Spilleliste uke 39 – 2017

Her er spillelisten for uke 39 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  FOXIE – Lite mera
2.  RENÈ FRANZ – Guldbryllupsvalsen
3.  BONANZA – Blir du min ikveld
4.  BONANZA – Sjøormen
5.  PETER TERPAGER – Ben hofter
6.  PETER TERPAGER – Espanja manjana
7.  NINNAS – Jag stänger grinden när jag går
8.  NINNAS – Om du vill ha kärlek
9.  NINNAS – Tredje gången gillt
10.DIXY – En slant til trikken hjem
11.SVEN-INGVARS – Om jag kan få dig att förstå
12.ROLAND CEDERMARK – Lambeth walk
13.ODDMUND JENSEN – Siste dansen

JUKEBOX UKE 39:

1.  BROSCHANS – Hippe Hege
2.  BROSCHANS – Menn av hjertet
3.  BUGGES FIRO – En sådan sommer
4.  BUGGES FIRO – 6.september
5.  BUSSBANDET -Møt mæ ned ved havna
6.  BUSSBANDET – Livets lykkehjul
7.  BRITANNIA – Gikk for gull
8.  BRITANNIA – Fra gård til gård
9.  BRIS – Jentene i Sunnhordland
10.BRIS – Ein liten sjangse te
11.BRASK & BRAM – Ensom manns dilemma
12.BRASK & BRAM – Kom kom kom
13.BREEZE BAND – Kunne vorri vi
14.BREEZE BAND – Liv i en vinterkropp
15.BONANZA – Blir du min ikveld
16.BONANZA – Så lenge du lever

Ninnas – Vår egen vägSvenske Ninnas er ute med albumet “Vår egen väg” i disse dager som i mine ører er deres beste utgivelse hittil.

Ninnas har sitt utspring i traktene rundt Trelleborg i Skåne og består av ekteparet Ninna og Mats Lindgren sammen med Ivan Tcvetkow, Fredrik Lindbäck og Anton Dimitrov. Bandets spillestil er mogen og tradisjonell dansebandmusikk, med mye originale låter på repertoaret, noen skrevet av bandet selv, andre av eksterne låtskrivere blant de fremste i Sverige.

Den nye plata inneholder totalt 13 låter og er utgtt i samarbeid med det norske plateselskapet Tonal i regi av Micke Lövdalen. Micke er også delaktig i noen av låtene på plata, mens produsent for det hele har vært Jörgen Andersson som har styrt spakene med stødig hånd i velkjente Emmy-studion i Kristianstad hvor en rekke danseband har gjort innspillinger gjennom årenes løp.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Jag stänger grinden när jag går – En vakker, melodiøs og veldig stemningsfull ballade som ble min store favoritt på plata første gangen jeg hørte den. Dette mesterstykket av en låt er skrevet av Pernilla(Ninna) Lindgren selv sammen med Micke Lövdalen.

Om du vill ha kärlek – Dette ble Ninna sin ønskelåt i forbindelse med intervjuet jeg gjorde med henne i forkant av denne presentasjonen. Dette er en swing/bugg-låt med tekst og melodi av Mats Larsson og Peter Nord, to meget dyktige låtskrivere innen dansebandmiljøet i Sverige.

Tredje gången gillt – Dette er en låt som Ninna også ytret ønske om at jeg skulle spille, og jeg likte den såpass godt selv også at jeg mer enn gjerne tok med denne også blant de tre jeg pleier å velge ut til hver platepresentasjon her i For Swingende. Opphavsmann & kvinne her er Pernilla Lindgren sammen med Micke Lövdalen her også. En forholdsvis uptempo låt med god dansetakt og med veldig fengende melodilinjer.

Jeg må bare si at Ninnas imponerer meg stort med denne produksjonen, her er det bare sterke og gode låter, alle er de hundre prosent dansevennlige og alt låter helt topp på alle måter: Flott vokal fra Ninna og den mannlige vokalisten som bidrar innimellom, teknisk og musikalsk låter det både friskt og balansert, lydbildet er klokkeklart og fyldig, men ikke overlesset, og med ekte lyd fra både gitarer og trekkspill. Så det er bare superlativer å komme med når jeg skal bedømme “Vår egen väg”, og dermed er det meg også en sann glede å dele ut toppscore på terningen til Ninnas denne gangen, nemlig en skinnende blank 6’er. Jeg kan herved titulere meg selv som Ninnas-fan! Nå håper jeg bare det finnes en eller annen arrangør der ute som vil engasjere Ninnas til en spillejobb her i Norge, slik at de får vist seg fram for det norske publikummet også, for det fortjener de virkelig! Bra jobba alle sammen, dette albumet står det respekt av!

Besøk Ninnas sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL NINNAS FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(NORSKE KUNDER KAN HANDLE TOLLFRITT FOR INNTIL 350 NOK INKL FRAKT)

For Swingende på Nea Radio

Fra og med førstkommende helg(30.september) så vil For Swingende også bli å høre på Nea Radio i Trøndelag, som regnes som Norges største og mest populære lokalradio.

Nea Radio dekker hele Sør-Trøndelag samt de nordlige delene av Nord-Trøndelag til Meråker og nesten opp til Steinkjer og sender både på FM og DAB. Nea Radio kommer til å sende For Swingende natt til lørdager mellom midnatt og klokka 01:00. Det blir reprise natt til søndager klokka 02:00.

Mitt andre radioprogram, Fra Svensktopp til Rock’n Roll vil også bli å høre på Nea Radio, dette vil bli sendt natt til søndager mellom midnatt og 01:00.

Jeg ser fram til å samarbeide med Nea Radio og ønsker alle trønderske lyttere hjertelig velkommen til mine sendinger!

Besøk Nea Radio sin nettside
HØR NEA RADIO PÅ NETTRADIO VIA DENNE LINKEN

UKENS PROGRAM UKE 39: Ninnas i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Ninnas i tillegg til et intervju med vokalist Ninna Lindgren over Skype.

Ninnas kom i sommer ut med albumet “Vår egen väg” som er ei meget sterk og god plate med mange nyskrevne dansebandlåter av det tradisjonelle slaget, men også med et par velvalgte covers innimellom. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter inkludert et intervju med Ninna Lindgren over Skype, som du også kan lytte til via Youtube-videoen nederst i denne saken.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka bandet Bonanza fra Telemark og hører et par låter som de spilte inn en eller annen gang på 80 tallet.

Ellers byr jeg på musikk fra blant andre Foxie, Renè Franz, Peter Terpager og Oddmund Jensen.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Ninnas sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL NINNAS FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(NORSKE KUNDER KAN HANDLE TOLLFRITT FOR INNTIL 350 NOK INKL FRAKT)

 

Spilleliste uke 38 – 2017

Her er spillelisten for uke 38 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  MONA G – The last thing on my mind
2.  TORRY ENGHS – Hippie Hege
3.  ESPEN HAGEN OLSEN – Dagdrivervise
4.  SVEN-INGVARS – Månskensnatt i Åmotfors
5.  HANNE METTE – Skyld deg selv
6.  HANNE METTE – Hånda på Bibelen
7.  HANNE METTE – I et annet liv
8.  SVEN-ERICS – Costa Brava
9.  SVEN-ERICS – It’s so crazy
10.CHRISTINA SMITH LANGTOFT – Flyver ud flyver væl

JUKEBOX UKE 38:

1.  BIFFEN & STREKEN – Aldri mer
2.  BIFFEN & STREKEN – I feel blue
3.  BONDEN – Det beste i livet er gratis
4.  BONDEN – Dot meg her
5.  BJØRNS ORKESTER – Haraball i skogen
6.  BJØRNS ORKESTER – Køntrimusikk
7.  BENTE LIND – Jeg drømmer om en natt med Julio Iglesias
8.  BENTE LIND – Some old California memories
9.  KJELL KARLSENS ORKESTER MED BENTE BRØNMO – Vi ses i september
10.KJELL KARLSENS ORKESTER MED BENTE BRØNMO – Kjære minner
11.BEEMS – Hør hva jeg sier min venn
12.BEEMS – Naturens barn
13.BECCA – Frøken Lakenskrekk
14.BECCA – Tarzan
15.BACHE GABRIELSEN BAND – Der vannliljen blomstrer
16.BACHE GABRIELSEN BAND – Neste gang det blir sommer

Renè Franz – Guldbryllupsvalsen

Den danske sangeren Renè Franz er ute med ny singel i disse dager, denne gang i valsetakt, nemlig “Guldbryllupsvalsen”.

Dette er en koselig og iørefallende ballade i valsetakt som er skreddersydd til alle som feirer gullbryllup, og dermed har den også en stil og et preg som passer best for “de som har levd ei stund”. Melodien er laget av Peer Damsgaard Henriksen mens Renè Franz har skrevet teksten. En litt annerledes låt enn det vi har hørt fra denne mannen tidligere, men han synger like godt som før og produksjonen er også riktig så bra, med et luftig og fint arrangement med trekkspillkomp og flott koring.

Hva Renè Franz angår så har han jobbet som musiker i over 30 år og har blant annet 10 års fartstid fra det danske dansebandet Casino. 

Her i For Swingende satser jeg på å spille låten på radioen i kommende ukes program, altså i uke 39-2017.

Besøk Renè Franz sin hjemmeside

BILDESERIE: Eldorado på Bydansen i Moelv

Onsdag den 20.september spilte dansebandduoen Eldorado på den tradisjonelle Bydansen på Folkets Hus i Moelv, der det er dans hver onsdag med ulike band, duoer og soloartister på menyen.

For Swingende var også innom dansen i halvannen time og lyttet til tonene fra Eldorado som består av Totenjenta Merethe Telum og hedmarkingen Morten Bjerke. Det var omkring 70 personer tilstede da undertegnede var innom, etter hva vi fikk opplyst fra arrangøren.  Eldorado gjorde etter min mening en meget bra opptreden med god og akkurat passe høy lyd. Merethe har ei fin stemme med en kvinnelig og behagelig klang, mens Morten også bidrar med litt vokal innimellom. De stiller også med et topp moderne høyttaleranlegg som gir publikum en klar og ren lyd, mye bedre enn mye annet jeg har hørt på lignende steder. Repertoarmessig var de veldig varierte, alt fra Elvis og Sie Gubba til mer tradisjonelle dansebandlåter igjen, stort sett ganske kjent materiale. De kunne til og med by på fire runder med ringdans, noe som er genialt for oss som er for sjenerte til å by opp til dans på vanlig måte. Så alt i alt et meget bra arrangement og ståkarakter til musikerne fra undertegnede her i For Swingende.

Under følger en liten bildeserie jeg tok på lokalet, beklager noe dårlig kvalitet på en del av bildene, men de ble tatt med et enkelt og ukomplisert mobilkamera:

(Foto: Thomas Neraasen)

Hanne Mette – Jentekveld


Solørjenta Hanne Mette Gunnarsrud og hennes band kom i juni i år ut med albumet “Jentekveld”, noe som er Hanne Mette sin fjerde utgivelse etter hun hoppet av Contrazt-karusellen og startet sitt eget band.

Hanne Mette holder stand som en meget stødig og profesjonell vokalist og frontfigur også på “Jentekveld”, som er ei plate som inneholder både nyskrevne låter og et knippe velvalgte covers. Dansbarheten er ivaretatt på samtlige låter og stilmessig er det tradisjonell dansebandmusikk vi snakker om her, men med litt mer moderne preg enn hos mange av de andre ordinære dansebandene i landet.

Ellers så har hun i bandet sitt med seg følgende besetning nå i 2017: Johnny Enger på keyboard, Hallgeir Lie på gitar, Anders Lauten på trommer og Eivind S.Woxen på bass.

Plata består forøvrig av totalt 15 spor og blant en rekke spennende, nyskrevne låter(de fleste med svensk opphav) vil du garantert også kjenne igjen titler som “Da jeg behøvde deg mest” og “Mirror mirror up on the wall”. Fin miks av ballader og swinglåter, og bra variasjon også rent stilmessig. Produsent for det hele har vært velkjente Lars Espen Skogvold.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Skyld deg selv – En ganske rocka og uptempo låt som passer perfekt til bugg og swing. Melodien er skrevet av svenske Linda Marie Ekström og den norske teksten er skrevet av trommisen i bandet, Anders Lauten. Helt klart et av høydepunktene på plata etter min mening.

Hånda på bibelen – En låt som kanskje er enda kjappere i svingene enn den forrige og som opprinnelig er laget av den amerikanske countrysangeren Travis Tritt. En litt småfrekk tekst, nesten litt i stil med “Fru Johnsen” fra 60 tallet, men likevel med et noe annet utgangspunkt. Uansett en av mine favoritter på plata dette også, en skikkelig genistrek av en låt.

I et annet liv – En litt mer “nedpå” låt igjen, men ingen ballade dette heller. Den er også ganske poppreget og er skrevet av Andreas Åhlin, Henrik Sethsson og Anders Lauten.

Nok en gang imponerer Hanne Mette med både låtvalg, produksjon, vokalprestasjon og det aller meste på denne plata. Det er meget bra alt sammen, og hun er helt klart en av de beste vokalistene vi har i den norske dansebandbransjen nå i 2017. Det er lite negativt å sette fingeren på på denne plata, selv om noen låter kanskje stikker seg litt mer fram enn andre, men ingen av dem er verken dårlige eller overflødige. Jeg syns Hanne Mette fortjener en sterk 5`er for denne produksjonen, hun burde vel egentlig hatt 6, men jeg velger å moderere meg en smule, selv om jeg ikke kan si helt konkret hva det egentlig er jeg trekker henne for. Uansett, plata anbefales på det varmeste, her har du masse godt stoff å fylle en dansekveld med. Det er bare å bøye seg i støvet for Hanne Mette og hennes team, nå må jeg snart komme meg ut for å høre denne gjengen live også, for det har jeg fortsatt til gode…kanskje i 2018…!

Besøk Hanne Mette sin hjemmeside
KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

UKENS PROGRAM UKE 38: Hanne Mette og Hyllestkonsert for Torry Enghs og Sven-Ingvars i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert den nye plata til Hanne Mette Gunnarsrud i tillegg til at du også får høre et innslag med noen av de involverte i hyllestkonserten for Torry Enghs og Sven-Ingvars på Skreia den 21.oktober.

Hanne Mette Gunnarsrud kom tidlig i sommer ut med albumet “Jentekveld”, ei veldig sterk og god plate med høy dansbarhet og med både nyskrevne låter og noen covers. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Vi får også besøk av både Sigbjørn Hemstad, Tommy Øiamo og Espen Hagen Olsen i studio, alle tre er de involvert i den forestående hyllestkonserten for Torry Enghs og Sven-Ingvars i Østre Toten Kulturhus på Skreia den 21.oktober. Og det er nettopp denne konserten vi skal snakke om i ukens sending. Er du nysgjerrig på hva vi pratet om, så kan du allerede nå høre innslaget via Youtube-videoen nederst i denne saken, men ønsker du å høre musikken vi spiller også, så må du høre på radiosendinga.

I nostalgihjørnet vårt møter vi svenske Sven-Erics og hører et par låter som de spilte inn i 1977. Jeg byr også på en helt ny innspilling fra Mona G og en forholdsvis ny låt fra ei dansk sangerinne ved navn Christina Smith Langtoft.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene
Besøk Hanne Mette sin hjemmeside
KJØP PLATA TIL HANNE METTE FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

HØR INTERVJU OM HYLLESTKONSERT FOR TORRY ENGHS OG SVEN-INGVARS:
 

Spilleliste uke 37 – 2017

Her er spillelisten for uke 37 inkludert Jukebox på Radio Toten og Radio Øst.

1.  BJØRNS ORKESTER – Danse i det fri
2.  ELDORADO – Frydenlund
3.  ELDORADO – Southern streamline
4.  ELDORADO – Enkel mænn
5.  PK & DANSEFOLKET – Ka en ikkje veit
6.  PK & DANSEFOLKET – Grandiosa
7.  PK & DANSEFOLKET – 60 mil te’bake
8.  SANDSVÆRGUTTA – Hey let’s go
9.  SANDSVÆRGUTTA – Lørdagskveld
10.DAGFINN GÅRDEN – Jeg savner deg
11.FOREMEN – Langs hver en vei

JUKEBOX UKE 37:

1.  ARNE MØRCH – Lille Lilli-Ann fra Lillesand
2.  ARNE MØRCH – Frøken Johansen og jeg
3.  BABBES – Lille Terje
4.  BABBES – Simsalabim
5.  AXSANG – Good luck charm
6.  AXSANG – Rocking and reeling
7.  AUDIENS – Oklahoma
8.  AUDIENS – Världens lyckligaste par
9.  ATTEN FJORTEN – Rocken er inn
10.ATTEN FJORTEN – Alene igjen
11.ARNSTEINS – Superveteranan
12.ARNSTEINS – Arnsteins gamle trækkspæll
13.OLE IVARS – Alle vakre jenters hambo
14.OLE IVARS – Klarinettpolka
15.ARNE STRØMBERGS – Hils fra oss
16.ARNE STRØMBERGS – Bygda vår