hits

Matz Rogers - Vägen till kärleken


Matz Rogers er et band som kommer fra Sunne i Värmland og som spiller mogen og tradisjonell dansebandmusikk. Deres seneste album kom på markedet i 2017 og bærer tittelen "Vägen till kärleken".

Matz Rogers består pr i dag av Janne Carlsson, Roger Andersson, Ulf Gullbrand, Lennart Östlund og Kalle Örtlund. Bandets ambisjon er å by publikum på et bredt og allsidig repertoar, noe de også gjør på sitt nye album, selv om stilen i hovedsak er mogen dansebandmusikk med et par avstikkere til det store utland. Og kvaliteten på musikken er det ikke noe å si på, veldig bra jobba av både bandmedlemmer og produsent på denne plata, noe jeg skal komme nærmere tilbake til mot slutten av denne anmeldelsen.

Den nye plata innholder totalt 12 låter, hvor mange av dem er velkjente fra før, slik som "Sjunde himlen", "Jag vill älska", "I remember Elvis Presley" og "Roses of Picady". Men, vi finner også noen spor som er helt nye bekjentskaper, ihvertfall for undertegnede. Til og med en norsk låt har Matz Rogers hentet inn til sitt nye album, nemlig den kjente Ingemars-låten "Nå og heile livet", der vokalisten gjør et mer eller mindre tappert forsøk på å synge på norsk. Ikke helt overbevisende rent diksjonsmessig, men likevel ikke noe som skal trekke ned hovedinntrykket av denne plata.

Fra plata har jeg valgt ut følgende tre spor til ukens presentasjon:

Vägen till kärleken - Tittelkuttet på plata er etter min mening også et av høydepunktene på denne produksjonen. En forholdsvis uptempo bugg- og swinglåt som er signert låtskriverparet Mats Larsson og Åsa Karlström.

Jag har hört att du har någon annan - En gammel Streaplers-låt som de spilte inn i 1984, en låt som er bedre kjent med engelsk tekst under tittelen "Have I told you lately that I love you". Veldig fin og fengende dansetakt på denne også.

Dina ögon är blå - Dette er også en ganske kjapp låt som jeg likte veldig godt. Opphavsmann her er bandets egen Roger Andersson, og i mine ører så er dette også blant høydepunktene på plata.

Matz Rogers har laget gode plater tidligere og det har de også gjort denne gangen, uten at plata har de helt store overraskelsene, men det er heller ikke nødvendig bestandig. Så lenge dansetakten er god og det låter fint av både vokal, komp og hele lydbildet, så er det absolutt "innafor", og jeg har ikke så mye negativt å sette fingeren på når jeg hører på denne plata. Jeg syns gutta har kommet godt utav det både i studio og med låtvalget, og jeg har lyst til å gi det hele en solid 5`er på terningen. Fin musikk for dansefolket og mange godbiter for både swing, bugg og foxdanserne. Så dette er både godkjent og vel så det!

Besøk Matz Rogers sin hjemmeside

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar