Spilleliste uke 16-2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 16 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.  Steinar Engelbrektson – Hundrings til ein kaffi
2.  Kjell Roos Band – Min besta vän(IKKE RADIO TOTEN)
3.  Berth Idoffs – Everyday people(IKKE RADIO TOTEN)
4.  Keith Urban – Never comin down(KUN RADIO TOTEN)
5.  Sten &Stanley – Bortom bergen de blå,
6.  Hilde Fjørtoft – Mannfolk
7.  Bo & Matz – Den jag kunde va
8.  Bo & Matz – Jag vill andas samma luft
9.  Bo & Matz – Den första sommaren
10.Danzells – Hus till salu
11.Danzells – Tur i spel
12.Terkel Arrildt – Det var endnu en dag

JUKEBOX UKE 16:

1.  Rune Johansen – Fra i dag
2.  Rune Johansen – Min tapte kjærlighet
3.  Sakarina – Sokka med Sakarina på
4.  Sakarina – Syng så det ljomer
5.  Rune Rudberg – Nå har alle folk fått se’n
6.  Rune Rudberg – Alle mann til pumpene
7.  Rythmic – Djupt inn i Trysilskogen
8.  Rythmic – Linnea
9.  Route 7 – Route 7
10.Route 7 – Cowboy
11.Sandsværgutta – Da er du noe for meg
12.Sandsværgutta – Mannen du vil leve med
13.San Marino – Gjennom ild og gjennom vann
14.San Marino – Smil som varmer
15.Samlebændet – Papirsklip
16.Samlebændet – Så lenge du lever

HØR BEGGE RADIOSENDINGENE VIA DISSE YOUTUBE-VIDEOENE:

Bjørns orkester på Oppdal Turisthotell(NY DATO!)

Lørdag den 18.mai spiller Bjørns orkester opp på Oppdal Turisthotell i Sør-Trøndelag.

Dansen starter klokka 22, dørenes åpnes klokka 21, billettene koster kr. 200,- og kan kjøpes ved døra eller i resepsjonen.

Det tllbys også overnattingspakker på hotellet og disse koster kr. 650,- pr person i dobbeltrom mens enkeltromstillegget er på kr. 250,-. I tillegg er det også tilrettelagt for bobilparkering på området.

For bestilling av overnatting kan man ta kontakt på tlf. 72 40 07 00 eller pr e-post til [email protected]

Aldersgrensen på festen er forøvrig satt til 20 år.

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 17-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende inneholder denne uka en platenyhet fra Peter Danielson i tillegg til ny musikk fra Pegasus, Renè Franz, Frank Scott og Voize. Jeg byr også på et innslag og to låter med artisten Bare1(alias Geir Jørgen Stavheim) og i nostalgihjørnet møter vi det svenske dansebandet Invit og hører to låter de spilte inn i 1991..

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a Scan Express, Scandinavia, Saturn, Santorino og Septimus.

Lytt via disse YouTube-videoene:

UKENS PROGRAM UKE 17: Peter Danielson og Bare1 i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste liveplata til svenske Peter Danielson i tillegg til at jeg også får besøk av artisten Bare1 i studio.

Peter Danielsson var på 90 tallet kjent som vokalist i dansebandet Schytts, og etter den tid har han hatt flere spennende soloprosjekter på gang. Det siste han har gjort er å utgi ei plate med konsertopptak fra Vara Kulturhus i Sverige, der Peter synger en rekke kjente slagere fra det store utland, i tillegg til ei vakker svensk vise. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Jeg får også besøk av en kar ved navn Geir Jørgen Stavheim i studio, som bærer artistnavnet Bare1 når han er ute og spiller og synger til dans. I ukens program forteller han om sin karriere og litt om det han skal gjøre videre utover i 2019, i tillegg til at vi får høre et par låter han har spilt inn men som foreløpig ikke er offisielt utgitt.

I tillegg blir det ny musikk fra Pegasus, Renè Franz, Frank Scott og Voize, mens vi i nostalgihjørnet møter det svenske bandet Invit og hører to låter som de spilte inn i 1991.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 23.APRIL KL.20, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Renè Franz – Vores første kys

Den danske dansebandsangeren Renè Franz er igjen ute med en ny singel som denne gangen bærer tittelen “Vores første kys”.

Dette er en forholdsvis rask swing- og bugglåt som er skrevet av Anne Margareta Swendung, som har laget melodien, og av Aksel Christiansen og Renè Franz selv, som i samarbeid står bak teksten. Sangen handler om minner fra en ungdoms første kjærlighet og ikke minst det aller første kysset de delte, og det hele er bakt inn i et riktig så dansbart og friskt akkompagnement av ypperste kvalitet. Renè synger også på en veldig overbevisende måte, og har en tydelig tekstuttale som til og med vi nordmenn bør forstå ganske godt når vi lytter til teksten.

Her i For Swingende satser jeg på å spille låten på radioen i neste ukes program, altså uke 17-2019.

Kviknegutta – Baby blue/Ha det bra

Jeg omtalte nylig singelen “Anna” fra Kviknegutta fra Østerdalen, og ble rett etterpå oppmerksom på at de også har et par andre nye singellåter ute på markedet for tiden, riktignok to coverlåter.

Den ene heter “Baby blue” og er en gammel 70 talls låt som Inger Lise Rypdal gjorde kjent her i Norge, men som Neil Sedaka har laget opprinnelig. En låt i middels tempo med litt discoaktig preg, og hvor Kviknegutta har gjort en veldig fin tolkning med et tidsriktig lydbilde.

Den andre låten bærer tittelen “Ha det bra” og ble innspilt på den populære Treff-serien på 70 tallet med Inger Lise Rypdal og Stein Ingebrigtsen, men den er også gjort med svenske Flamingokvintetten under tittelen “Lycka till med nästa kille” og med Svenne & Lotta under tittelen “Sandy”, muligens også i enda flere versjoner som ikke jeg kjenner til. Den norske tittelen er egentlig “Ha det bra vi ses imorgen” for å være helt presis her. På denne innspillingen er det Haldis Grøtli og Hallvard Mjøen i Kviknegutta som gjør sangen i duett, en skikkelig god og iørefallende versjon som jeg syns er minst like bra som de øvrige nevnte versjonene.

Her i For Swingende vil du få høre begge låtene på radioen i begynnelsen av mai, om alt går etter planen, men de kan også høres på Spotify dersom du har tilgang dit.

Det meldes i tillegg fra Kviknegutta at de vil komme med enda flere singler utover året og at det hele vil kulminere i et fullt album når vi nærmer oss jul. De skriver i en e-post til meg at det har vært en morsom prosess med studioarbeidet de har nedlagt hittil, blant annet i den forstand at flere av medlemmene i bandet som aldri har skrevet låter før, plutselig har satt seg ned og og skrevet sine egne bidrag til den nye plata.

Her i For Swingende får du selvsagt høre alle de kommende singlene fortløpende etterhvert som de blir klare.

Spilleplan Bydansen Moelv – Våren 2019

Her kan jeg bringe dere spilleplanen for resten av vårsesongen på Bydansen på Folkets Hus på Moelv:

24.april: To Frakke Karer
01.mai: Alan & Geir
08.mai: Stubbadn
15.mai: Tommy Michaelsen
22.mai: Duo Da Capo
29.mai: Per & Morten
05.juni: Grandes
12.juni: Svein Eriks

Alle kveldene varer dansen fra klokka 19 til 22.

Vi tar også her forbehold om endringer underveis.

Donnez – LiveSvenske Donnez, som er i vinden som aldri før, kom for en liten tid tilbake ut med et livealbum med totalt 10 liveinnspilte låter, flere av dem også innspilt på tidligere studioalbum fra Donnez.

Det er dels på grunn av ønsker fra publikum og dels på grunn av en tanke og en idè som Donne Laitila selv har båret på i lengre tid at denne plata nå er blitt en realitet. Publikum har ved flere anledninger etterspurt låter som Donnez spilte inn for flere år siden men som ikke er så lett tilgjengelige på plate pr i dag, og derfor var det enda en grunn til å sette Donne sin livedrøm ut i livet. Så i januar i år så var plata på markedet, ei plate som i mine ører låter temmelig likt de ordinære studioalbumene til Donnez, men som altså er innspilt live og tappet direkte fra mikseren på spillejobb.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:-

Ett steg för långt – En låt som her i Norge er gjort både med Scandinavia og PK & Dansefolket, en god og glad swing- og bugglåt som er skrevet av Haidi Krohn og Mats Larsson.

I ett fönster – En litt mer balladepreget låt igjen, med en stor dose country i bunn. Opphavsmenn her er trekløveret Kent Liljefjäll, Marcus Persson og Ulf Georgsson.

Saknar Maria – Her øker tempoet opptil flere hakk igjen og denne låten er skrevet av Kjetil Granli og Ulf Georgsson

Donnez er jo et av mine egne favorittband innen dansebandgenren blant de bandene som er aktive i dag, og liveplata er også en veldig god produksjon, selv om jeg ikke får den store livefølelsen av denne plata selv. Det er likevel gode låter her, det er dansbart og hørbart på alle måter, både vokalmessig, musikalsk og teknisk, og det er ingen tvil om at Donnez også låter knallbra ute på dans om man skal dømme etter denne utgivelsen(jeg har ennå tilgode å høre Donnez live selv, dessverre). Som sagt så savner jeg litt mer livefølelse her og jeg syns plata ligger ganske tett opptil det Donnez presterer i studio – hva med og tatt med noen inn- og utannonseringer og fått med publikum på litt allsang når man først skulle lage ei liveskive? Men, om man ser bort fra den uteblivne livefølelsen, så er plata i seg selv riktig så bra, selv om de fleste låtene har vært ute tidligere, riktignok på plater som i dag ikke finnes på marledet lenger. Så jeg syns plata uansett lever opp til en solid 5`er på terningen. Vil du høre hvordan det hele låter, så kan du enten søke opp albumet på Spotify eller du kan kjøpe deg et fysisk CD-eksemplar hos nettbutikken CDON via linken under. Valget er ditt.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN
Besøk Donnez sin hjemmeside

Spilleliste uke 15-2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 15 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.  Ole Ivars – Du må ha trua
2.  Frank Scott – Det va da
3.  Frank Scott -Nattoget fra Bodø
4.  Helge Støholen – Vandringsmannen
5.  Titanix – Thorleifs saxofoner
6.  Donnez – Ett steg för långt,
7.  Donnez – I ett fönster
8.  Donnez – Saknar Maria
9.  Margit Bakken m/Geir Ødegårdens ork – Landevei
10.Margit Bakken m/Geir Ødegårdens ork – Texasskreppe
11.Harlekin-Høyslåtten

JUKEBOX UKE 15:

1.  Roulette – Grepa kar
2.  Roulette – Mitt barndomsparadis
3.  Rosalind – Der ute på prærien
4.  Rosalind – Sissi
5.  Ronny Nilsen & Tone-Camilla Solheim – På hold
6.  Ronny Nilsen – Siljes Cafè
7.  Rolf Ivars – En bukett med røde roser
8.  Rolf Ivars – Det skal atter bli en sommer
9   Roksvoll – Sol vind og regn
10.Roksvoll – Bare dra
11.Rune Johnsrud & Fandando – Vi drømte mange drømmer
12.Rune Johnsrud & Fandango – Grindgutten
13.Rotlaus – E på vei
14.Rotlaus – Meir av det gode

HØR BEGGE RADIOSENDINGENE VIA DISSE YOUTUBE-VIDEOENE:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 16-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende inneholder denne uka en platenyhet fra Bo & Matz i tillegg til ny musikk fra Steinar Engelbrektson og Terkel Arrildt. Jeg byr også på to innslag/intervjuer med henholdsvis Hilde Fjørtoft og arrangørene av en workshop i swing og linedance på Biri i begynnelsen av mai. I nostalgihjørnet møter vi det svenske dansebandet Danzells og hører to låter de spilte inn i 1996..

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a Rune Johansen, Route 7, San Marino, Rune Rudberg og Samlebandet.

Lytt via disse YouTube-videoene: