Nå åpner landet – For Swingende roper hurra!

I anledning gjenåpningen av Norge så ønsker jeg å markere dette med å dele Kai Robert sin herlige låt som kom tidlig i sommer, men som først blir skikkelig “gyldig” imorgen. Takk til alle som har vist tålmodighet og kampvilje i denne tiden, nå får vi lønn for strevet. Nå kan vi antageligvis også gå på dans igjen, så da håper jeg flest mulig støtter opp om arrangementene og kommer seg ut på lokalet!

Chris Antblad – Originalen på svenska vol.1Den svenske låtskriveren og sangeren Chris Antblad kom for en tid tilbake ut med et album med kun selvskrevne låter med tittelen “Originalen på svenska vol.1”.

Chris Antblad er en mann som kanskje ikke er så godt kjent her i Norge, men det han kanskje er blitt mest kjent for er at han skrev finalelåten som Larz Kristerz vant Dansbandskampen med i 2008, nemlig “Jag måste ringa Carina”. For min del er ihvertfall det hans største meritt som jeg kjenner til. Utover det har jeg funnet svært lite info om Chris til denne anmeldelsen, så jeg får heller gå rett over til å snakke om plata og låtene:

Chris sitt album inneholder totalt 10 låter i ulik stil og tempo, men de fleste er dansbare og veldig fine å lytte til. Produsent for det hele har også vært Chris selv.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Jag måste ringa Carina – Jeg syns jo jeg må ha med låten jeg anser som Chris’ mest kjente komposisjon, som nevnt en låt som Larz Kristerz opprinnelig gjorde, men jeg syns også at Chris sin versjon er utrolig god. Det er en forholdsvis uptempo låt som man kan danse såvel bugg og swing som fox til, så dette er en høyst anvendelig danselåt, og en av mine favoritter på plata. Det må også nevnes at Mats Ymell har vært med og skrevet låten i samarbeid med Chris.

Den klockan har stannat – Nok en kjapp låt, enda noen hakk raskere enn den forrige, og en meget fengende og fartsfylt låt som er herlig å lytte til samtidig som den også lokker fram danselysten så det holder. Her er det Chris som er opphavsmann ene og alene.

Nu reser vi västerut – En herlig danselåt i middels tempo som også holder meget høy kvalitet og som også bør fungere godt på dansegulvet. Nok en gang er det Chris som har skrevet både tekst og melodi.

Dette er ei plate som virkelig imponerte meg da jeg fikk høre den, for denne føler jeg plasserer seg helt i klasse med de største dansebandene i Sverige. Jeg fant ikke en eneste dårlig eller middelmådig låt her, og stilen er en fin miks av moderne og tradisjonell dansebandstil, noe som gjør at plata bør tiltrekke seg et bredt publikum i ulike aldersgrupper. Chris synger med en myk og ganske lys stemme, og lydmessig og musikalsk så låter det også helt på høyden med det ypperste av svensk dansemusikk, og dermed er det også helt klart at jeg må plukke fram toppscoren på terningen for å bedømme denne plata – en skinnende blank 6`er, intet mer, intet mindre.
Meget bra jobba, Chris, og vil dere høre det hele så er det bare å søke opp albumet på Spotify.

INFO FRA REDAKSJONEN: Slutt på singelomtaler

Jeg har etter nøye overveielse bestemt meg for å slutte og omtale singler jeg mottar skriftlig her på bloggen.

Dette er fordi jeg mottar så store mengder med nye singler fra artister og plateselskaper at jeg rett og slett ikke har kapasitet til å lage skriftlige omtaler av dem mens de ennå er noenlunde ferske. Men jeg understreker at singler jeg mottar fortsatt vil bli spilt på radioen, så dere må ikke slutte å sende meg singler, det er kun de skriftlige omtalene her på bloggen som vil opphøre. Fulle album vil fortsatt bli omtalt med terningkast og fyldig omtale, slik de pleier.

De singelomtalene som allerede ligger i arkivet vil fortsatt bli liggende, men det vil fra og med nå ikke komme nye innlegg under det menyvalget.

Jeg beklager dette, men håper det viktigste for dere som sender meg musikk er å få den spilt og presentert på radioen.

Hilsen Redaksjonen v/Thomas.

Spilleliste uke 37-2021

Her er spillelistene fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 37, der sistnevnte program kun sendes på Radio Øst:

1.Trinity – Den silverfärgade drömmen
2.Vassendgutane – Longt inne i en fjord
3.Sanna Linna – Edessäsi
4.2gether – Gærn etter lastebil
5.Sven-Ingvars – Mo-mo-mo Monica
6.Sven-Ingvars – Aldrig mer
8.Chris Antblad – Jag måste ringa Carina
9.Chris Antblad – Den klockan har stannat
10.Chris Antblad – Nu reser vi västerut
10.Perikles – Ba ba ba
11.Wizex – I folkparkens tjänst
12.Xplays – Du ser mig

JUKEBOX UKE 37:

1.Me and You – Hvis det trur det er lett å få mæ
2.Lasse Johansens orkester – Du var som en engel
3.Scandinavia – Jag litar på kärleken
4.Nilsemann – Blueberry hill
5.Håkon Banken – Jeg er en slusk
6.Håkon Banken – Hils hjem
7.New Jordal Swingers – Diana
8.New Jordal Swingers – Beautiful dreamer
9.Jan Borseths – Klara
10.Kai Robert Johansen – Tio tusen röda rosor
11.Jankos – Dansekongen
12.Hilde Fjørtoft – Ej e for knust
13.Heidi Hauge – Diggly liggy lo
14.Lillian Askeland – Himmelens porter
15.Ole Ivars – Rock & roll forever
16.Jupiter – My swingin’ blues
17.Rita & Tennessee – Before the next teardrop falls
18.Jankie – Still comes around

HØR FOR SWINGENDE HER:

 

Lytt til For Swingende og Jukebox for uke 38-2021

Her kan dere lytte til ukens utgaver av For Swingende og Jukebox for uke 38 dersom dere ikke får hørt på radiosendingene.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet fra Nilsemann(Nils Harald Solli) samt intervjuer med både Nils Harald og med svenske Frida Wiljansros. I tillegg blir det musikk fra band og artister som Martinez, Vikingarna og Gluntan, og i Sven-Ingvars-hjørnet vårt blir det igjen to gamle svisker fra de gamle legendene, presentert av Sigbjørn Hemstad.

Jukebox inneholder denne uka musikk fra blant andre Svenn-Erik Fjeldberg, The Teddybears, Trezz, Trond Erics, Vestlandsfanden og Sputnik.

UKENS PROGRAM UKE 38: Nilsemann og Frida Wiljansros i For Swingende

I ukens utgave av For Swingende får du blant annet presentert et intervju og den nye plata til Nilsemann alias Nils Harald Solli og et intervju med den svenske sangerinna Frida Wiljansros.

Nils Harald Solli er en sanger fra Sarpsborg som går under artistnavnet Nilsemann og som nylig kom ut med sitt nye album med tittelen “100% Nilsemann”. Dette er ei plate med både country og dansebandmusikk, både nyskrevne låter og covers, og fra denne får du i ukens sending høre tre smakebiter i tillegg til et intervju med Nilsemann selv.

Frida Wiljansros er ei sangerinne fra Dalsland i Sverige som jeg presenterte ny plate med for noen uker siden, og i ukens sending skal hun selv få fortelle litt om seg selv og sin musikk.

Ellers så byr jeg blant annet på en ny låt fra svenske Martinez i tillegg til et nytt Sven-Ingvars hjørne der Sigbjørn Hemstad presenterer to gamle Sven-Ingvars låter fra tidlig 70 tall.

FØRSTE RADIOSTASJON SOM SENDER UKENS PROGRAM ER RADIO TOTEN PÅ TIRSDAG 21.SEPTEMBER KL.19
Via denne linken finner du oversikten over de øvrige sendetidene til For Swingende på de ulike radiostasjonene

 

Kim & Anna – Min ängel

Den finske sangduoen Kim & Anna kom i vinter ut med singellåten “Min ängel” som er en hyllest til Anna sin sønn som er født med Downs syndrom.

Når det gjelder duoen Kim & Anna så består den av Kim Eriksson og Ann-Louise Nyback fra Österbotten i Finland. På denne innspillingen her så trakterer Kim elgitar og synger mens Ann-Louise er med og korer, samt er opphavskvinne bak både tekst og melodi.

Sangen er en ganske så tradisjonell dansebandlåt med en viktig og rørende tekst som man bør sette seg ned og lytte litt ekstra til. Ellers så går melodien i middels tempo og har en god dansetakt om man skulle ønske å røre seg litt til musikken. Kim er hovedvokalist på denne sangen og han synger helt greit, mens den tekniske kvaliteten også er tilfredsstillende, det samme med lydbildet, selv om det bærer noe preg av syntetiske instrumenter, på tross av at det spilles både ekte saksofon og ekte gitarer her, men ikke verre enn at den er god nok å lytte til.

Her i For Swingende fikk du høre låten i radiosendinga mi i slutten av mars i år og i tillegg ligger den også på YouTube dersom du vil sjekke den ut.

Mathias Kalvatsvik – HåpMathias Kalvatsvik, til vanlig kjent fra Bjørns orkester, kom på forsommeren i år ut med sitt aller første soloalbum med tittelen “Håp”.

Mathias er jo for de fleste kjent som stemmen bakom Bjørns orkester, i tillegg til at han også er kjent med sitt trekkspill på scenen, og på albumet “Håp” får han kombinert både sangen og trekkspillevnene sine, noe som er blitt ei riktig så trivelig og lun, god plate med både kjente slagere og noen få nyskrevne låter.

Produsent for det hele har vært Morten Nyhus og innspillingen har da naturligvis foregått i ærverdige Gjøvik Lydstudio i Hunndalen. Plata inneholder totalt 13 spor, og her kan jeg nevne i fleng kjente titler som “Liljer”, “Jeg har hørt om en stad”, “Har en drøm” og “Kjærlighetsvisa”. Det er vel nesten halvt om halvt med instrumentale låter og låter med vokal her, og hovedtyngden ligger nok på litt roligere ballader.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Fly lille fugl – En velkjent gammel klassiker som blant annet er kjent fra Frem fra Glemselen-serien, og som er skrevet av den berømte slagerkomponisten Herman Hermani. Mathias gjør den på en veldig fin måte, og er blitt et av de mest dansevennlige sporene på denne plata. En låt man fint kan danse swing eller bugg til dersom man ønsker det.

Gate 75 – En myk, fin og sommerlig ballade som Mathias har skrevet selv. Sangen handler om en sommeraften i Molde og er allerede blitt en populær låt hos Mathias sitt publikum.

Englehund – En velkjent slager som opprinnelig stammer fra skånske Hasse Andersson, men her er det Håkon Banken sin norske versjon av låten som har vært inspirasjonskilden for Mathias. En veldig bra tolkning dette også, og nok en gang en av de mer dansevennlige låtene på plata.

Jeg syns Mathias har laget ei veldig koselig, fin og hørbar plate, selv om det til syvende og sist er ei plate som egner seg aller best til lytting og ikke nødvendigvis noe klart førstevalg når man skal velge musikk til dansefesten, men likevel med flere dansbare låter, så ikke avskriv den helt som dansemusikk på tross av det jeg skriver her. Mathias synger på en folkelig og sjarmerende måte og går fint inn under kategorien “rett fra hjertet”. Det er blitt en sterk og helproff produksjon med Morten sin stødige hånd på spakene og med blant andre Bjørn Elvestad som studiomusiker på diverse strengeinstrumenter. Så alt har ligget i de aller beste hender, og på terningen velger jeg å plukke fram en solid 5`er til albumet “Håp”, noe jeg syns er vel fortjent både for Mathias og for produsent Morten.
Vil du lytte til musikken, så finner du den både på Spotify og muligens også på andre digitale tjenester, mens fysisk CD kan kjøpes fra Platekompaniet via linken under.

KJØP ALBUMET PÅ CD FRA PLATEKOMPANIET VIA DENNE LINKEN

Spilleliste uke 36-2021

Her er spillelistene fra programpostene For Swingende og Jukebox for uke 36, der sistnevnte program kun sendes på Radio Øst.

1.Hanne Mette – Om 100 år
2.Gudbrands – LP-nostalgi
3.Tottisbandet – Min edelsten
4.Marion Jensen Hermansen – Uten deg
5.Sven-Ingvars – Ingen shejk är jag
6.Sven-Ingvars – Allt går igen
7.Mathias Kalvatsvik – Fly lille fugl
8.Mathias Kalvatsvik – Gate 75
9.Mathias Kalvatsvik – Englehund
10.Pia Pihlgrens – En natt i april

JUKEBOX UKE 36:

1.Gunnar Hanstad – Storsjøens sang
2.Fernando – Vi swinger oss i dansen
3.Furulunds – Kjærlighetsvinder
4.Furulunds – Bright lights and country music
5.Geir Ødegården – I morgen tidlig
6.Geir Ødegården – La meg gi deg en sang
7.Diligence – Torpebussen
8.Diligence – Nashville dreams
9.Dænsebændet – Nidelven
10.Dænsebændet hass Arnstein – Hu Martina Mo
11.Eldar Vågan – Bigamist i kveld
12.Grynet Molvig – Alle hjerte slår
13.Gudny Dahlen – Tack för alla åren
14.Hans Petter Hansen – Rose Marie
15.Elisabeth Granneman – Været
16.E76 – Ulven
17.Vømmøl Spellemannslag – An Magritt
18.Duo’Je – Who’ll stop the rain
19.Five Beats – Ti raude roser

HØR BEGGE PROGRAMMENE HER:

 

Lytt til For Swingende for uke 37-2021

Her kan dere lytte til ukens utgave av For Swingende for uke 37 dersom dere ikke får hørt på radiosendingen.

For Swingende inneholder denne uka platenyhet fra Chris Antblad i tillegg til ny musikk fra band og artister som Vassendgutane, Sanna Linne, Perikles og Xplays, samt et par egne favoritter fra Trinity og Wizex. Jeg skal også ta en prat med Eivind Riseth i 2gether som nylig slapp et helt nytt album som ble presentert her i For Swingende for noen uker siden. I ukens sending skal Eivind selv fortelle litt både om plata og om hva 2gether bedriver ellers nå i 2021. Og i Sven-Ingvars-hjørnet vårt blir det igjen to gamle svisker fra de gamle legendene, presentert av Sigbjørn Hemstad.

Jukebox er denne uka blokkert av YouTube pga opphavsrett på flere av låtene, så dette programmet kan kun høres på ordinær radio denne uka.