hits

Mona-Jill Band - Kan du förstå mig?Norsk-svenske Mona-Jill Band er ute med sitt andre album i disse dager, ei sterk og helstøpt plate spekket med danseglade låter levert av noen av bransjens fremste opphavsmenn, og med sangfuglen Mona-Jill Knapp Forssèn Haugen i spissen.

Mona-Jill Band er i mine øyne et av landets mest spennende og fremadstormende danseband for tiden, hvor man har hentet noe av det beste av musikere innen denne genren på norsk side av grensen, mens man på svensk side har hentet en sangfugl av dimensjoner i form av Mona-Jill Knapp Forssèn Haugen som har en stemme som mange kan misunne henne. Låtmaterialet er også levert av opphavsmenn fra øverste hylle og derfor er den nye plata blitt noe av det beste jeg har hørt innen denne genren hittil i 2017.

Jeg får vel presentere hele bandet for ordens skyld, før jeg går videre med mer info om plata: I tillegg til Mona-Jill selv så består bandet også av Maron Sandvik, Jan Karsten Einang, Bjarte Haugen, Erik Torset og Alf Rune Melby. Med andre ord flere kjente navn for mange av dere, og ingen tvil om at dette er musikere av ypperske klasse.

Den nye plata har fått tittelen "Kan du förstå mig" og består av totalt 12 spor i en blanding av danseband og country, såvidt meg bekjent bare nyskrevne låter og en fin miks av ulikt tempo og takt men likevel med en rød tråd hva stilen og soundet angår.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre låter til ukens presentasjon:

Varje natt och varje dag - Et av mine favorittspor på plata, en herlig swing- og bugglåt med et tett og fint lydbilde og arrangement og med en fengende melodi som fester seg raskt i hodet.

Amanda - En meget hørbar og iørefallende låt i middels tempo som jeg likte godt med en gang jeg hørte den, en låt som burde passe fint til fox-danserne men også for de som liker å bugge og swinge i litt lavere tempo.

Pappas tid - Litt kjappere tempo igjen i denne og en fin tekst som setter fokus på delt foreldreansvar. Med andre ord en tekst som mange nok vil kjenne seg igjen i, og etter min mening et av høydepunktene på plata, selv om det her nesten ikke er noe annet enn nettopp høydepunkter...

Dette er som sagt noe av det beste jeg har hørt på dansebandfronten hittil i 2017 og ei plate der jeg føler alt klaffer slik det skal. Mona-Jill synger som en gud, hun har en klar, ren og behagelig stemme som kler denne typen musikk veldig godt, og hun har liksom den rette countryknekken som setter en spiss på låtene og gir dem det særpreget de fortjener. Jeg har kort sagt bare superlativer å komme med her, dette er bare så vanvittig bra på alle måter, så på terningen blir det selvsagt toppscore og 6 øyne for Mona-Jill Band og albumet "Kan du förstå mig". Bra jobba hele gjengen, her er det bare å løpe og kjøpe eller søke opp plata på Spotify dersom man har brukerkonto der. Jeg storkoser meg når jeg hører på plata, og det kommer jeg garantert til å gjøre flere ganger utover sommeren...!

Besøk Mona-Jill sin hjemmeside

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar