Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 48-2020

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 48 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet fra svenske Casanovas i tillegg til et intervju og en ny låt med Toril Karlengen. Det blir også ny musikk fra band og artister som Xplays, Anne Grete Øren, PK & Dansefolket, Renate Hansen og Donnez. Og i nostalgihjørnet vårt starter vi opp en ny serie denne uka, der Sven-Ingvars-ekspert Sigbjørn Hemstad hver uke framover skal presentere to låter fra Sven-Ingvars sine gamle singler, EP’er og LP’er som han forteller litt rundt og gir sine terningkast. I første innslag byr han på et par litt spesielle rariteter fra gruppas pure barndom.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Jan Erik Olsen, Katho, Kjell Eriks med Britt Viken, Kjell Kristoffersen og Toten-Bjørn.

UKENS PROGRAM UKE 48: Casanovas og Toril Karlengen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert det rykende ferske albumet til svenske Casanovas i tillegg til et intervju og en ny låt fra Toril Karlengen.

Casanovas kom nylig ut med albumet “Mota Olle i grind” som inneholder mange friske og dansbare låter fra et band som er blitt noe mer voksne i formen enn de var tidligere, de har fortsatt et moderne preg over musikken sin, men kanskje litt mer danseband nå enn før. Fra den nye plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Toril Karlengen fra Hønefoss er for tiden i full gang med innspilling av nye låter i Gjøvik Lydstudio, og i ukens sending skal jeg ta en prat med Toril om det nye plateprosjektet hennes og litt om hvordan karrieren hennes for alvor skjøt fart fra 2016. Du får også høre den aller første singelen hun har ferdigstilt i studio nå i høst.

Ellers byr jeg på ny musikk fra artister som Xplays, Anne Grete Øren, PK & Dansefolket, Renate Hansen og Donnez. Og i nostalgihjørnet vårt starter vi opp en ny serie denne uka, der Sven-Ingvars-ekspert Sigbjørn Hemstad hver uke framover skal presentere to låter fra Sven-Ingvars sine gamle singler, EP’er og LP’er som han forteller litt rundt og gir sine terningkast. I første innslag byr han på et par litt spesielle rariteter fra gruppas pure barndom.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 24.NOVEMBER KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Perikles – Hon menar mej

Perikles kom tidligere i 2020 ut med singellåten “Hon menar mej”, en låt som er ganske så tradisjonell i formen i forhold til hva vi vanligvis forbinder med Perikles – og det i positiv forstand, for undertegnedes del.

Dette er en ganske uptempo låt som er veldig dansbar og som i mine ører er noe av det beste jeg har hørt fra Perikles den siste tiden. Låten kan minne litt om Danne Stråhed og Wizex på 90 tallet, både i stemme og stil – og jeg tør påstå at dette er noe av det mest “dansebandaktige” som Perikles har levert den siste tida, selv om flere og flere av låtene deres stadig heller mer og mer mot den mer tradisjonelle dansebandstilen igjen, som ihvertfall jeg er veldig glad i.

“Hon menar mej” er skrevet av Jan Svensson og er produsert av Lars Lundgren i Perikles, populært kalt “Lunkan”. Og låten antar jeg vil bli å finne på Perikles sitt kommende album som jeg regner med kommer innen overskuelig fremtid, selv om jeg ikke vet helt når.

Her i For Swingende fikk du høre sangen i radiosendinga mi i slutten av september, og i tillegg finner du den også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Flemming Gammelholm – Tiden står stille

Den danske sangeren Flemming Gammelholm kom for en tid tilbake ut med en singellåt med tittelen “Tiden står stille”.

Flemming Gammelholm er en sanger og entertainer som spenner over et bredt spekter av musikalske stilarter. Han kommer fra en plass lengst syd i Danmark som heter Sydals og er en ganske så erfaren og garvet underholder skal man dømme etter hans hjemmeside, som tydelig gir inntrykk av at vi har med en allsidig mann med lang fartstid å gjøre.

Den nye singelen er nesten like mye en poplåt som en danselåt, men den har en fin takt og er ellers en låt som nok bør kunne tiltale dansefolket også, selv om dette ikke er noen låt for swing- og buggdanserne. Låten går i middels tempo og har et moderne preg. Opphavsmann bak det hele har vært Flemming Gammelholm selv og produsent har vært en mann ved navn Jens Bach Lauersen.

Her i For Swingende fikk du presentert låten i radiosendinga mi i slutten av september, og gikk du glipp av det, så finner du den også både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Besøk Flemming Gammelholm sin hjemmeside via denne linken

Tor Olsen – Opp til deg selv

Tor Henning Olsen, mannen bakom de kjente Beatles-tolkerne Det Betales, kommer stadig ut med nye solosingler, og det siste han har kommet med hittil er en koselig og “trallvennlig” sang som heter “Opp til deg selv”.

Tor Olsen bruker ofte navnet Olzen når han og Det Betales-gjengen gjør egne låter, men denne gangen bruker han kun sitt eget navn. Låten går i middels tempo og handler om det faktum at enhver er sin egen lykkes smed, det vil si at det kun er en selv som er ansvarlig for hvor godt man skal lykkes her i livet. Så en tekst med mye livsvisdom må vi vel kalle dette her.

Opphavsmenn bakom det hele har vært Rune Otervik og Tor Olsen selv, mens det også er de samme to som har stått bak selve produksjonen.

Låten har en grei dansetakt i middels tempo, og fungerer like godt for dansefolket som for den rene musikklytteren.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i slutten av september, og gikk du glipp av det så finner du også sangen på Spotify, dersom du vil sjekke den ut.

Agneta & Peter – Publikens favoritlåtarDen svenske duoen Agneta & Peter, bestående av Agneta Olsson og Peter Grundström, kom nå i 2020 ut med et fullmatet album med tittelen “Publikens favoritlåtar”.

Peter Grundstrøm er vel en kjent mann for de fleste, med dansebandet Thor Görans som sitt hjertebarn, mens Agneta Olsson frontet bandet Martinez for en del år siden. Sammen har Agneta & Peter gjort suksess både med sin egen duo og som frontfigurer i Thor Görans under ganske mange år nå – og sammen er de nærmest også som dynamitt å regne, for dette låter som et skikkelig fyrverkeri.

Plata “Publikens favoritlåtar” består, som tittelen antyder, av en rekke velkjente svenske slagere av ulike årganger, alt sammen bakt inn i tidsriktige komp og arrangementer med dansbarheten i fokus og skikkelig friskt og hørbart på alle måter. Her finner vi kjente spor som “Tunna skivor”, “Slit och släng”, “Lambeth walk”, “Livet går ej i repris” og “Jag måste ge mig av” for å nevne et lite utvalg, og vi finner også noen helt nyskrevne spor innimellom de gamle perlene.

Totalt 20 låter finner vi på denne plata, og Agneta og Peter deler “broderlig” på vokaljobben, dog tror jeg Agneta synger en liten overvekt av materialet.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hälsa Mikael från mig – En gammel traver som Britt Damberg gjorde suksess med på tidlig 60 tall. Her er det Agneta som gjør en aldeles herlig versjon av denne, perfekt for swing- og buggdanserne, men kanskje like gjerne for de som liker å foxe og “gnussa” på dansegolvet.

Leka med elden – En låt av nøyaktig samme årgang som den forrige, men denne gjort kjent av Bibi Johns, og på 80 og 90 tallet covret av både Vikingarna og Sten & Stanley. Også her er det Agneta som synger, en låt som går i middels tempo.

Kärlek över nätet – Alt på denne plata er riktignok ikke gamle travere, denne er nemlig en nyskrevet låt fra Peter Grundström sin egen penn, en utrolig sterk og god låt som ble en av mine aller største favoritter blant disse 20 sporene. Og på denne låten er det også Peter selv som synger.

Her har vi med et skikkelig helstøpt plateprodukt å gjøre, og ei plate som inneholder akkurat det jeg ønsker meg av ei dansebandplate, nemlig tradisjonelle dansebandlåter med “fart och fläkt”, og selv om det er mye covers her, så har de likevel valgt ut låter som fortsatt står seg godt og som ikke er ihjelcovret av alle andre – vel, med noen ytterst få unntak da. Og jeg syns det er blitt ei plate som plasserer seg i toppskiktet av det jeg har hørt av svenske danseband-album nå i 2020. Derfor er det vel heller ingen bombe at terningkastet blir deretter, nemlig toppscore og en skinnende blank 6`er til Agneta & Peter og deres egne publikumsfavoritter.
Hør hele plata på Spotify eller YouTube dersom du er nysgjerrig.

Spilleliste uke 46-2020

Her er spillelistene fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 46, der sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og SN Radio.

1.Barbados – Bästa vänner
2.Mathias Kalvatsvik – Liljer
3.Ann-Katrine Burman – Du finns alltid nära mig
4.Bagage – Ett liv
5.Per Müller – Evelyn
6.Nordre Sving – Hvem tror du at du er
7.Lasse Sigfridsson & Krister Wrambjer – Nu står vi här igen
8.Agneta & Peter – Hälsa Mikael från mig
9.Agneta & Peter – Leka med elden
10.Agneta & Peter – Kärlek över nätet
11.Pia Pihlgrens – Två av oss
12.Toril Karlengen – En dans
13.Lelle Dahlberg – Öppna famnen

JUKEBOX UKE 46:

1.PK & Dansefolket – Besten
2.Ole Ivars – Damene i kassa
3.Åsmund Åmli Band – Soppeslaget
4.Åsmund Åmli Band – Papas grøne variant
5.Mimix – På turnè igjen
6.Kjell Kristoffersen – I en gammel kastanjeallè
7.Jankos – Magiske sekunder
8.Jenny Jenssen – Leva livet
9.Reddik – Mari og Ola
10.Katho – Vintermelodi
11.Doodle Bugs – Miljøvisa
12.Håkon Banken – På veien hjem
13.Gluntan – Hvem vil ha en straffet mann
14.Gluntan – Cognac og gitarspæll
15.Kjell Vidars – Lykken kommer lykken går
16.Bugges Firo – Det kommer en sommer
17.Stringers – Sommerkveld på logen
18.Trønderkaillan – 16 år
19.Ledals – Swinglåt
20.Knoll & Tott – Guitar boogie

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 47-2020

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 47 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet fra bandet Rotlaus i tillegg til et intervju og to låter med den nystartede duoen Øren/Duvold som består av Anne Grete Øren og Svein Duvold. Det blir også ny musikk fra band og artister som Gunilla Ståhlberg, Peter Kent, Mona G og Bagage, og i nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka Toten-bandet Yankee og hører to låter som de spilte inn i 1978.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Doodle Bugs, Duo’Je, Eldorado, Geir Ødegården, O.K.Band, Smile og Ingemars.

UKENS PROGRAM UKE 47: Rotlaus og Øren/Duvold i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til bandet Rotlaus i tillegg til et intervju og to nyinnspilte låter med den nystartede duoen Øren/Duvold fra Toten/Lyngdal.

Rotlaus er et band som spiller det man kan betegne som bygderock eller bygdecountry, og selv om det ikke er dansebandmusikk så er det likevel høyst dansbart. Nå har Rotlaus kommet ut med en nyinnspilling av albumet “Bygderamp” som opprinnelig ble utgitt i 2015, og fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Anne Grete Øren fra Hadeland, bosatt på Toten, bør være en kjent artist for de som har fulgt For Swingende gjennom årenes løp, og hun har nå funnet tilbake til mannen som hun startet sin artistkarriere sammen med for 23 år siden, nemlig Svein Duvold fra Lyngdal. Sammen har de nå dannet duokonseptet Øren/Duvold og er i full gang med å produsere sitt første album med både dansemusikk, country og litt mer rocka rytmer igjen, I ukens sending tar jeg en prat med begge to, og du får høre et par smakebiter på deres repertorar.

I tillegg byr jeg på ny musikk med band og artister som Gunilla Ståhlberg, Peter Kent, Mona G og Bagage, og i nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka Toten-bandet Yankee og hører to låter som de spilte inn i 1978.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 17.NOVEMBER KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Danzbanderz – Vi ska festa

Det friske pustet innen innen dansebandbransjen i Sverige i 2020, nemlig enmannsprosjektet Danzbanderz, kommer stadig med nye singler, og et av de seneste utspillene hans er partylåten “Vi ska festa”.

Dette er en uptempo og veldig humørfylt swing- og bugglåt som har både saksofonsound og alt som hører til på en sterotypisk dansebandlåt. Jeg antar jo at dette muligens er et lite sleivspark til genren, selv om mannen bakom Danzbanderz, Linus Lindholm, har dyp respekt og forståelse for dansebandgenren da han som kjent er en veldig garvet og anerkjent sanger med bakgrunn fra flere kjente danseband. Så om han gjør det som en parodi så gjør han det isåfall med sin egen selvironi.

Det er ikke så mye mer å si om denne singelen, annet enn at den lokker fram både festhumør og dansefot hos den som lytter, og det låter helt greit både teknisk og lydmessig også, selv om soundet låter noe syntetisk i mine ører.

Her i For Swingende spilte jeg låten i radiosendinga mi i slutten av september, og gikk du glipp av denne, så finner du også låten både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.