Spilleplan Lillestrøm-dansen 2020

Jeg kan herved bringe dere den foreløpige spilleplanen for Lillestrøm-dansen på Folkets Hus på Lillestrøm for 2020 i regi av Tom Finne:

4.januar: Gutta fra Scandinavia & Martes Trio
25.januar: Wickströms
29.februar: Skuddårsball med Stubbadn og Contiki.
21.mars: Pia Pihlgrens
18.april: Leif og Gro fra Contrazt og Grandes.
23.mai: Holidays
22.august: Thoniez
19.september: Martinez
24.oktober: Sandins
21.november: Holidays
12.desember: Ankies

Folkets Hus finner du forøvrig i Storgata 38 på Lillestrøm, på samme tomt som gamle Folkets Hus stod. Arrangør Tom Finne kan forøvrig nåes på tlf. 95771312.

West Emters – Sommarens sångWest Emters er et svensk danseband som kommer fra Västra Ämtervik i Värmland, ikke så langt fra Sunne, og i 1997 kom de ut med albumet “Sommarens sång”. Siden jeg først trodde dette var et helt nytt album, så endte jeg opp med å velge dette til ukens platenyhet denne uka, men det rette er at det er snakk om en digital reutgivelse på Spotify og ingen ny 2019-produksjon.

West Emters skal etter sigende fortsatt eksistere, men de er ikke spesielt aktive og derfor et band man ser lite av i Sverige i 2019. Bandets vokalist het Mattias Bergh og har skrevet hele 8 av sporene på denne plata som altså kom ut første gang i 1997. Navnene på de øvrige medlemmer har jeg dessverre ingen oversikt over.

Plata “Sommarens sång” inneholder totalt 12 spor, og i tillegg til de 8 egenskrevne låtene så finner vi også kjente titler som “When you walk in the room”, “Raka rör” og “Last date” her.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vi drar iväg – En fin swing/bugg-låt i middels tempo som jeg antar er et av de originale sporene på plata, altså skrevet av Mattias.

Alla stunder av lycka – En litt mer balladepreget låt igjen med et tydelig preg av country. Usikker på opphavsmannen/mennene her.

Varje dag är speciell – En noe mer uptempo låt igjen, også denne med en ganske fin swing/bugg-takt. Antar at dette også er en av de 8 originallåtene på plata, den er ihvertfall ny for meg.

Det er kanskje litt rart å kaste terning for ei plate som er 22 år gammel, men jeg har likevel valgt å tildele plata en 5`er siden jeg først kom “i skade for” å presentere den som en nyhet, og siden den låter veldig bra og jeg selv er veldig tilhenger av dansemusikken slik den låt på 90 tallet, så syns jeg terningkast 5 er vel fortjent for West Emters og “Sommarens sång”. Og vil du høre plata i sin helhet så finner du den altså på Spotify om du har tilgang dit.

For Swingende-Toppen(Avstemming) Desember 2019

Her kan du stemme fram For Swingende-Toppen for desember måned:

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN (TRYKK PÅ DEN LILLA TEKSTEN) og fyll ut alle feltene. Les instruksene på siden nøye slik at stemmen din blir godkjent.

Siste frist for å avgi stemme er lørdag 04.januar kl.17.

Her følger låtene du kan stemme på denne måneden:

1.LARS ARILD FJELDBERG – Syng en sang
2.STEINAR ENGELBREKTSON – Howdy
3.RENATE HANSEN – Den beste mæi
4.PEGASUS – Se meg, la meg
5.KVIKNEGUTTA – Anna
6.HOLIDAYS – Så speglas kärleken
7.MARTINEZ – Lovar du så lovar jag
9.CLAUS PREIS – Dansktopsange gør mig riktig glad

Klikk deg inn på stemmeskjemaet VIA DENNE LINKEN (TRYKK PÅ DEN BLÅ TEKSTEN)

(NB: STEMMER KAN IKKE AVGIS I KOMMENTARFELTET!)

VIA VIDEOEN UNDER KAN DU HØRE ALLE LÅTENE FØR DU STEMMER:

For Swingende-Toppen(Resultat) November 2019

For Swingende-Toppen for november ble vunnet av Lars Arild Fjeldberg med låten “Syng en sang”. Her følger resten av resultatlista:

1 ( 1 )    LARS ARILD FJELDBERG  Syng en sang – 26,5% av stemmene (1 mnd)
2 (NY)   STEINAR ENGELBREKTSON – Howdy – 19% av stemmene​
3 ( 2 )    RENATE HANSEN – Den beste mæi – 17% av stemmene (2 mnd)
4 ( 3 )    PEGASUS – Se meg, la meg – 15,5% av stemmene (14 mnd)
5 ( 5  )   KVIKNEGUTTA – Anna  – 10% av stemmene (3 mnd)
—————————————————————————————————————————————–
6 (NY)  OLE STEENS – Så dig ved et pigtrådsbal – 7% av stemmene
7 ( 4  )   HARLEKIN – Camel toe – 3% av stemmene (1 mnd)
8 (NY)  MARTIN NILSSON – Gravøl – 2% av stemmene 

VINNER AV EN CD-PREMIE BLE TOVE FAGERBAKK FRA HALDEN.

Stem fram lista for desember via denne linken(Trykk på den lilla teksten)

Spilleliste uke 48-2019

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 48 inkludert lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1.Donnez – Det va på tiden
2.Vikingarna – Till mitt eget Blue Hawaii
3.Mimix – Tårer på ditt kinn
4.Express – Lips full of kisses
5.West Emters – Vi drar iväg
6.West Emters – Alla stunder av lycka
7.West Emters – Varje dag är speciell
8.Candles – Vår gamle restaurant
9.Candles – Lille Marlene
10.Flamingokvintetten – Gammal sliten kärlek
11.Donnez – Innan sista tåget

JUKEBOX UKE 48:

1.Jannex – Lysluggen
2.Jannex – Toten Hotell
3.Jankos – Den vakreste for meg
4.Jankos – Magiske sekunder
5.Jenny Jenssen – Hvis veggen fikk fortelle
6.Jenny Jenssen – Spenninga og tenninga
7.Jiws – Kjære Kåre
8.Jiws – Landeveien
9.Jim Oddwinds – Gamle fine trekkspill
10.Jim Oddwinds – Flørt
11.Jhohans – Nittensekstisju
12.Jhohans – Kom ned på jorda igjen
13.Jetz – En gammel radio
14.Jetz – Gave til mor
15.Jet Set – I saw him standing there
16.Jet Set – The shoop shopp song

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 49-2019

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende innholder denne gangen platenyhet fra Ivan Sørensen i tillegg til For Swingende-Toppen for november inkludert nye utfordrermelodier fra Holidays, Martinez og Claus Pries. Det blir også ny musikk fra Björn Björklund Band og danske Finn Lund.

I Jukebox byr jeg på musikk fra bl.a. Joe Bjørnars, Jonny Berntsen, Julie Grundt, Kai Ulfeng og Kai Robert Johansen.

UKENS PROGRAM UKE 49: Ivan Sørensen og FS-Toppen i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du presentert det nye 8 spors albumet til danske Ivan Sørensen i tillegg til For Swingende-Toppen for november måned.

Ivan Sørensen er en dansk sanger og musiker som på sitt nye album har samlet både instrumentallåter og noen låter hvor han synger. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

For Swingende-Toppen for november er også avsluttet nå, og i ukens sending får du høre hvilke tre låter som har gått videre, samt tre nye utfordrere til lista for desember. Utfordrermelodiene denne gangen kommer fra Holidays, Martinez og Claus Pries.

I tillegg får du også høre ny musikk med både Björn Björklund Band og Finn Lund, sistnevnte med årets første julesang her i For Swingende.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 3.DESEMBER KL.20
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

ETTERLYSNING: Ledig vokalist søker danseband

Jeg har fått inn følgende etterlysning fra en sanger og musiker fra Gausdal i Oppland som søker et band å spille med. Han skriver følgende i sin etterlysning:

Jeg er på utkikk etter et band, eller noen som kunne tenke seg å starte et band, og som trenger en vokalist. Kan også spille gitar og litt trekkspill.
Jeg er en mann på snart 53 år som elsker dansebandmusikk og er bosatt i Follebu I Gausdal.
Er på utkikk etter et etablert band eller noen som kunne tenke seg å starte et band. Åpen for forslag. Er også interessert i band som egentlig har gitt seg men som har noen gjenværende medlemmer som ønsker å starte opp igjen.
Har ikke spillt i band før men en gang må bli den første. Har et brennende ønske om dette og håper det er noen der ute som trenger en mann som elsker dansebandmusikk.
Liker det meste innen sjangeren, men må være litt fart og fengende musikk. Favorittene er Ingemars, Contiki, Contrazt, Ole Ivars, Bjørns orkester, Lasse Stefanz med flere.
Gi meg en lyd om dette kan være av interesse.
Dere kan nå meg på tlf. 48283431 eller pr SMS.

NB: IKKE LEGG IGJEN BESKJED I KOMMENTARFELTET DA DET IKKE NØDVENDIGVIS BLIR LEST AV VEDKOMMENDE!

Johan & Gunilla Sigvardsson – Solsken i mitt hjärtaJohan og Gunilla Sigvardsson er et sangglad ektepar fra Sverige som reiser rundt på kristne møter, ulike foreninger osv, og spiller, synger og underholder med kristen musikk. Og siden musikken deres er høyst dansbar i tillegg, så har jeg valgt å sette deres hittil seneste album under lupen her i For Swingende denne uka.

Johan og Gunilla har sunget og spilt sammen i 15 år, og før den tid har de drevet med andre musikalske prosjekter hver for seg, Johan på sin side har totalt jobbet med musikk i hele 25 år. Musikken de fremfører både live og på sine plater består hovedsaklig av kristne tekster, men også noe country og kjente, gamle slagere. Noen av låtene skriver de også selv, og i denne presentasjonen har jeg blant annet valgt å fokusere på et par av Johan sine egne komposisjoner.

Alle tre låtene du fikk høre i For Swingende forrige uke er hentet fra duoens seneste album som kom i 2018 og som bærer tittelen “Solsken i mitt hjärta”. Her finner vi totalt 12 låter, hvorav en rekke kjente travere som de fleste bør kjenne igjen, slik som “Blott en dag”, “I love you because”, “Jag ska gå genom tysta skyar” og “Blue eyes crying in the rain”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Du kan sträcka ut en hand – En egenskrevet låt fra Johan Sigvardsson selv, en ganske uptempo og veldig fengende låt med en god dansetakt, for de som måtte ønske å swinge seg til musikken. Tekstinnholdet skal jeg derimot ikke gå inn på i denne presentasjonen, men det har et kristent budskap.

Solsken i mitt hjärta – Nok en originallåt fra Johans egen penn, denne går i litt mer middels tempo igjen og har en sterk duft av country.

Mitt hem är där – Nok en ganske uptempo swing/bugglåt som er signert Karl Gustav Sjölin.

Jeg syns denne plata er veldig god å lytte til enten man vil danse eller bare sitte og lytte til vakker musikk. Johan og Gunilla utfyller hverandre bra stemmemessig, selv om Gunilla sin stemme ligger noe mer i bakgrunnen enn hva Johan sin gjør, men likevel to vokalister som passer bra sammen. Lydmessig låter det både friskt og moderne, mye preg av country og med en fin miks av dansbare låter og litt mer finstemte og klassiske ballader/salmer igjen, men også disse i duoens egne arrangementer og tolkninger som er veldig hørbare og iørefallende. Og for å bedømme plata på terningen, så har jeg valgt å ha hovedfokus på de mer dansevennlige sporene på plata, og her føler jeg at det hele kvalifiserer fint til en solid 5`er på terningen. Ønsker du å høre mer, så finner du hele plata på Spotify eller du kan kontakte Johan Sigvardsson enten på Facebook eller via www.johansigvardsson.se for å bestille et fysisk CD-eksemplar. Jeg kan også tilføye at ytterligere ei ny plate for tiden er i støpeskjeen fra disse to.

Catwalk spiller i Fotlandsvåg og Skjerjehamn

Trioen Catwalk har bedt meg informere om to av deres kommende spillejobber.

Den ene holder hus på Fjordslottet Hotell i Fotlandsvåg i Hordaland førstkommende fredag, den 29.november, med oppstart klokka 22, men med julebord fra klokka 19, og avslutning klokka 01:30 på natta. Dette hotellet finner dere på adressen Osterøyvegen 2715, 5283 Fotlandsvåg.

Den andre spillejobben foregår i Skjerjehamn i Gulen i Sogn og Fjordane fredag 6.desember fra klokka 22.

Les mer om arrengementet i Fotlandsvåg på festens eventside på Facebook via denne linken