligere i sommer ut med albumet “På farten i 55 år”, hvor Espen Hagen Olsen for første gang medvirker som vokalist på brorparten av låtene. I ukens sending får du høre tre smakebiter fra plata, i tillegg til at Espen selv kommer i studio for å fortelle om hvordan det første året som Ole Ivars-vokalist har vært, litt om plata og litt om planene framover.

Ellers blir det også mye annen ny musikk i For Swingende denne uka, blant annet fra Pia Pihlgrens, Foxie, Martinez, Majbritt Smith & Ole Steens og Micke Ahlgrens. Og i nostalgihjørnet vårt møter vi det norske dansebandet Blue Horizon og hører to låter som de spilte inn i 1987

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 20.AUGUST KL.20
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Dansegalla i Hornindal

Helga den 23. og 24.august blir det stor dansegalla i Hornindalshallen med fire anerkjente danseband på scenen.

Gallaen blir avviklet i Hornindalshallen, men på dagtid lørdag blir det også musikk i et showtelt midt i sentrum av Hornindal. Det blir dans i hallen både fredag og lørdag kveld, og på fredagen spiller Dænsebændet og Steinar Engelbrektson, mens på lørdagen kommer Holidays fra Sverige og Ingemars. Ingen tvil om at arrangøren her satser på sikre kort hva publikumsoppslutning gjelder.

Billettene koster kr. 650,- for helgepass som gjelder både fredag og lørdag, billettpriser for en og en dag har jeg dessverre ikke klart å oppspore info om på nettet. Helgepassene kan ihvertfall kjøpes via Tikkio sin nettside, som du finner link til nederst i denne saken.

Spilletidene er forøvrig fra klokka 20:30 og helt til klokka 02:30 på natta, så dette er ingenting for utpregede A-mennesker – og spilletidene er de samme både fredag og lørdag.

Det blir også muligheter for parkering av både campigvogn og bobil, dette koster kr. 150,- pr natt uten strøm og kr. 200,- med strøm. Bestilling av dette må gjøres på tlf. 949 82083.

Billetter til dansen kan i tillegg til hos Tikkio også kjøpes via tlf. 57879530.

Besøk gallaens eventside på Facebook via denne linken
KJØP BILLETTER FRA TIKKIO VIA DENNE LINKEN

Rune Johansen – Her & nå

Sangeren og musikeren Rune Johansen fra Kongsvinger har i sommer sluppet en ny singel med tittelen “Her & nå”.

Dette er en forholdsvis uptempo låt som er produsert av Tommy Nilsen fra Pegasus, i hans studio. Teksten handler såvidt jeg kan forstå om å leve i nuet og å nyte en trivelig kveld på byen, er ihvertfall slik jeg selv tolker den når jeg lytter til låten. Og dansbarheten står uansett i høysetet, her er det god swingtakt og en skikkelig fengende melodi som burde skape dansefot og humør på festen. Produksjonsmessig så låter den også veldig tilfredsstillende i mine ører.

Opphavsmenn bak låten er ingen ringere enn Ronny og Tommy NIlsen, og sangen er også tidligere innspilt med dansebandet Swingers fra Namsos.

Og her i For Swingende spiller jeg låten på radioen i sendinga for inneværende uke, altså uke 33-2019. Gikk du glipp av dette programmet så finnes det på YouTube om du søker opp “For Swingende uke 33-2019”, forøvrig så ligger låten tilgjengelig både på Spotify og YouTube.

Perikles – Den coolaste bruden i bynSkånske Perikles kom på forsommeren i år ut med albumet “Den coolaste bruden i byn”, ei veldig sterk og god plate med mye partylåter og god variasjon i stil og tempo.

Perikles er et partyband som også har en del influenser fra dansebandgenren og de har eksistert siden 1974, med andre ord har de 45 års jubileum nå i 2019. Bandet består for tiden av Lars Lundgren, Anders Olsson, Pex Svensson, Jan Wellbo og Joachim Sehlin.

Den nye plata bærer tittelen “Den coolaste bruden i byn” og inneholder totalt 14 låter, mange nyskrevne spor, men også noen få covers, slik som “Papirsklip” og “One way ticket”. Produsent for det hele har vært Lars Lundgren som selv spiller i bandet, og låtene er skrevet av opphavsmenn som Bosse Nilsson, Mikael Karlsson, Haidi Krohn, Lars Lundgren og Jan Svensson for å nevne noen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Skatt – Et av mine favorittspor på plata, en uptempo og ganske glad og fengende låt med fin dansetakt. Opphavsmann her er Lars Lundgren selv.

De e’ sommar – En sommerfrisk låt i middels tempo som oser av god sommerstemning og litt smårocka i formen. Denne er skrevet av Patrik Frisk, Fredrik Granberg og Peter Settman.

Mannen på månen – Nok en låt i det jeg vil beskrive som middels tempo, en låt som burde egne seg til såvel fox som bugg-dansing. Her er det også Lars Lundgren selv som har skrevet både tekst og melodi.

Perikles har levert ei veldig god og glad plate her, jeg syns de er et band som nesten bare blir bedre og bedre, og sammenlignet med slik de låt på f.eks 90 tallet så syns jeg de i dag er bedre enn noensinne. Likevel, for meg som nordmann så kan det bli litt slitsomt å høre ei hel plate på veldig utpreget Skåne-dialekt, men det er en helt subjektiv oppfatning som dere ikke bør legge så stor vekt på dere som leser. Men i mine ører blir denne dialekten litt “overkill” i det lange løp, om jeg skal finne noe å pirke på her. Utover det er det ikke mye negativt å si om denne skiva, det er ei plate som bør tiltale både dansefolket og de som bare vil “ta seg en fest”, og den er veldig bra både teknisk og musikalsk, variert er den også. Hovedtyngden ligger nok på uptempo låter, som også er et pluss i mine ører. Så terningmessig er dette ei plate jeg føler fortjener en solid 5`er på terningen. Søk den gjerne opp på Spotify, om du vil lytte og gjøre deg opp din egen mening, og vil du “ta den helt ut” og kjøpe deg et fysisk CD-eksemplar, så kan du gjøre det via linken under. Jeg syns ihvertfall plata er vel verdt å låne øre til.

Besøk Perikles sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 32-2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 32 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.Fernando  -Et fint minne
2.Rune Johansen – Samme vei
3.Ingemars – Vil du gjæra mæ glad
4.Helge Støholen – Vandringsmannen
5.Pegasus – Se meg, la meg
6.Anne Karlengen – Jeg er på vei
7.Perikles – Skatt
8.Perikles – De’ e sommar
9.Perikles – Mannen på månen
10.Huttez – Full i baren
11.Allis Madsen – Natten er blid
12.Kviknegutta – Anna
13.Marion Jensen Hermansen – Den sommeren

JUKEBOX UKE 32:

1.Ole Ivars – Klarinettpolka
2.Ole Ivars – Willys klarinett
3.Arios – Dansegalla
4.Arios – Her oppe i nord
5.Anne Marie Kvien – Diggy liggy loo
6.Atten Fjorten – Rocken  er inn
7.Arne Mørch – Lille Lilli-Ann fra Lillesand
8.Arne Mørch  -Frøken Johansen og jeg
9.Arne Kolsrud Overen – Fiskestang og meitemarken
10.Arne Kolsrud Overen – Mannesjuka
11.Aristocats – Kom og dans med meg
12.Aristocats – Hagefobi
13.Arctic Band – Wimp og Spotify
14.Arctic Band – Reise til månen med dæ
15.Arne Strømbergs – Juanita

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER: