Spilleliste uke 12-2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 12 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst

1.  Kandis – Ingenting
2.  Familjen Sigfridsson – Där gullvivan blommar
3.  Yankee – Solstråle
4.  Sven-Ingvars – Rör vid mig igen
5.  Nordre Sving – Ob-la-di-ob-la-da
6.  Nordre Sving – Aj aj aj
7.  Martin Nilsson – Längtan till landet
8.  Monica Robertson – 100 dagar
9.  Monica Robertson – Tills änglarna hämtar mig
10.Monica Robertson – När jag var ung
11.Likes – Himlen är oskyldigt blå
12.Pegasus – Du vet nok hva det er

JUKEBOX UKE 12:

1.  Par i Hjerter – De nære ting
2.  Par i Hjerter – De ensammas promenad
3.  2gether – Sommernatt i Froland
4.  Rune Rudberg – When you smile
5.  Okers – Blå viol
6.  Okers – Kors i jøsse navn
7.  Nyanse – Angelina
8.  Nyanse  Den sommeren jeg traff deg
9.  Sogns – Ei enkel rose
10.Olzen – Guri og en Chevy
11.P.A.Duo – Modne jenter
12.Ole Ivars – Østerdalen
13.Olavs Dansebandduo – Kärlek på gång
14.Olavs Dansebandduo – Hvis du vil følge med
15.Olas – Aftensol
16.Olas – Stopp verden jeg vil av

HØR PROGRAMMENE VIA YOUTUBE-VIDEOENE UNDER:


Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 13-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende inneholder denne uka en platenyhet fra Hilde Fjørtoft i tillegg til ny musikk fra Dansbandskungen, Wickströmz, Swedish Dance Mafia og Junix. I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka svenske Rune Lennarts med Titti anno 1977.

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a Mimix, Rainbow, Pegasus, Polarlys og PK & Dansefolket.

Lytt via disse YouTube-videoene:

UKENS PROGRAM UKE 13: Hilde Fjørtoft i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den flunkende nye plata til Hilde Fjørtoft.

Hilde Fjørtoft, Mørejente som synger country- og dansemusikk, er ute med sitt sjette album i disse dager med tittelen “Ut på bygda”. Her finner vi 10 sterkt countryinspirerte danselåter, og av disse får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt skrur vi denne uka tiden tilbake til 1977 og hører to låter som svenske Rune Lennarts med Titti spilte inn på plate det året.

Ellers blir det ny musikk fra blant andre Wickströmz, Dansbandskungen, Swedish Dance Mafia og Junix.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 26.MARS KL.20, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Foxie – Good Golly Miss Molly

Det svenske dansebandet Foxie er ute med en ny singellåt i disse dager, men selve låten er gammel og god, nemlig den gamle Little Richard-hit’en “Good Golly Miss Molly”.

Foxie er et band som har gjort seg mer og mer bemerket på de svenske dansebandscenene de siste årene, og på Spotify har låtene deres oppnådd flere hundre tusen streams. Bandets musikkprofil er i hovedsak moderne dansebandlåter som er til stor glede for buggdanserne spesielt.

Låten som er ute nå er jo uptempo så det holder og burde duge til både bugging, rock’n roll og lignende dansestiler. Vokalist på denne er forøvrig Jörgen Rohdin som også er bandets kapellmester, men hovedvokalisten er kvinnelig og heter Ida Sundelius, så det er hun som synger brorparten av bandets låter. Likevel pleier de fleste danseband med kvinnelig frontfigur også å ha en mannlig vokalist eller to i tillegg for å skape litt mer variasjon i lydbildet, og det gjelder også Foxie.

Det hele låter riktig så bra, selv om jeg personlig ikke er noen stor fan av selve låten, men produksjonsmessig så har de gjort en god jobb med det hele og det er blitt et friskt og autentisk lydbilde med mye piano og litt blås, og samtidig med et arrangement som oser like mye av 2019 som av 50 tallet, nærmest litt tidløst. Produsent har vært Barbados-medlemmet som kaller seg PP i samarbeid med Jörgen i Foxie.

Her i For Swingende fikk du høre låten i sendinga mi for uke 10, men gikk du glipp av denne så kan du også søke den opp på Spotify om du vil høre den der.

BESØK FOXIE SIN ARTISTSIDE PÅ FACEBOOK

Vårspretten Dansefestival på Beitostølen

Helga fra 26. til 28.april er det klart for en ny utgave av dansefestivalen Vårspretten på Beitostølen der tre flotte svenske danseband står for dansemusikken.

De som opptrer under Vårspretten i år er Ankies, Jannez og Mickeys, tre band som absolutt er verdt å få med seg. Det blir dans både fredag og lørdag, og begge kveldene starter musikken opp klokka 20 og holder på til klokka 01 på natta.

Når det gjelder billetter og overnatting så koster de rene inngangsbillettene kr. 300,- for èn dag og kr. 500,- for begge dagene, mens overnatting kan bestilles i form av ulike pakkeløsninger, slik som vanlig hotellrom på to av bygdas hoteller eller overnatting i hytter og leiligheter. Priser for de ulike pakkene finner du på eventsiden til festivalen på Facebook via linken under.

Det er forøvrig på hotellet Radisson BLU Beitostølen at selve dansearrangementene foregår og på dagtid blir det også arrangert diverse aktiviteter i området.

Ønsker du ytterligere info eller bestille plass, så kan du enten besøke www.beitostolen.com eller sende e-post til [email protected]
Tlf.nummeret for bestilling av overnatting er 613 51000 og infotelefonen for selve festivalen er 951 23098, da kommer du til Anne Karin Christensen.

BESØK FESTIVALENS EVENTSIDE PÅ FACEBOOK VIA DENNE LINKEN

Program for Seljordfestivalen 2019

Fra 3. til 7.juli går årets utgave av Seljordfestivalen av stabelen, og her kan jeg bringe dere den foreløpige artistmenyen.

Følgende band og artister er klare for årets festival:

Dr.Hook
Ausekarane
Fra Vidda til Las Vegas

Ingemars
Lasse Johansens orkester med Sven-Ingvars show
PK & Dansefolket
Lasse Stefanz
Spelloppmaker
Rune Rudberg Band
The Poor Boys – CC Revival Band
Mike and His Hard Working Band
Wickströmz orkester
Bjørns orkester
Donnez
Aristocats
Pia Pihlgrens
Contrazt
Ankies

Les mer på Seljordfestivalen.no

Fede Finn & Funny Boyz – Kvindekompagniet


Det danske bandet Fede Finn & Funny Boyz kom i 2018 ut med albumet “Kvindekompagniet”, som er ei plate med et variert låtutvalg og med flere godbiter for dansefolket, selv om jeg ikke vil betrakte det som noen typisk dansebandplate.

Hva Fede Finn & Funny Boyz angår så har de eksistert siden 2004 og hatt litt ulike medlemssammensetninger i løpet av disse 15 årene. Pr i dag er bandet i følge dansk Wikipedia en trio, men da “Kvindekompagniet” kom ut var de en kvintett med Maud Kofod som kvinnelig frontfigur. Musikkstilen er i følge Wikipedia “dansktop i countryinspirert stil”, og det stemmer nok med mange av sporene på den seneste plata, men kanskje ikke alle.

Den seneste plata til Fede Finn & Funny Boyz består av totalt 12 spor med hovedsakelig danske tekster. Her synges det om bryster, en onkel fra Minnesota, en gammel Volvo og en rekke andre morsomme og til dels underfundige temaer. Og det er en fin miks av mannlig og kvinnelig vokal på plata, selv om jeg personlig foretrekker låtene med den kvinnelige stemmen.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Texas gule rose – Dette er nok min store favoritt på plata, en gammel amerikansk countrylåt med originaltittelen “Yellow rose of Texas”, men her i dansk språkdrakt. Og denne teksten er nærmest identisk med den norske teksten som Country Snakes brukte da de hadde med deler av sangen i et potpurri på en av de populære Countryfest-platene på 70 tallet. Her synger Maud og de mannlige medlemmen om hverandre, og det er blitt en riktig så fornøyelig og vanvittig swingende låt.

For hunnan da – Tittelen på denne låten har jeg ikke klart å finne noen vettug oversettelse for på norsk, men låten er en uptempo og glad swing- og bugglåt som burde gi selv den daffeste av oss dansefot. Her er det mannlig vokal.

Jeg sku’ aldrig ha’ fortalt at jeg er single – Jeg holder meg til de raske låtene i denne presentasjonen, da dette også er de beste låtene på plata etter min mening. På denne låten er det Maud som er vokalist og teksten er både morsom og treffende.

Det som er med denne plata er at de låtene som er bra, de er riktig så bra, mens de som ikke er like bra dessverre er med og svekker helhetintnrykket av plata en del for min del. Jeg vil si at cirka halvparten av låtene falt i smak hos undertegnede, mens resten var “så der” i mine ører. Plata er ihvertfall dansbar og den har mange glade og humoristiske låter, så dansefolket burde nok finne flere spor her som fungerer bra på dansegulvet. Vokalmessig føler jeg at det er Maud som kommer best utav det, selv om ingen av dem akkurat har fløyelsstemmer, men stemmene kler musikken, for å si det sånn, uten at jeg legger noe negativt i det. Terningmessig blir det likevel ikke mer enn en 3`er fra meg, og det er mest pga at den noe varierende kvaliteten på låtene hvor det er noen låter jeg føler bare blir overflødig “platefyll”. Men, hør på plata på Spotify dersom du vil gjøre deg opp din egen mening, ikke la mitt svake terningkast hindre deg i å lytte!

Spilleliste uke 11 – 2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 11 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst:

1.  Rotlaus – Meir av det gode
2.  Mona-Jill Band – Nu vill jag känna att jag lever
3.  Bjørns orkester – Mørke engel
4.  Firestones – Tiden er inne
5.  Albatross – En kjærlighetsnatt
6.  Albatross – Motorsykkel Mari
7.  Arvingarna – I do,
8.  Fede Finn & Funny Boyz – Texas gule rose,
9.  Fede Finn & Funny Boyz – For hunnan da
10.Fede Finn & Funny Boyz – Jeg sku’ aldrig ha’ fortalt at jeg er single
11.Martinez – Lovar du så lovar jag
12.Sten & Stanley – Leende guldbruna øgon
13.Henrik Åberg – Den du en gång var

JUKEBOX UKE 11:

1.  Mr Ray – Frædan på Flisa
2.  Mr Ray – Minner fra skogen
3.  Vega – To mørke øyne
4.  Vega – En natt med deg
5.  VinRosa – USA
6.  VinRosa – Amalie
7.  Tor Olsen – Bikkja tel Per har los
8.  Tor Olsen & Gutta Boys – Gi meg en sommerdag til
9.  Mother and Daughters – Eventyret Reality
10.Sunshine Boys – Seks mann i et danseband
11.Scandinavia – Tjo hei og spark i taket
12.Stratos Duo – Ei gammel Creedence-låt
13.Ørnulf Holthe – Aldri glemme jeg stedet vi møttes
14.Ørnulf Holthe – Kjærlighetsbrev til deg

HØR PROGRAMMENE VIA YOUTUBE-VIDEOENE UNDER(i For Swingende mangler det èn låt i forhold til radiosendinga siden denne er sperret av YouTube. Dette gjelder Rotlaus)

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 12-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende inneholder denne uka en platenyhet fra Monica Robertson i tillegg til ny musikk fra Kandis, Familjen Sigfridsson, Pegasus, Likes og Martin Nilsson. I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka Nordre Sving.

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a 2gether, Sogns, Olzen, Per Arne Erlandsen, Nyanse og Olavs Dansebandduo.

Lytt via disse YouTube-videoene:

UKENS PROGRAM UKE 12: Monica Robertson i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den seneste plata til svenske Monica Robertson.

Monica Robertson er enke etter den avdøde country- og visesangeren Alf Robertson, og hun er en meget habil og dyktig sanger og låtskriver selv også. Hennes seneste album kom i 2017 og har tittelen “100 dagar”, og fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi velkjente Nordre Sving og hører to låter som de spilte inn i henholdsvis 1970 og 1974.

Det blir også ny musikk fra Kandis, Familjen Sigfridsson, Martin Nilsson, Likes og Pegasus.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 19.MARS KL.20, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene