Picazzo – Drita lei

Picazzo er ute med ny singel fra den 1.november. Ingen direkte “pen” tittel på sangen, men den heter ihvertfall “Drita lei” og er en låt som vokalist Kim Lien har skrevet selv.

Låten er en mollstent låt i middels tempo, og denne mollstemtheten gir sangen en helt egen stemning som kler innholdet i sangen ganske godt. Teksten handler jo om en fyr som er lei av arbeidsuka og som ser fram til fredagen og helga. Men, når helga først kommer så blir den ikke som forventet da fruen i huset har andre planer. Så slik sett så passer det helt greit med en mollstemt melodi.

Kim Lien synger fortsatt på sin egen gudbrandsdalsdialekt, noe han kler veldig godt. Stilen er nok en del annerledes enn det vi kjenner Picazzo for fra tidligere, men med ny frontfigur så blir det gjerne også litt endringer musikalsk. Det er ihvertfall ingen tvil om at Kim er en god vokalist, selv om det ikke låter direkte Picazzo av musikken, noe jeg regner med blir annerledes når gutta skal ut på veien igjen, for da vet jeg at de har mange gamle Picazzo-svisker i bagasjen.

“Drita lei” kommer altså på digitale plattformer den 1.november, og den påfølgende uka så satser jeg på å presentere den i radiosendinga mi, så følg med!

Excess – Vill ha dig

Det svenske dansebandet Excess kom i juni i år ut med en skikkelig “rökare” av en singellåt, nemlig “Vill ha dig”, som er en fartsfylt og glad swing- og bugglåt.

Bandet Excess har sitt utspring i Huskvarna i Småland, og har en kvinnelig frontfigur ved navn Therese Sundahl. Med seg i bandet har hun også Andreas Carlson, Hasse Karlsten, Andreas Nycander og Henrik Gillenheim. Stilen er moderne dansebandmusikk, men likevel ikke av det mest popete slaget.

Den nye låten, “Vill ha dig”, er produsert av ringreven Henrik Sethsson og opphavsmenn bak det hele er Henrik Sethsson, Henrik Axelsson og Therese Sundahl selv. Låten har et skikkelig hitpotensiale i mine ører, og den bør gi buggdanserne både dansefot og festhumør. Rett og slett en meget god produksjon.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i begynnelsen av september, og gikk du glipp av den der så finnes den også på YouTube og Spotify dersom du vil sjekke den ut.

Besøk Excess sin hjemmeside via denne linken

Dansdax – Hur ska det bliDansdax er et finsk danseband som i 2017 feiret sitt 40 års jubileum. Den gang ble det utgitt et jubileumsalbum bestående av både nye og gamle innspillinger, og denne plata er nå i 2020 blitt reutgitt fra distribusjonsselskapet TMD.

Dansdax har altså røtter tilbake til 1977 og pr i dag så består bandet av fire mannlige medlemmer ved navn Mikael, Yngve, Gerhard og Johan – etternavnene ble dessverre borte for meg ved overgang til ny PC. Bandet spiller ihvertfall dansebandmusikk av den tradisjonelle typen, og på den nå tre år gamle jubileumsplata finner vi både kjente covers og et knippe nyskrevne låter.

Totalt 16 spor finner vi på denne plata, og her kan jeg nevne kjente titler som “Dance on”, “För dina blåa ögons skuld”, “Sugar baby love” og “O mein papa”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Hur ska det bli – Tittellåten på plata som er en uptempo swing- og bugglåt som raskt ble en av mine store favoritter da jeg hørte gjennom plata første gang.

Du har det där – Og her byr Dansdax på en låt i middels tempo hvis tittel ikke må forveksles med den gamle Grönwalls-låten fra 90 tallet med samme tittel. I denne låten hører man tydelig den finske aksenten til Dansdax sin vokalist, og personlig syns jeg dette er et sjarmerende trekk ved en rekke finske danseband som synger på svensk.

Världens kvinns – Nok en låt i det jeg vil betegne som middels tempo, hvor det synges om kvinner fra ulike deler av verden, men hvor man tilslutt ender opp med at den kvinnen man har selv er og blir den beste. En ærlig sak å synge om det, og dette ble også en av mine favoritter på plata.

Jeg må si at jeg ble mektig imponert over hva Dansdax har fått til på denne plata, og både de gamle og nye låtene er veldig sterke og gode, med en veldig proff og solid produksjon som gjenspeiles både i soundet og i såvel det vokale som det musikalske. Vokalisten har en myk og behagelig klang og dansbarheten er også av ypperste klasse. Så denne plata ønsker jeg å belønne med en solid 5`er på terningen, og det som trekker litt ned her, for å nevne det, er et antall låter som jeg føler er covret såpass mange ganger tidligere av ulike band og artist at man med fordel kunne valgt andre låter å ta med på plata. Hadde det ikke vært for det så hadde jeg glatt gitt denne plata toppscore. For bortsett fra det så er det altså ei plate med mange gode kvaliteter, og som jeg kan anbefale varmt. Vil du høre plata i sin helhet så finner du samtlige låter på YouTube.

Besøk Dansdax sin hjemmeside via denne linken

Spilleliste uke 42-2020

Her er spillelistene fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 42, der sistnevnte program kun sendes på Radio Øst og SN Radio.

1.Casanovas – Akta dig för svärmor
2.Casanovas – Sista morgonen(live)
3.Perikles – Tåget söderut
4.Huttez – Drag under galoscherna
5.Östgötarna – Kärleksbrev från dig
6.Östgötarna – Borta är bra
7.Lasse Sigfridsson – Väm är du
8.Dansdax – Hur ska det bli
9.Dansdax – Du har det där
10.Dansdax – Världens kvinns
11.Lene Holme – Jeg vælger vejen
12.Jan Erik Olsens orkester – Si mæ åffør sårer du mæ
13.Alvenfors – Om jag vet vad kärlek är

JUKEBOX UKE 42:

1.Geir Ødegården – Diggy liggy loo
2.Jetz – I dine øyne
3.Jenny Jenssen – Vi elska natta lang
4.Gunnar Hanstad – Farvel til grenda
5.Candles – Vet du hva som er hendt
6.Holmsve – Snart så går det atter mot lysere tider
7.Gluntan – Bad moon rising
8.Lasse Johansen – A voice in the wilderness
9.Dænsebændet hass Arnstein – Møt meg i Stockholm
10.Ingjerd Helen & Firebeats – Da jeg møtte deg
11.Torry Enghs – Det er dans på brygga
12.Me and You – Et lite hus nede ved stranden
13.Kjell Vidars – Du har overtaket
14.Kjell Vidars – En favn med røde roser
15.Berit Nyheim – Månen yndig
16.Okers – Jeg savner deg kjære
17.Ledals – Du
18.Arne Strømbergs – Choo choo ch’boogie
19.New Nashville – Gonna make my mama proud of me
20.Kingston Class – Speilet

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 43-2020

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 43 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet fra Uffe Persson i tillegg til ny musikk fra Ingemars, Casanovas, Perikles, Peter Terpager, Lennart Dahlberg, Rykte og Ulf Lidman. Og i nostalgihjørnet vårt møter vi det svenske dansebandet Pegasus og hører to låter som de spilte inn i 1992..

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Babbes, Jenny & Septimus, Reddik, Steinar Fjeld, New Nashville og Hongbarstads.

UKENS PROGRAM UKE 43: Uffe Persson i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert den nye plata til svenske Uffe Persson.

Uffe Persson kom tidligere i år ut med albumet “Äntligen” som inneholder både nyskrevne låter og et knippe kjente covers. Stilen er en fin miks av danseband, visepop og litt country. Fra denne plata får du i ukens sending høre tre smakebiter.

Jeg byr også på ny musikk fra band og artister som Ingemars, Casanovas, Perikles, Peter Terpager, Lennart Dahlberg, Rykte og Ulf Lidman. Og i nostalgihjørnet vårt møter vi det svenske dansebandet Pegasus og hører to låter som de spilte inn i 1992.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 20.OKTOBER KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

Renate Hansen – Nakenbad i Barentshavet

Finnmarksjenta Renate Hansen gjør for tiden suksess med låten “Nakenbad i Barentshavet” på For Swingende-Toppen, og i denne artikkelen skal jeg fortelle dere litt mer om denne flotte og noe ironiske og humoristiske låten.

Sangen har rett og slett sitt utspring i en samtale mellom Renate og en sommernabo i Bugøynes, et oppsiktsvekkende presseoppslag om Rune Rudberg og ikke minst det faktum at Rune Rudberg skulle opptre på en festival i Renates barndomsbygd. Dermed dro det ene med seg det andre og sangen “Nakenbad i Barentshavet” ble et faktum. Låten er ellers en utrolig sterk, god og dansbar låt med Renate behagelige og klare stemme på egen dialekt.

Såvidt meg bekjent så er innspillingen gjort hos Tommy Nilsen fra Pegasus i hans eget studio, og dermed er det blitt en bunnsolid produksjon både lydmessig, teknisk og musikalsk, for Tommy er en gutt som virkelig kan sakene sine i studio.

Her i For Swingende ligger låten i skrivende stund på førsteplass på For Swingende-Toppen, og vil du ha med Renate videre på lista, så må du avgi din stemme innen utgangen av oktober via link til FS-Toppen øverst her på siden.

Lennart Öhman – Hoppets vingar

Lennart Öhman er en svensk dansemusiker fra Norrbotten med tidligere fartsid fra dansebandet Lennes med Bitte, og nå er han ute med solosingelen “Hoppets vingar”.

Lennart sitt gamle band hadde sitt utspring i den lille byen Lakafors like utenfor Piteå, men om Lennart selv kommer fra samme sted er jeg ikke sikker på. Men det er ikke så viktig, Lennart har uansett laget en veldig hørbar og fin innspilling av “Hoppets vingar” og dansbarheten er også ivaretatt. Låten går i middels tempo og jeg aner også litt duft av country over sangen og soundet.

Det hele er produsert av Tommys-vokalisten Tom Käldström og stilmessig så ligger den faktisk også ganske tett opptil nettopp Tommys sin stil. Vokalmessig har Lennart en veldig myk og behagelig stemme, så dette var intet annet enn “örongodis”.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i begynnelsen av september, og gikk du glipp av den der så finner du den også på YouTube dersom du vil sjekke den ut.

Peter Malmström – Bara lite solsken

Peter Malmström er en svensk dansebandsanger som ikke er så godt kjent blant allmennheten, men han har likevel lykkes med å strømme sine låter over 600.000 ganger på Spotify. I sommer kom han ut med en ny singellåt med tittelen “Bara lite solsken”.

Dette er en låt som opprinnelig stammer fra Eddie Meduza, eller Errol Norstedt som er hans egentlige navn – en mann som er kjent for atskillig mer vulgære og vågale tekster enn denne, men Eddie har også en rekke mer seriøse låter på sitt repertoar, og dette er en av dem.

Låten er en uptempo swing- og bugglåt som de som danser disse stilartene bør trykke til sitt bryst. Den er litt rocka i formen, men er også ganske tradisjonell når det kommer til dansebandgenren.

Her i For Swingende fikk du høre det hele i radiosendinga mi i begynnelsen av september, og ellers så ligger låten også både på Spotify og YouTube dersom du vil sjekke den ut der.

Kandis – Lørdagsbal(De største hits Live)Danske Kandis kom nå i 2020 ut med et liveinnspilt album med tittelen “Lørdagsbal” og som inneholder en rekke kjente Kandis-hits som har vært ute på ordinære plater tidligere.

Jeg tror ikke jeg bruker så mye spalteplass på å omtale Kandis, da det er et band jeg føler de fleste kjenner til, og om noen mot formodning ikke gjør det, så kan jeg fortelle kort at Kandis er lokomotivet innen den danske dansebandmusikken med fartstid tilbake til først på 90 tallet, muligens sist på 80 tallet. Vokalist har i alle år vært Johnny Hansen, og besetningen forøvrig har også vært veldig stabil, selv om det har vært enkelte utskiftninger her også.

Så til plata “Lørdagsbal”: Plata er altså liveinnspilt på en ekte spillejobb med Kandis, men uvisst hvor. Plata inneholder totalt 14 spor, og blant disse kan jeg nevne kjente Kandis-titler som “Lonnie fra Berlin”, “Hold me” og “Skagens solnedgang”.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Når jeg tænder lys i mørket – En veldig moderne og popduftende låt som representerer den mer moderne delen av Kandis sitt repertoar som er blitt mer og mer fremtredende de senere årene. Låten går i middels tempo og er skrevet av Kurt Kokus, Reiner Hömig og Wolfgang Breuer.

Blue jeans i New Orleans – En mer typisk Kandis-låt igjen av det tradisjonelle slaget, en frisk og dansbar swinglåt som er signert Johnny Hansen og Torben Eschen.

En lille ring af guld – En av de tidligste innspillingene til Kandis, opprinnelig med den svenske tittelen “Ett litet rosa band”, og da er det nok mange som tenker på Vikingarna. Låten er forholdsvis uptempo og opphavskvinne er svenske Rose Marie Stråhle, mens den danske teksten er skrevet av Jørgen de Mylius.

Kandis har som vanlig levert et helstøpt og bunnsolid produkt med god og fyldig lyd, friske og dansevennlige låter og et veldig bra helhetsinntrykk. Vi har riktignok hørt alle, eller ihvertfall de fleste, låtene før, og det gjør at det ikke blir noen toppscore på terningen denne gangen, men det er ikke langt unna – jeg klemmer nemlig til med en sterk 5`er for albumet “Lørdagsbal”, det er vel fortjent – og vil du høre plata i sin helhet så finner du den på Spotify for deg som har konto der. Ønsker du den i fysisk format så finnes det en pakkeløsning som innholder både CD og DVD som du kan kjøpe fra nettbutikken Skvis via linken under.

KJØP ALBUMET BÅDE PÅ CD OG DVD FRA SKVIS VIA DENNE DIREKTELINKEN