Fede Finn & Funny Boyz – Kvindekompagniet


Det danske bandet Fede Finn & Funny Boyz kom i 2018 ut med albumet “Kvindekompagniet”, som er ei plate med et variert låtutvalg og med flere godbiter for dansefolket, selv om jeg ikke vil betrakte det som noen typisk dansebandplate.

Hva Fede Finn & Funny Boyz angår så har de eksistert siden 2004 og hatt litt ulike medlemssammensetninger i løpet av disse 15 årene. Pr i dag er bandet i følge dansk Wikipedia en trio, men da “Kvindekompagniet” kom ut var de en kvintett med Maud Kofod som kvinnelig frontfigur. Musikkstilen er i følge Wikipedia “dansktop i countryinspirert stil”, og det stemmer nok med mange av sporene på den seneste plata, men kanskje ikke alle.

Den seneste plata til Fede Finn & Funny Boyz består av totalt 12 spor med hovedsakelig danske tekster. Her synges det om bryster, en onkel fra Minnesota, en gammel Volvo og en rekke andre morsomme og til dels underfundige temaer. Og det er en fin miks av mannlig og kvinnelig vokal på plata, selv om jeg personlig foretrekker låtene med den kvinnelige stemmen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Texas gule rose – Dette er nok min store favoritt på plata, en gammel amerikansk countrylåt med originaltittelen “Yellow rose of Texas”, men her i dansk språkdrakt. Og denne teksten er nærmest identisk med den norske teksten som Country Snakes brukte da de hadde med deler av sangen i et potpurri på en av de populære Countryfest-platene på 70 tallet. Her synger Maud og de mannlige medlemmen om hverandre, og det er blitt en riktig så fornøyelig og vanvittig swingende låt.

For hunnan da – Tittelen på denne låten har jeg ikke klart å finne noen vettug oversettelse for på norsk, men låten er en uptempo og glad swing- og bugglåt som burde gi selv den daffeste av oss dansefot. Her er det mannlig vokal.

Jeg sku’ aldrig ha’ fortalt at jeg er single – Jeg holder meg til de raske låtene i denne presentasjonen, da dette også er de beste låtene på plata etter min mening. På denne låten er det Maud som er vokalist og teksten er både morsom og treffende.

Det som er med denne plata er at de låtene som er bra, de er riktig så bra, mens de som ikke er like bra dessverre er med og svekker helhetintnrykket av plata en del for min del. Jeg vil si at cirka halvparten av låtene falt i smak hos undertegnede, mens resten var “så der” i mine ører. Plata er ihvertfall dansbar og den har mange glade og humoristiske låter, så dansefolket burde nok finne flere spor her som fungerer bra på dansegulvet. Vokalmessig føler jeg at det er Maud som kommer best utav det, selv om ingen av dem akkurat har fløyelsstemmer, men stemmene kler musikken, for å si det sånn, uten at jeg legger noe negativt i det. Terningmessig blir det likevel ikke mer enn en 3`er fra meg, og det er mest pga at den noe varierende kvaliteten på låtene hvor det er noen låter jeg føler bare blir overflødig “platefyll”. Men, hør på plata på Spotify dersom du vil gjøre deg opp din egen mening, ikke la mitt svake terningkast hindre deg i å lytte!

Spilleliste uke 11 – 2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 11 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst:

1.  Rotlaus – Meir av det gode
2.  Mona-Jill Band – Nu vill jag känna att jag lever
3.  Bjørns orkester – Mørke engel
4.  Firestones – Tiden er inne
5.  Albatross – En kjærlighetsnatt
6.  Albatross – Motorsykkel Mari
7.  Arvingarna – I do,
8.  Fede Finn & Funny Boyz – Texas gule rose,
9.  Fede Finn & Funny Boyz – For hunnan da
10.Fede Finn & Funny Boyz – Jeg sku’ aldrig ha’ fortalt at jeg er single
11.Martinez – Lovar du så lovar jag
12.Sten & Stanley – Leende guldbruna øgon
13.Henrik Åberg – Den du en gång var

JUKEBOX UKE 11:

1.  Mr Ray – Frædan på Flisa
2.  Mr Ray – Minner fra skogen
3.  Vega – To mørke øyne
4.  Vega – En natt med deg
5.  VinRosa – USA
6.  VinRosa – Amalie
7.  Tor Olsen – Bikkja tel Per har los
8.  Tor Olsen & Gutta Boys – Gi meg en sommerdag til
9.  Mother and Daughters – Eventyret Reality
10.Sunshine Boys – Seks mann i et danseband
11.Scandinavia – Tjo hei og spark i taket
12.Stratos Duo – Ei gammel Creedence-låt
13.Ørnulf Holthe – Aldri glemme jeg stedet vi møttes
14.Ørnulf Holthe – Kjærlighetsbrev til deg

HØR PROGRAMMENE VIA YOUTUBE-VIDEOENE UNDER(i For Swingende mangler det èn låt i forhold til radiosendinga siden denne er sperret av YouTube. Dette gjelder Rotlaus)

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 12-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende inneholder denne uka en platenyhet fra Monica Robertson i tillegg til ny musikk fra Kandis, Familjen Sigfridsson, Pegasus, Likes og Martin Nilsson. I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka Nordre Sving.

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a 2gether, Sogns, Olzen, Per Arne Erlandsen, Nyanse og Olavs Dansebandduo.

Lytt via disse YouTube-videoene:

UKENS PROGRAM UKE 12: Monica Robertson i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til svenske Monica Robertson.

Monica Robertson er enke etter den avdøde country- og visesangeren Alf Robertson, og hun er en meget habil og dyktig sanger og låtskriver selv også. Hennes seneste album kom i 2017 og har tittelen “100 dagar”, og fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi velkjente Nordre Sving og hører to låter som de spilte inn i henholdsvis 1970 og 1974.

Det blir også ny musikk fra Kandis, Familjen Sigfridsson, Martin Nilsson, Likes og Pegasus.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 19.MARS KL.20, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Ninna & Mr Ray – Djupt här inne

Den svenske dansebandvokalisten Ninna(Pernilla) Lindgren og norske Mr Ray har i vinter slått sine pjalter sammen og begått en norsk-svensk duettlåt med tittelen “Djupt här inne”.

Ninna og hennes danseband Ninnas jobber for fullt med å komme seg inn på det norske markedet, og som en appetittvekker til det norske publikummet så har Ninnas gjort den genistreken å invitere en av Norges mest folkekjære dansebandsangere, Ray Moen, til en duett hvor begge synger i svensk språkdrakt.

Låten er en myk og litt popduftende ballade, og både tekst og melodi er skrevet av Micke Løvdalen som også utgir singelen på sitt eget plateselskap Tonal. Produsent for låten har vært Jörgen Andersson og innspillingen har funnet sted hos Emmy Music, et anerkjent svensk innspillingsstudio.

Jeg syns Ninna og Ray kler hverandre godt i denne sangen, og jeg hører gjerne mer fra dette artistparet ved en senere anledning. Låten har du allerede fått høre i mine radiosendinger, og gikk du glipp av det eller vil høre den en gang til, så er den også tilgjengelig på Spotify.

Anne Karlengen – Jeg er på vei

Anne Karlengen er ei sangglad dame fra Hønefoss som nå har sluppet sin aller første singel med tittelen “Jeg er på vei”

Anne har i lengre tid gledet sine venner med selvproduserte karaoke-videoer på Facebook, og mange har skrytt av det hun har gjort og oppmuntret henne til å gå i studio og gjøre en ordentlig innspilling. Nå har hun endelig tatt skrittet fullt ut og har vært i studio til Tommy Nilsen fra Pegasus og spilt inn en sang som broren Ronny Nilsen har skrevet tekst og melodi til.

Sangen er en ganske myk, følsom og litt “seig” ballade som har mye av Pegasus-ånden i seg, og Anne synger både med innlevelse og med en klar og behagelig klang i stemmen. Låten er nok nesten mer visepop enn den er en danselåt, men jeg vet at Anne også har mye dansbar musikk på sitt repertorar og at hun er kapabel både til å spille til dans og til å synge for et sittende og lyttene publikum.

Sangen ble spilt i For Swingende i februar 2019 og planen er også å teste den på For Swingende-Toppen i løpet av våren.

Geir & Poulina Ødegården – 15 Country songs


Ekteparet Geir og Poulina Ødegården er ute med sitt andre album i samarbeid, denne gang ei hundre prosent countrybasert plate inneholdende 15 kjente countryhits.

Først en kort presentasjon av Geir og Poulina: Geir er telemarking og har vært en veldig aktiv dansemusiker i Norge store deler av sitt voksne liv og har gitt ut utallige plater og kassetter med country- og dansemusikk. Poulina på sin side kommer opprinnelig fra Færøyene og etter hun traff Geir for noen år siden så slo de sine pjalter sammen både privat og musikalsk og nå utgjør de en duo som har sterkt fokus på countrymusikk. Og til forskjell fra debutalbumet deres som bestod av både dansebandmusikk og andre folkelige musikkstiler, så har de denne gangen satset på ei rendyrket countryplate.

Den nye plata inneholder altså 15 låter og produsent for det hele har vært Øyvind Eriksen som har produsert det hele i velkjente Klyve Lydstudio hvor en rekke kjente band og artister har gjort sine innspillinger tidligere. Flere anerkjente musikere har også bidratt med sitt på plata, deriblant Bjørn Baklie, Christian Baklie og Owe Astmo.

På plata så synger Geir og Poulina omtrent halvt om halvt av låtene hver, og av disse så har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Make a fool out of me – Av alle låtene på plata så ble dette raskt min store favoritt. Dette er opprinnelig en låt fra amerikanske Heather Myles og Poulina Ødegården gjør en utmerket tolkning av låten. Dette er også en av låtene på plata som ikke er blitt covret av haugevis andre artister, og det er en bonus i mine øyne.

That’s alright mama – Dette er den aller første låten som Elvis spilte inn i starten av sin karriere, og her gjør Geir en veldig dansbar, swingede og god versjon av låten. Denne passer som hånd i hanske for swing- og buggdanserne.

My heart skips a beat – Her har Poulina tatt for seg en gammel Buck Owens-traver som jeg syns er en riktig så god og iørefallende sang. Også denne låten går i ganske uptempo swing- og buggtakt.

Jeg syns både Geir og Poulina er to fremragende vokalister begge to, og på platene sine så utfyller de hverandre veldig bra stemmemessig. Selve kompet og lydbildet på plata låter også veldig friskt, ekte og velspilt, så totalen på det man hører blir riktig så bra. Hva låtmaterialet angår så er det mange store landeplager her, for min del kunne man gjerne slakket av litt på “landeplage-faktoren” og valgt litt flere utradisjonelle låter innimellom. Selv er jeg forholdsvis mettet på “Crazy”, “Together again” og “From a jack to a king”, men finner heldigvis flere godbiter ellers som jeg ikke har hørt like mye. Så låtvalget kunne med fordel vært gjort litt mer spennende og det blir også det eneste ankepunktet mitt på denne plata. Artistene, musikerne og produsenten gjør alle sammen en utmerket innsats. Så terningmessig blir det en sterk 4`er til Geir og Poulina for denne produksjonen, og er du nysgjerrig og vil kjøpe deg ditt eget eksemplar av plata så kan du kontakte Geir på enten tlf. 908 80636 eller e-post til [email protected].

Spilleliste uke 10-2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 10 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst:

1.  Foxie – Good Golly Miss Molly
2.  Bjørns orkester – Juro Caravan
3.  Ingemars – Vil du gjæra mæ gla
4.  Rune Rudberg Band – Fine du
5.  Pegasus – Se meg, la meg
6.  Arne Kolsrud Overen – Lottomillionær
7.  Poulina Ødegården – Make a fool out of me
8.  Geir Ødegården – That’s alright mama
9.  Poulina Ødegården – My heart skips a beat
10.Engdahls – Vill du ha mig
11.Casanovas – Party i våran buss
12.Mr Ray – Her på Flisa
13.Casanovas – Joanna(Radioremix 2019)

JUKEBOX UKE 10:

1.  Therese Ege – Kom og sett deg her hos meg
2.  Sie Gubba – Alt du vil ha
3.  Septimus – Sommer’n 75
4.  Safir – Trysil
5.  Rune Rudberg & 2+2+2 – Møt meg i Stockholm
6.  Rune Rudberg – Ann Kristin
7.  Roy Trøhaugen – Jeg er helten din
8.  Roy Trøhaugen – I et fotoalbum
9.  Roulette – Hip-hop eller hula hula
10.Sønner av Norge – Fadderi faddera
11.Tonje Grindvold – Sol og ferie
12.Tonje Grindvold – Kjærlighet ved første blikk
13.Marita Kristin Odnæssveen – Hvis morgendagen aldri kommer
14.Thor Wang – På mitt fang

HØR PROGRAMMENE VIA YOUTUBE-VIDEOENE UNDER:

Nybegynnerkurs i West Coast Swing på Lillehammer

Førstkommende lørdag, altså den 16.mars, arrangerer danseklubben Western Kickers Linedancers på Lillehammer nybegynner kurs i West Coast Swing i klubbens lokaler i Storgata 148 på Lillehammer.


Det hele varer fra klokka 11 til 16 og midt på dagen blir det pizzalunsj fra klokka 13:30 som er inkludert i kursavgiften. Kurset koster kr. 350,- pr person og man betaler enten kontant eller pr Vipps når man ankommer. Det er bare å møte opp, med andre ord ingen forhåndspåmelding. Har man ikke med seg partner så bytter man på med såkalt “followers” og “leaders”.

For ytterligere info kan du besøke kursets eventside på Facebook via denne linken

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 11-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende inneholder denne uka en platenyhet fra Fede Finn & Funny Boyz i tillegg til ny musikk fra Mona-Jill Band, Bjørns orkester, Arvingarna, Martinez og Henrik Åberg. I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det norske bandet Albatross.(NB: PROGRAMMET ER EN REDIGERT VERSJON AV DET SOM SENDES PÅ RADIO PGA EN LÅT SOM ER SPERRET AV YOUTUBE!)

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a Mr Ray, Vega, VinRosa, Tor Olsen, Mother and Daughters og Scandinavia.

Lytt via disse YouTube-videoene: