Spilleliste uke 21 – 2017

Her er spillelisten for uke 21 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  SKÅNINGARNA – Måndag
2.  PETER RUDENBORGS – MGB
3.  TONIX – Det är för sent
4.  TONIX – Du sa tack
5.  ROLF CHRISTERS – Passare` för tjejer
6.  KAI ULFENG – Sommer’n kommer
7.  KAI ULFENG – Blå ballong
8.  KAI ULFENG – Sommerwind und Sonnenschein
9.  SVEN-INGVARS – Sanna från Sunne
10.PERIKLES & ANDREAS OLSSON – Du och jag mot världen
11.SANNEX – Tajta jeans
12.BENT W – Vi skal vise flaget

JUKEBOX UKE 21:

1.  SANTORINO – Kom så skal vi danse
2.  SANTORINO – Livets karusell
3.  SANDSVÆRGUTTA – Mannen du vil leve med
4.  SANDSVÆRGUTTA – Uten et bånd
5.  SAN MARINO – Gjennom ild og gjennom vann
6.  SAN MARINO – Tro og håp og kjærlighet
7.  SAMLEBANDET – Så lenge du lever
8.  SAMLEBANDET – Papirsklip
9.  SAKARINA – Syng så det ljomer
10.SAKARINA – En bukett røde roser
11.RYTHMIC – En ny Fred Astaire
12.RYTHMIC – Stem gitaren
13.SAFIR – Tømmer og luksus
14.SAFIR – Jeg vil så gjerne reise hjem
15.RUNE RUDBERG – Hvor sover du i natt
16.RUNE RUDBERG – Jeg så meg aldri tilbake

Streaplers med nytt album

Dansebandveteranene i Streaplers er ute med nytt album på nytt plateselskap i disse dager under tittelen “King river”.

Streaplers-gutta skriver på platecoveret sitt at de føler de har laget sitt beste album hittil, og jeg er langt på vei enig, for dette er noe av det beste jeg har hørt fra denne gjengen på flere år.

Plata inneholder totalt 12 låter og noen av de som har bidratt med stoff til plata er norske Trond Ihle og Rogeir Haugen, Haidi Krohn og Ulf Georgsson. Mange av låtene er amerikanske originallåter som har fått svenske oversettelser og produsent for det hele har vært Anders Larsson og Henrik Göranson som begge spiller i bandet. Plata klinger veldig fint i ørene, låtene er sterkere enn noensinne og jeg syns det låter opptil flere hakk bedre enn flere av de tidligere platene til bandet som har kommet de siste årene.

Streaplers sitt nye plateselskap er forøvrig Atenzia Records og her i For Swingende satser jeg på å presentere plata for dere lytterne i slutten av juni.

Besøk Streaplers sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

UKENS PROGRAM UKE 22: Blackjack og P.A.Duo i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Blackjack samt et intervju og noen låter med P.A.Duo fra Asker/Sande.

Blackjack er ute med sitt første album med deres nye vokalist Kjelle Danielsson, ei plate med 12 ganske så typiske Blackjack-låter med albumtittelen “Rosalie”. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

P.A.Duo er en dansebandduo som består av Per Arne Erlandsen og Anne Lise Furuhaug fra henholdsvis Asker og Sande. Både Per Arne og Anne Lise kommer i studio denne uka for å fortelle litt om deres musikalske samarbeid i tillegg til at vi får høre flere smakebiter fra det disse to har gjort i studio i løpet av årene de har holdt på. Dette intervjuet kan du også lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt blir det som vanlig musikk fra 50 års jubilerende Tonix, og denne gangen byr jeg på et par låter de spilte inn på plate i 1984.

Det blir også en helt ny låt fra svenske Date i ukens sending samt musikk med Doodle Bugs og Hertzbergs orkester.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Blackjack sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL BLACKJACK FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

HØR INTERVJU MED P.A.DUO:

Perikles med nytt album

Det skånske kultbandet Perikles slipper nytt album i disse dager med tittelen “Ett, två-let’s go”, ei plate som inneholder totalt 12 låter, og som såvidt meg bekjent er nyskrevne alle sammen fra både bandets egne folk og et knippe utenforstående, men helt klart anerkjente, opphavsmenn.

Perikles har holdt det gående i over 40 år og er fortsatt like spillesugne som før med masse trøkk og energi, noe den nye plata også er et tydelig bevis på. Plata inneholder både uptempo og ganske rocka låter pluss noen litt “softere” ballader, men alle i velkjent Perikles-stil.

Produsent for plata har vært Perikles sin egen frontfigur Lars “Lunkan” Lundgren, og ansvarlig utgiver er Atenzia Records.

Med på plata finner vi også en fin duett sammen med Andreas Olsson fra Sannex som også er sluppet på singel nå i forkant av plateslippet. Ellers så slippes hele plata på markedet den 9.juni, og her i For Swingende satser jeg på å presentere det hele for dere lytterne så fort jeg er på lufta igjen med ordinære programmer i begynnelsen av august(i juli kjører vi jo våre faste sommerspesialer). Til så lenge får du nyte av musikken på Spotify eller skaffe deg et fysisk eksemplar av plata hvis du ikke orker å vente…

Besøk Perikles sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Skåningarna – En kväll med ossDet forholdsvis ferske, svenske dansebandet Skåningarna er i disse dager ute med sitt debutalbum som bærer tittelen “En kväll med oss” og hvor vi finner totalt 12 herlige danselåter, noen velvalgte covers, men også mye nyskrevet materiale.

Skåningarna ble startet i 2014 som en duo og i 2016 utvidet man besetningen med to mann til. Vokalisten og frontfiguren heter Joel Andreasson og med seg har han Antti Johansson, Håkan Larsson og Mats Gustafsson. Stilen er ganske sterkt countrypreget men likevel tradisjonell dansebandmusikk.

På sin nye plate har de tatt med noen kjente låter fra blant andre Wizex og Grönwalls men også mye nyskrevet materiale som holder veldig høy kvalitet alt sammen. Noen av de som har bidratt med låter til plata er Jonas Lindau, Agneta Mårtensson, Anders Larsson, Tony Johansson og Karin Hemmingsson for å nevne noen. Produsent har vært Donald Laitila fra Donnez og stilen minner derfor også en del om Donnez sin spillestil. Ansvarlig utgiver er Atenzia Records.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

På tu man hand – En ganske uptempo og fengende swing/bugg-låt med mye trekkspillsound i kompet og sterkt countryinspirert. Denne låten er signert Donald Laitila og Anders Larsson, sistnevnte kjent fra Streaplers.

Amor Vincit Omnia – En låt som går litt mer i middels tempo igjen men som også passer fint til litt sakte swing- og buggdans. Låten er skrevet av Henrik Sethsson og Mikael Wigström. Uttrykket “Amor Vincit Omnia” betyr forørvrig “kjærligheten overvinner alt”, om noen skulle lure på det…

Tågresan – Dette er en gammel Elvis-låt som vi kjenner best under tittelen “Promised land”, og sist på 80 tallet fikk denne låten svensk oversettelse av Danne Stråhed og ble innspilt med Wizex på den tida. Her har Skåningarna gjort sin versjon av den svenske utgaven, en versjon som ligger ganske tett opptil den versjonen Wizex hadde, blant annet med en vokalist som har en stemme som her er slående lik Danne Stråhed som sang inn Wizex sin versjon.

Skåningarna har virkelig imponert meg med debutplata si, dette er dansemusikk som det virkelig swinger av og det er høy kvalitet på alt fra låter og vokal til musikalitet, lydbilde og teknisk kvalitet. En meget dyktig vokalist som fremfører samtlige låter med stor selvsikkerhet og med en trygg og behagelig stemmeprakt. Låtene er også tvers igjennom sterke, gode og dansbare fra begynnelse til slutt, så her er det ingen tvil, her må jeg fram med toppscoren på terningen, altså en skinnende blank 6`er. Meget bra jobba og jeg gleder meg allerede til neste utspill fra disse glade “Skånepågarna”. Løp og kjøp plata, eller finn den på Spotify om du heller foretrekker det!

Besøk Skåningarna sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Spilleliste uke 20 – 2017

Her er spillelisten for uke 20 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  RENÈ FRANZ – Hjem til middag klokken fem
2,  MARTINEZ – Man! I feel like a woman
3.  RICHARD RAGNVALD – Kære sømand kom hjem
4.  SOGNS – Vil du vara mæ
5.  TONIX – Gimmi gum
6.  TONIX – Shang-a-lang
7.  SKÅNINGARNA – På tu man hand
8.  SKÅNINGARNA – Amor Vincit Omnia
9.  SKÅNINGARNA – Tågresan
10.THREE HITS – Hallo Marianne
11.ANNE & AGNETHA – Hemlängtan

JUKEBOX UKE 20:

1.  ROKSVOLL – Bare dra
2.  ROKSVOLL – Når du er nær
3.  ROLF IVARS – När syrenerna blommar där hemma
4.  ROLF IVARS – Jag vill resa bort
5.  ROGER EILERTSEN – Kjør NSB
6.  ROGER EILERTSEN – Tango i Chicago
7.  RUNE JOHNSRUD & FANDANGO – Vi drømte mange drømmer
8.  RUNE JOHNSRUD & FANDANGO – Barnehjemsbarn
9.  ROUTE 7 – Marianne
10.ROUTE 7 – Truckdriver
11.ROULETTE – Mitt barndomsparadis
12.ROULETTE – Utsikt fra Fløien
13.ROSALIND – Der ute på prærien
14.ROSALIND – Ett litet dragspel
15.RONNY NILSEN – En av fler
16.RONNY NILSEN – Sender en hilsen
 

Bli med i “Neraasens Musikk-Oase”!

Undertegnede har i dag opprettet en ny gruppe på Facebook der jeg håper å kunne samle musikkelskere som liker alt fra danseband til gamle, norske og svenske slagere, viser og annen populærmusikk fra både Norge og Sverige, men også med takhøyde for musikk fra det store utland.

Formålet med gruppa er at vi skal kunne spørre hverandre om ting vi lurer på innen musikkens verden og utveksle kunnskap og tips og ikke minst kunne etterlyse låter og plater vi er på jakt etter og som er vanskelige å finne på nettet. Jeg kan en god del selv, men trenger også flere med kompetanse innen nevnte musikkgenre, så håper at du som vet du har litt peiling på norsk og svensk “voksenmusikk” kjenner din besøkelsestid og melder deg inn. Vil du kun være med fordi du liker musikk og vil lære mer, så er gruppa selvsagt åpen for deg også.

Gruppa finner du via denne linken:

https://www.facebook.com/groups/814423515394380

UKENS PROGRAM UKE 21: Kai Ulfeng i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til Østfold-mannen Kai Ulfeng.

Kai Ulfeng er en glad og ungdommelig mann i 60 åra som synger og spiller litt på hobbybasis, og som har gitt ut flere plater med både trompetmusikk og sanger med vokal. Nå er det hans niende produksjon som er ute med den noe kryptiske tittelen “Kaigo(d)”, ei plate som inneholder mange kjente slagere innen både dansebandgenren og andre stilarter. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter i tillegg til et intervju med Kai, som du også kan lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt fortsetter vi å hylle 50 års jubilantene Tonix, denne gang med to låter de spilte inn på plata “Darling” i 1979.

Ellers byr jeg på helt ny musikk fra Perikles, Sannex, Skåningarna og danske Bent W for å nevne noe.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
 

HØR INTERVJU MED KAI HER: