GODT NYTTÅR fra For Swingende!

For Swingende-redaksjonen ved undertegnede Thomas Neraasen vil med dette ønske alle lyttere og lesere et riktig GODT NYTT ÅR!

Jeg vil takke alle dere som har fulgt med meg trofast i 2017, både på radio og nett, og jeg vil også rette en stor takk til alle radiostasjonene jeg har æren av å få sende hos, og takke dere alle for det gode samarbeidet i 2017 med håp om at vi fortsetter den gode jobben og det flotte samarbeidet også i 2018.

Jeg kommer ikke til å slakke av på tempoet i 2018 heller, her blir det radiosendinger hver uke på 6 lokalradiostasjoner, samt daglige oppdateringer på nettsiden/bloggen, der jeg fortsetter å speile det nordiske dansebandmiljøet på best mulig måte.

Takk for i år alle sammen, og på gjensyn i 2018!

UKENS PROGRAM UKE 1: Nyttårskavalkade i For Swingende

I årets aller første utgave av For Swingende får du denne uka presentert den årlige nyttårskavalkaden jeg pleier å ha i mine programmer ved nyttår hvert år.

Nyttårskavalkaden går også i år ut på at jeg skal ha en liten “vareopptelling” blant alle platenyhetene jeg har presentert i For Swingende i 2017, og spille musikk fra alle platene som har fått terningkast 6 fra undertegnede i året som har gått. Totalt 14 album fikk 6 på terningen av meg i 2017, og alle disse 14 skal bli spilt opp i ukens nyttårskavalkade. Blant disse kan jeg nevne navn som Lene Holme, Mona-Jill Band, Streaplers, PK & Dansefolket, Ninnas, Anne Nørdsti, Thoniez og Donnez.

Her finner du sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Vikingarna med Christer blir også å høre i 2018

Fjorårets happening med Nya Vikingarna vil bli gjentatt også i 2018, men da under bandets originale navn og med både originalmedlemmer og nye navn i besetningen, og ikke minst med Christer Sjögren som eneste vokalist.

Det skal imidlertid kun gjøres noen få, enkeltstående konserter med denne gjengen i 2018, antageligvis 5 eller 6, blant annet på Seljordfestivalen her i Norge og under Dansbandsveckan i Malung i Sverige.

Besetningen som kommer til å utgjøre Vikingarna i 2018 er foruten Christer selv også Erik Lihm, Kenth Andersson, Martin Lindqvist, Henrik Uhlin og Johan Norgren, evt Johans sønn Mattias Umit Yilbar Norgren. Her blir det altså halvt om halvt med gamle og nye medlemmer, og jeg er ganske sikker på at dette blir sommeren største hendelse på dansebandfronten over hele Norden, ihvertfall i både Norge, Sverige og Finland.

Les mer på Seljordfestivalen sin nettside

Martinez – Klockan börjar ticka

Svenske Martinez slipper den 5.januar en helt ny singellåt med tittelen “Klockan börjar ticka”.

Dette er en skikkelig uptempo og herlig swing- og bugglåt, kanskje noe av det beste Martinez har kommet med på lenge. Noen sammenligner sågar låten med Lotta Engberg og sier at dette kunne godt vært henne om Lotta hadde laget dansebandmusikk i 2017.

Det hele er produsert av Henrik Sethsson og plateselskapet Atenzia spår at denne låten vil bli en skikkelig “floorfiller” i 2018, noe jeg kan si meg riktig så enig i selv også, for denne låten likte jeg kjempegodt, veldig fengende og dansbar på alle måter og med flott sang av Sandra Estberg.

Forøvrig kan det nevnes at Martinez nå i 2017 har lagt bak seg kanskje sitt beste år noensinne, mens 2018 allerede er fullbooket, tro det eller ei. I mai 2018 kommer også et helt nytt album på banen fra Martinez, så det er all grunn for bandets fans å glede seg til året som kommer, også dere andre som liker dansebandmusikk generelt.

Her i For Swingende satser jeg på å presentere låten på radioen i løpet av januar.

Besøk Martinez sin hjemmeside

Romjulsdans med Bjørns orkester i Aureosen

Lørdag 30.desember blir det romsjulsdans med Fræna-bandet Bjørns orkester på ungdomshuset Haugtun i Aureosen i bandets eget hjemdistrikt.

Dansen begynner klokka 22 på kvelden og pågår fram til klokka 02 på natta. Inngangsbilletten koster kr. 250,- og det tas kun imot kontanter, så det må du huske å ta med deg, da stedet ikke har betalingsterminal.

Aureosen ligger forøvrig drøye 2 mil fra Molde, uansett hvilken kjørerute du velger, en biltur på 20-30 minutter, for deg som ikke er lokalkjent.

Christina Lindberg – Ge dig själv en chans

Christina Lindberg, som var en stor dansebandartist på 90 tallet med sitt daværende orkester, er nå på banen igjen med en ny singel, og det beste med denne er et den stilmessig er veldig lik Christinas stil på 90 tallet med ganske så tradisjonell dansebandmusikk, riktignok med en del inspirasjon fra country.

Det er også denne stilen Christina kommer til å kjøre fullt på i tida som kommer, og i april eller mai 2018 kommer hun til å slippe et helt album med musikk som etter sigende kommer til å minne veldig om det orkesteret Christina Lindbergs presenterte på sine plater på 90 tallet.

Den første singellåten fra Christinas kommende album bærer tittelen “Ge dig själv en chans” og er en litt countryinspirert men også ganske tradisjonell dansebandlåt i litt over middels tempo, med andre ord en låt man fint kan både bugge og swinge til. Det er forøvrig Christina selv som har skrevet låten, og her i For Swingende satser jeg på å spille den på radioen rett over nyttår, så da må dere følge med der.

For Swingende ønsker GOD JUL!

Jeg vil med dette få ønske alle mine lesere og lyttere en riktig god, fredfull, men også danseglad jul!

Takker for at dere har fulgt med meg nå i 2017 og håper dere også vil henge med på mine radiosendinger og oppdateringer på bloggen i 2018. Minner om at det blir daglige oppdateringer her også i hele romjula, i tillegg til mine tidligere annonserte romjulsnøtter som kommer til å publiseres like etter midnatt hver natt i jula, fra og med 1.juledag til og med 1.nyttårsdag. Radiosendingene går også som normalt hele jula igjennom, ihvertfall på de fleste radiokanalene, og der blir det selvsagt julemusikk som gjelder nå fram mot nyttår.

Ta vare på dere selv i julehøytiden og ikke forspis dere på ribbe og andre godsaker!
 

VARM JULEHILSEN FRA WEBREDAKTØR OG PROGRAMANSVARLIG THOMAS NERAASEN!

Spilleliste uke 50 – 2017

1.  TOMMYS – Det är jul
2.  SVEN-INGVARS – Då går man där och myser
3.  LENE HOLME & PER MUSIK – En rigtig glædelig jul
4.  DONNEZ – Hem igen
5.  NYGAMLE TIDER – Fesjå
6.  NYGAMLE TIDER – Vi som arber innafor
7.  ELIN STØA – Julebordsesongen-og takk for det
8.  THOR WANG – Den beste jenta
9.  THOR WANG – Du er så snill
10.THOR WANG – Skytterhuset ved Øyongen
11.BLACKJACK – Vår julskinka har rymt
12.PICAZZO – Fire lys
13.LEIF BLOMS – Santa Lucia

JUKEBOX UKE 50:

1.  JANNEX – Dansegalla i kveld
2.  JANNEX – Tillykke kjære mamma
3.  JANKOS – Det eneste jeg vil ha er kjærlighet
4.  JANKOS – Ei å stole på
5.  JANINE LINDBERG – Dans på skogen
6.  JANINE LINDBERG – Gla i dæ
7.  JAN ROGER BARTH – I dine øyne
8.  JAN ROGER BARTH – Ikke gråt om det er vinter og det snør
9.  JAN ERIK OLSEN – Lille du
10.JAN ERIK OLSEN – Vi var bare 15 år
11.JAN BORSETHS – Lensmannsdattera
12.JAN BORSETHS – Fra Selbu til Texas
13.IVERS & CO – Goodhearted woman
14.IVERS & CO – Please please baby
15.INGJERD HELEN & FIREBEATS – Cherie
16.INGJERD HELEN & FIREBEATS – Da jeg møtte deg

Thor Wang – Noen perler


Thor Wang fra Åbogen i Eidskog kom nå i 2017 ut med et album med en del av hans tidligere utgitte låter og noen helt nye spor. “Noen perler” er blitt tittelen på plata som inneholder totalt 13 låter.

Thor Wang er en skogens mann som bor i ei lita koie langt inni skogen på Åbogen i Eidskog, ikke langt fra svenskegrensa. Her skriver han enkle, men fine sanger om naturen han har rundt seg og andre enkle og jordnære ting, sanger man ofte kan kjenne seg igjen i. Han er kanskje mest kjent for å stå bakom kjempeslageren “Den gamle grinda” som Ingemars gjorde suksess med på 90 tallet, en låt som også ble plukket opp av Lasse Stefanz noen år senere.

Thor har på sitt nye album samlet både gamle og nye låter, flere av dem har jeg hørt før på Thor sine tidligere utgivelser, mens andre er helt nye bekjentskaper for meg, så da antar jeg at disse er helt nyinnspilte. Og det er disse nye låtene jeg har valgt å rette fokus på i min presentasjon av “Noen perler”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Den beste jenta – En av de nye låtene på plata, ihvertfall en av låtene som jeg ikke har hørt tidligere. Dette er en ganske dansevennlig og fengende swinglåt i middels tempo som omhandler litt sårt savn men også søt kjærlighet. 

Du er så snill – Nok en ganske fengende låt som fint kan danses swing og bugg til, også denne med en tekst fylt av kjærlighet og savn.

Skytterhuset på Øyongen – En skikkelig festglad låt der Thor synger “rett fra levera” om ting som foregikk på gamle bygdefester på nettopp Skytterhuset på Øyongen. Også dettte en låt med fin swingtakt og et allsangvennlig refreng.

Thor lager enkle sanger, men de er både fengende og dansbare, og med Thor sin egen dialekt og hans egen særegne måte å synge på, så blir det både hyggelig og sjarmerende å lytte til. Thor er kanskje ikke verdens beste vokalist, men om man venner seg til måten hans å synge på og lytter til tekstene, så er det ikke så ille gæli å høre på likevel. Han synger med det nebbet han har og det skal han ha all respekt og honnør for, selv om han verken synger som Christer Sjögren eller Pavarotti. Terningmessig syns jeg Thor skal få en hederlig 4’er på terningen av meg, ei plate som har mye sjarm og hjertevarme og som vitner om en jordnær og likandes mann som liker å synge og skrive sanger, men som ikke har noen ambisjoner om å bli verdensstjerne. Enkelt men behagelig komp med mye trekkspill. Plata finnes på Spotify, dersom du vil høre på den der, men du kan også kjøpe et fysisk eksemplar fra CDON via linken nederst i denne saken.

KJØP PLATA FRA CDON VIA DENNE LINKEN(SPONSET LINK)

Westlights ute med sitt andre album

Det svenske dansebandet Westlights fra Älvdalen er ute med sitt andre album nå i 2017, ei plate som har fått tittelen “Den väg du ska gå” og som inneholder totalt 11 låter.

Westlights er et countryorientert danseband som består av Gunnar Korsmoe, Daniel Johansson, Kent Manfredsson, Gustav Håmås og Bengt Andersson, og de ble startet opp i 2011. To plater har det blitt pluss en demo, demoen kom i 2013 mens første ordentlige album ble utgitt i 2014. Nå i 2017 er plate nummer to på banen, ei plate som inneholder flere kjente spor, men også noen litt nye bekjentskaper for mange. “Lång väg till dig” fra Streaplers”, “Ett hundra mil från dig” fra Flamingokvintetten/Lasse Stefanz og “Möt mig i Stockholm” fra Tonix/Sir Douglas Quintet er noen av låtene du finner på den seneste Westlights-plata.

Forøvrig så syns jeg Westlights er et meget godt og dyktig band, som jeg gleder meg til å presentere for dere lytterne når jeg skal sette den seneste plata deres under lupen på radioen utpå senvinteren en gang. Gled dere, for dette er bra!

Besøk Westlights sin hjemmeside