UKENS PROGRAM UKE 39: Blixterz i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til det svenske, rock’n roll baserte dansebandet Blixterz.

Blixterz har en noe annen stil enn de tradisjonelle dansebandene, med musikalsk forankring i rock’n roll stilen fra 50 og 60 tallet – men de har også med seg et par typiske dansebandsvisker på sitt nye album. Plata bærer tittelen “We’re gonna rock tonight” og fra denne får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Jeg byr også på ny musikk fra band og artister som Perikles, Danzbanderz, Flemming Gammelholm, Pia Pihlgrens, Tor Henning Olsen og Marion Jensen Hermansen. Og i nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det svenske dansebandet Kjell Eriks og hører to låter som de spilte inn på 90 tallet.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 22.SEPTEMBER KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Tor Henning Olsen – Nettdate

Vokalisten fra Det Betales, Tor Henning Olsen, er igjen ute med en ny singel, og denne gang er både tema og tittel “Nettdate”.

Dette er en litt pop- og rockinspirert låt som også har en fin dansetakt og bør derfor falle i god jord også hos dansefoilket. Jeg får dessverre ikke åpnet presseskrivet som ligger vedlagt denne låten fordi jeg mangler den aktuelle programvaren som trengs for å kunne åpne den typen filer, så jeg får derfor ikke referert til hva Tor Henning selv skriver om det hele, men den omhandler ihvertfall et velkjent tema for veldig mange. Nettdate kan være spennende, men det kan også være frustrerende om det ikke går slik man ønsker – og denne sangen tar for seg både de positive og de negative aspektene rundt det å sjekke og date folk via internett. Men hele sangen har en humoristisk undertone så jeg vil betrakte det som en skikkelig gladlåt.

Her i For Swingende kommer jeg til å presentere låten i radiosendinga mi til uka som kommer, altså uke 39-2020.

Picazzo – Dårle tid / Hælje

Picazzo kan i 2020 skilte med ny vokalist, og i den forbindelse så slipper de i dag den 18.september sin første singel med sin nye vokalist, Kim Lien.

De to låtene som Picazzo slipper i dag er det nok mange som vil dra kjensel på, for disse har nemlig vært ute tidligere med den samme vokalisten, men da med duoen Kim & Ola som Kim Lien fortsatt kommer til å drifte som et sideprosjekt til Picazzo.

Låt nummer en, “Dårle tid”, er en låt som handler om det velkjente fenomenet at i det man gasser på litt ekstra langs veien så står det gjerne en politi-onkel rundt neste sving. Og dette er temaet i denne gode swinglåten hvor handlingen utspiller seg i Kim Lien sine egne hjemtrakter i Nord-Gudbrandsdalen, selv om Picazzo som kjent er et Solør-basert band fra de sydlige delene av Hedmark, eller Innlandet som vi kaller det i dag.

Den andre låten, “Hælje”, er også en uptempo swinglåt som Kim & Ola hadde ute på singel for noen år siden. Denne sangen handler om alt det koselige og morsomme man kan gjøre når det endelig er helg, slik som å danse og hygge seg til Picazzo eller Kim & Ola, ihvertfall den dagen samfunnet åpner opp igjen for slike aktiviteter.

Begge låtene er skrevet av Kim Lien selv, både tekster og melodier, og den eneste som er ulikt mellom Picazzo og Kim & Ola sine versjoner er instrumenteringen, noe man kan høre ganske godt hvis man sammenligner de to versjonene rett etter hverandre.

Det kan kanskje virke litt rart at når Picazzo først skal gi ut en ny singel, så velger de to låter som vokalisten har gjort i en annen setting tidligere, men Kim Lien kan uansett berolige For Swingende sine lyttere og lesere om at på livejobber så vil det fortsatt være Picazzo sitt kjente og kjære repertoar som vil være grunnmuren til bandet sin musikk. De to nye låtene har jo et helt annet preg enn det Picazzo vanligvis er kjent for, men jeg håper at dette singelutspillet er et eksempel på at Picazzo med dette ønsker å nå et enda bredere publikum enn tidligere – og det er positivt.

Her i For Swingende jobber jeg med å få til et intervju med Kim Lien, og derfor kommer jeg til å vente med å spille disse låtene på lufta inntil intervjuet er i boks, men du kan uansett høre dem på Spotify fra i dag, fredag, om du ikke vil vente på radiospilling.

Marion JH – Give me a reason

Marion JH er artistsignaturen til Marion Jensen Hermansen som også synger i Me2 Danseduo.

Marion bor på Hadeland og har de siste årene gjort en rekke innspillinger både som soloartist og sammen med sin mann Edgar i duoen Me2.

Denne gangen er det en engelskspråklig låt hun har tatt for seg hvor hun har skrevet både tekst og melodi selv. “Give me a reason” er tittelen og det er en myk og fin ballade som toucher innom både pop- og countrygenren og som samtidig er en dansbar låt som også passer fint for oss som liker dansebandmusikk.

Det hele er produsert av Tommy Nilsen fra Pegasus i hans studio og han er også med og korer på sangen. En låt jeg likte veldig godt selv og som vil bli å høre i For Swingende kommende uke, altså i uke 39-2020. Etterhvert vil den også bli tilgjengelig både på YouTube og Spotify.

Contrazt – LiveContrazt, kanskje landets mest populære danseband, kom i sommer ut med et liveinnspilt album med totalt 15 låter.

Ei liveplate er ikke nødvendigvis så spennende i seg selv, og det er heller ikke denne. Og ulempen med liveplater er ofte at man har hørt alle låtene tidligere. Dog er det ikke ei dårlig liveplate Contrazt har levert, selv om jeg kanskje vil betrakte det like mye som ei samleplate enn som ei liveplate. For alle låtene har vært ute på tidligere Contrazt-plater, også fra tida da Hanne Mette Gunnarsrud var vokalist. Jeg kan nevne titler som “Kjære Kristine”, “Ikke gråt om det er vinter og det snør”, “Volvo 240”, “Kan du prøve å forstå” og “Roadtrip USA”. Et fint tverrsnitt av Contrazt sitt repoertoar har fått plass på denne plata, alt fra de følsomme balladene og til de mer festglade låtene. Gro Anita synger brorparten av materialet, men Leif medvirker også litt innimellom.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Det gamle huset – En koselig og fin danselåt som opprinnelig ble innspilt i 2016 på albumet Før sola går ned.  En av mine favoritter på plata, da jeg alltid har like denne låten ganske godt, og det er en ganske uptempo swing- og bugglåt med mye nostalgi.

Trenger deg nå – En av de litt eldre låtene på plata, en balladepreget låt som opprinnelig ble innspilt i 2010 på albumet “Ser på verden”, en av de første platene hvor Gro Anita medvirket som vokalist.

Na na na – Litt mer tempo igjen i denne, en sommerlig og festglad låt som jeg alltid har likt veldig godt når det kommer til Contrazt sine plater. Låten minner veldig om Lasse Stefanz slik de låt tidligere på 2000 tallet, men de har ikke hatt denne låten da dette er en originallåt fra Leif Dybendal selv.

Jeg syns Contrazt har levert ei dansbar og god plate også denne gangen, men det er en ting jeg savner når det er ei liveplate vi har med å gjøre, og det er litt småprat, ut- og innannonseringer mellom låtene, for det er noe jeg syns hører hjemme på et liveinnspilt album. Men når det er sagt så skal jeg ikke la det momentet ødelegge for hovedinntrykket av låtene, som selvsagt er det viktigste. Så på terningen velger jeg å tildele plata en solid 5`er. Hør det hele på Spotify eller kjøp et fysisk CD-eksemplar av plata fra Platekompaniet via linken under.

KJØP PLATA PÅ CD FRA PLATEKOMPANIET VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 37-2020

Her er spillelisten fra For Swingende og Jukebox for uke 37, hvor sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og SN Radio.

1.Excess – Vill ha dig
2.Blixterz – Rock tonight
3.Casanovas – Ger du mig naket(går jag i taket)
4.Highlights – Disney medley
5.L.Hultgrens – Hallå Hawaii
6.L.Hultgrens – Kommer, kommer inte
7.Lelle Dahlberg – I dag är det bara er dag
8.Contrazt – Det gamle huset
9.Contrazt – Trenger deg nå
10.Contrazt – Na na na
11.Perikles – Titta vad katten släpat in
12.Olzen – Hvor skal vi sove

JUKEBOX UKE 37:

1.Ole Ivars – Je er bonde, itte bokser
2.Saturn – She’s not you
3.Rythmic – Bare du holder av meg
4.Doodle Bugs – Jumping at the symphony kid
5.Scandinavia – Dagen er din
6.Tonitaz – I never really knew you
7.Søstrene Eikaas – En bitte liten tåre
8.Søstrene Eikaas – De yndige små mus
9.Torry Enghs med Dag Spantell – Hello Mary Lou
10.Anne Marie Kvien – Bli her hos meg
11.Bugges Firo – Rockin’n reelin’
12.Frolandsswingen – Froland er bra
13.Fryd & Gammen – Da doo ron ron
14.Geir Ødegårdens orkester – Bare 19 somre
15.Gluntan – Gå ikke fra meg min kjære
16.Gluntan – Syng syng syng og bli venner
17.Ørnulf Holthe – Spinnrokken
18.Magne Widars – Sommer’n 55
19.Nordre Sving – Hva har du under blusen Ruth
20.Nordre Sving – Drangedal er stedet det skjer
21.Squad – Ikkje gå fra meg

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 38-2020

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 38 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet fra Skåningarna i tillegg til ny musikk fra Wahlströms, Alvenfors, Finn Lund, PK & Dansefolket, Renate Hansen og Kim & Ola. Og i nostalgihjørnet mitt byr jeg på to låter fra norske Katho som de spilte inn i 1974..

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Geir Ødegården, Ingjerd Helen, Håkon Banken, Kjell Vidars, Reddik, Søstrene Eikaas og Åsingarne.

UKENS PROGRAM UKE 38: Skåningarna i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert det nye albumet til svenske Skåningarna.

Skåningarna er et veldig populært, mogent danseband i Sverige for tida og de lager også veldig sterke og gode plater. Det er det nye albumet “Hem till Skåne” et klart bevis på, og fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Jeg byr også på ny musikk fra band og artister som Wahlströms, Alvenfors, Finn Lund, PK & Dansefolket, Renate Hansen og Kim & Ola. Og i nostalgihjørnet mitt byr jeg på to låter fra norske Katho som de spilte inn i 1974.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 15.SEPTEMBER KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Tomas Fant – A broken heart, a thousand tears ago

Finske Tomas Fant kom på forsommeren i år ut med singelen “A broken heart, a thousand tears ago”, som er en myk og fin ballade som også funker greit på dansegulvet.

Tomas Fant kommer fra Vasa i Finland og er også kjent som leder av dansebandet Tomas Fantz, som du har hørt her i For Swingende flere ganger i sommer, i tillegg til at de også er utfordrere på For Swingende-Toppen nå i september. Tomas Fant regnes forøvrig som en multiinstrumentalist som tidligere også har jobbet som lærer innen blant annet musikk.

Denne singelen jeg omtaler her er altså en ballade, men som burde være perfekt som siste dansen på enhver dansefest hvor enn i Norden man måtte befinne seg. Etter tittelen å dømme er det nok også en ganske trist og sørgelig tekst, men den er ihvertfall fin å låne øre til. Opphavsmenn er svenske Lennart Dahlberg og finske Tom Håkan som også har sitt eget danseband der borte.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i siste halvdel av august, og ellers så finner du den både på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut der.

Besøk Tomas Fant sin hjemmeside via denne linken

Lasse Sigfridsson – Mycket lite grann

Lasse Sigfridsson kom på forsommeren i år ut med en sommerduftende og fengende låt med tittelen “Mycket lite grann”.

Dette er en låt med sterkt latinopreg og den er skrevet av Michael Saxell som blant annet står bak suksesslåten “Om himlen och Österlen”. Her får jeg flashback til Lasse Stefanz sine glansdager på 90 tallet og tidlig 2000-tall, og Lasse har jo som alle vet lang fartstid fra nettopp dette bandet. På egne ben gjør han det vel kanskje enda bedre enn han gjorde det sammen med sitt gamle band, og han gjør stor suksess både alene og sammen med sitt familieforetak “Familjen Sigfridsson”.

Denne låten her fikk du høre i For Swingende-sendinga i siste halvdel av august, og den finnes også både på YouTube og Spotify dersom du ikke har hørt den ennå. I mine ører noe av det aller beste Lasse har gjort som soloartist hittil.