Xplays – Då faller julens första snö

Svenske Xplays er et av flere danseband i Sverige som har sluppet julesingler i år. Xplays sin julesingel er en myk og følsom ballade med tittelen “Då faller julens första snø”.

Låten er noe av det siste som Xplays slipper i singelformat før deres første fulle album kommer på markedet i fysisk format den 4.januar, men som allerede er ute digitalt på Spotify. Alle bandets foreløpige singler har forøvrig blitt streamet over 1,2 millioner ganger, noe som er meget bra for en debutant i bransjen. Julesingelen er heller ikke medregnet i dette tallet.

“Då faller julens första snö” er en behagelig og stemningsfull ballade som er signert Henrik Sethsson og Andreas Åhlin, og det er også Henrik som har vært produsent på denne innspillingen. Låten dufter av pop og boyband-stil, og har en god porsjon julestemning i seg. Inge dansebandlåt, men jeg tror dere vil like den likevel.

Her i For Swingende får du høre låten på radioen i vår romjulssending i uke 52.

Besøk Xplays sin hjemmeside

Peter Danielson med livealbum

Peter Danielson, som vi blant annet kjenner som vokalist i dansebandet Schytts under store deler av 90 tallet, kommer den 21.desember ut med et soloalbum som er innspilt live i Vara Konserthus i Vara like vest for Skara i Sverige.

Peter var mannen som overtok etter Christer Oxenryd i Schytts da Christer fikk problemer med stemmen og måtte gi seg som vokalist. Peter ble de påfølgende årene en veldig populær og folkekjær dansebandsanger. En soloplate ble det også etterhvert, som riktignok ikke slo like godt an som platene han ga ut med Schytts.

Peter, som kommer fra Herrljunga i Sverige, gjorde nå i 2018 et liveopptak fra en konsert han hadde i Vara Konserthus som ligger like vest for “danseband-hovedstaden” Skara. Fra denne konserten har han nå samlet totalt 9 låter som han har spilt inn på et album som allerede er tilgjengelig på Spotify og som slippes på CD den 21.desember. Her finner vi i hovedsak internasjonale slagere, slik som “Corrine Corrina”, “Que sera sera”, “Irene goodnight” og “Let it be”, i tillegg til en vakker og finstemt svensk instrumentalvise med tittelen “Visa från Västergården”.

Dette er ingen typisk dansebandplate, men de aller fleste låtene på plata er likevel høyst dansbare. Her i For Swingende satser jeg på å presentere plata på radioen i løpet av vinteren.

KJØP PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT FOR NORSKE KUNDER INNTIL 350 NOK INKL FRAKT UT 2019)

Mr Ray – Jeg kan se deg


Sangartisten Mr Ray, som er en veldig aktiv dansemusiker både på Østlandet og i flere sydlige ferieparadis, er igjen ute med nytt album, denne gang med tittelen “Jeg kan se deg”.

Mr Ray heter egentlig Ray Moen og er opprinnelig fra Kjellmyra i Solør, men har de siste årene vært bosatt på Jessheim. Mange kjenner Ray fra diverse utesteder rundt på Østlandet mens andre nok har møtt ham på feriesteder blant annet i Tyrkia. Han er også en veldig dyktig plateartist som har gitt ut en rekke sterke og dansbare album de siste årene. Det siste tilskuddet i diskografien hans, “Jeg kan se deg”, er intet unntak.

“Jeg kan se deg” er ei plate som består av totalt 12 låter, både coverlåter og nyskrevet materiale om hverandre. En av de mest aktive bidragsyterne på plata er nok Ronny Nilsen, ene halvdelen av Pegasus-brødrene, mens broren Tommy har vært Rays produsent denne gangen. Blant coverlåtene på plata kan jeg nevne kjente titler som “En slant til trikken hjem” og “Når ditt hjerte slår for noen”. Andre låtskrivere som har bidratt med materiale på plata er blant andre Geir Arne Hansen, Mats Larsson, Agneta Mårtensson og Trond Ihle.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Her på Flisa – Innledningssporet på plata er en hyllest til Ray sin hjemplass på Flisa. Og det er ikke første gangen han synger om hjembygda si, men en god ting kan vel ikke omsynges for ofte. Denne låten er en herlig swinglåt i middels tempo som er signert Ray selv og etter min mening et av de store høydepunktene på plata.

Når ditt hjerte slår for noen – Dette er en kjent traver fra Sverige, kanskje best kjent fra dansebandet Kellys, men her i Norge har den også blitt gjort med duoen Kim & Ola. Opphavsmenn bak denne er de kjente ringrevene Gert Lengstrand og Lasse Holm. Meget sterk låt dette også, og en fremragende tolkning av Ray.

Amors piler – Opp med tempoet igjen – her byr Ray på en skikkelig fengende og danseglad swing/bugg-låt som er signert svenskene Kent Mattsson og Stefan Deland med norsk tekst av Ronny Nilsen. Også en av mine klare favoritter på plata.

Denne gangen syns jeg Mr Ray har truffet en real innertier med plata si. Låtvalget sitter akkurat der det skal, her har han valgt låtmateriale fra øverste hylle, og det har som vanlig blitt en fin miks av ulike stilarter innen genren og perfekt blanding av ballader og up-tempo låter. Noe som også er med og “spriter opp” plata er et par duetter med Rays egen sønn Sebastian Moen og Ronny Nilsen. Ray synger helt fabelaktig med både selvsikkerhet og stor ro i stemmen, samtidig som han har både trøkk og “snert” i stemmen sin. Studioarbeidet har også blitt utført med sikker og stødig hånd fra Tommy Nilsen – og dansbarheten? Ja, den er også høyst tilstedeværende fra begynnelse  tilslutt. Så her er det kun superlativer å dele ut, og dermed kan jeg også dele ut toppscore på terningen, nemlig en skinnende blank 6`er. Bra jobba Ray, keep up the good work!

LINKTIPS: Hvorfor går ikke Spotify-pengene til artistene man faktisk lytter til?

Mitt andre linktips i dag er til en artikkel på musikknettstedet Ballade.no der musikkprodusent Ole Henrik Antonsen stiller et betimelig spørsmål om hvorfor en så liten andel av pengene man bruker på sitt Spotify tilfaller de artistene man faktisk lytter til.

Dette er en veldig interessant problemstilling og i denne artikkelen kan du både lese hvorfor det er slik og hvorfor Ole Henrik mener dette bør endres.

Artikkelen finner du via følgende link:

http://www.ballade.no/sak/hvorfor-gar-ikke-pengene-jeg-betaler-til-spotify-til-artistene-jeg-horer-pa/ 

LINKTIPS: Tips til musikere som skal på spillejobb

Jeg byr i dag på et par linktips til artikler på eksterne nettsider her på bloggen min, med saker jeg føler bør være interessante for dere som jobber innen musikkbransjen og også får den vanlige musikkinteresserte leser.

Den første artikkelen jeg ønsker å tipse dere om, er en artikkel på nettstedet til Musikkens Studieforbund der man gir turnerende musikere en rekke gode tips til å gjennomføre en mest mulig vellykket spillejobb, alt fra lydsjekk til oppsett og plassering på scenen og gjennomføringen av selve konserten.

Dette kan du lese mer om via følgende link:

http://www.musikkensstudieforbund.no/band/tips/ut-pa-spillejobb/

Spilleliste uke 49 – 2018

Her er spillelisten fra For Swingende for uke 49 samt lista for Jukebox som sendes på Radio Toten og Radio Øst.

1. OLE IVARS – Nå kjæm jula snart
2. STREAPLERS – Hon har öppet mellan 5 & 5
3. INGEMARS – Vil du gjæra mæ gla
4. PEGASUS – Se meg, la meg
5. RUNE RUDBERG BAND – Fine du
6. ARNE KOLSRUD OVEREN – Lottomillionær
7.MR RAY – Her på Flisa
8.MR RAY – Når ditt hjerte slår for noen
9.MR RAY – Amors piler
10.TRASTHES – Rosor och kärlek
11.DONNEZ – Jag vill
12.BJØRNS ORKESTER – Juro Caravan
13.MARTINEZ – En dans i morgonsolen

JUKEBOX UKE 49:

1.  JIWS – Grip dagen
2.  JIWS – Gammel årgang
3.  FRYD & GAMMEN – Mette Marit(tysk versjon)
4.  KAI ROBERT JOHANSEN – Tusenvis av ganger
5.  JUPITERS – Kom og ta en dans
6.  JUPITERS – Anna
7.  JUPITER – C’est la vie
8.  JUPITERS – For a few dollars more
9.  JUNO FOUR – Dra dit pepper’n växer
10.JUNU FOUR – Köp rosor
11.JULIE GRUNDT – Guenerina
12.JULIE GRUNDT – Vi får det jammen tell
13.JOE BJØRNARS – Nykokt kaffe
14.JOE BJØRNARS – Mormors sangbok
15.JONNY BERNTSEN – Solørguttens sang
16.JONNY BERNTSEN – Itte skyld på kvinnfælka(KUN RADIO TOTEN)

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 50-2018

Her kan du lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox om du ikke har mulighet til å høre programmene på radioen.

For Swingende inneholder denne uka en platepresentasjon fra svenske Lövgrens i tillegg til ny musikk fra blant andre Roksvoll, Pegasus, Tony Strandberg og Richard Ragnvald.

I Jukebox møter du blant andre Kai Ulfeng, Kari & Kara, Kate Gulbrandsen, Kikki & Arne og Kathe Sunde.

Lytt via disse YouTube-videoene:

UKENS PROGRAM UKE 50: Lövgrens i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til skånske Lövgrens, tidligere Claes Lövgrens.

Lövgrens byttet til sitt nåværende navn i 2017 og har siden den gang også fått inn tre nye medlemmer i gjengen i tillegg til Claes Lövgren selv, som fortsatt er primus motor. Nå er de ute med sitt første album under sitt nye navn med tittelen “Vinter vår eller sommar”, ei plate med hovedsakelig kjente coverlåter men likevel med veldig høy kvalitet. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

I nostalgihjørnet vårt møter vi denne uka det svenske dansebandet Pär Roberts og hører to låter som de spilte inn på en kassett i 1990.

Ellers byr jeg på ny musikk fra både Pegasus, Roksvoll, Foxie, Tony Strandberg og Richard Ragnvald.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO RANA PÅ TIRSDAG 11.DESEMBER KL.14, LYTT TIL NETTRADIO VIA DENNE LINKEN
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

(NB: Programmet vil også bli tilgjengelig via YouTube fra og med natt til mandag 10.desember.)

Besøk Lövgrens sin hjemmeside
BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT FOR NORSKE KUNDER)

Ingressene har forsvunnet


Jeg må bare beklage at ingressen på de fleste tidligere publiserte sakene her på Forswingende.com har forsvunnet i forbindelse med oppgraderingen til ny publiseringsløsning. Det betyr at innledningen på de aller fleste sakene jeg har skrevet er blitt borte, så derfor kan det i en del saker være vanskelig å se hva saken egentlig dreier seg om. Dette er dessverre noe jeg ikke får rettet opp og jeg kommer heller ikke til å bruke tid på å skrive nye ingresser. Er det ting som er uklart i saker du leser så still meg gjerne spørsmål i kommentarfeltet, så skal du få svar så fort det lar seg gjøre.

Hilsen Redaksjonen.

Xplays med nytt album

Det svenske dansebandet Xplays slipper den 4.januar sitt nye album med tittelen “Jag vill och jag vågar”.

Flere av sporene på plata har tidligere vært sluppet på singel og ut fra disse å dømme så vil dette bli ei plate innen den moderne grenen av dansebandmusikken og med fine kvaliteter hva både dansbarhet og hørbarhet angår.

Plata vil inneholde totalt 12 spor og her kan jeg nevne titler som “Någon annanstans”, “Pojkarna i poolen”, “Sanningen kommer fram” og “Ditt öra mot marken”. Selv drar jeg kjensel på flere av titlene på plata som er gjort med andre band og artister tidligere, men det er også en rekke nyskrevne låter her, så det skal bli spennende å få høre det endelige resultatet.

Plata blir utgitt hos Atenzia Records og her i For Swingende satser jeg på å presentere plata i løpet av vinteren en gang, noe nærmere tidspunkt enn det kan jeg dessverre ikke gi dere for øyeblikket, da jeg har mye nytt som skal på lufta når vi passerer nyttår.

BESTILL PLATA FRA GINZA VIA DENNE LINKEN(TOLLFRITT INNTIL 350 NOK INKL FRAKT UT 2019 FOR NORSKE KUNDER)